|
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Doneaza si vei afla .
|
|
19/03/09 21:49
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Dragii mei va dau un sfat dat de Biblie prin apostolul Pavel:Fapte 15:29 adică: să vă feriţi de lucrurile jertfite idolilor, de sânge, de dobitoace zugrumate, şi de curvie, lucruri de cari, dacă vă veţi păzi, va fi bine de voi. Fiţi sănătoşi.” Mai departe fiecare sa inteleaga ce vrea si cum vrea.Nimeni dar sa nu judece pe cineva daca acea persoana nu da si nici nu primeste sange, pentru ca nu este sprijinit biblic in afirmatia lui. Luati dar bine seama in ceea ce veti face pentru ca ati fost facut cunoscuti asupra acestui lucru.
Ultima modificare de daniel.drehluta (19/03/09 22:10)
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
19/03/09 22:09
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
... Mai departe fiecare sa inteleaga ce vrea si cum vrea.Nimeni dar sa nu judece pe cineva daca acea persoana nu da si nici nu primeste sange, pentru ca nu este sprijinit biblic in afirmatia lui. |
Aici iti dau dreptate. E vorba de constiinta cuiva, care nu da si nu primeste sange. Aici nu ne putem amesteca.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/03/09 09:17
|
|
UnderZero
membru
|
|
De acord, daniel.drehluta, de acord ca nu trebuie sa judecam. In general. Domnul judeca. Dar oare la ce se referea apostolul Pavel? Sa nu uitam ca in Vechiul Testament li se interzicea in mod explicit evreilor sa bea sange sau sa manance carne de porc (Levitic). De ce? Si la ce se refera apostolul Pavel aici?
|
|
20/03/09 10:12
|
|
Old
Moderator
|
|
UnderZero a scris:
...Dar oare la ce se referea apostolul Pavel? Sa nu uitam ca in Vechiul Testament li se interzicea in mod explicit evreilor sa bea sange sau sa manance carne de porc (Levitic). De ce? Si la ce se refera apostolul Pavel aici? |
Asta-i altceva, si nu are legatura cu actul medical.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/03/09 10:28
|
|
UnderZero
membru
|
|
Tocmai ! Inseamna ca in Fapte Pavel se refera la actul medical?
Ultima modificare de UnderZero (20/03/09 14:25)
|
|
20/03/09 14:24
|
|
ambasador
membru
|
|
UnderZero a scris:
De acord, daniel.drehluta, Dar oare la ce se referea apostolul Pavel? Sa nu uitam ca in Vechiul Testament li se interzicea in mod explicit evreilor sa bea sange sau sa manance carne de porc (Levitic). De ce? Si la ce se refera apostolul Pavel aici? |
E destul de limpede ca se referea la mancatul lui.Pentru ca pe vremea aceea nu se faceau transfuzii. Dar atat prin mancare cat si prin transfuzie el ajunge in corpul uman.Fie ca pe gura fie ca prin vena. Si totusi a zis sa ne "ferim de sange"
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
20/03/09 14:27
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
daniel.drehluta a scris:
Si totusi a zis sa ne "ferim de sange" |
Si daca te tai si curge sange ce faci ? cum te feresti ? Sau daca se taie cineva din familia ta, cum te feresti ? Il lasi sa sangereze ? Ca daca iei expresia aia exact asa cum e scrisa atunci ar trebui sa te feresti, nu ? Si medicii si asistentele medicale ce sa faca ? Cum sa se fereasca de sange ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
20/03/09 14:30
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Asta-i altceva, si nu are legatura cu actul medical. |
Dar cand a zis "sa va feriti de sange" oare gandind logic asa fie ca il mananci fie ca il primesti printr-o transfuzie in vena ambele nu implica acelasi lucru? Ajung in corpul tau."ferestete".
|
|
20/03/09 14:33
|
|
UnderZero
membru
|
|
Sa nu mai vorbim ca atunci existau alte conditii si Domnul stia in ce (mai multa sau mai putina) mizerie traiau...Domnul a vorbit intr-un ANUME context. Crezi ca SUS va fii sange?
