TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Martorii lui Iehova Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18 19
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

marckke@gmail.com a scris:

vad ca tot discutam despre Isus ca Dumnezeu, si tot nu prea intelegeti. Nu trebuie sa ne certam pentruca este scris "cine se cearta in Domnul, Dumnezeu blastama si pe unul si pe altul" Ei sunt prea sfinti pntru noi si asta nu trebuie sa uitam.


  Adica noi nu intelegem sau voi nu intelegeti?


marckke@gmail.com a scris:

Sa vorbim despre noi pacatosii! oamenii! despre ceea ce este in noi!
tema este: ce ziceti voi? Ce este sufletul omului despre  care se vorbeste in biblie?

 
  Ne poti spune tu ce este sufletul aratat in Biblie?


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

04/05/09 18:18

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

marckke@gmail.com a scris:


raspuns Moise cu cine a vorbit atunci?cu ingerul sau cu dumnezeu? nu era Dumnezeu acolo? Nu zice versetul 4 ca Dumnezeu era in rug? scrie! citez "Dumnezeu din mijlocul rugului a zis;Moise moise!"


  Si oare era Dumnezeu in forma care este el in cer?
  Intelege ca era ingerul Sau prin care  El vorbea!! Nu poate omul sa il vada pe Dumnezeu si sa traiasca!!!Exod 33:20  Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!”


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

04/05/09 18:24

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
REPET:


benny a scris:

marckke@gmail.com şi daniel.drehluta, NU mai postaţi consecutiv!

De-aia există butonul modificaţi ca să îl folosiţi.


Ultima modificare de benny (04/05/09 19:45)


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

04/05/09 19:43

   
marckke@gmail.com
membru

Locatie: Moldova
Inregistat: 26/04/09
DANIEL eu nu am spus ca Moise La vazut pe Dumnezeu. Dar Dumnezeu era acolo in rug!.
  Raspuns: tema sufletul ce este el?

sufletul omului este suflarea primita de la Dumnezeu relatata in Geneza. trupul si sufletul sunt 2 in una! dumnezeu ne spune  tes 5:23 "Si duhul vostru, trupul vostru si sufletul vostru sa fie pazite intregi pina la venirea domnului nostru isus hristos" Omul de rind nu are duhul sint in schimb le are pe celelalte trup si suflet. Sufletul este nemuritor fiindca este   din suflare. trupul este muritor pentruca este din pamint. sunt multe indice care arata ca sufletul este nemuritor. exemplu cain si fratele abel . singele lui abel pina si azi striga la Dumnezeu chiar daca a fost ucis (Vezi  geneza  4:10) si evrei 11:4 Citez " prin credinta a adus Abel lui Dumnezeu jertva Mai buna ca a lui Cain. prin ea a capatat el martuirea ca este neprihanit. si prin ea vorbeste el inca macar ca este mort" atrage atentia la "este mort' si 'vorbeste inca"
Citeste si apoc 6:9,10 citez "cind a rupt mielul Pecetea a 5, am vazut sub altar sufletele celor care au fost junghiati din pricina cuvintului domnului si din pricina marturisirii pe care o tinusera" in versetul 10 ei chiar vorbesc.citeste si apoc 20:4 acolo despre ei se vorbeste. si nu cred ca ei sunt din cei 144000. ci oamenii care au crezut! trupul lor inca lipseste.Invierea inca nu a fost!Vezi unde stateau trupul unora din ei citeste Apoc 10:8,
   citeste si isaia care adevereste chier si iadul
isaia 14:9
Locuinta mortilor se misca pina la adincimile ei, Ca sa te primeasca la sosire, ea trzeste inaintea ta umbrele, pe toti mai marii pamintului, scoala de pe scunele de domnie pr toti imparatii lumii Toti iau cuvintul ca sati spuna si tu ai ajuns ca si noi  fara putere ca noi!( pot mortii sa vorbeasca vezi ca aici si corbesc! vezi ca si lucifer e pe aici, aici in pasaj se vorbeste numai despre cei morti adica despre oameni)citeste si cersetul 16
citez "cei ce te vad se uita tinta mirati la tine, te privesc cu luare aminte si zic: acesta este omul care facea sa cutremure pamintul si zguduiimparatiile, acre facea lumea in pustie, si nu dadea drumul prinsilor de razboi" citeste si versetul 19 "dar tu ai fost aruncat mai departe de mormintul tau ca o ramura dispretuita....' poti sa itesti si mai departe.

