TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Ne putem pierde mantuirea? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

ambasador a scris:

Acesta este un topic care trateaza subiectul"Ne putem pierde mantuirea?" haidem dar sa vorbim la subiect.

Exista pericolul, pentru ca Satan cauta sa ne departeze de Dumnezeu. Au fost in acest pericol primii oameni, si au cedat ispitei, dar si noi suntem urmariti, ispititi suntem si noi.

Si rezistam prin harul lui Dumnezeu daca unim cu credinta noastra si fapta.
Ca nu suntem salvati prin faptele noastre asta e clar, dar nici indiferenti nu putem sa fim.

"...cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare?"

Ultima modificare de mereu-tanar (29/07/09 21:44)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

29/07/09 19:57

aurelian177
membru

Inregistat: 30/07/09
Da ne putem pierde mantuirea...daca nu credem in Cel care a venit sa ne mantuiasca si sa ne impace cu Dumnezeu.Deci daca Lumina lumineaza in noi suntem mantuiti...daca nu mai lumineaza..atunci avem o problema.

08/08/09 21:18

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

aurelian177 a scris:

Da ne putem pierde mantuirea...daca nu credem in Cel care a venit sa ne mantuiasca si sa ne impace cu Dumnezeu.Deci daca Lumina lumineaza in noi suntem mantuiti...daca nu mai lumineaza..atunci avem o problema.

Si cand nu mai lumineaza lumina in noi ?

08/08/09 22:36

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Cine Il are pe Isus are lumina in el si traieste in neprihanire, cine nu, nu are lumina in el si nu e mantuit.

Joh 3:36  Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică
Joh 5:24  Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă.
Joh 5:45  Sa nu credeţi că vă voi învinui înaintea Tatălui
Joh 6:47  Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viaţă veşnică.
Joh 10:28  Şi Eu le dau viaţă veşnică şi nu vor pieri în veac, şi din mâna Mea nimeni nu le va răpi.
1Jn 2:25  Şi făgăduinţa, pe care ne-a făcut-o El, este aceasta: viaţa vecinica.
1Jn 2:26  V'am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească.

09/08/09 13:14

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

aurelian177 a scris:

Da ne putem pierde mantuirea......daca nu mai lumineaza..atunci avem o problema.

april a scris:

Domnul zice ingerului unei biserici:
<<Adu-ti dar aminte de unde ai cazut; pocaieste-te, si intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine, si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti.>> (Apoc.2:5)

15/08/09 13:44

Turcu Ovidiu
membru

Ingerul bisericii e liderul, e vorba de cel care conduce biserica. Sfesnicul e biserica.

15/08/09 18:51

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am si eu o curiozitate : dupa parerea unora, nu iti pierzi mantuirea cand mai minti din cand in cand sau ai un stil de viata putin deviat din Cuvant [gen te certi, mai barfesti, mai iti curg ochii dupa altele etc] . Dar daca esti satanist pe fata, dupa ce ai fost crestin o perioada destul de lunga de timp ,mai ajungi in rai? E tot una, satan e tatal mincinosilor si mintind i te inchini lui ,ceea ce fac si satanistii .. deci? [se exclude varianta: nu erai crestin inainte de ai ajuns satanist]

15/08/09 21:59

Turcu Ovidiu
membru

Omu ala (satanist) nu era mantuit din start pentru ca un om mantuit are samanta lui Dumnezeu in el si nu pacatuieste (1 Ioan 3:9). Sunt oameni care deviaza de la regula asta, ca si curvaru din Corint, da tot mantuit era. Cand esti mantuit, te schimbi pentru ca Isus din tine te schimba. Daca omul acela pretinde ca e mantuit dar nu are dorinta in inima ca sa se lase de pacatul ala atunci ma indoiesc de mantuirea lui. Daca un om mantuit mai cade in mocirla si doreste sa iasa de acolo dar nu stie cum, tot mantuit ramane - il ajuta cei evlaviosi aici.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (15/08/09 22:12)

15/08/09 22:11

aurelian177
membru

april a scris:

Atunci cand nu mai este Har...si anume o sa vina o perioada in care daca ai vrut sa fi rau/bun pana atunci. . .ok ramai asa. . .ai avut totul la indemana. . .Nimeni nu se poate schimba doar de dragul ca mai e putin timp si hai sa vin si eu. . .trebuie sa fie din inima. . .si in plus de asta traiesti . . . ca sa inveti sa te obisnuiesti pentru vesnicie:) mantuirea e personala. . .dar asta nu inseamna ca trebuie sa uitam pe aproapele. . .in cer nu vom fi singuri.(my opinion)

15/08/09 22:31

Turcu Ovidiu
membru

Lumina e Isus, Isus e in noi. Lumina lumineaza totdeauna in noi. Lumina nu e Har. Har inseamna favoarea nemeritata si necastigata a lui Dumnezeu, e lucrarea Lui, nu efortul tau.

Exemplu din viata de zi cu zi: o femeie simpla vs o femeie model de top -> merg amandoua la un interviu pentru nu job. Prima se bazeaza pe Har iar a doua pe ea, pe dizicul ei si metodele ei. Va castiga prima.

15/08/09 22:35

aurelian177
membru

Lumineaza daca o lasam sa lumineze. . .Le desparti pe ambele. . .Harul lui Isus te lumineaza. . .si da. . .e darul lui Dumnezeu

Ultima modificare de aurelian177 (15/08/09 22:52)

15/08/09 22:51

Turcu Ovidiu
membru

Un om mantuit are lumina in el. Unul nemantuit nu o are.

15/08/09 22:54

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Si "pruncii" unde se incadreaza?

15/08/09 23:06

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

Turcu Ovidiu a scris:

Omu ala (satanist) nu era mantuit din start pentru ca un om mantuit are samanta lui Dumnezeu in el si nu pacatuieste (1 Ioan 3:9). Sunt oameni care deviaza de la regula asta, ca si curvaru din Corint, da tot mantuit era. Cand esti mantuit, te schimbi pentru ca Isus din tine te schimba. Daca omul acela pretinde ca e mantuit dar nu are dorinta in inima ca sa se lase de pacatul ala atunci ma indoiesc de mantuirea lui. Daca un om mantuit mai cade in mocirla si doreste sa iasa de acolo dar nu stie cum, tot mantuit ramane - il ajuta cei evlaviosi aici.

de unde stii tu ca acel curvar s-a pocait de faptele lui? Daca nu s-a pocait atunci a mai fost mantuit? Multi spun ca Dima ,cu toate ca l-a apucat dragostea de lume si dus a fost ,inca era mantuit si poate ii vom da mana in cer. Deci care e diferenta intre unu ca Dima si un satanist? Amandoi slujesc diavolului ,fiecare in felul lui. Sau nu satanist ,ci unul care dupa ani de pocainta se lasa pur si simplu, mai injra nevasta, mai bea. Suna dur "satanist", dar ala nu e mai pacatos ca unul care inte sau injura sau bea.

Nu m-a convins explicatia ta, tot derutata sunt. Si te contrazici: ai spus ca unu mantuit nu pacatuieste, dupaia ca exista deviati .. deci pacatuieeste sau nu? alb sau negru ,nu gri.

15/08/09 23:07

Turcu Ovidiu
membru

Pocainta inseamna sa iti schimbi gandirea. Dima nu a fost satanist iar acolo nu spune ca a dorit bogatii sau alte lucruri din lacomie ci spune ca a vrut mai degraba sa traiasca decat sa riste moartea langa Pavel. Tu intai trebuie sa ai bazele neprihanirii puse, apoi sa pricepi raspunsul la intrebare. Ai id meu. Un satanist e satanist, un om care e Crestin si isi mai injura nevasta sau mai bea e tot Crestin. Una e sa aluneci, alta e sa mori in pacatu tau.

15/08/09 23:35

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

Un satanist e satanist, un om care e Crestin si isi mai injura nevasta sau mai bea e tot Crestin.

Da?:rolleyes:
E crestin nominal!

...adica asa cum se spune unei biserici: "...iti umbla numele ca traiesti, dar esti mort..."

