|
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
am citit aseara in ziarul local ca e criza de sange in oras din cauza deselor accidente din ultima vreme .. si azi am primit un e-mail tot legat de donarea sangelui. O fi semn sa merg si eu la sectie, ca tot am varsta legala?
Daca tot sunteti aici oameni care ati donat nu imi dati ceva detalii? Prima oara iti face analize sa vada daca nu are ceva sangele si rezultatul ti-l da imediat ,urmand sa donezi sau a doua zi? 400ml sunt ,nu? Si la o analiza normala cat iti ia? Sincer, m-as duce zilele astea insa ma simt foarte slabita - doar sunt certata cu mancarea,nu? [gen ameteli, negru in fata ochilor, dureri de cap etc] si mi frica sa nu ajung eu in spital dupaia .. e senzatie naspa zilele urmatoare, se resimte sangele pierdut sau nu? Dat fiind faptul ca mi se pare cam mult ceea ce primesti in schimbul sangelui tau, cred ca nu o fac doar ca cei din minister sunt darnici ,exista riscuri, nu?
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
18/08/09 16:44
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
Exista voluntari care doneaza periodic(la6luni)se fac analize si daca ies bine se ia ,mi se pare 5-600ml,donatorul trebuie sa aiba intre20-40 ani,sangele imbatraneste si el,se pastreaza in fiole speciale,cu numele donatorului.La o anliza de verificare iti ia cam 2,5ml.
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
18/08/09 22:54
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
RainsSong a scris:
Daca tot sunteti aici oameni care ati donat nu imi dati ceva detalii? |
Eu am vrut sa donez, dar nu am avut kilogramele destule. Deci daca ai mai putin de 54 de kilograme, e posibil sa nu poti.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
19/08/09 00:07
|
|
maria_t
membru
Inregistat: 25/01/09
|
|
harra a scris:
Exista voluntari care doneaza periodic(la6luni). |
la 3 luni , ti se da(cel putin in Bucuresti) bonuri de masa pana intr-un milion, abonament la 1/2 pret la RATB pe o luna, o zi libera de la munca (platita)...la a 3-a donare parca se da un bonus suplimentar. Nu ai voie sa fi avut hepatita , tbc,... hipertensivii...sa nu ai la momentul donarii vre-un abcces dentar, si tb sa specifici pt cine anume donezi. La centrele de donare se gasesc si apartinatori ale unor persoane care au nevoie de sange si poti alege,ascultandu-le povestea trista sa donezi pt rudele lor. Doar locul intepaturii doare ulterior, ai voie sa bei ceva sana, iaurt, lichide, inaintea donarii . Nu mancati inainte sau in seara premergatoare dulciuri .
anomis a scris:
Eu am vrut sa donez, dar nu am avut kilogramele destule. Deci daca ai mai putin de 54 de kilograme, e posibil sa nu poti. |
Da ,nu toti care doresc sa doneze o si pot face si nu toti care pot dona o fac... sunt multi saraci care fac acesta pt ca nu au ce manca.
Ultima modificare de maria_t (19/08/09 00:27)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
19/08/09 00:24
|
|
maria_t
membru
|
|
Azi am fost sa donez sange.Pt ca am plecat de dimineata si aveam treaba in zona, m-am hotarat sa o fac din nou. A trecut mai mult de un an de la ultima donare. A fost groaznic. A durat astaptarea (trierea persoanelor, consultul medicului si asteptarea pt a intra in sala in care ti se recolteaza sange) de la ora 9,30 pana la 13,30. Unii care venisera dezinteresati (fara rude in spital sau fara a avea nevoie de acele tichete de masa , la numar 7 si de vreo 8,5 lei) nu au rezistat si au plecat. Un haos general, oameni nervosi si nu va mai spun cati nu au intrat nici macar la ", triere" care era primul pas, de multi ce erau, adica centrul de recoltare nu dispune de personal suficient pt a prelua nici macar 100 donatori zilnic. Asistente nervoase,satule de discutii, nemultumite de salarii(cele cu vechime au 700 ron pt ca multe sporuri le-au fost taiate recent) si conditii de munca, putine ca numar, perioada de concedii...tot sa te mai duci sa donezi. Chiar ne rugau sa sesizam media, presa de organizarea sub orice critica de acolo, sa facem reclamatii pt ca numai in felul acesta considerau ca poate se mai poate rezolva ceva in acest sens. Concluzia ar fi (cel putin la acest centru de donare) urmatoarea: oameni dispusi sa doneze ar fi dar nu exista capacitatea ca acest lucru sa desfasoare civilizat si eficient. Spuneau ca asa este zilnic. Ce s-ar face daca la apelurile din media ar raspunde f multi potentiali donatori(luand in considerare numai Bucurestiul cati locuitori are)? Deci, la modul in care esti tratat acolo de unele asistente si de haosul generat de toti oamenii grabiti, ti se taie cheful de a mai dona.
