TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Martorii lui Iehova Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 19
marckke@gmail.com
membru

Inregistat: 26/04/09
pentru Anemira
iti multumesc ca ma sustii! Fa acces pe  www. Iisusestesalvatorul.wordpress.com
si intra pe portalul "Descrie biserica ta" satept comentariile tale acolo ! Esti supper!

29/04/09 21:21

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

anemira a scris:

Scuze ca deviez un pic de la subiect.
.DIscuta este interminabila pe aceasta tema.daniel.drehluta, din cate am citit eu..nu a comentat textul din ioan cap 1, "la inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu(...)si CUvantul s-a facut trup si a locuit printre noi". Mai clar de atat nici nu se poate dovedi ca Isus e Dumnezeu, si ca trinitatea e foarte adevarata. daca un om..cu mintea limitata, il poate intelege pe Dumnezeu...atunci cum e Dumnezeu??
EL e atotputernic,e in afara timpului, poate fi in o mie si una de locuri in acelasi timp..din punct de vedere omenesc cum putem explica aceste lucruri?nu putem, dar EL poate orice.DOAR PT CA NOI NU INTELEGEM SAU NU PUTEM EXPLICA NU INSEAMNA CA NU E POSIBIL. Esti absolut sigur ca Apocalipsa e pur simbolica?..ca nu are corespondent in realitate? a..unele chestii au, cum ar fi ca cei 144.000 or sa domneasca in cer...ciudat cum iei doar unele chestii care iti plac si altele nu. Ce se spune despre acestia de fapt?? ca sunt primul rod, dar au anumite caracteristici..cum ca nu s-au intinat cu femei(deci exclusiv barbati)..
or fi imagini simbolice dar nu putem ignora total anumite aspecte.Cat despre Sodoma si Gomora, in Matei, cap 10, v 15 se spune ca vor fi si ele la judecata si "in ziua judecatii va fi mai usor pentru tinutul Sodomei si GOmorei..."deci nu s-a terminat, ci atunci vor fi judecate si vor primi pedeapsa..care este iazul de foc, moartea a doua.

Textul din Ioan 1:1 a fost discutat de 'en' ori pe acest forum.Se vede ca nu l-ai gasit. Poftim Citeste de-aici in jos: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6545#46545 citeste de aici in jos.
Uite raspunde tu la niste intrebari daca intradevar sustii ca Isus este Dumnezeu:
  A primit Mesia viata in sine de la Tatal?

Ii porunceste Tatal lui Mesia?

Executa Mesia poruncile Tatalui?

I se supune Mesia Tatalui?

Spune Mesia ca i se inchina Tatalui?

Il numeste Tatal pe Mesia "slujitorul lui"?

Il numeste Mesia pe Tatal "Dumnezeul lui"?

Il numesc apostolii pe Tatal ca fiind Dumnezeul personal al lui Mesia?

Il numeste Mesia pe Tatal "singurul Dumnezeu adevarat"?

Spune Pavel ca pentru crestini exista un singur Dumnezeu: Tatal?

Daca da, atunci Mesia nu e Dumnezeul Atotputernic.

Cat despre Apocalipsa este simbolica, are o explicatie dar nu cred ca e cazul sa o discutam acum.

Cat despre Sodoma si Gomora nu stim cum si ce va fi la judecata. Pot doar sa iti dau un verset biblic:Isaia 26:14  Cei ce Sunt morţi acum nu vor mai trăi, Sunt nişte umbre, şi nu se vor mai scula; căci Tu i-ai pedepsit, i-ai nimicit, şi le-ai şters pomenirea."
Dumnezeu a facut o judecata asupra Sodomei si Gomorei si a dus-o la indeplinire. Ele sunt moarte acum suferind pedepsa unui foc vesnic.(Iuda7)

Ultima modificare de daniel.drehluta (29/04/09 23:33)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

29/04/09 23:20

ambasador
membru

marckke@gmail.com a scris:

Pentru daniel drehluta "SIMBOLISMELE"
Daca vorbesdti despre simbolism. Sa vorbim despre simboluri. Am ales si subiectul:Domnul isus a zis"Este mai cu putinta pentru Dumnezeu sa treaca camila printrun ac, decit sa intre un bogat pe portile raiului" crezi ca Domul Isus a glumit Cind a zis aceasta?.Eu cind am citit am observat ca e destul de serios.Pentru noi pare a fi simboluri.Dar Fiul Lui dumnezeu Zice ca e real.Si nu e gluma. eu astept sa mai repede sa ajunga timpulCind voi sta in Fata Lui Dumnezeu.Si sai zic Doamne ai zis ca e posibil.Fa sa treaca camila prin ac fiindca eu cred ca poti face asta!.si voi vedea credema! Cuvintul Lui dumnezeu este drept,Si adevarul lui este strict asezat in biblie.Pentru voi sunt simboluri Pentru mine e realitate.Apocalipsa nu este o poveste de seara. Sau o lucrare care  trebuie comentata la limba romina.Comentind"uite cuvintul asta este simbol !si el semnifica asta, si apoi vine colegul tau Alege acelasi cuvint
si-l comenteaza altfel! semnifica altceva Dar profesoara de biologie care asista la aceasta lectie, zice: Stiti voi cind ati citit aceasta lucrare, eu am inteles la direct.Si niciodata nu miar fi inchipuit ca voi vati fi inchipuit atitaea.Sunteti buni ati scrie povesti interesante Dar eu nu ramine decit sa inteleg totul real.asa cum este. Fiindca eu sunt realista!" si tu Daniel  care stii sa descifrezi cuvintele, inlocuindule cu alte sensuri.Ai sa traiesti intro lume a ta compusa de tine insuti. O lume a povestilor. fiindca tu nu crezi in ce zice Dumnezeu in cartea Isaia cap 34:17 "Cautati in cartea Domnului si cititi! Niciuna din toate acestea nu va lipsi, Nici una nci alta nu vor da gres ca gura domnului a poruncit lucrul aceta:duhul lui Va stringe acele salbaticiuni." Atrage atentia , el vorbeste despre biblie.Citeste "niciuna din toate acestea nu vor lipsi, niciuna nu va da gres"nu va da gres " Aici tot este simbolism. Incearca saL contrazici pe Dumnezeu.O sa ti se primeasca numai ca sa te amagesti pe tine insuti.Si vei fi invinuit ca esti mincinos in fata Lui, pentruca nu ai crezut in marturisirea Lui.

Daca eu traiesc intr-o lume simbolistica atunci tu unde traiesti cand faci astfel de afirmatii?
Bineinteles ca puterea lui Dumnezeu este infinita si ca poate face orice noua ni se pare absurd ,dar hai sa fim totusi realisti caci traim intr-o lume a realitatilor, nu a basmelor.
  Nu poti compara lucruri spirituale cu lucruri spirituale deoarece nu esti cu inima sincera in cautarea adevarului.Roaga-te lui Dumnezeu sa iti deschida ochii sa poti cunoaste care este calea care duce la mantuire.Fii om sincer , nu contrar.

