|
|
|
yoslivius
membru
Inregistat: 02/12/08
|
|
este sau nu "pacat" sa porti verigheta?
'biblic' daca se poate sa spunem asa....??????
|
|
05/05/09 18:57
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
citeste Biblia....si o sa afli raspunsul  E un lucru care tine de incredintare...
Ultima modificare de lara (05/05/09 19:23)
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
05/05/09 19:23
|
|
yoslivius
membru
|
|
am citit.....si din cate imi dau eu seama nu ar fi pacat sa porti verigheta, ca pe un simbol...nu ca podoaba. mai astept si alte pareri....
|
|
05/05/09 21:46
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Daca crezi ca podoabe sunt pacate si verigha e inclusa acolo... pentru oameni si multe alte podoabe sunt simboluri... Depinde de credinta ta. Gandeste-te ce tip de simbol.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
05/05/09 21:58
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
"1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu."
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
05/05/09 22:40
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Mai pe scurt, ideea e sa nu o porti ca pe o podoaba ci ca pe un simbol al faptului ca esti casatorit. Din experienta iti spun ca te scuteste de multe necazuri si ispite. Nu degeaba in lume sunt barbati care cand se duc in baruri sau restaurante isi dau jos verigheta. Stiu ei ca daca o lasa acolo pe deget nu se mai uita nimeni la ei..pocaitii nu merg in baruri (sper) dar e buna si la locul de munca sau in alt loc public.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
05/05/09 23:08
|
|
lara
membru
|
|
Da mai, cum a zis mikahel. Personal n-as accepta ca sotul meu sa nu poarte verigheta!
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
06/05/09 08:59
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
Mie imi place sa-mi port verigheta ,ca un simbol al legamantuluifacut,si aici unde ne-am casatorit ea este pusa pe deget de catre pastor si ceremonia e f.frumoasa,de asemenea imi place sa port si inelul cu care m-a cert in casatorie sotul meu,pt mine,noi are o semnificatie aparte.
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
06/05/09 11:35
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
"1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu." |
Oare vrea sa zica : "Sa nu va prind ca purtati podoabe, etc ca-i vai de voi!" sau "Puneti accentul pe ceea ce va face cu adevarat frumos impodobiti!" ? Bine, personal NU incurajez tinutele de tip: " pom de iarna-am sa te fac..." Departe de mine gandul asta, dar ma intreb...
Verigheta - un pacat??? Asa ceva n-am mai auzit in viata mea. Ce sa zic? Atunci si invelitoarea de pe capul femeii, care dovedea supunerea fata de sotul ei e considerata tot podoaba? Era un simbol, ca si verigheta...Parerea mea.
Ultima modificare de UnderZero (06/05/09 14:13)
|
|
06/05/09 14:01
|
|
yoslivius
membru
|
|
mikhael a scris:
Mai pe scurt, ideea e sa nu o porti ca pe o podoaba ci ca pe un simbol al faptului ca esti casatorit. Din experienta iti spun ca te scuteste de multe necazuri si ispite. Nu degeaba in lume sunt barbati care cand se duc in baruri sau restaurante isi dau jos verigheta. Stiu ei ca daca o lasa acolo pe deget nu se mai uita nimeni la ei..pocaitii nu merg in baruri (sper) dar e buna si la locul de munca sau in alt loc public. |
pai tocmai la asta ma gandeam si eu.....nu stiu.... mai astept si alte pareri ...
|
|
06/05/09 22:10
|
|
Ovi I.
membru
Inregistat: 04/05/09
|
|
La noi in biserica nu iti da cina daca porti verigheta 
Dar cred ca este bine sa o porti daca esti casatorit.
|
|
07/05/09 02:06
|
|
lara
membru
|
|
Ovi I. a scris:
La noi in biserica nu iti da cina daca porti verigheta 
|
Eu nu inteleg de unde se inspira astfel de oameni... Pe cuvant!
|
|
07/05/09 09:37
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
yoslivius a scris:
este sau nu "pacat" sa porti verigheta????? |
As putea sa spun si ce Biserica emite teoria asta...Dar ma abtin...Asa ma enerveaza pseudo smerenia asta...
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/05/09 21:17
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
MRU a scris:
As putea sa spun si ce Biserica emite teoria asta... |
Numai o biserica? Cred ca sunt mai multe 
|
|
07/05/09 21:34
|
|
rahela_cr
membru
Inregistat: 03/05/09
|
|
Nu cred, ca e pacat sa porti verigheta. E bine ca fiecare sa faca dupa incredintarea inimii. 
|
|
07/05/09 21:34
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
"1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu." |
Ce scrie apostolul Petru e corect; si nu se refera la verigheta. Nu e parerea mea aici, ci e concluzia logica pentru orice om intreg la minte!
