TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/De ce a trebuit sa moara Isus ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Chiar asa, nu crezi ca Dumnezeu putea sa ne ierte si fara moartea lui Hristos, El avea nevoie de sangele Fiului Sau ca sa ne poata ierta?

Iertarea noastra conditionata de moartea lui Hristos oglindeste imaginea desavasita a unicului Dumnezeu drept si iubitor.

Claudiu a scris:

Nu inteleg cum am putut crede asa ceva in trecut.

Cartile alea sint de vina...

25/03/11 01:58

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Claudiu a scris:

Chiar asa, nu crezi ca Dumnezeu putea sa ne ierte si fara moartea lui Hristos, El avea nevoie de sangele Fiului Sau ca sa ne poata ierta?

Sa stii ca si eu mi-am pus aceasta intrebare. Dar am ajuns la alta concluzie decat a ta.

Dumnezeu fiind Atotputernic desigur ca putea sa faca ce doreste si sa ierte pe cine vrea si cum vrea si cat vrea si cand vrea. Problema este ca nu poate sa faca orice. El este conditionat si limitat de caracterul Sau. Dreptatea Lui nu Ii permitea sa ierte pe cineva degeaba sau oricum. Plata pacatului este moartea. Daca pacatosul nu ar fi fost omorat atunci Dumnezeu nu mai era Drept. Dar Dragostea Lui a gasit solutia pentru ca noi sa putem fi iertati si totusi Dreptatea Lui sa ramana nestirbita. Astfel a aparut solutia substituirii inculpatului. Desigur, nu trebuia sa fie Isus neaparat ci oricine care indeplinea standardele sfinteniei lui Dumnezeu. Dar Dragostea Lui S-a oferit ca jertfa pentru rascumpararea omenirii.

1 Petru 1:
18 caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, 
19 ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana.

25/03/11 08:34

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Claudiu a scris:

Si eu credeam asa cum zici mai sus in trecut insa deoarece fusesem invatat gresit.

Iar acum cum esti invatat? :D :D

Claudiu a scris:

Nu El avea nevoie de jertfa, ci noi aveam nevoie, si justitia divina avea nevoie.

Claudiu a scris:

El nu este Moloh cel care cerea jertfe umane si nici Tamuz.

Crezi ca daca vii mereu cu refrenul asta ca Moloh, poti contrazice Biblia?
Aproape as putea paria ca tu nu stii ce fel de jertfe cerea Moloh si in ce context.
Si Tamuz, ce-i cu el? Cerea si el jertfe? Tu asa stii?

Claudiu a scris:

Asa cum zicea irlanda, ceva carti, sau poate ai auzit si tu pe undeva, nu in Biblie.
Iar acum nu indici prin ceea ce scrii ca te preocupa sa fii fidel Bibliei, ci eu vad o fidelitate fata de anumite invataturi pana acolo ca vrei sa combati afrmatiile clare ale Bibliei.

irlanda a scris:

Iertarea noastra conditionata de moartea lui Hristos oglindeste imaginea desavasita a unicului Dumnezeu drept si iubitor.
Inca nu am gasit o expunere mai succinta si completa deopotriva. :)

Ultima modificare de emanuel (25/03/11 08:36)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

25/03/11 08:34

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Claudiu a scris:

Si eu credeam asa cum zici mai sus in trecut insa deoarece fusesem invatat gresit.
Poate nu ai fost invatat gresit :)  Daca ar fi adevarat ce afirmi acum, ce faci cu multimea de versete care spun clar ca intruparea lui Isus a avut un singur scop, rascumpararea (prin moarte, nu prin nastere si nici prin traire exemplara) ?

Da, altfel nu era nevoie de jertfa Fiului, nu ar fi avut nevoie nici evreii de jertfele din vechime.

Mai afisez un verset, de data asta insusi Isus spune ca viata sa pe Pamant nu era suficienta ci de jertfa lui era nevoie, cum era profetit de altfel.

" Atunci a inceput sa-i invete ca Fiul omului trebuie sa patimeasca mult, sa fie tagaduit de batrani, de preotii cei mai de seama si de carturari, sa fie omorat, si dupa trei zile sa invie. (Marc.8:31)"

Pentru ca inca de la inceput Dumnezeu a zis (lui Adam si noua) "plata neascultarii (pacatului) este moartea"

25/03/11 17:50

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10
Care ar fi acele versete care spun ca Hristos a fost predestinat de Tatal Sau sa moara iar fiintele umane au fost doar niste robotei care au facut ceea ce trebuia prin faptul ca L-au omorat?

De ce mai baga El vina iudeilor ulterior cand ei au facut ceea ce trebuia sa faca, conform cu intelegerea voastra?

Iata ce spune in Fapte. 7:51, 52:“Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi. Pe care din prooroci nu i-au prigonit părinţii voştri? Au omorât pe cei care vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihănit, pe care L-aţi vândut acum şi L-aţi omorât”

Este destul de evident ca Stefan aici nu ii lauda pe evrei ca l-au ucis pe Mantuitorul ci ii mustra ptr. aceasta. Pai daca ei nu au facut altceva decat sa implineasca ceea ce trebuiau sa faca de ce li se mai imputa vina?

