|
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
.....mai adaugam ca daca versetul mentionat de tine s-ar aplica asa cum il inteleg unii, n-ar exista oameni mantuiti! Pai cine poate sa-mi spuna mie ca dupa mantuire nu a pacatuit voit?! Epistola catre Evrei , se adresa in principal evreilor, pe care ii pastea un mare si capital pacat: intoarcerea la lege! Apostolul se vede nevoit sa le atraga atentia , ca daca dupa ai crezut in Domnul Isus ca unic si suficient mantuitor, iar apoi ca evreu te intorceai la lege si la practicile ei atunci nu mai era loc de salvare. Legea ce spune: fa asta si vei trai. Ce e a fost legea?! O dovada a falimentului total al omului si un indicator catre Hristos, ca unic si suficient mijloc de ajungere la Tatal! Asta spune harul: esti nimic, si ti se da totul in har! Intorcandu-se la lege un evreu nega atotsufienta lui Hristos, si deci in rastignea din nou!! Acesta era pacatul evreilor care se reintorceau la lege. Deci atentie la text, ca daca il scoti din context devine ...pretext.
|
|
22/07/09 16:43
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
gogol a scris:
Aceasta traire a mantuirii afecteaza partasia celui credincios cu Dumnezeu, nicidecum pozitia lui de copil al lui Dumnezeu! |
Deci indiferent de atitudine, mantuirea e asigurata? No, asta e o veste buna! Nici nu ma mir ca unii homosexuali se vor parte din diferite biserici...Ca doar na, ce rost are sa incercam sa ne schimbam? Suntem mantuiti oricum!
Intrebarea ce s-a tot pus e insa alta: Odata darul primit de catre om, iar apoi renegat: are sau nu consecinte?
In legatura cu pacatul cu voia. Nu este acelasi lucru cu pacatul savarsit constient. Exista un topic pe tema asta...
Ultima modificare de UnderZero (22/07/09 16:47)
|
|
22/07/09 16:45
|
|
gogol
membru
|
|
Nici eu nu ma mir...Nu uita ca unii merg in iad direct de la amvon, si cu biblia in mana! Nu uita ca foarte putini sunt mantuiti, iar biserica ...a devenit o "casa mare". Mantuirea este un dar care este extrem de exclusivist!"nu orisicine imi zice "Doamne Doamne" va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Celui ce M-a trimit"! Un om care este mantuit, este pecetluit cu Duhul Sfant, iar Dumnezeu incepe in el o lucrare, pe care "o va duce la bun sfarsit"! Sunt caderi? DA! "Cel neprihanit cade de 7 ori si...se ridica". CA unii traiesc in pacate mai mult sau mai putin grave, si sunt in adunari, nu elima acest adevar de mare pret : mantuirea este un dar de la Dumnezeu, si El o va desavarsi si " va va face de neclintit". Ignoranta nu afecteaza sub nici o forma adevarul!
|
|
22/07/09 16:53
|
|
gogol
membru
|
|
UnderZero a scris:
gogol a scris:
Aceasta traire a mantuirii afecteaza partasia celui credincios cu Dumnezeu, nicidecum pozitia lui de copil al lui Dumnezeu! |
Deci indiferent de atitudine, mantuirea e asigurata? No, asta e o veste buna! Nici nu ma mir ca unii homosexuali se vor parte din diferite biserici...Ca doar na, ce rost are sa incercam sa ne schimbam? Suntem mantuiti oricum!
Intrebarea ce s-a tot pus e insa alta: Odata darul primit de catre om, iar apoi renegat: are sau nu consecinte?
In legatura cu pacatul cu voia. Nu este acelasi lucru cu pacatul savarsit constient. Exista un topic pe tema asta... |
Si inca un aspect: un om pecetluit cu Duhul Sfant nu va face ce va vrea. Duhul il mustra , il incurajeaza, il ridica. Un "credincios" care face ce vrea el, nu e credincios!
|
|
22/07/09 16:55
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
|
22/07/09 17:15
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Evrei 10:26 "Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nici o jertfă pentru păcate, 27 ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii, şi văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiţi."
Se refera la un pacat specific: sa te intorci la Lege si la sistemul ei de jertfe STIIND ca Isus e jertfa finala si perfecta. Nu se refera la pacatul tau gen injuraturi sau altele. |
Trebuie sa faci deosebirea intre pacatul care duce la moarte si cel ce sangele lui Isus il poate sterge.
