TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Ne putem pierde mantuirea? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 31 32 33 34
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

La subiect, dar eu am pus problema in mod direct, fara discutii inutile. Raspunsul tau cum e? Discutii interminabile. Iti pierzi sau nu salvarea? Toate vin din mandrie. Vrei sa te salvezi singur, macar putin, e prea frumos sa te salveze Isus pana la capat. Mai sigure decat salvarea lui Isus par facturile lunare. Sau nu e asa?

Cand e vorba de mantuire nu au a face facturile lunare. Deci nu veni cu chestii irelevante.

24/11/12 17:56

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Ce vreau sa spun? Se pare ca Biblia ori se contrazice ori e vorba de salvare ca stare a crestinului si trairea lui a acelei salvari. Esti regele lumii dar te comporti ca un sarac. Ramai rege.

edi.theraven a postat niste versete care la prima vedere, puse intr-o anume ordine, dau de inteles ca salvarea se pierde. Si eu pot aduna versete care spun ca nu se poate pierde, dar degeaba.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (24/11/12 18:22)

24/11/12 18:15

Old
Moderator

Poate ti se pare. Mie nu mi se pare ca se contrazice.

24/11/12 18:32

Turcu Ovidiu
membru

In niciun caz nu incep sa le postez. Se stiu care sunt si le stii si tu.

Beau vin, dar nu e relevant pentru topic. Revenind, pot spune ca nu am reusit inca sa imi pierd salvarea.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (25/11/12 14:34)

25/11/12 14:30

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

...
Beau vin, dar nu e relevant pentru topic. Revenind, pot spune ca nu am reusit inca sa imi pierd salvarea.

O spui imediat dupa ce bei, sau la mai mult timp?
daca nu ai reusit poti insista, nu?

25/11/12 15:52

Turcu Ovidiu
membru

Conversatie:
- Isus, cred ca mi-am pierdut salvarea.
- Ti-ai pierdut salvarea? Cea pe care Eu ti-am daruit-o?
- Da. Asa mi-a zis la biserica...
- Alarma! Trebuie sa mor din nou? Vai. Ce slaba e lucrarea Mea.
- Da, da... E Trist, sunt trist Isuse, dar e adevarat. Nu?
- Nu.

25/11/12 16:39

Old
Moderator

Asta de unde ai scos-o ca din Biblie nu.

25/11/12 21:52

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Ovidiu, ce crezi? Omul are ceva de facut sa fie mantuit?

Ultima modificare de Oblio (26/11/12 12:20)

26/11/12 10:43

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Turcu Ovidiu a scris:

Se poate pierde salvarea? NU.

Corect. Intrebarea, de fapt, este daca ai fost salvat. Pentru nu toti cei care zic Doamne, Doamne vor intra in imparatia cerurilor.

26/11/12 11:45

Turcu Ovidiu
membru

Omul trebuie sa creada si sa declare ca sa fie salvat.

Exact, daca a fost salvat acel om, pentru ca sunt multi care se dau cu Dumnezeu dar nu Il cunosc.

28/11/12 22:43

Oblio
membru

Să creadă ce?  (răspunsul la această întrebare este vital)

Faza cu "declaraţia" nu sună nici ea tocmai limpede pentru un "neavizat" care ar citi. Deşi marea majoritate ştim la ce faci referire termenul poate fi inţerpretat ambiguu. Mărturisirea este strans legată de credinţă pentru că este o consecinţă a ei.

28/11/12 23:27

Old
Moderator

Sunt multi care cred si care declara. Nu toti sunt salvati!
"dracii cred..." zice Iacov.
O vrajitoare declara: "oamenii acestia va vestesc calea dreapta..."

28/11/12 23:39

Oblio
membru

Şi nu doar Iacov susţine că dracii cred, în Matei 8:29 avem citate chiar cuvintele lor:
...Ce ai Tu cu noi, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?

Observăm că nu cred numai că este Fiul lui Dumnezeu şi-I ştiu de frică, dar ştiu şi că este stabilită o vreme cand El va veni să-i pedepsească.

Deci cum, sau ce este adevărata credinţă la care este chemat omul?

29/11/12 08:11

Turcu Ovidiu
membru

Sa crezi ca dracii inseamna sa crezi ca exista Dumnezeu, dar ca sa fii salvat trebuie sa crezi in Fiul si in jertfa Lui.

29/11/12 11:08

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Si aceasta credinta trebuie sa se manifeste prin nasterea din nou. Printr-o schimbare a valorilor si a felului in care omul priveste si traieste viata.

30/11/12 12:15

avast
membru

Inregistat: 04/01/11
apropo de chestia asta, zicea Richard Wurmbrand intr-o carte ca avea ganduri de sinucidere in temnita datorita torturii si vroia sa scape de ea, apoi adauga (redau aproximativ ce scria) : "daca m-as fi sinucis si as fi ajuns in fata lui Dumnezeu, i-as fi explicat de ce m-am sinucis si stiu ca El m-ar fi primit in rai".

ar fi ajuns Wurmbrand in rai sau nu?

cum comentati?

04/05/13 00:45

Oblio
membru

Cine poate sti si comenta despre cum va judeca si cantari Dumnezeu slabiciunile omului?

