TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Inainte de a fi crestin ... Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
iulian
membru

Locatie: Kirkland, WA
Inregistat: 16/03/05
majoritatea dintre noi avem impresia ca ne nastem crestini, faptul ca ne`am nascut intr`o familie crestina nu ne da dreptul sa ne numim crestini, noi devenim crestini de-alungul vietii... incepand cu momentul in care ne-am dedicat viata Domnului Nostru Isus Hristos care ne`a rascumparat din robia pacatului platindu`ne libertatea cu sangele Lui.

Isaia 53 "El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă. Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura" este un text dur, prorocit cu cateva sute de ani inainte de "implnirea ceasului"


acel ceas care ne ofera noua libertatea de alege, avem un Dumnezeu egoist care ne vrea 100% pentru El, dar care ne lasa pe noi sa decidem!, sunt 2 cai si 2 domni, Dumnezeu si domnul puterii vazduhului: satan. Nu exista cale de mijloc, pretul a fost platit. Prin lege Dumnezeu a aratat ca este un Dumnezeu drept, legea nu a putut arata dragostea Lui Dumnezeu ci judecata si pedeapsa vesnica: moartea, pentru ca toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava Lui Dumnezeu (Romani), Isus Hristos a venit sa arate lumii imaginea adevarata a Tatalui "am venit sa`L fac cunoscut pe Tatal", sa arate ceea ce legea nu putea niciodata arata: dragostea Tatalui. Pe cand eram noi inca pacatosi El a murit pentru pacatele noastre, Romani 5:6 "Căci, pe când eram noi încă fără putere, Cristos, la vremea cuvenită a murit pentru cei nelegiuiţi.",si pentru cei care isi arunca in fata pacatele lor, nu ei si le arunca ci satan, Dumnezeu iarta si uita pacatele Isaia 43:26 "Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.", sunt 3 etape care iti demonstreaza ca esti crestin:


1. sa`L vezi pe Dumnezeu - Ioan 20:29 "Ferice de ceice n`au vazut, si au crezut", "Credinta este in lucrurile care nu se vad", 1 Timotei 4:1-4 "Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor." Nu este suficent sa`L vezi pe Domnul, trebuie sa`L proclami ca Domn si mantuitor in viata ta, "Domnul meu si Dumnezeul meu" Ioan 20:28

2. sa`L proclami ca Domnu si Mantuitor in viata ta Romani 10:9 "Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit."

3. sa intri in slujba Lui, daca nu intri in slujba Lui...

primele 2 nu au nici o valoare sunt 0. "i`ati crucea si urmeaza-Ma" spune Mantuitorul pana nu iti iei crucea adica pana nu renunti la tine si la eu-l tau, la mandria, la orgolliul tau, la reputatia ta, pana nu inlocuiesti eu-l tau pana nu te dai in intregime Lui... "?" ... da-ti singur raspunsul. Suntem chemati sa fim slujitori impreuna cu El, sa fim sarea pamantului, daca sarea isi pierde gustul ce se intampla? esti crestin prin actiunile tale, prin raportarea ta la tot ceea ce se intampla in jurul tau prin prisma Lui Hristos si a cuvantului Sau.

Romani 12:2 "Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită." chipul veacului acestuia merge dupa domnul puterii vazduhului "a duhului care lucrează acum în fiii neascultării", ce inseamna sa "nu te potrivesti chipului veacului acestuia" dupa parerea mea Pavel nicidecum nu se gandea la aspectele fizice ci la modul in care te raportezi la Hristos, cei din lume nu se pot raporta la Hristos asa cum te raportezi tu sa ca si crestin pentru ca ei au mintea neinoita, "cui i se da mult i se cere mult" Luca 12:48.

Esti gata sa renunti la tine pentru El? inainte sa fi crestin... inainte sa pornesti pe cale... esti gata sa platesti pretul? El l`a platit! acuma e randul tau ...

"Orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava Lui Dumnezeu"

Ultima modificare de iulian (18/03/05 23:08)


_______________________________________
pidar is eu blea

18/03/05 21:42

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
imi place mult mesajul, foarte realist. dar.....asta-i forum. cred ca mai bine prindea ca si articol, serios. si citatul din isaia 53......printre preferatele mele. Domnul cu voi!