Turcu Ovidiu a scris:
Eu am gasit verset in care spune ca indiferent de faptele noastre rele noi suntem tot neprihaniti:
Rom 6:18 Si prin chiar faptul ca ati fost izbaviti de subt pacat, v'ati facut robi ai neprihanirii. (pacat nu e actiune ci conditie aici, ca in aproape toate locurile din Romani, in afara de 3)
Rom 6:14 Căci păcatul (conditia) nu va avea stăpânire asupra voastră, fiindcă nu sunteţi sub lege, ci sub har. |
Chiar tu intelegi din acest verset ca " indiferent de faptele noastre rele noi suntem tot neprihaniti"? iti place sa intelegi numai ce vrei pentru ati justifica anumite comportamente? Dumnezeu este numai unul singur.El ne-a dat legi prin care sa ramanem credinciosi Lui.Tot el ne descopera calea care duce la mantuire, prin credinta in Isus Christos. Rezultatul credintei tale va fi matuirea sufletului tau.Odata ce ai primit mantuirea totul este perfectiune, nu mai poti pacatui.
Turcu Ovidiu a scris:
Isus este si Duh si persoana, carne, in acelasi timp. Este 100 Dumnezeu dar si 100 om. |
Deja intri la alte subiecte.Despre treime este topic deschis unde putem vorbi cat vei dori.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
22/07/09 18:38
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Odata eram prizonierii pacatului. Orice lucru bun pe care il faceam nu ne putea scoate din conditia de pacat desi in mintea noastra se putea. Acum, Dumnezeu spune ca prin credinta intri in starea de Har, primesti mantuirea, Duhul Sfant si dragostea lui Dumnezeu in inima ta. Automat, Biblia spune ca esti la fel ca si Isus, nu prin fapte ci prin credinta care tot de la El vine.
Inainte era prizonierul pacatului si sperai ca prin FAPTELE TALE BUNE sa devi neprihanit. Era imposibil.
Odata ce ai crezut, esti la fel de neprihanit ca si Isus. Acum, in loc sa fi rob al conditiei de pacat, esti rob al conditiei de neprihanire inaintea lui Dumnezeu. Acum, prin faptele tale rele nu poti sa iesi din aceasta stare, sau inchisoare ca sa zic asa. Esti prizonier al neprihanirii inaintea lui Dumnezeu.
Acum esti neprihanit ca si conditie, si crezi ca prin FAPTELE TALE RELE poti sa devi pacatos? Imposibil.
Mantuirea iti da speranta si bucurie mare de tot. Nimeni sa nu iti fure bucuria asta. Nu poti sa ai o bucurie in ceva care e nesigur. Mantuirea e sigura.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (22/07/09 18:47)
|
|
22/07/09 18:44
|
|
ambasador
membru
|
|
gogol a scris:
Nici eu nu ma mir...Nu uita ca unii merg in iad direct de la amvon, si cu biblia in mana! |
Sa inteleg ca esti unul dintre judecatori? Dumnezeu decide soarta fiecaruia.
gogol a scris:
Nu uita ca foarte putini sunt mantuiti, iar biserica ...a devenit o "casa mare". Mantuirea este un dar care este extrem de exclusivist!"nu orisicine imi zice "Doamne Doamne" va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Celui ce M-a trimit"! |
100% ai dreptate.
gogol a scris:
Un om care este mantuit, este pecetluit cu Duhul Sfant, |
Vrei sa imi dai o dovada biblica sa te sprijinesca?Eu stiu Ca Duhul Sfant este un indrumator spre Dumnezeu, insa nu am gasit nicaieri ca dupa ce ai primit mantuirea mai ai nevoie de Duhul Sfant.
gogol a scris:
CA unii traiesc in pacate mai mult sau mai putin grave, si sunt in adunari, nu elima acest adevar de mare pret |
1 Corinteni 5:13 "cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, deci, din mijlocul vostru pe răul acela."
Adunarea Domnului trebuie sa fie curata.
gogol a scris:
mantuirea este un dar de la Dumnezeu, si El o va desavarsi si " va va face de neclintit". |
Mantuirea este desavarsita.Ea este starea la care orice creatura doreste sa ajunga.
gogol a scris:
Ignoranta nu afecteaza sub nici o forma adevarul! |
Nepasarea si ignoranta au fost pedepsite de Dumnezeu.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
22/07/09 18:50
|
|
ambasador
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Odata eram prizonierii pacatului. Orice lucru bun pe care il faceam nu ne putea scoate din conditia de pacat desi in mintea noastra se putea. |
Deacord!
