TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Vindecarea - voia Lui Dumnezeu? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Zi-mi unde sta mereu-tanar. Cum il cheama. Si vedem ce putem sa facem. Intra pe mess daca vrei.

22/07/09 11:13

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09
Turcule dar ce zici tu de textul in care Pavel spune: "Pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet"?! De ce nu l-a vindecat Pavel pe Trofim? Timotei de ce avea dese imbolnaviri (se presupune cu stomacul din moment ce Pavel il indeamna sa bea si cate putin vin)?  De unde stii tu ce presupune voia lui Dumnezeu in cazul unui credincios?! Poate boala sa faca parte din voia lui Dumnezeu? Normal ca da!
DAca ai asa mari daruri de vindecare, ia sa-ti deschizi tu o clinica...Ce zici?

23/07/09 12:28

Turcu Ovidiu
membru

Tu nu stii care e voia lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu e buna, placuta si desavarsita. Orice lucru bun si perfect vine de la El. Ce stii tu despre ce era in inima lui Trofim? Te asociezi cu el? Dumnezeu vrea sa te vindece. Nu stii ca boala e sub blestem si ca Isus ne-a eliberat de blestem? Tu nu stii ca esti copilul Lui? Sau ai vazut vreun tata natural normal, care sa faca precum spui tu cu copilul lui. Dumnezeu nu este dragoste?

23/07/09 12:37

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
...si nici "amaratul" de apostol nu a stiut ca Dumnezeu vrea sa-l vindece pe Trofim; de aceea l-a lasat bolnav...!

23/07/09 12:55

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Multe lucruri/boli sunt consecinte ale greselilor noastre, a modului bolnav in care traim, obiceiurilor noastre culinare proaste, lacomiei si poftei. Traim intr-o lume bolnava datorita pacatului. Pamantul e blestemat. Domnul nu iti vrea raul, dar daca mananci prea mult s-ar putea sa iti fie rau si sa ai nivelul colesterolului ridicat. Asta e!

23/07/09 12:55

Old
Moderator

In cazul asta Domnul te poate vindeca prin ascultarea ta, iar nu prin miracol. Te vindeca natural, prin infranarea de care dai dovada!

23/07/09 12:58

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Exact, dar asta nu inseamna ca, daca nu te infranezi - gata, miracol: 50 kg, 90-60-90....

Ultima modificare de UnderZero (23/07/09 13:07)

23/07/09 13:03

Turcu Ovidiu
membru

Trupul tau e templul Duhului, eu zic sa ai grija de el ca numa unu ai. (intelepciune)
Psa 103:3  Pe Cel ce curăţeşte toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale;

Citeste 1 Ioan 2:12-14 unde sunt descrise etapele din viata Crestinului. Tu esti la prima etapa gogol.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (23/07/09 13:09)

23/07/09 13:04

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

Trupul tau e templul Duhului, eu zic sa ai grija de el ca numa unu ai. (intelepciune)

E de la tine acest cuvant de "intelepciune", sa stim cand il citam la cine ne referim? :D

Citeste 1 Ioan 2:12-14 unde sunt descrise etapele din viata Crestinului. Tu esti la prima etapa gogol.

Tu in ce etapa esti turcule?

23/07/09 13:16

Turcu Ovidiu
membru

David descrie vindecarea dubla in felul urmator, “Binecuvintează, suflete, pe Domnul, şi nu uita nici una din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale El îţi vindecă toate boalele tale;” (Psalmul 103:2-3). Observati ca binefacerile Lui includ iertarea pacatelor si vindecarea bolilor noastre.

Cand Isus a purtat pedeapsa noastra pe cruce, nu ne-a adus doar iertare, ci ne-a adus si vindecare. Majoritatea oamenilor, cand sunt intrebati daca sunt siguri de iertarea lor, ei spun ca sunt. Ei stiu ca Dumnezeu le-a iertat pacatele din cauza crucii. Dar cand sunt intrebati daca sunt siguri de vindecarea lor, ei spun ca nu sunt.

As vrea sa stiti ca la cruce, Isus ne-a purtat pacatele si bolile noastre, astfel vindecarea, ca si iertarea, nu sunt promisiuni, ci este dreptul cumparat cu sange de Domnul Isus pentru noi crestinii, un lucru sigur.

