TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Ne putem pierde mantuirea? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34
nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

april a scris:

benny a scris:

Evident ca aduce pierderea mantuirii pentru ca nu ai cand sa te pocaiesti de el.

asta poate fi valabil pt orice alt pacat. putem muri fara a avea timp sa ne pocaim de o minciuna, de ex. ne pierdem mantuirea ?

Problema trebuie abordata dintr-o perspectiva putin mai larga pt ca daca o abordam doar din punctul de vedere simplist ca daca murim fara sa apucam sa ne pocaim de vreun pacat ne pierdem mantuirea de fapt pierdem esentialul. A crede asta este echivalentul superstitiei ca ultima spovedanie / impartasanie rezolva totul.
Aceasta abordare este gresita din cel putin cateva motive:
-niciodata nu vom constientiza  toate pacatele facute
-niciodata,oricat de mult vom inainta in credinta ,nu vom ajunge la stadiul de perfectiune care sa ne impiedice sa pacatuim
-a crede ca Dumnezeu ne va judeca dupa ultimul minut de viata si nu dupa intreaga viata ar insemna ca de fapt tot ce conteaza in mantuirea noastra  este momentul ales de a te intoarce la Dumnezeu si nu incercarea constanta de a-i face voia
-a crede ca un pacat nemarturisit anuleaza mantuirea inseamna sa limitam harul lui Dumnezeu si puterea de curatire a Sangelui Lui Hristos doar la anumite pacate asa cum faceau jertfele de animale din vechime.

Pe de alta parte Biblia ne avertizeaza clar ca ne putem pierde mantuirea daca ne lepadam de Hristos si de invataturile sale dar asa cum mantuirea este un proces care incepe in ziua botezului si dureaza pana in ziua mortii si lepadarea este un proces care  are un inceput si este finalizat atunci cand avem inima impietrita si nu mai dorim macar sa fim iertati.

Este vorba despre diferenta dintre  "umblarea in lumina" care nu presupune nici perfectiunea nici imposibilitatea de a pacatui ci doar incercarea constanta de a progresa in a fi din ce in ce mai mult asemenea lui Hristos caz in care sangele Sau ne curateste incontinu in ciuda greselior pe care le facem   si "umblarea in intuneric" care prin regres constant va duce la impietrirea inimii si indepartarea totala de Hristos caz in care oricat ar vrea El de mult ,sangele Sau nu va mai avea nici un efect asupra pacatelor noastre.

Astfel raspunsul la intrebarea topic-ului este:
Da ne putem pierde mantuirea dar nu pentru  ca exista posibilitatea sa nu mai fie timp sa ne pocaim de vreun pacat pe care il vom face ci pentru ca exista posibilitatea sa alegem in mod constant sa-i intoarcem spatele lui Dumnezeu traind in neascultare si ajungand in acel stadiu de impietrire a inimi din care nimeni nu ne mai poate scoate.
Cand este atins acel stadiu e alta intrebare si cred ca numai Dumnezeu poate raspunde la ea.

Ultima modificare de nascutinvingator (25/05/10 10:55)

25/05/10 10:47

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

april a scris:

putem muri fara a avea timp sa ne pocaim de o minciuna, de ex. ne pierdem mantuirea ?

Nu cred ca ne putem pierde mantuirea pentru ca am murit cu un pacat nemarturisit. In momentul cand ne-am pocait si "ne-am impacat cu Dumnezeu" toate pacatele noastre au fost iertate. Cele trecute, cele prezente si cele viitoare. Nu consider ca trebuie sa ne remantuim dupa fiecare pacat pe care il mai facem dupa acest moment.

25/05/10 11:46

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Inseamna ca tu, Archangel, percepi momentul pocaintei ca fiind intrarea intr-un tunel, din care fie ca vrei fie ca nu vrei iesirea e doar la celalalt capat, unde te asteapta mantuirea? Inseamna ca poti sa traiesti cum vrei dupa ce te-ai pocait, ca oricum esti mantuit?
Hmmm... imi place modelul tau, dar nu cred ca e cel corect si biblic...