Poti sa zici ce vrei, eu am citit mai multe comentarii din biblie despre astea. si sunt bucuros ca Dmnezeu mi sa descoperit real mie. Ce tine de afirmatia cu filmele impotriva mea, sa stiti. Filme nu am privit de citeva luni.nu ma mai intereseaza ele. insa viata intradevar va va fi aratata de la inceput pina la sfirsit.eu scult cintece mai mult, chiar o mare parte a zilei. si acelea sunt cintece de lauda si inchinare. adica de la Dumnezeu!

Ultima modificare de marckke@gmail.com (04/05/09 20:25)


04/05/09 20:24

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

marckke@gmail.com a scris:

Klaudiu de ce ai scris asa?
Degeaba pufaiesti. Si mai ales degeaba citezi Ex 3:2. Dumnezeu nu se arata sub forma de inger nici macar acolo, e vorba de un simplu inger, nu de un Dumnezeu-Inger. Nu poate nici un om sa vada pe Dumnezeu si sa traiasca.

raspuns Moise cu cine a vorbit atunci?cu ingerul sau cu dumnezeu? nu era Dumnezeu acolo? Nu zice versetul 4 ca Dumnezeu era in rug? scrie! citez "Dumnezeu din mijlocul rugului a zis;Moise moise!"


Cu cine vorbea Moise? Cu Dumnezeu, prin ingerul Lui. In rug era ingerul, nu Dumnezeu insusi - citeste si contextul:

Exod 3:2  Îngerul Domnului i S'a arãtat într'o flacãrã de foc, care iesea din mijlocul unui rug.

Cine i s-a aratat? Îngerul Domnului, nu Domnul insusi. Domnul a pus cuvintele Lui in gura ingerului. Ingerul il reprezenta pe Dumnezeu, nu era Dumnezeu insusi! Dumnezeu nu este o creatura, dar ingerii sunt. Sau tu ai auzit altfel? Daca stii engleza si vrei mai multe informatii pe tema asta, am scris un articol mai demult: http://the-preexistent-son-of-god.blogs ... cient.html (o sa-l traduc si in romaneste cand o sa am timp).

Daca vrei sa afli ce zice Biblia despre suflet, am mai scris un articol: http://www.proto-teologia.info/wiki/ind ... tle=Suflet


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

05/05/09 03:24

   
marckke@gmail.com
membru

Locatie: Moldova
Inregistat: 26/04/09
Replicile lui Daniel si ClaudiU.
Marckke: Vreau sa zic despre ei.!

Marckke: Raspunsul lor la intrebarile mele: Sunteti voi martorii lui Ehova?

“Dar pe mine, ma cunosti? Stii cumva ca sunt martor?”

“Invatatura martorilor pe care eu o studiez(pana in anul 1950) nu arata deloc lucrul acesta. Dupa anul 1950 s-au facut mult egreseli pe care adevaratii martori ai lui Iehova nu le aceepta.”

“Nu sunt un martor(deocamdata) si nici klaudiu nu este martor.
Nu cred ca am acuzat pe cineva, dimpotriva am argumentat biblic.De unde am scris acele dovezi? Din burta?”

Marckke :la replica mea in care am zis: “ ati spus ca nu sunteti martori, si ca va bazati pe invataturile lor care au aparut pina in anii 1950. cititi anterior (comentariile voastre).”

klaudiu a renuntat zicind :“Citeste inca o data comentariile mele. Eu n-am zis asa ceva”


Klaudio iarasi zice :“Eu am spus de mai multe ori ce sunt, si nu mai repet inca o data la fiecare nou venit. Daca te intereseaza, cauta pe forum. Sa fiu sincer, m-am saturat sa mi se puna aceleasi intrebari la nesfarsit.  Nu inteleg de ce te intereseaza atat de mult ce anume sunt eu? Crezi ca pe mine ma intereseaza daca esti catolic sau penticostal? Lasa tu persoana mea in pace si axeaza-te pe argumentele mele biblice. Doar atat e necesar si suficient.”

Marckke: Si Asta dupa ce eu lam intrebat:“Atunci cine sunteti? Sunteti martorii care zic ca sunt al lui Ehova?.”


Marckke: Si apoi Daniel a scris:“Invatatura martorilor pe care eu o studiez(pana in anul 1950) nu arata deloc lucrul acesta. Dupa anul 1950 s-au facut mult egreseli pe care adevaratii martori ai lui Iehova nu le aceepta.”


