TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Botezul cu Duhul Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9
saved
membru

Inregistat: 11/07/08
"Act 10:46 Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu.."

De unde să ştie că Îl măreau pe Dumnezeu dacă nu ar fi înţeles ce vorbeau?

14/02/09 09:17

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
In primul rand;
1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine.

1 Corinteni 14:5 Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte, este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.
1 Corinteni 14:6 În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?

1 Corinteni 14:9 Tot aşa şi voi, dacă nu rostiţi cu limba o vorbă înţeleasă, cum se va pricepe ce spuneţi? Atunci parcă aţi vorbi în vânt.

Mda asta arata clar ca omul obisnuit nu poate intelege, am zis citeste din nou 1 Corinteni 14.
Zice ca vorbeste Lui Dumnezeu ci nu oamenilor si nu e de inteles pentru oameni. E fara folos pentru oameni care nu cred sau nu au darul acesta.
Deci uite mai departe;
1 Corinteni 14:13 De aceea, cine vorbeşte în altă limbă, să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească.
1 Corinteni 14:14 Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

1 Corinteni 14:16 Altminteri, dacă aduci mulţumiri cu duhul, cum va răspunde "Amin" la mulţumirile, pe care le aduci tu, cel lipsit de daruri, când el nu ştie ce spui?
1 Corinteni 14:17 Negreşit, tu mulţumeşti lui Dumnezeu foarte frumos, dar celălalt nu rămâne zidit sufleteşte.
1 Corinteni 14:18 Mulţumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toţi.
1 Corinteni 14:19 Dar în Biserică, voiesc mai bine să spun cinci cuvinte înţelese, ca să învăţ şi pe alţii, decât să spun zece mii de cuvinte în altă limbă.

1 Corinteni 14:22 Prin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credincioşi, ci pentru cei necredincioşi. Prorocia, dimpotrivă, este un semn nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei credincioşi.
1 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra şi de cei fără daruri, sau necredincioşi, n-ar zice ei că sunteţi nebuni?

1 Corinteni 14:26 Ce este de făcut atunci, fraţilor? Când vă adunaţi laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învăţătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească.
1 Corinteni 14:27 Dacă sunt unii, care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai câte doi sau cel mult trei, fiecare la rând: şi unul să tălmăcească.
1 Corinteni 14:28 Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Biserică, şi să-şi vorbească numai lui însuşi şi lui Dumnezeu.

Cititi si lamuriti-va, daca ma repet ce sa fac?
Nu e vina mea caci nu cititi din Biblie, no offence sau cum sa zice in romina. Totusi zici clar in 1 Corinteni 14.
april n-ai citit restul si nu cred ca ai inteles la Fapte 2. Ma repet? Zice in Biblie ca va spun toata acestea din nou si le repet dar totusi sunt de folos.
Si eu insumi simt ca se repet, si topicul asta e offtopic, intrebarile sunt la fel si fara folos. Poate si raspunsurile sunt fara folos. Totul depinde...
Citeste mai departe din ce mi-ai citat si o sa vezi anumit chesti.
@saved - Deci era Petru si alti Iudei;
Faptele apostolilor 10:45 Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri.
Faptele apostolilor 10:46 Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:

Uite in zice acolo mai sus unde am dat, ii multumesti Lui Dumnezeu frumos dar cine intelege? Doar Dumnezeu, e complicat si daca vreti sa vedeti adevarat, ce va opreste?

Ma intreb ce sunt atitea intrebari despre vorbirea limbi... daca vreti sa vedeti si sa intelegeti cu adevarat, cereti darul de la Dumnezeu, oare Tatal nu o sa va da darul acesta daca nu staruiesti pentru el?
E unul dintre cele mai mici daruri totusi extrem important pentru zidire.
Daca aveti deja Duhul Sfant cereti cel mai mic dar sau daca nu ceva extraordinar prorocia.
Daca aveti deja Duhul Sfant ce v-ar opri sa prorociti, sa vorbiti in alte limbi - fie cum credeti ca vorbirea in alte limbi e, sau talmacirea si alte daruri. Intreabal pe Duhul Sfant ce dar e randuit sa il ai, ar trebui sa iti raspunda.

Ultima modificare de livu2day (14/02/09 11:31)

14/02/09 11:29

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

livu2day a scris:

Vorbesti in limbi ingeresti si cand vorbesti in limbi ingeresti vorbesti taine.

livule, unde scrie in Biblie ca oamenii trebuie sa vorbeasca in limbi ingeresti? (exceptie maxima spusa de apostolul Pavel: "chiar daca...")
Scrie undeva biblia ca ingerii comunica intr-un limbaj articulat, asemenea oamenilor, doar ca nu intelegem cuvintele?

