TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Este voie frate langa sora in biserica? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9
mariposa4dios
membru

Inregistat: 24/11/08
am mai citit din ce s-a scris si intr-adevar opinii diferite, concepte diferite.Nu vreau sa conving pe nimeni de convingerile mele, si nici nu ma astept in mod obligatoriu sa fie alte persoane care gandesc ca si mine.Ce ma gandesc acuma, in urma celor citite, apropo de ¨atingeri cu pulpa apiciorului¨,¨strangeri de fusta¨,¨neputinta de a sta cu un gand curat¨fata langa baiat si vice versa.Sunt de parere ca daca esti in casa Domnului, si esti in rugaciune, sau atent la predica, si atunci cand te atingi de un frate,sau stai langa o sora, si aceasta nu iti da libertate, in dreptul meu chestiile astea nu au valoare.Pana sa ma casatoresc, sa am o relatie de prietenie cu sotul meu, era singura, si statea langa tinerii de la biserica ...fete,baieti.Nu puteam sa ma gandesc la ei mai mult decat niste frati de-ai mei, niste tineri la fel ca mine, niste prieteni adevarati.Poate uneori faceam rugaciuni in care ne tineam unul de mana cu celalalt...sir intreg de la un capat pana la celalalt al bisericii..si nici atunci nu ma simteam stranjenita sau ingradita in ceea ce priveste inchinarea mea fata de Dumnezeu.Eram eu cu fratii mei in inchiarea noastra pentru TATAL.Eram madulare unul altuia, eram liberi fara nici o prejudecata.Gandul ca as putea sa am rezerve sau retineri in a ma aseza-atunci si cu mai mult acum- langa orice frate, ma face sa cred ca am o problema si trebuie rezolvata.Ca nu mai pot gandi curat si direct inspre TINTA.asta e parerea mea.sper si ma rog sa nu jignesc pe nimeni.CU TOT RESPECTUL....

26/11/08 07:36

mariposa4dios
membru

acuma am citit si de pe pagina 2...ca prima data nu am observsat...asa ca vroiam sa mai adaug ceva...intr-adevar ¨anomis¨,relatie cu Dumnezeu POTI avea cand vrei si unde vrei numai tu cu TATAL.Si in plus de asta, nu stiu de cate ori asti stat in unitate cu sotul/sotia, logondic/a, iubit/a.Eu cand ma pun pe genunchi alaturi de sotul meu si ne rugam impreuna e ceva diferit, ceva special,ceva ce Domnul a pregatit asa de minunat...e ca si cum ai face o prajitura.Relatia ta personala e blatul, unitatea cu sotul tau crema,cu fratii frisca...poate mai pui si fructe prin tort sau pui cireasa magica a Cuvantului Sau deasupra.Reteta o faci cum vrei tu.Dupa parerea mea, ai nevoie de toate ca tortul sa fie bun.In familie, sotul, sotia si Domnul sunt acea sfoara puternica impletita in 3(asa vad eu).Este atat de frumos cand te rogi cu sotul tau si ii multumesti Lui pentru modul minunat in care l-a creat si a pus o dragoste atata de frumoasa intre voi, cand auzi cum sotul tau il lauda pe Dumnezeu pentru cat de minunata esti tu.Atat de minunat cand simti ca pe langa dragostea ce i-o porti tu ei , sau lui, Dumnezeu revarsa rauri de dragoste sfanta.E minunat.Eu am timpul meu personal cu TATAL, si cel impreuna cu sotul meu, si cu fratii si surorile mele.

26/11/08 07:53

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

livu2day a scris:

Chiar asa de multe v-ar place sa stati linga dragoste voastra?

DA! :D

livu2day a scris:

vrei sa iti zica despre tine e buna sau despre iubirea ta?

Ca si sot m-ar incerca mai degraba un sentiment de mandrie. :D

livu2day a scris:

Dupa citiva ani ai voia sa te saruti si sa fie ca in patul vostru la biserica

Vorbeam despre a sta unul langa altul in biserica nu de a face sex in biserica. Sau tu cand vei fi in pat cu sotia ta doar veti sta unul langa altul?

livu2day a scris:

Un barbat e foarte vunerabil la pofte cand vede, nustiu daca va ganditi la asta, sau va ganditi doar de comfortu vostru? Oa nu puteti citeva oare ca sotu sa fie citiva metri afara din viziunea voastra? Ce fel de relatie rezistenta aveti..

