|
|
|
anquita
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Nu stiu daca ma intelegeti dar ma doare sufletul pentru tot ce s-a intamplat ....
_______________________________________ Credinta in Dumnezeu vede invizibilul, POATE IMPOSIBILUL si crede INCREDIBILUL ....POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE ....
|
|
05/03/09 18:30
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Te inteleg mai mult decat iti imaginezi...E normal. Dar in iubire nu trebuie sa accepti jumatati de masura.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
05/03/09 18:34
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
anquita a scris:
Nu stiu daca ma intelegeti dar ma doare sufletul pentru tot ce s-a intamplat .... |
Nu putem sa te intelegem, doar Domnul intelege si intelege mai bine decat te astepti... pentru ca la moment esti confundata. Uite iti spun clar, orice s-ar intampla... mergi inainte cu El fara griji ca El va lucra. Te va zidi si va lucra. Nu te uita la stanga, la dreapta si deloc inapoi ci doar inainte pe Calea ceea buna... nu te lasa sa fi invinsa. Lupta sa mergi pe Calea Lui si vei biruii, rasplata pentru aceasta incercare iti va fi in curand daruita tie.
Psalmii 37:1 Nu te mânia pe cei răi, şi nu te uita cu jind la cei ce fac răul; Psalmii 37:2 căci sunt cosiţi iute ca iarba, şi se vestejesc ca verdeaţa. Psalmii 37:3 Încrede-te în Domnul, şi fă binele; locuieşte în ţară, şi umblă în credincioşie. Psalmii 37:4 Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:5 Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, Psalmii 37:6 El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, şi dreptul tău ca soarele la amiază. Psalmii 37:7 Taci înaintea Domnului, şi nădăjduieşte în El. Nu te mânia pe cel ce izbuteşte în umbletele lui, pe omul, care îşi vede împlinirea planurilor lui rele. Psalmii 37:8 Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău. Psalmii 37:9 Fiindcă cei răi vor fi nimiciţi, iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpâni ţara. Psalmii 37:10 Încă puţină vreme, şi cel rău nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, şi nu va mai fi. Psalmii 37:11 Cei blânzi moştenesc ţara, şi au belşug de pace. Psalmii 37:12 Cel rău face la planuri împotriva celui neprihănit, şi scrâşneşte din dinţi împotriva lui. Psalmii 37:13 Domnul râde de cel rău, căci vede că-i vine şi lui ziua.
Daca sa schimbat dintr'o data el.. n-ai ce sa faci, asa e omul sa schimba si sa pierde spre rau dintr'o data. Diavolul are si el putere, doar Domnul poate sa il aduca inapoi, degeaba te strezi tu si incerci tu. In primul rand daca Domnul a randuit ca El sa fie pe Calea Lui... va fi, daca nu merita sau nui vrednic... nu va fi si tu vei gasi pe altcineva care o sa merita al-tau si a-Lui Domnul. Te ascult si e greu sa zic fa asa si asa, dar cel mai bun sfat orice s-ar intampla, daca baiatul e ales sau nu... Domnul poate te ajute sa biruiesti. Stiu ca doare... Acuma singurul lucru care poti sa faci e sa nu te tratezi asa de rau pe tine insusi, ca nu meriti. Respira... traieste, continua viata cu El si totul va fi bine fara baiatul acela sau cu baiatul acela. Nu conteaza ca il ai pe baiatul acela.... il ai pe Domnul si Domnul nu te va parasi. Domnul poate sa iti da cineva mult mai bun, cineva care sa te iubeasca cum a iubit Isus pe noi.