Ultima modificare de daniel.drehluta (29/04/09 23:43)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

29/04/09 23:26

anemira
membru

Inregistat: 12/01/09
Daniel, ai un fel de a rastalmaci lucrurile, la fel ca toti ceilalti "studenti ai Bibliei"Eu Nu am zis ca Isus e DUmnzeu Tatal, El e Dumnezeu Fiul.Si totusi..nu ti-ai exprimat parerea despre acel verset. nu am stat sa citesc toata discutia, am citit numai vreo 5-6 pagini.Tu pur si simplu ocolesti intrebarile la care nu ai raspuns. Mai sunt atatea argumente pe care pot sa ti le aduc pe acesta tema, dar nu e locul aici.AM facut un studiu cu tinerii de la biserica din care fac parte, si am analizat numai cuvintele Bibliei, nu idei insuflate de o revista. Studiul nostru a dezbatut atat idei ale martorilor,ale ortodocsilor, cat si idei gresite care se vehiculeaza printre penticostali. Imi pare rau ca negi un adevar atat de evident.nu are rost sa iti mai prezint si alte argumente, cum ziceam, pt ca nu accepti un adevar chiar daca e bine documentat si sustinut cu versete ale Bibliei.(sa ajung la concluzia ca ignori versete??)

30/04/09 14:52

marckke@gmail.com
membru

anamira ai suta procente dreptate!

30/04/09 15:17

marckke@gmail.com
membru

Pentru daniel drehluta.
Spui ca trebuie sa fiu sincer. sa stii ca chiar sunt serios.
Daniel eu am avut multe conversatii cu martorii care se incred in invataturile lui russelt.; Am citit din biblia lor si din a noastra crestina. am vazut multe deosebiri. Si nu puteam intelege de ce?. Care biblie este falsa si care este adevarata. intrebam pe unii si ei sustineau ca a lor e adevarata. am intrebat si pe martori si ei sustineau aceeasi. dar bibliile aveau continut diferit!. am decis sa studiez eu singur care este problema. am cerut de la martori sami dea informatii despre biblia lor. Care sustin ca e unica in originar!, este drept este veche. Sria in greaca. Nu intelegeam defapt ce e acolo. Dar una sunt sigur se scriau cuvintele cu consoane si cu vocale. am cerut de la o biblioteca o carte despre ogreaca veche care este si in noul testament. am stubiat si alfabetul grec, cum a aparut cind a aparut si unde. am inceput sa inteleg si greaca veche!.  scurt istoric: La inceput pe vremurile lui isus toate cuvintele in greaca se scriau numai in consoane (ex Mama se scria MM tata se scria TT sora se scria Sr) Cam pe la anii 800 dupa Hristos au aparut si vocalele. eu am dombintit copia la cea mai veche scriptura biblia ,,Textus receptus,, Cartea ioan are si versia Papirus receptus. a fost scrisa pe papirus. Am descifrat primele cuvinte dein  ioan eu singur. Adia primele versete!. Ti leas tipari acum dar nu gasesc copiile. Dar suna cam asa "en arhe en ho logos,kai O Logos..." mie frica sa nu gresesc in scriere dar cind o sa gasesc copiile o sa ti le scriu. Scriile acelea ssunt cele mai vechiSunt create cam pe la anul 200 dupa Hristos.Se scra numai in consoane. Testele demonstreaza ca sunt posibilele copia textelor apostolilor adevarati. In  1 ioan editia veche scrie La inceput era cuvintul, si cuvintul era La dumnezeu, si cuvintul era Dumnezeu. Eu mam convins.si eu singur miam raspuns la indoielele mele.Am ajuns la concluzia ca turnul de vefhe va amageste in tradevar. Fiindca ei nu publica ceea ce este adevarat!. Sunt foarte multe shimbari pe care leau facut ei.Si esate corect ca au fost dati in judecata. Ca schiba continutul bibliei. In lumea noastra orunde este o lege. Nimeni nu are dreptul sa schimbe continuable unei carti,inafara de autorul cartii insusi.Incalcarea acestei legi se raspunde penal.Tu vei fi judecat in fata Lui Dumnezeu si nu vei avea nici un pretext.Fiindca eu tiam adeverit realitatea. Si Dumnezeu o sa ia asta in consideratie. Fiindca el bate la inima ta si tu nui deschizi. Credema!

30/04/09 16:09

marckke@gmail.com
membru

Corectare la gresala la cuvintul continuable - continutul

30/04/09 16:13

ambasador
membru

anemira a scris:

Daniel, ai un fel de a rastalmaci lucrurile, la fel ca toti ceilalti "studenti ai Bibliei"Eu Nu am zis ca Isus e DUmnzeu Tatal, El e Dumnezeu Fiul.Si totusi..nu ti-ai exprimat parerea despre acel verset. nu am stat sa citesc toata discutia, am citit numai vreo 5-6 pagini.Tu pur si simplu ocolesti intrebarile la care nu ai raspuns. Mai sunt atatea argumente pe care pot sa ti le aduc pe acesta tema, dar nu e locul aici.AM facut un studiu cu tinerii de la biserica din care fac parte, si am analizat numai cuvintele Bibliei, nu idei insuflate de o revista. Studiul nostru a dezbatut atat idei ale martorilor,ale ortodocsilor, cat si idei gresite care se vehiculeaza printre penticostali. Imi pare rau ca negi un adevar atat de evident.nu are rost sa iti mai prezint si alte argumente, cum ziceam, pt ca nu accepti un adevar chiar daca e bine documentat si sustinut cu versete ale Bibliei.(sa ajung la concluzia ca ignori versete??)

Unde ai vazut tu ca eu am ignorat versete? Am dat acel link pt Ioan 1:1 ca sa nu mai scriu eu odata. Daca tot ai discutat problema asta cu ai tai, de ce nu imi raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus?
Este un adevar atat de evident ca Isus nu este Dumnezeu, si este mai mult decat sustinut cu Biblia.
  Arata-mi acel adevar bine documentat sustinator al treimii, daca ceea ce ai vazut pana acum nu este bun. Ce dovada Biblica sustine ca ISus este Dumnezeu?Sau au invatat oare profetii si ucenicii lui Isus o treime?
  Unde ai gasit expresia asta in Biblie:Dumnezeu Fiul? Daca era intradevar asa, nu trebuia sa apara in BIblie?
Cum eu ignor versetele? Nu tu faci lucrul acesta?
Daca ai citit cateva pagini din acel link, mai are rost sa iti trimit eu aceleasi dovezi? Sa dovedit clar si limpede ca Isus este inferior Tatalui Sau.Ce nelamuriri mai poti avea? Scrie aici si le discutam.

30/04/09 18:35

ambasador
membru

anamira ai suta procente dreptate!

Biblia are dreptate intotdeauna, nu parerile "parintilor crestinatatii" preluate de actualii sustinatori ai treimii.

