TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Valentine's Day Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
Am început acest subiect din dorinţa de a vedea ce se ştie şi ce se crede despre 14 februarie,Valentine's Day,sau pe româneşte Ziua îndrăgostiţilor.

Legenda care îl are în centru pe un om,pe nume Valentin sună cam aşa:

"Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit şi a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaţilor lui nu au vrut să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că bărbaţi voiau să stea acasă cu soţiile şi copiii lor în loc să se lupte pentru el. Claudiu a găsit o soluţie pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbaţi să meargă la război şi să lupte ca nişte adevăraţi soldaţi. Valentin, care era un preot, credea că oamenii trebuiau să se căsătorească. Astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, deci împăratul nu-l putea găsi.

Dar el l-a găsit. Valentin a fost arestat şi adus în faţa împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin şi a crezut că este un om tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind "Adu-ţi aminte de Valentin al tău." Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data datorită faptului că nu se ştie dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_%C3%A ... %C5%A3ilor

Voi ce credeţi despre această zi?Merită ea sărbătorită?


_______________________________________
His grace is enough!

09/02/09 18:06

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Daca esti iubit si iubesti nu cred ca ai nevoie de o zi speciala in care sa-ti arati dragostea. Nu vad ca un lucru rau sarbatorirea acestei zile, dar sub presiunea anturajului s-ar putea ca darul sa devina mai important decat persoana/sentimentul.

Ultima modificare de MRU (09/02/09 18:25)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

09/02/09 18:25

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
nici eu nu cred ca ai nevoie de o zi speciala in care sa iti arati dragostea fata de persoana pe care o iubesti... eu cred ca iubirea ta pentru partenerul sau partenera ta trebuie sa o simta in fiecare zi... :)

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

09/02/09 18:28

Site web  
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
Mie de obicei imi place sa ma bucur de tot felul de eventimente, si pt ca pana acum 4 ani am fost ortodox, eram obisnuit cu felul lumii de a trai. Am ramas cu acest obicei de a ma bucura de fiecare oportunitate de bucurie. Apropo, sa zicem ca a ma bucura, pentru mine, e un hobby. Probabil de aceea sunt o fire optimista (foarte optimista dupa parerea unora, chiar inconstient de optimista :))) ) si daca nu am motiv sa ma bucur, nu-i problema, imi fac :D

Despre Valentine's Day, nu tin neaparat sa il sarbatoresc ca lumea (scopul care ar trebui sa il avem este deja uitat de multa lume), ci in felul meu. Sa ies cu iubita (daca am) in oras, si petrecem in functie de cum avem chef. Ori restaurant, ori ne plimbam, cumparam mici (sau mari :D) cadouri unul pt celalalt, ori mergem la film etc.

Eu merg pe ideea daca am ocazia sa ma bucur intr-un mod mai deosebit de iubita mea, de ce nu? Mai ales ca fetele adora astfel de momente speciale, iar ziua asta are din oficiu o doza de romantism... Dar asta nu inseamna ca nu ma bucur in fiecare clipa de ea, ci profit de atmosfera romantica a acestei zile pentru a ne bucura impreuna, alaturi de alte n cupluri, unul de altul. :)

Ultima modificare de shoricel (09/02/09 19:08)


_______________________________________
A passion lifestyle.

09/02/09 19:07

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Asa e ..insa grijurile din viata de zi cu zi ne fac cateodata sa uitam de romantism.. o zi ca asta te ,,trezeste" putin...

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

09/02/09 19:12

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Tanara crestina a scris:

Asa e ..insa grijurile din viata de zi cu zi ne fac cateodata sa uitam de romantism.. o zi ca asta te ,,trezeste" putin...

cam la asta ma gandeam si eu :) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/02/09 19:51

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Sf. Valentin


În secolul IV înainte de Hristos, romanii ţineau în fiecare an o sărbătoare-ritual în cinstea zeului Lupercus. Numele tinerelor femei erau puse într-o cutie, de unde erau extrase la întâmplare de adolescenţi. În felul acesta, fiecărui tânăr roman i se desemna o femeie drept parteneră pentru următorul an, la sfârşitul căruia avea loc o altă loterie. După opt sute de ani de asemenea practici barbare, primii părinţi ai bisericii s-au gândit să renunţe la ele. Răspunsul l-au găsit în Valentin, un episcop care fusese martirizat cu aproape două sute de ani înainte.