Ultima modificare de livu2day (05/03/09 19:49)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
05/03/09 19:05
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
anquita a scris:
..spunandu-i azi ca o iubesti si maine ca nu mai vrei sa auzi de ea ca v-ati indragostit de alta? Ati fii putut? El asa a facut: pe 26 dec mi-a zis ca ma iubeste si pe 27 dec mi-a zis ca este gata totul ca nu mai vrea sa auda de mine sa stie ca exist.. |
am patit si eu asa.. numai ca la mine pe 3 noiembrie mi-a spus ca ma iubeste, iar pe 4 m-a facut in toate felurile si ne-am despartit. n-au fost cativa ani, dar stiu ca am fost la pamant. eram atat de dezamagita si nu intelegeam de ce se intampla toate astea..pentru ca investisem mult in acea relatie. Am ales atunci sa nu mai vorbesc deloc cu el si am incercat sa merg mai departe. Atunci nu intelegeam de ce se intamplau toate acele lucruri, dar acum ma bucur ca a fost asa, pentru ca am avut multe de invatat si mai presus de toate, ma bucur ca El nu a lasat ca acea relatie sa continue. Dupa cateva zile si eu am aflat ca e cu alta despre care ma abtin sa spun prea multe. Am realizat atunci ca nu se merita sa sufar pentru el. O voce imi spunea ca merit ceva mult mai bun. Am ales sa astept si sa ma incred in El, iar El mi-a rasplatit asteptarea. El a pus in calea mea pe o persoana minunata, alaturi de care sunt foarte fericita. Il pretuiesc mult mai mult decat l-as fi pretuit daca nu as fi trecut prin acea despartire. e o comoara de mare pret pentru mine, e darul pe care El mi l-a dat. Oricat de greu ar fi sa crezi, crede-ma, El are ceva minunat pentru tine. O sa ramai surprinsa de cat de mare e dragostea Lui pentru tine. Bucura-te ca El te iubeste si ca nu te-a lasat sa-ti distrugi viata alaturi de el. La un moment dat tot ar fi plecat. mai bine sa plece acum, decat dupa cativa ani de la casatorie. toata viata ta ar fi fost distrusa. E normal ca acum sa suferi. Il iubesti si nu poti accepta gandul ca, cel alaturi de care ai fost 5 ani si ti-ai facut planuri, este acum atat de departe de tine si e greu sa accepti ca totul s-a naruit. Dar, intelege, Dumnezeu vrea tot ce e mai bun pentru tine. Poate ca acum e greu sa crezi, dar El te va binecuvanta asa cum nici nu te astepti. Planul Lui pentru tine e atat de minunat. Nu lasa pe nimeni sa iti rapeasca bucuria si fericirea, mai ales pe cineva care nu merita nici macar o privire din partea ta. Invata sa fii mai dura cu el, nu te mai injosi asa. Nu vei rezolva nimic. din contra, vei suferi si mai mult. Mai tarziu o sa-i dea seama ce persoana a pierdut, dar va fi prea tarziu, pentru ca tu vei fi fericita alaturi de cel pe care Tati ti l-a pregatit. Asa s-a intamplat si la mine. cand a aflat de beny, fostul prieten s-a trezit ca ma iubeste si ca nu poate fara mine. dar a pierdut trenul asa e si cu fostul tau prieten. a avut o sansa si a pierdut-o. rupe orice legatura cu el si invata sa fii fericita alaturi de Dumnezeu si bucura-te de cei care iti sunt alaturi
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
05/03/09 20:59
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
anquita a scris:
daniel nu stiu daca sunt in masura sa trag niste concluzii din tot ce mi s-a intamplat in ult perioada ... poate ma ajutati voi | Sigur ca incercam sa te ajutam dar cel la care sunt toate cu putinta face mai mult decat sa incerce . Ai dreptate sa nu mai vrei nici o relatie dar eu zic sa lasi decizia asta pentru momentu cand trebuie sa o iei , acum trebuie sa treci peste clipele astea, mie imi pare ca a trecut multisor de cand v-ati desparit . Nu esti sigura ca nu sunteti potriviti ?
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
05/03/09 22:21
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
anquita a scris:
Va rog dati-mi niste sfaturi ce sa fac inafara sa las totul in mana Domnului...i-l iubesc enorm si n-as vrea sa-l pierd... |
Cand te gasesti intr-o situatie asemanatoare cu cea prezentata de anquita ,sfaturile precum :"incredte-te in Domnul ,El stie de ce s-a intamplat asa,El te poate ajuta ,El are ceva mai bun pentru tine ,traieste-ti viata,uita-l..etc ,te lasa cat se poate de rece ,desi sant singurele sfaturi ,care daca ai puterea sa le urmezi ,te vor ajuta intr-adevar.
Dar problema este ca intr-o astfel de situatie, nu ai puterea sa urmezi niste sfaturi care nu-si au efectul in secunda urmatoare.
Cand spui ca te doare ,ai vrea sa existe cineva care sa-ti spuna ce sa faci,tu sa faci ce ti s-a spus, si in urmatoare clipa,sa nu mai simti nicio durere. Ori asa ceva ,nu exista.
Citind mesajele tale ,mi-am dat seama ca te incearca o grea suferinta atat sufleteasca cat si trupeasca si pe mine ma incearca o mare revolta ca Dumnezeu ingaduie sa traiasca pe pamant, si sa-si mai spuna si crestini ,astfel de oameni,ca fostul tau prieten, lipsiti de orice trasatura sufleteasca umana.
Eu cred ca in primul rand ar trebui sa-ti rezolvi problemele de sanatate. Daca pentru suferinta din inima ta nu se poate prescrie,si nu exista o reteta exacta pe care sa ai puterea s-o urmezi,pentru trupul tau exista metode de insanatosire si de revigorare.
As putea si eu sa-ti insirui niste versete din Biblie,sau sa-ti spun cat de minunat este Domnul, cat de mult te iubeste ,si ca toate sant hotarate de El,dar stiu ca stii si tu lucrurile astea .