Ultima modificare de UnderZero (20/03/09 14:35)
|
|
20/03/09 14:34
|
|
ambasador
membru
|
|
april a scris:
daniel.drehluta a scris:
Si totusi a zis sa ne "ferim de sange" |
Si daca te tai si curge sange ce faci ? cum te feresti ? Sau daca se taie cineva din familia ta, cum te feresti ? Il lasi sa sangereze ? Ca daca iei expresia aia exact asa cum e scrisa atunci ar trebui sa te feresti, nu ? Si medicii si asistentele medicale ce sa faca ? Cum sa se fereasca de sange ? |
Ore cum?Il pun intr-o cana si il beau? Desigur ca nu.Incerc sa stopez acea sangerare. Cand zic ca ma feresc ma refer ca sa nu iau sange sau sa mananc sange. Ma feresc prin faptul ca impiedic patrunderea lui in organismul meu.
|
|
20/03/09 14:35
|
|
ambasador
membru
|
|
UnderZero a scris:
Sa nu mai vorbim ca atunci existau alte conditii si Domnul stia in ce (mai multa sau mai putina) mizerie traiau...Domnul a vorbit intr-un ANUME context. Crezi ca SUS va fii sange? |
Nu poti sti ca traiau in mizerie.Poporul Domnului nu era un popor mizerabil,lipsiti de cele trebuincioase pt viata sau salbatic. NU inteleg ce ai vrut sa zici prin asta "Crezi ca SUS va fii sange?"
Ultima modificare de daniel.drehluta (20/03/09 14:39)
|
|
20/03/09 14:38
|
|
UnderZero
membru
|
|
daniel.drehluta a scris:
Poporul Domnului nu era un popor mizerabil,lipsiti de cele trebuincioase pt viata sau salbatic. |
Nu am zis asta, dar cat se puteau steriliza instrumentele? Deci, serios acum...! Cu intrebarea ultima: Domnul a dat diferite porunci cu diferite scopuri: unele ca sa progresam in relatia cu EL si in vederea sfiintirii, altele ca sa traim cat se poate de sanatos aici.
Ultima modificare de UnderZero (20/03/09 14:47)
|
|
20/03/09 14:39
|
|
ambasador
membru
|
|
Erau doctori si pe vremea aceea Luca fost doctor.Coloseni 4:14 Luca, doctorul prea iubit, şi Dima, vă trimit sănătate. Ceea ce e sigur este ca nu se faceau transplanturi. Da in Biblie gasim raspunsul la multe din intrebarile noastre. 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Ultima modificare de daniel.drehluta (20/03/09 15:04)
|
|
20/03/09 15:03
|
|
UnderZero
membru
|
|
Erau. A zis cineva ca nu erau? Si da - citatul e bun, sunt 100% de acord cu Domnul, dar nu vad legatura
|
|
20/03/09 15:05
|
|
Old
Moderator
|
|
daniel.drehluta a scris:
...Dar cand a zis "sa va feriti de sange" oare gandind logic asa fie ca il mananci fie ca il primesti printr-o transfuzie in vena ambele nu implica acelasi lucru? Ajung in corpul tau."ferestete". |
Unde nu mai merge cu Biblia o dai cu logica! Depinde pe ce logica mergi. Dupa logica propusa de tine, da! Totusi poate fi si o alta logica, aceea a Bibliei. "Daca varsa cineva sangele omului, si sangele lui sa fie varsat de om; caci Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Lui. "(Fac.9:6) Cu alte cuvinte: "sa nu ucizi". Prin faptul ca circulatia sangelui asigura viata, sangele este intr-un fel o componenta sacra. Avand in vedere timpul in care traiau evreii primitori ai legii , li s-a oprit consumul alimentar de sange. Nu stim exact logica acestei opriri si se poate specula, la fel ca oprirea altor alimente, de ex.carnea anumitor animale considerate necurate. De aceea nedorind sa speculam ne oprim la afirmatiile Bibliei.
In extensie de la oprirea consumului alimentar a sangelui, sau in completare trebuie sa ne pazim si de animale sugrumate. Adica acelea care au murit fara a fi junghiate, astfel ca sangele ramane in ele. Totusi, si in cele junghiate ramane o parte din sange, care nu s-a scurs. Asfel, daca mananci cumva carne, mananci si sange! Poti sa eviti daca te faci vegetarian. Asata in cazul in care dai sangelui o semnificatie asemenea apei sfintite.