Nu distorsioneaza aceasta intelegere a substituirii asa cum o intelegeti voi cei de pe aici adevaratul  caracter frumos, placut si nonviolent al lui Dumnezeu?

daniel a scris:

" Atunci a inceput sa-i invete ca Fiul omului trebuie sa patimeasca mult, sa fie tagaduit de batrani, de preotii cei mai de seama si de carturari, sa fie omorat, si dupa trei zile sa invie. (Marc.8:31)"

Ce zici daca tu expui unei cunostinte o nevoie pe care o ai si ea incepe sa se vaiete ca nu are cu ce ajuta pe nimeni, ca nu poate sta mult de vorba cu tine deoarece se grabeste si ulterior auzi ca aceasta persoana te-a vorbit si te vorbeste de rau, ai mai apela la ea sa te ajute?

Nu ti-ar fi clar ca raspunsul va fi in mod sigur NU daca i-ai cere un ajutor real?
Si de unde aceasta constienta a cum o sa reactioneze, cumva din faptul ca ai cunoaste viitorul?
Nu cumva deoarece ai vazut comportamentul si ura din viata acelui om impotriva ta manifestata prin vorbire de rau si indiferenta iar el este atat de "sigilat" in hotararea lui incat nu poti sa nu stii cum iti va raspunde la cererea ta de a te ajuta?

Cam acelasi lucru spunea si Hristos despre "preotii cei mai de seama si de carturari", El nu ii predestina sa-L tradeze si sa-L condamne nevinovat prin faptul ca facea declaratii ca si acelea de mai sus ci spunea unde se va ajunge bazandu-se pe constienta atitudinii ostile permanenta a acestora impotriva Lui.

In consecinta ceea ce El spune mai sus nu inseamna ca vrea sa faca tot posibilul sa se intample cum zice El (si nici nu inseamna ca acesta ar fi fost planul facut de El) ci ca se va intampla asa (deoarece aceasta este dorinta lor puternica dar care in mod sigur nu a fost sadita in ei de Dumnezeu ca ei sa-I indeplineasca planul facut din vesnicii, "El insusi nici nu ispiteste pe nimeni."Iacov 1:13 ultima parte) si El nu se va opune, se va lasa ucis, daca ei doresc sa-L ucida.

Daniel, ce intelegi prin "moartea care este plata pacatului"? Cum explici aceasta "moarte"? Este sau nu este moarte vesnica?

Eu inteleg atat din Biblie cat si din Dex ca moartea inseamna absenta vietii, inconstienta, inexistenta.

Zic sa fii atent ce raspunzi ca voi continua cu intrebarile. Vezi, te avertizez! :)

Ultima modificare de Claudiu (25/03/11 21:10)

25/03/11 20:45

daniel
membru

Mersi de avertizari. Te avertizez si eu ca e putin probabil sa strabatem impreuna vrute si nevrute, ma intereseaza doar "jertfa lui Isus" sau dupa cum am vazut tu o numesti "viata lui Isus". :)

Eu nu as zice predestinare ci prestiinta.

Ioan 10:17Tatal Ma iubeste, pentru ca Imi dau viata, ca iarasi s-o iau.

18Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau si am putere s-o iau iarasi: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatal Meu."

De ce mai baga El vina iudeilor ulterior cand ei au facut ceea ce trebuia sa faca, conform cu intelegerea voastra.

Iata ce spune in (Fapte. 7:51, 52):“Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi. Pe care din prooroci nu i-au prigonit părinţii voştri? Au omorât pe cei care vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihănit, pe care L-aţi vândut acum şi L-aţi omorât” (Fapte. 7:51, 52)

Este destul de evident ca Stefan aici nu ii lauda pe evrei ca l-au ucis pe Mantuitorul ci ii mustra ptr. aceasta. Pai daca ei nu au facut altceva decat sa implineasca ceea ce trebuiau sa faca de ce li se mai imputa vina?

Nu distorsioneaza aceasta intelegere a substituirii asa cum o intelegeti voi cei de pe aici adevaratul  caracter frumos, placut si nonviolent al lui Dumnezeu?
Au ucis un om nevinovat si isi merita osanda. Dumnezeu are un caracter frumos, placut si nonviolent. Multi il inteleg gresit pentru ca nu inteleg logica, de exemplu ar spune ca judecatorul e criminal daca a condamnat un terorist la moarte, e criminal omule!...sper ca intelegi :)

Daniel, ce intelegi prin "moartea care este plata pacatului"? Cum explici aceasta "moarte"? Este sau nu este moarte vesnica?
Cred ca e alt subiect si deviem de la subiect daca raspund :P

Ultima modificare de daniel (25/03/11 21:28)

25/03/11 21:28

Claudiu
membru

Ma repet in speranta ca vei raspunde si tu la intrebarile mele asa cum si eu am raspuns la ale tale:

Iata ce spune in (Fapte. 7:51, 52):“Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi. Pe care din prooroci nu i-au prigonit părinţii voştri? Au omorât pe cei care vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihănit, pe care L-aţi vândut acum şi L-aţi omorât” (Fapte. 7:51, 52)

Tu zici ca "au ucis un om nevinovat"? Pai nu trebuia El sa moara conform intelegerii voastre?
Cum ar fi murit altfel daca nu-l trada si ucidea cineva?