Turcu Ovidiu a scris:
Acum, Dumnezeu spune ca prin credinta intri in starea de Har, primesti mantuirea, Duhul Sfant si dragostea lui Dumnezeu in inima ta. |
MAntuirea o primesti ca rezultat al credintei.2 Timotei 4:7 M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. 8 Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da, în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui."
Turcu Ovidiu a scris:
Automat, Biblia spune ca esti la fel ca si Isus, nu prin fapte ci prin credinta care tot de la El vine. |
Ca ISus nu poate fi nimeni.El Este Fiul lui Dumnezeu. Iar cu privire la credinta, ea este moarta fara fapte: Iacov 2:14 Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? Iacov 2:17 Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însaş. Iacov 2:18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele.” „Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.” Iacov 2:20 Vrei, deci, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zădarnică? Iacov 2:22 Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui, şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită. Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.
Turcu Ovidiu a scris:
Inainte era prizonierul pacatului si sperai ca prin FAPTELE TALE BUNE sa devi neprihanit. Era imposibil. |
Aici ai 100% dreptate.Biblia iti arata ce fapte trebuie sa faci pentru a primi mantuirea. Ia exemlul ucenicilor si apostolilor. Dupa ce au primit credinta care ii duce spre mantuire, nu au facut ei fapte?Au ramas asa nepasatori, sau s-au intors la nelegiuirile din trecut? Nu! Ei au avut o lucrare.O lucrare care le dovedea credinta lor.
Turcu Ovidiu a scris:
Odata ce ai crezut, esti la fel de neprihanit ca si Isus. Acum, in loc sa fi rob al conditiei de pacat, esti rob al conditiei de neprihanire inaintea lui Dumnezeu. Acum, prin faptele tale rele nu poti sa iesi din aceasta stare, sau inchisoare ca sa zic asa. Esti prizonier al neprihanirii inaintea lui Dumnezeu. |
Prin faptele savarsite inainte de a conoaste credinta desigur ca nu au valoare, indiferent ca ar fi fost ele bune sau rele. Dupa ce ai cunoscut credinta insa trebuie sa si dovedesti ca o ai.Asta ne indruma si ap Pavel: Tit 2:7 şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie," Evrei 10:24 Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune."
Se intelege ca nu este vorba de faptele legii din vechime.
Turcu Ovidiu a scris:
Acum esti neprihanit ca si conditie, si crezi ca prin FAPTELE TALE RELE poti sa devi pacatos? Imposibil. |
Toti suntem pacatosi.Nimeni nu este perfect.Dumnezeu prin mila Sa va avea grija de fiecare. insa pacatul aduce moarte.Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
Turcu Ovidiu a scris:
Mantuirea iti da speranta si bucurie mare de tot. Nimeni sa nu iti fure bucuria asta. Nu poti sa ai o bucurie in ceva care e nesigur. Mantuirea e sigura. |
Bineinteles.
|
|
22/07/09 19:07
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Daniel, de acord. Manifestarea mantuirii vine dupa ce mori, esti inviat pentru viata vesnica, deci ea e in viitor. Dar, ti-e imputata ACUM. O ai in buzunare ca sa zic asa. De aia zice ca poti sa si seceri din viata vesnica. Ca sa seceri trebuie sa o ai intai. Manifestarea deplina a ei e in viitor.
Un credincios nu mai e numit pacatos ci o noua creatie, neprihanirea lui Dumnezeu in Isus.
Eu insist asupra pozitiei in Isus pentru ca atunci traiesti corect, dupa ce crezi corect. Faptele sunt urmare a credintei corecte si sunt in favoarea lor in contextul in care le faci din dragostea Lui pentru tine si nu ca sa fi placut Lui sau sa primesti binecuvantari inaintea Lui, asa cum cerea Legea.
Sunt 3 pasi care se autodetermina in succesiune:
1. Odihna ta in Isus 2. Umblarea ta in Isus 3. Cum stai in picioare pe unde mergi
Ordinea se respecta in implinire, dar noi gandim altfel.