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

30/03/05 01:55

Site web  
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
inainte de a fi crestin eram doar eu...sau cel putin asa credeam...:)
acum, este doar El si un pic din mine, dar sper ca intr-o zi "eu" sa nu mai existe ci sa ramana doar El...:)


_______________________________________
joy

12/06/05 16:03

   
mit4jc
membru

Locatie: Galati
Inregistat: 08/12/05
in viata mea au fost 4 etape:
1. 8-10 ani cand credeam ca tot ceea ce zboara se mananca
2. 11-15 cand n-am fost un crestin adevarat ci doar cu numele
3. 15-17 o perioada in care m-am hotarat cu adevarat sa-l urmez pe Isus
4. 17-prezent (acum am 18 ani) perioada in care am primit botezul cu Duhul Sfant (la aproape 18ani) si apoi am facut botezul in apa (la o luna dupa ce am implinit 18 ani)


_______________________________________
Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.

12/12/05 21:49

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Faptul ca m-am nascut intr-un garaj nu inseamna ca sunt masina! M-am nascut intr-o familie crestina care mi-a asigurat invatatura necesara, dar l-am acceptat pe Hristos ca Domn pe la varsta de 18 ani. Faptul ca m-am nascut intr-o familie crestina mi-a pus in miscare constiinta atunci cand am avut nevoie de ea. Nu am inteles niciodata de ce noi ca si crestini cu toate ca stim ca nu e bine un lucru continuam sa-l facem pana cand dam cu capul de pragul de sus si pe urma ne pare rau. Intotdeauna mi-am dorit sa fi avut o intoarcere miraculoasa la Dz, dar nu a fost cazul meu. Am raspuns da la una din chemarile pastorului Viorel Candreanu si de atunci am impresia ca am zburat prin viata, ca am domnit peste circumstante. Viata cu Isus e asa de implinitoare!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

13/12/05 00:36

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
inainte de a fi crestin eram acelasi om care sunt si acum dar gol pe dinauntru (sau mai bine zis plin de mine si de duhurile care ma robeau)
...ce am fost a trecut, ce sunt este Dumnezeu, ce voi fi- aleg Cerul.
"Viata fara Dumnezeu este o pierdere de viata"


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

13/12/05 09:28

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Valaxy, cand citeam randurile de mai sus mi-am amintit de cartea de vizita, de crezul privat al unui tip pe care am avut onoarea sa-l cunosc acum cativa ani:

* Numele meu? Nu-l stiu. Imi va fi scris odata pe o piatra alba.

* Anul nasterii? M-am nascut de 2 ori. Ultima oara pentru cer.

* Originea mea? Am fost rob. Acum sunt fiu. Tatal meu este Stapanul Universului. Am un frate.

* Profesia? Cautator al Adevarului.

* Unde locuiesc? Am locuit la inceput in orasul Sodoma, strada Intunericului, nr. 666. M-am mutat de acolo. Am fugit de la stapanul meu. M-am deparatat de lume; acum locuiesc pe un munte, la marginea lumii, un loc de unde incepe Cerul. Vecinii mei sunt Ingerii. Ii aud in fiecare zi cantand.

* Studii? Invat in scoala Tatalui meu: Dragostea, Bucuria, Pacea, Indelunga rabdare.

* Daca sunt casatorit? Sunt logodit! Mirele meu este plecat!

* Ocupatia mea? Il astept sa se intoarca. Nu mi-a spus data nuntii. Acum ma pregatesc. Tocmai imi spalam haina de sange.

* Daca am fost supus vreodata judecatii? Mi-am ucis EUL! Am fost condamnat la vesnicie.

* Ce imi place sa fac? Imi place sa calatoresc. De fapt, calatoresc mereu. M-am pornit spre Canaan.

* Ce drepturi am? Am dreptul la cer. Si am dreptul sa port Numele Lui.

* Ce fac acum? SUNT FERICIT!

Ultima modificare de Larisa (16/01/06 00:51)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

16/01/06 00:49

Site web  
mit4jc
membru

Locatie: Galati
Inregistat: 08/12/05
E super fain. Pe viitorul meu site (crestin ) am sa pun chestia asta.

_______________________________________
Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.

19/01/06 21:52

   
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
inainte sa fiu crestin eram rau de tot. am ranit oameni pe multi ireparabil... dar cel mai rau imi pare de o persoana care avea nevoie de D-zeu, eu stiiam asta dar pentru ca ma interesa ea mai mult decat viata vesnica... nu i-am spus nimic.

dupa o vreme cand m-am intors la d-zeu am vorbit cu ea la telefon, dar nu mai stiiam ce sa-i spun... tragic.

acuma stiu ce sa-i spun dar nu mai am cum sa o contactez.