Din punctul meu de vedere ,intr-o astfel de situatie , ca sa nu te mai doara ,sau ca sa mai fie ce a fost,nu prea ai ce sa faci decat sa strangi din dinti si sa induri. Nu poti porunci inimii tale sa-l uite sau sa nu-l mai iubeasca ,cum nu poti poruncii nici inimii lui sa te mai iubeasca. Exista un verset dintr-o cantare ,care-mi place mult "Imi plang amarul,dar nu disper" ,si in suferinta,ca in oricare alta stare, trebuie sa existe o limita ,trebuie sa existe: "pana aici,mai mult nu" .
Domnul sa-ti scurteze suferinta ,si sa-ti scoata in cale pe cineva spre care sa-ti indrepti dragostea ce inca o mai ai pentru baiatul ala ,si astfel inima ta va primi vindecare si alinare.
Ultima modificare de irlanda (06/03/09 01:30)
|
|
06/03/09 01:30
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
irlanda a scris:
Domnul sa-ti scurteze suferinta ,si sa-ti scoata in cale pe cineva spre care sa-ti indrepti dragostea ce inca o mai ai pentru baiatul ala ,si astfel inima ta va primi vindecare si alinare. |
in asemenea momente de suferinta capacitatea de a privi obiectiv o persoana e mult redusa. cred ca e de preferat sa amai toate deciziile in privinta unei relatii pentru dupa ce s-au linistit apele, desi instinctulal doresti sa inlocuiesti/sa regasesti ce ai pierdut cat mai repede cu putinta.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
06/03/09 09:08
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
anquita a scris:
..spunandu-i azi ca o iubesti si maine ca nu mai vrei sa auzi de ea ca v-ati indragostit de alta? Ati fii putut? El asa a facut: pe 26 dec mi-a zis ca ma iubeste si pe 27 dec mi-a zis ca este gata totul ca nu mai vrea sa auda de mine sa stie ca exist.. |
tamarta4jc a scris:
am patit si eu asa.. numai ca la mine pe 3 noiembrie mi-a spus ca ma iubeste, iar pe 4 m-a facut in toate felurile si ne-am despartit. |
Pfoai, si eu am cunoscut pe unul din asta.... Draga anquita, ancoreaza-te in Cuvantul lui Dumnezeu si nu cauta prea multe explicatii de la Dumnezeu. Accepta asa cu ti-a fost dat si fi convinsa ca Dumnezeu are pregatit altceva pentru tine, ceva mult mai bun. In aceste momente stiu cum e: ai nevoie de mult sprijin si rugaciune, de un partener de rugaciune pt a nu cadea. Nu fi suparata pe Dumnezeu pt ceea ce treci ci chiar daca ti-e greu si dureros multumeste-i pt ca a oprit lucrurile acuma si nu mai tarziu, dupa casatorie si eventual si vreun copil. Fata aceasta oricum si-o va fi aratat prietenul tau; mai bine ca si-a aratat-o acuma si nu mai tarziu. Multumeste-I lui Dumnezeu ca te-a iubit si te-a scapat de acea persoana.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
06/03/09 09:44
|
|
anquita
membru
|
|
Dragii mei daca ati fii in situatia mea si daca cineva v-ar fi facut ce mi-a facut mie acest baiat l-ati mai suna sau i-ati mai scrie vreun sms sau i-ati mai da vreun bip. Am dorit si imi doresc din tot sufletul sa ramanem prieteni daca mai mult nu mai vrea si nu inteleg de unde atata ura pt mine. Daca nu-i dau eu nici un semn de viata el nu da si nici asa nu prea reactioneaza. Daca las dupa el ma suna cam la 2 sapt si un mesaj cam la 10 zile... Ce ati face in locul meu? Simt ca totul se prabuseste peste mine... prea mult am tinut la el si l-am iubit si stiu ca eu sunt toata vina ....
_______________________________________ Credinta in Dumnezeu vede invizibilul, POATE IMPOSIBILUL si crede INCREDIBILUL ....POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE ....
|
|
06/03/09 13:46
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
anquita a scris:
Am dorit si imi doresc din tot sufletul sa ramanem prieteni daca mai mult nu mai vrea si nu inteleg de unde atata ura pt mine. ... prea mult am tinut la el si l-am iubit si stiu ca eu sunt toata vina .... |
nu neg existenta prieteniei (pure) intre un baiat si o fata, insa in cazul vostru ma tem ca nu poate exista. cel putin nu atata timp cat tu il iubesti, si/sau el te "uraste".
pe de'o parte spui ca "nu inteleg de unde atata ura pt mine", pe de alta spui "stiu ca eu sint toata vina". daca stii unde/cu ce ai gresit, atunci stii si de ce s'a indepartat de tine (daca a ta e vina sau daca ai facut ceva imperdonabil).
