TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Botezul cu Duhul Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9
Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Cand ne referim la punerea mainilor,ce inseamna acest lucru mai exact? Un preot sau o persoana care a fost botezata cu Sfantul Duh iti poate transmite si tie?
De ce crestinii staruie si se agita dupa botezul cu Sfantul Duh?E ceva ce-mi scapa?Adica eu una am simtit si simt ca trebuie sa ma botez in numele Domnului Isus(botezul marturisirii credintei), simt Duhul Sfant in mine clar, dar nu am simtit nevoia sa ma rog musai pentru botezul cu Duhul Sfant si sa vorbesc in limbi.Oare El nu stie mai bine ca mine ce imi trebuie sau ce anume urmeaza sa-mi dea, pentru ce ma pregateste?! Nu ar fi mai bine sa ne rugam de fapt sa ne ajute si sa ne indrume in lucrarea pentru care ne-a ales?

15/09/10 11:52

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

ROXANA82 a scris:

Cand ne referim la punerea mainilor,ce inseamna acest lucru mai exact? Un preot sau o persoana care a fost botezata cu Sfantul Duh iti poate transmite si tie?
De ce crestinii staruie si se agita dupa botezul cu Sfantul Duh?E ceva ce-mi scapa?Adica eu una am simtit si simt ca trebuie sa ma botez in numele Domnului Isus(botezul marturisirii credintei), simt Duhul Sfant in mine clar, dar nu am simtit nevoia sa ma rog musai pentru botezul cu Duhul Sfant si sa vorbesc in limbi.Oare El nu stie mai bine ca mine ce imi trebuie sau ce anume urmeaza sa-mi dea, pentru ce ma pregateste?! Nu ar fi mai bine sa ne rugam de fapt sa ne ajute si sa ne indrume in lucrarea pentru care ne-a ales?

Nu crestinii staruie si se agita sa primeasca botezul cu Duhul Sfânt ci penticostalii şi carismaticii care au o viziune particulara asupra acestui subiect.
Orice persoana atunci cand se converteste la crestinism asa cum invata scriptura primeste darul Sfântului Duh la botez ( Fapte 2:37-41).
Botezul cu Duhul Sfant a fost doar pentru apostoli in ziua de rusalii când a început Bierica.
Transmiterea de daruri speciale prin "punerea mainilor" a fost de asemenea tot privilegiul apostolilor.

15/09/10 13:24

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

ROXANA82 a scris:

Nu ar fi mai bine sa ne rugam de fapt sa ne ajute si sa ne indrume in lucrarea pentru care ne-a ales?

Ba da, ar fi mult mai bine.

nascutinvingator a scris:

Transmiterea de daruri speciale prin "punerea mainilor" a fost de asemenea tot privilegiul apostolilor.

Acest privilegiu nu a fost numai al apostolilor.

1 Timotei 4:14   
Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor.

15/09/10 14:46

nascutinvingator
membru

+Archangel+ a scris:

Acest privilegiu nu a fost numai al apostolilor.

1 Timotei 4:14   
Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor.

Nu avem nici un indiciu in Biblie care să arate că darul pe care îl avea Timotei implica şi capacitatea de a face semne şi minuni.În schimb ştim că el avea darul de evanghelist (2 Tim 4:2) şi că asemenea lui Tit era implicat în organizarea bisericilor locale.
Punerea mâinilor de către prezbiteri(bătrâni) este diferită de cea a apostolilor , având drept  scop binecuvântarea la începerea unei lucrări ,chiar şi peste Pavel şi-au pus mâinile proorocii şi învăţătorii din Antiohia înainte să plece în misiune.
Punerea mâinilor de către apostoli avea drept scop transmiterea de daruri speciale necesare bisericii doar în acea perioadă de început ,nu era doar o binecuvântare ca în cazul bătrânilor, care se poate practica şi astăzi.