Dar cum a explicat mototey intrun eveniment, cine are talmacirea; e ca un fel de prorocie.

Cred ca aici platim un tribut anumitor doctrine. Daca vorbirea in alte limbi insotita de talmacire este un fel de profetie, inseamna ca Dumnezeu la asta nu s-a gandit, de asta nu a facut doar una, sa le includa pe ambele, nu crezi?
Biblia zice:
"In adevar, cine vorbeste in alta limba, nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; ... (1Cor.14:2)
"Cine prooroceste, dimpotriva, vorbeste oamenilor, spre zidire, sfatuire si mangaiere." (1Cor.14:3)

Daca cel ce vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu, nu oamenilor, apoi crezi ca prin talmacire se modifica mesajul, sau destinatarul? Nu crezi ca si talmacirea trebuie sa fie fidela?

Eu cred ca in urma talmacirii inteleg si cei fara daruri cuvintele prin care este laudat Dumnezeu, si astfel pot si ei sa se alature slavirii Domnului.

Depinde, e simplu pentru cei ce au avut experiente dar ca sa o explici nu e simplu.
Unile lucruri duhvnicesti de la Domnul sunt nespus de extraordinare si frumoase, dar sunt greu de explicat si puse in teologie si etc.

Pentru ca-s taine adanci...;)

14/02/09 15:53

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

livu2day a scris:

oare Tatal nu o sa va da darul acesta daca nu staruiesti pentru el?

Nu neaparat. Poate vrea sa iti dea alt(e) dar(uri).

livu2day a scris:

Daca aveti deja Duhul Sfant ce v-ar opri sa prorociti, sa vorbiti in alte limbi

Tocmai faptul ca n-am avea aceste daruri.

14/02/09 18:23

livu2day
membru

OLD TRAIAN a scris:

livule, unde scrie in Biblie ca oamenii trebuie sa vorbeasca in limbi ingeresti? (exceptie maxima spusa de apostolul Pavel: "chiar daca...")
Scrie undeva biblia ca ingerii comunica intr-un limbaj articulat, asemenea oamenilor, doar ca nu intelegem cuvintele?

Daca nu intelege oameni, daca nu vorbesti oameni si etc, daca te uiti la "maxima" aceea. Da exemplu despre daruri duhvnicesti fara dragoste sunt degeaba.
A lu-at vorbirea in limbi si dupa aceea prorocia.
Fie ce a fi.

Daca cel ce vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu, nu oamenilor, apoi crezi ca prin talmacire se modifica mesajul, sau destinatarul? Nu crezi ca si talmacirea trebuie sa fie fidela?

Eu cred ca in urma talmacirii inteleg si cei fara daruri cuvintele prin care este laudat Dumnezeu, si astfel pot si ei sa se alature slavirii Domnului.

Depinde cum da Duhul, am vazut multe si alte talmaciri care a fost da si Amin, daca Dumnezeu face un fel de talmacire care aseamana cu prorocie, nu lauda si slaveste pe Domnul?
Daca ai vazut si zici ca zice altceva, ai dreptate.

Pentru ca-s taine adanci...;)

Asta stiu si ai drepatate.

+Archangel+ a scris:

Nu neaparat. Poate vrea sa iti dea alt(e) dar(uri).

Tocmai faptul ca n-am avea aceste daruri.

Daca zici asa, deci ce e vorbirea in limbi? Spuneti-mi ca sa inteleg.
Ce face acest dar?
De ce n-ar trebui sa avem sa zicem, cel mai mic dar cel mai important dar individual duhvnicesc?

Lamuriti-va, am realizat ca unile raspunsuri sa raspunde cu intrebari. Asa ca nu o sa raspund ci mai degraba intreb sa vad cu adevarat ce este botezul cu Duhul Sfant, ce est botezul cu foc si ce este darurile.
Astept cu rabdare sa stiu, poate ia asa unile intrebare care astept cu rabdare sa raspunde El, le raspundeti voi in fara sa stiti.
Cum a zice in Biblie, imi pun mina la gura sunt gata sa ascult, sunt pregatiti sa ma invatati.
Astept cu rabdare, o sa cercetez ce este bun si o sa il iau din dragoste.

Ultima modificare de livu2day (16/02/09 02:50)

16/02/09 02:47

+Archangel+
Moderator

livu2day a scris:

De ce n-ar trebui sa avem sa zicem, cel mai mic dar cel mai important dar individual duhvnicesc?

Pentru ca...

1 Corinteni 12:11
Dar toate aceste lucruri le face unul si acelasi Duh, care da fiecaruia in parte, cum voieste.

si pentru ca...