In forma bruta voi credeti astfel: Dumnezeu a facut din vesnicii un plan care continea faptul ca atunci cand Fiul Lui o sa se intrupeze sa moara omorat de ai Lui, de poporul Lui.

Pai daca El a facut planul acesta si oamenii nu au facut altceva decat sa-l aduca la indeplinire asa cum era scris, cum dar acesti oameni nu sunt onorati ci sunt mustrati de El?
Ei ar trebui cinstiti ca si eroi ai credintei deoarece mantuirea umanitatii de pe cruce s-a realizat deoarece ei L-au omorat, dupa voi.

Contradictia este evidenta si teoria aceasta a substituirii cum o intelegeti voi este extrem de subreda. Multi inca nu vad aceasta.

Ultima modificare de Claudiu (25/03/11 22:00)

25/03/11 21:52

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Claudiu a scris:

Biblia zice: "Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vandut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el sa nu se fi nascut!" (Mat.26:24)

Vezi ca se poate, sa se implineasca Scriptura fara sa il laude pe cel ce o implineste?

Recunosti asta?

E intrebare simpla si nu-i loc sa fugi la altceva.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

25/03/11 22:52

daniel
membru

Claudiu a scris:

Ma repet in speranta ca vei raspunde si tu la intrebarile mele asa cum si eu am raspuns la ale tale:

Am mai zis, pentru ca au pacatuit si plata pacatului e moartea. Daca ai alt raspuns spune-l ca eu raspund a doua oara cred la intrebarea asta :D

Tu zici ca "au ucis un om nevinovat"? Pai nu trebuia El sa moara conform intelegerii voastre?
Cum ar fi murit altfel daca nu-l trada si ucidea cineva?
Au pacatuit si punct. A, ca cel care a fost omorat chiar trebuia sa moara sunt detalii. Dumnezeu nu le-a pus in gand lui Ana si Caiafa si celorlalti sa omoare un om ci Satana, el este sursa raului.

La intrebarea asta am raspuns. Pedeapsa e pedeapsa, judecatorul doar isi face treaba.

In forma bruta voi credeti astfel: Dumnezeu a facut din vesnicii un plan care continea faptul ca atunci cand Fiul Lui o sa se intrupeze sa moara omorat de ai Lui, de poporul Lui.
Exact. O zice scriptura :)

Pai daca El a facut planul acesta si oamenii nu au facut altceva decat sa-l aduca la indeplinire asa cum era scris, cum dar acesti oameni nu sunt onorati ci sunt mustrati de El?
Ei ar trebui cinstiti ca si eroi ai credintei deoarece mantuirea umanitatii de pe cruce s-a realizat deoarece ei L-au omorat, dupa voi.
Cum am zis mai sus, dupa noi ucigasii aceia vor plati o vesnicie, ca tu deduci in locul nostru contrariul a ce am zis chiar noi e alta poveste. De ce e nevoie sa adaugi ce credem noi? Ti-am zis parerea "noastra".

Contradictia este evidenta si teoria aceasta a substituirii cum o intelegeti voi este extrem de subreda. Multi inca nu vad aceasta.
E subreda in felul in care deduci tu ca am crede noi, nu in felul in care o spunem noi. Nu ai reusit sa sustii biblic mai nimic din afirmatiile facute, trebuie sa iti dea de gandit faptul asta. :)

26/03/11 00:38

Claudiu
membru

Daniel, se pare ca nu vezi ceea ce eu as fi vrut sa vezi si sa intelegi din ceea ce am spus si de aceea iti voi explica si altfel.

La un moment dat zici ca nu este predestinare moartea lui Hristos pe cruce insa in alta parte sustii ca El trebuia sa moara ucis de ai lui ptr. ca rasa umana sa fie mantuita. Nu vezi contradictii in cele doua afirmatii?

Planul a fost facut din vesnicii ca El sa moara conform cu declaratia ta. Daca El face un astfel de plan unde mai este locul alegerii factorului uman? Nu este aceasta un calvinism cras, o predestinare?

Dumnezeu L-a predestinat pe Fiul Sau sa fie ucis (repet aceasta se intelege din ceea ce spui cand zici ca El a facut un plan ca Hristos sa moara pe cruce) iar oamenii nu aveau nici o sansa sa actioneze altfel, decat cum a zis El.

Prin extensie se poate intelege ca spui si ca El i-a predestinat si pe oameni sa-L ucida pe Fiul Lui si aici ajungem la Moloh care cerea jertfirea copiilor.

De aceea am zis eu ca Dumnezeu nu este Moloh si Moloh nu este Dumnezeu.El nu a cerut si hotarat jertfirea Fiului Sau ptr. ca sa ne poata ierta.

Leviticul 18:21. "Să nu dai pe nici unul din copiii tăi ca să fie adus jertfă lui Moloh, şi să nu pângăreşti Numele Dumnezeului tău. Eu sunt Domnul." 