25/05/10 13:10

+Archangel+
Moderator

Nu, il percep ca pe o relatie cu Isus. Tu cand te certi cu tamy inseamna ca nu mai esti cu ea? Nu cred. Cand pacatuiesti daunezi relatiei pe care o ai cu Dumnezeu dar nu inseamna ca relatia dispare ca si cum n-ar fi fost si trebuie sa o iei de la capat.

25/05/10 16:08

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

nascutinvingator a scris:

asa cum mantuirea este un proces care incepe in ziua botezului si dureaza pana in ziua mortii si lepadarea este un proces care  are un inceput si este finalizat atunci cand avem inima impietrita si nu mai dorim macar sa fim iertati.

mantuirea nu este un proces, si nu incepe in niciun caz la botez. nu este un proces pt ca este lucrarea TERMINATA a lui Dumnezeu, si nu rezultatul eforturilor noastre.

Este vorba despre diferenta dintre  "umblarea in lumina" care nu presupune nici perfectiunea nici imposibilitatea de a pacatui ci doar incercarea constanta de a progresa in a fi din ce in ce mai mult asemenea lui Hristos caz in care sangele Sau ne curateste incontinu in ciuda greselior pe care le facem   si "umblarea in intuneric" care prin regres constant va duce la impietrirea inimii si indepartarea totala de Hristos caz in care oricat ar vrea El de mult ,sangele Sau nu va mai avea nici un efect asupra pacatelor noastre.

"Sangele lui Isus ne curateste de orice pacat".

+Archangel+ a scris:

Nu, il percep ca pe o relatie cu Isus. Tu cand te certi cu tamy inseamna ca nu mai esti cu ea? Nu cred. Cand pacatuiesti daunezi relatiei pe care o ai cu Dumnezeu dar nu inseamna ca relatia dispare ca si cum n-ar fi fost si trebuie sa o iei de la capat.

frumos zis :)

25/05/10 16:31

nascutinvingator
membru

april a scris:

mantuirea nu este un proces, si nu incepe in niciun caz la botez. nu este un proces pt ca este lucrarea TERMINATA a lui Dumnezeu, si nu rezultatul eforturilor noastre.

Este opinia ta si o respect dar Biblia ne arata ca mantuirea este un concept mult mai complex decat simpla iertare a pacatelor.Da incepe cu iertarea pacatelor si asta tot dupa Biblie se intampla cand ne nastem din nou din apa si Duh adica la botez ,continua cu transformarea noastra prin puterea Duhului Sfant de a deveni tot mai mult asemenea Lui Hristos si va fi finalizata cand la inviere   trupurile noastre vor fi rascumparate si desavarsite si vom locui impreuna cu Domnul pe Pamantul cel Nou.
Lucrarea de mantuire este terminata in sensul ei judiciar fiind platit pretul pacatelor noastre de catre Hristos pe cruce intr-un mod deplin  dar nu este finalizata
in sensul consumarii tuturor efectelor sale.Cand vom fi pe Pamantul cel Nou cu Domnul atunci putem spune ca e terminata in toate aspectele sale.

april a scris:

"Sangele lui Isus ne curateste de orice pacat".

Asa este dar cu conditia sa fim in Hristos.Sangele Lui ii curateste doar pe cei care sunt in El.Daca cineva nu a intrat in Hristos asa cum ne invata El (Romani 8:9;Romani 6:1-4; Galateni 3:26-27 )
sau daca alege sa "plece" din Hristos (Evrei 10:25-29) nu are de ce sa se astepte sa fie curatit de sangele Lui.
De asemenea mai este un pacat de neiertat si anume "hula impotriva Duhului Sfant".

Ultima modificare de nascutinvingator (25/05/10 17:26)

25/05/10 17:22

Site web  
april
admin forum

Este opinia ta si o respect dar Biblia ne arata ca mantuirea este un concept mult mai complex decat simpla iertare a pacatelor.Da incepe cu iertarea pacatelor si asta tot dupa Biblie se intampla cand ne nastem din nou din apa si Duh adica la botez ,continua cu transformarea noastra prin puterea Duhului Sfant de a deveni tot mai mult asemenea Lui Hristos si va fi finalizata cand la inviere   trupurile noastre vor fi rascumparate si desavarsite si vom locui impreuna cu Domnul pe Pamantul cel Nou.
Lucrarea de mantuire este terminata in sensul ei judiciar fiind platit pretul pacatelor noastre de catre Hristos pe cruce intr-un mod deplin  dar nu este finalizata
in sensul consumarii tuturor efectelor sale.Cand vom fi pe Pamantul cel Nou cu Domnul atunci putem spune ca e terminata in toate aspectele sale.

cred ca confunzi mantuirea cu sfintirea. Sfintirea este un proces continuu.
dar este corect a spune ca in posesia mantuirii intram de fapt la sfarsit, atunci o primim . intre timp putem avea doar siguranta ca o primim.