1 Corinteni 12:30
Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?

Si darul vorbirii in limbi este cel mai important dar individual duhovnicesc pentru ca este singurul dar individual.

16/02/09 08:54

saved
membru

+Archangel+ a scris:

1 Corinteni 12:30
Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?

Nu mai sunt dubii(pt. mine cel putin). Cred ca asta le elimina dubiile asupra faptului ca botezul cu Duhul Sfant nu e precedat musai de vb. in alte limbi.

17/02/09 22:17

saved
membru

Tare m-as bucura daca am vb. acum despre botezul cu Duhul Sfant. Este el alta manifestare decat cea a nasterii din nou. Archangel astept si din partea ta un raspuns argumentat.

Multumesc

17/02/09 22:20

livu2day
membru

saved a scris:

Nu mai sunt dubii(pt. mine cel putin). Cred ca asta le elimina dubiile asupra faptului ca botezul cu Duhul Sfant nu e precedat musai de vb. in alte limbi.

Mda... cred ca nu sti la ce sa refera versetul;
1 Corinteni 12:1 În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.

1 Corinteni 12:8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
1 Corinteni 12:9 altuia credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
1 Corinteni 12:10 altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
1 Corinteni 12:11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.

N-am vrut sa ma mai bag, dar daca sari la concluzi asa de repede...
In primul rand in 1 Corinteni e vorba ca toti au aceeas Duh dar fiecare cu diferiti talanti sau sa zicem daruri.

Vrei sa sti de Duhul Sfant?Cel mai bun semn iti arat exemplu chiar azi.
Ma duceam jos sa mananc si a aparut stirile de sport(imi placea mult football), in fine m-am oprit sa vad si eu 2-3min... dintro data vad citeva faze numai de femei "sexi". M-am enervat si am zis... uite la astia inloc sa fie sport... numai prostii, dupa aia imi zice de ce iti petreci timpul aici? Am fugit repede....
Dupa un timp, mi-a intrat in cap. Ca astia daca sunt asa de obsedati sa fac stiri de sexy in partea lor... dupa aceea zice iaras Duhul Sfant, oare un pocait trebuie sa gandeasca asa.
Deci asta e Duhul Sfant, e Dumnezeu in tine.
Sunt multe alte exemple si etc.
Exemplu era cineva sa faca un pacat mare, si minele lui a inceput sa arda.... si a zis pocaitule ce faci?
Sunt multe...
Duhul Sfant e Dumnezeu in tine.

Daca ai Duhul Sfant in tine, poti sa afli prin a vorbi cu El.

@Arch - Sti bine ca orice veti cere de la Tatal in Numele Lui, veti primi. (Adica lucruri duhvnicesti)
In fine nui, nevoie sa ma repet.
Nu cred ca Tatal ne-ar lasa fara un dar asa de important care ne zideste pe noi insusi si pe alti care vorbesc.

18/02/09 01:41

saved
membru

Livu2day tu ai zis acelasi lucru ca Arch folosind un alt pasaj nu ai negat ca ceea ce a zis Arch nu este adevarat. Tu insasi ai folosit termenul de "talanti diferiti".
Sustin doar ideea ca vorbirea in limbi nu e musai darul care demonstreaza ca ai fost botezat cu Duhul Sfant, poti primi alte daruri dupa ce ai fost botezat cu Duhul Sfant.
Si ceea ce ti se intampla tie sau altor credinciosi sunt experiente personale nu e Scriptura. De unde stii tu ca mie nu imi vorbeste Dumnezeu prin semne si minuni mari? Si eu am avut eperiente profunde cu Dumnezeu, si mie mi-a vorbit Domnul deslusit in multe situatii..
Acuma dupa tine care are prioritate, Scriptura sau eperienta?

18/02/09 08:33

+Archangel+
Moderator

saved a scris:

Tare m-as bucura daca am vb. acum despre botezul cu Duhul Sfant. Este el alta manifestare decat cea a nasterii din nou.

Este un teren pe care nu prea as vrea sa intru tocmai datorita caracterului speculativ al acestuia. Nu avem multe informatii in Biblie despre acest botez decat elemente disparate care pot avea si alte intelesuri. De exemplu, Duhul Sfant a fost dat in Samaria prin punerea mainilor de catre apostoli sau a fost dat prin vorbirea in limbi. In primul caz putem vorbi despre importanta faptului ca autoritatea era la Ierusalim si nu in Samaria (se stie ca in Samaria era un centru religios "concurent" Templului de la Ierusalim) iar in al doilea caz era necesara vorbirea in limbi (sau alt semn) pentru a arata fara putinta de tagada ca si Neamurile erau incluse in planul de mantuire.