Isus vrea sa te odihnesti in El si abia apoi sa umbli ca apoi sa nu cazi.
Fara prima nu le ai pe restul. Asa ca nu va mirati daca vreun Crestin cade sau nu se ridica la asteptarile voastre. Acel om nu a primit Har si nu are o baza solida in Har si in ce este el in Isus. Fara prima etapa nu vei avea victorie ci frustrari.
Asa ca decat sa cartiti cand vedeti unul din asta care cade, mai bine faceti ce spune Biblia:
Gal 6:1 Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata în vreo gresala, voi, cari sînteti duhovniceoti, sa-l ridicati cu duhul blîndetei. ai ia seama la tine însuti, ca sa nu fii ispitit si tu.
Ce vedem? Nu sunt multi duhovnicesti. Altfel nu s-ar isca atatea certuri in legatura cu trairea unuia si altuia.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (22/07/09 19:22)
|
|
22/07/09 19:17
|
|
gogol
membru
|
|
daniel.drehluta a scris:
Sa inteleg ca esti unul dintre judecatori? Dumnezeu decide soarta fiecaruia. |
Dar de unde ai tras tu concluzia ca sunt eu judecator?! Faptul ca fac referire la o stare trista a unora ma transforma in judecator al lor? Personal cand aud aceasta fraza, care deja e clasica prin unele medii crestine, si care are menirea sa apere anumite tendinte lumesti, ma apuca greata. Daca spui unora ca anumit aspect nu e potrivit cu viata de credinta, replica vine aproape instantaneu: da de ce judeci tu?! Jalnic!
daniel.drehluta a scris:
Vrei sa imi dai o dovada biblica sa te sprijinesca?Eu stiu Ca Duhul Sfant este un indrumator spre Dumnezeu, insa nu am gasit nicaieri ca dupa ce ai primit mantuirea mai ai nevoie de Duhul Sfant. |
Ca suntem pecetutluiti spune la Efeseni 4:30. Apoi Duhul Sfant are o prezenta activa in cel credincios( vezi Romani 15-13; Galateni5: Luca 12-12; Romani 14-17; 1 Corinteni 6-19 si multe altele)
daniel.drehluta a scris:
1 Corinteni 5:13 "cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, deci, din mijlocul vostru pe răul acela." |
Eu nu ma refeream la acei care traiesc in pacate morale grave si asupra carora trebuie sa se exercite disciplina prin punerea deoparte.Nici nu ma refeream la cei de afara! Eu ma refeream la marea masa a celor prezenti in biserici, dar care duc o viata duala (vezi Apocalipsa 3 - starea de caldicel), si care uita ca prietenia cu lumea este vrasmasie cu Dumnezeu. Spre stiinta ta: o viata de crestin de duminica nu-ti asigura o prezenta in cer!!!
daniel.drehluta a scris:
Mantuirea este desavarsita.Ea este starea la care orice creatura doreste sa ajunga. |
Mantuirea este intr-adevar desavarsita, pentru ca are un autor desavarsit, Dumnezeu! Dar a 2-a propozitie este complet falsa! Nimeni de la sine insusi nu doreste aceasta mantuire. Daca nu e forta divina care vine din exterior si invie pe cel cazut apoi da darul credintei, nimeni n-ar fi mantuit. Nici macar nu ar putea sa vrea asa ceva
Ultima modificare de gogol (01/08/09 22:57)
|
|
22/07/09 20:06
|
|
ambasador
membru
|
|
gogol a scris:
Dar de unde ai tras tu concluzia ca sunt eu judecator?! Faptul ca fac referire la o stare trista a unora ma transforma in judecator al lor? Personal cand aud aceasta fraza, care deja e clasica prin unele medii crestine, si care are menirea sa apere anumite tendinte lumesti, ma apuca greata. Daca spui unora ca anumit aspect nu e potrivit cu viata de credinta, replica vine aproape instantaneu: da de ce judeci tu?! Jalnic! |
Da este o stare pe care o au unii, dar nu ai specificat ce anume ii duce in moarte. Ai spus doar ca "unii merg in iad direct de la amvon, si cu biblia in mana!" fara sa zici unde gresesc ei. Deaceea ti-am zis ca nu e bine sa judecam.