St. Valentin a fost un preot care a trăit la Roma în jurul anului 270 după Hristos în timpul lui Claudius al II-lea, care emisese un edict ce interzicea căsătoriile. Asta se întâmpla cam în timpurile când gloria imperiului roman era pe sfârşite.
Lipsa unui sistem administrativ coerent provoca frecvent răscoale. Învăţământul decăzuse, taxele era foarte mari, iar comerţul era la pământ. Pe lângă aceste neajunsuri, galii, slavii, hunii şi mongolii din Europa de Nord şi Asia exercitau presiuni tot mai mari la graniţele imperiului. Acesta era prea întins ca să mai poată fi apărat împotriva agresiunilor externe şi a haosului intern cu trupele existente. Din această cauză, erau recrutaţi tot mai mulţi tineri, pentru a fi transformaţi în soldaţi. Împăratul Claudius credea că bărbaţii căsătoriţi sunt mai ataşati de familie şi deci nu pot fi buni soldaţi. Ca să asigure calitatea armatei, a interzis căsătoriile.

Episcopul Valentin, sensibilizat de drama îndrăgostiţilor, îi căsătorea pe aceştia în secret. Claudius a aflat de acest „prieten al iubiţilor“ şi a pus să fie arestat. Impresionat de credinţa şi demnitatea tânărului preot, împăratul a încercat să îl convertească la credinţa în zeii romani, pentru a-l scăpa de execuţie. Valentin a refuzat să-i recunoască pe zei, ba chiar a încercat să îl convertească pe împărat la creştinism, deşi era conştient de consecinţe. Pe 24 februarie 270, Valentin a fost executat. Pe când Valentin era în închisoare, aşteptând să i se împlinească destinul, l-a întâlnit pe Asterius, temnicerul său. Acesta avea o fiică oarbă. Asterius l-a scos din închisoare pe Valentin, iar preotul i-a vindecat fiica prin puterea miraculoasă a credinţei.
Chiar înainte de execuţie, Valentin i-a cerut temnicerului hârtie şi i-a scris un mesaj de adio fiicei acestuia, pe care l-a semnat „de la valentinul tău“. Astfel, Valentin a devenit un sfânt, patron spiritual al unui festival anual. Pe 14 februarie, când se ţinea festivalul, tinerii romani ofereau femeilor pe care le admirau şi pe care vroiau să le curteze, nişte felicitări scrise de mână. Felicitările au luat numele de Valentine.

Sărbătoarea Valentine s-a răspândit odată cu creştinismul, iar azi se celebrează în lumea întreagă. Una din primele felicitări de Valentin a fost trimisă în 1415 de Charles, duce de Orleans, soţiei sale, în timp ce era prizonier în Turnul Londrei. Respectiva felicitare este păstrată la Muzeul Britanic.


Curiozităţi legate de Sfântul Valentin


În SUA, în fiecare an, sunt vândute cu ocazia Sf. Valentin aproximativ un miliard de felicitări. Asta face din Valentine a doua sărbătoare ca popularitate după Crăciun (având în vedere numărul de felicitări cumpărate). Cele mai populare flori de Valentine’s Day sunt trandafirii roşii. Deşi pentru un ochi neantrenat arată toţi la fel, e bine de ştiut că există mai bine de nouă sute de feluri de trandafiri, trecând prin nuanţele cele mai variate, de la roşu-închis la roşu-deschis. Există cel puţin şapte sfinţi care poartă numele de Valentin şi nu se ştie sigur care a inspirat sărbătoarea. Se crede că este vorba despre acel Valentin care a trăit în Roma, în secolul al III-lea. Faima acestui Valentin vine din faptul că el a continuat să-i unească pe îndrăgostiţi chiar şi după ce împăratul Claudiu interzisese căsătoriile.

În fiecare an, între 1 ianuarie şi 14 februarie, sunt vândute nu mai puţin de opt miliarde de ciocolate în formă de inimă, imprimate cu mesaje de genul „Sărută-mă!“.
În China, Valentine nu se sărbătoreşte pe 14 februarie, ci în cea de-a şaptea zi a celei de-a şaptea luni a calendarului chinezesc. Anul acesta, Valentine va cădea pe 25 august.