Ma bucur enorm ca D-zeu iarta si pe dashtia ca si mine. Insa am jurat ca voi da viata mea pentru ca oameni sa afle de D-zeu cum trebuie.

de aceea va propun:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414

Ultima modificare de eusunt10 (19/10/06 10:09)


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

19/10/06 10:08

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
ar fi frumos sa se continuie acest subiect.vad ca de aproape 2 ani nu s-a mai scris. ia spuneti-ne si noua cum erati voi INAINTE? :)

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

13/07/08 20:43

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

fluflu a scris:

ar fi frumos sa se continuie acest subiect.vad ca de aproape 2 ani nu s-a mai scris. ia spuneti-ne si noua cum erati voi INAINTE? :)

Dar tu cum erai :)  ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

13/07/08 21:43

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
am inceput sa scriu...dar era prea simplu si banal,nimic serios si am zis ca nu are rost...si sa las pe altii :D
eu eram tot copil cuminte.nu umblam la discoteci,nu fumam, nu beam, nu venea tarziu acasa, nu imi pierdeam vremea cu persoane care credeam ca ma vor influenta negativ.si din acest punct de vedere nu este schimbare... ai mei au fost binecuvantati din start cu un copil 'neproblema' ;)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

13/07/08 21:58

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

fluflu a scris:

ai mei au fost binecuvantati din start cu un copil 'neproblema' ;)

si/sau tu cu niste parinti care te-au educat asa ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

13/07/08 22:39

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Spunea cineva (scuze ca nu mai stiu sursa) ca cei mai greu de evaghelizat sunt oamenii care au dus o viata morala. Asta a fost, partial, si problema mea. Eram cuminte, invatam bine, veneam devreme acasa, nu cheltuiam bani, respectam parintii, oamenii, etc. - astfel incat era foarte greu nu sa accept ca sunt pacatoasa, ci mai degraba sa-mi apropii de suflet jertfa Lui. El a facut parte mereu din viata mea, o relatie cu EL am avut de cand ma stiu, insa lipsea ceva: focul si constiientizarea a ceea ce i-am facut EU!

04/11/08 12:32

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Nu e o prea mare diferenta caci am crescut in biserica si am fost dusa inca de la un an... Magdy stie...si ea a fost oarecum ,,mama" mea...

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

04/11/08 12:37

   
simona
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 19/02/08
O, da, Under! Permite-mi sa subscriu. :)

_______________________________________
"GOD IS ENOUGH"

05/11/08 19:11

   
hopeful
membru

Locatie: acasa la mine :)
Inregistat: 30/05/07
INAINTE ... eram cam ceea ce in vocabularul meu se cunoaste prin "naparca" ... adica eram o persoane pe care nu prea o interesa de restul oamenilor, si daca ma interesa nu prea demostram si daca cineva arata interes primea dispret din partea mea. Mai mergeam la biserica duminica de vazul lumii, si sa nu am prea mari certuri cu parintii. Nu eram genul de persoana sa umblii prin discoteci, sa beau, sa fumez sau iau droguri. Nu ma simteam in largul meu prin discoteci, si restul pentru mine inseamna pacat, asa am invatat de mica si mai bine ca a avut ceva efect traditiile auzite. APOI ... Domnul s-a indurat de mine, a scos persoane in viata mea care m-au invatat ca merita sa ma las iubita si sa iubesc, am fost binecuvantata cu o gramada de prieteni adevarati in foarte putin timp. Stiu ca am primit iertare pentru toate greselile mele din trecut, si chiar daca unii nu le-ar considera greseli majore. Multi cred ca sunt pacate mici si mari, dar nu e asa, dar eu am inteles ca pentru faptul ca unele te mustra constiinta si ca altele le faci din obijnuinta nu inseamna ca nu sunt egale in ochii Domnului.

_______________________________________
Love Makes The World Go Round

05/11/08 22:14

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07

april a scris:


si/sau tu cu niste parinti care te-au educat asa ;) .

asa o fi...nu m-am gandit niciodata la asta.Insa,tata acum vreo 3 ani,cand deja eram intoarsa ma tot intreba ca ce tot fac in casa,de ce nu ies si eu mai mult cu prietenii etc...


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

01/02/09 21:42

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net