30/04/09 18:36

ambasador
membru

Pentru daniel drehluta.
Spui ca trebuie sa fiu sincer. sa stii ca chiar sunt serios.
Daniel eu am avut multe conversatii cu martorii care se incred in invataturile lui russelt.; Am citit din biblia lor si din a noastra crestina. am vazut multe deosebiri. Si nu puteam intelege de ce?. Care biblie este falsa si care este adevarata. intrebam pe unii si ei sustineau ca a lor e adevarata. am intrebat si pe martori si ei sustineau aceeasi. dar bibliile aveau continut diferit!. am decis sa studiez eu singur care este problema. am cerut de la martori sami dea informatii despre biblia lor. Care sustin ca e unica in originar!, este drept este veche. Sria in greaca. Nu intelegeam defapt ce e acolo. Dar una sunt sigur se scriau cuvintele cu consoane si cu vocale. am cerut de la o biblioteca o carte despre ogreaca veche care este si in noul testament. am stubiat si alfabetul grec, cum a aparut cind a aparut si unde. am inceput sa inteleg si greaca veche!.  scurt istoric: La inceput pe vremurile lui isus toate cuvintele in greaca se scriau numai in consoane (ex Mama se scria MM tata se scria TT sora se scria Sr) Cam pe la anii 800 dupa Hristos au aparut si vocalele. eu am dombintit copia la cea mai veche scriptura biblia ,,Textus receptus,, Cartea ioan are si versia Papirus receptus. a fost scrisa pe papirus. Am descifrat primele cuvinte dein  ioan eu singur. Adia primele versete!. Ti leas tipari acum dar nu gasesc copiile. Dar suna cam asa "en arhe en ho logos,kai O Logos..." mie frica sa nu gresesc in scriere dar cind o sa gasesc copiile o sa ti le scriu. Scriile acelea ssunt cele mai vechiSunt create cam pe la anul 200 dupa Hristos.Se scra numai in consoane. Testele demonstreaza ca sunt posibilele copia textelor apostolilor adevarati. In  1 ioan editia veche scrie La inceput era cuvintul, si cuvintul era La dumnezeu, si cuvintul era Dumnezeu. Eu mam convins.si eu singur miam raspuns la indoielele mele.Am ajuns la concluzia ca turnul de vefhe va amageste in tradevar. Fiindca ei nu publica ceea ce este adevarat!. Sunt foarte multe shimbari pe care leau facut ei.Si esate corect ca au fost dati in judecata. Ca schiba continutul bibliei. In lumea noastra orunde este o lege. Nimeni nu are dreptul sa schimbe continuable unei carti,inafara de autorul cartii insusi.Incalcarea acestei legi se raspunde penal.Tu vei fi judecat in fata Lui Dumnezeu si nu vei avea nici un pretext.Fiindca eu tiam adeverit realitatea. Si Dumnezeu o sa ia asta in consideratie. Fiindca el bate la inima ta si tu nui deschizi. Credema!

Uite cum face. Vad ca nu are sens sa ne certatm asupra acestiu text din Ioan 1:1. Sa zicem ca accept asa cum spui tu(desi ti-am dovedit contrariul).DAr cum ramane cu celelalte dovezi? Sau Biblia se contrazice?Dupa cum ai spune tu asa este.
Daca in Ioan 14:28 ISus spune ce Tatal Lui este mai mare decat El, in Ioan 1:1 arata exact contrariul?

Exista un Dumnezeu,singurul(1Timotei 6:16)Cel Prea Inalt(Psalm 83:19)mai presus de toti(Efeseni 4:4-6)fara inceput si fara sfarsit(Ieremia10:10).
Isus sau Logosul a fost primul si prin urmare inceputul creatiunii lui Dumnezeu(Proverbe 8:22)prin el facandu-se toate lucrurile.
Isus a zis:"Eu am venit in numele Tatalui Meu"(Ioan5:43)."Caci m-am pogorat din cer nu sa fac voia mea ci vioa Celui ce Ma Trimes"(Ioan 6:38)."Tatal este mai mare decat Mine"(Ioan14:28)."Tatal care MA Trimes"(ioan12:49).Domnul Dumnezeu este datatorul viatii,nemuritor asa a zis Isus:"Caci dupa cum Tatal are viata in sine tot asa a dat si Fiului sa aiba viata in Sine"(ioan 5:26).Inainte ca Isus sa fie crucificat El sa rugat la Dumnezeu:"Tata a sosit ceasul!Proslaveste pe FiulTau ca si Fiul Tau sa Te proslaveasca pe Tine dupa cum I-ai dat putere peste orice faptura,ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe cari i-ai dat Tu"(iaon 17:1,2).daca ar fi fost una si aceeasi persoana atunci petntru ce sa se roage Isus la sine insusi?
Isus a zis in aceasta rugaciune:.... ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor.Ma rog ca toti sa fie una ,cum Tu,Tata esti in Mine,si Eu in Tine;ca si ei sa fie una in noi ,pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis"(Ioan 17:20,21).Aceasta dovedeste ca unitatea nu inseamna una in persoana sau in substanta,ci ca Dumnezeu si Christos Isus lucreaza totdeauna in armonie deplina si in unitate,si ca toti cei ce apartin bisericii trebuie sa fie deasemenea in unitate.

Ti se pare ca aceste dovezi care ti le-am dat le-am citit din alta Biblie?(modificata)?

Ultima modificare de daniel.drehluta (30/04/09 18:45)

30/04/09 18:44

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
marckke@gmail.com și daniel.drehluta, nu mai postați consecutiv!

De-aia există butonul modificați ca să îl folosiți.

Ultima modificare de benny (30/04/09 19:55)

30/04/09 19:55

marckke@gmail.com
membru

Pentru Daniel
Isus este Dumnezeu! toate invataturile pe care le dau eu au dreptate! Cei care sunt de la martori cind vad ca eu scot biblia zic ( Hai gata nu mai scoate esu stiu ca tu ai dreptate!)
Citeste terog  cartea ioan cap 10:31,32,33
Fariseii au luat pietrele ca sa arunce in Isus. Si el ii intreaba pentru ce vreti sa aruncati in mine?. Ce raspund ei? iti dau eu raspunsul! este in vers 33 citez "nu pentru o lucrare buna aaruncam oi in tine ci pentru o hula pentruca tu CARE ESTI OM TE FACI DUMNEZEU". daca Isus nu e Dumnezeu dece au raspuns ei asa si nu altfel! Dece in versetele 34,35 Isus comenteaza astfel "Nu este scris in legea voastra 'sinteti dumnezei'? Daca legea a numit dumnezei pe cei carora lea vorbit cuvintul Lui Dumnezeu Cum ziceti voi ca hulesc eu, care tatal ma sfintit si  trimas in lume? si asta pentruca am zis sunt Fiul Lui Dumnezeu?" Cum tu o sa comentezi cuvintele Lui Isus care stau in vers 34,35? Domnul Isus da aici invataturi, Trebuie eu sa le ignor asa cum le ignori tu? zic asa fiindca tu nici nu o sa vrei sa primesti aceste invataturi, asa cum si altii nu vreu! Nu uita ca Isus  a patimit pentruca  declara ca este Dumnezeu! nu sunteti voi fariseii din trecut care ziceti ca isus a hulit atunci(vezi versetul 33). Te rog stdiaza aceste invataturi aprofundat stai cu orele pe ele. Poate o sati dai seama o data!. Ai stat tu vreo data asupra unor versete ore intregi?.Nu te grabi sa ma contrazici, ca nu o sa poti.fiindca eu am dreptate. Si oricine ar citi acest pasaj ar zice ca sunt drept!.Citeste de o 100 de ori versetul 33. Caci ete datoria crestinului sa traiasca cu acest verset, si sa nu fie si ei ca fariseii!

Te rog atarge atentia si la ioan cap 5:18 unde isus se afla in aceeasi situatie cind fariseii vor saL omoare citez''Tocmai de aceea cautau si ami mult iudeii sa-Lomoare, nu numai fiindca dezlega Ziu Sabatului dar si pentruca zicea ca este  Fiul Lui Dumnezeu, facinduse astfel deopotriva (egal) cu Dumnezeu" asta explica si versetele  publicate de  sus.Si contrazice parerea ta de mai jos. cxa isus nu sa declarat deopotriva cu Dumnezeu.