15/09/10 15:55

Site web  
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08

ROXANA82 a scris:

Ciudata perceptie asupra Duhului Sfant vad ca sufla de ceva timp printre credinciosi. Este vazut mai mult ca un virus care se ia prin atingere. Sau altii il vad ca yoghinii: un transfer de energie. Ciudat cum incepem sa pierdem din vedere exact ceea ce este: O persoana, Ajutor, Mangaietor, Sfatuitor, D-zeu. Vorbim de El ca si cum am vorbi de boli transmisibile. Bine ar fi ca toti sa fim botezati si umpluti de El, dupa voia Lui, si nu dupa fanteziile noastre.
Roxana, sa stii ca nu ti-am raspuns la postarea ta, ci am luat-o doar ca exemplu al unei mode actuale prin biserici. Si dupa cate am observat si tu esti framantata de problemele astea. Daca Duhul Lui este in tine te va lumina cu siguranta. Crede, spera si iubeste dupa voia Lui.

15/09/10 21:04

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Nu crestinii staruie si se agita sa primeasca botezul cu Duhul Sfânt ci penticostalii şi carismaticii care au o viziune particulara asupra acestui subiect...

Daca eu sau tu nu suntem penticostali sau carismatici, nu crezi ca ar trebui in primul rand sa ne respectam semenii? Eu stiu si baptisti care "se agita" si care au "o viziune particulara". Nu cred ca e cazul sa vorbim despre ei in mod peiorativ, mai ales cand e vorba de lucrarea Duhului Sfant care este destul de diversa, dupa cum zicea si Domnul Isus: "vantul sufla incotro vrea..."

Orice persoana atunci cand se converteste la crestinism asa cum invata scriptura primeste darul Sfântului Duh la botez ( Fapte 2:37-41).

In pasajul biblic pe care-l indici aici, credinta incepe in urmatoarea ordine: pocainta(nu conversie), botez in apa, apoi, (adica dupa) urmeaza Darul Sfantului Duh, iar nu la botez. Vezi ca le incurci?

Botezul cu Duhul Sfant a fost doar pentru apostoli in ziua de rusalii când a început Bierica.
Pasaj biblic? Capitol, verset?

La fel, referinta Biblica?

Si de unde o scoti ca ei au avut privilegii? Faci analogie cu mai marii acestei lumi, care au privilegii fata de muritorii de rand?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

16/09/10 01:03

nascutinvingator
membru

Respect orice om orice religie ar avea chiar şi satanist dar asta nu o să mă împiedice să-i spun adevărul. Nu o să-i spun niciodată unui negru că e alb ca să par tolerant.

Toate astea împreună înseamnă convertire nu doar credinţă sau pocăinţa."Apoi" nu indică o experienţă ulterioară convetirii ci doar arată care este urmarea (rezultatul) convertirii şi anume primirea darului Duhului Sfânt.Intrucât prin botez se incheie naşterea din nou  (convertirea) tot atunci se primeşte şi darul duhului pentru că naşterea din noua este nu doar din apă ci din apă şi duh.

Fapte 1:4,5 ; Fapte 2;1-4

A mai trăit cineva o experienţă similară? Parţial doar cei din casa lui Corneliu  dar altcineva nu poate pretinde o astfel de experienţă.

]

Fapte 6:6 ; Fapte 8: 6,7 ; Fapte 8:14-17

Filip a primit de la apostoli prin punerea mâinilor puterea de a face minuni dar nu a putut transmite mai departe ,au venit apostolii şi au dat şi samaritenilor daruri prin punerea mâinilor.

Nu fac nici o analogie ,doar recunosc rolul pe care l-au avut apostolii ca temelie şi început al Bisericii.( Efeseni 2: 20-22)

16/09/10 09:04

Site web  
Roxana
membru

SWORD sa stii ca pentru multi este destul de greu sa stie ce trebuie faca.Eu ti-o spun din punctul meu de vedere.In momentul in care te pocaiesti si credinta ta este din ce in ce mai puternica simti nevoia sa faci ceva, un ceva despre care inca nu stii prea multe.Nu stii incotro sa o iei.Eu una simt pacea si linistea , simt Sfantul Duh, dar apoi cand citesc postarile de pe aici si vad ca unii vorbesc in limbi sau ca au fost botezati,stai si te intrebi unde gresesti sau ce faci gresit, iei exemplele unora drept regula, deci, trebuie sa ma rog si eu sa primesc botezul cu Sfantul Duh si darurile.Exact de asta spuneam mai sus ca eu una nu am simtit chestia asta ca pe o nevoie, asa cum simt in legatura cu botezul in apa ca marturisire a credintei.De asta spuneam ca poate ar trebui mai mult sa ne rugam ca Domnul sa ne ajute si sa ne indrume in lucrarea pentru care ne-a ales.Poate nu o sa fiu botezata niciodata cu Sfantul Duh sau poate nu o sa vorbesc niciodata in limbi, asta inseamna ca nu sunt un crestin veritabil, autentic sau mai stiu eu cum?!