De asemenea mai este un pacat de neiertat si anume "hula impotriva Duhului Sfant".

Cum poate cineva cu Duhul Sfant in el sa huleasca impotriva Duhului Sfant din el ?

25/05/10 17:31

nascutinvingator
membru

april a scris:

cred ca confunzi mantuirea cu sfintirea. Sfintirea este un proces continuu.
dar este corect a spune ca in posesia mantuirii intram de fapt la sfarsit, atunci o primim . intre timp putem avea doar siguranta ca o primim.

Poate le confund dar mantuire inseamna doar iertare? nu inseamna si eliberare din robia pacatului? eliberarea nu se face prin renuntarea la obiceiurile pacatoase si inlocuirea lor cu virtutile crestine adica roada Duhului adica sfintirea? Deci sfintirea este un proces care face parte din conceptul mai larg de mantuire.
Daca o primim doar la sfarsit cum se face ca cei convertiti din Biblie o primeau la botez odata cu iertarea pacatelor  si Duhul Sfant? Fapte 2:37-47.
....cei ce credea adica cei ce erau botezati,spune Luca, erau adaugati de Domnul la trupul celor mantuiti adica la Biserica...

april a scris:

Cum poate cineva cu Duhul Sfant in el sa huleasca impotriva Duhului Sfant din el ?

La fel cum cineva care are Duhul poate sa-L stinga sau la fel cum cineva se poate intoarce la Lege si astfel sa cada din Har Galateni 5:4.
Prezenta Duhului in crestin nu anuleaza libertatea de alegere a acestuia si nici ccapacitatea de a pacatui ,inclusiv de a huli, ci doar il ajuta cand face alegeri corecte sa le traiasca si sa progreseze.
Cand nu face alegeri bune in mod constant Duhul  se intristeaza ,se stinge si in final il poate si  parasi pe respectivul.Abia atunci odata cu impietrirea inimi hula este completa si de neiertat.

Ultima modificare de nascutinvingator (25/05/10 18:05)

25/05/10 17:58

Site web  
april
admin forum

primim iertare de pacate (toate), eliberare de legea pacatului, Duh Sfant si viata vesnica.

eliberarea din robia pacatului o face tot Dumnezeu. in noi nu exista destula forta pt asa ceva.

25/05/10 18:17

nascutinvingator
membru

Bineinteles ca nu avem destula forta in noi ,de aceea Dumnezeu ne da Duhul Sfant dar si noi trebuie sa ne dam toate "silintele" cum spune Petru la 2 Petru 1:5-11.
Duhul nu ne va obliga niciodata sa traim in sfintenie ,El ne respecta intotdeauna deciziile si alegerile chiar si atunci cand sunt gresite.

25/05/10 18:34

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

+Archangel+ a scris:

Nu cred ca ne putem pierde mantuirea pentru ca am murit cu un pacat nemarturisit... Nu consider ca trebuie sa ne remantuim dupa fiecare pacat pe care il mai facem dupa acest moment.

Cred ca Biblia nu se refera la pacate absolut accidentale, cum ca ne-ar duce la pierzare, ci la pacate cu care ne-am familiarizat, cu care suntem obisnuiti; pentru care simteam vinovatie cand le faceam, dar cu care incet, incet ne-am obisnuit, si care nu mai sunt pacate asa de mari. De aceea, pentru ca nu mai avem mustrari de constiinta, nu-l marturisim imediat (pacatul) oricare ar fi acesta, nu ne mai doare pentru pacat, ci il trecem cu vederea. La asta ma gandeam cand am pus citatul biblic din Apocalipsa, nu la ceva total accidental, si cu atat mai putin m-as fi gandit la ultima spovedanie, care adesea este facuta in legatura cu maslul.