gogol a scris:
Ca suntem pecetutluiti spune la Efeseni 4:30. Apoi Duhul Sfant are o prezenta activa in cel credincios( vezi Romani 15-13; Galateni5: Luca 12-12; Romani 14-17; 1 Corinteni 6-19 si multe altele) |
Nu stiu care sunt actiunile Duhului Sfant dupa ce ai primit mantuirea.La acest lucru m-am referit, deoarece asa am inteles din afirmatia ta.
gogol a scris:
Eu ma refeream la acei care traiesc in pacate morale grave si asupra carora trebuie sa se exercite disciplina prin punerea deoparte |
Am inteles lucrul acesta de la bun inceput. .
gogol a scris:
Nici nu ma refeream la cei de afara! |
La cine se refera acesta dovada"Daţi afară, deci, din mijlocul vostru pe răul acela."? La cei din mijlocul tau.DE cei de afara are grija Dumnezeu, dar daca ai un rau in mijlocul adunarii te indeamna sa il dai afara.
gogol a scris:
Eu ma refeream la marea masa a celor prezenti in biserici, dar care duc o viata duala (vezi Apocalipsa 3 - starea de caldicel), si care uita ca prietenia cu lumea este vrasmasie cu Dumnezeu. |
Ei nu au ce cauta in mijlocul poporului lui Dumnezeu. Trebuie dati afara. Daca nu este posibil lucrul acesta ramane ca tu sa te desparti de ei, pentru a nu fi patat de murdariile lor. Nu degeaba Biblia ne-a avertizatca vor fi partide intre cei credinciosi.1 Corinteni 11:19 "căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni."
gogol a scris:
Spre stiinta ta: o viata de crestin de duminica nu-ti asigura o prezenta in cer!!! |
Pe langa faptul ca nu am pretentii sa merg in cer (Matei 5:5 Ferice de cei blînzi, căci ei vor moşteni pământul!) stiu mai bine ca oricine care trebuie sa fie viata unui crestin.
gogol a scris:
Dar a 2-a propozitie este complet falsa! Nimeni de la sine insusi nu doreste aceasta mantuire. |
Nimeni nu doreste mantuirea.Este parerea ta. Eu o doresc si ma sprijin sa o si castig.
gogol a scris:
Daca nu e forta divina care vine din exterior si invie pe cel cazut apoi da darul credintei, nimeni n-ar fi mantuit. |
Credinta vine in urma auzirii.Romani 10:17 "Astfel, credinţa vine în urma auzirii";MAntuirea este rezulatul credintei.2 Timotei 3:15 "din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus." Asadar prin credinta castigam mantuire si nu altfel.
|
|
22/07/09 20:37
|
|
gogol
membru
|
|
1. Bag seama ca esti martor a lui Iehova si atunci lucrurile se schimba. Faci parte dintr-o grupare care se bazeaza pe invataturile unuia care a facut anumite profetii, care s-au dovedit FALSE. Deci David Russel a fost un profet fals, cu mare frica de iad si care a aplicat principiul: trebuie sa zici nu e pana crezi ca nu e! Am avut discutii de curand cu 2 martori a lui Iehova si in fata argumentelor de netagaduit ale Scripturii au preferat sa se faca nevazuti. Dragul meu daca speranta ta este pamantul, si daca mantuirea ta nu se bazeaza exclusiv pe persoana Domnului Isus, Dumnezeu binecuvantat in veci , atunci ESTI PIERDUT! Sunt zeci de texte in Biblie, care vorbesc de nadejdea cereasca a celor credincios, cat si de destinul lor etern in Casa Tatalui. (Efeseni 1:3; Filipeni 3:14; Evrei 12:22, Evrei 11: 13 etc ). Evrei 11:16 spune negru pe alb: "Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate". Ce fel de patrie amice?! CEREASCA! E regretabil sa vezi cati oameni se incoloneaza in urma unui profet fals,care nu avea nimic de-aface cu viata in Hristos! 2. "gogol a scris:
Eu ma refeream la acei care traiesc in pacate morale grave si asupra carora trebuie sa se exercite disciplina prin punerea deoparte"
AM mancat un NU si dintr-o negatie a iesit o afirmatie.Vroiam sa spun ca nu ma refeream la....