MArckke: Daniel si claudiu. De ce asa acuzatii impotriva voastra insusi? Ba sunteti martori , ba nu sunteti?   Eu am discutat cu un martor si el zice ca voi sunteti saminta cea falsa, martori falsi! Pentruca martorilor le este interzis categoric sa intre pe asemenea portaluri! Si ca exista numai 3 portaluri in care ei au voie sa intre. Portaluri create de ei insasi. Cine sunt martorii adevarati Al lui ehova despre care sustine Daniel? (cititi replica voastra de mai sus).Daca studiatorii Turnului de veghe spune ca voi sunteti tradatorii lor (Martori falsi).Si voi ziceti despre ei aceleasi lucruri?(caci dupa 50 in coace ei au facut multe gresali) Nu sunteti doua doctrine iesite din una? Nu urmati invataturile Lui Russelt? Voi doar cititi din jurnalele care au aparut pina la 50 ( replica Lui Daniel ce scrie mai sus). Nu suntet voi russeltisti? Sau sunteti Milienistii?. Sau sunteti a patra ramura ce a iesit din invataturile Lui russelt.? (trei sunt mentionate deja: Studiatorii bibliei, Milienistii,si Russeltistii)
Dece asa dezbinare intre voi insiti? Daca toti sustineti unul si acelasi 1 ioan?
Aveti neintelegeri? Daca da  Dece?. De aici vad ca Dumnezeu nu e cu voi! Aveti acelasi Ehova dar atitea neintelegeri si acuzatii impotriva voastra insasi!( Martori falsi, martori falsi…etc)

Ultima modificare de marckke@gmail.com (05/05/09 16:14)


05/05/09 16:11

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
Auzi marcke, imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun pe sleau, dar cand scrii despre mine bati campii la greu. Esti obsedat de martori? Adreseaza-te lor, nu mie. Daca mi te adresezi o faci cu privire la Biblie, si nu la russel, turnu de veghe sau alte chestii care te obsedeaza pe tine. Daca nu-ti convine atunci n- ai decat sa vorbesti singur. Fara nici o suparare.

_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

05/05/09 17:07

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
marckee daca ai de dictuata ceva pe o tema biblica atunci discut-o.Daca incepi sa povestesti ce ai auzit de la unul sau de la altul, nu cred ca aici este locul.
  Eu unu sunt satul pana peste cap de prostiile si invinuirile aduse asupra martorilor.
  Daca esti interesat in a discuta ceva ce tie nu iti e clar cu privire la Biblie, sau invataturile ei, poti sa o faci, daca nu , cauta in alta parte respunsurile intrebarilor de genul:Nu sunteti doua doctrine iesite din una? Dece asa dezbinare intre voi insiti? sau altele de genu care le-ai pus mai devreme.
  Ai ceva personal cu martorii, sau te intereseaza ce studiaza ei?Hotareste-te.
Iti dau un sfat: citeste de la inceputul acestui link despre martori si vei gasi raspunsuri la mai multe intrebari.


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

05/05/09 18:56

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Inchideti subiectul ce deja mi-e scarba de el...

Klaudiu.... ori nu sti limba engleza ori... Adonay semnifica Domnul meu si se foloste pentru Dumnezeu... adon e diferit, ti-am aratat anume si...

Am zis asta si am zis daca nu o sa raspundeti nu aveti credinta ca Dumnezeu poate sa lucre... ;


Va dau un indemn... gata cu vorba.
Ne rugam si stam in rugaciune pana nu se descopera Domnul. Daca credeti cu Adevarat ca aveti credinta de la Dumnezeu... veti face acest lucru si v-om vorbi despre lucruri de acestea cand Domnul ne va descoperi.
De aceea sa ne rugam ca Domnul sa isi descopera Adevarul, pana atunci numai vorbim... sa intram in practica.
Vreti? Eu oricum o sa fac dar daca nu doriti sa faceti imi zice ceva...Numai imi pun effort unde alti nici nu pun effort si doar ce fac se joc cu Cuvantul Domnului....
Se vede ca nu cunoasteti pe Domnul.. cand faceti lucruri de astea...

2 Timotei 3:7  care învaţă întotdeauna şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului.

2 Timotei 2:16  Fereşte-te de vorbăriile goale şi lumeşti; căci cei ce le ţin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.
17  Şi cuvântul lor va roade ca gangrena. Din numărul acestora Sunt Imeneu şi Filet,
18  care s-au abătut de la adevăr. Ei zic că a şi venit învierea, şi răstoarnă credinţa unora.
19  Totuşi temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe cei ce Sunt ai Lui”; şi: „Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!”

1 Timotei 4:1  Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,
2  abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roşu în însuşi cugetul lor.

1 Timotei 1:3  Dupăcum te-am rugat la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să porunceşti unora să nu înveţe pe alţii altă învăţătură,
4  şi să nu se ţină de basme şi de înşirări de neamuri fără sfârşit, care dau naştere mai mult la certuri de vorbe, decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credinţă, aşa fac şi acum.
5  Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.
6  Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării.
7  Ei vor să fie învăţători ai Legii, şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.