In ceea ce ma priveste nu am o curiozitate arzatoare fata de acest botez. Pentru mine mantuirea este cea care conteaza si apoi calauzirea Duhului Sfant. Ca Duhul Sfant considera sa-mi faca acest botez intr-un mod evident vizibil sau sa mi-l faca in "tacere" este dreptul Lui. Dar consider ca Duhul Sfant locuieste in orice crestin mantuit:

1 Corinteni 12:3b   
Si nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul" decat prin Duhul Sfant.

18/02/09 11:16

saved
membru

"In ceea ce ma priveste nu am o curiozitate arzatoare fata de acest botez. Pentru mine mantuirea este cea care conteaza si apoi calauzirea Duhului Sfant. Ca Duhul Sfant considera sa-mi faca acest botez intr-un mod evident vizibil sau sa mi-l faca in "tacere" este dreptul Lui. Dar consider ca Duhul Sfant locuieste in orice crestin mantuit"

Are un iz de ignoranta afirmatia ta.
Si, presupun ca nu poti desparti calauzirea Duhului Sfant de ducerea mantuirii pana la capat sau sa faci o succesiune.
Primesti mantuirea si este important sa o primesti, si apoi trebuie sa o duci pana la capat, toate astea sub calauzirea Duhului Sfant..

18/02/09 12:44

+Archangel+
Moderator

Poate avea si un astfel de iz. Nu am o curiozitate arzatoare pentru ca nu am destule date despre acesta. Am explicat in primul paragraf.

18/02/09 13:01

livu2day
membru

saved a scris:

Acuma dupa tine care are prioritate, Scriptura sau eperienta?

In primul rand, am raspuns la intrebarea ta. Nu inteleg de ce te deranjeaza ce am zis?
Ti-am aratat Sriptura si altele.

Eu nu m-am dat sa fiu ceva mare sau ceva, pur si simplu ai intrebat de Duhul Sfant si eu ti-am raspuns cu niste situatii care poate sa lucre El.
Nu am nevoie sa spun experientele al-mele cu Dumnezeu, caci n-am cu ce sa ma laud. Daca as lauda ceva poate ar fi dragostea, mila si marea indurarea nespusa fata de mine care El nu face diferenta la alti.

Eu n-am negat ca alti nu avut experiente cu Dumnezeu, totusi e alta poveste si eu ti-am explict ca Duhul Sfant e Dumnezeu, adica e El in tine, in mod special. Am folosit acelea exemple pur si simplu pentru sa iti arat alta dovada daca ai Duhul Sfant.
Dumnezeu lucra la fiecare nespus de mult, noi insusi nu putem realiza cu adevarat...

Si ceea ce ti se intampla tie sau altor credinciosi sunt experiente personale nu e Scriptura.

Experienta care nu sunt din Scriptura cu alti si cu mine, nu sunt din Scriptura? Adica, vrei sa imi explici. N-as dori sa inteleg gresit...
Te rog sa recitezi ce zici acolo, pentru mine e o insulta. Esti Dumnezeu sa sti ca experientele mele nu sunt dupa Cuvantul Lui? Ti-a zis Dumnezeu?
Uite eu sunt pacatos si am mult de lucru dar experientele facute de El sunt prin Cuvantul Lui.

Sustin doar ideea ca vorbirea in limbi nu e musai darul care demonstreaza ca ai fost botezat cu Duhul Sfant, poti primi alte daruri dupa ce ai fost botezat cu Duhul Sfant.

Si ce daruri ai primit tu sa sti acest lucru? Daca n-ai vorbirea in limbi sa zicem, zimi ce daruri ai ca sa stiu de unde sari la concluzia aceea?

Apropo nu prea zic chesti si experiente personale din viata mea... nu imi place. Am dat acel mic exemplu cum sa intampla in fiecare zi aproape.
Urasc complimente si sa ma laud, am mai zis asta... daca ti sa pare ca m-am laudat imi cer scuza, dar intentia nu a fost asa ci a fost doar sa iti raspund despre Duhul Sfant.

