|
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Iosif a fost un copil învăţat, faptul că tatăl lui îl ţinea acasă, că i-a făcut acea haină denotă acest lucru. Isus a fost un om învăţat, citirea din Templu demonstrează că el ştia să citească şi ebraica, ceea ce doar cei învăţaţi o mai făceau. Pavel, Marcu, Luca...părinţii bisericeşti apoi....majoritatea oamenilor care au lăsat ceva considerabil în urmă au fost oameni învăţaţi, ceilalţi am putea spune că sunt excepţii.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
12/02/10 19:46
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Exista exceptii intr-adevar, si ptr. mantuirea lor D-zeu le poarta de grija. Dar invataturile pe care le cunoastem toti au venit prin oameni invatati, dupa cum zicea si Old.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
12/02/10 19:56
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
Cultura, sau educatia/formarea, n-ar trebui sa fie o premisa, ci mai degraba o consecinta. "Au cunoscut ca fusesera cu Isus..." "Le-am socotit ca un gunoi, fata de pretul nespus al cunoasterii lui Hristos, Domnul meu"
|
|
12/02/10 22:46
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
epicx a scris:
Cultura, sau educatia/formarea, n-ar trebui sa fie o premisa, ci mai degraba o consecinta. "Au cunoscut ca fusesera cu Isus..." "Le-am socotit ca un gunoi, fata de pretul nespus al cunoasterii lui Hristos, Domnul meu" |
Eu zic ca daca te cultivi nu neaparat esti si credincios, deci nu este o premisa.
Daca esti credincios nu neaparat esti si cult, deci nu-i nici consecinta.
Cred ca-s doua lucruri diferite, care impreuna ne fac mai folositori Stapanului.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
13/02/10 14:52
|
|
epicx
membru
|
|
un om care traieste langa Dumnezeu nu va fi niciodata un prost, pentru ca, Cuvantul lui Dumnezeu are menirea sa te faca intelept. Deci ar cam trebui sa fie consecinta.
PS: nu ma refer la cultura omeneasca, ci la acea intelepciune care vine de sus, si care ne este pusa la indemna.
"Daca cuiva ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Domnul"
Ultima modificare de epicx (13/02/10 14:58)
|
|
13/02/10 14:57
|
|
emanuel
membru
|
|
La asta ma refeream si eu fra, numai ca intelepciunea de sus nu vine toata in capul unui singur om. El o imparte la mai multi si atunci o putem compila cultivandu-ne. De ce o trimite Domnul in mai multe capete? Pentru ca nici unul sa nu se creada Buricul Pamantului. Toti avem nevoie unii de altii.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
13/02/10 15:01
|
|
Sword
membru
|
|
Nu zice nimeni ca fiind mai cult esti si mai mantuit. Dar sa fii mai cult oricum este o treapta superioara unui incult si este de preferat. La fel cum sa fii solid este de preferat unui trup slab. Nu este o conditie a mantuirii ci a umanului. Ce ma deranjeaza pe mine este aceasta campanie a prostiei, aceasta lauda de a fi incult si scuzele care li se aduc oamenilor lenesi in ale invatarii. De ce credeti ca se urmareste distrugerea sistemului de invatamant? De ce se doresc multi oameni necultivati? Fiindca pot fi manipulati mai usor. Si asa cum intelepciunea poate fi gasita in oamenii necultivati la fel poate fi gasita si prostia. Incultura nu-i o conditie a mantuirii si nici a intelepciunii. Dimpotriva: este un pamant fertil al prostiei si nebuniei.
Ultima modificare de Sword (13/02/10 15:05)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
13/02/10 15:03
|
|
emanuel
membru
|
|
Sword a scris:
De ce credeti ca se urmareste distrugerea sistemului de invatamant? De ce se doresc multi oameni necultivati? Fiindca pot fi manipulati mai usor...in oamenii necultivati la fel poate fi gasita si prostia. |
Cu carul!
Ultima modificare de mereu-tanar (13/02/10 15:08)
|
|
13/02/10 15:07
|
|
Sword
membru
|
|
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma uit si meditez vad ca prostia si incultura este cel mai la "moda" mod de viata. Se cultiva incultura si la televizor, si pe strada, si acasa. Mediul prin care se cultiva cel mai bine este acea gandire foarte "pragmatica" care spune ca n-are rost sa-ti bati capul cu nimic ce n-aduce bani. Bani rapizi, multi si repede. Asa ca, cultura fiind ceva ce se investeste in timp nu-i rentabila. Tinand cont si faptul ca multi oameni de cultura au murit saraci da cinstiti, chiar ca nu-i de dorit. Asa ca manelismul ca fenomen este salvarea.... salvarea cui? Mi-am adus aminte si de alt mod "pragmatic' de a vesti Evanghelia. " Daca nu putem noi ajunge la nivelul cerintei ei, o vom aduce pe ea la nivelul nostru", asta spun asa zisii oameni "simpli" care de fapt nu sunt decat niste lenesi sau ignoranti. Si asa apare o evanghelie a prosperitatii, a hip-hop-erilor, a strazii, sau mai stiu eu a cui...poate a MacDonalds. O evanghelie fastfood. De ce sa invatam noi sa ajungem mai sus? Mai bine sa coboram standardele si sa le punem la pamant la nivelul celor slabi. Doar ca nu vom mai avea atunci de ce sa ne agatam cand chiar ar trebui sa ne ridicam undeva. Nici macar nu vom mai stii unde sa ne ridicam. PS. Eu nu ma consider un om cult si nu vreau sa par asa. Daca cineva se simte ofensat de mesajul meu vreau sa-i spun doar ca nu suport sa vad valorile facute carpe de sters pe jos in timp ce incultura este pe piedestal. Daca eu nu sunt un om cult, as vrea sa fiu, si vreau ca oameni cultivati sa-mi fie modele in viata, si nu cei de la care sa nu am de invatat nimic, decat eventual sa pierd si ce mai stiu.
Ultima modificare de Sword (13/02/10 15:40)
|
|
13/02/10 15:28
|
|
epicx
membru
|
|
Trist de adevarat, si adevarat de trist!
|
|
13/02/10 16:16
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Sword a scris:
PS. Eu nu ma consider un om cult si nu vreau sa par asa. Daca cineva se simte ofensat de mesajul meu vreau sa-i spun doar ca nu suport sa vad valorile facute carpe de sters pe jos in timp ce incultura este pe piedestal. Daca eu nu sunt un om cult, as vrea sa fiu, si vreau ca oameni cultivati sa-mi fie modele in viata, si nu cei de la care sa nu am de invatat nimic, decat eventual sa pierd si ce mai stiu. |
Asa cum ai zis, cultivarea iunculturii se traduce pe romaneste cu lene. Manelizarea si becalizarea tarii este cel mai la indemana. Am auzic ca si manelistii se considera artisti. E si asta o arta?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/05/13 22:25
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
In srafundul lor sunt artisti pentru ca au un har si o chemare pentru arta. Ce fac si canta ei insa... e (de regula) incultura, dezmatare, grandomanie si oportunism pur.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
27/05/13 05:36
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Asa este. Problema majora este atunci cand credinciosii nu depasesc acest barem.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/06/13 22:52
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
De ce? Le anuleaza credinta (atat cat o au)?
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
02/06/13 00:51
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|