Te rog mai citeste si filipenii 2:6 citez'' El macar ca avea chipul Lui Dumnezeu, totus nu a crezut lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, Ci sa dezbracat pe sine insusi si a luat chip de rob facinduse asemenea oamenilor" Zimi te rog  Pavel a zis Chip de Dumnezeu? Su chip de inger,? asa cum se predica la voi. Sunt oare egali ingerii si Dumnezeu, Dupa statut?. Am eu dreptate sau nu? Folosesc cuvintul Lui Dumnezeu ca sa distrug ereziile! daca zice cineva ca nu am dreptate ma face mincinos pe mine si pe Dumnezeu.Fiindca eu predic din cuvintul Lui.Si dac ma tin de cuvintul lui niciodata nu voi da gres! Amin.

Cred ca asta este raspunsul meu la intrebarea ta! despre  ioan 1.Vezi ca biblia nu se contrazice. daca isus a zis asa Asa si este. eu nu accept unele si le contrazic pe altele. Isus este Dumnezeu.Nu este unul mai mare si altul mai mic dupa rang de dumnezeu. Te rog sa implinesti porunca urmatoare care este la fel de la Isus " si porunca mea este urmatoarea " sal cinstiti pe fiu la Fel ca si pe Tatal". nu trebuie sa facem diferenta noi intre ei. fiindca noi suntem pacatosi. Dar ei sunt sfinti cu adevarat!

Ultima modificare de marckke@gmail.com (30/04/09 23:32)

30/04/09 20:55

marckke@gmail.com
membru

Benny cer scuze! dar eu nu stiam cum sa poste corect. si cred ca altfel nici numi esea

30/04/09 20:59

ambasador
membru

Da markee am citit Ioan 10:31,32,33.Nu stiu cum poti tu explica acest verset  dar in nici un verset Isus nu a declarat ca El este Dumnezeu. Da iudeii il acuzau ca se face deopotrica cu Dumnezeu, insa Isus niciodata nu s-a facut deoptriva cu Dumnezeu. "Filipeni 2:6  El, cu toate că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,.  Iar daca citeai mai jos la Ioan anume la Ioan 10:35 vei vedea rapunsul dat de Isus intrebarilor iudeilor:Ioan 10:36  cum ziceţi voi că hulesc Eu pe care Tatăl M-a sfinţit şi M-a trimis în lume? Şi aceasta, pentru că am zis: „Sunt Fiul lui Dumnezeu!” Asadar nu a zis ca El este Dumnezeu, ci ca este Fiul lui Dumnezeu.
In tot timpul El a socotit pe Dumnezeu ca superior Lui ( Matei 14:28 "...căci Tatăl este mai mare decât Mine.") Niciodata nu a facut voia Sa ci voia Celui ce L-a trimis:"Ioan 5:30  Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis." Daca Isus ar fi Dumnezeu, cum dar putea sa spuna lucrurile acestea? Tu nu iti pui un semn de intrebare asupra acestei invataturi pe care incerci sa o sustii?

30/04/09 22:56

marckke@gmail.com
membru

Daniel citeste te rog inca o data citatul meu sunt modificari.
Raspund la intrebarea ta
Isus este fiu ezemplar! Orice fiu se supune Tatalui, si asculta invataturile Lui. asculta ce zice Isus "Ce face tatal fac si eu" O sa gasesc textul in biblie.Unde Isus explica relatiile dintre Fiu si Tata. Unde se are amindere despre El si Dumnezeu. Te rog citeste inca o data mesajul de sus. Sa stii eu nu apelez la nici alta sursa afara de biblia. Si nimeni numi dea invataturi. fiindca ele vin de la Dumnezeu prin biblie.

Ultima modificare de marckke@gmail.com (30/04/09 23:22)

30/04/09 23:15

ambasador
membru

Exista multi dumnezei si multi domni(1 Corinteni 8:5  Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi „dumnezei” fie în cer, fie pe pământ (cum şi Sunt într-adevăr mulţi „dumnezei” şi mulţi „domni”),).Si Isus poate fi numit ca dumnezeu, insa nu este Dumnezeul Atotputernic Pantokrator-ul!
  Ar fi bine sa citesti tu de 1000 de ori versetul 33 de la Ioan 10 deoarece daca erai atent nu Isus a zis ca ele Dumnezeu, ci iudeii asa il acuzau!!!(Ioan 10:33  Iudeii I-au răspuns: ...pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu" CE e cu tine nu vezi sa citesti?

Ioan 5:18  Tocmai de aceea căutau şi mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua Sabatului, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.
reese din acesta dovada ca Isus este Dumnezeu? El facea semne si minuni pe care nimeni nu le-a mai facut, si pe langa acestea zicea ca este Fiul luiDumnezeu, deaceea vroiau iudeii sa il omoare.

Cu privire la Efeseni 2:6 Isus arata ca cu toate ca avea chipul lui Dumnezeu, n-a crezut sa fie deopotriva cu Dumnezeu.(Si omul este facut dupa chipul lui Dumnezeu:Geneza 1:27  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu;)
  Ai vazut tu undeva ca am scris ca ISus a fost facut cu chip de inger sau altceva? nu am mai auzit spunandu-se pana acum asa ceva.

Expresia asta " sal cinstiti pe fiu la Fel ca si pe Tatal" de unde este? Mi se pare straina.

Deuteronom 6:4  Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
  Nu trei Dumnezei ci unul singur!!!

30/04/09 23:36

anemira
membru

„Asa vorbeste Domnul: blestemat* sa fie omul care se increde in om, care se sprijineste pe un muritor** si isi abate inima dela Domnul!
De aceste verset ce parere ai? e din Ieremia cap 17, v5. Daca Isus ar fi fost un simplu om, crezi ca DUmnezeu si-ar fi impartit slava cu el??Isus a putut sa rascumpere omenirea din pacat(din generatiile trecute, prezente si viitoare)fiin un simplu om "moral"?
Un atribut a divinitatii este ca El este atotstiitor, atotprezent(psalmul 139)
Isus zice in Matei cap 28, v20b -"Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului"
In Ioan, Toma i se adreseaza lui Isus zicand: 28 Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" mai mult de atat, Isus nu neaga, nu il contrazice, ci zice:pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice* de cei ce n-au vazut, si au crezut".
SI versetul prezentat de tine: totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu," > n-a crezut ca un lucru de apucat> asta e idea subliniata de verset, tocmai pt ca era ca DUmnezeu. oamenii au chipul lui DUmnezeu, dar in comparatie cu el sunt "tarana", nu au atribute divine.
"
36 cum ziceti voi ca hulesc Eu, pe care* Tatal M-a sfintit si M-a trimis** In lume? Si aceasta, pentru ca+ am zis: "Sunt Fiul++ lui Dumnezeu!" Daca observi bine, in aceste verset, Isus a zis: Sunt FIUl lui DUmnezeu!!!de aceea il urau fariseii.Daca e cum zici tu, atunci a mintit Isus aici?sau crezi ca Isus face afirmatii la plesneala?
SI afrimatia cea mai "BOMBA" pe care ai facut-o, ca si ISus este un dumnezeu..adica exsita mai multi dumnezei??la care DUmnezeu Tatal sa le dea "toata puterea in cer si pe pamant"?Matei 28, v18.