Tit 1:16  Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci Sunt o scârbă: nesupuşi, şi netrebnici pentru orice faptă bună.

Tit 3:9  Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci Sunt nefolositoare şi zădarnice.
10  După întâia şi a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări,
11  căci ştim că un astfel de om este un stricat şi păcătuieşte, de la sine fiind osîndit.
(mi-am facut datoria... fata de Domnul, acuma doar rugaciune e raspunsul)

Coloseni 2:8  Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.

Filipeni 3:2  Păziţi-vă de cînii aceia; păziţi-vă de lucrătorii aceia răi; păziţi-vă de scrîjilaţii aceia!

Filipeni 3:18  Căci v-am spus de multe ori, şi vă mai spun şi acum, plângând: Sunt mulţi, care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos.
19  Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumenzeul lor este pântecele şi slava lor este în ruşinea lor, şi se gândesc la lucrurile de pe pământ.

Filipeni 2:3  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuş.

Filipeni 1:15  Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii din bunăvoinţă.
16  Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii care ştiu că eu Sunt însărcinat cu apărarea Evangheliei;
17  cei dintâi, din duh de ceartă vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanţurile mele.


Sunt alte sute de versete din Cuvantul Domnului unde ne arata clar caci chestii de astea nu sunt dupa voia Lui si pedepeste pe cine foloseste Numele Lui in faradelegi si cauta doar certuri... daca cautati altceva...
Asa ca marckke si toti... nu mai faceti certuri din Cuvantul Lui Dumnezeu, din Numele Lui..

Ultima modificare de livu2day (05/05/09 20:02)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

05/05/09 20:01

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Liviu nu e o cearta. E o lamurire asupra Bibliei.Eu pun mai sus Cuvantul lui Dumnezeu decat invataturile inventate la cateva sute de ani dupa scrierea Biblei ,invataturi pe care voi vreti sa le argumentati cu Biblia ca adevarate.
  Omul trebuie sa cunoasca care este calea lui, sa isi puna o intrebare daca ceea ce invata si sustine este adevarat. Tocmai de asta suntem noi aici ca sa putem discuta(nu certa) niste invataturi Biblice care se contrazic cu invataturile lumii.
  Cearta nu duce la nimic, dar Cuvantul Domnului trebuie aratat asa cum este el, curat si nu patat de religie si traditie.


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

05/05/09 20:33

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Sti cateodata ma mir cat de limitat si firesc esti.
Versetele acelea arata clar nu trebuie sa fi dezbinari si contraziceri din Cuvantul Lui... chiar simti nevoie sa ma contrazici si aici?
Ce castigi? Nimic... iaras doresti sa ma inveti?
Nu sti ca Cuvantul Lui e facut sa uneasca... daca avea Adevarata autoritatea de la Domnul prin Duhul Sfant... sti-ai sa vorbesti cu mai multa intelepciune si evitai sute de argumente.. pe tine nu te doare? Pe mine ma inteapa Duhul Sfant cand vad chestii de astea... normal ca nu o sa intelegi cand vedeti totul firesc.
Aveti nevoie e Lumina Lui Dumnezeu in Isus prin Duhul Sfant ca sa intelegeti... Dumnezeu nu o sa lase Cuvantul Lui sa fie batjocorit, eu zic sa ai grija ca, nu vorbesti despre lucruri care poti sa imaginezi tu ce incerci sa faci... ci mai degraba vorbeste despre Dumnezeu si incerci sa vorbesti de la El, daca sti-ai ce semnifica sa reprezinti pe El ca copil a-Lui... era frica si cutremur sa nu faci ca Numele Lui sa fie hulit de oameni.

Inca n-am vazut nici un raspuns... chiar nu credeti in Dumnezeu... ;


Va dau un indemn... gata cu vorba.
Ne rugam si stam in rugaciune pana nu se descopera Domnul. Daca credeti cu Adevarat ca aveti credinta de la Dumnezeu... veti face acest lucru si v-om vorbi despre lucruri de acestea cand Domnul ne va descoperi.
De aceea sa ne rugam ca Domnul sa isi descopera Adevarul, pana atunci numai vorbim... sa intram in practica.
Vreti? Eu oricum o sa fac dar daca nu doriti sa faceti imi zice ceva...


Ultima modificare de livu2day (05/05/09 21:39)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

05/05/09 21:37

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

livu2day a scris:

Sti cateodata ma mir cat de limitat si firesc esti.

  Nimeni nu e perfect. Dar imi place sa vad lucrurile asa cum sunt nu supradimensionate sau pe jumatate cum faci tu.

livu2day a scris:

Versetele acelea arata clar nu trebuie sa fi dezbinari si contraziceri din Cuvantul Lui...