Se obişnuieşte să semnezi felicitarea de Valentine cu X (înseamnă că săruţi destinatarul).
Care este originea acestei practici? Se pare că ea se leagă de Evul Mediu, când cei care nu ştiau să scrie semnau documentele cu un X, pe care apoi îl sărutau în semn de garanţie a sincerităţii celor afirmate. De-a lungul timpului, X a ajuns să fie asociat cu sărutul.


Dragobetele


Pe vremuri, in preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea pe 24 februarie, oamenii ţineau sau făceau Dragobetele (Ziua Indrăgostiţilor, Cap de primăvară, Logodnicul Păsărilor). Probabil că luna februarie era considerată luna de primavără, iar ziua de 24 era începutul anului agricol (uneori ziua ieşirii ursului din bârlog). Este momentul în care natura se trezeşte, păsările îşi caută cuiburi, iar oamenii, în special tinerii, intra şi ei în rezonanţă cu ea.

Divinitate mitologica similara lui Eros sau Cupidon, Dragobete este considerat a fi fiul Dochiei, un bărbat chipeş şi iubăreţ nevoie mare. Nu blând ca Sf. Valentin, ci năvalnic, el era la daci zeul care, ca un "naş cosmic", oficia în cer la începutul primăverii nunta tuturor animalelor.
In decursul anilor această tradiţie s-a extins şi la oameni. Astfel, de Dragobete, fetele şi
băieţii se întâlnesc pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor ce se "logodesc" in acestă zi. Motivaţia preluării obiceiului păsărilor era profundă, din moment ce păsările erau privite ca mesagere ale zeilor, cuvântul grecesc "pasăre" însemnând chiar "mesaj al cerului".
Dragobete este şi un zeu al bunei dispoziţii, de ziua lui făcându-se petreceri (fără indecentele evenimentelor similare din zilele noastre), iar de acolo porneau de multe ori viitoarele căsnicii...


Tradiţii de Dragobete


Inainte de vreme, pretutindeni prin sate, se auzea zicala: "Dragobetele sărută fetele!".
Credinţa populară românească spune că cei care participă la Dragobete vor fi feriţi de boli
tot anul. Aşadar: dimineaţa, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului sau în faţa bisericii. Dacă timpul era favorabil, porneau cântând în grupuri către pădure sau prin lunci în căutarea ghioceilor şi a altor plante miraculoase (folosite pentru descântece de dragoste), dacă vremea era urâtă se adunau la unii dintre ei acasă şi se ţineau de jocuri şi de poveşti.

De Dragobete se făceau logodne simbolice pentru anul următor (uneori le urmau logodnele adevărate) sau fetele şi băieţii făceau frăţii de sânge.
In pădure, în jurul focurilor aprinse, tinerii băieţi şi fete stăteau de vorbă. Fetele strângeau viorele şi tămâioasă, pe care le păstrau la icoane, fiind folosite apoi în diverse farmece de dragoste. Prin unele locuri, exista obiceiul ca fetele mari să strângă apa din omătul netopit sau de pe florile de fragi. Această apă era păstrată cu mare grija pentru că avea proprietăţi magice (se spunea că e "născută din surâsul zânelor") şi putea face fetele mai frumoase şi mai drăgăstoase. Dacă nu erau omăt şi fragi fetele adunau apă de ploaie (pentru spălatul părului) sau de izvor atunci când Dragobetele se ţinea în luna martie.

La prânz, fetele începeau să coboare spre sat în fugă, în sudul României această goană fiind numită"zburătorit". Fiecare băiat urmărea fata care îi plăcea. Dacă flăcăul era iute de picior şi fetei îi plăcea respectivul urmăritor, atunci avea loc o sărutare mai îndelungată în văzul tuturor. Sărutul era logodna ludic a celor doi, cel puţin pentru un an de zile, de multe ori astfel de logodne veneau înaintea logodnelor adevărate.

Comunitatea este foarte interesată de ce se întâmpla, deoarece încă de pe acum se poate
afla la ce nunţi vor merge toamna. După-amiază are loc petrecerea, unde toată lumea, fie că este membru al unui cuplu, fie că nu, dansează, cântă, se simte bine fiindcă se spunea că tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au văzut măcar o persoană de sex opus nu-şi vor mai găsi pereche tot restul anului.

Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat în ziua de Dragobete ca să fie drăgăstoase tot anul şi mai aveau grijă să dea mâncare bună orătăniilor din curte, păsărilor cerului, nici o vietate nefiind sacrificată la Dragobete. De multe ori, flăcăii petreceau din plin de Dragobete şi prin satele vecine, ca să le mearga bine peste vară.

Pentru toţi, sărbătoarea dragostei era socotită una de bun augur pentru treburile mărunte,
nu şi pentru cele mari. Deoarece se credea că Dragobetele îi va ajuta pe gospodari să aibă
un an mai îmbelşugat decât ceilalţi, în ziua de Dragobete oamenii nu munceau ca în zilele cu sărbători religioase, doar îşi făceau curăţenie prin case. Cele care lucrau erau fetele îndrăzneţe care chiar îşi doreau să fie "pedepsite" de Dragobete. Chiar dacă mai "pedepsea" femeile, se consideră ca Dragobetele ocrotea şi purta noroc îndrăgostiţilor, tinerilor în general, putând fi socotit un veritabil Cupidon românesc.


prelucrat de Laura Lavric

http://revista.tanarcrestin.net/nr5/des ... obete.html  , © 2006 TANARCRESTIN.ro


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/02/09 19:57

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
trecand peste faptul ca mi se pare sec ca romanii nu isi stiu pastra traditia ,ma streseaza ca magazinele sunt pline de inimioare rosii etc
Azi am gasit in posta o oferta de la plus .. 2 pagini din 4 numa prostii din astea .
Eu ,in cazul in care ma voi indragosti vreodata ,nu vreau sa tin ziua asta ,din cauza ca e prea roz si rosie .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

09/02/09 20:55

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08

Tanara crestina a scris:

Asa e ..insa grijurile din viata de zi cu zi ne fac cateodata sa uitam de romantism.. o zi ca asta te ,,trezeste" putin...


april a scris:

cam la asta ma gandeam si eu :) .

eu nu astept zile ca astea ca sa imi aduc aminte sa fiu romantic, ca ar fi tragedie... eu imi traiesc viata asa cum trebuie si imi construiesc principiile si valorile pentru ca atunci cand voi avea iubita/sotie, fiecare zi sa fie plina de iubire pentru ea, pentru amandoi...

suna cam ireal, dar incercati si veti vedea ca este cat se poate de real. de fapt, asta a fost si este intentia lui Dumnezeu pentru o viata de cuplu!

RainSong a scris:

trecand peste faptul ca mi se pare sec ca romanii nu isi stiu pastra traditia ,ma streseaza ca magazinele sunt pline de inimioare rosii etc
Azi am gasit in posta o oferta de la plus .. 2 pagini din 4 numa prostii din astea .
Eu ,in cazul in care ma voi indragosti vreodata ,nu vreau sa tin ziua asta ,din cauza ca e prea roz si rosie .

nu o sa mai tii cont de culoarea produselor pt ziua asta cand o sa iti iubesti jumatatea... ;)

Ultima modificare de shoricel (09/02/09 21:31)


_______________________________________
A passion lifestyle.

09/02/09 21:30

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
1.Deci să înţeleg că pe 14 va arătaţi dragotea pt iubit(ă) mai mult decât în altă zi a anului?
2.Sunteţi dispuşi/dispuse să cheltuiţi mai mult ca de obicei?
4.Ce cadouri faceţi?


_______________________________________
His grace is enough!

09/02/09 21:54

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Andreea a scris:

1.Deci să înţeleg că pe 14 va arătaţi dragotea pt iubit(ă) mai mult decât în altă zi a anului?
2.Sunteţi dispuşi/dispuse să cheltuiţi mai mult ca de obicei?
4.Ce cadouri faceţi?


1.Care este intrebarea 3rei?
2.Eu as intreba: ce cadouri...primesc? :D


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

09/02/09 21:58

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

OLD TRAIAN a scris:

?
2.Eu as intreba: ce cadouri...primesc? :D

si eu!:D


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

09/02/09 22:01

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

RainSong a scris:

Azi am gasit in posta o oferta de la plus .. 2 pagini din 4 numa prostii din astea .
Eu ,in cazul in care ma voi indragosti vreodata ,nu vreau sa tin ziua asta ,din cauza ca e prea roz si rosie .
Imi place cum gandesti :D ;)
Eu nu vreau sa cheltuiesc bani :)))