DAN 7.14  I S'a* dat stapinire, slava si putere imparateasca, pentru ca sa-islujeasca toate popoarele**, neamurile, si oamenii de toate limbile. Stapinirea Lui este o stapinire� vecinica, si nu va trece nicidecum, si imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.   

MAT 11.27  Toate* lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu; si** nimeni nu cunoaste deplin pe Fiul, afara de Tatal; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul, si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.

Cred ca esti familiarizat cu prima porunca: Exod cap 20, v 1 :Eu* sint Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos** din tara Egiptului, din casa robiei.3 Sa* nu ai alti dumnezei afara de Mine. 4 Sa* nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sint sus in ceruri, sau jos pe pamint, sau in apele mai de jos de cit pamintul.5 Sa nu* te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci EU , DOMNUL, DUMNEZEUL TAU, SUNT un Dumnezeu gelos.CRed ca de aici reiese clar ca DUmnezeu, care este gelos, nu isi imparte slava si domnia cu nimeni!IN concluzie, daca Isus ar fi fost un om, sau un inger, cel putin conform primei porunci, nu ar fi putut sa primeasca domnia, si bineinteles inchinarea si slujirea"
Am zis si mai inainte, dar vreau sa repet, poti sa explici tu natura divina?poti sa intelegi ca DUmnezeu este atotprezent si atotstiitor?si Isus este: Matei cap 12,v 25 :Isus, care le cunostea* gandurile", nimeni nu i le-a soptit, ci le-a cunoscut!Daca tu nu intelegi, nu inseamna neaparat ca nu exista! si daca nu exista cuvantul trinitate..nu exista pe vremea aceea nici cuvant pt verisor, de exemplu.
Pt mine nu e o ambitie sa caut argumente contrare la invatura ta, sa te contrazic, pur si simplu nu pot sa tac cand tu afirmi cu atata convingere si sustii nedumnezeirea lui Isus. Nu eu te pot convinge, sau altcineva, doar Dumnezeu, prin Duhul Sfant. SI el este o persoana, care se intristeaza, care este mintit, si care are un nume(In Numele Tatlui, al FIului si al Duhului Sfant)O simpla putere, de exemplu: puterea aburului pe baza caruia functionau primele trenuri...tu ai face un lucru in numele aburului?sau poti sa il minti, sau sa il intristezi?nu cred.
Trinitatea e ceva tainic, divin, supraomenesc, daca un om ar putea explica, cu mintea lui limitata acest lucru..nu ar mai fi ceva supraomenesc.

01/05/09 11:25

anemira
membru

Evrei cap 1: 3 El, care* este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui, si care tine** toate lucrurile cu Cuvantul puterii Lui, a facut+ curatirea pacatelor si a stat++ la dreapta Maririi in locurile preainalte,
5 Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: "Tu esti Fiul* Meu; astazi Te-am nascut"? Si iarasi: "Eu** Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu"?
8 pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul* Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate;
9 Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea; de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a* uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decat pe tovarasii Tai".
SI inca un lucu:noua ni se cere credinta, nu rationalitatea, nu sa il analizam pe Dumnezeu, ci sa credem , ca si Toma. < Evrei 11.1 Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile* nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad"

01/05/09 13:23

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
daniel.drehluta de ce nu tii promisiunele tale? Vad ca ai timp sa stai pe forum si sa inveti dar n-are baza. Ai facut o promisiune si inca nu ai aratat nimic bazat ca Isus nu e Dumnezeu.

Acuma Isus a venit ca om... a slujit pe Dumnezeu? Da a facut... dar a si slujit pe alesi Lui Dumnezeu, copii Lui.
Dumnezeu de la inceput a lucrat pentru oameni si acuma a venit intre noi ca om ca sa moare pentru noi.

Isus a venit ca om si ca sa implineasca Legea, a slujit pe Dumnezeu dar uite ce zice ca va face in ceruri;
Ioan 16:26-28
26  În ziua aceea, veţi cere în Numele Meu, şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi.
27  Căci Tatăl însuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit, şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu.
28  Am ieşit de la Tatăl, şi am venit în lume; acum las lumea, şi Mă duc la Tatăl.”

Vedem clar da Isus insusi zice ca a venit de la Tatal si a venit in lume.. cum zice in Ioan 1 ca Cuvantul sa facut trup.
Ba mai mult aici clarifica ca nu se va ruga adica inchina la Tatal...
El ca om sa inchinat la Tatal caci prin rugaciune noi commnunicam cu Tatal Dumnezeu de pe pamant.
Inca si pe pamant a slujit pe Tatal ca Fiu si la fel o sa fie in ceruri, in ceruri nu ne arata ca Isus se inchina Lui Tatal ci mai degraba avea o unitate ca Domnul in ceruri.... sunt sute de versete care dovedesc acest lucru, sti si tu destul de clar.

Dumnezeu = Tatal
Domnul = Isus
Domnul = Dumnezeu
Dumnezeu Dumnezeu = Iehova Elohim (Domnul Dumnezeu, Dumnezeu plural)
Deci...

Din Torah sau Vechiul Testament sa clarifica ceva.

Incepem repede, sunt multe exemple... ;
Exodul 13:21-22
21  Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, ca să meargă şi ziua şi noaptea.
22  Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii.

Vedem clar ca Domnul Iehova... a mers inaintea lor...
Sa clarificam cum a mers Domnul Iehova, adica pentru ca Dumnezeu e asa de mare si nu poate sa vina pe pamant, caci picioarele Lui sunt asternute pe pamant si scaunul de Domnie e in Ceruri. Deci vedem ca nu a putut sa se vada ca Dumnezeu.
Insa vedem ca Dumnezeu era ca un Inger, ba mai mult... Dumnezeu sa arat in mai tip de fiinte care are Chipul Lui. De exemplu sa arat ca Inger si Om...
Deci se vedem ca Inger...;
Exod 14:19  Îngerul lui Dumnezeu, care mergea înaintea taberei lui Israel, Şi-a schimbat locul, şi a mers înapoia lor, şi stâlpul de nor care mergea înaintea lor, şi-a schimbat locul şi a stat înapoia lor.
Deci vedem clar ca Dumnezeu ii proteja sub forma de Inger, era Ingerul Lui Dumnezeu care mergea inainte lui Israel si ii proteja. Asta e clar nu?
Acuma sa mai clarificam ceva... despre Ingerul Acela care era Domnul, Iehova. Adica Dumnezeu.
Exodul 23:20-23
20  Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.
21  Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
22  Dar dacă vei asculta glasul Lui şi dacă vei face tot ce-ţi voi spune, Eu voi fi vrăjmaşul vrăjmaşilor tăi şi potrivnicul potrivnicilor tăi.
23  Îngerul Meu va merge înaintea ta şi te va duce la Amoriţi, Hetiţi, Fereziţi, Canaaniţi, Heviţi şi Iebusiţi, şi-i voi nimici.

Exodul 32:34  Du-te, deci, şi du poporul unde ţi-am spus. Iată, Îngerul Meu va merge înaintea ta, dar în ziua răzbunării Mele, îi voi pedepsi pentru păcatul lor!”