Leviticul 20:2. "Spune copiilor lui Israel: "Daca un om dintre copiii lui Israel sau dintre strainii care locuiesc in Israel da lui Moloh pe unul din copiii lui,..."

Faptele Apostolilor 7:43. "Ati purtat cortul lui Moloh si chipul stelei zeului Remfan, chipurile acelea pe care le-ati facut ca sa va inchinati lor! De aceea va voi stramuta dincolo de Babilon."

Si daca i-a predestinat la aceasta si ei au urmat intru-totul planul Sau cat de crud trebuie sa fie sa le impute vina cand ei au facut ceea ce dorea El?

Daca tu faci ceea ce spune Dumnezeu si El vine ulterior si te pedepseste si iti baga vina ptr. ceea ce ai facut conform cu planul Lui, ce ai crede despre El?

Sa presupunem prin absurd ca esti Creatorul universului, Cel Drept, al carui caracter este sfant, placut si nonviolent. De ce ai crea un astfel de plan si ai predestina oamenii sa actioneze intr-un mod violent fata de Fiul tau cand tie nu-ti place violenta?

De ce sa faci dependenta mantuirea lor de cruzimea diavolului si a oamenilor care trebuie sa-l puna pe cruce si sa-L ucida pe Fiul ptr. ca sa fie mantuiti?

De ce i-ai oferi sansa diavolului sa se laude zicand : "Vezi Dumnezeule Cel Atotputernic ca daca nu era violenta mea specia umana nu mai era mantuita, vezi ca te-am ajutat sa mantuiesti lumea iar eu sunt co-mantuitor cu Fiul tau deoarece am implinit planul Tau de a mantui lumea asa cum doreai instigandu-i pe oameni sa-L puna pe cruce ptr. ca astfel ei sa fie mantuiti?"

Cineva imi cerea pe aici sa explic ce inteleg eu prin psudo-crestinism. Ceea ce este cunoscut azi ca si crestinism nu este altceva decat Molohism, daca se poate spune asa.

Crezand ca Dumnezeu are un astfel de carater in sensul ca nu poate ierta decat daca i se aduce jertfa Fiului Sau aceia care isi spun crestini se inchina de fapt lui Moloh, acestuia ii aduc jertfele lor inutile, ducandu-i cortul oriunde merg.

26/03/11 08:58

irlanda
membru

Claudiu a scris:

Dumnezeu L-a predestinat pe Fiul Sau sa fie ucis (repet aceasta se intelege din ceea ce spui cand zici ca El a facut un plan ca Hristos sa moara pe cruce) iar oamenii nu aveau nici o sansa sa actioneze altfel, decat cum a zis El.

Dumnezeu a pus in aplicare planul Sau dupa si stiind dinainte cum vor actiona oamenii.

Dumnezeu stia si ca Fiul Sau in dragostea si ascultarea Sa mare pentru El cat si pentru noi, va vrea de buna voie si nesilita de nimeni sa moara pe cruce pentru a ne scapa sufletele de la chin vesnic.

Claudiu a scris:

Sa presupunem prin absurd ca esti Creatorul universului
....
De ce sa faci dependenta mantuirea lor
.....
De ce i-ai oferi sansa diavolului sa se laude

Cu astfel de absurditati te lauzi tu ca ne-ai argumentat clar "adevaratele" invataturile pe care le inventezi?

Problema ta mare este ca tu nu faci nicio diferenta intre om si Dumnezeu.
Prin urmare iti spun eu vestea si trebuie sa ma crezi pe cuvant ca ca noi nu sintem Dumnezeu sa ne putem pune in locul Lui si sa asemanam ceea ce am face noi cu ceea ce face Dumnezeu.
Si nici Dumnezeu nu este om sa poti tu spune ceea face El se poate asemana cu ceea ce am face noi cand ne spargem in absurditati.

Claudiu a scris:

Crezand ca Dumnezeu are un astfel de carater in sensul ca nu poate ierta decat daca i se aduce jertfa Fiului Sau aceia care isi spun crestini se inchina de fapt lui Moloh, acestuia ii aduc jertfele lor inutile, ducandu-i cortul oriunde merg.

Iar tu, crezand ca Dumnezeu are un caracter asemanator cu al tau sau al meu cui te inchini, ca Lui sigur nu.
Posibil coanei guru Ellen G White ale carei halucinatii au fost primite de unii ca viziuni din  parte lui Dumnezeu, cand ele nu erau de fapt deact niste simptome ale unei boli mintale dar si a unei crunte boli sufletesti.

Ultima modificare de irlanda (26/03/11 10:18)

26/03/11 10:11

Claudiu
membru

daniel a scris:

Au pacatuit si punct. A, ca cel care a fost omorat chiar trebuia sa moara sunt detalii. Dumnezeu nu le-a pus in gand lui Ana si Caiafa si celorlalti sa omoare un om ci Satana, el este sursa raului.

Pai daca Satana le-a pus in gand ca sa-L omoare si El chiar trebuia sa moara, dupa cum ziceti voi, nu inseamna ca Satan a participat la mantuirea oamenilor el fiind un co-mantuitor cu Hristos deoarece a indeplinit planul Lui?