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

09/02/09 22:10

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
oaaauu daniel.tu vei face ceva lucrat manual ;)
imi place,imi place :D


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

09/02/09 22:10

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
De ce credeţi că Valentine's day e a doua sărbătoare când se trimit aprox. un miliard de felicitări?De ce nu trimit îndrăgostiţii felicitări şi pe 4 mai,şi pe 22 septembrie,sau pe 13 decembrie?
Oare e nevoie de o zi anume pt ai spune persoanei iubite că o iubeşti?

ps:ce la întrebări...scuzaţi. :D


_______________________________________
His grace is enough!

09/02/09 22:15

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

fluflu a scris:

oaaauu daniel.tu vei face ceva lucrat manual ;)
imi place,imi place :D
Nu :D :D :D mai bine cumpar de la magazin :)

ps: inca nu am cumparat nici unei fete ceva cu ocazia asta ;)


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

09/02/09 22:17

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Andreea a scris:

Oare e nevoie de o zi anume pt ai spune persoanei iubite că o iubeşti?
:D

Eu cred ca asa-i organizat comertu, sa vanda toti de-odata!.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

09/02/09 22:17

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07

Andreea a scris:

De ce nu trimit îndrăgostiţii felicitări şi pe 4 mai,

pentru ca atunci imi trimit mie cu 'la multi ani'! :D :D


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

09/02/09 22:18

   
black-panther
membru

Locatie: pe Terra
Inregistat: 18/10/05
In general nu sunt protocolar si nu-mi place sa astept o ocazie speciala ca sa fac un cadou/ un gest etc. Cred ca e foarte placut sa fie surpriza atat cadoul/gestul cat si momentul :) .

Zilele in care te astepti sa primesti un dar au farmecul lor din perspectiva asteptarii/nerabdarii de a primi surpriza.

Nu-mi place Valentine's Day. Prefer sa marchez ziua ei de nastere, ziua primei noastre intalniri, ziua nuntii, etc... pentru ca sunt zile speciale legate de noi doi.


_______________________________________
Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!

09/02/09 22:40

Site web  
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08

Andreea a scris:

1.Deci să înţeleg că pe 14 va arătaţi dragotea pt iubit(ă) mai mult decât în altă zi a anului?
2.Sunteţi dispuşi/dispuse să cheltuiţi mai mult ca de obicei?
4.Ce cadouri faceţi?


1. Mai mult - nu neaparat, insa poate diferit, ca sa fie o surpriza. Nu vad de ce nu...:) Cei ce se iubesc se folosesc de orice mijloc si oportunitate sa isi faca iubitul/a sa inteleaga cat e de important, pentru ca vor sa ii demonstreze celuilalt cat e de special pentru inimioara :).
2. Nu vad de ce ar avea banii legatura cu "aratatul dragostei" :).
3-4 :D. Secret :D Nu asta e tot farmecul ? :D

Ultima modificare de UnderZero (10/02/09 09:24)


10/02/09 09:23

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

UnderZero a scris:

3-4 :D. Secret :D Nu asta e tot farmecul ? :D

ehh ,acuma si tu .Secret pentru el ,nu pentru noi .

shoricel a scris:

nu o sa mai tii cont de culoarea produselor pt ziua asta cand o sa iti iubesti jumatatea... ;)

ba o sa tin ,ca daca nu vine cu o inima verde o sa ii fac cu mana :D
  Deci sunt super hotarata sa nu o tin ;mai bine ,cum zicea si black-panther ,sa sarbatoresti alte zile .
O sa urmaresc felicitarile ce se trimit de aici ,sa vad daca se schimba des astea cu indragostiti .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

10/02/09 09:59

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08

RainSong a scris:

ehh ,acuma si tu .Secret pentru el ,nu pentru noi.