Clarifica anumite lucruri... Dumnezeu a trimis pe Ingerul Lui Iehova, adica Ingerul Domnului. Zice ca Acel Inger poarta Numele Lui Dumnezeu in El.
Isus zis Dumnezeu a fost trimis de Dumnezeu si a slujit pe Dumnezeu... arata clar ca Dumnezeu este Dumnezeu pentru Dumnezeu insusi, intelegi?
La fel cum sunt om pentru mine insusi.
Aratam ca Isus a zis ca nu se va ruga la Tatal... ba inca mai mult pot sa adaug altele..

Am fost pe un forum de teologi din toata lumea, in limba engleza. Musulmani si orice religie... m-am saturat sa vad cum oameni invart si calc in picioare Cuvantul Lui Dumnezeu. Ma doare pentru ei ca nu stiu ce fac si nici nu doresc sa asculte pe Dumnezeu ci doar caut sa gadile urechile lor si sa mearga dupa burta lor. Acuma.. ce sa fac? Astept si ma rog ca Domnul sa lucreze, cateodata ma gandesc sa isi apere lucrarea, Cuvantul Lui dar departe de sa fie acest ci mai degraba doresc ca Adevarul sa produca o renastere si impacare cu Dumnezeu prin Isus cu Adevarat.
As dori ca toti sa ajungem in ceruri si sa ne bucurm cu Duhul Sfant dar nu poti sa il primesti daca nu crezi ca Isus este Domnul, trebuie sa ai credinta in acest lucru. Daca nu... nu gasesti iertare, curatire si o fiinta care este copil de Dumnezeu.
Domnul sa ne ajute si sa isi arate Adevarul Lui cu puterea si slava Lui.

Deci pot sa iti aduc exemple ca Domnul a venit ca om si alte exemple.
Daniel, de ce limitezi pe Dumnezeu? De ce nu primesti pe Domnul Dumnezeu cum este El si nu cum doresti tu? De ce nu primesti pe Isus ca Domnul?
Stiu ca doresti sa sti Adevarul dar e timpul sa alfi daca doresti sa il primesti, e timpul de pocainta si de a dori sa primim pe El cum doreste El sa il primim si nu cum dorim noi.
E timpul sa il primesti pe Isus cu Adevarat, vino acasa... si vino sa fi copil a-Lui Dumnezeu.

Ultima modificare de livu2day (01/05/09 18:49)

01/05/09 18:38

marckke@gmail.com
membru

Pentru anemira
Frate anemira la martori biblia  este schimbata! La ei scrie '' De aceea dumnezeu, dumnezeul tau ta euns..." Ei sa citeasca numai biblia niciodata nu o sa afle adevarul. Totul este schimbat de la cuvint. Turnul de veghe a schimbat totul. fiindca se declara drept profetul Lui Dumnezeu

01/05/09 19:59

marckke@gmail.com
membru

Daniel Drehluta
raspuns la intrebarea ta
turnul de vege Spune ca Isus este Arhanghel Mihail Sustinind (Supper Angel, The first creation) ( Maichel hi is Chisis) Si multe altele, Am vazut documentalul lor, Despre apocalipsa. Si ei faceau asemenea afirmatii> Si il aratau Pe Isus cu aripi de inger. Scuze de gramatica dar in engleza eu fac greseli

Ultima modificare de marckke@gmail.com (01/05/09 20:18)

01/05/09 20:15

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
iar postezi consecutiv la intervale nici de timp...

01/05/09 23:35

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

anemira a scris:

DIscuta este interminabila pe aceasta tema.daniel.drehluta, din cate am citit eu..nu a comentat textul din ioan cap 1, "la inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu(...)si CUvantul s-a facut trup si a locuit printre noi".

Daniel te-a trimis la o discutie avuta deja pe aceasta tema. Daca ai ceva de adaugat acelei discutii de ce nu o faci? Daca nu esti de-acord cu cele spuse acolo, indica unde se afla greseala si arata de ce e gresit.

Mai clar de atat nici nu se poate dovedi ca Isus e Dumnezeu, si ca trinitatea e foarte adevarata. daca un om..cu mintea limitata, il poate intelege pe Dumnezeu...atunci cum e Dumnezeu??

Daca mai clar de-atat nu se poate, inseamna ca trinitatea nu exista. Ioan 1:1 nu spune de nici un fel ca Dumnezeu este o persoana formata din trei persoane.

Cat despre Sodoma si Gomora, in Matei, cap 10, v 15 se spune ca vor fi si ele la judecata si "in ziua judecatii va fi mai usor pentru tinutul Sodomei si GOmorei..."deci nu s-a terminat, ci atunci vor fi judecate si vor primi pedeapsa

Ma tot mir si eu de ce citesc pe acest thread. Extrem de multe afirmatii fara nici o acoperire. Mt 10:15 nu spune ca Sodoma si Gomora "vor fi si ele la judecata". Nu stiu, tu stiai ca Sodoma si Gomora nu mai exista? Au fost distruse de-a-binelea, ce pedeapsa mai primesc orasele astea sterse de pe harta? In ziua judecatii va fi mai usor pentru ele decat pentru orasele care vor fi distruse - pentru ca ele nu mai exista.

am inceput sa inteleg si greaca veche!.  scurt istoric: La inceput pe vremurile lui isus toate cuvintele in greaca se scriau numai in consoane (ex Mama se scria MM tata se scria TT sora se scria Sr) Cam pe la anii 800 dupa Hristos au aparut si vocalele

Idem ca mai sus. Nimic din ce-ai scris aici nu corespunde cu realitatea.

Citeste terog  cartea ioan cap 10:31,32,33
Fariseii au luat pietrele ca sa arunce in Isus. Si el ii intreaba pentru ce vreti sa aruncati in mine?. Ce raspund ei? iti dau eu raspunsul! este in vers 33 citez "nu pentru o lucrare buna aaruncam oi in tine ci pentru o hula pentruca tu CARE ESTI OM TE FACI DUMNEZEU". daca Isus nu e Dumnezeu dece au raspuns ei asa si nu altfel! Dece in versetele 34,35 Isus comenteaza astfel "Nu este scris in legea voastra 'sinteti dumnezei'? Daca legea a numit dumnezei pe cei carora lea vorbit cuvintul Lui Dumnezeu Cum ziceti voi ca hulesc eu, care tatal ma sfintit si  trimas in lume? si asta pentruca am zis sunt Fiul Lui Dumnezeu?" Cum tu o sa comentezi cuvintele Lui Isus care stau in vers 34,35? Domnul Isus da aici invataturi

Isus da aici invataturi care le contrazic pe ale tale. Ce ocazie mai potrivita putea avea aici Isus de a spune ca el insusi este Dumnezeu cel Atotputernic. El insa nu-si aroga aceasta pozitie. Cine zice el ca este?

Nu uita ca Isus  a patimit pentruca  declara ca este Dumnezeu!

Citeaza te rog unde scrie Biblia ca Isus a patimit pentru ca  declara ca este Dumnezeu. Declara Isus undeva ca el este Dumnezeu?

Te rog atarge atentia si la ioan cap 5:18 unde isus se afla in aceeasi situatie cind fariseii vor saL omoare [...] Te rog mai citeste si filipenii 2:6 citez'' El macar ca avea chipul Lui Dumnezeu, totus nu a crezut lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu

Te rog citeste ce s-a scris anterior pe seama acestui verset, chiar in acest thread. Nu pot sa inteleg de ce nu tineti cont de ceea ce s-a scris deja.