Apropo de vazut, pe vremea cand frecventam o biserica in care barbatii stateau separat de femei, din cauza faptului ca predicile, de cele mai multe ori, se ocupau cu "araturile de toamna" pentru a nu ma plictisi mai dadeam cate un "search" in tabara cealalta. :D :D :D

26/11/08 10:32

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Cred ca unul dintre motivele pentru care unele biserici nu accepta ca fratii si surorile sa stea laolalta in adunari este acela ca sunt "surori" care mai vin imbracate sexi, si atunci normal ca fratele de langa ea e ispitit si numai la Domnul nu se mai gandeste.
Personal nici nu mi-a trecut vreodata prin cap ca daca ma voi casatori nu voi avea voie sa stau langa sotul meu in biserica. Cred ca se cam exagereaza.... Ne preocupam de astfel de lucruri care nu cred ca au vreo valoare in ochii lui Dumnezeu.  La urma urmei, fiecare cum are incredintarea.

26/11/08 11:53

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

lara a scris:

Cred ca unul dintre motivele pentru care unele biserici nu accepta ca fratii si surorile sa stea laolalta in adunari este acela ca sunt "surori" care mai vin imbracate sexi, si atunci normal ca fratele de langa ea e ispitit si numai la Domnul nu se mai gandeste

Creca de asta... :D Lara, stim ca nu asta e motivatia... dar tu ai scos in evidenta un astect trist dar adevarat... Saracutul de frate... Dar trebuie sa tinem cont de un aspect: ochiul pacatos va vedea sexy si acolo unde imbracamintea este foarte decenta... Decat sa rezolvam problema separand fratii de surori eu propun sa scoatem ochiul... ;)(daca ochiul tau te face sa pacatuiesti... scoatel...)

Eu sunt de parere caci un om care a fost tot timpul sclav, nu stie sa se comporte de om liber... ar face dezastre... deci mai bine deocamdata sa lasam lucrurile asa cum sunt... Asteptm ca Duhul sa dea libertate in Hristos... Amin... si o va face... Daca confruntam biserica de 10 ani in urma cu cea de astazi, vedem ca Duhul este la lucru...
God bless

Ultima modificare de dodo86 (26/11/08 13:16)

26/11/08 13:11

mariposa4dios
membru

apropo de imbracat sexi...o fata care are frica de  Dumnezeu si care intr-adevar il are pe Hristos in ea, nu se imbraca sexy.O femeie poate fi foarte placuta, e o mare diferenta in a se imbraca sau a fi sexy, si a se aranja.Si apoi mai e un aspect.Sunt baieti/barbati care se uita la femei imbracate cu fusta lunga si larga, si bluze largi si tot se simti ispititi si mintea lor o ia razna.Eram pe strada, cu o fusta lunga pe mine, dreapta, si un tricou pana pe solduri.Era intr-o sambata aprox. undeva la orele dumamiezii cand strazile sunt pline mai ales intr-un oras ca timisoara.Un barbat pe bicicleta s-a luat de mine, a inceput sa imi faca avansuri si ...a inceput sa imi arate si sa imi spuna lucruri rusinoase.Un alt aspect.Stau langa mare, in Spania, vara e plaja plina de femei in costume de baie...care mai de care.Tineri din biserica ies in fiecare weekend sa joace volei pe plaja.Tinei din biserica traiesc in orasul asta si vad corpuri provocatoare si ispititoare toata ziua.Si atunci ... te gandesti in ce vad ei provocator...sau de ce se manifesta asa...cand esti imbracata in fusta si bluza decenta si cu batic pe cap.Si atunci cand esti in costum de baie, sau vad femei imbracate asa, nu au nici un fel de reactie.Concluzia mea la acestea este ca...intr-adevar noi ca si fete/femei avem datoria sa nu fim ispititoare, cand plecam de acasa sa nu ne imbracam cu gandul asta si sa nu ne gandim la aceasta.Dar si acei barbati care vor sa ¨fie ispititi¨, si le zboara mintea, se pot ispiti si daca vad o frmeie imbracata intr-un sac.