3. Nu stii care sunt actiunile Duhului Sfant?! Citeste cu atentie macar locurile care ti le-am indicat si vei vedea care sunt actiunile Duhului Sfant.
4."Nimeni nu doreste mantuirea.Este parerea ta. Eu o doresc si ma sprijin sa o si castig".
Dragule, de la noi insine noi nu putem face nici un pas spre Dumnezeu. Vorba lui Petre Tutea :"Daca adevarul nu e revelat, nu e adevar!". Oricum ma uit la fraza ta si imi dau seama ca nu esti sigur de mantuirea ta, din moment ce speri sa o castigi. Daca nu ai siguranta mantuirii, atunci te anunt ca ASTAZI ESTE ZIUA MANTUIRII. Maine nu ne apartine.
5."Asadar prin credinta castigam mantuire si nu altfel.". Dar credinta cine ti-o da? Oare nu Dumnezeu?! Ia gandeste-te.
Pentru orice intrebari si nelamuriri iti stau la dispozitie.
Ultima modificare de gogol (22/07/09 23:23)
|
|
22/07/09 23:20
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
1Jn 5:11 Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vecinica, si aceasta viata este în Fiul Sau. 1Jn 5:12 Cine are pe Fiul, are viata; cine n'are pe Fiul lui Dumnezeu, n'are viata. 1Jn 5:13 V'am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, cari credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vecinica.
Daniel se refera la manifestarea deplina a vietii vesnice, care e in viitor, dupa moartea fizica. Noi o avem in noi deja.
|
|
23/07/09 10:27
|
|
gogol
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
1Jn 5:11 Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vecinica, si aceasta viata este în Fiul Sau. 1Jn 5:12 Cine are pe Fiul, are viata; cine n'are pe Fiul lui Dumnezeu, n'are viata. 1Jn 5:13 V'am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, cari credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vecinica.
|
Ceea ce citezi tu este esenta mantuirii: ai viata DOAR prin Domnul Isus. El este "garantul unei mantuiri vesnice". Si tot El spune ca nimeni nu va putea sa-i smulga vre-o oaie din mana Lui. Nimic nu ne poate desparti de dragostea Lui. Daca totusi suntem necredinciosi, El...ramane credincios. Daca nu ne-a mantuit pentru ce eram noi, ci pentru ce este El, tot pentru ce este El ne va pastra pana la sfarsit. Incurajeaza aceasta pacatul si trairea usoara, ca oricum suntem mantuiti etern. NICIDECUM!
|
|
23/07/09 12:04
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
gogol a scris:
Daca totusi suntem necredinciosi, El...ramane credincios. |
Asta e o afirmatie superba! Slavit sa fie Domnul!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/07/09 12:07
|
|
ambasador
membru
|
|
gogol a scris:
1. Bag seama ca esti martor a lui Iehova si atunci lucrurile se schimba. Faci parte dintr-o grupare care se bazeaza pe invataturile unuia care a facut anumite profetii, care s-au dovedit FALSE. |
Nu fac parte din nici o religie sau grupare religioasa.
gogol a scris:
Deci David Russel a fost un profet fals, cu mare frica de iad si care a aplicat principiul: trebuie sa zici nu e pana crezi ca nu e! |
Russel pentru cunostinta ta iti spun ca nu credea in iad. Incearca sa te informezi inainte de a spune si altora.
gogol a scris:
Am avut discutii de curand cu 2 martori a lui Iehova si in fata argumentelor de netagaduit ale Scripturii au preferat sa se faca nevazuti. |
Eu am avut mai multe discutii ca tine. Chiar si am in continuare discutii cu ei. la mine nu s-au facut nevazuti in fata sutelor de intrebari si discutii avute cu ei. Poate tu ai o cunostinta mai mare a scripturilor si nu au putut face fata......
gogol a scris:
Dragul meu daca speranta ta este pamantul, |
Sa incepem: Uite ce a zis Isus in rugaciunea Tatal Nostru: Matei 6:10 "vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ." Daca ar fi numai in cer, atunci de ce a zis ISus sa vina si pe pamant? Tu ar trebui sa stii raspunsul.