Biblia arata ca trebuie sa fie si partide.1 Corinteni 11:19  căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni."
 
livu2day a scris:

chiar simti nevoie sa ma contrazici si aici?

  Ce tot contrazicere vorbesti.Tu iti expui punctul tau de vedere, eu arat ce spune Biblia.


livu2day a scris:

Ce castigi? Nimic... iaras doresti sa ma inveti?

  Nu sunt in stare sa invat pe nimeni atata timp cat eu mai am multe de invatat. Totusi arat si eu ce cunosc si arat cu Biblia.

 
livu2day a scris:

Nu sti ca Cuvantul Lui e facut sa uneasca... daca avea Adevarata autoritatea de la Domnul prin Duhul Sfant... sti-ai sa vorbesti cu mai multa intelepciune si evitai sute de argumente.. pe tine nu te doare?

   Cuvantul Domnului nu trebuie lasat sa fie calcat in picioare. Daca tu spui o invatatura lumeasca straina Bibliei si straina primilor crestini, cum as putea eu sa tac?
 
livu2day a scris:

Pe mine ma inteapa Duhul Sfant cand vad chestii de astea... normal ca nu o sa intelegi cand vedeti totul firesc.


Tu stii sa compari lucruri spiritale cu lucruri spirituale? Nu nu stii.
  Ceea ce este logic si firesc as putea sa inteleg in alt sens?Ti-am arata dovezi biblice clare care arata clar superioritatea lui Dumnezeu, atunci cine nu intelege, eu sau tu?


livu2day a scris:

Aveti nevoie e Lumina Lui Dumnezeu in Isus prin Duhul Sfant ca sa intelegeti...

  Avem Biblia mai presus ca orice.


livu2day a scris:

Dumnezeu nu o sa lase Cuvantul Lui sa fie batjocorit, eu zic sa ai grija ca, nu vorbesti despre lucruri care poti sa imaginezi tu ce incerci sa faci.. era frica si cutremur sa nu faci ca Numele Lui sa fie hulit de oameni.


  Nu nu il las sa fie batjocorit si patat de nenumaratele invataturi aducatoare de moarte.
  Eu vin cu Biblia tu vii cu concilii si cu invataturi catolico-ortodoxe facute de asazisii parinti ai crestinatatii.livu2day a scris:

Va dau un indemn... gata cu vorba.
Ne rugam si stam in rugaciune pana nu se descopera Domnul.

  Ce intelegi tu prin "descoperirea Domnului"?
   
livu2day a scris:

Daca credeti cu Adevarat ca aveti credinta de la Dumnezeu... veti face acest lucru si v-om vorbi despre lucruri de acestea cand Domnul ne va descoperi.


  Dumnezeu acum arata Cuvantul Sau oamenilor sinceri si tematori de El.
SI ce trebuie de asteptat?Sa vina sfarsitul si sa fie prea tarziu?


livu2day a scris:

De aceea sa ne rugam ca Domnul sa isi descopera Adevarul, pana atunci numai vorbim...

  Adevarul ti se pune in fata.Ai privilegiul sa il vezi dar ii dai cu piciorul.


livu2day a scris:

sa intram in practica.


Nu stiu ce intelegi tu prin a pune in practica.DIn ce ai scris deduc, ca pui in practica o asteptare? Rau faci.
  Uite ce inseamna a pune in practica:"Evrei 13:15  Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui."
  Nu te indeamna sa astepti, ci sa marturisesti Cuvantul lui.

  Matei 24:14  Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.


livu2day a scris:

Vreti? Eu oricum o sa fac dar daca nu doriti sa faceti imi zice ceva...


  Daca duhul tau te indeamna sa faci asa ceva...

Ultima modificare de daniel.drehluta (05/05/09 22:30)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

05/05/09 22:29

   
marckke@gmail.com
membru

Locatie: Moldova
Inregistat: 26/04/09
Daniel eu am urmat sfatul tau, si am citit primele linkuri. Am aflat raspunsul la intrebarea mea. Voi sunteti de la martori.
iaca si doveziele din zisele tale:
"Nu sunt botezat in nici o religie,cult,secta sau credinta am stiudiat majoritatea religiilor si deocamdata studiez cu martorii lui Iehova."
"Martorii Lui Iehova nu sunt o secta ci ei sunt credinta rostita de gura Domnului(Isaia 62:2).Ca "
"Nu sunt botezat in randul martorilor lui Iehova.Vad ca aici este adevarul si la timpul potrivit voi lua si decizia cu privire la botez.Daca te intereseaza mai multe amanunte cu privire la persoana mea vb pe mail.".