26/11/08 15:17

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Hai sa vorbim din Biblie si pot sa aduc din multe cartii din Biblie dar cred ca 1 Corinteni are destule exemple.
1 Corinteni 6:15 Nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădulare ale lui Hristos? Voi lua eu mădularele lui Hristos, şi voi face din ele mădulare ale unei curve? Nicidecum!
1 Corinteni 6:16 Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă, este un singur trup cu ea? Căci este zis: "Cei doi se vor face un singur trup".
1 Corinteni 6:17 Dar cine se lipeşte de Domnul, este un singur duh cu El.

Deci madularele noastre sunt ochi? Asa ca ochi care sunt a-Lui sa facem al pacatului si a poftelor? De ce vreti sa faceti mai greu ca surori in sangele Lui Isus Hristos mai greu sa folosesc ochii pentru lucruri la placul Lui?
Deci noi suntem unu cu Isus, cu sangele Lui si putem face dupa placul nostru? Oare noi nu ne si pasa de alti si daca i ducem la pacat, nustiu daca chiar intelegiti acest lucru, daca suntem una cu sangele Lui Isus suntem una cu frati si surorile Lui adica suntem una cu biserica, de ce iti faci madularere voastre sa pacatuiesc?
Inca ceva din Biblie; 1 Corinteni 7:5 Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.
1 Corinteni 7:5 Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.

In 7:5 de ce zice sa fiti deslipiti doar din buna voie cand postiti si cand va rugati? Chiar nu intelegeti ca noi ca finte umane suntem nimic, ne putem duce la pacat si ispita foarte usor. Fata de Domnul lucruri de astea nu sunt dupa placul Lui cand va rugati sa stati linga si dupa un minut vine ispita satana si pacatuiti.
Hai sa mai vedem.... 1 Corinteni 7:27 Eşti legat de o nevastă? Nu căuta să fii dezlegat. Nu eşti legat de o nevastă? Nu căuta nevastă.
1 Corinteni 7:28 Însă, dacă te însori, nu păcătuieşti. Dacă fecioara se mărită, nu păcătuieşte. Dar fiinţele acestea vor avea necazuri pământeşti, şi eu aş vrea să vi le cruţ.
1 Corinteni 7:29 Iată ce vreau să spun, fraţilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta, pentru ca cei ce au neveste, să fie ca şi cum n-ar avea;
1 Corinteni 7:30 cei ce plâng, ca şi cum n-ar plânge; cei ce se bucură ca şi cum nu s-ar bucura; cei ce cumpără, ca şi cum n-ar stăpâni;
1 Corinteni 7:31 cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi de ea; căci chipul lumii acesteia trece.
1 Corinteni 7:32 Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine nu este însurat, se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului.
1 Corinteni 7:33 Dar cine este însurat, se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei.
1 Corinteni 7:34 Tot aşa, între femeia măritată şi fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul şi cu duhul; iar cea măritată se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei.
1 Corinteni 7:35 Vă spun lucrul acesta pentru binele vostru, nu ca să vă prind într-un laţ, ci pentru ceea ce este frumos, şi ca să puteţi sluji Domnului fără piedici.
1 Corinteni 7:36 Dacă crede cineva că este ruşinos pentru fata lui să treacă de floarea vârstei, şi nevoia cere aşa, să facă ce vrea: nu păcătuieşte; să se mărite.
1 Corinteni 7:37 Dar cine a luat o hotărâre tare, şi nu este nevoit ci este slobod să lucreze cum vrea, şi a hotărât în inima lui să-şi păstreze pe fiica sa fecioară, face bine.
1 Corinteni 7:38 Astfel, cine îşi mărită fata, bine face, şi cine n-o mărită, mai bine face.
1 Corinteni 7:39 O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăieşte bărbatul; dar dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.
1 Corinteni 7:40 Dar, după părerea mea, va fi mai fericită dacă rămâne aşa cum este. Şi cred că şi eu am Duhul lui Dumnezeu.