Tot Isus a facut deosebirea clara intre cei cari mostenesc pamantul si cei cari sunt in Imparatia cerurilor:Matei 11:11 Adevărat vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuş, cel mai mic în Împărăţia cerurilor este mai mare decât el. De ce a zis Isus ca cel mai mic in Imparatia cerurilor este ai mare decat Ioan Botezatorul? Pentru ca Ioan nu avea parte de chemarea de care zice ap Pavel aici:Evrei 3:1 De aceea, fraţi sfinţi, care aveţi parte de chemarea cerească, "
Biblia ne arata in nenumarate locuri cum vor fi starile pe pamant in acel timp: Isaia 65:21 Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii, şi le vor mânca rodul. 22 Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentru ca altul să le mănânce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mânilor lor. 23 Nu vor munci degeaba, şi nu vor avea copii ca să-i vadă pierind, căci vor alcătui o sămânţă binecuvântată de Domnul, şi copiii lor vor fi împreună cu ei. 24 Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! 25 Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, şi şarpele se va hrăni cu ţărână. Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel Sfânt, zice Domnul.”
Toate aceste lucruri pe pamant se vor intampla pe pamant deoarece Dumnezeu a promis ca :Eccleziastul 1:4 Un neam trece, altul vine, şi pământul rămâne veşnic în picioare." Dumnezeu va nimici pe cei pacatori si nesculatori de pe pamant.
gogol a scris:
si daca mantuirea ta nu se bazeaza exclusiv pe persoana Domnului Isus, Dumnezeu binecuvantat in veci , atunci ESTI PIERDUT! |
Mantuirea depinde de credinta ta in jertfa de rascumparare a lui Isus.
gogol a scris:
Sunt zeci de texte in Biblie, care vorbesc de nadejdea cereasca a celor credincios, cat si de destinul lor etern in Casa Tatalui. (Efeseni 1:3; Filipeni 3:14; Evrei 12:22, Evrei 11: 13 etc ). Evrei 11:16 spune negru pe alb: "Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate". Ce fel de patrie amice?! CEREASCA! |
Foarte adevarat. Nimieni nu spune ca nu ar fi asa.Dar daca citesti mai bine Biblia vei gasi ca Dumnezeu a pregatit binecuvantari si pe pamant nu numai in cer.
gogol a scris:
E regretabil sa vezi cati oameni se incoloneaza in urma unui profet fals,care nu avea nimic de-aface cu viata in Hristos! |
Este regretabil cum toate religiile accepta ca bune si isi pun increderea in invataturi ale oamenilor scrise la multe sute de ani dupa terminarea scririi Bibliei.
gogol a scris:
Dragule, de la noi insine noi nu putem face nici un pas spre Dumnezeu. |
Ba putem.Uite eu te indrum spre Biblie si tu poti sa iei aminte la ceea ce iti spun.Prin urmare faci un pas spre Dumnezeu.Dar iti trebuie o inima sincera.
gogol a scris:
Vorba lui Petre Tutea :"Daca adevarul nu e revelat, nu e adevar!". |
Ioan 17:17 "...Cuvântul Tău este adevărul."
gogol a scris:
Oricum ma uit la fraza ta si imi dau seama ca nu esti sigur de mantuirea ta, din moment ce speri sa o castigi. |
Dumenzeu cu mila.Eu incerc sa tin ceea ce el mi-a descoperit prin Cuvantul Sau , Biblia. De el depinde mantuirea noastra.De la El vine, numai noi trebuie sa o cautam.Romani 2:7 Şi anume, va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine,CAUTA slava, cinstea şi nemurirea;"
gogol a scris:
Daca nu ai siguranta mantuirii, atunci te anunt ca ASTAZI ESTE ZIUA MANTUIRII. Maine nu ne apartine. |
Stiu ca Dumnezeu ce a promis va duce la bun sfarsit.
gogol a scris:
5."Asadar prin credinta castigam mantuire si nu altfel.". Dar credinta cine ti-o da? Oare nu Dumnezeu?! Ia gandeste-te. |
Bineinteles.Nu am spus ca nu ar fi asa.
gogol a scris:
Pentru orice intrebari si nelamuriri iti stau la dispozitie. |
Si eu. Ma gasesti la ID dannyvizz
|
|
23/07/09 13:45
|
|
gogol
membru
|
|
Hmm..faci o confuzie majora intre diferitele perioade ale carmuuirii lui Dumnezeu in relatia cu omul. Una este perioada legii, cand noi neamurile eram "straini de legamintele sfinte" si subiectul binecuvantarilor lui Dumnezeu era poporul Israel, caruia ii erau ( si ii este) rezervata binecuvantarea pamanteasca. In perioada harului, cei credincios sunt popor ceresc si Dumnezeu "ne-a binecuvantat cu orice binecuvantare in locurile CERESTI, in Hristos". N-am timp acum dar o sa revin cu referinte cu privire la acesta consideratii. Har si pace!
|
|
23/07/09 20:05
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
desigur poti sa revii, dar aici : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 703#159703
pentru ca la topicul la cre ai scris trebuie sa spui daca se poate pierde mantuirea sau nu.