Folosesc cuvintul Lui Dumnezeu ca sa distrug ereziile!

Nu prea :) Trinitatea este o erezie consfintita la sute de ani de la Isus Cristos si apostoli. Este straina lor, nici unul dintre ei nu au marturisit asa ceva. Dimpotriva, au afirmat ca Tatal este singurul Dumnezeu despre care evreii afirmau ca e Unul (Deut 6:4). Isus se prezinta pe sine insusi ca subordonat Tatalui, Tatal fiind Dumnezeu lui personal, la care se roaga si caruia i se supune. Isus are un inceput, si ii datoreaza viata Tatalui; Dumnezeu L-a facut Domn pe Isus. Acestea sunt invataturile Bibliei, nicidecum ca Dumnezeu Unul este de fapt trei persoane. Aceasta este traditia omeneasca in care ati fost crescuti, si pe care ati dobandit-o apriori, inainte de a studia ce anume are Biblia de zis pe marginea acestui subiect. Apoi studiati Biblia ca sa puteti sa va sprijiniti credinta in trinitate, in loc sa fie exact invers.

anemira a scris:

„Asa vorbeste Domnul: blestemat* sa fie omul care se increde in om, care se sprijineste pe un muritor** si isi abate inima dela Domnul!
De aceste verset ce parere ai? e din Ieremia cap 17, v5. Daca Isus ar fi fost un simplu om, crezi ca DUmnezeu si-ar fi impartit slava cu el??

A spus cineva pe-aici ca Isus era un simplu om?

anemira a scris:

Isus a putut sa rascumpere omenirea din pacat(din generatiile trecute, prezente si viitoare)fiin un simplu om "moral"?

Isus a putut sa rascumpere lumea pentru ca era un om fara pacat.

anemira a scris:

Un atribut a divinitatii este ca El este atotstiitor, atotprezent(psalmul 139)

Pai atunci Isus nu este divin (desi eu personal cred ca este). Esti sigura ca Isus este atotstiitor si atotprezent?

In Ioan, Toma i se adreseaza lui Isus zicand: 28 Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" mai mult de atat, Isus nu neaga, nu il contrazice, ci zice:pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice* de cei ce n-au vazut, si au crezut".

Citeste te rog threadul in care se discuta trinitatea, versetul acesta l-am discutat mai multi cu mult timp inainte sa apari tu pe forum. Daca ai ceva de adaugat te rog s-o faci.

adica exsita mai multi dumnezei??la care DUmnezeu Tatal sa le dea "toata puterea in cer si pe pamant"?Matei 28, v18.

Da de buna seama ca exista :) O spune chiar Dumnezeu insusi. Nu stiai?

DAN 7.14  I S'a* dat stapinire, slava si putere imparateasca, pentru ca sa-islujeasca toate popoarele**, neamurile, si oamenii de toate limbile. Stapinirea Lui este o stapinire� vecinica, si nu va trece nicidecum, si imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.

Acesta este un verset care te contrazice. El arata ca Isus a primit "stapinire, slava si putere imparateasca".

MAT 11.27  Toate* lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu; si** nimeni nu cunoaste deplin pe Fiul, afara de Tatal; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul, si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.

Idem.

Cred ca esti familiarizat cu prima porunca: Exod cap 20, v 1 :Eu* sint Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos** din tara Egiptului, din casa robiei.3 Sa* nu ai alti dumnezei afara de Mine. 4 Sa* nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sint sus in ceruri, sau jos pe pamint, sau in apele mai de jos de cit pamintul.5 Sa nu* te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci EU , DOMNUL, DUMNEZEUL TAU, SUNT un Dumnezeu gelos.CRed ca de aici reiese clar ca DUmnezeu, care este gelos, nu isi imparte slava si domnia cu nimeni

Cred ca scoti versetele din context. Este deosebit de clar ca Dumnezeu se refera la dumnezeii falsi ai natiunilor pagane, din mijlocul carora evreii tocmai au fost scosi. Cu acesti dumnezei Yahve n-o sa-si imparta niciodata slava. Isus insa nu face parte dintre ei. El este fiul Lui iubit, cu care Dumnezeu a ales sa-si imparta slava (Ioan 17).

Matei cap 12,v 25 :Isus, care le cunostea* gandurile", nimeni nu i le-a soptit, ci le-a cunoscut!

Si daca i-ar fi soptit Dumnezeu tu ai fi aflat? Le-a cunoscut pentru ca avea Duhul lui Dumnezeu. Ca le-a cunoscut nu-l face pe Isus Dumnezeul cel Atotputernic, dupa cum nici Petru nu este Unul Dumnezeu pentru ca a cunoscut ce gandea Anania si Safira (Fapte 5). De fapt Isus insusi spune foarte clar ca nu le stie pe toate. Nu stiai?

Duhul Sfant. SI el este o persoana, care se intristeaza, care este mintit, si care are un nume(In Numele Tatlui, al FIului si al Duhului Sfant)

Din nou o tema deja discutata, chiar pe acest thread. Daca ai ceva de-adaugat ei, te rog s-o faci.

Evrei cap 1: 3 El, care* este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui

Idem.

8 pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul* Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate;

Asa, din curiozitate, ai cercetat cumva daca aceasta e singura posibilitate de traducere a acestui verset? Da, el poate fi tradus si "Dumnezeu este tronul tau in vecii vecilor", adica Dumnezeu este sursa autoritatii lui Isus. De exemplu New English Translation, desi opteaza pentru forma citata de tine, spune la nota de subsol ca mai exista si o alta posibilitate de traducere, "Dumnezeu este tronul tau in vecii vecilor". La fel face si New Revised Standard Version Bible. The Tyndale New Testament (in 1534!) traduce exact asa. De ce? Pentru ca expresia greaca "ho theos" poate fi luata ca nominativ (adica "Dumnezeu" ca subiect) - si aceasta este forma predominanta de traducere in Scriptura, nu "Dumnezeule" - sau poate fi luata ca fiind un vocativ, "O, Dumnezeule". Exista destui eruditi care n-au nici o problema in a afirma ca da, exista intr-adevar doua versiuni aici, ambelelegitime, si ca este greu de determinat care anume este cea intentionata de scriitor - si ii pot cita la cerere. Eu accept ambele versiuni. In cazul primei, in care Isus ar fi numit "Dumnezeu", trebuie luate in considerare mai multe aspecte, si anume:

1) Psalmul este adresat initial unui rege al Israelului. Spre deosebire de altii, eu n-am nici o problema in a accepta faptul ca exista si alte persoane numite "dumnezeu", in afara de Dumnezeul cel Atotputernic. Ce problema as putea avea ca Dumnezeu il numeste pe acel rege "Dumnezeu", daca El insusi o face? Si nu o face doar odata. Asadar, a nu se pierde din vedere, desi e numit "dumnezeu", psalmistul nu vrea sa zica ca acel rege evreu este Dumnezeu cel Atotputernic insusi. Idem Isus.