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 10:54)

26/03/11 10:53

irlanda
membru

Nu mai scrie atata bolduit ca n-avem orbu' gainii.

Claudiu a scris:

Pai daca Satana le-a pus in gand ca sa-L omoare si El chiar trebuia sa moara, dupa cum ziceti voi, nu inseamna ca Satan a participat la mantuirea oamenilor el fiind un co-mantuitor cu Hristos deoarece a indeplinit planul Lui?

Inseamna ca si Satan slujeste implinirii scopului divin al planului lui Dumnezeu.

Satan este ca o alternativa pusa in fata omului caruia Dumnezeu in dreptatea Sa ii respecta liberul arbitru. Adica omului i se da posibilitatea sa aleaga pe cine vrea sa slujeasca si sa iubeasca.

Prin faptul ca Dumnezeu ii da voie Satanei sa ne ispiteasca, Dumnezeu cunoaste alegerea si inima omului dupa care ne va rasplati, fie printr-o viata in bucurie vesnica, fie pritr-o viata in suferinta vesnica.

Dumnezeu nu ne baga dragostea Sa pe gat.
Dumnezeu ii permite lui Satan sa ne ispiteasca ca dovada ca noi nu sintem in imposibilitatea unei alegeri.

Daca nu i-ar fi permis acest lucru am fi fost niste roboti care nu aveau alta alternativa decat sa-L iubeasca si sa-L slujeasca pe Dumnezeu.

26/03/11 11:56

daniel
membru

Claudiu a scris:

Daniel, se pare ca nu vezi ceea ce eu as fi vrut sa vezi si sa intelegi din ceea ce am spus si de aceea iti voi explica si altfel.
Am inteles. Tu nu intelegi ca prestiinta nu e predestinare.

La un moment dat zici ca nu este predestinare moartea lui Hristos pe cruce insa in alta parte sustii ca El trebuia sa moara ucis de ai lui ptr. ca rasa umana sa fie mantuita. Nu vezi contradictii in cele doua afirmatii?
Nu se bat in cap pentru ca desi Isus trebuia sa moara conform planului divin a avut libertatea sa isi dea viata sau sa o tina. Ca Isus a avut libertatea sa aleaga o zice chiar El deci nu stiu de ce e greu de inteles.

[b]Daca tu faci ceea ce spune Dumnezeu si El vine ulterior si te pedepseste si iti baga vina ptr. ceea ce ai facut conform cu planul Lui, ce ai crede despre El?
Nu pune in aceeasi oala poruncile lui Dumnezeu (ceea ce cere sa faca oamenii) cu profetiile (ceea ce spune El ca vor face oamenii).

Ce Biblie folosesti ?

26/03/11 12:20

Claudiu
membru

daniel a scris:

Am inteles. Tu nu intelegi ca prestiinta nu e predestinare.

Nu se bat in cap pentru ca desi Isus trebuia sa moara conform planului divin a avut libertatea sa isi dea viata sau sa o tina. Ca Isus a avut libertatea sa aleaga o zice chiar El deci nu stiu de ce e greu de inteles.

Nu pune in aceeasi oala poruncile lui Dumnezeu (ceea ce cere sa faca oamenii) cu profetiile (ceea ce spune El ca vor face oamenii).

Ce Biblie folosesti ?

1.Ar fi interesant cum faci deosebirea dintre cele doua. Care ar fi granita intre ele?
Spui ca Hristos nu a fost predestinat sa moara pe cruce si nici oamenii nu au fost predestinati sa-L respinga. Fiecare a facut o alegere personala, Hristos sa mearga pana la cruce deoarece asa era planul dinainte iar oamenii sa-l puna acolo tot pentru ca asa era planul dinainte, adica sa moara pe cruce.

Cum se poate spune ca destinul Lui nu a fost fixat mai dinainte (predestinat) daca El trebuia sa moara pe cruce? Cum nu se vede predestinarea in acest plan?
Pentru ca lumea sa fie salvata, credeti voi, El trebuia sa moara pe cruce. Punct

Predestinare este mai sus in sensul nu ca Hristos nu ar fi avut libertatea de a spune "nu" acestui plan ci ma refer strict la aspectul obiectiv al mantuirii.

Voi ziceti ca alta cale nu era ptr. mantuirea oamenilor decat moartea Sa pe cruce. Dar planul acesta dupa cum il intelegeti voi ca fiind facut de Dumnezeu in esenta este tot predestinare la moarte pe cruce desi Hristos a avut libertatea sa refuze indeplinirea acestei predestinari.

Este ca si in cazul predestinarii tuturor oamenilor la mantuire in/prin Hristos. Teoretic si practic Dumnezeu I-a predestinat pe toti oamenii la mantuire dar numai prin/in Hristos insa ei vor trebui sa aleaga la fiecare pas daca accepta predestinarea facuta  de Dumnezeu in dreptul lor a fiecaruia in Hristos. Efeseni 2:10

Si asa ajungeti sa fiti de acord cu ceea ce spuneam eu mai inainte si aceasta inconstient, cred.