Deci ma refeream la pacatul ce devine parte din viata; dimpotriva, noi crestinii ar trebui sa tratam problema pacatului in asa fel incat sa putem spune precum apostolul Pavel "nu mai am nimic impotriva mea...", asta trebuie sa ne fie tinta iar nu o constiiinta linistita ca nu se va intampla nimic chiar de ne prinde moartea cu pacate nemarturisite.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/05/10 18:41)

25/05/10 18:40

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Eu ma gandesc asa: daca nu poti pierde mantuirea...de ce mai e nevoie de atata veghere si atata lupta?

02/03/11 16:50

+Archangel+
Moderator

Pentru ca scopul nu e pastrarea mantuirii ci asemanarea cu Cristos.

03/03/11 08:41

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10

FiicaDeRege a scris:

Eu ma gandesc asa: daca nu poti pierde mantuirea...de ce mai e nevoie de atata veghere si atata lupta?

Mantuirea nu este un obiect pe care il poti pierde ci este o realitate prezenta in contul tau din cer, in Hristos, deoarece El a realizat deja toate aspectele mantuirii tale  si a tuturor oamenilor in El Insusi.
Daca IL ai pe El ca Domn in viata ta ai viata vesnica care ti-a fost daruita deja in El si datorita Lui. 1Ioan 5:11,12
Orice ai face nu poti schimba faptul ca Dumnezeu te iubeste si te-a salvat neconditionat prin si in Fiul Sau.
Problema este ca daca nu accepti aceasta mantuire neconditionata ptr. ca sa devina o realitate in viata ta in experienta ta personala, atunci pacatele tale personale isi vor arata coltii in sensul ca vei suporta consecintele acestora, consecinte care nu vor veni din mana lui Dumnezeu.

Daca nu accepti experimental pozitia ta "in Hristos" atunci ramai "in Adam" si vei suferi consecintele acestui fapt. Mantuirea are douya faze, conform Bibliei, una obiectiva si alta subiectiva.

MANTUIREA OBIECTIVA VA RAMANE PENTRU TOTDEAUNA ATAT TIMP CAT EXISTI IN CONTUL TAU DIN CER DECI IN SENSUL ACESTA NU SE POATE PIERDE SUB NICI O FORMA PTR. CA ESTE ACOLO DATORITA A CEEA CE A FACUT HRISTOS PRIN ALEGEREA SA, SI NU DATORITA ALEGERII TALE PERSONALE.

MANTUIREA CEA SUBIECTIVA SE POATE PIERDE DEOARECE ACEASTA TINE DE ALEGEREA OMULUI IAR DACA FACI ALEGEREA SA RAMAI VOIT IN PACAT SI/SAU FARADELEGE EVIDENT CA NU MAI AI MANTUIREA ACEASTA CARE TINE DE ALEGEREA TA PERSONALA DE A O EXPERIMENTA SAU NU.

Ultima modificare de Claudiu (11/03/11 22:07)

11/03/11 22:06

Old
Moderator

Povestea cu mantuirea obiectiva si subiectiva este destul de subiectiva; si nu are suport Biblic.
Poti fi ori mantuit ori nemantuit.

Mantuit inseamna salvat. Inseamna scos dintr-o stare, si adus intr-o alta stare; adus intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu.
In aceasta stare poti sa ramai sau nu.
Adam a fost intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si s-a putut sa cada. A fost ispitit si a cazut!

La fel si noi, dupa ce am fost mantuiti suntem adesea ispititi. S-ar putea sa nu cadem, dar asta depinde si de noi.

31/05/11 08:57

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Buna ziua.

Ar fi rau sa iti pierzi salvarea. E trist si destul de tragic si imperfect. Oare asa e? Daca e asa, atunci mai multa siguranta ar avea sotia mea in faptul ca nu o voi parasi niciodata decat in salvarea lui Isus. E destul de slab Isus daca iti poti pierde salvarea. E o salvare slaba - asta reiese din unele comentarii.

23/11/12 12:35

Pacatosul
membru

Inregistat: 23/11/12
Raspunsul este foarte simplu.Mantuirea ne este oferita ca un dar,o avem,putem disfruta de ea,numai ca va trebui sa si o acceptam.Accepta,atata tot.

