TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Martorii lui Iehova Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 19
nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

daniel.drehluta a scris:

Aritmetica de clasa primara :)). Daca vrei aritmetica si explicatii la ani, iti pot da dar nu cred ca imi ajunge site-ul asta pt toate astea. Ma limitez in a da ceea ce poti oarecum intelege. Sa lasam dar aritmetica si sa trecem la invataturi. Sa luam Cuvantul Bibliei mai presus de altceva apoi la ani si aritmetica:)).Mi se par mai usoare problemele teologice decat cele aritmetice.
   Care sunt acele invataturi fundamentale ale lui Hristos?

Pai daca pentru regula de trei simpla nu-ti ajunge site-ul asta ma gandesc cu groaza de cate ai avea nevoie sa discutam despre identitatea Lui Hristos.
Asa ca sa incepem cu cele elementare ,incearca sa faci un rezumat la problema de aritmetica.

24/04/09 22:55

Site web  
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Nu inteleg ceea ce vrei sa zici prin acesti ani 607 si 1914.Sau poate nu intelegi cele 7 timpuri dintre acesti ani. Si nu te ajuta la nimic ca ce fel de an este sau cate zile ar avea ,pentru ca este vorba clar de un anuit an 607 istoric  si un anumit an 1914 ca rezultat.Intre ele sunt 2*1260.Asta e aratat clar in Apoc fara a necesita o oarecare explicatie privitoare la cate zile ar avea un an lucru cari e complet nefolositor. Poate gresesc eu dar o sa mai cercetez cu privire la aceasta.
  Cele elementare nus acestea privitoare la ani. Mai elementar este de pilda modul venirii Lui aratat in Biblie decat acesti ani car nu sunt aratati in ea.

Ultima modificare de daniel.drehluta (24/04/09 23:43)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

24/04/09 23:27

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Imi place Daniel.Dupa ce i se explica ca calculeaza gresit o ia de la inceput si o tine in greseala martorilor despre anul 1914. Din nefericire pentru el(si aici are dreptate nascutinvingator)nu vede ca greseste in lucruri banale dar ca si cel care a inventat aceasta biserica si se credea mare biblist, vrea sa discute lucruri mai complexe.
Hai sa mai te intreb eu ceva daniele.In ce an suntem?
Si apropo martorii mi-au trimis mii de pliante care mi-au incalzit sufletul(pe timp de iarna cand aprindeam soba cu ele) si mi-au zis ca aceasta generatie va vedea sfarsitul acestor lucurii.Generatia anului 1914.Stii ca si mormonii nu mai cred ca la ei au existat poligamie?Sti ca martorii au profetit de peste 10 ori sfarsitul lumii?

25/04/09 01:12

nascutinvingator
membru

daniel.drehluta a scris:

Nu inteleg ceea ce vrei sa zici prin acesti ani 607 si 1914.Sau poate nu intelegi cele 7 timpuri dintre acesti ani. Si nu te ajuta la nimic ca ce fel de an este sau cate zile ar avea ,pentru ca este vorba clar de un anuit an 607 istoric  si un anumit an 1914 ca rezultat.Intre ele sunt 2*1260.Asta e aratat clar in Apoc fara a necesita o oarecare explicatie privitoare la cate zile ar avea un an lucru cari e complet nefolositor. Poate gresesc eu dar o sa mai cercetez cu privire la aceasta.
  Cele elementare nus acestea privitoare la ani. Mai elementar este de pilda modul venirii Lui aratat in Biblie decat acesti ani car nu sunt aratati in ea.

Pai asta zic si eu ca nu intelegi.Eu nu am zis nimic nici de 607 nici de 1914 nici de 7 vremi .....am zis doar ca aritmetic ai calculat gresit.
Incerc sa fiu mai explicit:
Anul biblic are 360 zile.
Anul istoric(astronomic,calendaristic)  are 365,24 zile.
Unitatea de masura comuna este ziua care e la fel in ambele sisteme.
Atunci cand calculezi impactul celor 2520 de ani(zile profetice) in istorie trebuie sa tii cont de faptul ca scriitorii biblici au scris avand in minte anul de 360 de zile iar istoria este scrisa in ani de 365,24 zile.Asadar trebuie transformati cei 2520 ani biblici in ani istorici pt ca istoria cu astfel de ani lucreaza. Calculul este elemenar,de clasa a patra:
Nr ani istorici= Nr de ani biblici  inmultit cu  360  impartit la    365,24.