Am citit si afirmatiile tale care sunt contrare bibliei
Citez:"Ceea ce insa nu stii este ca Cuvantul Domnului nu a fost explicat tot odata corect si bine. Au fost multe greseli care in timp s-au corectat.Lumina a crscut pana la miezul zilei.Proverbe 4:18  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei." MIezul zilei a fost anul 1950.(am explicat mai sus despre lucrul acesta)."

Daniele biblia spune:"cautati in cartea Domnului! niciuna din toate acestea nu vor lipsi, nici una nici alta nu vor da gres" Cum zici tu prostia aceasta? Dumnezeu, CEL AUTOT PUTERNIC SA FACA GRESELI?.anul 1950 este o prorocie falsa!
dupa cite vadeu "lumina de care ziceai tu",Nici astazi martorii nu o vad! cum poate dumnezeu sa faca greseli?. O Gresit el cind tea creat si cind tia dat viata?. esti tu greseala lui?. din cuvintul Lui ai fost facut! cum zici tu ca acel cuvint a fost bine descifrat abia in anii 50?. dar pavel, petru , Ioan? ei au murit pina in 50 cu mult timp inainte! ce ei nu cunosteau adevarul?
Daniele pocaiestete, cereti iertare de la Dumnezeu! Tu nu esti in adevar!ci in minciuna in prorocii neimplinite!. Pe vremurile lui pavel multi rastalmiceau cuvintul gresit! si Pavel nui incuraja zicind"Mai tirziu cuvintul o sa le fie rastalmicit mai clar, Undeva la miezul zilei!" Ci ii invinuieste ca desfrineaza cuvintul Lui Dumnezeu! dece? Pentruca satana facea asta! Asa si la voi divalul lea facut si le va mai face!

tu nu esti martore studiatorul bibliei( fiindca nu respecti turnul de veghe)
cred ca esti russeltist!

Nu sunt obsedat de martorii, Deodata iti spun!
eu sunt crestin Evanghelist Datoria mea este sa strig La oameni cit sunt vii, caci daca mor, vor cadea in minia Lui Dumnezeu!Atunci e prea tirziu


Citeste psalmi 89:48 citez"Este vreun om care sa poata trai si sa nu vada moartea, care sasi scape sufletul din locuinta mortilor?"(despre suflet citeste pagina anterioara, eu am comentat)


Klaudiu eu credeam ca esti Prieten cu daniel si ca va cunoasteti!
de ce tu afirmi asta?: Auzi marcke, imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun pe sleau, dar cand scrii despre mine bati campii la greu. Esti obsedat de martori? Adreseaza-te lor, nu mie. Daca mi te adresezi o faci cu privire la Biblie, si nu la russel, turnu de veghe sau alte chestii care te obsedeaza pe tine. Daca nu-ti convine atunci n- ai decat sa vorbesti singur. Fara nici o suparare.

Esti martore su nu? te cunosti cu daniel? Este imposibil sa nu fii cunoscut cu el! eu simt ca sunteti sub aceeasi Doctrina! Am eu dreptate?

Ultima modificare de marckke@gmail.com (05/05/09 23:19)


05/05/09 22:48

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
Liviu, prezentarea unor argumente scripturale nu este cearta. Cand iti ataci insa interlocutorii, e cearta sigur. Este clar, asa cum ti-am mai zis-o si alta data - si ai fost nevoit sa-ti ceri iertare - ca tu nu esti in stare sa porti o discutie civilizata. Mai devreme sau mai tarziu vei incepe cu atacuri personale. Tu chiar nu realizezi ca tu esti cel care creezi cearta? Tu vii si imi aplici mie cuvintele lui Isus ca "vor auzi dar nu vor intelege" si dupa dai lectii ca robul Domnului nu trebuie sa se certe? Il faci pe Daniel "firesc" si afirmi cu nerusinare ca nu cred in Dumnezeu??? Pai tu zici ca vezi paiu din ochiu meu si nu vezi paru din ochiul tau?

Daca ti-e scarba de discutia asta n-ai decat nu mai postezi. De unde-atata tupeu la tine sa ceri inchiderea threadului pt. ca vezi Doamne, pe tine te ia cu scarba? Tu crezi ca threadul asta exista pt. satisfactia ta personala? Nu crezi ca esti cam increzut?

Cat despre versetele citate de tine, cu Imeneu si Filet, etc, versetele ti se aplica tie personal, pacat ca nu realizezi. Si degeaba ma tot indemni tu pe mine sa tac. Sa-ti fie foarte clar, eu nu voi tacea cand vine vorba de Dumnezeu, Isus sau Biblie. Stiu eu bine in interesul cui e sa tac. N-ai citit ca "daca voi veti tacea, pietrele for striga"?

