|
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
marckke@gmail.com a scris:
ROG CA TOTI MARTORII SA CITEASCA INTRBARILE SI SA INCERCE SA RASPUNDA SAU SA CONTRAZICA NUMAI CU FORMULARE BIBLICE!!!.CACI CE NU ESTE DIN BIBLIE NU E DE LA DUMNEZEU ]
1. Daca moartea inseamna anihilare (non-existenta) dupa cum ne invata Turnul de Veghe, atunci cum se face ca exista o gradare a pedepsei, dupa cum indica clar Matei 10:14,15 si 11:20-24? Va fi "mai usor " in ziua judecatii pentru Sodoma si Gomora, decat pentru cei care au vazut minunile facute de Isus. Exista oare o gradare a non-existentei? Daca exista o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii sa fie constienti de aceasta? Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Asadar care este pedepsa? MOARTEA! sau dupa cum arata si in dovada data de tine: :"Vei fi pogorât până la Locuinţa morţilor;"Ceea ce vrei sa areti tu se refera la judecata si nu la starea de dupa moarte.
2. Daca moartea inseamna anihilare este oare CORECT ca un om drept care nu este martor al lui Iehova sa primeasca aceeasi pedeapsa cu Hitler, Iuda sau alt mare criminal? David se apropia de clipa mortii, si a dat indrumari fiului sau Solomon, zicind: "Eu plec pe calea pe care merge toata lumea. Intareste-te, si fii om!” - 1 Imparati 2:1-2. Asadar fie ca este om bun fie ca este rau toti merg in acelasi loc.
3. Daca in Vechiul Testament evreii credeau ca mortii inceteaza sa mai existe in mod constient, atunci de ce a mai fost nevoie ca Dumnezeu sa le interzica practicarea necromantiei (chemarea mortilor)? De ce ar mai incerca cineva sa intre in contact cu mortii, daca considera ca mortii nu au existenta constienta?
De ce dar a condamnat Dumnezeu vrajitoria? Pentru ca cei ce practicau vrajile lucrau cu demoni. si in ziua de azi se practica astfel de lucruri dar cei ce se lasa inseleti de astfel de lucruri nu au pe Dumnezeu.
4. Saducheii, ca si Martorii lui Iehova , credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea Martorii lui Iehova ar trebui sa raspunda la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:"...n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii" (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc inca.
In memoria lui Dumnezeu toti sunt vii. Isus aici vorbind saducheilor despre Inviere."Unii din Saduchei, care zic cã nu este înviere, s-au apropiat...Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii, cãci pentru El toti sînt vii."Luca 20:27-38
5. Daca Turnul de Veghe are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, daca nu s-ar fi nascut niciodata? (Marcu 14:21) Marcu 14:21 Fiul omului, negreşit, Se duce după cum este scris despre El. Dar vai de omul acela, prin care este vândut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el, să nu se fi născut.” Isus a murit si a inviat l aviata vesnica. Cu Iuda s-a intamplat acelasi lucru?
6. Daca moartea este incetarea existentei, atunci Isus a incetat sa mai existe cand a murit. Daca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru pacatele noastre, nu a inviat din morti. N-ar trebui atunci , ca "Isus" cel care a aparut apoi, sa fie o copie perfecta, dar nu originalul ? Isus a fost mort si a inviat. La fel si toti cei cari au fost credinciosi si au murit si Dumnezeu ii va invia la viata. Poate sa invie care este ceva viu?
Despre Isus, Fiul lui Dumnezeu, ca mijlocitor 7. De ce Martorii lui Iehova propovaduiesc ca Iehova insusi a creat UN SUNGUR LUCRU, pe Arhanghelul Mihail si ca Mihail a creat apoi toate CELELALTE lucruri? (Uniti in inchinare, pag. 29) Proverbe 8:22 Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui. Coloseni 1:16 Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care Sunt în ceruri şi pe pământ,..."
- Nu se opune aceasta pasajului din Daniel 10:13 unde Mihail este numit "una dintre" principalele capetenii? De ce s-ar opune?
- Nu se opune aceasta ideii exprimate in Ioan 1:3 care spune:"...nimic din ceea ce a fost facut n-a fost facut fara El (Isus)"? Martorii lui Iehova invata ca Isus (Mihail) a fost "facut". Proverbe 8:22 Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui. Apocalipsa 3:14 Îngerului Bisericii din Laodicea scrie-i: „Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, INCEPUTUL zidirii lui Dumnezeu:"
- Nu se opune ideii exprimate in Isaia 44:24 unde Iehova zice:"Eu,DOMNUL, am facut toate aceste lucruri, Eu SINGUR am desfasurat cerurile, Eu am intins pamantul. CINE ERA CU MINE?"\ Care este legatura? - Nu este oare aceasta conceptie raspunzatoare pentru faptul ca Turnul de Veghe a fost nevoit sa adauge cuvantul "celelalte" de patru ori in Coloseni 1:16-17, in traducerea lor "New World", asa incat se spune:"... prin El (Isus) toate celelalte lucruri au fost create...?"
Nu agreez acesta traducere si nu o recunosc.(am exlicat anterior de ce)
8. Spune oare Ioan 20:28 ca Isus este "Dumnezeul" lui Toma? s-a explicat si lucrul acesta
9. Este adevarat ca i se aduce inchinare lui Iehova in Apocalipsa 4:9-11? Nu este aceeasi inchinare care i se aduce lui Iehova si Isus in Apocalipsa 5:11-14?
Ce vrei sa areti prin aceste dovezi?