Nr ani istorici= 2520 * 360/365,24 = 2483,84
Rezulta o diferenta de 36 de ani  care trebuie scazuta din 1914 rezultand 1878.

Deci daca acceptam ca fiind corecta interpretarea voastra  profetia incepe in 607 si  se implineste in 1878 nu in 1914
In 1878 Romania castiga razboiul de Independenta, iar Russel al tau deja formase primele grupe de martori  dar altceva seminificativ nu cred ca s-a intamplat.

Ultima modificare de nascutinvingator (25/04/09 08:44)

25/04/09 08:42

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
bai ... nu stiti nimic ... chiar nimic ... dech ... OMUL DUMNEZEU... s-o fi razgadit probabil ... sau nu avea viza ... io altfel nu imi explic ... :D:D:D ... sau o fi vazut ca suntem mai multi decat EL si s-a retras ... :D:D:D ... o fi zis ca nu are sanse ... nu stie nimeni ... :D:D:D

Ultima modificare de giany (25/04/09 12:42)

25/04/09 12:39

ambasador
membru

bairstow a scris:

Imi place Daniel.Dupa ce i se explica ca calculeaza gresit o ia de la inceput si o tine in greseala martorilor despre anul 1914. Din nefericire pentru el(si aici are dreptate nascutinvingator)nu vede ca greseste in lucruri banale dar ca si cel care a inventat aceasta biserica si se credea mare biblist, vrea sa discute lucruri mai complexe.
Hai sa mai te intreb eu ceva daniele.In ce an suntem?
Si apropo martorii mi-au trimis mii de pliante care mi-au incalzit sufletul(pe timp de iarna cand aprindeam soba cu ele) si mi-au zis ca aceasta generatie va vedea sfarsitul acestor lucurii.Generatia anului 1914.Stii ca si mormonii nu mai cred ca la ei au existat poligamie?Sti ca martorii au profetit de peste 10 ori sfarsitul lumii?

Pentru mai buna ta informare citeste dar mai sus ceea ce am zis despre cei cu care studiez eu,si cei de care spui tu si ai aprins focul cu hartiile lor.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

25/04/09 15:18

ambasador
membru

Nascutinvingator, mersi ca m-ai facut atent asupra acestui lucru.Am sa caut dar explicatie la ceea ce mi-ai zis fiindca nu stiu. Sunt genu de om flexibil si nu fixist asupra unor idei sau pareri.

25/04/09 15:25

giany
membru

cauta drehluta ... cauta ... sa nu te opresti ... DOAMNE fereste sa te opresti ... ti-as mai da eu ceva de cautat ... dar nu cred ca apuci sa traiesti ca sa gasesti ... asea ca mai bine lasa ... dech ... cauta ... explicatia ...

25/04/09 15:37

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Aceste fraze nu imi apartin, de aceea vi le copiez (de pe alt forum )in forma originala.

Având în vedere explicaţia dată în Ioan 1.1, de ce traducătorul organizaţiei voastre nu a tradus substantivul nearticulat THEOS tot ‘un dumnezeu’ şi în Ioan 1.18, consecvent cu regula din 1.1:

'Pe un dumnezeu [THEOS fără articol hotărât] nimeni nu l-a văzut vreodată, singurul Dumnezeu [THEOS cu articol hotărât] care este în sânul Tatălui, acela l-a făcut cunoscut.

25/04/09 16:44

giany
membru

depinde ... daca avea sau nu laserul ... cand ai laser e una cand nu ai laser e alta ... si mai depinde si cu ce se viteza se deplasa ... e foarte important ...

25/04/09 16:57

maria_t
membru

daniel.drehluta a scris:

Cred ca sa discutat si sa tot dicutat pe TC cu privire la invatatura treimii.
S-au adus dovezi foare multe ,foarte convingatoare ca nu este o invatatura sprijita de Biblie.
De partea cealalta sau adus dovezi dar care sun nici o forma nu sprijinesc invatarura treimii si sa explicat fiecare dovata in parte care trinitarienii o folosesc ca sprijin a invataturii lor.
Dupa parerea mea nu mai are rost sa discutam despre treime.
Sa discutam alt subiect care deranjeaza lumea cu privire la martori.
Astept propuneri.