Revin astfel la ceea ce am spus mai inainte si ceea ce nu ai reusit sa-mi explici.
Daca planul acesta era ca El sa moara pe cruce iar oamenii l-au indeplinit de ce este El asa de nerecunoscator ptr. ca L-au ajutat sa ajunga pe cruce sa moara acolo asa cum era scris si le mai si imputa aceasta vina? Ei sunt co-mantuitori cu Hristos?

2. Acelasi lucru expus de mine mai sus si aici, 

3. In profetii se spune ceea ce vor face oamenii in mod sigur?
Pai si daca omul (ajuns la constienta ca despre el se spune ca va face ceva) nu vrea sa faca ce se spune despre el ca va face, ce te faci?
Sau el trebuie sa faca neaparat ce se spune ca va face? In cazul acesta, aceasta nu este predestinare calvinista sau violarea sfintei libertati de alegere?

4.Folosesc mai mult Biblia in limba romana Cornilescu dar si alte versiuni in engleza si nu numai.

26/03/11 13:04

daniel
membru

1 si 3   Faci o paralalela intre Dumnezeu/Isus/oameni/satan insa nu tii cont ca desi toti sunt implicati in aceasta poveste unii fac binele si alti fac raul deci nu e logica paralela ta. O spune Biblia de ce Dumnezeu e drept si de ce satan e mincinos dar tu tot vrei sa ii bagi in aceeasi oala doar toti au un merit in implinirea acestui plan.

Din cauza ca nu faci diferenta intre bine si rau ajungi sa intrebi la nesfarsit "cum nu e predestinare?". Nu poti accepta dovada data de Isus "eu aleg sa fac ce vrea Dumnezeu". Ori e predestinare ori nu e. Daca El a acceptat sa moara conform planului Sau cum poti sa afirmi "Isus a acceptat predestinarea lui Dumnezeu?" Daca o iau de buna afirmatia ta pot sa spun ca si daca Isus nu accepta sa-si dea viata si ar fi trait in veci tot ar fi existat predestinarea "Fiul trebuie sa moara" fara sa existe pur si simplu aceasta moarte. Realizezi ce bazaconie iasa dupa rationamentul asta ?

Intrebam de biblie pt ca nu ti cont de o multime de versete si in plus ceea ce spui are suport biblic zero. Invata din ea ce scrie despre Isus si planul de mantuire a lui Dumnezeu.

26/03/11 13:58

Claudiu
membru

Eu am spus mai sus:

"In forma bruta voi credeti astfel: Dumnezeu a facut din vesnicii un plan care continea faptul ca atunci cand Fiul Lui o sa se intrupeze sa moara omorat de ai Lui, de poporul Lui."

Iar tu ai spus:
"Exact. O zice scriptura :)"

Imi spui si mie clar unde spune in Biblie, dar atentie, aceea crestina nu cea satanica, ca ar scrie ca Dumnezeu ar fi facut un astfel de plan  diabolic, criminal, plan la care oamenii si diavolul au colaborat ptr. implinirea lui?

Crucea de pe Calvar pe care a murit Printul Vietii nu era in planul lui Dumnezeu ci este reactia "stapanitorului acestei lumi" la atitudinea si planul lui Dumnezeu de a-i face pe oameni drepti, sfinti , prin descoperirea caracterului Sau bland, frumos, placut, vindecator si nonviolent.

Nu este de mirare ca el o inalta atat de mult prin crestinismul fals, molohian.

In Ioan 17:4 Hristos recunoaste ca a sfarsit lucrarea Sa pe care o avea, aceea de a prezenta lumii Numele (caracterul) Tatalui Sau si aceasta chiar inainte de rastignire.

El Si-a sfarsit lucrarea inainte de rastignire si chiar El declara aceasta. De ce sa-L contrazicem spunandu-i ca minte?

Ioan 17:4. "Eu Te-am proslavit pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac."

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 14:54)

26/03/11 14:31

daniel
membru

Claudiu a scris:

Imi spui si mie clar unde spune in Biblie

2Timotei1:9. El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii

Te invit sa citezi din Biblia ta acest verset, eventual si Efeseni 1:4,5.

Ai punctat o parte din ceea ce trebuia sa faca Isus si reiau 2 versete citate mai sus de mine:

18Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau si am putere s-o iau iarasi: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatal Meu."

Ultima modificare de daniel (26/03/11 15:17)

26/03/11 15:15

Claudiu
membru

daniel a scris:

Claudiu a scris:

Imi spui si mie clar unde spune in Biblie

2Timotei1:9. El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii

Te invit sa citezi din Biblia ta acest verset, eventual si Efeseni 1:4,5.

Ai punctat o parte din ceea ce trebuia sa faca Isus si reiau 2 versete citate mai sus de mine:

La primul verset se vede clar ca nu este nici o referire la cruce ca fiind planul si hotararea Lui ci ceea ce eu inteleg din el este  ca planul Lui era ca sa-i salveze pe oameni prin intruparea si viata desavarsita a unui Fiu al Omului ptr. ca porunca Legii sa fie implinita in noi. A se compara cu Romani 8:3,4  "Ca.. - lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere - Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului,

4. pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului."

Mai clar ca aici nici ca se putea descrie ceea ce a facut Dumnezeu prin Hristos si cand. Aici spune ca El a rezolvat problema pacatului "trimitand" nu "ucigand" pe Fiul Sau.