Te rog sa-ti fie foarte clar de-acum inainte: cu mine nu mai ai ce discuta in afara de subiecte scripturale. O sa-ti ignor toate batjocurile si atacurile personale pe care le tot comiti cu atata zburdalnicie (asa cum trebuia sa fac demult). La fel cu privire la insistentele tale ca eu sa tac din gura.


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

05/05/09 23:23

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Markee incepi sa scuipi impotriva vantului.
Incerci sa areti multe, dar defapt nu stii nimic.
Ti-am mai zis. Ai o nelamurire biblica, hai sa o dezbatem.
Ce te intereseaza persoana mea?
Aici discutam din Biblie, nu criticam sau ne dam parerea despre cutare sau cutare persoana.
  Este ultima oara cand iti raspund la astfel de intrebari.
   masoara de 7 ori si taie odata!

Ultima modificare de daniel.drehluta (05/05/09 23:25)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

05/05/09 23:24

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Eu va zic sa taceti despre Cuvantul Lui si lasa Cuvantul sa vorbeasca.
Am zis clar sa numai vorbim pana nu ne descopera Dumnezeu in Isus prin semne si minuni Adevarul. Ce nu credeti ca Dumnezeu poate.

Apropo Klaudiu ma tem ca n-ai vazut caci eu intotdeauna ma pun pe primul loc. Cuvantul Lui e o sabie cu 2 taiesuri si ma taie pe mine primul si dupa aceea, pe cei in jur... n-ai de unde sa sti caci nu ai pe Domnul cu Adevarat.
Pentru daca ave-ai pe Domnul... ave-ai credinta sa facem acest lucru.. unde ne rugam si Domnul sa descopera prin semne si minuni Adevarul la fiecare. Insa daca ati citit versetele.... sti asta? 2 Timotei 3:5 având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea.
Faceti ce zice acolo? Rugaciunea n-are putere? Dumnezeu n-are putere? Ma tem ca iaras teorie fara practica...
Ti-am zis klaudiu... daca doresti sa vorbesti trebuie sa dovedesti credinta care e de la Dumnezeu prin semne si minuni.

Daniel... uite zici ca tu vorbesti ce zice Biblia, uite in ultimele pagine. Vezi clar cine a vorbit mai mult din Cuvantul Lui si cine si-a spus pararea. Ba inca mai mult departe de mine sa vorbesc din Cuvantul Lui dupa firea mea... nu ma lasa Dumnezeu si Duhul Sfant sa fac asa ceva.
De ce ai fost nevoit sa raspunzi asa in detalii? Inainte cand iti aratam versetele nu te-ai uitat si ai raspuns in detalii?

Zic din nou, daca ziceti si nu va prefaceti ca aveti pe Domnul... intram in post si rugaciune.. nu vorbim de la noi si lasam pe Domnul sa vorbeasca.
Ma tem ca vi este frica?

As dori un moderator sa inchida subiectul asta... nu vedeti ca distruge forum cu chestii de astea care se repet de luni intregi.
Cuvantul Lui Dumnezeu nu e o joaca... nu facem noi ce dorim cu El ci El ne zideste cum doreste El, dupa voia Lui.
As dori sa consideratii acest verset... ;
Matei 7:6 Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă.


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

06/05/09 00:20

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

livu2day a scris:

Ce nu credeti ca Dumnezeu poate [bla bla bla...] nu ai pe Domnul cu Adevarat. [bla bla bla...]
Ma tem ca vi este frica? [bla bla bla...]
As dori sa consideratii acest verset... ;
Matei 7:6 Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă.Raspuns:


Klaudiu a scris:


Te rog sa-ti fie foarte clar de-acum inainte: cu mine nu mai ai ce discuta in afara de subiecte scripturale. O sa-ti ignor toate batjocurile si atacurile personale pe care le tot comiti cu atata zburdalnicie (asa cum trebuia sa fac demult). La fel cu privire la insistentele tale ca eu sa tac din gura.


Ultima modificare de Klaudiu (06/05/09 04:43)


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

06/05/09 04:42

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
O pauza nu va strica. Poate invatati cum sa discutati unii cu altii.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/05/09 08:08

   
Batrânul
membru

Locatie: Curtea de Arges
Inregistat: 07/08/08
:) :) :) amuzante disputele astea.... nu prea puteti sa cadeti de acord asupra ...credintei ..!
are dreptate April...luati o pauza...! :)

Ultima modificare de Batrânul (07/05/09 09:08)


_______________________________________
"Nu mi-e frica de Dumnezeu...ci de inexistenta lui Dumnezeu!"

07/05/09 09:05

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu e vorba de a cadea de acord, este vorba despre cum a ajuns sa se discute.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