Pentru ce a facut El la cruce, noi nu avem doar iertarea, ci avem si vindecarea. Iertarea si vindecarea merg mana in mana. Aceeasi credinta care o ai pentru iertare este aceeasi cu credinta care iti va aduce vindecarea.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (23/07/09 14:28)

23/07/09 14:25

purple
membru

Inregistat: 23/07/09
Dintre toti care ati postat aicea , a fost vreunul vindecat?
Daca da, ar fi interesant sa descrieti experienta.

"Astazi nu mai sunt minuni" - spune o cantare.
De ce aceasta discrepanta dintre trecut si viitor? Ne-am pierdut cumva credinta pe drum?

Mi-a fost foarte usor o perioada sa ma rog pt cei bolnavi si sa cred ca D-zeu poate si vrea sa vindece dar cand  am devenit EU cea bolnava si fara speranta teoria mea nu a mai stat in picioare datorita crudei realitati .

Am incercat sa identific cauzele bolii:
- sa fie o pedeapsa?
-un scop ascuns? o modalitate prin care D-zeu ma pazeste de ceva de care eu nu as fi stiut sa ma pazesc?
- un plan maret de lucrare prin care El sa-si arate puterea ?( da, asta ar fi de dorit :) )

si totusi........

ce imi lipseste?..credinta?

Sunt momente in care cred ..dar sunt momente de diperare in care il vad pe D-zeu nepasator ( o atitudine gresita, bineinteles).
Daca El este Tatal meu si ma iubeste, de ce ma lasa sa sufar?
Daca mi-as vedea copilul suferind si as stii ca pot sa-l ajut nu as ezita.
As vrea sa vad promisiunile Lui implinindu-se, puterea Lui sa fie o realitate in viata mea nu doar un ideal .

23/07/09 16:37

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

purple a scris:

Daca El este Tatal meu si ma iubeste, de ce ma lasa sa sufar?

De ce spui "dacă"?
Marcu 9:23 Isus a răspuns: "Tu zici: ,Dacă poţi!'... Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!"

23/07/09 16:46

GeoAli
membru

Inregistat: 28/05/09

purple a scris:

....a fost vreunul vindecat?

nu am vazut ce scria pe aici...
da,am fost eu vindecata!

Ultima modificare de GeoAli (23/07/09 17:14)

23/07/09 17:07

purple
membru

Si credinta nu vine tot de la D-zeu?
Oare nu-mi doresc eu sa fiu vindecata? Nu-mi doresc eu sa cred din toata inima?
Imi doresc vindecarea mai mult decat viata.

Cred ca El imi doreste binele, caci are ganduri de pace ca sa-mi dea un viitor si o nadejde asa cum spune prin Cuvantul Sau, mai cred ca in slabiciune puterea Lui este desavarsita dar pur si simplu nu inteleg momentan, nu vad scopul final pt ca daca aceasta incercare a fost menita sa ma ridice, recunosc cu durere in suflet ca n-a reusit decat sa ma darame si cu fiecare zi ce trece sa-mi slabeasca credinta.

Sunt mult prea dezamagita ca sa mai pot spera: merite nu am, credinta mi-e la pamant. What's next? Ma resemnez si astept sfarsitul?
Trist din partea mea, pt ca a fost o perioada in care eram f aproape de D-ul, unde am ajuns..

23/07/09 17:08

GeoAli
membru

Dumnezeu are un plan cu tine!El vrea sa te increzi in El!poate sa lucreze acum...poate lucra maine...poate lucra cand tu nu te astepti....

23/07/09 17:13

purple
membru

GeoAli a scris:

da,am fost eu vindecata!

Ce pot sa spun.. slava D-lui!
Daca nu crezi ca e inoportun poti sa descri mai detaliat experienta ta.

23/07/09 17:20

gogol
membru

Revin cu intrebarile pe care le-am pus si ii rog pe cei cu darul vindecarilor sa-mi explice unde e veriga lipsa:textul in care Pavel spune: "Pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet"?! De ce nu l-a vindecat Pavel pe Trofim? Timotei de ce avea dese imbolnaviri (se presupune cu stomacul din moment ce Pavel il indeamna sa bea si cate putin vin) si ap. Pavel nu l-a vindecat?