Totusi aici vorbim de credinta... O intelegere gresita asupra unui aspect poate desfiinta tot ce presupune ea? Nu cred. Dar daca autorul acela a ajuns ca pana la urma sa nu faca acel lucru necugetat si poate fatal pentru mantuirea lui, eu zic ca din asta trebuie sa intelegem altfel lucrurile. Credinta acestuia a determinat pe Dumnezeu sa intervina, sa nu-l paraseasca si sa-l lase prada unei astfel de amagiri.

Dumnezeu incearca dar nu paraseste pe cel credincios ci, il sprijina si-l fereste de caile pierzarii.
Lui satan i se poate permite a ispiti si a produce ganduri si justificari viclene dar credinciosul pastreaza nadejdea ca nimic nu-l va rataci decisiv cat timp il are pe Dumnezeu.

Sinuciderea, din cate stiu eu, este rezultatul deznadejdii iar un credincios nu mai e credincios daca deznadajduieste.

04/05/13 10:02

Old
Moderator

Si eu zic asa.
Dumnezeu e cel ce judeca.
Cert e ca Dumnezeu a vazut slabiciunea fratelui si nu a permis sa se sinucida.
Printr-o schimbare minora, el a ramas fara medicamentele adunate.

Dumnezeu stia ca suicidul e pacat si ca el are aceasta limita a rezistentei la tortura, de caeea nu a ingaduit sa fie ispitit peste puteri. :)

04/05/13 12:01

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

avast a scris:

cum comentati?

Faci tu ce faci si mai apari din cand in cand cu cate-o intrebare sau provocare aberanta...
Nu-i treaba noastra cine ajunge in rai si cine nu...

04/05/13 17:02

Old
Moderator

Acuma nu-l certa, ingaduie-l si tu. :D

Eu cred ca intrebarea lui bate mai departe decat curiozitatea in privinta fr RW.
Ma gandesc ca el intreaba ca sa afle daca Dumnezeu incuviinteaza suicidul in situatii limita.
Raspunsul e clar: NU!
Dumnezeu nu incuviinteaza sinuciderea.

Inca este si el in perioada in care tot incearca limitele. E destul de periculos sa tot incerce marginea prapastiei. Si e o perioada destul de mult prelungita.

Avast, nu ar fi indicat sa mergi spre limitele negative, ci sa mergi spre centrul bun, sa fii cat mai departe de zona mlastinoasa.

04/05/13 22:06

avast
membru

Inregistat: 04/01/11
vrei sa zici ca Richard incerca limitele? El a scris clar ca daca s-ar fi sinucis, ar fi ajuns in fata lui Dumnezeu, i-ar fi explicat si El l-ar fi primit in rai.

incercarea limitelor face referire la lucrurile de care nu esti sigur si ai vrea sa stii ca de departe poti merge fara sa pacatuiesti. or Wurmbrand nu isi punea problema daca va ajunge in cer, el stia ca va ajunge in cer.

05/05/13 15:24

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08

avast a scris:

apropo de chestia asta, zicea Richard Wurmbrand intr-o carte ca avea ganduri de sinucidere in temnita datorita torturii si vroia sa scape de ea, apoi adauga (redau aproximativ ce scria) : "daca m-as fi sinucis si as fi ajuns in fata lui Dumnezeu, i-as fi explicat de ce m-am sinucis si stiu ca El m-ar fi primit in rai".

cum comentati?

Nu comentez, nu eu judec!
In schimb ma pot judeca pe mine in raport cu marele pret pe care l-a suferit Richard Wurmbrand pentru a-L predica pe Hristos.

05/05/13 15:25

Old
Moderator

avast a scris:

vrei sa zici ca Richard incerca limitele? El a scris clar ca daca s-ar fi sinucis, ar fi ajuns in fata lui Dumnezeu, i-ar fi explicat si El l-ar fi primit in rai.

incercarea limitelor face referire la lucrurile de care nu esti sigur si ai vrea sa stii ca de departe poti merge fara sa pacatuiesti. or Wurmbrand nu isi punea problema daca va ajunge in cer, el stia ca va ajunge in cer.

Nu am zis ca fratele RW incerca limitele. Ziceam ca tu le incerci. :) :)

Fratele RW avea si el limite: si atunci cand avea de suferit, si atunci cand credea ca Dumnezeu il va intelege in ce face. De aceea, pentru ca avea aceste limite Domnul n-a permis sa faca o prostie, si a facaut sa ramana fara medicamentele ce l-ar fi ajutat sa-si incheie socotelile cu viata.

Cred ca tu ai face mai bine sa te impartasesti din virtutiile fratelui si din lucrurile tari pe care le avea, si nu sa izolezi slabiciunile fratelui ca sa tragem concluzii teologice din ele. SAlabiciunile cuiva sunt tot slabiciuni, chiar daca este un frate credincios. Limitele fratelui RW ne spune ca si noi, chiar daca suntem mai slabi tot putem sa excelam in credinta.

Suicidul insa, ramane pacat, indiferent de circumstante.

Iar intrebarea ta: ce-ar fi fost dac-ar fi fost nu-si mai are locul, pentru ca n-a fost. Dumnezeu l-a protejat pe fratele.

05/05/13 15:38

Pagini: 1 ... 31 32 33 34    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la