Ultima modificare de livu2day (19/02/09 01:54)

18/02/09 21:25

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

saved a scris:

Waw frate... very good point... :D
Mica recapitulare intre noi doi:
1. In orice persoana nascuta din nou locuieste DS.
2. Vorbirea in limbi nu este semn obligatoriu pentru botezul in DS.

saved a scris:

Tare m-as bucura daca am vb. acum despre botezul cu Duhul Sfant. Este el alta manifestare decat cea a nasterii din nou. Archangel astept si din partea ta un raspuns argumentat.

saved frate, sper ca nu te superi daca raspund eu inaintea lui Archangel (pe de alta parte eu si Arch suntem de aceeasi parere asupra acestui subiect... apropo pace tie frate Archangel... :D ).

saved, ca sa intelegi cum vad lucrurile as dori sa privim putin in viata Domnului Isus. Aleg sa citez Luca care a scris si Faptele Apostolilor.
Luca 3:22 "şi Duhul Sfînt S'a pogorît peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Şi din cer s'a auzit un glas, care zicea: ,,Tu eşti Fiul Meu prea iubit: în Tine 'mi găsesc toată plăcerea Mea!``"
Deci la botez Duhul Sfant s-a coborat peste viata Domnului Isus.

Totusi mergem mai departe.

Luca 4:1,2 "Isus, plin de Duhul Sfînt, S'a întors dela Iordan, şi a fost dus de Duhul în pustie, unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile..."
Te rog sa faci mare atentie aici. Spune Luca: "Isus, plin de Duhul Sfant..." sa dus in pustie unde diavolul la ispitit. Stii foarte bine cum a procedat Domnul Isus in timpul ispitei.

Cand s-a terminat ispita te  rog sa observi ce spune Luca:
Luca 4:13,14,15 "După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat dela El, pînă la o vreme. Isus, plin de puterea Duhului, S'a întors în Galilea, şi I s'a dus vestea în tot tinutul deprimprejur. El învăta pe oameni în sinagogile lor, şi era slăvit de toti."
Vezi ceva nou...? Da... "Isus plin de puterea Duhului". Isus a ascultat de vocea DS (care era in el) si a invins ispita astfel puterea DS a crescut. Domnul Isus inaite de a fi ispitit in pustie era plin de DS dar nu experimentase inca ce inseamna umblarea dupa indemnurile Duhului.

Romani 8:1 "Acum dar nu este nici o osîndire pentru ceice sînt în Hristos Isus, cari nu trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului."
Cu putina retorica intelegem caci este posibil ca cineva sa fie in Hristos si totusi sa aleaga sa traiasca dupa indemnurile firii.
Romani 8:6 "Şi umblarea după lucrurile firii pămînteşti, este moarte, pe cînd umblarea după lucrurile Duhului este viată şi pace."
Vezi frate... Tocmai din aceasta cauza sunt crestini lipsiti de putere... umblarea dupa lucrurile firii duce la moarte. Umblarea dupa indemnurile Duhului te umple de putere.
Totusi este important sa precizam caci Domnul Isus nu a fost umplut de putere imediat dupa prima zi de ispita, ci a avut o anumita experienta cu Dumnezeu in timpul careia puterea incetul cu incetu a crescut.

Fapte 10:38 "cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfînt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine, şi vindeca pe toti cei ce erau apăsati de diavolul; căci Dumnezeu era cu El."
In concluzie saved... Exista o ungere a Duhului Sfant. Aceasta ungere este o binecuvantare pentru tine si mai ales pentru cei din jurul tau. Pe cand DS este permanent in tine si te indeamna, ungerea DS nu este permanent in tine. Un crestin care alege sa traiasca dupa indemnurile firii desigur nu are ungerea DS ci mai degraba incetu cu incetu el risca chiar sa moara.

Cred ca este obligatoriu ca un crestin sa caute ungerea DS, mai ales un slujitor, si nu ma refer la staruita si alte practici... ci umbland dupa indemnurile Duhului din dragoste. Este fondamental acest lucru.
1. Sunt anumiti crestini care isi traiesc viata de credinta din frica de iad (cred ca cunosti fraze de genu: fa asa si asa ca daca nu... ajungi in iad... motivatie total gresita). Desigur acesti "crestini" nu au ungerea.
2. Sunt alti crestini care incearca sa-si castige raiul (dau, deoarece Dumnezeu imi va da insutit inapoi sau vezi rugaciunea fariseului: Doamne eu fac asta si asta... etc... si aceasta este o motivatie gresita). Nici acestia nu au parte de ungere din partea DS pana nu se maturizeaza.
3. In final sunt crestinii autentici care isi traiesc viata de crestin din dragoste neconditionata pentru Dumnezeu, agape... Cred ca aceasta este o viata extrem de fericita... Cand devii rob al neprihanirii din dragoste... In Vechiul Testament, robii, dupa sapte ani de zile aveau dreptul sa devina oameni liberi. Totusi erau anumiti robi care se simtisera atat de bine la stapanul lor incat alegeau sa ramana in continuare robi. Atunci stapanul le punea un cercel in ureche iar acel rob devenea rob din dragoste. David zice: Ps 40:6 "Tu... mi-ai strapuns urechile... ". Ce inseamna acest lucru? Noi suntem robi din dragoste fata de Dumnezeu. Romani 6:18 "... v'ati făcut robi ai neprihănirii". Acest lucru inseamna caci noi suntem robi din dragoste fata de neprihanire. Si din aceasta cauza noi suntem liberi :D deoarece neprihanirea este vointa noastra. Deci noi suntem liberi si putem face ce vrem caci vointa noastra e neprihanirea :D . Doar acesti crestini experimenteaza puterea DS. Aduti aminte 1 Corinteni 13... daca motivatia nu este dragoste neconditionata, totul si toate sunt nimic...