Aici vorbeste cand esti legat de inca o persoana inseamna ca ai o "piedica", eu zic sa cititi acolo si pot sa va mai dau ca stiu Domnul are de mai zis din Biblie de subjecte acestea.
Oare suntem noi mai destepti de cei ce a fost, suntem mai dupa voia Lui ca sa credem ca ce a fost inainte e mai bine acum?
Scoati-va, eu nu o sa explic ce zice acolo pentru ca ma intereseaza opinia voastra ce a fost scris acolo.

26/11/08 15:56

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
deci .... la o emisiune tv ... nu mai tin minte pe ce post si nici emisiunea ... erau niste ortodocsi ... si o femeie ... s-a trezit zicand ca daca esti in post ... cel de Craciun ... spre ex. caci despre el era vb ... ai voie sex ... in fine nu asea a spus ... dar asea se intelegea ... deci deci ai voie sex daca esti casatorit sau casatorita ... ei na ... mama zmeului ... deci daca esti casatorit ai voie sex ... ce mama zmeului de post o mai fi si ala cu sex ... :):):)

26/11/08 16:06

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
si "mama zmeului" ce rol are in fraza ta?

26/11/08 16:59

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
si discutia asta ce rol are aici ?

26/11/08 18:53

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Referitor la 1 Cor 6, acel text este adresat barbatilor nu femeilor. Sa mai aducem in discutie si faptul ca daca ochiul te face sa pacatuiesti mai bine il scoti? Nu inteleg de ce trebuie sa tragem atat pe bietele fete si nu incercam mai degraba sa ne educam noi? Pentru ca este mult mai simplu sa-l schimbi pe celalalt decat sa te schimbi pe tine insuti.

Referitor la 1 Cor 7:5, dezlipirea nu se refera la despartire ci la abstinenta sexuala. Si a avea ganduri erotice cu sotia mea nu consider deloc ca ar fi pacat.

Referitor la 1 Cor 7, trebuie sa intelegem si contextul in care a fost scris. A fost scris in vremea unor mari prigoane in care a fi casatorit nu era chiar o fericire deoarece nu putini si-au vazut sotii sau sotiile sau copiii torturati sau martirizati. De asemenea, a spune ca este o "piedica" este gresit deoarece Dumnezeu i-a dat barbatului nu o "piedica" ci un "ajutor potrivit".

27/11/08 09:37

livu2day
membru

Deci ai citit totul? Zice Pavel "Dar fiinţele acestea vor avea necazuri pământeşti, şi eu aş vrea să vi le cruţ.". Ce zice aici ca o sa fie o piedica si mult mai greu pentru cineva sa aiba o relatie cu Dumnezeu, exemple mai sunt iti mai arat aici.
"1 Corinteni 7:32 Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine nu este însurat, se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului.
1 Corinteni 7:33 Dar cine este însurat, se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei.
1 Corinteni 7:34 Tot aşa, între femeia măritată şi fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul şi cu duhul; iar cea măritată se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei.
" - Aici iaras sa refera de ce un sot sau o sotie poate fi o piedica relatia ta cu Domnul, sper ca ai recunoscut acestea lucruri de la inceputul Biblie-i cu Adam si Eva. A fost multe exemple une a fost piedice pentru barbati femei, pentru ca barbati nu sa gandesti acuma doar la ei ci si la femeia Lui.
Sunt mult exemple in Biblie unde femeia a dus barbatul in pacat, oameni extraordinari si noi suntem mai ai Domnul fata de cei in Biblie?

A fost si relatie adevarate binecuvintari unde o femeie te ajuta si te sprijina cand ai nevoie in Biblie dar nu cred ca scrie undeva caci cand te rogi si incerci sa fi cu Domnul sa te gandesti la sotia sau la orice lucru altceva? De ce sa riscam lucru sa fim pacatuiti?

Daca crezi ca avand ganduri, tot feluri fapte cu sotia e pacat cand te rogi si te daruiesti Domnul, caci doar Lui trebuie sa te gandesti. Zice clar in 1 Cor 7:5 nu?