23/07/09 19:52

Turcu Ovidiu
membru

Citeste mai sus si la alte topicuri. Parca tu vrei sa te axezi pe boala mai mult.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (23/07/09 20:15)

23/07/09 20:15

gogol
membru

Turcule , nu cred ca te dor buricele degetelor sa scrii 3-4 randuri cu explicatia ta. Fii deci bun si lamureste-ma si pe mine (cu privire la intelegerea ta, ca eu sunt pe deplin convins despre acest aspect). Multumesc

23/07/09 22:31

Turcu Ovidiu
membru

Sunt oameni care sufera de o boala sau alta si daca mergi la ei sa te rogi pentru ei iti vor spun: "Nu frate, e in regula. Domnul imi da o binecuvantare deghizata prin boala asta." Nu prietene. Diavolul a venit la tine deghizat. Esti foarte confuz (Deut. 28:28). E un blestem. Boala e un blestem. Isus te-a eliberat de acest blestem. Daca ai vreo problema cu sanatatea mintala si crezi ca e de la El, atunci esti confuz. (Deut. 28:28)

Dumnezeu a pus binecuvantarile din Deut. sub forma generala dar blestemurile le-a pus in detaliu pentru ca oricine zice ca boala sau orice lucru rau e de la El, sa i se dovedeasca inversul. Isus ne-a eliberat de sub blestem. Crede lucrul acesta.

24/07/09 13:08

GeoAli
membru

purple a scris:

....
Daca nu crezi ca e inoportun poti sa descri mai detaliat experienta ta.

purple,scuze ca nu ti-am raspuns...eram plecata la o prietena,seara ne-am dus la seara de rugaciune si am avut lucrare si atunci am fost vindecata...nu ma asteptam...nici macar nu ma gandeam la vindecare...dar de atunci nu mai am probleme.. :D

25/07/09 16:11

Inger
membru

Inregistat: 20/07/09

MRU a scris:

Iata ce spune Domnul Isus in "testamentul" pe care il lasa ucenicilor:

Luca 16

15. Apoi le-a zis: "Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.
16. Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osandit.
17. Iata semnele cari vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi;
18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune manile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosa."

Iac.5:16

Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.

Pe de alta parte:

1Tim.5:23

Sa nu mai bei numai apa, ci sa iei si cate putin vin, din pricina stomahului tau, si din pricina deselor tale imbolnaviri.

2Tim.4:20

Erast a ramas in Corint, iar pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet.

Este vindecarea intodeauna Voia Lui Dumnezeu? Si pentru cine?

De ce ingaduie El boala in viata noastra si in Biserica?

Exista anumite conditii ce trebuiesc indeplinite pentru realizarea unui vindecari? de catre cine trebuie sa fie indeplinite?

Dumnezeu nu daruieste boala, el darauieste iubire, caci asta si este lumina si iubire...boala este rezultatul gandurilor noastre, faptelor noastre, modului nostru de viata, indepartarea de catre sufletul nostru, de adevarata noastra fiinta. Insa boala poate fi un semn  ca trebuie schimbat ceva: poate ca trebuie sa-ti acorzi mai multa atentie, ca te-ai indepartat de tine si de Dumnezeu, etc. Vindecarea si iubirea lui Dumnezeu este pentru oricine. Important este sa constientizezi cauza bolii si sa-ti doresti cu sinceritate vindecarea.
Nu sunt conditii...vindecarea vinde la sine , prin constientizare, incredere, rugaciune si iubire. 
Sper ca mesajul meu nu a fost inteles gresit.
Va transmit multa iubire si imi doresc ca Dumnezeu sa va ajute si sa va ocroteasca pe toti!

25/07/09 17:24

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am intalnit odata un parinte care avea un copil cu sindrom Down...spera sa se vindece.
Nu exista in istoria medicinei vreo astfel de vindecare.

Ce i-ati spune?

Ultima modificare de MRU (25/07/09 18:05)

25/07/09 17:45

maryus
membru

Inregistat: 19/02/09
pai spera sau credea!? ca stiti si voi chestia aia in care a zis o fata seara ca are credinta ca maine muntele care e in spatele casei va pleca de acolo,si dimineata vazand ca e acolo...a zis ca ´´stiam eu ca nu se muta´´ :D Sincer nu stiu ce ai putea sa-i zici unui astfel de parinte,mai ales eu...credca as incepe sa-i zic ca Isus o vindecat tot felul de boli ,inclusiv a inviat din morti ,de ce nu ar vindeca si asta? ...bun dar asta as zice numai pt ea,ca eu sincer sa fiu...nu stau asa de bine la capitolul credinta :( :D

25/07/09 22:15

Inger
membru

Inregistat: 20/07/09
Eu am fost aproape de cancer pulmonar..numai aveam mult...in urma cu cateva luni ..iar acum sunt bine

25/07/09 22:43

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la