10. Crearea Universului din nimic reprezinta puterea divina in actiune? Nu spune Ioan 1:3 ca Isus a facut-o?
Spune ca au fost facute PRIN El si PENTRU El.
- Nu este oare Atotputernic cineva care manifesta putere deplina?
2 Corinteni 6:18 Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic.” Este Isus cel despre care se vorbea?
- Daca Tatal a dat si altcuiva asemenea putere, n-ar trebui sa existe doi Atotputernici? Nu se arata nicaieri lucrul acesta.Lui Isus iua fost supuse toate lucrurile, insa cu aceasta nu devine atotputernic.
- Este puterea lui Dumnezeu parte a gloriei Sale? Isi va imparti Dumnezeu gloria cu altcineva? (Isaia 42:8) 1 Corinteni 15:27 Dumnezeu, într-adevăr „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că în afară de Cel ce I-a supus totul. 28 Şi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile," Despre autoritatea Turnului de Veghe 11. De ce ii critica Martorii lui Iehova pe catolici,pentru ca-l cred pe Papa "Vicarul lui Hristos pe pamant",cand ei insasi considera conducerea lor ca fiind "robul credincios si intelept" (Mat.24:25) singurul care poate da ‘hrana spirituala celor credinciosi"(Turnul de Veghe, febr.1,1952, pag.80). Si de asemeni,a nu fi de acord cu organizatia inseamna a nu fi de acord cu Dumnezeu (Turnul de Veghe,febr.15,1976, pag. 124). Nu face aceasta din Conducerea lor un "Vicar" al Hristosului Turnului de Veghe pe pamant? Nu iau in considerare literatura martorilor dupa anul 1950.(am explicat mai sus si lucrul aacesta) 12. Este atitudinea fiecarui membru al Marii Multimi fapta de Ramasita unsa,factorul hotarator in acordarea vietii vesnice sau a mortii,dupa cum sustine Turnul de Veghe din august 1, 1981, pag.26).
Nu iau in considerare literatura martorilor dupa anul 1950.(am explicat mai sus si lucrul aacesta)
13. Daca Societatea Turnul de Veghe nu este un profet "inspirat" al lui Iehova,atunci de ce martorii trebuie sa-i dea ascultare neconditionat? Poti sa-ti manifesti public dezacordul cu organizatia? (Turnul de Veghe ,febr.1,1952, pag. 79 si 80)
Nu iau in considerare literatura martorilor dupa anul 1950.(am explicat mai sus si lucrul aacesta)
- Din moment ce este vorba de destinul tau vesnic,n-ar trebui sa ai dreptul de a-i pune la incercare "pe cei ce-si zic apostoli?" (2 Cor. 11:13-15; Apoc. 2:2) Au fost pusi la probe tocmai de aceea sunt si partide intre ei1 Corinteni 11:19 căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.. |
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
27/04/09 23:24
|
|
ambasador
membru
|
|
maria_t a scris:
daniel.drehluta a scris:
. . . |
Si tu ce vrei sa spui aici , ca noi, cei care nu apartinem Martorilor lui Iehova ne incadram in aceste versete?(1Petru 4:4) ..."potop de desfrau", defineste draga, pt ca foarte multi va folositi de acest verset pt a va victimiza. ..Nu cred ca sunteti batjocoriti, ci doar vi se spune unde cultul vostru a modificat biblia. |
Nu se victimizeaza nimeni.Ei doar arata realitatea fie ca doare fie ca nu. DESFRẤU, desfrâuri, s.n. Purtare, atitudine desfrânată; corupţie, depravare; imoralitate. – toate acestea caracterizand exact lumea de astazi. Ar fi bine sa cunosti realitatea in care traiesti. Cum au modificat ei Biblia? Intrebarea trebuie pusa cam asa: Cum au putut modifica niste oameni Biblia apoi majoritatea religiilor sa o accepte asa cum este? Tot ceea ce iti va zice un martor, iti va documenta si biblic.Si anume cu Biblia pe care o ai tu in casa nu cu altceva.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
27/04/09 23:33
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
daniel.drehluta, ai amestecat mesajele. te rog sa le corectezi.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/04/09 08:02
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
Nu se victimizeaza nimeni.Ei doar arata realitatea fie ca doare fie ca nu. DESFRẤU, desfrâuri, s.n. Purtare, atitudine desfrânată; corupţie, depravare; imoralitate. – toate acestea caracterizand exact lumea de astazi. |
Se pare ca tu privesti o lume si acuzi o alta lume. Adica atribui anumite pacate celor care sunt straini de ele. Daca acuzi de desfrau crestinii evanghelici, inseamna ca in mod tendentios insulti si cred ca nu este corect, stii de ce? Pentru ca faci o judecata nedreapta, si e clar ca cei nedrepti nu vor mosteni regatul lui Jehova!(Pot fi unele cazuri izolate, la fel ca la ai vostri sau poate mai putin).
Cum au modificat ei Biblia? Intrebarea trebuie pusa cam asa: Cum au putut modifica niste oameni Biblia apoi majoritatea religiilor sa o accepte asa cum este? Tot ceea ce iti va zice un martor, iti va documenta si biblic.Si anume cu Biblia pe care o ai tu in casa nu cu altceva. |
Biblia ce o au majoritatea in casa, nu este cea modificata de martori. E traducerea unuia de-al meu: Preotul D.Cornilescu. Martorii au modificat si adaptat traducerea Lumii Noi a Sfintelor Scripturi.
Problema martorilor, daca vrei sa o spunem deschis, este modul cum studiaza Biblia. In general nu gasesti martori care iau Biblia, o citesc, se roaga, mediteaza, ca sa poata pricepe ce spune. Stii cum faceti? Luati lectiunea, tema, care este deja stabilita, cititi versetele indicate, va dati seama ca sprijina tema, si deja sunteti echipati sa le spuneti si altora ce zice Biblia. De fapt spuneti ce zice lectiunea.