anquita a scris:
Ce ati face in locul meu? |
nu l'as mai cauta, nu l'as mai stresa cu mesaje, telefoane, etc., as incerca sa accept realitatea si sa ma gandesc la mine si la viitorul meu, la greselile facute (de ambii) si la ce am invatat din ele, si as incepe tot acest parcurs renuntand la intrebari la care nu am raspuns (sau am dar nu vreau sa'l recunosc si ma incapatanez sa'l neg), orientandu'ma sa fac ceea ce'mi place si ce ma linisteste.
|
|
06/03/09 14:19
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Eu nu cred ca cauta sfat, pentru ca nu poate sa accepte sfatul ci cred ca are nevoie de cineva sa o inteleaga si sa o asculte. Putem sa ne repetem Anca de o mii de ori dar sti deja ce trebuie sa faci, insa daca te doare te ascultam si o sa incercam sa simtim durerea care o simti. Imi pare rau ca trebuie sa treci peste acest lucru dar sa sti ca orice suferinta e facuta ca noi sa crestem. Asta e scoala Lui, incercari. Fi binecuvantata.
Ultima modificare de livu2day (06/03/09 16:07)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
06/03/09 16:07
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Anquita, daca eu as fi in locul tau as cere cuiva sa-mi dea doua palme ca sa ma trezesc la realitate. Tu ne ceri noua un sfat, dar pe de alta parte tu nu vrei sa te ajuti. Faptul ca l-ai sunat ca sa va intalniti imi striga ca tu nu vrei sa dai drumul la firul de iarba de care te agati. De ce fugi dupa un om care se dovedeste ca nu e un copil al lui Dumnezeu? Da, esti om, dar ai o alternativa sa te implici in biserica, in familie, incearca sa lucrezi mai mult la hobbyurile tale pentru ca daca tu nu te increzi in Dumnezeu si nu incetezi sa-l mai cauti tu vei birui. Stiu ca acum ai vrea ca toti sa te compatimeasca si ca iti place sa spui la toata lumea ce s-a intamplat, dar spre binele meu daca as fi in locul tau i-as cere cuiva sa-mi dea doua palme: "desteapta-te, romane!" Beethoven dupa ce a surzit zicea: "Omule, ajuta-te singur atata timp cat ti s-a dat posibilitatea sa o faci!" Noi Il avem si pe Dumnezeu de partea noastra! Poti sa iesi din situatia asta daca vrei sau poti sa te complaci in ea saptamani, luni, ani. Cere-I lui Dumnezeu sa te ajute sa-l ierti pentru ca altfel vei ajunge o epava.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
07/03/09 01:10
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
anquita a scris:
Pace. Numele meu este anca si sunt din Sibiu. |
Pacea Domnului să fie cu tine, anquita. Şi bine ai venit pe forum. 
anquita a scris:
In urma cu 5 ani am cunoscut un baiat de care eu m-am indragostit la prima vedere pot spune. Nu i-am zis nimic si am fost prieteni foarte buni si atat. Ne ajutam cu ce puteam, ne rugam impreuna, mergeam la biserica impreuna, vorbeam totul. In urma cu aproape 2 ani de comun acord am hotarat sa incepem sa ne gandim la mai mult adica la o eventuala casatorie. Toate bune si frumoase pana la sf lunii decembrie anul trecut cand fara motiv s-a despartit de mine pt ca s-a indragostit de o fata din lume.... |
Anquita, eu cred că din cauza faptului că eşti foarte supărată de această trădare nu-ţi dai seama de MARELE HAR pe care ţi l-a făcut Domnul prin faptul că acest băiat şi-a dat arama de creştin pe faţă ÎNAINTE DE CĂSĂTORIE!! Gândeşte-te la o chestie: dacă v-aţi fi căsătorit şi el făcea fazele astea?! Ai fi fost legată de el atât timp cât ar fi vrut el să fi. Aşa, acum eşti liberă să mergi mai departe. Un mare har ţi s-a făcut, să ştii! 
Şi chiar dacă inima ta e zdrobită şi călcată în picioare, nu uita că este CINEVA care n-o dispreţuieşte.
Psalmii 147:3 "tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită, şi le leagă rănile."
anquita a scris:
...Am sunat la un proroc din Cluj care s-a rugat pt mine pt noi si mi-a zis ca cineva din anturajul lui ne-a facut vraji ca sa ne desparta... |
Anca, eu cu vrăjile făcute la copiii lui Dumnezeu nu-s de acord. Încredinţarea mea este că de copiii Domnului nu se pot atinge vrăjile şi alte dinastea.
anquita a scris:
...Poate nu ma doare asa tare despartirea cat faptul ca nu mai vrea nici sa auda de mine, si-a schimbat nr de tel, ma jigneste in ult hal si nu pot intelege de ce?... |
Anca, ştii ce-a făcut Pavel şi Barnaba, când cei din Iudeea nu i-au vrut şi s-au întărâtat împotriva lor? Şi-au scuturat praful de pe picioare şi au plecat mai departe.