Ultima modificare de ROXANA82 (16/09/10 14:49)

16/09/10 14:46

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

ROXANA82 a scris:

Poate nu o sa fiu botezata niciodata cu Sfantul Duh sau poate nu o sa vorbesc niciodata in limbi, asta inseamna ca nu sunt un crestin veritabil, autentic sau mai stiu eu cum?!

Nici pe departe. Mantuirea vine in urma credintei in jertfa lui Isus Hristos, si nicidecum in urma botezului cu Duhul Sfant.

Ioan 3:16
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Ultima modificare de FiicaDeRege (16/09/10 15:53)

16/09/10 15:52

emanuel
membru

....Intrucât prin botez se incheie naşterea din nou  (convertirea)...

Tu-i spui convertire nasterii din nou?

Pai din etimologia cuvintelor, nastere si convertire sunt lucruri diferite; in plus cuvantul convertire nu apare in Biblie in aceasta forma, si iar daca in locul vreunui cuvant din Biblie tu ai dori sa pui convertire, cred ca acel cuvant ar fi intoarcere, iar nu nastere .

...
tot atunci se primeşte şi darul duhului pentru că naşterea din noua este nu doar din apă ci din apă şi duh.

Nu-ti spun cum Domnul Isus i-a spus lui Nicodim, dar iti recomand sa citesti cu atentie, ce trebuia sa cunoasca nicodim privind nasterea din nou, pentru ca Nicodim ca rabin nu avea de unde sa stie despre botezul crestin, asa cum tu spui ca nasterea din apa este similara botezului in apa.

Fapte 1:4,5 ; Fapte 2;1-4

A mai trăit cineva o experienţă similară? Parţial doar cei din casa lui Corneliu  dar altcineva nu poate pretinde o astfel de experienţă.

Intrebarea corecta este : scrie in Biblie ca vor avea loc astfel de experiente? Categoric scrie. A doua intrebare: scrie in Biblie ca aceste experiente nu vor mai exista dupa apostoli? Raspunsul este : nu scrie.
Atunci, de ce sa spunem ca nu exista, doar pentru simplul fapt ca noi nu cunoastem?
Nu putem afirma ca exista, nici ca nu exista ceea ce nu cunoastem!

Este cel mai corect sa recunoastem umil, ca noi nu cunoastem astfel de experiente, asta in cazul in care nu cunoastem, decat plini de noi insine sa spunem sus si tare ca nu exista.

Ultima modificare de emanuel (16/09/10 19:54)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

16/09/10 19:53

nascutinvingator
membru

Nicodim nu ştia despre botezul creştin dar sigur Isus ştia( vezi şi Marcu 16:15-16; Matei 28: 18-20)  şi aici e important ce ne transmite Isus şi nu ce ştia sau nu Nicodim.
De asemenea Pavel ştia despre legătura dintre botez şi naşterea in nou când le scria romanilor (Romani 6:1-8) ca prin botez suntem îngropaţi  impreună cu Isus pentru a  trăi o viaţă nouă prin duhul,
sau colosenilor (Col 2:11-12) sau efesenilor ( Efeseni 5:26) sau lui Tit ( Tit 3:5).

1 Cor 13:8-10 arată că atunci când va veni "ce este desăvârşit" darurile speciale vor înceta.
Cuvântul Lui Dumnezeu este desăvârşit ( complet ) de la sfârşitul sec I  când a fost scrisă ultima carte " Apocalipsa" ca urmare tot de atunci "limbile vor înceta".

Biblia de asemenea ne avertizează cu privire la cei care fac semne ( Matei 24:24;2 Tes 2:9-12 )  ca să ne păzim de ei.
Dacă cineva pretinde că este botezat cu Duhul ca şi apostolii dar nu face ce făceau apostolii este corect să spunem că experienţa respectivă nu este de la Dumnezeu,chiar dacă noi personal nu am experimentat astfel de lucruri? Eu cred ca Da.

Ultima modificare de nascutinvingator (16/09/10 21:33)

16/09/10 21:32

Site web  
Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

FiicaDeRege a scris:

Nici pe departe. Mantuirea vine in urma credintei in jertfa lui Isus Hristos, si nicidecum in urma botezului cu Duhul Sfant.