Asta va face sa va rataciti! Faptul ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
28/04/09 08:16
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
daniel.drehluta a scris:
Nu se victimizeaza nimeni.Ei doar arata realitatea fie ca doare fie ca nu. DESFRẤU, desfrâuri, s.n. Purtare, atitudine desfrânată; corupţie, depravare; imoralitate. – toate acestea caracterizand exact lumea de astazi. Ar fi bine sa cunosti realitatea in care traiesti. Cum au modificat ei Biblia? |
Aha!Deja m-ai etichetat? Ma doare nu realitatea "in care traiesc" ci minciuna pe care o promovati voi si "realitatea" voastra. In ce realitate traim noi baptistii, penticostalii, crestinii dupa evanghelie, adventistii?? In desfrau, coruptie...??? Ai grija la insinuarile pe care le faci. Voi folositi traducerea Cornilescu??? Nu cred!
Ultima modificare de maria_t (28/04/09 13:06)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
28/04/09 13:04
|
|
ambasador
membru
|
|
Nu acuz pe nimeni, toti suntem oameni, toti gresim, numeni nu este mai presus decat altul. 1Petru 4:4 am scris-o nu ca o acuzatie ci ca o exclamatie asupra faptului de ce nu prea sunt agreati martorii si invataturile pe care ei le studiaza.
|
|
28/04/09 18:25
|
|
ambasador
membru
|
|
maria_t a scris:
Aha!Deja m-ai etichetat? Ma doare nu realitatea "in care traiesc" ci minciuna pe care o promovati voi si "realitatea" voastra. In ce realitate traim noi baptistii, penticostalii, crestinii dupa evanghelie, adventistii?? In desfrau, coruptie...??? Ai grija la insinuarile pe care le faci. Voi folositi traducerea Cornilescu??? Nu cred! |
NU am etichetat pe nimeni.Eu am vazut "ralitatea" atat a baptistilor cat si a penticostalilor, a crestinilor dupa evanghelie, adventistilor. Totul este bine si frumos pana la invataturile Bibliei. Acolo am intrat in dilema pentru ca nu imi puteau da raspuns (argumentat biblic)la intrebarile pe care li le puneam. Folosim traducerea Cornilescu bineinteles, insa nu si greselile facute in ea. Tu folosesti traducerea Nitzulescu? Sau traducerea Septauginta? sau Latina vulgata? versiunea King James? sau Douay(catolica)? Nu prea cred ca ai consultata si alta traducere decat cea pe care o ai in casa. Poti sa fii sigura ca martorii folosesc multe traduceri in invataturile lor.(nu includem aici si NWT deoarece ea nu este acceptata de cei cu care eu studiez si are multe "bubite").
|
|
28/04/09 18:42
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Ce observa aici?Ca si martorii la fel ca si mormonii au explicatii pentru orice.De aceea teologia este foarte greu si Dumnezeu cred ca ne-a lasat de la inceput biserica cea adevarata de care avea chiar Insusi grija de ea. ce observ la acesti martorii care au o biblie tradusa numai de ei?Ca nu poti vorbi cu ei, te condamna spunand ca toti in afara de ei sunt pacatosi si daca incerci sa le vorbesti nu te lasa deoarece isi pierd firul.Se cred mai inteleptii decat altii sunt infumurati.Un astfel de crestism e contrar sfintei scripturi.Mai observ pastori care imi vorbesc frumos de la alte culte mai am prieteni cat de cat buni (adventisti) dar martorii sunt rai si increzuti.Acestia nu au cum sa fie crestinii.Se lauda ca nu fac pacate.Dar sunt atatea secte(ma refer si la David Coresh in care adeptii nu pacatuiau)in care adeptii nu pacatuiesc deoarece ei sunt niste robi ai celor care ii conduc si ii sperie si le e frica sa calce alaturi.Din pacate martorii chiar daca nu beau si nu fumeaza au alte pacate mai mari.Enumeram cateva:infumurare,neascultare,antisociali. Cat despre cei care conduc aceasta organizatie nu e greu sa vezi cate ineptii au spus dealungul timpului si de cate ori si-au modificat doctrina...Faptul ca au fost martorii care si-au dat viata nu arata ca credinta lor este adevarata.Cu un martor nu poti sa vorbesti deoarece el se pune din prima pe o pozitie mai inalta. Daca cei care ii conduc sant niste amagitorii care nu urmaresc decat banul care le vine de la adeptii(sau munca benevola, deja interzisa in unele tari ca sa-i apere pe naivii) ceilalti sunt niste oamenii care nu au nici o opinie.Oameni care au sufletul pierdut.Degeaba ma ajuta diavolul sa nu mai fumez daca eu imi vand sufletul...Sunt putin rautacios recunosc dar e pentru binele lor. Intr-o zi au venit 2 martore la mine acasa.Imi venea sa plang.Nu am stat de vorba cu ele deoarece erau 2 benzi de magnetofon care cel mult se opreau.De ce imi venea sa plang?Aveau fetele palide ,ochii le erau pierdutii...Nu mai erau oamenii...Erau 2 obiecte(benzii de magnetofon)
Ultima modificare de bairstow (28/04/09 21:26)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
28/04/09 21:12
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
bairstow a scris:
Ce observa aici?Ca si martorii la fel ca si mormonii au explicatii pentru orice.De aceea teologia este foarte greu si Dumnezeu cred ca ne-a lasat de la inceput biserica cea adevarata de care avea chiar Insusi grija de ea. ce observ la acesti martorii care au o biblie tradusa numai de ei?Ca nu poti vorbi cu ei, te condamna spunand ca toti in afara de ei sunt pacatosi si daca incerci sa le vorbesti nu te lasa deoarece isi pierd firul.Se cred mai inteleptii decat altii sunt infumurati.Un astfel de crestism e contrar sfintei scripturi.Mai observ pastori care imi vorbesc frumos de la alte culte mai am prieteni cat de cat buni (adventisti) dar martorii sunt rai si increzuti.Acestia nu au cum sa fie crestinii.Se lauda ca nu fac pacate.Dar sunt atatea secte(ma refer si la David Coresh in care adeptii nu pacatuiau)in care adeptii nu pacatuiesc deoarece ei sunt niste robi ai celor care ii conduc si ii sperie si le e frica sa calce alaturi.Din pacate martorii chiar daca nu beau si nu fumeaza au alte pacate mai mari.Enumeram cateva:infumurare,neascultare,antisociali. Cat despre cei care conduc aceasta organizatie nu e greu sa vezi cate ineptii au spus dealungul timpului si de cate ori si-au modificat doctrina...Faptul ca au fost martorii care si-au dat viata nu arata ca credinta lor este adevarata.Cu un martor nu poti sa vorbesti deoarece el se pune din prima pe o pozitie mai inalta. Daca cei care ii conduc sant niste amagitorii care nu urmaresc decat banul care le vine de la adeptii(sau munca benevola, deja interzisa in unele tari ca sa-i apere pe naivii) ceilalti sunt niste oamenii care nu au nici o opinie.Oameni care au sufletul pierdut.Degeaba ma ajuta diavolul sa nu mai fumez daca eu imi vand sufletul...Sunt putin rautacios recunosc dar e pentru binele lor. Intr-o zi au venit 2 martore la mine acasa.Imi venea sa plang.Nu am stat de vorba cu ele deoarece erau 2 benzi de magnetofon care cel mult se opreau.De ce imi venea sa plang?Aveau fetele palide ,ochii le erau pierdutii...Nu mai erau oamenii...Erau 2 obiecte(benzii de magnetofon) |
Ce observa aici?Ca si martorii la fel ca si mormonii ortodocsii au explicatii pentru orice.De aceea teologia este foarte greu si Dumnezeu cred ca ne-a lasat de la inceput biserica cea adevarata de care avea chiar Insusi grija de ea. ce observ la acesti ortodocsi care au o biblie tradusa numai de ei?Ca nu poti vorbi cu ei, te condamna spunand ca toti in afara de ei sunt pacatosi si daca incerci sa le vorbesti nu te lasa deoarece isi pierd firul.Se cred mai inteleptii decat altii sunt infumurati.Un astfel de crestism e contrar sfintei scripturi.Mai observ preoti care imi vorbesc frumos de la alte culte mai am prieteni cat de cat buni (adventisti) dar ortodocsii sunt rai si increzuti.Acestia nu au cum sa fie crestinii.Se lauda ca nu fac pacate.Dar sunt atatea secte(ma refer si la David Coresh in care adeptii nu pacatuiau)in care adeptii nu pacatuiesc deoarece ei sunt niste robi ai celor care ii conduc si ii sperie si le e frica sa calce alaturi.Din pacate ortodocsii chiar daca beau si fumeaza au si alte pacate mai mari.Enumeram cateva:infumurare,neascultare,antisociali. Cat despre cei care conduc aceasta organizatie nu e greu sa vezi cate ineptii au spus dealungul timpului si de cate ori si-au modificat doctrina...Faptul ca au fost ortodocsi care si-au dat viata nu arata ca credinta lor este adevarata.Cu un ortodox nu poti sa vorbesti deoarece el se pune din prima pe o pozitie mai inalta. Daca cei care ii conduc sant niste amagitorii care nu urmaresc decat banul care le vine de la adeptii(sau munca benevola, deja interzisa in unele tari ca sa-i apere pe naivii) ceilalti sunt niste oamenii care nu au nici o opinie.Oameni care au sufletul pierdut.Degeaba ma ajuta diavolul sa nu mai fumez daca eu imi vand sufletul...Sunt putin rautacios recunosc dar e pentru binele lor. Intr-o zi au venit 2 ortodocse la mine acasa.Imi venea sa plang.Nu am stat de vorba cu ele deoarece erau 2 benzi de magnetofon care cel mult se opreau.De ce imi venea sa plang?Aveau fetele palide ,ochii le erau pierdutii...Nu mai erau oamenii...Erau 2 obiecte(benzii de magnetofon)
P.S. Am inlocuit termenul martor cu ortodox , restul se potriveste perfect . Daca voi nu sunteti benzi de magnetofon ca martorii de ce nu ganditi cu creierele voastre si trebuie sa va spuna preotul ce raspunsuri sa dati? Care e diferenta dintre voi si martori respectiv neoprotestanti? Niciuna de esenta , doar anumite obiceiuri particulare…
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
28/04/09 22:02
|
|
bairstow
membru
|
|
Nu inteleg de ce ai inlocuit?Inseamna ca la tine acasa nu a venit nimeni.Inseamna ca minti!!! Faptul ca ascult de preot este datorita faptului ca vad ca are dreptate.Dar nu ascult nu numai de el.Ascult de Iisus care a promis o biserica vizibila si permanenta.Ascult de sfintii parintii.Ccercetez cum erau primii crestini. Nu toti care fac parte din biserica mea au dreptate .Unii au idei ecumenice altii se apuca sa picteze oamenii din afara bisericii pe peretii acestuia in forma de sfintii.Dar biserica ii condamna pe acestia. Ma omule faci atata pe grozavul.dar care e biserica ta?Arata un episcop de care apartii.Un presbiter.A inebunit lumea?Cred ca da.Nu ai raspuns la intrebarea asta si nici nu o sa raspunzi.Daca Iisus a promis ca va fi cu noi in toate zilele(cu aceea biserica care e adevarata) si va apara biserica(portiile iadului nu o vor birui) cine esti tu?Nu cumva...?Sa presupunem ca adevarata biserica e baptista si ea e de la inceput.Cine esti tu?Iar te intreb.Un premergator?