Daca cineva interpreteaza altfel spusa lui Petru, sa mai citesca odata. "... in purtarea de scule de aur, sau in imbracarea hainelor..." Daca din acest pasaj intelegem ca un crestin nu are voie sa poarte scule de aur, trebuie sa intelegem din acelasi pasaj ca nici haine nu trebuie sa imbrace. 
Ovi I. a scris:
La noi in biserica nu iti da cina daca porti verigheta  ... |
Asta insemna ca numai pustanii si pustoaicele primesc cina? Cei casatoriti nu mai au acest drept? de fapt si burlacii pot sa primeasca , si la fel si pustnicii.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (07/05/09 22:59)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/05/09 22:58
|
|
Ovi I.
membru
|
|
Asta insemna ca numai pustanii si pustoaicele primesc cina? Cei casatoriti nu mai au acest drept? de fapt si burlacii pot sa primeasca , si la fel si pustnicii. |
Multi au plecat din biserica, si eu plec dealtfel.. Iau cina cei ce sunt de acord cu acest lucru 
|
|
09/05/09 01:10
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Sa pleci dintr-o biserica doar din cauza unei verighete mi se pare cam exagerat , totusi.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/05/09 11:08
|
|
lara
membru
|
|
Oare este biserica aia o biserica a lui Hristos? Daca este, de ce impune un astfel de obicei? Daca nu este, pentru ce sa stea in ea?
|
|
09/05/09 11:56
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Sa nu incurajam traseismul religios Fiecare biserica are greselile sale... In privinta verighetei, in statutul cultului de care apartine biserica mea s-a introdus mentiunea ca se poate purta verigheta, dupa incredintarea fiecaruia. Si astfel s-a rezolvat oarecum problema aceasta.
Ultima modificare de nikku (09/05/09 12:41)
|
|
09/05/09 12:39
|
|
Ovi I.
membru
|
|
april a scris:
Sa pleci dintr-o biserica doar din cauza unei verighete mi se pare cam exagerat , totusi. |
nu verigheta 
tinerii pleaca in special, dar din multe alte cauze...
Ultima traznaie este ca: nu ai voi sa calatoresti cu prietena spre Romania decat daca este alt membru de familie , si acela peste 18 ani. Asta dupa ce era interzis categoric de a merge spre ro cu prietena.prietenul 
|
|
09/05/09 15:43
|
|
april
admin forum
|
|
lara a scris:
Oare este biserica aia o biserica a lui Hristos? Daca este, de ce impune un astfel de obicei? Daca nu este, pentru ce sa stea in ea? |
Acum sa nu exageram in cealalta directie. Nu cred ca ar trebui sa judecam o biserica dupa purtarea verighetei sau nu. Nu asta este cel mai important lucru, dimpotriva.
|
|
09/05/09 15:44
|
|
lara
membru
|
|
Ovi I. a scris:
tinerii pleaca in special, dar din multe alte cauze...
Ultima traznaie este ca: nu ai voi sa calatoresti cu prietena spre Romania decat daca este alt membru de familie , si acela peste 18 ani. Asta dupa ce era interzis categoric de a merge spre ro cu prietena.prietenul  |
Fara suparare, dar I agree "traznaia" asta. 
|
|
09/05/09 22:55
|
|
april
admin forum
|
|
sa ramanem la verigheta 
|
|
09/05/09 23:18
|
|
yoslivius
membru
|
|
nikku a scris:
Sa nu incurajam traseismul religios Fiecare biserica are greselile sale... In privinta verighetei, in statutul cultului de care apartine biserica mea s-a introdus mentiunea ca se poate purta verigheta, dupa incredintarea fiecaruia. Si astfel s-a rezolvat oarecum problema aceasta. |
asta ma gandesc si eu ca poate fi cea mai simpla rezolvare sa se lase la atitudinea fiecaruia...asta din punctul de vedere al conducerii bisericii... dar mai vin cu o intrebare ...oare biblic este bine sau nu sa purtam verigheta????...banuiesc ca in fata lui Dumnezeu nu conteaza ce porti ci ce ai in suflet...dar revin la cele pamantesti ca noi aici traim...si cred ca daca o purtam ca un simbol(al dragostei,al mariajului si al iubirii) nu cred sa fie vreo problema. oricum mai astept si alte pareri;)
|
|
10/05/09 08:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|