Lasă-l în plata Domnului. Roagă-L pe Domnul să-ţi dea putere să mergi mai departe. El te iubeşte mult, Anca, dacă ţi-a făcut HARUL de a te scăpa dintr-o viitoare căsnicie cu un posibil om infidel şi cu ochi alunecoşi.
anquita a scris:
Domnul sa va binecuvinteze. |
Domnul să te binecuvinteze şi pe tine cu viaţa veşnică şi multă sănătate! 
Te aşteptăm şi pe la alte subiecte pe forum. Vei avea ce citi. Plus că îţi poţi face şi prieteni noi. 
|
|
07/03/09 10:10
|
|
anquita
membru
|
|
Pace. Am vorbit de dimineata cu el si m-a anuntat c-a primit contract si pleaca in germania pe 14 aprilie la lucru. Acolo e si aia dupa care umbla el. Hm....rugati-va pt mine.
|
|
07/03/09 18:03
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
anquita Ti-am mai pus o data intrebarea si intreb din nou "Esti sigura ca e pentru tine ?"
ps: ne rugam pentru toti cei de pe forum si sigur ca si pentru tine.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
07/03/09 19:19
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Anquita.Eu nu pot sa-ti spun decat atat: ce n-i se intampla in viata de crestin nu e intamplator. Sunt incercarile vietii de crestin. Dumnezeu e gelos si vrea cu ardoare toata inima noastra. Sa stii ca Dumnezeu a lasat si posibilitatea de a iesi din incercari in inima noastra.Raspunsul e intotdeauna acolo, trebe sa-L cauti.. Incearca sa nu te umpli cu amaraciune. Asta te poate scoate din har(din experienta). Poate e o incercare majora in viata ta. Poate e greu, dar nimeni n-a renuntat la un om in lumea asta si sa nu primeasca o dragoste insutita de la Dumnezeu. Probabil Dumnezeu vrea sa te invete ca numai EL iti poate asigura o dragoste adevarata. Nu au rost judecatile asupra baiatului. Dar tu esti chemata UCENIC al lui Hristos. Gandeste-te la momentul in care Isus il intreaba de 3 ori pe Petru daca il iubeste si Petru spune "DA" : Se plimbau pe tarmul marii si in stanga sa Petru avea marea si corabia -lucruri care le iubea nespus de mult iar in dreapta era Isus Hristos. Domnul il pune sa aleaga, iar Petru isi da seama ca printre altele va trebui sa renunte la dragostea sa - marea. Fiecare avem cate un punct slab: o iubire pentru ceva , o iubire care nu e data lui Hristos. Eu te indemn sa fii tare. Sunt sigur ca daca Dumnezeu a permis asa ceva: IN mainile LUI e intreaga lume, nu a permis intamplator ci vrea sa te invete ceva . Eu vad din toata povestea asta sincer ca pe tine DUMNEZEU TE IUBESTE mai mult ca pe baiatul acela. Gandeste-te ca daca se intampla asta dupa casatorie era dezastru..Si la cat de pocait este el de a plecat cu o fata din lume, nu e cazul sa mai plangi dupa el. Poate te gandesti ca se va pocai mai mult langa tine. GRESIT. NOI nu putem pocai oameni. Numai Dumnezeu o face.SI stie timpul fiecaruia.Dumnezeu a vrut sa te scuteasca de o mare problema in viata ta. Fii SIGURA ca Dumnezeu a pregatit pentru tine la timpul potrivit baiatul potrivit care va fi exact asa cum tu ai nevoie- Si EL stie asta mai bine. Dumnezeu are toate lucrurile in control. Nu incerca in aceste momente sa-L indupleci pe Dumnezeu sa se indure de voi, sau de baiat sa-L intoarca la EL . Dumnezeu oricum are totul in mainile LUI si stie totul la timpul hotarat. Lasa problema la o parte , cauta-l in aceasta perioada mai mult pe Dumnezeu decat o dragoste umana, si iti garantez a Dumnezeu iti va umple inima cu o dragoste la care nici nu visai. Stiu ca e greu si incercarea ta e grea dar pune-ti toata increderea si speranta in Hristos. Noi,ca fiinte umane trebe sa trcem prin anumite stadii ca psihicul nostru sa se adapteze in marile incercari. In fiecare moment cere ajutorul de la Hristos si el te va ajuta sa mai faci un pas inainte.Vei vedea ca EL e acolo. Pentru ceilalti de pe forum: propun sa ne rugam pentru Anquita sa o intareasca Dumnezeu in aceasta perioada si s-o tina tare pe cale.