In Ioan 17:4 Hristos recunoaste ca a sfarsit lucrarea Sa pe care o avea, aceea de a prezenta lumii Numele (caracterul) Tatalui Sau si aceasta chiar inainte de rastignire.

El Si-a sfarsit lucrarea inainte de rastignire si chiar El declara aceasta. De ce sa-L contrazicem spunandu-i ca minte?

Referitor la Efeseni 1:3,4, nici acolo nu se vorbeste despre cruce ca fiind in planul lui Dumnezeu ci din contra ceea ce spun eu este confirmat si de versetele 9 si 10 din Efeseni 1 care spun: 9. ca.. a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, 
10. ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant."

Cand au fost unite cele ce sunt sus in cer cu cele de pe pamant, la intrupare sau la cruce?

4. Dar, cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege,

5. ca sa rascumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca sa capatam infierea.

Cum ne-a rascumparat El pe toti? Prin intruparea si viata Sa desavarsita nu prin moartea pe cruce.

2 Timotei 1:9 "El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii,

10. dar care a fost descoperit acum  prin aratarea Mantuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea si a adus la lumina viata si neputrezirea, prin Evanghelie."

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 16:40)

26/03/11 15:45

daniel
membru

Joaca corect claudiu :P  Puteai zice mersi pentru raspuns nu sa-mi arunci ca, in versetele date de Biblie privitor la planul Sau intocmit inainte de facerea lumii, nu este detaliat tot planul de mantuire.

El Si-a sfarsit lucrarea inainte de rastignire si chiar El declara aceasta.
Lucrarea asta fiind mantuirea omeniri spui tu dar Isus se refera la

Ce facem cu mantuirea? Ceva dovezi ? :D

De ce sa-L contrazicem spunandu-i ca minte?
Din cauza ca nu observi TOT planul, ma refer la cel de mantuire prin jerfta Sa, il contrazici. El nu s-a contrazis....nu? Crezi ca aiureaza in Ioan 10:17,18 ? Cum ramane cu Isaia 53 ? Dar Apocalipsa ? De fapt nu conteaza ca Dumnezeu a zis "plata pacatului e moartea", mai important e sa inveti ceva nou, ciudat, ceva ce multi nu inteleg :rolleyes:

Ultima modificare de daniel (26/03/11 18:06)

26/03/11 18:05

Claudiu
membru

daniel a scris:

Joaca corect claudiu :P  Puteai zice mersi pentru raspuns nu sa-mi arunci ca, in versetele date de Biblie privitor la planul Sau intocmit inainte de facerea lumii, nu este detaliat tot planul de mantuire.

El Si-a sfarsit lucrarea inainte de rastignire si chiar El declara aceasta.
Lucrarea asta fiind mantuirea omeniri spui tu dar argumentant de fapt

Ce facem cu mantuirea? Ceva dovezi ? :D

De ce sa-L contrazicem spunandu-i ca minte?
Din cauza ca nu observi TOT planul, ma refer la cel de mantuire prin jerfta Sa, il contrazici. El nu s-a contrazis....nu? Crezi ca aiureaza in Ioan 10:17,18 ? Cum ramane cu Isaia 53 ? Dar Apocalipsa ? De fapt nu conteaza ca Dumnezeu a zis "plata pacatului e moartea", mai important e sa inveti ceva nou, ciudat, ceva ce multi nu inteleg :rolleyes:

Draga Daniel,

Eu nu sunt un susbtitutionist ca tine si ca altii in modul in care intelegeti voi substituirea.
Eu cred ca mantuirea exact in aceasta consta si chiar am expus mai sus aceasta. Ar fi trist ca tu sa nu citesti tot ce scriu eu. Dar ma gandesc ca nu ai mers mai in profunzime cu studiul a ceea ce am zis eu si de aceea nu ai vazut ca afirmatiile mele atingeau aspectul mantuirii dar sub o alta forma. Iata pasajul mai jos:

"Crucea de pe Calvar pe care a murit Printul Vietii nu era in planul lui Dumnezeu ci este reactia "stapanitorului acestei lumi" la atitudinea si planul lui Dumnezeu de a-i face pe oameni drepti, sfinti , prin descoperirea caracterului Sau bland, frumos, placut, vindecator si nonviolent."

Cand eu zic "planul lui Dumnezeu de a-i face pe oameni drepti, sfinti , prin descoperirea caracterului Sau bland, frumos, placut, vindecator si nonviolent" aici ma refer la mantuire.

Nu desparti, te rog, mantuirea de faptul ca El a prezentat corect adevaratul caracter al lui Dumnezeu. Tocmai in aceasta consta mantuirea noastra ca El a prezentat adevarul cu privire la caracterul si lucrarile Tatalui Sau si al nostru si a condamnat pacatul (adica minciunile despre caracterul lui Dumnezeu)in trupul nostru prin alegerea, faptele si predicarea Sa, Romani 8:3.

Ioan 10:30. "Eu si Tatal una suntem." Hristos recunoaste ca Tatal este exact asa cum l-a prezentat El omenirii, complet nonviolent.