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
28/04/09 22:53
|
|
ambasador
membru
|
|
Bairstow daca sustii ca biserica de care tu apartii este cea adevarata, de ce accepti traditia ca fiind mai presus si mai buna de urmat decat Biblia? (Coloseni 2:8) Sau cum te poti inchina icoanelor si moastelor cand Biblia interzice categoric aceste lucruri numindu-le chiar uraciuni?Ezechiel 7:20 Luca 4:8
Astea sunt asa numai unele din multele invataturi pe care le invata biserica ortodoxa si nu au sprijin biblic. Te rog daca ai bunavointa sa imi raspunzi la ele.
|
|
28/04/09 23:03
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
va rog sa discutati la subiect.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/04/09 23:11
|
|
bairstow
membru
|
|
In coloseni se vorbeste despre datina oamenilor.O sa revin mai amplu pe acest subiect dar acolo se refera la cu totul altceva.Citeste mai atent.La sfarsit se spune:si nu pe hristos.Datina oamenilor pagani.filozofia greaca etc etc. In schimb traditia apostolica a hotarat canonul.Evanghelia o ai in acest format din hotararea parintilor bisericesti.Dar sti tu cat timp nu au fost hotarati primi crestinii daca apocalipsa sa fie considerata canonica sau necanonica? O sa revin si la Luca 4.8 dar pot sa zic asa:ma inchin Sfantei Treimii.Nu ma inchin la altii dumnezei.Moasele in vechiul testament, ale lui Iezechiel au inviat un mort.Dar oamenii care se atingeau cu credinta de hainele apostolilor si se vindecau puteau fi invinuiti de fetism??? Inaintea martorilor(ca sa fiu la subiect)nu au mai existat martorii?Satana a condus peste 1500 de ani fara ca Iisus sa aiba un martor?Pai sa ostenit inutil Pavel sa predice evanghelia vad.
Ultima modificare de bairstow (28/04/09 23:22)
|
|
28/04/09 23:17
|
|
marckke@gmail.com
membru
Inregistat: 26/04/09
|
|
eu recunosc ca fac anumite greseli in scrieri.Dar vreau sa zic ca apostolul pavel unde vorbeste despre erezii. ''zice au fost din noi dar nu sunt de ai nostri'' Sub aceasta acuzatie cade si Russelt a fost intro biserica Prisberiteana(crestine) apoi la alta tot cretina.Unde se predica crucea Si Dumnezeirea lui Isus.A last aceste adunari.Si a inceput sa duca desfrinari. Invataturi contracrestine!. Intrebarea este: Sunteti demni invataturilor lui?Chiar dupa ce este invinuit el de nenumarate ori de organizatia turnul de veghe, Ca el ca presedintele lor le cheltuie aiurea banii organizatiei!(adunate de cei care vindeau jurnalele lor de la o casa la alta).Si dupa ce sotia Lui a Ceru divort cam prin anii 1900 spunind ca nu mai poate trai cu el fiindaca este un "Tiran egoist si insuportabil".asa invinuit?, omul care conduce zeci de ani Turnul de veghe?.Sa nu ziceti ca el nu o conducea fiindca legal turnul de veghe Apartinea lui!
|
|
28/04/09 23:31
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
bairstow a scris:
Nu inteleg de ce ai inlocuit?Inseamna ca la tine acasa nu a venit nimeni.Inseamna ca minti!!! Faptul ca ascult de preot este datorita faptului ca vad ca are dreptate.Dar nu ascult nu numai de el.Ascult de Iisus care a promis o biserica vizibila si permanenta.Ascult de sfintii parintii.Ccercetez cum erau primii crestini. Nu toti care fac parte din biserica mea au dreptate .Unii au idei ecumenice altii se apuca sa picteze oamenii din afara bisericii pe peretii acestuia in forma de sfintii.Dar biserica ii condamna pe acestia. Ma omule faci atata pe grozavul.dar care e biserica ta?Arata un episcop de care apartii.Un presbiter.A inebunit lumea?Cred ca da.Nu ai raspuns la intrebarea asta si nici nu o sa raspunzi.Daca Iisus a promis ca va fi cu noi in toate zilele(cu aceea biserica care e adevarata) si va apara biserica(portiile iadului nu o vor birui) cine esti tu?Nu cumva...?Sa presupunem ca adevarata biserica e baptista si ea e de la inceput.Cine esti tu?Iar te intreb.Un premergator? |
Am inlocuit ca sa vezi ca si tu faci parte dintr-un cult care nu e cu nimic mai bun ca al martorilor , doar mai vechi si mai numeros, si sa simti si tu ce simte drehluta cand dreptcredinciosi ca tine tuna si fulgera impotriva lui.In orice cult sunt si oameni buni si oameni rai si cred ca ar trebuii sa discutam calitatea unei religii dupa invataturile sale si nu dupa calitatea membrilor,pt ca padure fara uscaturi nu exista.Si voi aveti preoti rai si lacomi dar si buni si modesti(mai putini ce-i drept) si voi aveti ca si evanghelistii si fete bune si fete rele ca cea care te-a ranit ...etc Ti-am mai spus ce sunt si de ce biserica apartin, ai aceste informatii si la profil. Biserica in care ma inchin nu are episcopi si diaconi pt ca deocamdata nu avem barbati care sa indeplineasca cerintele biblice pe care noi le consideram obligatorii si nu optionale.Cand o sa avem barbati cu aceste calificari o sa avem si organizarea completa. Prefer sa fac parte dintr-o biserica neorganizata dar asezata pe invatatura corecta a NT decat sa fac parte dintr-una organizata gresit condusa de pseudoepiscopi numiti dupa criteriile oamenilor si nu ale lui Dumnezeu. Isus nu a promis ca biserica Sa va fi totdeauna vizibila ci ca nu va fi invinsa niciodata de moarte ceeace e cu totul altceva. Si El a fost invizibil cand a stat 3 zile in mormant dar nu a fost biruit de moarte. Biserica baptista asa cum ti-am mai spus e un cult ca oricare altul , ca si biserica ortodoxa nicidecum adevarata biserica.