Mă întreb însă cum poate un creştin să fie cu adevărat un urmaş al lui Hristos , fără să fie plin de Duhul Sfânt. Personal cred că odată ce în viaţa unei persoane are loc căinţa şi pocăinţa , aceasta este condusă de Duhul Sfânt.

Oricum, sintagma în sine "botezul cu Duhul Sfânt " mi se pare ciudată. Ar fi mai potrivit, zic eu, "Umplerea cu Duhul Sfânt", căci Duhul e cel care ne face conştienţi de păcate dinainte de a ne cere iertare de ele. :)

16/09/10 21:40

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Roxana
Doua lucruri sunt cu adevarat importante pentru mantuire: Botezul din duh si din apa. Fara nasterea din nou nimeni nu va intra in Imparatie. Niciunde nu scrie ca fara a vorbi in limbi sau a face alte minuni nu va fi mantuit. Cat despre necesiatea botezului in apa eu cred ca vei intelege mai bine in timp. Cineva poate trai in cuplu si fara sa vada "necesitatea"casatoriei...dar in timp o va vedea, fiindca ea presupune mai mult deacat o simpla hartie.

17/09/10 04:34

emanuel
membru

Nicodim nu ştia despre botezul creştin dar sigur Isus ştia( vezi şi Marcu 16:15-16; Matei 28: 18-20)  şi aici e important ce ne transmite Isus şi nu ce ştia sau nu Nicodim.

Eu cred ca nicodim ar fi trebuit sa stie. Cel putin asa ne la sa Biblia sa intelegem "tu esti rabinul lui Israel si nu cunosti aceste lucruri"? Intrebarea retorica era venita ca o mustrare usoara pentru el, dar botezul crestin(in apa) nu avea cum sa-l cunoasca pentru ca nici nu functiona inca. Functiona doar botezul lui Ioan.

De asemenea Pavel ştia despre legătura dintre botez şi naşterea in nou când le scria romanilor (Romani 6:1-8) ca prin botez suntem îngropaţi  impreună cu Isus pentru a  trăi o viaţă nouă prin duhul,...

Prin botezul in apa? Inseamna ca nu ai vazut suficient de multi oameni scaldati, dar care au ramas tot ei, cei dinainte.

1 Cor 13:8-10 arată că atunci când va veni "ce este desăvârşit" darurile speciale vor înceta.
Cuvântul Lui Dumnezeu este desăvârşit ( complet ) de la sfârşitul sec I  când a fost scrisă ultima carte " Apocalipsa" ca urmare tot de atunci "limbile vor înceta".

Aici cred ca dezvolti o teologie privata. Stii de ce? Pentru ca trebuie sa iei tot contextul, nu doar o secventa , o fraza, iar apoi s-o adaptezi.
Locul indicat de tine din Biblie mai spune ceva: Cand va veni ceea ce este desavarsit va inceta ceea ce este in parte, adica "cunoastem in parte, si proorocim in parte", nu spune: "vorbim in limbi in parte", dar daca le-am lasa pe toate trei, asta ar insemna ca de la sfarsitul secolului 1 cum spui tu, ceea ce este in parte se sfarseste si cunoastem deplin.

Oare asa sa fie?

Daca cunoastem deplin, atunci ce inseamna pentru tine evul mediu?
Ce inseamna ca trebuie sa mai Cercetam Biblia? Insemna ca cunoastem in parte. Si ca sa nu spui ca aceasta se refera la informatia ce este disponibila, Biblia este clara: "Voi cunoaste deplin, asa cum si eu am fost cunoscut deplin" Oare noi am fost cunoscuti deplin doar atat cat cunoastem noi?

Cred ca nu te superi daca iti spun sa mai pui si tu mana pe Biblie, si s-o cercetezi.

A , inca ceva: Ziceai ca Biblia e desavarsita, si asa e, dar nu la asta se referea in epistola catre corinteni apostolul.
"Legea Domnului este desavarsita si invioreaza sufletul; ..." (Ps.19:7)
Asa ca dupa teologia ta, cunoasterea partiala, si profetia, ar fi incetat din vremea scrierii psalmilor, adica pana nu a aparut.