Ultima modificare de maria_t (19/08/09 18:25)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
19/08/09 18:23
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Sa nu mai zic, maria_t, ca mie mi s-a zis ca momentan nu se iau donatori noi. Nu am inteles lucrul asta. Am presupus ca au destul sange.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
20/08/09 00:44
|
|
maria_t
membru
|
|
Unde, la voi? In Arad? La noi primesc donatori noi, dar e f mare aglomeratie pt ca cei care au rude in spitale cu operatii sau tratamente care necesita transfuzii vin cu cunostinte sa doneze , altii sunt donatori obisnuiti, ..si uite asa. Iar ei se plang ca nu au sange in spitale, nu modernizeaza centrele astea pt a deveni performante. Ma intreb daca nu cumva si pe aici este o "mafie" care are de profitat pe urma donatorilor.
|
|
20/08/09 10:08
|
|
RainSong
membru
|
|
anomis a scris:
Eu am vrut sa donez, dar nu am avut kilogramele destule. Deci daca ai mai putin de 54 de kilograme, e posibil sa nu poti. |
aiurea, am mai putine. Si cum planuiesc sa mai dau jos .. hmmm.
maria_t ,cred ca in Bucuresti e aglomeratie, 100 donatori zilnic? Super wow, foarte multi. La mine chiar nu cred ca e asa,incomparabil mai mic orasul. Nu stiu ce sa zic. Oricum ,mi se face rau fara mancare daca e sa astept cateva ore.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/08/09 10:51
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
si eu am donat sange si inca de doua ori...:)insa ultima data am ramas cu un gust amar si nu am mai fost de atunci......nici eu nu cred ca e pacat sa donezi sange,insa in privinta donarii organelor sunt un pic mai rezervat..
|
|
04/09/09 14:50
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
As dona organe daca o persoana foarte draga mie ar avea nevoie, sau daca as fi in coma cerebrala de ceva timp si nu mi-as reveni. Atunci. Eu nu cred deloc ca e pacat sa donezi sange. Dimpotriva, faci un bine cuvia. Dar nu prea as vrea. Poate uita asistenta sa schimbe acul pana ajunge la mine.
Ultima modificare de monday_73 (08/07/10 21:22)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
08/07/10 21:22
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Buna-mea se lauda c-a fost donator "profesionist" la vremea ei. Si sa stiti ca face bine schimbarea sau innoirea sangelui. Dac-o vedeti cum ii...ca acceleratu... Si dac-ar trebui sa vorbim de etica, sau biblie... Ce inseamna sa-ti dai viata pentru cineva, dar sa-i refuzi putin sange? Nu-i asta ipocrizie? Adica te lauzi ca l-ai varsa pe tot pentru oameni, dar nu esti in stare sa dai putin pentru un prieten sau familie?
Ultima modificare de Sword (08/07/10 22:14)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/07/10 22:11
|
|
RainSong
membru
|
|
Sword a scris:
dar nu esti in stare sa dai putin pentru un prieten sau familie? |
dar satisfactia mai mare cred ca e sa dai unui necunoscut
|
|
08/07/10 22:30
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Cred ca ar fi mai mare din partea Lui
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/07/10 22:52
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
Salutările mele pentru toţi! Bine v-am găsit! Am un subiect recent apărut despre transfuzia de sânge şi aş dori să-l vedeţi.
http://www.ce-spun-proorocii.com/sangele.html
|
|
03/01/11 11:44
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Salutari si tie! Cred ca ar fi indicat sa vezi si tu ce s-a scris despre aceasta, si ca noul material pe care l-ai scris vorbeste despre lucruri care s-au discutat pe toate partile. Numai bine, si spor la citit pe forum, ca sa te documentezi si tu nitel, sa vezi cum stau lucrurile.
Ultima modificare de emanuel (03/01/11 15:30)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
03/01/11 15:14
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
Bună Emanuel! Prin tema indicată am dorit să-mi dau şi eu votul, ca nou venit (nici tânăr, nici prea bătrân, creştin), să arăt pe ce parte a baricadelor sunt. O greutate în plus, pe cumpăna dreptăţii, de partea adevărului, cred că este binevenită.
Mai departe nu mai spun nimic de frică... să nu repet ce s-a mai spus. Numai bine tuturor!
|
|
03/01/11 18:04
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Esti binevenit! Sa ai o sedere folositoare pe acest forum. Poti sa te imbogatesti si la randu-ti sa imbogatesti spiritual si pe altii.