Ultima modificare de nascutinvingator (28/04/09 23:43)
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
28/04/09 23:40
|
|
marckke@gmail.com
membru
|
|
TOTI CARE ACUM SE NUMESC MARTORI, VOR RAMINEA SHOCATI CIND VOR MURI SI VOR VEDEA CA MINIA LUI DUMNEZEU ESTE VESNICa.Cititi apoc 19:20 Care esete rasplata lor? Adica prorocul mincinos si fiara. IAZUL DE FOC! asae? apoiApoc 20:14-15.Care este rasplata lor? A mortilor, a mortii a doua si a celor care nu au fost scrisi in cartea vietii?IAZUL DE FOC asae? Si apoi Apoc 20:10.Cre este rasplata? A divolui fiarei si a prorocului mincinos? IAZUL DE FOC asae?.Toti au aceeasi rasplata? Izul de foc? sau e iaz, dar de categorii diferite? E IAZUL DE FOC unic asae? Nu spune Apoc 20:10 ca rasplata lor e vecnica si ca vor fi munciti mult timp ininte?.cercetati scriptura si nu scoateti din ea nimic spre folosul vostru.Si nu incalcati porunca lui Isus care este in Apoc22:19
|
|
28/04/09 23:54
|
|
bairstow
membru
|
|
Si biserica ta a aparut ca si martorii la sfarsit?interesant ca biblia nu nea indicat si nu a facut nici o aluzie ca oamenii se vor intoarce la sfarsit la 'adevarata credinta'.Dar totusi Iisus a zis:voi fi cu voi in toate zilele.Si religia lu Decebal reanvie .Asta Inseamna ca nu a fost biruita?Poate o sa reanvie si a faraonilor.Si voi ca si martorii a-ti studiat si va-ti dat seama ca luand cele 1000... de biserici nu e nici una crestina?Interesant.Si daca nu toti sunt rai de la altii, de ce mari teologi ca Staniloaie(de care sa auzit peste tot) si ca altii nu isi dadeau seama ca nu sunt in adevar?Nu isi dadea Staniloaie seama dar eu fiind mai destept i-mi dadeam seama.Tocmai fiind foarte multii oamenii care nici nu stiau sa citeasca Iisus a vrut sa aiba o biserica vizibila.Ca nu incep eu acum sa studiez toate bisericile? crestine.Pai poate exista adevarata biserica crestina formata din 10 membri in Cuba.Cum dau eu de ea?
Ultima modificare de bairstow (29/04/09 00:02)
|
|
28/04/09 23:57
|
|
Batrânul
membru
Inregistat: 07/08/08
|
|
Mare e gradina...si "e" multi... ))
Ultima modificare de Batrânul (29/04/09 08:48)
_______________________________________ "Nu mi-e frica de Dumnezeu...ci de inexistenta lui Dumnezeu!"
|
|
29/04/09 08:48
|
|
ambasador
membru
|
|
bairstow a scris:
In coloseni se vorbeste despre datina oamenilor.O sa revin mai amplu pe acest subiect dar acolo se refera la cu totul altceva.Citeste mai atent.La sfarsit se spune:si nu pe hristos.Datina oamenilor pagani.filozofia greaca etc etc. In schimb traditia apostolica a hotarat canonul.Evanghelia o ai in acest format din hotararea parintilor bisericesti.Dar sti tu cat timp nu au fost hotarati primi crestinii daca apocalipsa sa fie considerata canonica sau necanonica? O sa revin si la Luca 4.8 dar pot sa zic asa:ma inchin Sfantei Treimii.Nu ma inchin la altii dumnezei.Moasele in vechiul testament, ale lui Iezechiel au inviat un mort.Dar oamenii care se atingeau cu credinta de hainele apostolilor si se vindecau puteau fi invinuiti de fetism??? Inaintea martorilor(ca sa fiu la subiect)nu au mai existat martorii?Satana a condus peste 1500 de ani fara ca Iisus sa aiba un martor?Pai sa ostenit inutil Pavel sa predice evanghelia vad. |
Orice este adaugat la Biblie este o datina sau o invatatura omeneasca. Avem Scriptura ca, Cuvantul inspirat si nu mai este necesar nimic altceva(canon sau nu stiu ce). De unde "traditie apostolica"?Ce este asta? o completare a Bibliei?