saved, raportul nostru a inceput cam cu stangu... dar sunt convis ca vom deveni buni prieteni pe forum... :D

Ultima modificare de dodo86 (20/02/09 10:33)

20/02/09 05:03

+Archangel+
Moderator

Foarte bun comentariu. Brava! ;)

20/02/09 10:14

saved
membru

Liviu daca te-am insultat primeste intai scuzele mele, apoi primeste insulta cu demnitatea unui crestin(bucurandu-te :) ).
Am pus accentul pe faptul ca Dumnezeu intai apoi expierentele noastre. Da-mi voie (macar ca nu imi cer voie de la tine), dar Scriptura era inainte de mine si de tine si asa ca Ea are prioritate. Este clar ca nu am negat nici nu am cum sa neg mai ales prin felul asta de comunicare experientele tale cu Domnul.
Dar judeca tu, de ex. daca tu imi spui ca intr-un vis Dumnezeu ti-a zis ca trebuie sa te desparti de nevasta ta fara nici un motiv, si ea chiar sa fi fost corecta cu tine. Tu ce ai fi facut. Probabil ca nu te-ai fi despartit pentru ca Dumnezeu ti-a zis de mai nainte ca "nimeni sa nu desparta ce a unit Dumnezeu". Si prin asta ai fi ascultat mai degraba de Cuvantul lui Dumnezeu decat de visul acela.
Sustin ideia ca toate expierentele trebuie aduse sub lumina Cuvantului lui Dumnezeu. Nu am negat expierentele tale cu Dumnezeu. Departe de mine gandul acesta. Nici de mandrie nu te-am acuzat. Cine sunt eu sa fac asta? Si de unde iti reiese ca am facut asta?
Apoi darurile pe care le am din partea Lui Dumnezeu, nu te ajuta sa iti spun care sunt. Nici pe tine nu te ajuta sa imi spui ca vorbesti in limbi.. daca darul asta il folosesti doar in scop personal.. Domnul sa ne binecuvinteze pe amadoi Liviule sa avem experiente reale cu El si de la EL si sa ravnim dupa darurile cele mai bune care sa fie spre folosul nostru si spre a celor din jurul nostru slujind in dragoste lui Dumnezeu..

20/02/09 15:57

saved
membru

Domnul sa te binecuvanteze Dodo!

Am citit cu mare placere replay-ul tau, pentru ca m-am regasit intr-o oarecare masura in el. Sa va povestesc o expierenta:
Am trait foarte intens convertirea mea la Domnul, spre ex. s-a intamplat odata sa nu pot merge la adunare si atat am fost de demoralizat de parca imi murise cineva drag, foarte deprimat, apoi multa impotrivire din partea tuturor(razboi pe toate fronturile).
Si au fost si momente cand am cazut spiritual(chiar daca pentru unii ar fi parut banale, eu le simteau profund), dar dupa acele momente a fost o zi in care am fost cercetat foarte tare de evenimente si am zis ca indiferent unde va fi finalul vietii mele eu o sa il urmez pe Dumnezeu pentru ca IL iubesc si pentru ca este frumos, curat, pur, sfant, din dragoste pentru EL(pentru ce este El nu conditionat de ce imi ofera EL, constient ca El a oferit deja totul, si este Totul)..
Eu nu imi aduc aminte sa fi inceput cu stangu :P

20/02/09 15:58

livu2day
membru

saved a scris:

Liviu daca te-am insultat primeste intai scuzele mele, apoi primeste insulta cu demnitatea unui crestin(bucurandu-te :) ).

Bucuria o am, dar cand ceva te deranjeaza nu o sa ma prefac ca nu ma deranjeaza.