Eu stii ce cred, nu ca ati adus "dovezi" ci faptul ca nu ati gasit persoane suficient de pregatite sa va faca fata. Iti recomnd forumnul 9am, si provoaca-l pe adipopa pe aceasta tema, au mai incercat vreo doi dea-i vostrii si au parasti forumul fara nici un comentariu.
Mult succes.
Mesajul copiat mai sus e pt tine. Acel text ii apartine lui adipopa.

Ultima modificare de maria_t (25/04/09 17:43)

25/04/09 17:41

ambasador
membru

Acele zile din Apoc nu isi puteau avea implinirea atunci. Ele in timpul de acum se implinesc, prin urmare daca acum anul are 365 de zile, nu ne intoarcem iar la vechiul sistem de 360 de zile.
  La fel cum cei ce au scris lucrurile acestea in Biblie nu le-au putut intelege pentru ca priveau la aceste timpuri din urma, tot asa si in ziua de azi unii nu pot intelege, altii nu vreau a le intelege, altii nu sunt capabili sa le inteleaga. Intradevar cand este vorba de profetii si implinirea lor este mai greu. Iti trebuie o credinta. Ca sa le poti intelege trebuie sa intelegi intai adevarurile fundamentale ale Bibliei, dupa aceea treci la "aritmetica".

25/04/09 18:22

nascutinvingator
membru

daniel.drehluta a scris:

Acele zile din Apoc nu isi puteau avea implinirea atunci. Ele in timpul de acum se implinesc, prin urmare daca acum anul are 365 de zile, nu ne intoarcem iar la vechiul sistem de 360 de zile.
  La fel cum cei ce au scris lucrurile acestea in Biblie nu le-au putut intelege pentru ca priveau la aceste timpuri din urma, tot asa si in ziua de azi unii nu pot intelege, altii nu vreau a le intelege, altii nu sunt capabili sa le inteleaga. Intradevar cand este vorba de profetii si implinirea lor este mai greu. Iti trebuie o credinta. Ca sa le poti intelege trebuie sa intelegi intai adevarurile fundamentale ale Bibliei, dupa aceea treci la "aritmetica".

Pai tu ai folosit anul de 360 nu eu :  7 vremi x 360 = 2520 zile(ani profetici) asa ca nu ma acuza pe mine ca ma intorc la anul de 360.
Eu doar ti-am arata ca ai combinat cele 2 sisteme fara sa faci corectiile aritmetice necesare.
Si asta nu e o chestie de credinta ci una de logica.
Tu ai pretins implinirea profetiilor respective facand calcule aritmetice iar acum cand logica aritmetica arata ca gresesti spui ca de fapt e o chestiune de credinta.
Folosesti un dublu standard si asta nu e moral.Cand parea sa-ti demonstreze teoriile era buna aritmetica ,cand iti demonstreaza greselile nu mai e buna , trecem la acceptarea prin credinta.

Ultima modificare de nascutinvingator (25/04/09 18:47)

25/04/09 18:46

Site web  
ambasador
membru

nascutinvingator a scris:

Pai tu ai folosit anul de 360 nu eu :  7 vremi x 360 = 2520 zile(ani profetici) asa ca nu ma acuza pe mine ca ma intorc la anul de 360.
Eu doar ti-am arata ca ai combinat cele 2 sisteme fara sa faci corectiile aritmetice necesare.
Si asta nu e o chestie de credinta ci una de logica.
Tu ai pretins implinirea profetiilor respective facand calcule aritmetice iar acum cand logica aritmetica arata ca gresesti spui ca de fapt e o chestiune de credinta.
Folosesti un dublu standard si asta nu e moral.Cand parea sa-ti demonstreze teoriile era buna aritmetica ,cand iti demonstreaza greselile nu mai e buna , trecem la acceptarea prin credinta.

Citeste mai atent explicatia data de mine cu privire la 1914.Nu am scris nicaieri 7 vremi x 360 = 2520 zile(ani profetici). acele 1260 de zile din Apoc 12:6,14 "un timp,timpuri si jumatate de timp"care este jumatate din cele sapte timpuri(sau trei timpuri si jumatate).Prin urmare sapte timpuri ar fi de doua ori 1260 de zile sau 2520 de zile adica o saptamana completa.Iar Ezechiel 4:6 ne da pentru fiecare zi cate un an.Deci cele 2520 de zile corespund cu 2520 de ani.Incepand odata cu daramarea Ierusalimului in 607i.Hr. acei ani se termina in anul 1914 d.Hr.
  Ai incercat sa ametesti treburile dar nu tia iesit.