Biblia de asemenea ne avertizează cu privire la cei care fac semne ( Matei 24:24;2 Tes 2:9-12 )  ca să ne păzim de ei.

Biblia ne avertizeaza cu privire la profetii falsi sa ne pazim de ei, asta daca iei intelesul Bibliei si nu pui de la tine.

Dacă cineva pretinde că este botezat cu Duhul ca şi apostolii dar nu face ce făceau apostolii este corect să spunem că experienţa respectivă nu este de la Dumnezeu,chiar dacă noi personal nu am experimentat astfel de lucruri? Eu cred ca Da.

Unu la mana, nu erau doi apostoli care faceau aceleasi semne, sau aceleasi lucrari, ci prin lucrarea vasta, dupa cum voia Duhul ei faceau anumite semne, desi trimiterea lor era sa propovaduiasca Evanghelia. Aceste semne erau menita sa intareasca marturia lor.
Doi la mana, tu poti sa spui ce voiesti, dar nu te astepta ca pe acest forum sa ti se dea dreptate cand esti pe langa Biblie.
Trei la mana, daca cineva spune ca nu exista ceea ce el nu cunoaste, ce insemna oare? Nu pretentii izvorate din mandrie? "acestia, dimpotriva, batjocoresc ce nu cunosc..." Iuda vers.10.
Ei, cei la care se refera Iuda, batjocoreau alte lucruri, decat cele despre care vorbim aici, dar pe care ei nu le cunosteau.

In istorie au fost oamnei nu doar luati in ras, ci chiar ucisi pentru ca ceilalti nu cunosteau ceea ce ei spuneau, si atunci insemna pentru persecutori ca acele lucruri nu exista.

Andreea a scris:

...
Oricum, sintagma în sine "botezul cu Duhul Sfânt " mi se pare ciudată. Ar fi mai potrivit, zic eu, "Umplerea cu Duhul Sfânt", căci Duhul e cel care ne face conştienţi de păcate dinainte de a ne cere iertare de ele. :)

Cred ca este corecta aceasta abordare: " mi se pare ciudata", ceea ce este interesant e ca Biblia o foloseste! :) Cred ca are valoare ceea ce zice Biblia, chiar daca uneori  ni se pare ciudat.

Ultima modificare de emanuel (17/09/10 06:18)

17/09/10 06:15

nascutinvingator
membru

Conform cu Ioan 3:10 , Nicodim este mustrat nu pentru nu ştia deja ci pentru ca nu pricepea ce i se spunea.El nu avea de unde să ştie despre botezul creştin ,dar ca învăţător al Legii după semnele din Lege ,Psalmi şi Prooroci ar fi trebuit să recunoască că Isus este Mesia şi să priceapă că trebuie să accepte  mesajul său. După logica ta  atunci ,ce spune  Isus în Ioan 4:21-24  când defineşte închinarea în Noul Legământ nu are valoare pentru că femeia samariteancă nu ştia şi nu pricea ce i se spune.

Am văzut sute de oameni “scăldaţi”  dar asta nu-mi  dă dreptul să reduc  învăţătura bibliei despre botez la experienţele lor false.
Da în toate  pasajele citate Pavel vorbeşte despre botezul în apă dacă te iei după biblie .

Pe vremea Psalmilor Legea era desăvârşită în sensul că putea  să-I conducă pe oamenii ce trăiau în acel sistem spre ascultare de Dumnezeu , dar noi vorbim despre Noul Legământ iar mesajul lui Dumnezeu  către omenire era incomplet pe vremea Legii dar este complet (desăvârşit)  odată cu scrierea Noului Testament ( 1 Cor 3:7-18 ;1 Cor 4:6;Evrei 1:1-3),scriere terminată la sfârşitul sec I.
La 1 Cor 13: 8-10  Pavel nu spunea că “vorbim în parte”  ci spune textual că “ limbile vor înceta” când va veni “ ce este desăvârşit”.De asemenea spunea că “cunoaştem în parte”  şi “proorocim în parte”  şi că  această cunoaştere va fii deplină când va veni ce este desăvârşit.”Ce este desăvârşit”( Noul Testament)  a venit aşa că pe cale de consecinţă “limbile au încetat”   şi mesajul Lui Dumnezeu către omenire este complet,orice om având posibilitatea să-l cunoască deplin pe Dumnezeu prin Cuvântul Său.