La 1 Cor 6; am folosit textul ca noi suntem unu cu Isus in primu rand nu cu sotia sau sotul. Pentru ca sa refera la unul cu sangele Lui Isus si suntem unu cu El nu? Asa ca noi trebuie sa ne sfantim si sa nu ducem trupul Lui Isus in pacat? Noi toti suntem un trup a-Lui Isus (adica Biserica), deci sora cand te gandesti la faptele tale sau frate ganditi cum afecta trupul vostru care este in Hristos Domnul.

27/11/08 13:18

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
bai liviu...eu sunt de parere ca orice barbat, mai ales cei pusi in slujba trebuie sa aiba neveste pentruca altfel nu au o mare eficienta in slujire, sigur ca pe vremea lui Pavel femeia avea alt rol, dar a trecut ceva timp de atunci si lucrurile s-au cam schimbat...si in plus Pavel isi zice doar parerea acolo...si mai e ceva ce nu stim, cat de sanatos era Pavel in privinta aceasta...dar pentru zilele naostre eu cred ca slujitorul nu e bine deloc sa stea fara nevasta...........dar, sa trecem la asezarea din biserica

sunt absolut convins ca daca stai langa nevasta in timpul bisericii te vei gandi la picioarele ei in timpul rugaciunii, e absurd :)...daca nu esti un obsedat sexual te vei ruga fie ca stai langa un barbat fie ca stai langa nevasta-ta...iar in cazul opus te vei gandi aiurea fie ca stai langa alt barbat fie langa nevasta.

Ultima modificare de gabi_aron (27/11/08 13:44)

27/11/08 13:42

Site web  
nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Eu zic ca acolo unde fratii sunt despartiti de surori, e bine sa ramana asa. Si acolo unde nu e asa, sa nu se schimbe. Nu trebuie sa facem caz din asta, nu avem un indemn biblic care sa ne spuna cum sa facem. Fiecare face cum e calauzit se sus.
La urma urmei te duci la biserica pentru altceva, nu conteaza langa cine stai, te duci sa ai primesti invatatura si sa stai in legatura cu Dumnezeu. Cine se duce pentru altceva isi pierde timpul...

27/11/08 14:36

gabi
membru

asta ziceam si eu la inceput...dar vad ca altii forteaza cu texte biblice care nu se prea potrivesc :)

27/11/08 14:41

Site web  
livu2day
membru

Nu se potrivesc? Texte Biblice sunt da si Amin.
Depinde de parerea noastra cum citim dar cred ca toti trebuie sa recunoastem daca tu esti mai tare si mai rezistent e pentru ca Domnul tia dat asa, laudat sa fie EL.
Dar ca oameni suntem pacatosi, murdari si suntem nimic ca noi. Doar Isus si prin El suntem ceva.
Dar uite "ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. de ce zice nestapanirii noastre?
Daca te binecuvintat Domnul si rezisti la ispite bravo tie dar ganditi-va de alti. De ce sa facem lucruri dupa placul nostru fara sa ne gandim ca afecteaza pe alti in fine...
Ce a zis Pavel parerea citeste chiar la sfarsit, evanghelia care a scriso el a fost prin Duhul Sfant dat de la Domnul sa cunoasca in adanc Adevarul.
Nu e vorba de tine, hai sa iti explic; Eu ca barbat este cineva in fata si ochiu sa misca din cand in cand si opa ma dau peste o femeie in fata mea si din greaseala ma uit la ce sa fie. Nu poftesc dar ma uit si nu vreau, dar prin metode de astea fara sa vrei te poti duce in pacat. E cum ar zice ma joc cu drujba in casa ca stiu ce fac si eu ma stapenesc pe mine insusi dar nu te gandesti ca poti lovi si pe alti.
Da Nicu te duci la Biserica doar pentru Dumnezeu, doar cand vine uni si alti doar pentru fete le facem mai usor sa fie chiar in fata lor si pofteasca, sa faca casa de rugaciune una de pofte? Sau tu ca om nu gresesti si ochiul te duce unde nu vrei? Eu vreau sa zic inainte era asa si de ce vreti sa schimbam dupa comfortu nostru? Mai bine sa nu fie nici o piedica cand mergi la Biserica.
Despre post sa refera la gandire sexual sau orice atingere cu sotia intrun anumit fel e pacat cand faci post sau rugaciune. Caci cand faci postul nu trebuie sa nu pacatuiesti nici in gand sau fi dus la ispita deloc, altfel zi de jertfa e distrusa. La fel e in rugaciune.