25/04/09 23:00

ambasador
membru

maria_t a scris:

Eu stii ce cred, nu ca ati adus "dovezi" ci faptul ca nu ati gasit persoane suficient de pregatite sa va faca fata. Iti recomnd forumnul 9am, si provoaca-l pe adipopa pe aceasta tema, au mai incercat vreo doi dea-i vostrii si au parasti forumul fara nici un comentariu.
Mult succes.
Mesajul copiat mai sus e pt tine. Acel text ii apartine lui adipopa.

Invita-l tu pe acest forum.Cu privite la treime sa vorbit si sa explicat atat Ioan 1:1 cat si alte dovezi nu numai de catre martori.Gasesti la linkul erezii antitrinitare mai multe amanunte.

25/04/09 23:04

nascutinvingator
membru

daniel.drehluta a scris:

Citeste mai atent explicatia data de mine cu privire la 1914.Nu am scris nicaieri 7 vremi x 360 = 2520 zile(ani profetici). acele 1260 de zile din Apoc 12:6,14 "un timp,timpuri si jumatate de timp"care este jumatate din cele sapte timpuri(sau trei timpuri si jumatate).Prin urmare sapte timpuri ar fi de doua ori 1260 de zile sau 2520 de zile adica o saptamana completa.Iar Ezechiel 4:6 ne da pentru fiecare zi cate un an.Deci cele 2520 de zile corespund cu 2520 de ani.Incepand odata cu daramarea Ierusalimului in 607i.Hr. acei ani se termina in anul 1914 d.Hr.
  Ai incercat sa ametesti treburile dar nu tia iesit.

Eu nu incerc sa ametesc pe nimeni dar daca tu nu folosesti deductia  logica nu am ce sa-ti fac.Daca faci  impartirea  2520 / 7 o sa obtii fix 360 . Deci o vreme (an) profetica are 360 zile.De asmenea orice istoric iti poate confirma ca anul religios ebraic avea 12 luni de 30 zile adica 360 zile la care din 2 in 2 ani se adauga inca o luna pt a corecta si corela anul religios cu cel agricol.Eu am pus problema invers sperand sa intelegi mai usor dar acum imi este evident ca scopul tau nu este cel de a intelege , de a fi deschis asa cum pretindeai mai sus...tu vrei doar cu orice pret sa-ti sustii convingerile.E dreptul tau sa crezi ce doctrina vrei ,respect asta, dar nu-mi cere mie sa accept ceva ce contrazice o logica elementara.

Ultima modificare de nascutinvingator (26/04/09 08:14)

26/04/09 08:13

Site web  
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Martorii lui iehova au luat finta din adventisti.Dar sa presupunem ca un grup de tinerii studenti(printre care seful lor ,nu il mai stiu cum il cheama, dare care se lauda ca stie ebraica sub juramant dupa care sa facut de ras ca nu o stia) au inceput asiduu sa studieze biblia.Probabil erau studentii din aceia care se duc sa dea examenele ca sa le ia si cam atat.Inca de la inceput ce observa si altii ei au calculat anii aiurea netinand seama ca un an biblic dureaza 360 de zile.Cu toate ca nu aveau de unde sa stie ca Dionisie acel calugar uituc a calculat anii de la Iisus gresit si azi am fii aproximativ in 2014 acestia au calculat mai departe invatand aiurea.Daca stau sa ma gandesc organizatia fiind condusa de ?  atunci nu martorii au gresit si cei care conduc in mod invizibil organizatia.
Ba ca generatia anului 1914 va prinde sfarsitul ba ca defapt nu il mai prinde.Ba ca Iisus vine in (si aici e vorba de zeci de profetii aiurea) anul 1914.Dupa care au zis ca avenit dupa ce nu a venit dar a venit in duh cu toate ca duh nu exista la martorii ci doar forta.
Domnii mei iehovistii treziti-va !!!!
Pana cand a-ti aparut nu au mai fost crestinii?
Referitor la Sfanta Treime Iisus a fost clar confuz:eu si tatal suntem una.Sau :evreii stiau ca numai Dumnezeu iarta pacatele.Si el exact ca lucifer care sa dat egalul lui Dumnezeu a zis:iertate sunt pacatele.
Natura lui este Dumnezeiasca ca sa stiti dar faptul ca tatal este mai mare se arata si in biserica ortodoxa(nu stiu daca si la catolicii sau alte culte) prin faptul ca Duhul Sfant se pogoara nu mai de la Tatal...