Faptul că oamenii nu primesc cunoaşterea nu înseamnă că nu o au la dispoziţie.E la fel ca mântuirea: Isus a murit pentru toţi oamenii şi toţi au la dispoziţie mântuirea dar puţini o primesc pentru că majoritatea aleg să o respingă  şi nu pentru că nu este şi pentru ei.

Apostolii şi proorocii sec I au făcut semne şi minuni pentru ca mărturia lor să fie întărită.
Noi avem la dispoziţie astăzi mesajul lor complet , mărturia lor  şi trebuia doar să o credem (Ioan 20:20-21 )  şi să o păstrăm aşa cum ei au lăsat-o( Gal 1:6-9;Iuda 3 etc)

Nu batjocoresc experienţa nimănui dar comparând cu Biblia prefer să cred Biblia.
Biblia ne avertizează cu privire la profeţii  falşi iar cei care pretind  astăzi că trăiesc experienţa botezului cu Duhul ca şi apostolii sunt conform Bibliei profeţi falşi indiferent dacă fac asta conştienţi  sau  (auto)amăgiţi şi trebuie denunţaţi ca atare pentru a nu cădea şi alţii în capcana lor.

Ultima modificare de nascutinvingator (17/09/10 09:00)

17/09/10 08:59

Site web  
emanuel
membru

Conform cu Ioan 3:10 , Nicodim este mustrat nu pentru nu ştia deja ci pentru ca nu pricepea ce i se spunea.El nu avea de unde să ştie despre botezul creştin ,dar ca învăţător al Legii după semnele din Lege ,Psalmi şi Prooroci ar fi trebuit să recunoască că Isus este Mesia şi să priceapă că trebuie să accepte  mesajul său.

Care mesaj, pentru ca nu-i vorbea despre nici un botez, ci despre o noua nastere.

După logica ta  atunci ,ce spune  Isus în Ioan 4:21-24  când defineşte închinarea în Noul Legământ nu are valoare pentru că femeia samariteancă nu ştia şi nu pricea ce i se spune.

Ce legatura are? Nu ne ramificam prea mult pentru ca nu-i loc sa evadezi. Fii obiectiv cu tema.

...Da în toate  pasajele citate Pavel vorbeşte despre botezul în apă dacă te iei după biblie .
In care pasaje?

Pe vremea Psalmilor Legea era desăvârşită în sensul că putea  să-I conducă pe oamenii ce trăiau în acel sistem spre ascultare de Dumnezeu , dar noi vorbim despre Noul Legământ iar mesajul lui Dumnezeu  către omenire era incomplet pe vremea Legii dar este complet (desăvârşit)  odată cu scrierea Noului Testament ( 1 Cor 3:7-18 ;1 Cor 4:6;Evrei 1:1-3),scriere terminată la sfârşitul sec I.

De unde ai luat chestia cu sensul ca...?
Vezi ca le cam intorci.
Iar afirmatia Bibliei"cand va veni ce este desavarsit voi cunoaste deplin asa cum si eu am fost cunoscut deplin" pe unde o lasi? Asta se intampla cand vine ceea ce este desavarsit. Sa nu-mi spui ca tu cunosti din Biblie la fel cum ai fost cunoscut de Dumnezeu, ca chiar nu pot sa cred.

La 1 Cor 13: 8-10  Pavel nu spunea că “vorbim în parte”  ci spune textual că “ limbile vor înceta” când va veni “ ce este desăvârşit”.
Vezi ca n-ai citit atent? Un verset mai jos zice:"acest 'in parte' se va sfarsi". Asa ca daca zice ca limbile se vor sfarsi, si acesta vorbire in limbi este tot in parte. Te iert, dar fii mai atent la Biblie.

De asemenea spunea că “cunoaştem în parte”  şi “proorocim în parte”  şi că  această cunoaştere va fii deplină când va veni ce este desăvârşit.”Ce este desăvârşit”( Noul Testament)  a venit aşa că pe cale de consecinţă “limbile au încetat”   şi mesajul Lui Dumnezeu către omenire este complet,orice om având posibilitatea să-l cunoască deplin pe Dumnezeu prin Cuvântul Său.
Asta-i deductie.Arata si tu unde zice Bibia ca compilarea Noului Testament  inseamna venirea a ceea ce este desavarsit. Daca prin deductie, vorbesti e lesne sa aluneci pe topoganul ereziei. POrnesti de la ideea nedovedita ca acea afirmatie din Corinteni se refera la Noul Testament, si deduci ca e o consecinta: limbile au incetat.

