TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Donarea sangelui / organelor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 11
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

daniel.drehluta a scris:

Numai adminul daca va vrea va deschide un nou subiect cu privire la martori si invataturile lor.

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 1&p=18

08/03/09 18:56

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Eu ma gandesc la o chestie . Cei care sustin sus si tare ca sangele e viata si etc. , de aia nu avem voie sa donam, ca doar Dumnezeu da si ia viata. Bun, asa e . Doar Dumnezeu poate decide cand sa vina cineva pe lume si cand sa o paraseasca, dar poate ca Dumnezeu vrea sa tina pe cineva in viata prin mine , sau prin tine .. prin faptul ca eu sau tu donam sange .. daca un om care e pe moarte , ramane in viata in urma unor donari de sange de ale mele , e mai mult decat evident ca Dumnezeu a ingaduit asta. El poate sa puna punct vietii oricaruia dintre noi, cum vrea , cand vrea si unde vrea .. deci, la fel de bine , cum poate ingadui ca cineva sa traiasca dupa ce eu ii donez sange, El poate as nu permita asta ... Daca El nu ingaduie sa traiasca cineva chiar daca eu i-am donat sange, inseamna ca asta e voia Lui, si trebuie sa o respectam , adr eu vreau sa fiu pe deplin impacata cu mine , ca am facut tot ce mi-a stat in putinta pt binele sau viata cuiva ...

Am hotarat sa imi fac cat de curand niste analize , sa aflu ce grupa sangvina am si daca pot , sa incep sa donez de la anul :) .

Ultima modificare de flory (08/03/09 20:55)

08/03/09 20:54

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Tocmai asta e faza la mine ca nu pot fi impacat cu mine daca as face lucrul acesta anume sa primesc de la cineva sange.Si nu sustin ca este un lucru rau sa donezi sau sa primesti sange,doar spun ca Biblia iti spune sa te feresti de el.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

08/03/09 22:04

cami
membru

Nu m-am gandit pana acum decat ca ar fi f bine daca as dona eu . Ma gandesc ac e o cauza nobila si Dumnezeu nu are nimic impotriva acestui lucru . M-as simti f bine , daca as sti ca Dumnezeu s-a folosit de mine - o fiinta atat de neinsemnata - pt a tine pe cineva in viata . Nu ma gandesc la asta cu un gand egoist , ci pur si simplu , mi-ar afce bine :) Nu m-am gandit cum ar fi sa primesc eu de la cineva , mai ales de la un complet necunoascut ... dar nu cred ca m-ar deranja ;) . Nu se stie niciodata ce planuri ale El cu privire la viata mea si trebuie sa fiu pregatita pt orice , iar daca voia Lui ar fi , ca eu sa traiesc in felul acesta , nu m-as impotrivi :) . Oricum, fie ca imi doneaza, fie ca nu imi doneaza cineva sange , El imi poate lua viata cand vrea .. si , daca dupa ce mi-ar dona cineva sange , as mai trai , as sti ca , cu siguranta , asta e voia Lui :) .

Ultima modificare de flory (08/03/09 22:31)

08/03/09 22:29

ambasador
membru

Multe lucruri par omului bune dar nu toate sunt bune.Citeste Fapte 15:20,29 si gandestete inca odata.

Livu am deschis topicul http://www.tanarcrestin.net/forum/viewforum.php?id=13 poti chiar a incepe un subiect.sper ca nu tot asta cu privire la sange ca e deja trecut prin el.alt subiect in care zici tu martorii nu au temei Biblic in sustinerea lor.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

08/03/09 22:32

april
admin forum

daniel.drehluta, ai optiunea | Modificati | sub fiecare mesaj de-al tau, jos in dreapta ;) .