Ultima modificare de mikhael (07/03/09 20:54)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
07/03/09 20:47
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
anquita a scris:
Pace. Am vorbit de dimineata cu el si m-a anuntat c-a primit contract si pleaca in germania pe 14 aprilie la lucru. Acolo e si aia dupa care umbla el. Hm....rugati-va pt mine. |
Eu pot ma rog sa poti sa renunti la el si sa-l lasi in mana Domnului, pt ca tu zici ca il lasi, dar de fapt nu cred ca vrei s-o faci cu adevarat . Si daca cumva va fi voia Lui ca el sa se intoarca la tine ( in ciuda a tot ce s-a intamplat deja ), o va face. Dar lasa ca asta sa fie decizia Domnului, nu te mai agata tu de el. Goleste-ti mainile ca sa poti primi din mana Lui ce are El pregatit pentru tine. Si va fi ceva bun, ceva mai bun decat crezi tu . Ai incredere in El .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/03/09 21:08
|
|
anquita
membru
|
|
dodo86 a scris:
anquita, personal gandesc caci este o nebunie sa lasi o fata "nascuta din nou" pentru una din lume. Mai mult... cred caci un crestin nascut din nou nu se va risca niciodata sa se casatoreasca cu o fata necredincioasa.
O fata din lume nu va intelege niciodata abstinenta sexuala inainte de casatorie care, parerea mea, este un factor destul de important pentru o casnicie fericita. Aproape sigur acest baiat si-a inceput viata sexuala cu acea fata. Daca acest baiat se comporta de pe acuma asa cu tine, crezi caci daca va veti casatori se va schimba? Aproape imposibil. Eu personal nu as mai spera in nimic ci mai degraba as multumi lui Dumnezeu ca m-a scapat de o asemenea catastrofa de om.
Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta perioada si... NU MERITA atata suferinta pentru un astfel de om. |
Nu stiu daca si-a inceput viata sexuala sau nu...nu am de unde sa stiu....cat a fost cu mine a fost curat la fel ca mine....cel putin asa imi zicea el...nu stiu cata incredere as mai putea avea in el daca s-ar intoarce.....voia Domnului sa se faca. Iti multumesc pt sfaturi...
|
|
07/03/09 21:30
|
|
anquita
membru
|
|
MRU a scris:
Te inteleg mai mult decat iti imaginezi...E normal. Dar in iubire nu trebuie sa accepti jumatati de masura. |
MRU stiu asta si mai stiu ca intr-o relatie trebuie sa iubeasca amandoi.L-am intrebat de multe ori cu ce e mai buna respectiva decat mine si nu are un raspuns pentru mine ... nu stiu ce sa mai cred de el desi inca i-l iubesc ....
|
|
07/03/09 21:34
|
|
anquita
membru
|
|
livu2day a scris:
Nu putem sa te intelegem, doar Domnul intelege si intelege mai bine decat te astepti... pentru ca la moment esti confundata. Uite iti spun clar, orice s-ar intampla... mergi inainte cu El fara griji ca El va lucra. Te va zidi si va lucra. Nu te uita la stanga, la dreapta si deloc inapoi ci doar inainte pe Calea ceea buna... nu te lasa sa fi invinsa. Lupta sa mergi pe Calea Lui si vei biruii, rasplata pentru aceasta incercare iti va fi in curand daruita tie.
Psalmii 37:1 Nu te mânia pe cei răi, şi nu te uita cu jind la cei ce fac răul; Psalmii 37:2 căci sunt cosiţi iute ca iarba, şi se vestejesc ca verdeaţa. Psalmii 37:3 Încrede-te în Domnul, şi fă binele; locuieşte în ţară, şi umblă în credincioşie. Psalmii 37:4 Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:5 Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, Psalmii 37:6 El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, şi dreptul tău ca soarele la amiază. Psalmii 37:7 Taci înaintea Domnului, şi nădăjduieşte în El. Nu te mânia pe cel ce izbuteşte în umbletele lui, pe omul, care îşi vede împlinirea planurilor lui rele. Psalmii 37:8 Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău. Psalmii 37:9 Fiindcă cei răi vor fi nimiciţi, iar cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpâni ţara. Psalmii 37:10 Încă puţină vreme, şi cel rău nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, şi nu va mai fi. Psalmii 37:11 Cei blânzi moştenesc ţara, şi au belşug de pace. Psalmii 37:12 Cel rău face la planuri împotriva celui neprihănit, şi scrâşneşte din dinţi împotriva lui. Psalmii 37:13 Domnul râde de cel rău, căci vede că-i vine şi lui ziua.