Cred ca te hazardezi sa faci asemenea afirmatii, fara acoperire.

Apostolii şi proorocii sec I au făcut semne şi minuni pentru ca mărturia lor să fie întărită.
Noi avem la dispoziţie astăzi mesajul lor complet , mărturia lor  şi trebuia doar să o credem (Ioan 20:20-21 )  şi să o păstrăm aşa cum ei au lăsat-o( Gal 1:6-9;Iuda 3 etc)

Marturia lor era intarita prin miracole nu in primul rand pentru ei, ci pentru cei carora le slujeau. Noi avem mesajul si marturisirea lor, si sa zicem ca noua ne-ar fi suficient, dar este nevoie sa fie autentificata slujirea noastra nu pentru noi in primul rand ci pentru cei carora le slujim.

Cred ca ai inteles cum vine, si sa nu mai faci confuzie.

Biblia ne avertizează cu privire la profeţii  falşi ...

... pe care Biblia zice ca-i poti deosebi dupa roade.
...iar cei care pretind  astăzi că trăiesc experienţa botezului cu Duhul ca şi apostolii sunt conform Bibliei profeţi falşi ...

Ha ha! Chiar vrei sa inghitim galuste nemestecate? Pai nu e tot una experienta botezului cu Duhul, si profetia. Sunt lucruri diferite, chiar daca adevarate sau false. Nu e onest sa iei de la una si sa pui la alta, chiar daca n-ai resurse sa-ti sustina teoria.
Dca in mod fals pretind ca ar avea botezul Duhului, atunci sunt, cum ar veni"falsi Botezati cu Duhul" iar nu falsi profeti.

Falsi profeti sunt cei care zic "Asa vorbeste Domnul" cand Domnul nu a vorbit asa.

20/09/10 00:17

Roxana
membru

Isus Hristos este Cel care ne boteaza cu Duhul Sfant.Rugaciunea pentru botezul cu Duhul Sfant trebuie facut Tatalui in numele Fiului sau doar Fiului?

08/12/10 16:10

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
din câte ştiu eu, orice rugăciune trebuie făcută Tatălui în numele lui Isus Cristos, Fiul Său prin Duhul Sfânt.
Asta teoretic... că puţini am auzit să se roage aşa...
Oricum, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt una, deci oricărei persoane te rogi, fii sigură ca Dumnezeu este Acela care te aude. :)

Ultima modificare de benny (09/12/10 17:36)

09/12/10 01:25

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Luca 11:13   
Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!

Dupa cum a zis si beny orice rugaciune trebuie facuta Tatalui in Numele lui Isus Cristos prin Duhul Sfant.

beny a scris:

Oricum, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt una

Cei 3 sunt Una in dumnezeire dar nu si ca Persoane, functii sau roluri.

09/12/10 08:41

Roxana
membru

Multumesc beny si Arch :)

09/12/10 09:25

emanuel
membru

Cred c-ai inteles tot. Nu stiai cu care dintre ei sa vorbesti?

18/12/10 01:07

Roxana
membru

Ceream gresit :(

20/12/10 13:22

FiicaDeRege
membru

ROXANA82 a scris:

La ce te referi?

04/02/11 15:30

Roxana
membru

ROXANA82 a scris:

FiicaDeRege a scris:

La ce te referi?

Pai ma rugam la Isus pentru botezul cu Duhul Sfant si corect era sa ma rog Tatalui in numele lui Isus, nu?!

Ultima modificare de ROXANA82 (04/02/11 15:48)

04/02/11 15:34

FiicaDeRege
membru

Roxana, eu nu cred ca exista vreo problema carei persoane din divinitate te rogi. Isus este Cel care boteaza cu Duhul Sfant (Ioan 3:33 - "Eu nu-L cunoşteam; dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, mi-a zis: Acela peste care vei vedea Duhul pogorându-Se şi oprindu-Se, este Cel ce botează cu Duhul Sfânt.). Dar e valabil si ce au zis baietii mai sus.

Ultima modificare de FiicaDeRege (04/02/11 15:47)

04/02/11 15:47

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la