Am pus accentul pe faptul ca Dumnezeu intai apoi expierentele noastre. Da-mi voie (macar ca nu imi cer voie de la tine), dar Scriptura era inainte de mine si de tine si asa ca Ea are prioritate. Este clar ca nu am negat nici nu am cum sa neg mai ales prin felul asta de comunicare experientele tale cu Domnul.
Dar judeca tu, de ex. daca tu imi spui ca intr-un vis Dumnezeu ti-a zis ca trebuie sa te desparti de nevasta ta fara nici un motiv, si ea chiar sa fi fost corecta cu tine. Tu ce ai fi facut. Probabil ca nu te-ai fi despartit pentru ca Dumnezeu ti-a zis de mai nainte ca "nimeni sa nu desparta ce a unit Dumnezeu". Si prin asta ai fi ascultat mai degraba de Cuvantul lui Dumnezeu decat de visul acela.

Depinde, Dumnezeu zice sa nu te desparti de sotie si sa nu iei alta.
Dar daca Domnul iti zice lasa-te de sotie, pentru ca Eu am plan anume doar pentru tine si daca ramai cu ea... o sa fie o impiedica. Tu ce-ai face?
Desigur Dumnezeu nu o sa cere lucruri care nu putem tine, nu ne da o cruce in care sa ne pierdem Mantuirea.
Totusi daca Dumnezeu cere ceva, El cere pentru ca stie El mai bine majoritatea din timp decat noi putem sa intelegem.
Dumnezeu leaga si dezleaga, El da si El ia. Deci depinde de voia Lui, sunt multe exemple unde Dumnezeu a cerut ceva si nu sa facut pentru ca credea ca e mai bine asa... si a vazut ca nu era.
Totusi daca Dumnezeu iti zice ceva, in primul rand cercetezi daca e de la El... plus daca ai relatie cu El o sa cunosti cu adevarat daca e voia Lui, caci El nu te lasa sa fi dat de rusine din pricina Numele Lui care a planuit ceva cu tine sau mine.

Sustin ideia ca toate expierentele trebuie aduse sub lumina Cuvantului lui Dumnezeu. Nu am negat expierentele tale cu Dumnezeu. Departe de mine gandul acesta. Nici de mandrie nu te-am acuzat. Cine sunt eu sa fac asta? Si de unde iti reiese ca am facut asta?
Apoi darurile pe care le am din partea Lui Dumnezeu, nu te ajuta sa iti spun care sunt. Nici pe tine nu te ajuta sa imi spui ca vorbesti in limbi.. daca darul asta il folosesti doar in scop personal.. Domnul sa ne binecuvinteze pe amadoi Liviule sa avem experiente reale cu El si de la EL si sa ravnim dupa darurile cele mai bune care sa fie spre folosul nostru si spre a celor din jurul nostru slujind in dragoste lui Dumnezeu..

Eu am dat acelea exemple sa iti arat cum relatie cu Dumnezeu e prin Duhul Sfat, am facut sa vezi daca ai Duhul Sfant ar trebui sa se intample astfel de lucruri similare (sau poate doar mie si la alti care ai primit darul de Duhul Sfant de la Domnul).
De experientele mele... nici nu le-am zis, nici nu vreau cu adevarat sa le zic. Sunt un gen mai timid la chestii de acestea pentru mai multe motive.
De vorbirea in limbi, ai incredere daca crezi in Duhul Sfant si in vorbirea in limbi si tu o sa fi zidit ci nu doar eu.

Apropo eu am cazut de vreo 5 ori inainte sa iau botezul, adica cazut? Am cazut in asa fel ca n-am vrut sa aud de pocainta si de nimic, am zis ca mai bine ma duc la catolici sau la ortodoxi... dar Domnul ma ridicat de multe ori.
Ce sa zic, poate intro zi o sa va marturisesc cum Domnul a lucrat in viata mea... totusi daca vrei sa sti de experientele mele unpic am scris anumite chesti pe forum si sunt ca niste marturisiri din experiente.

Ce ma deranjat cu adevarat a fost ;
Si ceea ce ti se intampla tie sau altor credinciosi sunt experiente personale nu e Scriptura.

Adevarul nui nevoie sa imi apar relatia sau ce a facut Dumnezeu fata de mine la nimeni dar totusi nu cred ca poti sa zici acest lucru asa de usor.
Exemplu uita la David nu a vrut sa zica nimic rau despre Saul sau sa ii faca rau, pentru mai multe motive dar cel mai important frica de Domnul.

20/02/09 16:18

saved
membru

Esti ciudat. Ce tot nascocesti si rastalmacesti acolo?

20/02/09 17:16

livu2day
membru

Uite daca nu intelegi din ce-ai spus tu din reflex... gandeste-te;
saved a scris:

Ai zis in primul rand ca experientele personale nu sunt dupa Scriptura...
Inseamna ca experientele mele nu sunt dupa Cuvantul Lui, citeste bine si gandeste-te inainte sa scri...
Poate eu ma exprim rau dar totusi eu cercetez anumite lucruri in detali, asa ca e bine sa ai grija ce scri.