Daca a inviat un mort acel trup fara viata a lui Elisei asta inseaman ca noi trebuie sa ne inchinam astazi unor oase? UIte un caz:Apocalipsa 22:8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. 9 Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.” Asta ne-a invatat Isus: Matei 4:10 „Pleacă, Satano” i-a răspuns Isus. „Căci este scris: „Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.” Nu oaselor sau oamenilor.
Poti fi sigur ca Dumnezeu a avut in tot timpul oameni credinciosi pe acest pamant. Asta nu inseamna ca ei trebuiau sa poarte acesta denumire de martori. Acest nume(cum am explicat mai la inceput) a fost primit mai tarziu.
|
|
29/04/09 18:45
|
|
ambasador
membru
|
|
eu recunosc ca fac anumite greseli in scrieri.Dar vreau sa zic ca apostolul pavel unde vorbeste despre erezii. ''zice au fost din noi dar nu sunt de ai nostri'' Sub aceasta acuzatie cade si Russelt a fost intro biserica Prisberiteana(crestine) apoi la alta tot cretina.Unde se predica crucea Si Dumnezeirea lui Isus.A last aceste adunari.Si a inceput sa duca desfrinari. Invataturi contracrestine!. Intrebarea este: Sunteti demni invataturilor lui?Chiar dupa ce este invinuit el de nenumarate ori de organizatia turnul de veghe, Ca el ca presedintele lor le cheltuie aiurea banii organizatiei!(adunate de cei care vindeau jurnalele lor de la o casa la alta).Si dupa ce sotia Lui a Ceru divort cam prin anii 1900 spunind ca nu mai poate trai cu el fiindaca este un "Tiran egoist si insuportabil".asa invinuit?, omul care conduce zeci de ani Turnul de veghe?.Sa nu ziceti ca el nu o conducea fiindca legal turnul de veghe Apartinea lui! |
Nu inteleg de ce te tot legi de Russel. A fost si el un om ca oricare, a gresit asta nu inseamna ca daca un om este asa, asa este si acesta organizatie. Si nu incepe a aduce acuzatii despre el cu privire la familia lui ce spunea si ce nu spunea ca nu stii tu sau cutare ce a fost si ce nu a fost. Perioada lui Russel a fost o perioada de inceput si de restatornicire a anumitor invataturi fundamentale. Apropo ai cautat oare ce fel de oameni au fost in trecutul lor conducatorii bisericii ortodoxe sau catolice? Cred ca nu.
|
|
29/04/09 18:51
|
|
ambasador
membru
|
|
TOTI CARE ACUM SE NUMESC MARTORI, VOR RAMINEA SHOCATI CIND VOR MURI SI VOR VEDEA CA MINIA LUI DUMNEZEU ESTE VESNICa.Cititi apoc 19:20 Care esete rasplata lor? Adica prorocul mincinos si fiara. IAZUL DE FOC! asae? apoiApoc 20:14-15.Care este rasplata lor? A mortilor, a mortii a doua si a celor care nu au fost scrisi in cartea vietii?IAZUL DE FOC asae? Si apoi Apoc 20:10.Cre este rasplata? A divolui fiarei si a prorocului mincinos? IAZUL DE FOC asae?.Toti au aceeasi rasplata? Izul de foc? sau e iaz, dar de categorii diferite? E IAZUL DE FOC unic asae? Nu spune Apoc 20:10 ca rasplata lor e vecnica si ca vor fi munciti mult timp ininte?.cercetati scriptura si nu scoateti din ea nimic spre folosul vostru.Si nu incalcati porunca lui Isus care este in Apoc22:19 |
SA iti reamintesc ca, cartea Apocalips este o carte simbolica.
Daca este un foc literal atuci de ce si astazi Sodoma si Gomora sufera pedeapsa unui foc vesnic?(Iuda 7). Din cate stiu eu ele sunt sub apa si nu sub foc. De ce Isaia arata in Isaia 47:14 ce nu este un foc ca acel la care te incalzesti sau la care stai? Pentru ca nu este vorba despre un foc literal!!! Focul inseamna distrugere pentru totdeauna sau moartea a doua din care nu mai exista inviere. Citeste dar Romani 6:23 si vei vedea ce rasplata vor avea cei necredinciosi si vei vedea daca este foc sau altceva.Mai poti consulata si 2 Tes 1:9 unde arata ca vor avea ca pedepsa o pirzare vesnica nu o pastrare in foc vesnica. Ecl 9:5,10, Iov 3:13-19....
|
|
29/04/09 19:01
|
|
ambasador
membru
|
|
bairstow a scris:
Si biserica ta a aparut ca si martorii la sfarsit?interesant ca biblia nu nea indicat si nu a facut nici o aluzie ca oamenii se vor intoarce la sfarsit la 'adevarata credinta'.Dar totusi Iisus a zis:voi fi cu voi in toate zilele.Si religia lu Decebal reanvie .Asta Inseamna ca nu a fost biruita?Poate o sa reanvie si a faraonilor.Si voi ca si martorii a-ti studiat si va-ti dat seama ca luand cele 1000... de biserici nu e nici una crestina?Interesant.Si daca nu toti sunt rai de la altii, de ce mari teologi ca Staniloaie(de care sa auzit peste tot) si ca altii nu isi dadeau seama ca nu sunt in adevar?Nu isi dadea Staniloaie seama dar eu fiind mai destept i-mi dadeam seama.Tocmai fiind foarte multii oamenii care nici nu stiau sa citeasca Iisus a vrut sa aiba o biserica vizibila.Ca nu incep eu acum sa studiez toate bisericile? crestine.Pai poate exista adevarata biserica crestina formata din 10 membri in Cuba.Cum dau eu de ea? |
Biblia a aratat totusi ca imediat dupa moartea apostolilor va avea loc o mare cadere de la credinta, cadere care sa lungit destul de mult.(asta u inseamna ca dealungul timpului nu au existat oameni credinciosi)Fapte 20:29,30
Ar fi fost spre binele nostru al tuturor daca acesti oameni de care spui tu ar fi predicat oamenilor Biblia si nu traditii sau altceva. De-a lungul timpului "parintii crestinatatii" ca Tertullian, Eusebius, Cyril, Efrem, Ambroziu si multi altii nu au invavat pe popor decat invataturi omenesti, datini si traditii nesprijinite deloc pe Biblie.