Sa nu consideri ca te-am interzis, ci am indicat sa citesti si tu ce s-a mai postat pe aceasta tema sa nu te trezesti ca esti ignorat ca abordezi din nou lucrurile care s-au mai abordat. Poti sa contribui si tu la aceste idei, daca aduci element de noutate sau daca abordezi lucrurile din alt unghi. Altcum, daca zici ceva si vreau sa-ti raspund nu am decat sa-ti indic pagina unde am raspuns deja.
Sper ca ai prins ideea.
Ultima modificare de emanuel (03/01/11 18:28)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
03/01/11 18:27
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
Am citit ceva pe aici, si in mare sunt de acord cu cei care sustin donarea de sange sau organe. Dar mi-a traznit o idee acum ceva timp despre donarea de organe, dar din perspectiva primitorului. Ma gandeam, de exemplu la un om care are nevoie de o inima.E pus pe lista de asteptare pana se gaseste un donator compatibil, iar el in timpul asta, ce face?Asteapta, spera, se roaga probabil, sa ce?Ca cineva sa moara?!Numai asa poate primi inima.
Am discutat cu diversi pe tema asta si toti au zis ca nu am dreptate, ca omul ala(donatorul) oricum murea.Adica n-ar avea nici o legatura una cu alta.Eu nu-s convinsa de asta.
Eu cred ca totul se leaga si totul functioneaza impreuna si ca o bataie de aripa de fluture in coltul asta de lume chiar creeaza o furtuna in celalalt colt.De unde stim noi ca omul ala n-a murit tocmai pentru ca altii au asteptat si au sperat atata sa se intample?
Iar ideea asta nu mi se pare tocmai OK.Sa doresc moartea cuiva ca sa traiesc eu mai departe. In fine,poate aberez, poate sunt nedreapta cu cei care sunt in situatia asta, dar din perspectiva de acum asa vad lucrurile.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
01/03/11 18:12
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Oamenii mor cand vrea Dumnezeu, nu cand se roaga altii pt asta. El randuieste toate lucrurile.
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
01/03/11 18:14
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
jezzy a scris:
De unde stim noi ca omul ala n-a murit tocmai pentru ca altii au asteptat si au sperat atata sa se intample?
| Spirit de scarificiu.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/03/11 18:21
|
|
jezzy
membru
|
|
FiicaDeRege a scris:
Oamenii mor cand vrea Dumnezeu, nu cand se roaga altii pt asta. El randuieste toate lucrurile. |
Adica vrei sa spui ca omul ala s-a nascut cu scopul precis ca intr-o zi sa moara ca sa-i dea inima nu-stiu-cui?
Old, spirit de sacrificiu a avut ala din Seven Pounds.Daca nu e alegerea ta, se cheama altceva.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
01/03/11 18:44
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
jezzy a scris:
Adica vrei sa spui ca omul ala s-a nascut cu scopul precis ca intr-o zi sa moara ca sa-i dea inima nu-stiu-cui? |
Orice om nascut precis va si muri. Exceptie facand cei care vor fi rapiti.
jezzy a scris:
Old, spirit de sacrificiu a avut ala din Seven Pounds.Daca nu e alegerea ta, se cheama altceva. |
Alegerea omului cand vine vorba de viata sau moarte? Nu exista.
[ce-i aia Seven Pounds?]
Ultima modificare de irlanda (01/03/11 18:55)
|
|
01/03/11 18:53
|
|
Old
Moderator
|
|
Poate sa si existe. Din cate am auzit, atunci cand sunt prelevate organe de la un mort, mortul ala trebuie sa nu fie chiar mort.
E treaba de alegerea familiei, sau probabil va fi o lege cand personal persoana respectiva alege. Si va face document in aceasta privinta.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/03/11 18:57
|
|
jezzy
membru
|
|
irlanda a scris:
Alegerea omului cand vine vorba de viata sau moarte? Nu exista.
[ce-i aia Seven Pounds?] |
E un film cu unu' care s-a sinucis ca sa-si doneze organele.La genul asta de alegere ma refeream
|
|
01/03/11 20:09
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu mi se pare complicat. Omul asteapta sa fie salvat, iar de la altii care nu mai pot fi salvati se preleveaza organe pentru salvarea cui are sansa. Nu cred ca cei ce asteapta organe se roaga zicand: Doamne da sa fie lovit unu' de masina, ci zic: Doamne da sa fiu compatibil, cand mi-o veni randu'.
Cand oamenii credinciosi (asa putini cum erau) inainte de mantuitorul asteptau sa fie salvati, oare asteptau gresit/ Unul dintre ei la aparitia mantuitorului azis: "acum e bine, pot muri cai l-am vazut pe cel ce ne salveaza"
Oricum , e provocare modul cum pui problema; o provocare la reflectie.
|
|
01/03/11 20:31
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|