08/03/09 22:38

cami
membru

Am citit . Si care-i faza ? daca Dumnezeu vrea sa mor , mor [ fie ca mi se doneaza, fie ca nu mi se doneaza sange ] , dar la fel de bine pot sa si traiesc . Poate El vrea sa traiesc cu ajutorul sangelui de la X sau Y .Daca traiesc , inseamna ca El a vrut asa . Acolo vorbeste de jertfe si de idoli si la faza cu sangele , nu vad legatura cu donarea . O sa citesc maine mai atenta ca la ora asta mi-e somn ..

08/03/09 22:38

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

daniel.drehluta a scris:

Si nu sustin ca este un lucru rau sa donezi sau sa primesti sange,doar spun ca Biblia iti spune sa te feresti de el.

Se refera la alimentatie.

08/03/09 22:48

ambasador
membru

Se refera la alimentatie anume de ce?Nu ca sa nu ajunga in corpul tau prin faptul ca il mananci?Dar uite ca printr-o transfuzie tot in corpul tau ajunge.

08/03/09 23:02

cami
membru

daniel.drehluta a scris:

Dar uite ca printr-o transfuzie tot in corpul tau ajunge.
Da , tot in corp ajunge, dar conteaza cu ce scop ajunge acolo . Gandeste-te ca prin transfuzie iti poate salva viata , pe cand prin alimentatie nu iti afce nimic ... si plus de asta , e doar din placerea de a savura ceva . Deci , nu e acelasi lucru . Una e , ca sangele cuiva sa contribuie la salvarea unei vieti si , cu totul alta , sa consumi sange in alimentatie pt a-ti satisface unele placeri ;).

08/03/09 23:06

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

daniel.drehluta a scris:

Se refera la alimentatie anume de ce?Nu ca sa nu ajunga in corpul tau prin faptul ca il mananci?Dar uite ca printr-o transfuzie tot in corpul tau ajunge.

Sincer, eu cred ca e un fel de a respecta viata. Viata pe care Dumnezeu a dat-o chiar si animalelelor. Deci...cu atat mai mult nu vad care ar fi pacatul transfuziei.

Ultima modificare de MRU (08/03/09 23:11)

08/03/09 23:07

ambasador
membru

MRU a scris:

Sincer, eu cred ca e un fel de a respecta viata. Viata pe care Dumnezeu a dat-o chiar si animalelelor. Deci...cu atat mai mult nu vad care ar fi pacatul transfuziei.

Tocmai de asta nu accept transfuzia ca respect pentru viata.ma feresc de sange neintroducandu-l in organism nici pe gura nici prin vena.Calc prin aceasta legea lui Dumnezeu?daca da cum anume?

08/03/09 23:43

cami
membru

Nu pot sa pricep ce lege incalci daca accepti transfuzia ... Poate imi explici si mie ;) . Multumesc .

08/03/09 23:45

ambasador
membru

flory a scris:

Da , tot in corp ajunge, dar conteaza cu ce scop ajunge acolo . Gandeste-te ca prin transfuzie iti poate salva viata , pe cand prin alimentatie nu iti afce nimic ... si plus de asta , e doar din placerea de a savura ceva . Deci , nu e acelasi lucru . Una e , ca sangele cuiva sa contribuie la salvarea unei vieti si , cu totul alta , sa consumi sange in alimentatie pt a-ti satisface unele placeri ;).

MAncatul ca atare intretine viata.mancand sange iti intretii viata.dar este pacat al manca pt ca legea lui Dumnezeu iti spune sa te feresti de sange si prin mancare sangele tau ajunge in organism.Dar oare prin transfuzie nu este acelasi lucru?nu in corpul tau ajunge viata altcuiva?asta este dar legea lui Dumnezeu cu privire la sfintenia vietii sau a sangelui.Dumnezeu nu doreste ca viata cuiva sa fie in viata(sangele)altcuiva.

flory a scris:

Nu pot sa pricep ce lege incalci daca accepti transfuzia ... Poate imi explici si mie ;) . Multumesc .