Edit: Pentru Gabi_aron, oare de ce sunt lucrurile schimbat cum crezi fata de vremea in care a fost Pavel? A fost schimbate pentru ca noi le schimbam dupa placul nostru nu? Si daca sa schimbat lucrurile, oare sa nu mai ascultam 100% ce zice Biblia sau oameni care Domnul vorbestr prin? Nustiu ce parerea ai?

Ultima modificare de livu2day (27/11/08 15:12)

27/11/08 15:02

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Mda ..la noi in biserica fraţii stau în dreapta iar surorile în stânga.
Eram tare mică şi neştiutoare în timp ce predica pastorul despre judecata de apoi.
Am auzit ca oile vor sta la dreapta şi caprele la stânga. Pastorul avea obiceiul să gesticuleze ca un italian şi când a zis "caprele" , a aratat înspre partea surorilor, că noi eram în stânga. Ce indignata am fost!!! :(
De aceea prefer adunarile mixte. :D

27/11/08 15:13

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Liviu, uite, eu ma duc la o biserica unde fratii stau separat de surori si cred ca e bine sa ramana asa. Dar, la biserica nu te duci sa stai stana de piatra pe scaun/banca, te mai uiti incoace-incolo fara sa vrei. Nu putem sa separam cu paravane sa nu mai vedem fete/baieti in adunarile crestine. Aici fiecare trebuie sa se abtina si sa nu cada in ispita.
La urma urmei cand te uiti poate sa-ti atraga privirile ceva si asa poate fi din cauza indecentei afisate de unele fete, dar uneori si de barbati... Dar aici trecem la alt subiect, cel cu tinuta in adunare.

27/11/08 15:15

livu2day
membru

Hmm, eu cred ca e vorba caci femeile si barbati separati e bun ca precautie sau sa nu fi dus in ispita mai usor. Tot poti sa pacatuiesti oricum dar daca merge cu gandu daca pacatuim de ce sa lu-am precauti sa nu fim in ispita mai usor.
Eu sper sa nu lasam cum a fost inainte pentru ca timpu sa schimba mai mult dupa placul nostru, dar e vorba sa nu ajungem, unde o sa fie in biserica usor sa fi dus la ispita. Imi place sa fiu curat inaintea Domnul si sa pot sa ma rog cu indrezneala.

27/11/08 15:46

gabi
membru

livu2day a scris:

Nu se potrivesc? Texte Biblice sunt da si Amin.

mai man nu am contestat adevarul bibliei doar ca pe langa versetele care le gasesti tu scrise acolo mai e si un context cultural, ideologic, social..etc.

liviu a scris:

De ce sa facem lucruri dupa placul nostru fara sa ne gandim ca afecteaza pe alti in fine...

pai ne gandim si la altii, deaia sta fiecare unde vrea...cei slabi stau dupa vechiul obicei iar cei tari dupa cum se simt bine...ce e gresit?

liviu a scris:

Ce a zis Pavel parerea citeste chiar la sfarsit, evanghelia care a scriso el a fost prin Duhul Sfant dat de la Domnul sa cunoasca in adanc Adevarul.

da mai dar Pavel face distinctia intre lucrurile care sunt certe, universal adevarate si parerile lui..citeste mai cu atentie cartea.

liviu a scris:

Edit: Pentru Gabi_aron, oare de ce sunt lucrurile schimbat cum crezi fata de vremea in care a fost Pavel? A fost schimbate pentru ca noi le schimbam dupa placul nostru nu? Si daca sa schimbat lucrurile, oare sa nu mai ascultam 100% ce zice Biblia sau oameni care Domnul vorbestr prin? Nustiu ce parerea ai?

bai omule...ce pozitie avea femeia atunci in societate?...ce roluri avea in familie?...care era raportul intre abrbat si femeie pe atunci?...fa o comparatie cu zilele noastre sau cu cultura de aici si cea de acolo...tu inca umbli cu haine dupa cum se imbracau si ei?..sau ai evoluat?...daca ai avoluat trebuie sa adaptezi si Biblia la viata cotidiana ca pocaitii nu sunt oamenii pesterilor ci oameni normali incadrati in societate