Ultima modificare de bairstow (26/04/09 13:39)

26/04/09 13:31

marckke@gmail.com
membru

Inregistat: 26/04/09
daca doriti sa aflati mai multe intrati pe ''Iisusestesalvatorul.wordpress.com'' acolo sunt mai multe intrebari istorie si adevaruri Despre martori.
ACUM VREAU SA VA ZIC: Russelt a zis ca in 1914 va fi armaghedonul.Russelt este intemeietorul religiiei acesteia.Si cred pa toti sunteti deacord ca el a facut prorocie.Defpt sa facut el insusi proroc.facind asemenea afirmatie.El zicea ca este singurul care cunoaste adevarul Lui Dumnezeu. Pe vremuri Atunci..si cu acest pretext sia permis sa proroceasca unele lucruri care nu sau implinit. DUMNEZEU PRIN BIBLIE SPUNE ''aCELA CARE FACE PROROCII IN NUMELE MEUPROROCIA LUI TREBUIE  TREBUIE SA SE IMPLINEASCA.DACA PROROCIILE ACESTEA NU SE VA IMPLINI.EL NU O PRORCIT DE LA MINE SI EU NICIODATA NU AM FOST CU EL''. deci russelt era mincinos! Asae?.El o fost primul care ad dat start invataturilor lor. eu vreau sa va zic ca ''Pestele se strica de la cap''. daca inceputul era intraiurea si dumnezeu nu era cu ei, acuma e si mai groaznic. stept comentarii pe blogul insemnat de sus sau scrietimi pe acest site. eu o sal vizitez. su scrietimi pe ''marckke@gmail.com''

26/04/09 14:21

marckke@gmail.com
membru

ROG CA TOTI MARTORII SA CITEASCA INTRBARILE SI SA INCERCE SA RASPUNDA SAU SA CONTRAZICA NUMAI CU FORMULARE BIBLICE!!!.CACI CE NU ESTE DIN BIBLIE NU E DE LA DUMNEZEU
]