Ca intra in corpul tau sange(viata) si legea lui Dumnezeu te indeamna sa "te feresti de sange"(Faptele 21:25;15:20,29).Fie ca il mananci fie ca il iei prin vena tot in corpul tau ajunge si astfel incalci legea lui Dumnezeu prin faptul ca nu te "feresti de sange".
Ia exemplul urmator:ai o cana cu sange in fata ta.acuma daca o bei sau daca faci o transfuzie cu el nu e acelasi lucru?nu in corpul tau ajung indiferent pe unde intra?

08/03/09 23:49

cami
membru

Eu cred ca nu e deloc tot una a manca ceva ce contine sange sau a bea sange in stare pura, cu transfuzia . Ti-am explicat mai sus diferenta . E clar ca nu e acelasi lucru . Mi se pare ca faci confuzii ..

Ultima modificare de flory (08/03/09 23:53)

08/03/09 23:53

ambasador
membru

Cum adica e clar ca nu e acelasi lucru?Prin mancare sangele merge in stomac iar prin transfuzie in vena asta e diferenta.dar atat stomacul cat si venele sunt ale tale.mai esti astfel ferit?

08/03/09 23:58

cami
membru

Mai, prin mancare iti satisafci tu poftele , insa prin transfuzie iti e salvata viata . Nu faci transfuzia din placere , pe cand mancarea aia o mananci din placere .
Eu ma gandesc la scopul cu care e folosit sangele : satisfacerea unor pofte sau salvarea unei vieti . Si porinnd de la cele doua , se observa o diferenta ;) .
Si daca Dumnezeu vrea ca tu sa traiesti printr-o transfuzie , te poti tu impotrivi ? Nu ti se pare ca e o diferenta ? In fine , crezi ce vrei si faci dupa cum ti-e incredintarea .

Ultima modificare de flory (09/03/09 00:06)

09/03/09 00:00

ambasador
membru

Flory fiecare face cum vrea el.Dumnezeu nu obliga pe nimeni.Daca eu refuz transfuzia pentru faptul ca incalc porunca lui Dumnezeu si altul nu o refuza ,Domnul ii va judeca pe toti.Dumnezeu sa iba gruja de noi sa nu ajungem in astfel de situatii.pace

09/03/09 00:05

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

daniel.drehluta a scris:

Dar oare prin transfuzie nu este acelasi lucru?nu in corpul tau ajunge viata altcuiva?asta este dar legea lui Dumnezeu cu privire la sfintenia vietii sau a sangelui.Dumnezeu nu doreste ca viata cuiva sa fie in viata(sangele)altcuiva.

Hai sa lamurim cateva chestii de anatomie ca sa incheiem odata discutiile cu egalitatea dintre mancat si transfuzie.
Odata ce ai mancat ceva...se formeaza bolul alimentar care ajunge in stomac si e descompus si "pasteurizat"...apoi ajunge in zonele urmatoare de unde sunt extrase substantele hranitoare pentru celule si sunt transportate prin sange...daca mananci sange...din el vor fi preluate substante hranitoare care vor fi transportate celulelor, nu se adauga sangelui ci sunt transportate. Apoi, prin transfuzie adaugi sange in corp, nu hrana pentru celule. Cu alte cuvinte, prin transfuzie adaugi transportor nu hrana celulelor.
Cum amar sa ajunga viata altcuiva in stomacul meu? :D ...mai daniel, tot respectul dar e o interpretare absurda.

09/03/09 00:06

Site web  
ambasador
membru

Gabi tu numai nu vrei sa intelegi un lucru si gata.
Daca mananci sange sau daca il iei printr-o transfuzie nu "te feresti de sange".Lasa tu anatomia ca o inteleg.Dar m-am referit ca fie il mananci fie til injectezi tot in corpul tau ajunge.asa este sau nu?