Daca sa schimbat dintr'o data el.. n-ai ce sa faci, asa e omul sa schimba si sa pierde spre rau dintr'o data. Diavolul are si el putere, doar Domnul poate sa il aduca inapoi, degeaba te strezi tu si incerci tu. In primul rand daca Domnul a randuit ca El sa fie pe Calea Lui... va fi, daca nu merita sau nui vrednic... nu va fi si tu vei gasi pe altcineva care o sa merita al-tau si a-Lui Domnul. Te ascult si e greu sa zic fa asa si asa, dar cel mai bun sfat orice s-ar intampla, daca baiatul e ales sau nu... Domnul poate te ajute sa biruiesti. Stiu ca doare... Acuma singurul lucru care poti sa faci e sa nu te tratezi asa de rau pe tine insusi, ca nu meriti. Respira... traieste, continua viata cu El si totul va fi bine fara baiatul acela sau cu baiatul acela. Nu conteaza ca il ai pe baiatul acela.... il ai pe Domnul si Domnul nu te va parasi. Domnul poate sa iti da cineva mult mai bun, cineva care sa te iubeasca cum a iubit Isus pe noi. |
Iti multumesc pentru sfaturi. I-am spus de multe ori de cand a intervenit ruptura intre noi ca nu e pe calea cea buna si ce face el nu cred ca e voia Domnului....si sse enerveaza cand ii zic asa....si de ce? cred ca cel rau a pus stapanire pe el.... din moment ce umbla cu una din lume....Domnul sa-mi de-a putere sa depasesc odata situatia asta si fac'se voia Lui...
|
|
07/03/09 21:53
|
|
anquita
membru
|
|
tamarta4jc a scris:
am patit si eu asa.. numai ca la mine pe 3 noiembrie mi-a spus ca ma iubeste, iar pe 4 m-a facut in toate felurile si ne-am despartit. n-au fost cativa ani, dar stiu ca am fost la pamant. eram atat de dezamagita si nu intelegeam de ce se intampla toate astea..pentru ca investisem mult in acea relatie. Am ales atunci sa nu mai vorbesc deloc cu el si am incercat sa merg mai departe. Atunci nu intelegeam de ce se intamplau toate acele lucruri, dar acum ma bucur ca a fost asa, pentru ca am avut multe de invatat si mai presus de toate, ma bucur ca El nu a lasat ca acea relatie sa continue. Dupa cateva zile si eu am aflat ca e cu alta despre care ma abtin sa spun prea multe. Am realizat atunci ca nu se merita sa sufar pentru el. O voce imi spunea ca merit ceva mult mai bun. Am ales sa astept si sa ma incred in El, iar El mi-a rasplatit asteptarea. El a pus in calea mea pe o persoana minunata, alaturi de care sunt foarte fericita. Il pretuiesc mult mai mult decat l-as fi pretuit daca nu as fi trecut prin acea despartire. e o comoara de mare pret pentru mine, e darul pe care El mi l-a dat. Oricat de greu ar fi sa crezi, crede-ma, El are ceva minunat pentru tine. O sa ramai surprinsa de cat de mare e dragostea Lui pentru tine. Bucura-te ca El te iubeste si ca nu te-a lasat sa-ti distrugi viata alaturi de el. La un moment dat tot ar fi plecat. mai bine sa plece acum, decat dupa cativa ani de la casatorie. toata viata ta ar fi fost distrusa. E normal ca acum sa suferi. Il iubesti si nu poti accepta gandul ca, cel alaturi de care ai fost 5 ani si ti-ai facut planuri, este acum atat de departe de tine si e greu sa accepti ca totul s-a naruit. Dar, intelege, Dumnezeu vrea tot ce e mai bun pentru tine. Poate ca acum e greu sa crezi, dar El te va binecuvanta asa cum nici nu te astepti. Planul Lui pentru tine e atat de minunat. Nu lasa pe nimeni sa iti rapeasca bucuria si fericirea, mai ales pe cineva care nu merita nici macar o privire din partea ta. Invata sa fii mai dura cu el, nu te mai injosi asa. Nu vei rezolva nimic. din contra, vei suferi si mai mult. Mai tarziu o sa-i dea seama ce persoana a pierdut, dar va fi prea tarziu, pentru ca tu vei fi fericita alaturi de cel pe care Tati ti l-a pregatit. Asa s-a intamplat si la mine. cand a aflat de beny, fostul prieten s-a trezit ca ma iubeste si ca nu poate fara mine. dar a pierdut trenul asa e si cu fostul tau prieten. a avut o sansa si a pierdut-o. rupe orice legatura cu el si invata sa fii fericita alaturi de Dumnezeu si bucura-te de cei care iti sunt alaturi |
Draga mea ma bucur ca esti fericita acum. O sa-ti urmez sfatul si o sa ma incred in Domnul. Stiu ca Domnul are ceva mai bun pt mine dak el nu a fost sa fie...numai ca perioada asta inca grea in care i-l mai iubesc si nu inteleg multe...Domnul va lucra cu siguranta si in viata mea si-mi va pune langa mine omul care sa ma merite si care sa ma iubeasca asa cum merit. Sper ca in curand sa fim 2 fericite ... te pup
|
|
07/03/09 21:57
|
|
anquita
membru
|
|
irlanda a scris:
anquita a scris:
Va rog dati-mi niste sfaturi ce sa fac inafara sa las totul in mana Domnului...i-l iubesc enorm si n-as vrea sa-l pierd... |
Cand te gasesti intr-o situatie asemanatoare cu cea prezentata de anquita ,sfaturile precum :"incredte-te in Domnul ,El stie de ce s-a intamplat asa,El te poate ajuta ,El are ceva mai bun pentru tine ,traieste-ti viata,uita-l..etc ,te lasa cat se poate de rece ,desi sant singurele sfaturi ,care daca ai puterea sa le urmezi ,te vor ajuta intr-adevar.