1.        Daca moartea inseamna anihilare (non-existenta) dupa cum ne invata Turnul de Veghe, atunci cum se face ca exista o gradare a pedepsei, dupa cum indica clar Matei 10:14,15 si 11:20-24?  Va fi "mai usor " in ziua judecatii pentru Sodoma si Gomora, decat pentru cei care au vazut minunile facute de Isus. Exista oare o gradare a non-existentei? Daca exista o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii sa fie constienti de aceasta?
2.        Daca moartea inseamna anihilare este oare CORECT ca un om drept care nu este martor al lui Iehova sa primeasca aceeasi pedeapsa cu Hitler, Iuda sau alt mare criminal?
3.        Daca in Vechiul Testament evreii credeau ca mortii inceteaza sa mai existe in mod constient, atunci de ce a mai fost  nevoie ca Dumnezeu sa le interzica practicarea necromantiei (chemarea mortilor)?  De ce ar mai incerca cineva sa intre in contact cu mortii, daca considera ca mortii nu au existenta constienta?
4.        Saducheii, ca si Martorii lui Iehova , credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea Martorii lui Iehova ar trebui  sa raspunda la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:"...n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?"  Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii" (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc inca.
5.        Daca Turnul de Veghe are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, daca nu s-ar fi nascut niciodata?  (Marcu 14:21)
6.        Daca moartea este incetarea existentei, atunci Isus a incetat sa mai existe cand a murit. Daca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru pacatele noastre, nu a inviat din morti. N-ar trebui atunci , ca "Isus" cel care a aparut apoi, sa fie o copie perfecta, dar nu originalul ?
                             Despre  Isus, Fiul lui Dumnezeu, ca mijlocitor
7.        De ce Martorii lui Iehova propovaduiesc ca Iehova insusi a creat UN SUNGUR LUCRU, pe Arhanghelul Mihail si ca Mihail a creat apoi toate CELELALTE lucruri? (Uniti in inchinare, pag. 29)
-      Nu se opune aceasta pasajului din Daniel 10:13 unde Mihail este numit "una dintre" principalele capetenii?
-      Nu se opune aceasta ideii exprimate in Ioan 1:3 care spune:"...nimic din ceea ce a fost facut n-a fost facut fara El (Isus)"?  Martorii lui Iehova invata ca Isus (Mihail) a fost "facut".
-      Nu se opune ideii exprimate in Isaia 44:24 unde Iehova zice:"Eu,DOMNUL,  am facut toate aceste lucruri, Eu SINGUR am desfasurat cerurile, Eu am intins pamantul. CINE ERA CU MINE?"
-      Nu este oare aceasta conceptie raspunzatoare pentru faptul ca Turnul de Veghe a fost nevoit sa adauge cuvantul "celelalte" de patru ori in Coloseni 1:16-17, in traducerea lor "New World", asa incat se spune:"... prin El (Isus) toate celelalte lucruri au fost create...?"
8.        Spune oare Ioan 20:28 ca Isus este "Dumnezeul" lui Toma?
9.        Este adevarat ca i se aduce inchinare lui Iehova in Apocalipsa 4:9-11? Nu este aceeasi inchinare care i se aduce lui  Iehova si Isus in Apocalipsa 5:11-14?
10.     Crearea Universului din nimic reprezinta puterea divina in actiune? Nu spune Ioan 1:3 ca Isus a facut-o?
-      Nu este oare Atotputernic cineva care manifesta putere deplina?
-      Daca Tatal a dat si altcuiva asemenea putere, n-ar trebui sa existe doi Atotputernici?
-      Este puterea lui Dumnezeu parte a gloriei Sale? Isi va imparti Dumnezeu gloria cu altcineva? (Isaia 42:8)
                             Despre  autoritatea  Turnului  de  Veghe
11.     De ce ii critica Martorii lui Iehova pe catolici,pentru ca-l cred pe Papa "Vicarul lui Hristos pe pamant",cand  ei insasi considera conducerea lor ca fiind "robul credincios si intelept" (Mat.24:25) singurul care poate da ‘hrana spirituala  celor credinciosi"(Turnul de Veghe, febr.1,1952, pag.80). Si de asemeni,a nu fi de acord cu organizatia inseamna a  nu fi de acord cu Dumnezeu (Turnul de Veghe,febr.15,1976, pag. 124). Nu face aceasta din Conducerea lor un  "Vicar" al Hristosului Turnului de Veghe pe pamant?
12.     Este atitudinea fiecarui membru al Marii Multimi fapta de Ramasita unsa,factorul hotarator in acordarea vietii vesnice  sau a mortii,dupa cum sustine Turnul de Veghe din august 1, 1981, pag.26).
13.     Daca Societatea Turnul de Veghe nu este un profet "inspirat" al lui Iehova,atunci de ce martorii trebuie sa-i dea   ascultare neconditionat? Poti sa-ti manifesti public dezacordul cu organizatia? (Turnul de Veghe ,febr.1,1952, pag. 79 si 80)
-      Din moment ce este vorba de destinul tau vesnic,n-ar trebui sa ai dreptul de a-i pune la incercare "pe cei ce-si zic  apostoli?" (2 Cor. 11:13-15; Apoc. 2:2)

26/04/09 14:24

marckke@gmail.com
membru

Fiimdca martorii adevarati sunt acei care cred in invierea lui Isus in trup.Amintesteti de Toma care nu a crezut in Isus pina nu a vazut semnele cuielor pe miinile Lui.Invataturile martorilor predica ca Isus a murit in trup si trupul lui a fost distrus.si Dumnezeu a creeat alt trup.daca moartea este incetarea existentei, atunci Isus a incetat sa mai existe cind a murit.dca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru pacatele noastre, nu a inviat din morti.Nar trebui atunci, ca ''Isus' cel care a aparut apoi, sa fie o copie dar nu originalul?.eu sunt increzut ca Domnul Isus are acelasi trup si astazi ca si cel din trecut. Pina la restignire.Pentruca biblia spune:Isus Hristos este acelasi eri si astazi si in vecii vecilor.Nicaieri nu se vorbeste despre o schimbare a lui!

Ultima modificare de marckke@gmail.com (26/04/09 22:28)

26/04/09 22:27

ambasador
membru

nascutinvingator a scris:

daniel.drehluta a scris:

Eu nu incerc sa ametesc pe nimeni dar daca tu nu folosesti deductia  logica nu am ce sa-ti fac.Daca faci  impartirea  2520 / 7 o sa obtii fix 360 . Deci o vreme (an) profetica are 360 zile.De asmenea orice istoric iti poate confirma ca anul religios ebraic avea 12 luni de 30 zile adica 360 zile la care din 2 in 2 ani se adauga inca o luna pt a corecta si corela anul religios cu cel agricol.Eu am pus problema invers sperand sa intelegi mai usor dar acum imi este evident ca scopul tau nu este cel de a intelege , de a fi deschis asa cum pretindeai mai sus...tu vrei doar cu orice pret sa-ti sustii convingerile.E dreptul tau sa crezi ce doctrina vrei ,respect asta, dar nu-mi cere mie sa accept ceva ce contrazice o logica elementara.