Totusi nu este de neglijat faptul ca un animal sugrumat, adica cu sangele in el putea fi dat spre consum neevreilor.
De la toate acestea si pana la transfuzia de sange e o cale lunga. Totusi daca constiinta ta te opreste de la transfuzia de sange, e bine sa te opresti. Poate asa ai fost invatat, si in cazul in care te-ai abate, esti sub judecata constiintei tale, asa ca trebuie sa te feresti de transfuzii.
Chestia cu restrictia la transfuzia de organe, argumentata cu restrictia consumului alimentar de sange, nu este tocmai nimerita pentru ca nu are nici o legatura. Altfel respingem si oreratiile de extirpare, in cazul apendicelui, sau amigdalelor, care fac parte din intreg. Si putem merge mai departe refuzand chirurgia plastica, si actul medical in sine.
Dar am zis despre sange, ca e dreptul tau, si datoria de a-ti respecta constiinta. In ce priveste recomandarea catre altii, o poti face daca ai argumente solide, pana acestea se epuizeaza sau cad. Totusi, dupa epuizarea lor, nu trebuie sa folosesti ca argument logica ta, sau prezumtia, pentru ca nu e cinstit.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (20/03/09 15:36)
|
|
20/03/09 15:34
|
|
ambasador
membru
|
|
Cumva spui ca logica mea nu e buna si pui logica ta . Hotareste-te. E si normal ca "a te feri de sange" cuprinde si "Daca varsa cineva sangele omului, si sangele lui sa fie varsat de om; caci Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Lui." Asa cum tu ai zis ca se cuprinde si uciderea asa eu pot zice ca poate sa cuprinda si transfuzia. Respectand legea lui Dumnezeu astfel te feresti de sange.
|
|
23/03/09 20:31
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
voi nu ati vazut reclama la televizor, o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange, anual mor o multime de oameni din lipsa transfuzilor... ce e mai important salvarea unei vieti sau pretuirea propiul sange (care il regenerezi usor) ?
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
23/03/09 20:36
|
|
ambasador
membru
|
|
raTZiunea a scris:
voi nu ati vazut reclama la televizor, o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange, anual mor o multime de oameni din lipsa transfuzilor... ce e mai important salvarea unei vieti sau pretuirea propiul sange (care il regenerezi usor) ? |
Nu vorbim aici de televizor nici de parerile oamenilor ci de ceea ce arata Biblia cu privire la aceasta chestiune.
|
|
23/03/09 21:10
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
|
23/03/09 21:11
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
voi nu ati vazut reclama la televizor, o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange |
sa nu exageram. tu chiar crezi toate reclamele ? mare ti-e...credinta
|
|
23/03/09 21:16
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
raTZiunea a scris:
voi nu ati vazut reclama la televizor, o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange |
sa nu exageram. tu chiar crezi toate reclamele ? mare ti-e...credinta |
Am copilarit prin spitale, am prieteni doctori, vin dintr-o familie de doctori, am fost in mai toate spitalele din bucuresti, implicit stiu cum e treaba in spitale
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
23/03/09 23:00
|
|
ambasador
membru
|
|
raTZiunea a scris:
april a scris:
raTZiunea a scris:
sa nu exageram. tu chiar crezi toate reclamele ? mare ti-e...credinta |
Am copilarit prin spitale, am prieteni doctori, vin dintr-o familie de doctori, am fost in mai toate spitalele din bucuresti, implicit stiu cum e treaba in spitale |
Inca odata raTZiunea nu vorbim de ceea ce se vede sau ce spune unul sau altul. Cauta un sprijin scris(de preferat biblic) in ceea ce afirmi si dupaia mai vedem.
|
|
23/03/09 23:05
|
|
april
admin forum
|
|
si selectati ce citati, nu mai citati toate citatele in citate.
raTZiunea a scris:
Am copilarit prin spitale, am prieteni doctori, vin dintr-o familie de doctori, am fost in mai toate spitalele din bucuresti, implicit stiu cum e treaba in spitale |
dar nu e adevarat ca o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange .
|
|
23/03/09 23:05
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
si selectati ce citati, nu mai citati toate citatele in citate.
raTZiunea a scris:
dar nu e adevarat ca o operatie din trei este intrerupta din lipsa de sange . |
de unde stii?
|
|
23/03/09 23:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|