2) Acelasi verset indica faptul ca cel caruia ii sunt adresate aceste cuvinte are el insusi un Dumnezeu ("Dumnezeul tau"). E clar ca persoana caruia i se adresau cuvintele initial, regele israelit, avea un Dumnezeu deasupra lui, pe cel Atotputernic, caruia ii era supus. Este deci la fel de clar ca si Isus are deasupra lui un Dumnezeu, pe Tatal lui, asa cum de fapt si alte versete declara fara nici un dubiu.

livu2day a scris:

Incepem repede, sunt multe exemple... ;
Exodul 13:21-22
21  Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, ca să meargă şi ziua şi noaptea.
22  Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii.
Vedem clar ca Domnul Iehova... a mers inaintea lor...
Sa clarificam cum a mers Domnul Iehova, adica pentru ca Dumnezeu e asa de mare si nu poate sa vina pe pamant, caci picioarele Lui sunt asternute pe pamant si scaunul de Domnie e in Ceruri. Deci vedem ca nu a putut sa se vada ca Dumnezeu.
Insa vedem ca Dumnezeu era ca un Inger, ba mai mult... Dumnezeu sa arat in mai tip de fiinte care are Chipul Lui. De exemplu sa arat ca Inger si Om...
Deci se vedem ca Inger...;
Exod 14:19  Îngerul lui Dumnezeu, care mergea înaintea taberei lui Israel, Şi-a schimbat locul, şi a mers înapoia lor, şi stâlpul de nor care mergea înaintea lor, şi-a schimbat locul şi a stat înapoia lor.
Deci vedem clar ca Dumnezeu ii proteja sub forma de Inger, era Ingerul Lui Dumnezeu care mergea inainte lui Israel si ii proteja. Asta e clar nu?
Acuma sa mai clarificam ceva... despre Ingerul Acela care era Domnul, Iehova. Adica Dumnezeu.
Exodul 23:20-23
20  Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.
21  Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
22  Dar dacă vei asculta glasul Lui şi dacă vei face tot ce-ţi voi spune, Eu voi fi vrăjmaşul vrăjmaşilor tăi şi potrivnicul potrivnicilor tăi.
23  Îngerul Meu va merge înaintea ta şi te va duce la Amoriţi, Hetiţi, Fereziţi, Canaaniţi, Heviţi şi Iebusiţi, şi-i voi nimici.

Exodul 32:34  Du-te, deci, şi du poporul unde ţi-am spus. Iată, Îngerul Meu va merge înaintea ta, dar în ziua răzbunării Mele, îi voi pedepsi pentru păcatul lor!”
Clarifica anumite lucruri... Dumnezeu a trimis pe Ingerul Lui Iehova, adica Ingerul Domnului. Zice ca Acel Inger poarta Numele Lui Dumnezeu in El.
Isus zis Dumnezeu a fost trimis de Dumnezeu si a slujit pe Dumnezeu... arata clar ca Dumnezeu este Dumnezeu pentru Dumnezeu insusi, intelegi?

Cu alte cuvinte, Dumnezeu este un inger? Isus este un inger?

02/05/09 06:09

ambasador
membru

livu2day a scris:

daniel.drehluta de ce nu tii promisiunele tale? Vad ca ai timp sa stai pe forum si sa inveti dar n-are baza. Ai facut o promisiune si inca nu ai aratat nimic bazat ca Isus nu e Dumnezeu.

Livu ti-am trimis mesaj privat chiar atunci cand ti-am zis(a doua oara) este bine sa cauti acolo.Il -am salvat pe pc, daca nu l-ai primit o sa incerc sa ti-l trimit pe mail.Cu aceasta ocazie voi mai modifica ceva la el.

livu2day a scris:

Astept si ma rog ca Domnul sa lucreze, cateodata ma gandesc sa isi apere lucrarea, Cuvantul Lui dar departe de sa fie acest ci mai degraba doresc ca Adevarul sa produca o renastere si impacare cu Dumnezeu prin Isus cu Adevarat.

De ce ai mai spus prin Isus , daca ISus este Dumnezeu? VAd ca intelegi ca Isus este mijlocitorul lui Dumnezeu(1Tim 2:5) si ca prin Isus , Dumnezeu lucreaza ca oamenii sa cunosca Adevarul. Ei sunt uniti in acesta lucrare, nu in acelasi rank si putere

livu2day a scris:

As dori ca toti sa ajungem in ceruri si sa ne bucurm cu Duhul Sfant dar nu poti sa il primesti daca nu crezi ca Isus este Domnul, trebuie sa ai credinta in acest lucru. Daca nu... nu gasesti iertare, curatire si o fiinta care este copil de Dumnezeu.

Eu ma multumesc sa primesc viata vesnica pe pamant.(Matei 5:5)

livu2day a scris:

Domnul sa ne ajute si sa isi arate Adevarul Lui cu puterea si slava Lui.

Asta se intampla acum.(Matei 24:14)

livu2day a scris:

Deci pot sa iti aduc exemple ca Domnul a venit ca om si alte exemple.

Am spus eu contrariul?Asta daca te referi la acest Domn la care s-a referit si Pavel Fapte 3:15  Aţi omorât pe Domnul vieţii pe care Dumnezeu L-a înviat din morţi; noi Suntem martori ai Lui."  si nu la Domnul din Deuteronom 6:4  "Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn."  cuvantul "Iehova" fiind inlocuit cu "Domn".(vezi trad. Nitzulescu 1913)

livu2day a scris:

Daniel, de ce limitezi pe Dumnezeu? De ce nu primesti pe Domnul Dumnezeu cum este El si nu cum doresti tu? De ce nu primesti pe Isus ca Domnul?

Nu il limitez pe Dumnezeu, il arat asa cum este aratat si in Biblie.

Ultima modificare de daniel.drehluta (02/05/09 13:09)

02/05/09 12:37

ambasador
membru

Pentru anemira
Frate anemira la martori biblia  este schimbata! La ei scrie '' De aceea dumnezeu, dumnezeul tau ta euns..." Ei sa citeasca numai biblia niciodata nu o sa afle adevarul. Totul este schimbat de la cuvint. Turnul de veghe a schimbat totul. fiindca se declara drept profetul Lui Dumnezeu

Daca ai de gand sa repeti acest lucru"la martori biblia  este schimbata!" te poti retrage din thadul acesta ca nu are rost eu sa iti citez dintr-o biblie si tu sa imi scrii din alta.Desi pana acum ti-am trimis dovezile care le gasesti in BIblia pe care o ai in casa, este cu totul neintelept ca atunci cand ai de dat un raspuns, sa scrii acesta.
  Intrebare: Daca este o greseala in traducerea pe care o ai tu, atunci toti trebuie sa invatatam acesta greseala? De cand spui tu ca inveti Cuvatul lui Dumnezeu, ai mai consultat si alta traducere?

Daniel Drehluta
raspuns la intrebarea ta
turnul de vege Spune ca Isus este Arhanghel Mihail Sustinind (Supper Angel, The first creation) ( Maichel hi is Chisis) Si multe altele, Am vazut documentalul lor, Despre apocalipsa. Si ei faceau asemenea afirmatii> Si il aratau Pe Isus cu aripi de inger. Scuze de gramatica dar in engleza eu fac greseli

Acesta este cu totul alt subiect. Nu invarti lucrurile , lasa sa se lamureasca intai cine este Isus si dupa aceea vom discuta si restul.

Ultima modificare de daniel.drehluta (02/05/09 12:47)

02/05/09 12:44

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 19    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la