Da e clar ca anii biblici aveau 360 de zile, si ca la 2 ani se adauga cate o luna.
  Insa acesta profetie, nu si-a avut implinirea atunci.Daca acum anul are 365 de zile nu il putem noi modifica in 360.
Romani 15:4  Şi tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învăţătura noastră, pentruca, prin răbdarea şi nu prin mângîierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.
  Astea sunt vremurile in care noi traim, daca cineva accepta ceea ce i se zice bine, daca nu la fel de bine.
  Un an biblic 360 de zile, un an astazi 365.
  Daca ceea ce a fost scris inainte a fost scris pentru noi noi, traind intr-un an de 365 de zile nu ne intoarcem la 360. Este relativa treaba.Fiecare crede ceea ce vrea. Timpul insa si-a aratat evenimentele si acestea raman mai bine decat orice.
  Explicatia care eu o stiu este ca acei 2520 de ani sunt ANI indiferent de marimea lor.Si repet, daca acea profetie s-ar fi implinit pe vreme aceea era alta problema, dar daca acum are implinire trebuie tratata ca atare.

27/04/09 21:05

ambasador
membru

bairstow a scris:

Martorii lui iehova au luat finta din adventisti.Dar sa presupunem ca un grup de tinerii studenti(printre care seful lor ,nu il mai stiu cum il cheama, dare care se lauda ca stie ebraica sub juramant dupa care sa facut de ras ca nu o stia) au inceput asiduu sa studieze biblia.Probabil erau studentii din aceia care se duc sa dea examenele ca sa le ia si cam atat.Inca de la inceput ce observa si altii ei au calculat anii aiurea netinand seama ca un an biblic dureaza 360 de zile.Cu toate ca nu aveau de unde sa stie ca Dionisie acel calugar uituc a calculat anii de la Iisus gresit si azi am fii aproximativ in 2014 acestia au calculat mai departe invatand aiurea.Daca stau sa ma gandesc organizatia fiind condusa de ?  atunci nu martorii au gresit si cei care conduc in mod invizibil organizatia.
Ba ca generatia anului 1914 va prinde sfarsitul ba ca defapt nu il mai prinde.Ba ca Iisus vine in (si aici e vorba de zeci de profetii aiurea) anul 1914.Dupa care au zis ca avenit dupa ce nu a venit dar a venit in duh cu toate ca duh nu exista la martorii ci doar forta.
Domnii mei iehovistii treziti-va !!!!
Pana cand a-ti aparut nu au mai fost crestinii?
Referitor la Sfanta Treime Iisus a fost clar confuz:eu si tatal suntem una.Sau :evreii stiau ca numai Dumnezeu iarta pacatele.Si el exact ca lucifer care sa dat egalul lui Dumnezeu a zis:iertate sunt pacatele.
Natura lui este Dumnezeiasca ca sa stiti dar faptul ca tatal este mai mare se arata si in biserica ortodoxa(nu stiu daca si la catolicii sau alte culte) prin faptul ca Duhul Sfant se pogoara nu mai de la Tatal...

Este problema ta ceea ce crezi sau ce auzi spunendu-se de cutare sau cutare lucru. Insa vad ca mergi pe aceeasi carare ca restul, anume :CREDE SI NU CERCETA. Faci astfel o mare greseala.