23/11/12 13:25

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08

Turcu Ovidiu a scris:

Buna ziua.

Ar fi rau sa iti pierzi salvarea. E trist si destul de tragic si imperfect. Oare asa e? Daca e asa, atunci mai multa siguranta ar avea sotia mea in faptul ca nu o voi parasi niciodata decat in salvarea lui Isus. E destul de slab Isus daca iti poti pierde salvarea. E o salvare slaba - asta reiese din unele comentarii.

Dar sa nu facem confuzie : salvarea este initiala si este insasi acea altoire a ta ca vlastar din masin salbatic. Salvarea nu se pierde niciodata. Daca esti taiat, lepadat de Dumnezeu, asta nu anuleaza existenta salvarii ci doar ii anuleaza efectul. Cine nu este in Hristos nu vede imparatia lui Dumnezeu. Aceasta este mantuirea pentru neamuri.

le : zic : salvarea nu se pierde niciodata adica actul salvarii este suprem : nu poti fi mai salvat sau mai putin salvat. Insa tu daca nu pretuiesti acea salvare, Isus nu are ce sa mai faca pentru tine mai mult.

Ultima modificare de edi.theraven (23/11/12 18:08)

23/11/12 15:02

Site web  
Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

Buna ziua.

Ar fi rau sa iti pierzi salvarea. E trist si destul de tragic si imperfect ...E destul de slab Isus daca iti poti pierde salvarea. E o salvare slaba - asta reiese din unele comentarii.

Si comentariul tau cum e?

23/11/12 18:06

Turcu Ovidiu
membru

La subiect, dar eu am pus problema in mod direct, fara discutii inutile. Raspunsul tau cum e? Discutii interminabile. Iti pierzi sau nu salvarea? Toate vin din mandrie. Vrei sa te salvezi singur, macar putin, e prea frumos sa te salveze Isus pana la capat. Mai sigure decat salvarea lui Isus par facturile lunare. Sau nu e asa?

24/11/12 12:39

edi.theraven
membru

Acelasi lucru este produs si de intrebarile tale pseudo-retorice.

" Dacă răbdăm, vom şi împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi."

Isus a facut totul pentru mantuirea noastra. E mandrie a crede ca putem trai in pacat, tagaduind mantuirea si sa ne asteptam ca la final sa fim cu El.

Nu trebuie sa facem nimic? De unde aceasta afirmatie?
" Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol,  te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi....."

Ce inseamna pentru tine versetul urmator?
"    Şi dacă chemaţi ca Tată pe Cel ce judecă fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtaţi-vă cu frică în timpul pribegiei voastre;    căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri,     ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană."

24/11/12 12:52

Site web  
Turcu Ovidiu
membru

Si revenim de unde am plecat.

Atentie! Link-ul e al unui site care nu e sub nicio forma crestin, nici macar nu se da crestin, dar cititi ce scrie acolo.

http://www.roportal.ro/discutii/topic/2 ... -salvarea/

Raspunsul ar fi simplu la topic.

Se poate pierde salvarea? NU.

Dar lucrurile sunt prea simple asa ca trebuie alambicate.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (24/11/12 13:44)

24/11/12 13:32

edi.theraven
membru

Tu revii. E exclusiv treaba si opinia ta. E atat de simplu incat unii considera ca botezati fiind pot trai cum vor, pentru ca sunt oricum salvati. Asta e doar simplist, nu simplu.

Ultima modificare de edi.theraven (24/11/12 14:33)

24/11/12 14:32

Site web  
Turcu Ovidiu
membru

De ce unii considera asa? Ca botezati sau pocaiti fiind pot trai cum vor? Cine sunt aceia? Talharul de pe cruce? Petru, care L-a negat pe Isus? Cea prinsa in adulter si adusa la Isus? Vamesii? Proxenetii? Curvarii?

Apropo, un forum inseamna ca fiecare isi poate exprima formal opinia, dar si opinia ta ramane exlusiv a ta.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (24/11/12 15:26)

24/11/12 15:23

edi.theraven
membru

Depinde acum a carui opinie are baza biblica.

24/11/12 15:51

Site web  
Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la