27/11/08 16:25

Site web  
livu2day
membru

Parerea Lui Pavel a fost a Domnului, el si-a dat viata dupa Domnul si anume a fost adus la calea randuita de Domnul sa scrie ce a scris? Parerile lui Pavel oare nu sunt a-Lui Domnul sau doar mie mi sa pare asa? Zice aici, eu o sa citesc in continu din nou si din nou Biblia dar ia uite; "Şi cred că şi eu am Duhul lui Dumnezeu." zice El la sfarsit acolo ;)
Ce conteaza femeia ce a fost inaine si acum? Noi oare nu trebuie sa bagam inseamna faptele si cum sa developeaza lumea si ne urmarim calea Lui cit mai precis dupa voia Lui? De hainile mele zice sa va folositi de lucruri lumesti caci sunt ingaduite de Domnnul dar nu toate de folos.
Contextele Biblice folosite cred ca a avut un rost in conversatia aceasta, stiu ca are mai multe intelegeri caci Biblia e asa de tainica poti sa citesti de 100 de ori si tot timpu sa gasesti ceva nou in verset, depinde cum ne lumineste Domnul.
Domnul o sa fie acealeas in veci si Biblia o sa fie intotdeauna acealeas rostca sa fie calea pe care o sa urmarim, nu sa schimba doar daca vrem sa o vedem schimbat.
Cei tari stau cum vreu pentru ca nu exista tari sa slabi, doar ce exista acei tinut tari de Domnul, El ne face cand tare si mare sau cand mic de rusine. Asa ne invata El ca suntem o finta de nimic si rostul nostru e sa fim dupa voia Lui.

Ultima modificare de livu2day (27/11/08 16:43)

27/11/08 16:42

gabi
membru

Mai, tu ai o problema...si problema aceasta consta in faptul ca citesti in plus de ce se scrie :) ...cine a schimbat ceva din Biblie?...nimeni, doar ca adaptam cele spuse la zilele noastre si orice om la care inca ii mai functioneaza ratiunea adapteaza spusele Bibliei la zilele noastre....altfel Biblia ar fi o carte veche si depasita...tocmai aici e esenta, in adaptare mai liviu ;)
In legatura cu Pavel, am avzut si eu ce scrie la sfarsitul versetului 40...si totusi...oamenii din conducerile bisericilor au Duhul Lui Dumnezeu, nu?...si atunci dece apar atatea discordante intre principii?oare o fi Duhul nehotarat?...las-o balta :)

27/11/08 16:50

Site web  
livu2day
membru

Toti au aceleas Duhul Lui Dumnezeu, dar zice ca nu toti o sa aiba la fel intelegi? Duhul care la avut oare nu a fost pentru a rosti evanghelia? Daca nu oare ce a zis sa nu lu-am in total? A fost sfat nu ca porunca dar sfatul are rostul lui intrun fel nu?
Nu inteleg ce ai zis de Duhul nehotarat, te rog daca vrei sa explici.
Eu sunt si asa mia fost dat de la Domnul sa fac cum mi-a fost dat de la El. Nu cred ca poti sa zici ca sa zici din predici si etc caci eu nu sunt de gen sa ascult la predici. Daca eram, eram deja botezat la 16 ani sau etc.
Citesc in plus Biblia nu cred ca exista ceva in plus cand faci ceva ce e a Domnului, poate n-am inteles. Nu uita nu stiu romina asa de bine :D

27/11/08 17:07

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
In fata lui Dunezeu toti suntem la fel si toti suntem frati .... deci ...

KJ.

27/11/08 20:14

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07

gabitzu.sb a scris:

In fata lui Dunezeu toti suntem la fel si toti suntem frati .... deci ...

de la un timp incoace ... mi-am schimbat aceasta parere ... mi se intampla lucruri ... nu spun ce ... cum se face ca mie EL imi arata niste chestii si altora nu ...??? deci om fi egali dar unii primesc chestii in plus ... sa fie asta egalitate??? ... io cred ca fiecare primeste dupa "varsta si experientza" pe care o are

Ultima modificare de giany (27/11/08 20:21)

27/11/08 20:17

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la