09/03/09 20:22

gabi
membru

Inteleg tot ce vrei sa zici daniel, inteleg si ca ceea ce susti tu este o doctrina a vostra, si oricat ti-am explica ce reprezinta acel "feresti" tu o ti pe a ta, pentruca e singurul punct in care te mai agheti.
Si porunca era sa nu mancati, nu sa nu va ajunga in corp...si e foarte important modul cum ajunge si destinatia acestuia...daca ai un glont in stomac e foarte important modul in care a ajuns...ca poate a ajuns prin inghitire sau poate prin tragere din afara :)
Mi-a fost de folos discutia...am observat pe ce se bazeaza doctrina voastra privitoare la transguzii...pentru mine, aceasta doctrina e daramata pentruca se bazeaza pe o interpretare a unui cuvant fara sa se tina cont de context....o baza mult prea mica pentru a cladi un munte pe ea. Eu ma opresc aici pentruca pentru mine e clar si de aici in colo tu o sa-ti susti doctrina pe acelasi punct de sprijin care deja ti l-am explicat de 3 ori daca nu ma insel ;), mi-a parut bine sa discutam. :)

09/03/09 20:35

Site web  
Dolores
membru

Inregistat: 09/07/07
Pentru cei care nu pot inca sa inteleaga daca e permis sau nu sa se faca transfuzie sau sa manance sange as dori sa se gandeasca ca Dumnezeu toate legile pe care le-a dat au fost facute pentru folosul oamenilor nu spre paguba lor, Dumnezeu e iubire si viata!

Oare cind a zis Dumnezeu in Leveticul 17:10,11,12"...nimeni dintre voi sa nu manance sange....." nu spre folosul omului e spusa acea lege? Biblia spune ca viata trupului e in sange, iar viata este de la Dumnezeu si numai lui ii apartine!

Legea cu privire la sange nu s-a schimbat nici dupa venirea lui Isus fiind mentionata si de apostolul Pavel in Faptele Apostolilor: 15:19 "De aceea, eu sunt de părere să nu se pună greutăţi acelora dintre Neamuri care se întorc la Dumnezeu;
15:20 ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate şi de SANGE."

Cei care fac transfuzia de sange pot sa o faca nimeni nu-i pot opri dar vor suporta consecintele pe care le arata Biblia!

In ajutorul celor care sant nevoiti sa faca transfuzie de sange, prin intelepciunea care a dat-o DUMNEZEU omului s-a realizat SINGELE ARTIFICIAL considerat de multi fiind mai de calitate  decat cel de la om. Acest sange nu este nici de la om nici de la animal astfel se evita transmiterea multor boli, fiind preferat de multi medici in locul sangelui clasic!

Ar fi bine sa cugetam cu toti bine la versetul urmator:

Romani 9:20 Dar, mai degrabă, cine eşti tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: "Pentru ce m-ai făcut aşa?"

09/03/09 20:40

Site web  
april
admin forum

Dolores a scris:

In ajutorul celor care sant nevoiti sa faca transfuzie de sange, prin intelepciunea care a dat-o DUMNEZEU omului s-a realizat SINGELE ARTIFICIAL considerat de multi fiind mai de calitate  decat cel de la om. Acest sange nu este nici de la om nici de la animal astfel se evita transmiterea multor boli, fiind preferat de multi medici in locul sangelui clasic!

Ce contine acest "sange" ?

09/03/09 20:41

gabi
membru

Din cate stiu,inca nu e finalizat proiectul de cercetare...si cercetatorii vorbesc de riscul ca acest sange sa fe producator de cancer. Se produce din celule embrionare.

09/03/09 20:49

Site web  
ambasador
membru

Atunci cand cineva imi va demonstra Biblic ca este bine a se folosi sange in cazul unei imbolnaviri eu nu o sa mai sustin nimic.dar pana atunci am sa ma feresc de a introduce sange in organismul meu prin nici o metoda fie ea cum a fi.daca ap Pavel  a zis sa te feresti de sange de a nul manca sau bea atunci nefacandu-se transfuzii nu avea cum sa se refere la acest lucru.insa a indemnat totusi:"feriti-va".mai departe daca asupra unui punct ai ceva care te pune la indoiala ca nu este tocmai bun dau un sfat Biblic:"1 Tesaloniceni 5:22  Feriţi-vă de orice se pare rău."

09/03/09 20:50

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la