Depinde de situatia in care te aflii.Exista numeroase variabile ce trebuie luate in considerare, dar mai ales statutul relatiei. (= "limba de lemn" e ce am scris aici, recunosc :D Revin cu detalii ulterior. Motive? Obiective :D )

Oricum, ca sa raman la subiect, cred ca in clipa in care esti indragostit, vezi lucrurile putin (mai mult :D  ) diferit. Chiar lucruri care in trecut ti se pareau oarecum patetice, poate, capata o valoare inimaginabila daca El e langa tine. De ce? Pentru ca intervine un factor "neasteptat" :D : iubirea. :)


10/02/09 10:30

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
Nu am nimic impotriva acestei zile, mai speciala [ nu mi se pare a fi neaparat o sarbatoare ]. . Nu prea vad de ce ar fi nevoie de o zi anume - in care toata lumea face acelasi lucru - sa ii faci o surpriza sau sa ii arati ca o iubesti iubesti persoana de langa tine.Cred ca poate fi petrecuta intr-un mod mai aparte de doua persoane care se iubesc, dar totusi mai firesc mi se pare sa se puna baze pe celebrarea altor evenimente de o importanta mult mai mare, cu un oarecare impact in viata lor [ zile de nastere, aniversari etc. ]. Nu cred ca e nevoie o zi declarata in toata lumea ca zi de celebrare a dragostei .. asta se poate in orice zi si plus de asta, parac lipseste originalitatea daca doar atunci poti face ceva dragut pt. cel/ cea pe care il/o iubesti ... ;)

Pe mine nu ma deranjeaza ca e plin de rosu [ ca nu am treab decat cu rozul :D:P , e prea siropoasa culoarea asta ], dar uneori parca prea se exagereaza.

Ultima modificare de flory (10/02/09 11:17)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

10/02/09 11:12

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Exagerarea sau ne-exagerarea e determinata doar de cerere. Oferta se adapteaza cererii si nu invers. Clar o poate si influenta putin, dar nu in mod decisiv.

Ultima modificare de UnderZero (10/02/09 11:20)


10/02/09 11:20

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
revin cu completari. ieri am fost presat de examen, si am fost cat am putut de scurt

Andreea a scris:

1.Deci să înţeleg că pe 14 va arătaţi dragotea pt iubit(ă) mai mult decât în altă zi a anului?

nu mai mult, ci mai special ;)

Andreea a scris:

2.Sunteţi dispuşi/dispuse să cheltuiţi mai mult ca de obicei?

cand iubesti, banii pe care ii dai pt cadoul persoanei iubite nu mai au valoare, ci doar fericirea care i-o oferi cand ii daruiesti cadoul. bine... in limitele bunului simt economic :D

Andreea a scris:

De ce credeţi că Valentine's day e a doua sărbătoare când se trimit aprox. un miliard de felicitări?

pentru ca asta presupune sarbatoarea: exprimarea sentimentelor/afectiunii fata de persoana iubita.

Andreea a scris:

De ce nu trimit îndrăgostiţii felicitări şi pe 4 mai,şi pe 22 septembrie,sau pe 13 decembrie?

cred ca ai ales datele astea la intamplare. pt ca din cauza treburilor cotidiene unele persoane nu au timp (sau nu prefera) sa isi trimita felicitari (adica sa isi exprime afectiunea astfel) zilnic, saptamanal, bilunar etc.

Andreea a scris:

Oare e nevoie de o zi anume pt ai spune persoanei iubite că o iubeşti?

sarbatoarea asta nu implica faptul ca in celelalte zile nu iti exprimi afectiunea mai mult. ea poate fi o oportunitate sa te simti un pic mai special alaturi de persoana iubita. dar fatza de cat de speciala e ziua logodirii, nuntii, de nastere sau pur si simplu o zi ca oricare alta in care partenerul te face fericit prin gesturile/cadourile sale pentru "simplul" motiv ca te iubesc, nici nu se compara. :)

imi scuzati exprimarea greoaie :D

black-panther a scris:

Zilele in care te astepti sa primesti un dar au farmecul lor din perspectiva asteptarii/nerabdarii de a primi surpriza.

recunosc, imi plac cadourile de la persoana iubita, insa ziua are farmec mai mult pt ca voi fii alaturi de EA intr-un mediu special, voi fi in prezenta EI, si ador sa ies cu EA in oras la cumparaturi sau sa ne plimbam. :) cumparaturile nu au fost o pasiune prea mare a mea, dar cu EA cred ca vor deveni :D

UnderZero a scris:

Exagerarea sau ne-exagerarea e determinata doar de cerere. Oferta se adapteaza cererii si nu invers. Clar o poate si influenta putin, dar nu in mod decisiv.

spune o absolventa a facultatii de administrare a afacerilor!

Ultima modificare de shoricel (10/02/09 14:57)


_______________________________________
A passion lifestyle.

10/02/09 14:53

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net