07/05/09 17:32

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
E bine ca admnii isi fac treaba, insa mi se pare mai corect sa se dea un avertisment intai si dupa sa treaca si la fapte

_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

12/05/09 21:05

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Luati pauza aceasta ca avertisment pt viitor.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

12/05/09 22:12

   
f_repede
membru

Locatie: Galgau
Inregistat: 13/02/09
nu am citit in nici un loc ca Isus sa ceara Lui inchinare. El a cerut ca sa credem in EL
Isus a luat din nou cuvântul, şi le-a zis:Adevărat, adevărat vă spun, că, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl, face şi Fiul întocmai.
Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.
Cred ca Isus nu a vrut sa i se inchine Lui tocmai pentru ca El atunci cand a venit in lume a luat chip de om si este scris ca numai lui Dumnezeu sa i te inchini. Oricum este un subiect interesant si cred ca marita dezbatut, as vrea si eu sa aflu mai multe pe acest subiect si daca am o parere gresita as vrea sa mi-o indrept


_______________________________________
Cand privirea mea e indreptata spre cer... incercarile vietii imi par doar trepte ce ma duc mai aproape de Tine!

02/06/09 19:56

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Evrei 13:15  Prin El(Isus), să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă...
   1 Petru 4:11  Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.
   Inteleg de aici ca prin Isus aducem slava si inchinare lui Dumnezeu.

   Ingerul i-a spus lui Ioan in timpul vedeniei cui trebuie sa ii fie adusa inchinare:Apocalipsa 19:10  Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!
Apocalipsa 22:9  Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.”
 
  La fel si Isus a zis:Ioan 4:23  Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.
  Ioan 4:21  „Femeie” i-a zis Isus „crede-Mă că vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
Daca Isus ar fi cerut Lui sa i se aduca inchinare, nu ar mai fi spus cui sa se inchine "adevaratii inchinatori", nu?

Si Pavel a aratat cui trebuie adusa  inchinare:Evrei 12:28  Fiindcă am primit, deci, o împărăţie, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori, şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică;

  Si in V. T. sunt zeci de exemple in care se aducea inchinare lui Dumnezeu(bineinteles atunci nu se stia despre Isus)

Ultima modificare de daniel.drehluta (02/06/09 21:16)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

02/06/09 21:15

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

ambasador a scris:

Evrei 13:15  Prin El(Isus), să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă...
   1 Petru 4:11  Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.
   Inteleg de aici ca prin Isus aducem slava si inchinare lui Dumnezeu.

E clar ca trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu!

   
Ingerul i-a spus lui Ioan in timpul vedeniei cui trebuie sa ii fie adusa inchinare:Apocalipsa 19:10  Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!
Apocalipsa 22:9  Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.”
Aici se arata ca inchinarea la ingeri este nebiblica. Corect.
 

  La fel si Isus a zis:Ioan 4:23  Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.
  Ioan 4:21  „Femeie” i-a zis Isus „crede-Mă că vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim...
Si Pavel a aratat cui trebuie adusa  inchinare:Evrei 12:28  Fiindcă am primit, deci, o împărăţie, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori, şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică;

La fel, este corect si necesar sa te inchini lui Dumezeu!


  Si in V. T. sunt zeci de exemple in care se aducea inchinare lui Dumnezeu(bineinteles atunci nu se stia despre Isus)
Este clar ca inchinarea adusa lui Dumnezeu o gasim in toata Biblia, si toate acestea sunt lucruri pozitive pe care le sustin martorii lui Iehova. Totusi invatatura lor este erezie datorita modului in care inteleg si considera mantuirea si pe Mantuitorul.


Daca Isus ar fi cerut Lui sa i se aduca inchinare, nu ar mai fi spus cui sa se inchine "adevaratii inchinatori", nu?

Daca Isus ar fi dorit sa nu i se inchine oamenii ar fi spus aceasta! Nu trebuia sa ceara inchinare, pentru ca la o asa manifestare de dragoste oamenii raspund cu inchinare; nu trebuie ca un despot sa ceara inchinare! Cum astepti sa ceara inchinare? Cum in scrisoarea a III-a a lui Eminescu Baiazid ii spune lui Mircea: "am venit sa mi te-nchini" ?
Cand Toma l-a inteles, ii spune domnul meu si Dumnezeul meu! Dar si in Vechiul Testament, daca tot ai adus vorba, David il numeste Domn. "Domnul a zis Domnului meu".
Primul martir crestin se roaga Lui: "Doamne Isuse primeste Duhul meu".
Stii spre ce indica aceasta rugaciune? Cartea Eclesiastul zice ca Duhul se intoarce la Dumnezeu!


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

31/12/10 10:48

   
Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18 19    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net