27/04/09 21:11

ambasador
membru

marckke@gmail.com a scris:

daca doriti sa aflati mai multe intrati pe ''Iisusestesalvatorul.wordpress.com'' acolo sunt mai multe intrebari istorie si adevaruri Despre martori.
ACUM VREAU SA VA ZIC: Russelt a zis ca in 1914 va fi armaghedonul.Russelt este intemeietorul religiiei acesteia.Si cred pa toti sunteti deacord ca el a facut prorocie.Defpt sa facut el insusi proroc.facind asemenea afirmatie.El zicea ca este singurul care cunoaste adevarul Lui Dumnezeu. Pe vremuri Atunci..si cu acest pretext sia permis sa proroceasca unele lucruri care nu sau implinit. DUMNEZEU PRIN BIBLIE SPUNE ''aCELA CARE FACE PROROCII IN NUMELE MEUPROROCIA LUI TREBUIE  TREBUIE SA SE IMPLINEASCA.DACA PROROCIILE ACESTEA NU SE VA IMPLINI.EL NU O PRORCIT DE LA MINE SI EU NICIODATA NU AM FOST CU EL''. deci russelt era mincinos! Asae?.El o fost primul care ad dat start invataturilor lor. eu vreau sa va zic ca ''Pestele se strica de la cap''. daca inceputul era intraiurea si dumnezeu nu era cu ei, acuma e si mai groaznic. stept comentarii pe blogul insemnat de sus sau scrietimi pe acest site. eu o sal vizitez. su scrietimi pe ''marckke@gmail.com''

Interesant siteul dat de tine. Ce usor se poate face un site cand dai un copy - paste.
  Daca unul a zis o prostie toti pe ea. Asa este omul in ziua de azi. Urmand aceeasi regula nescrisa a nebuniei : CREDE SI NU CERCETA. Amintiti-va ca nimeni din oamenii credinciosi din vechime si nici Isus nici apostolii nu au fost admirati si demn de urmat datorita credinciosiei lor fata de Dumnezeu, dimpotriva au fost pangariti si urati de lume. Este de asteptat oare altceva din partea "lumii" in ziua de azi asupra comportamentuli lor fata de poporul Domnului? Desigur ca nu.
Chiar Isus spune aceste lucruri:Ioan 15:19  Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu Sunteţi din lume, şi pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea.   1 Petru 4:4  De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la acelaşi potop de desfrâu, şi vă batjocoresc.

Incercand sa descifrez ceea ce ai scris, gasesc ca pari a arata ca stii multe insa lasa de dorit sprijinul care il areti la ceea ce spui.
  Ceea ce insa nu stii este ca Cuvantul Domnului nu a fost explicat tot odata corect si bine. Au fost multe greseli care in timp s-au corectat.Lumina a crscut pana la miezul zilei.Proverbe 4:18  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei." MIezul zilei a fost anul 1950.(am explicat mai sus despre lucrul acesta).

27/04/09 21:42

maria_t
membru

daniel.drehluta a scris:

Chiar Isus spune aceste lucruri:Ioan 15:19  Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu Sunteţi din lume, şi pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea.   1 Petru 4:4  De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la acelaşi potop de desfrâu, şi vă batjocoresc.
.
.

.

Si tu ce vrei sa spui aici , ca noi, cei care nu apartinem Martorilor lui Iehova ne incadram in aceste versete?(1Petru 4:4)
..."potop de desfrau", defineste draga, pt ca foarte multi va folositi de acest verset pt a va victimiza.
..Nu cred ca sunteti batjocoriti, ci doar vi se spune unde cultul vostru a modificat  biblia.

27/04/09 21:54

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

daniel.drehluta a scris:

A'ma daca ai zice de crestinii mei ca alearga la 'potop de desfrau', in parte e adevarat, dar daca zici de evanghelici... esti cam pe langa. Au si ei metehnele lor, dar nu se incadreaza in versetul ce l-ai citat.

Ceea ce insa nu stii este ca Cuvantul Domnului nu a fost explicat tot odata corect si bine. Au fost multe greseli care in timp s-au corectat.Lumina a crscut pana la miezul zilei.Proverbe 4:18  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei." MIezul zilei a fost anul 1950.(am explicat mai sus despre lucrul acesta).

Nu este asta lumina sa folosesti acest verset pentru a scuza ignoranta istorica a unora care s-au batut cu caramida in piept. inseamna sa fii in intuneric fortand un verset sa spuna ce vrei tu sa spuna!
Se pare ca lumina voastra este inca destul de obscura, si trebuie sa mai corecteze pana ajunge la miezul zilei.

maria_t a scris:

..Nu cred ca sunteti batjocoriti, ci doar vi se spune unde cultul vostru a modificat  biblia.

Sunt de acord cu aceasta afirmatie. Nu credinta si nici macar ignoranta unora dintre ai vostri (in domeniul spiritual) nu este batjocorita, dar da, poate aroganta este uneori ridiculizata!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/04/09 22:15)

27/04/09 22:12

Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 19    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la