Biserica lui Dumnezeu este aceea care invatata invataturi sprijinite de Biblie si nu contrare ei. De aceea eu studiez si apreciez pe acesti martori ca orice invatatura a lor este din Biblie si nu din traditie.
|
|
29/04/09 19:13
|
|
ambasador
membru
|
|
Batrânul a scris:
Mare e gradina...si "e" multi... )) |
"Mare e gradina Domnului si putini sunt cei ce se bucura de ea"!
|
|
29/04/09 19:13
|
|
anemira
membru
Inregistat: 12/01/09
|
|
Scuze ca deviez un pic de la subiect. .DIscuta este interminabila pe aceasta tema.daniel.drehluta, din cate am citit eu..nu a comentat textul din ioan cap 1, "la inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu(...)si CUvantul s-a facut trup si a locuit printre noi". Mai clar de atat nici nu se poate dovedi ca Isus e Dumnezeu, si ca trinitatea e foarte adevarata. daca un om..cu mintea limitata, il poate intelege pe Dumnezeu...atunci cum e Dumnezeu?? EL e atotputernic,e in afara timpului, poate fi in o mie si una de locuri in acelasi timp..din punct de vedere omenesc cum putem explica aceste lucruri?nu putem, dar EL poate orice.DOAR PT CA NOI NU INTELEGEM SAU NU PUTEM EXPLICA NU INSEAMNA CA NU E POSIBIL. Esti absolut sigur ca Apocalipsa e pur simbolica?..ca nu are corespondent in realitate? a..unele chestii au, cum ar fi ca cei 144.000 or sa domneasca in cer...ciudat cum iei doar unele chestii care iti plac si altele nu. Ce se spune despre acestia de fapt?? ca sunt primul rod, dar au anumite caracteristici..cum ca nu s-au intinat cu femei(deci exclusiv barbati).. or fi imagini simbolice dar nu putem ignora total anumite aspecte.Cat despre Sodoma si Gomora, in Matei, cap 10, v 15 se spune ca vor fi si ele la judecata si "in ziua judecatii va fi mai usor pentru tinutul Sodomei si GOmorei..."deci nu s-a terminat, ci atunci vor fi judecate si vor primi pedeapsa..care este iazul de foc, moartea a doua.
_______________________________________ ieri e istorie, maine e mister, azi e un dar pentru fiecare, de impartit cu fiecare
|
|
29/04/09 20:14
|
|
marckke@gmail.com
membru
|
|
Pentru daniel drehluta "SIMBOLISMELE" Daca vorbesdti despre simbolism. Sa vorbim despre simboluri. Am ales si subiectul:Domnul isus a zis"Este mai cu putinta pentru Dumnezeu sa treaca camila printrun ac, decit sa intre un bogat pe portile raiului" crezi ca Domul Isus a glumit Cind a zis aceasta?.Eu cind am citit am observat ca e destul de serios.Pentru noi pare a fi simboluri.Dar Fiul Lui dumnezeu Zice ca e real.Si nu e gluma. eu astept sa mai repede sa ajunga timpulCind voi sta in Fata Lui Dumnezeu.Si sai zic Doamne ai zis ca e posibil.Fa sa treaca camila prin ac fiindca eu cred ca poti face asta!.si voi vedea credema! Cuvintul Lui dumnezeu este drept,Si adevarul lui este strict asezat in biblie.Pentru voi sunt simboluri Pentru mine e realitate.Apocalipsa nu este o poveste de seara. Sau o lucrare care trebuie comentata la limba romina.Comentind"uite cuvintul asta este simbol !si el semnifica asta, si apoi vine colegul tau Alege acelasi cuvint si-l comenteaza altfel! semnifica altceva Dar profesoara de biologie care asista la aceasta lectie, zice: Stiti voi cind ati citit aceasta lucrare, eu am inteles la direct.Si niciodata nu miar fi inchipuit ca voi vati fi inchipuit atitaea.Sunteti buni ati scrie povesti interesante Dar eu nu ramine decit sa inteleg totul real.asa cum este. Fiindca eu sunt realista!" si tu Daniel care stii sa descifrezi cuvintele, inlocuindule cu alte sensuri.Ai sa traiesti intro lume a ta compusa de tine insuti. O lume a povestilor. fiindca tu nu crezi in ce zice Dumnezeu in cartea Isaia cap 34:17 "Cautati in cartea Domnului si cititi! Niciuna din toate acestea nu va lipsi, Nici una nci alta nu vor da gres ca gura domnului a poruncit lucrul aceta:duhul lui Va stringe acele salbaticiuni." Atrage atentia , el vorbeste despre biblie.Citeste "niciuna din toate acestea nu vor lipsi, niciuna nu va da gres"nu va da gres " Aici tot este simbolism. Incearca saL contrazici pe Dumnezeu.O sa ti se primeasca numai ca sa te amagesti pe tine insuti.Si vei fi invinuit ca esti mincinos in fata Lui, pentruca nu ai crezut in marturisirea Lui.
|
|
29/04/09 21:10
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|