TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Sinuzita Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Tratamente naturale pentru sinuzită

Sinuzita este inflamarea mucoasei sinusurilor frontale sau maxilare. Sinusurile sînt cavităţi îngropate în grosimea oaselor frontale şi maxilare superioare. Osul frontal este osul frunţii. Osul maxilar superior este osul de la pometul obrazului (de sub ochi). Aceste sinusuri (cavităţi osoase) conţin, în mod normal, aer. Sinusurile au interiorul tapetat cu o mucoasă (asemănătoare cu mucoasa nasului). Sinusurile comunică, prin nişte canale, cu nasul. Mucoasa din sinusuri produce o secreţie continuă. Această secreţie se elimină în nas prin canalele amintite mai sus.

Dacă orificiul de deschidere al canalului prin care se elimină secreţiile din sinusuri este micşorat sau înfundat, atunci curăţarea sinusurilor (scurgerea normală de secreţie) nu se face bine. Prin urmare, în sinusuri rămîne o secreţie care ia locul aerului. Orificiul prin care se varsă secreţia în nas este mai mic sau este înfundat atunci cînd mucoasa nasului este mai groasă şi/sau curge nasul. În această situaţie, din cauză ca sinusurile nu se pot curăţa bine de secreţii apare durerea de frunte sau de pomeţi ai obrajilor.

Mai mult, cand este secreţie prea multă în sinusuri – sinuzita fiind un fenomen inflamator acut sau cronic, care se instalează uşor ca urmare a unui guturai puternic, a unei variaţii mari şi bruşte de temperatură sau a unei expuneri îndelungate a feţei la curenţi reci – există riscul ca un microb sau virus să găsească condiţii bune de dezvoltare şi să se înmulţească în sinusuri. Astfel apare infecţia sinusurilor, care se numeşte sinuzită frontală (pentru sinusurile frontale) sau sinuzită maxilară (pentru sinusurile maxilare). Despre tratarea sinuzitei cu remedii naturale am mai scris.

Metode şi remedii pentru sinuzită din medicina chinezească

Dl Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chinezească,spunea: fiind atît de grijulii cu sănătatea lor, chinezii au foarte puţine remedii pentru sinuzite, ţinînd seama de frecvenţa scăzută a cazurilor acute şi, cu atît mai mult, a celor cronice.

Totuşi, nu putem neglija cateva sfaturi şi reţete interesante:

"Există în China un obicei pe care foarte mulţi îl respectă: în fiecare zi, dimineaţa sau la orice altă oră din zi, se face un anume masaj al feţei, atît cu palmele, cît şi cu buricul degetelor, atingînd mai toate punctele reflexogene legate de meridianele ochilor, urechilor, cavităţii nazale si sinusurilor. De aceea, sa nu ne mirăm de faptul că sinuzita se întîlneşte foarte rar la chinezi".

Produsele apicole i-au fascinat şi pe medicii chinezi, deopotrivă cu cei europeni.

Specialiştii chinezi, spune dl Adrian Florea, au observat că "aplicarea unor masaje, urmate de cataplasme cu miere, poate da rezultate minunate în sinuzita acută. De asemenea, tinctura de propolis, în concentraţie de 10 la sută, poate avea efecte miraculoase în cazurile cronicizate, dacă se toarnă, zilnic, cate 4-5 picături în fiecare nară, dimineaţa şi seara.

Tot în cazurile cronice, mai trebuie menţionate şi alte cateva remedii:

• picături de suc de varză albă proaspătă – se toarnă cate 6 picături în fiecare nară, seara, înainte de culcare;

• comprese pe frunte cu un macerat din mai multe plante medicinale, echivalent cu bitter-ul suedez (se poate folosi şi cel de fabricaţie românească!)

– înainte de somnul de noapte, se aplică unguent cu gălbenele, se masează puţin fruntea cu acest unguent, apoi se aplică o compresă cu bitter suedez, care se lasă toată noaptea;


• inhalaţii cu un amestec de picături din următoarele uleiuri: brad (10 picături), cătină (15 p), gălbenele (15 p), menta (10 p), sunătoare (15 p) – se pun picăturile în 2 l de apă fierbinte, apoi se fac inhalaţiile.

Tratamentul se face seara, cu o oră înainte de cele de mai sus. Durata tratamentului este de 12 zile, putînd fi repetat, la nevoie".