16/08/09 00:24

Turcu Ovidiu
membru

"...iti umbla numele ca traiesti, dar esti mort..."

daca e pentru biserica, de ce mai citezi? Asta ii spui unui Crestin care cade? Cere-I Lui sa iti descopere Harul.

16/08/09 16:10

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09

Turcu Ovidiu a scris:

Pocainta inseamna sa iti schimbi gandirea. Dima nu a fost satanist iar acolo nu spune ca a dorit bogatii sau alte lucruri din lacomie ci spune ca a vrut mai degraba sa traiasca decat sa riste moartea langa Pavel. Tu intai trebuie sa ai bazele neprihanirii puse, apoi sa pricepi raspunsul la intrebare. Ai id meu. Un satanist e satanist, un om care e Crestin si isi mai injura nevasta sau mai bea e tot Crestin. Una e sa aluneci, alta e sa mori in pacatu tau.

Ce inseamna,in acceptiunea ta, a fi "satanist"?  Pocainta inseamna intr-adevar schimbare de gandire (desi personal n-as crede ca e o diateza activa, asa cum apare in definitia ta!) dar...apoi, eu cel putin, nu inteleg nimic din ce afirmi. Poti te rog sa explici din nou ce ai vrut sa spui?

20/08/09 23:51

Turcu Ovidiu
membru

satanist- pe langa ca nu crede in Isus mai se si indreapta cu toata viteza spre cel rau.

20/08/09 23:55

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09
he he.. adica indreptarea spre rau, spui tu, e pe ...viteze, ca la masina, ha? Care va sa zica, unii o iau cu viteza a 5-a spre iad fata de altii care o iau mai lent asa...ca-n treapta a 2-a de viteza?! Pai dragul mosului nu e asa! Da-mi voie sa-ti spun ca la Dumnezeu nu exista diferente intre pacatosi. Romani 3 pune stampila fara echivoc: toti au pacatuit si sunt lipsiti de gloria lui Dumnezeu! Inaintea lui Dumnezeu nu-i absolut nici o diferenta intre un mincinos doctor docent...in teologie daca vrei:) , si "ilustra" de pe centura Aradului. Efeseni 2 spune la fel de clar: "voi erati morti". Mai incape in discutie vre-un grad de comparatie, in sensul ca unii sunt mai morti decat alti morti? Exclus! Iar daca esti mort, apai n-ai ce sa mai faci, caci esti MORT!!
De-aia apostolul Pavel in acelasi capitol spune si ce a facut Dumnezeu:
"Efeseni 2:5 macar că eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti).
Efeseni 2:6 El ne-a inviat impreuna, si ne-a pus să sedem impreuna in locurile ceresti, în Hristos Isus! (text subliniat pentru cei care, insipirati de un profet fals, nu cred in speranta cereasca a celui credincios!)
Efeseni 2:7 ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus."

"El ne-a inviat", deci clar autorul este El. Sunt multe de spus, si multe care probabil ar depasi (si multe probabil deja au depasit) aria de discutie a acestui thread. De ce ne-a mantuit? Pentru ca eram noi buni sau ca Dumnezeu in prestiinta Lui, vazand viata noastra inca inainte de intemeierea lumii, si vazand ca noi avem potential, cum spun unii, ne-a ales?! NICIDECUM! A ales pe unii pentru ca pur si simplu asa vrea , si nu se discuta(vezi Romani 9!). Pur si simplu e suveran si face ce vrea, si nimeni nu are dreptul sa-L traga la raspundere! A ales pe unii. De ce nu i-a ales pe toti?! Nu ne priveste pe noi oamenii. Oricum cei care ajung in iad ajung ca vor ei, nu ca vrea Dumnezeu! Deci,revenind, ca o concluzie de etapa: ori esti mort, ori esti viu! Ori esti in lumina ori esti in intuneric! Ori esti in lume,deci din diavolul, ori esti din Dumnezeu! Din punctul de vedere al lui Dumnezeu cele 2 categorii enumerate mai inainte sunt clar delimitate, si absolut si iremediabil antagonice!
Acum in ce-i priveste pe cei credinciosi, si pozitia lor, iar sunt multe de spus. Dar pe scurt:
- trupul lor este templul Duhului Sfant, ei fiind pecetluiti cu Duhul Sfant, care are o prezenta activa in ei, producand in ei roada Duhului(Galateni 5)
- pacatul nu mai domneste in ei ci ar trebuie sa fie este o mare exceptie
- daca pacatul devine totusi regula, iar cel credincios nu-si regleaza aceasta situatie dupa 1 Ioan 1:9 , atunci intervine disciplina lui Dumnezeu(Ps 23,Evrei 12 etc), care poate presupune chiar si "adormirea"(moartea trupului- 1 Corinteni 11).