Dar problema este ca intr-o astfel de situatie, nu ai puterea sa urmezi niste sfaturi care nu-si au efectul in secunda urmatoare.
Cand spui ca te doare ,ai vrea sa existe cineva care sa-ti spuna ce sa faci,tu sa faci ce ti s-a spus, si in urmatoare clipa,sa nu mai simti nicio durere. Ori asa ceva ,nu exista.
Citind mesajele tale ,mi-am dat seama ca te incearca o grea suferinta atat sufleteasca cat si trupeasca si pe mine ma incearca o mare revolta ca Dumnezeu ingaduie sa traiasca pe pamant, si sa-si mai spuna si crestini ,astfel de oameni,ca fostul tau prieten, lipsiti de orice trasatura sufleteasca umana.
Eu cred ca in primul rand ar trebui sa-ti rezolvi problemele de sanatate. Daca pentru suferinta din inima ta nu se poate prescrie,si nu exista o reteta exacta pe care sa ai puterea s-o urmezi,pentru trupul tau exista metode de insanatosire si de revigorare.
As putea si eu sa-ti insirui niste versete din Biblie,sau sa-ti spun cat de minunat este Domnul, cat de mult te iubeste ,si ca toate sant hotarate de El,dar stiu ca stii si tu lucrurile astea .
Din punctul meu de vedere ,intr-o astfel de situatie , ca sa nu te mai doara ,sau ca sa mai fie ce a fost,nu prea ai ce sa faci decat sa strangi din dinti si sa induri. Nu poti porunci inimii tale sa-l uite sau sa nu-l mai iubeasca ,cum nu poti poruncii nici inimii lui sa te mai iubeasca. Exista un verset dintr-o cantare ,care-mi place mult "Imi plang amarul,dar nu disper" ,si in suferinta,ca in oricare alta stare, trebuie sa existe o limita ,trebuie sa existe: "pana aici,mai mult nu" .
Domnul sa-ti scurteze suferinta ,si sa-ti scoata in cale pe cineva spre care sa-ti indrepti dragostea ce inca o mai ai pentru baiatul ala ,si astfel inima ta va primi vindecare si alinare. |
Multumesc de sfaturi. Intr-adevar ai mare dreptate in ce ai scris....Ma rog ca Domnul sa ma intareasca si sa ma ajute sa depasesc aceasta perioada cristica din viata mea...
|
|
07/03/09 22:13
|
|
anquita
membru
|
|
feedback a scris:
anquita a scris:
Am dorit si imi doresc din tot sufletul sa ramanem prieteni daca mai mult nu mai vrea si nu inteleg de unde atata ura pt mine. ... prea mult am tinut la el si l-am iubit si stiu ca eu sunt toata vina .... |
nu neg existenta prieteniei (pure) intre un baiat si o fata, insa in cazul vostru ma tem ca nu poate exista. cel putin nu atata timp cat tu il iubesti, si/sau el te "uraste".
pe de'o parte spui ca "nu inteleg de unde atata ura pt mine", pe de alta spui "stiu ca eu sint toata vina". daca stii unde/cu ce ai gresit, atunci stii si de ce s'a indepartat de tine (daca a ta e vina sau daca ai facut ceva imperdonabil).
anquita a scris:
Ce ati face in locul meu? |
nu l'as mai cauta, nu l'as mai stresa cu mesaje, telefoane, etc., as incerca sa accept realitatea si sa ma gandesc la mine si la viitorul meu, la greselile facute (de ambii) si la ce am invatat din ele, si as incepe tot acest parcurs renuntand la intrebari la care nu am raspuns (sau am dar nu vreau sa'l recunosc si ma incapatanez sa'l neg), orientandu'ma sa fac ceea ce'mi place si ce ma linisteste. |
Draga mea ma consider vinovata pt ca poate l-am iubit prea mult si pt ca am acut prea multe lucruri pt el nu ca i-as fii gresit cu ceva. Nu-mi gasesc nici o vina ... poate am gresit si eu dar nu-mi daus eama cu ce....
|
|
07/03/09 22:25
|
|
anquita
membru
|
|
daniel a scris:
anquita Ti-am mai pus o data intrebarea si intreb din nou "Esti sigura ca e pentru tine ?"
ps: ne rugam pentru toti cei de pe forum si sigur ca si pentru tine. |
Nu stiu daca e pentru mine sau nu...nu stiu ce sa mai cred....dar pana i-l mai iubesc poate mai sper la ceva....desi nu cred c-ar mai trebui....
|
|
07/03/09 22:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|