Ioan 14:9-11. "Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?

10. Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui.

11. Credeti-Ma ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea."

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 18:39)

26/03/11 18:23

daniel
membru

Nu pot sa inteleg de ce nu tii cont de TOATA Biblia. Macar recunoaste ca arunci la gunoi multimea de versete care vorbesc despre moartea Domnului.

26/03/11 18:55

Claudiu
membru

Biblia vorbeste despre moartea Sa deoarece aceasta a fost o realitate nu pentru ca a fost o necesitate din punctul de vedere al lui Dumnezeu.

Problema este ca vedem pacatul din doua unghiuri diferite si tragem concluzii diferite.

Tu inteleg ca intelegi ca pacatul este un afront moral adus autoritatii divine care nu poate ramane nepedepsit de El (din ce motive ramane sa-mi explici) si de aici planul facut din vesnicii ca altcineva sa sufere pedeapsa in locul pacatosului ptr. ca acesta sa traiasca si sa nu fie omorat de Dumnezeu. Asa ca El ucide pe altcineva nevinovat in locul celor vinovati.

Daca pacatul este doar un afront moral adus Divinitatii de ce nu iarta El pe cel gresit de 70 de ori cate 7 asa cum ne-a invatat pe noi sa facem?

De ce l-a condamnat pe Adam la prima abatere cand putea sa-l ierte foarte usor de pacatul lui, ca doar era un afront adus autoritatii Sale?

Este El asa de "sensibil" si crud incat la prima abatere arunca anateme asupra celui care face un singur pacat?

Si pentru ca sa poata ierta El cere sange nevinovat, nu? Fara fard aceasta este ceea ce cred multi azi ca fiind adevar biblic bazandu-se pe versete biblice gresit intelese.

Aceasta este varianta substitutiei predicata si crezuta azi de multi si pe care musulmanii o considera imorala datorita acestui transfer de vinovatie de la o persoana vinovata la alta nevinovata. Este cam acelasi lucru cu ceea ce se intampla la curtile de judecata umane corupte. Cei nevinovati sunt condamnati in locul celor vinovati.

In schimb eu si altii vedem pacatul ca pe o renuntare constienta de a te mai increde in Dumnezeu si o alegere de a crede minciuni despre El ptr. linistirea constiintei.

Dumnezeu nu poate porunci increderea ci vrea s-o castige de la fiintele create de El prin prezentarea adevarului despre adevaratul Sau caracter placut si nonviolent. De aceea El nu a facut o minune ptr. a sadi inapoi incredere in El in mintile primilor oameni ci deoarece ei au fugit si s-au ascuns de El
tot El a plecat in cautarea lor ptr. a le demonstra ca nu El s-a schimbat, ci ei.

Schimbarea a avut loc in mintea lor in momentul in care au ales sa creda versiunea (minciuna) sarpelui cel vechi, diavolul si Satana.

De aceea mantuirea noastra a constat in intruparea Sa si locuirea intr-un Fiu al Omului ptr. a recastiga increderea noastra si a distruge minciunile despre El care s-au impamantenit in mintea umana despartita de El si astfel "porunca Legii Sale" nu mai putea fi implinita de noi deoarece aceste minciuni despre El erau "in firea noastra pamanteasca" facand imposibila aceasta implinire a Legii Sale nonviolente in noi. Romani 8:3

Eu cred ca toata Biblia este insuflata de Dumnezeu dar nu precum cartea lui Mormon, "cuvant cu cuvant".

Este inspirata de Dumnezeu in sensul ideilor exprimate acolo, limbajul uman este nedesavarsit si gresit uneori. Fara calauzirea Sa n-o putem intelege corect.

Nu cred in ideea catolica a inerantei Bibliei.

26/03/11 19:51

daniel
membru

Din cauza ca iei putin de ici, putin de colo, intelegi gresit. Acum am inteles, problema nu e ca folosesti o traducere aiurea a Bibliei ci pentru ca iei doar o parte din continut intelegi distorsionat Cuvantul.

E ok sa nu intelegi cate ceva dar daca refuzi adevarul biblic nu pot sa te ajut.

26/03/11 20:41

Claudiu
membru

daniel a scris:

Din cauza ca iei putin de ici, putin de colo, intelegi gresit. Acum am inteles, problema nu e ca folosesti o traducere aiurea a Bibliei ci pentru ca iei doar o parte din continut intelegi distorsionat Cuvantul.

E ok sa nu intelegi cate ceva dar daca refuzi adevarul biblic nu pot sa te ajut.

Eu nu ti-am cerut tie ajutor sa inteleg Biblia ci tu ai intrat in discutia mea cu altii. Eu nu refuz adevarul biblic ci il accept deoarece cred ca "toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu" insa nu pot accepta drept adevar minciuni diabolice sau basme mestesugit alcatuite, sincretism religios bazat pe molohism si hematolatrie.

Ai facut exact cum banuiam, nu ai comentat absolut deloc ce am zis eu mai sus ci te-ai luat numai de ultima propozitie, cea cu ineranta.

Acolo sunt cateva intrebari, nu ai vrea sa raspunzi la ele?

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 20:56)

26/03/11 20:50

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la