Dima l-a parasit pe Pavel pentru ca iubea lumea! Nu era nevoie sa fie satanist, ci doar sa iubeasca lumea, pentru a fi vrajmas al lui Dumnezeu! Poate un copil al lui Dumnezeu sa fie in pozitia de a fi vrajmas a lui Dumnezeu?! Paradoxal(din punctul nostru de vedere) da! Pai nu se exclud cele 2 pozitii? Nu! Dar cel credincios (nascut din nou!) care iubeste lumea, va avea parte de nuiaua si toiagul Lui, care din iubire il va "mangaia"(ps. 23) pentru indreptare. Atentie El ii mustra doar pe copii Lui!

"Crestin si isi mai injura nevasta sau mai bea e tot Crestin". Serios?! Ce usuratic iau unii viata de credinta:(?! Daca "isi mai" atunci nu e crestin! Crestinism nu inseamna afirmare ci confirmare! "Nu orisicine imi zice Doamne Doamne va intra in imparatia cerului ci CEL CE FACE VOIA CELUI CE M-A TRIMIS!" Iar voia Lui este "sfintirea voastra".
Har si pace!

Ultima modificare de gogol (22/08/09 13:25)

21/08/09 18:47

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

"...iti umbla numele ca traiesti, dar esti mort..."

daca e pentru biserica, de ce mai citezi? Asta ii spui unui Crestin care cade? Cere-I Lui sa iti descopere Harul.

1.Daca ar fi pentru munti si dealuri nu as cita!
2.Acolo nu era vorba de un crestin ci de o comunitate, care traia superficial credinta. Erau crestini nominali ! La suprafata poate semanau putin cu crestini, dar se pare ca au abandonat trairea dupa valorile crestine.
3.Harul a fost descoperit si este descoperit pentru oricine vrea sa-l vada, insa harul acesta este mai mult decat o notiune; este o realitate pe care trebuie s-o traim.

" Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat,
si ne invata s'o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie,..."Tit 2:11,12

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 10:53)

25/08/09 10:52

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

benny a scris:

Evident ca aduce pierderea mantuirii pentru ca nu ai cand sa te pocaiesti de el.

asta poate fi valabil pt orice alt pacat. putem muri fara a avea timp sa ne pocaim de o minciuna, de ex. ne pierdem mantuirea ?

24/05/10 20:47

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Buna intrebare.. As fi si eu curios de raspuns.
(eu as tinde spre da.. dar poate gresesc.. nu stiu)

25/05/10 01:22

Old
Moderator

Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! (Apoc.22:15)

25/05/10 09:37

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
e buna si nu prea trimiterea ta old traian, aici avem niste exemple date de ioan, la intamplare sau nu.adica in sensul ca afara sunt si multi altii, dar acesta nu a stat sa enumere toate pacatele. ideea (asa cum o vad eu) este ca afara sunt toti pacatosii( mincinosi, hoti, sodomiti, cei ce iubesc banii mai mult decat pe Dumnezeu, cei ce urasc, etc) care nu au vrut sa se pocaiasca de faptele lor si traiesc perpetuum in pacat, in cunostinta de cauza. in nici un caz nu sunt afara cei ce traiesc pe placul lui Dumnezeu, dar ca orice om care nu este sfant, mai comite cate-un pacat, iar de unul dintre ele nu a avut timp sa se caiasca.

25/05/10 10:02

Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la