Ultima modificare de mereu-tanar (24/07/09 00:08)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
24/07/09 00:07
|
|
gogol
membru
|
|
ce spun eu are tot atata importanta cat aveau spusele lui Papa Pius al 9-lea! Adica ZERO! Nu ne-am strans aici ca la claca sa ne spunem impresii, ci ca sa vedem ce ne spune singurul punct de referinta: Cuvantul lui Dumnezeu. Iar Cuvantul spune ca "nimeni nu ne poate smulge din mana Lui", si ca "ceea ce a inceput in noi, va duce la bun-sfarsit".( doar 2 texte din multeee altele).
|
|
24/07/09 00:38
|
|
ambasador
membru
|
|
gogol a scris:
Hmm..faci o confuzie majora intre diferitele perioade ale carmuuirii lui Dumnezeu in relatia cu omul.Una este perioada legii, cand noi neamurile eram "straini de legamintele sfinte" si subiectul binecuvantarilor lui Dumnezeu era poporul Israel, caruia ii erau ( si ii este) rezervata binecuvantarea pamanteasca. In perioada harului, cei credincios sunt popor ceresc si Dumnezeu "ne-a binecuvantat cu orice binecuvantare in locurile CERESTI, in Hristos". N-am timp acum dar o sa revin cu referinte cu privire la acesta consideratii. Har si pace! |
Isus a zis:Ioan 10:16 "Mai am şi alte oi, care nu Sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor." Cine sunt aceste "alte oi"? Daca citesti cu atentie Apocalips cap 7 vei vedea ca se vorbeste acolo de doua clase de oameni. O clasa este aratata ca fiind cu un numar limitat si alta ca o mare multime(Apoc. 7:9). Cine ste acesta mare multime?
Apocalipsa 14:4 Ei nu s-au întinat cu femei, căci Sunt verguri şi urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpăraţi dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel. Cine este acest "cel dintai rod" al Domnului?
Si pe mai departe te rog sa imi explici dovezile care ti le-am dat si in raspunsul anterior:( Matei 5:5 ; Matei 11:11)
|
|
25/07/09 11:36
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
Isus a zis:Ioan 10:16 "Mai am şi alte oi, care nu Sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor." Cine sunt aceste "alte oi"?
|
Asta e clar cine sunt alte oi: crestinii dintre neamuri.
Pentru ca "staulul acesta" credinciosii evrei. Si ceea ce spune este ca nu vor fi doua turme, ci doar una, si un pastor!
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
27/07/09 00:17
|
|
gogol
membru
|
|
ambasador a scris:
O clasa este aratata ca fiind cu un numar limitat si alta ca o mare multime(Apoc. 7:9). Cine ste acesta mare multime?
|
Te intreb eu pe tine: Cine crezi ca sunt, in viziunea ta, cei 144 000?
|
|
29/07/09 09:54
|
|
ambasador
membru
|
|
ambasador a scris:
O clasa este aratata ca fiind cu un numar limitat si alta ca o mare multime(Apoc. 7:9). Cine ste acesta mare multime?
|
gogol a scris:
Te intreb eu pe tine: Cine crezi ca sunt, in viziunea ta, cei 144 000? |
In cunostinta mea nu sunt cei 144000. Dar in "viziunea" ta?Cine sunt ei? Acesta este un topic care trateaza subiectul"Ne putem pierde mantuirea?" haidem dar sa vorbim la subiect.
|
|
29/07/09 18:30
|
|
gogol
membru
|
|
Pai vad ca tu ai intrebat primul despre "marea multime"?! Iar tu ti-am raspuns punctual cu o intrebare. Deci tu-ti faceai mea-culpa?
|
|
29/07/09 19:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|