Masajul reflexogen

Dl Adrian Florea ne-a explicat cateva manevre mai potrivite:

"Mai întîi, executaţi un fel de spălare a feţei – dar fără apă – astfel încît toată faţa să fie masată cu palmele, de sus în jos, atît frontal, cît şi lateral. Apoi, cu buricul degetelor ambelor mîini, masaţi pe arcadele sprîncenelor, apăsînd puternic dinspre rădăcina nasului spre tîmple. Urmează un masaj prin care descrieţi un opt în jurul ochilor, pe conturul foselor orbitale, apăsînd cu nădejde pe toate punctele întîlnite în cale, mai ales, cele de la colţurile interioare ale ochilor şi cele de sub orbite. Se parcurge traseul în ambele sensuri, de cîte 9 ori.

De altfel, şi celelalte manevre se repetă tot de cîte 9 ori. Încheiaţi cu o batere a feţei, în zona de sub orbite, cu buricele degetelor. Acoperiţi cu bătăile toată zona tenului, de la sinusurile faciale în jos, pînă la nivelul buzei superioare".


Astfel, veţi putea preveni apariţia oricărei forme de sinuzită. (C.Iacob)

Ultima modificare de antonela (08/02/10 14:24)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

08/02/10 14:21

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
multumim antonela pentru postarea asta. Si eu am zis ca voi cauta mai multe dar m-am lasat, ca numai ma deprimam.
Acuma mai greu se gasesc uleiurile alea pentru inhalatii . Imi voi pune miere .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

08/02/10 14:38

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Cu placere. Poate gasesti uleiurile la plafar.Iti doresc multa sanatate!

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

08/02/10 14:51

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Indicatii pentru bolnavii de sinuzita


# Sa nu iasa din casa dupa ce s-a spalat pe cap;

# Nu trebuie sa stea in frig, nici macar langa fereastra;

# Fumul de tigara este mult mai daunator in aceasta perioada;

# Nu trebuie sa se culce imediat daca a facut baie, dus, sau inhalatii.


Remedii naturiste:


Se recomanda inhalatii (cu capul acoperit cu un prosop) cu ceai de musetel, galbenele, trei frati patati, albastrele. Puteti gasi la centrele de comercializare a plantelor precum si in farmacii, amestecuri de plante sau inhalant pentru sinuzita.

O alta reteta pentru inhalatii, recomandata in caz de sinuzita acuta este alcatuita din 2 cepe taiate in 4, sare grunjoasa, flori de musetel si galbenele. Acoperiti bine capul cu un prosop si trageti adanc aer pe nari.

Daca situatia este mai grava si apar alte simptome decat cele clasice, precum si daca boala nu se amelioreaza cu inhalatiile facute la domiciliu, este bine sa consultati un medic specialist.

sursa: http://sanatate.ele.ro/Ce_este_sinuzita ... a5606.html

Ultima modificare de antonela (10/02/10 14:12)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

10/02/10 14:11

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

antonela a scris:

Sa nu iasa din casa dupa ce s-a spalat pe cap;
Nu trebuie sa se culce imediat daca a facut baie, dus, sau inhalatii.

De obicei fac dus si peste 10 minute ma bag in pat, nu apuc mai devreme.
Eu l-am intrebat pe medicul de la ORL daca pot merge la inot. Si el "Da, normal. De ce nu?". Nu stiu ce sa aleg intre cap si spate, planuiesc din martie sa merg iar la inot.

  Tamarta, te astept aici sa mai scrii si tu ce simptome ai si cum reusesti sa supravietuiesti durerilor.


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

10/02/10 14:34

   
FemeiaCrestina
membru

Locatie: Cluj Napoca
Inregistat: 21/07/13
Aveti grija si la problemele dentare. M-a durut capul 10 ani. Dureri cumplite. In dreptul urechilor, tamplelor, la spate, pe gat, pana la os. Nu puteam suporta geamul deschis, nici cel mai mic vanticel. Pana m-am dus la dentist cu o mica problema si am descoperit ca am foarte multe probleme. Cu timpul, rezolvandu-mi infectiile si cariile am realizat ca am scapat si de durerile de cap. Deci si asta este un aspect demn de luat in seama.

04/08/13 11:43

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net