Uite ce-ai zis;
NĂSCOCÍ, născocesc, vb. IV. 1. Tranz. A face, a crea ceva (ce nu a mai existat până atunci); a descoperi, a inventa. 2. Tranz. A scorni, a plăsmui (lucruri închipuite, neexistente, neadevărate); p. ext. a minți. 3. Refl. (Rar) A se naște, a se isca, a se ivi, a se întâmpla, - Et. nec.

Fie ce a fi, cerceteaza tu insusi cuvantile tale si dupa aceea a-mele.
Daca vrei sa fi constructiv, zi-mi ce am zis gresit... dupa aceea mai vorbim...

Eu chiar nu vreau sa sar la concluzi... dar asta e 2 ora faci aceeas lucrul, poate sunt mai prost eu dar stiu ca 2 greseli nu sa intampla. Normal dupa ce gresesti odata... recunosti si incerc sa nu mai faci.
Totusi tu ori le faci din reflex sau nu iti dai seama ce zici sau... Daca vrei sa imi explici.

Ultima modificare de livu2day (20/02/09 19:34)

20/02/09 19:30

saved
membru

Liviule imi cer iertare fata de tine cu siguranta NU am fost caracterizat de o indelunga rabdare. Trebuie sa ma mai pocaiesc.
Nu am intentionat si nici nu intentionez prin scrierea mea sa iti neg experientele tale cu Dumnezeu(te rog incearca sa intlegi asta si atat).
Numai ca eu prefer, pentru mine si pentru toti ceilalti sa pun Scriptura inainte de toate(de orice). Ce e rau daca pun mana pe Biblie si cercetez daca eperientele tale sau ale altora sunt in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu?

Pace si Har..

21/02/09 19:23

maryus
membru

Inregistat: 19/02/09
mai fratilor.....o sa va zic acuma ca si unul care a trait aceasta experienta, care este o experienta de neuitat. Ca urmare eu cred ca nu poate cineva sa zica faptul ca are Duhul Sfant daca nu a trait aceasta experienta, care poate sa se manifeste in mai multe feluri si care e imposibil sa nu aduca o schimbare vizibila si pentru cei din jur si pentru persoana in cauza...si aceea persoana observa clar in viata ei acest lucru dar si cei din jur ....in privinta vorbirii in limbi nustiu ce sa cred desi in inima mea cred ca nu se poate sa primesti Duhul Sfant fara sa vb in limbi...Domnul sa ne ajute sa ajungem la lumina !

21/02/09 20:09

saved
membru

"..nu stiu ce sa cred.."
Daca ce crezi in inima ta contravine cu Cuvantul ce te faci? Sau daca la un moment dat reusesti si citesti Biblia si gasesti ca ce crezi in inima ta nu "pusca" cu Cuvantul lui Dumnezeu. Ce faci?

21/02/09 21:08

livu2day
membru

saved a scris:

Liviule imi cer iertare fata de tine cu siguranta NU am fost caracterizat de o indelunga rabdare. Trebuie sa ma mai pocaiesc.
Nu am intentionat si nici nu intentionez prin scrierea mea sa iti neg experientele tale cu Dumnezeu(te rog incearca sa intlegi asta si atat).
Numai ca eu prefer, pentru mine si pentru toti ceilalti sa pun Scriptura inainte de toate(de orice). Ce e rau daca pun mana pe Biblie si cercetez daca eperientele tale sau ale altora sunt in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu?

Pace si Har..

Cercetez experientele din viata mea, sunt dupa Cuvantul Lui.

Imi cer iertare ca te-am pus la zid, am gresit in mai multe faze.
In primul rand imi cer iertare ca am zis lucruri ca te-a deranjat, imi cer iertare ca te-am jignit si am spus anumite lucruri in care era impotriva ta.

Dar imi cer iertare ca am facut o cearta/dezbatare care n-are nici un folos. Totusi trebuie sa ma opresc.. caci numai prostii fac, lucruri care sunt goana dupa vant.

Insa nu am nimic impotriva ta si adevarul ca nu ar trebui sa ma bag, pentru ca orice om nu trebuie sa se repeta.
Degeaba repetam aceeas lucru, e fara folos... daca avem ceva nelamurire si tot nu ne intelegem opinia, ne rugam ca Domnul sa ne lumineze.
Trebuie sa pun in practica acest lucru.

Te iert, iertare cand e dragoste trebuie sa vina din reflex. Sper ca si tu poti sa ma ierti.

Ultima modificare de livu2day (21/02/09 21:48)

21/02/09 21:46

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la