|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 9 |
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Da, cam asa cred si eu. Nu poti sa fii nascut din nou si parte din Biserica lui Hristos fara Duhul Sfant.
|
|
12/02/09 17:59
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
nikku a scris:
Numai in limbi ingeresti se poate vorbi prin Duhul?  |
Da, depinde. Doar prin Duhul Sfant, nu este al Duh. Zici in Biblie cand vorbiti in limbi ingeresti, sunt taine care se descopera.
Depinde de darul de tamaduire sau talmacire, cum da Duhul Sfant. Eu nustiu ce vorbesc pur si simplu. Trebuie sa ai si alt dar sa descoperi ce vorbesc in limbile acelea.
Fiecare cu credinta lor, nu commentez si nici nu ma bag.
Una sa fie cercetat si alta sa fie in tine.
Daca ai Duhul Sfant, poti sta de vorba in tine insusi cu Duhul Sfant? Daca Duhul Sfant il ai, poti. Te mustra, sa supara, e cum ai avea o persoana in tine.
Uite; 1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine. 1 Corinteni 14:3 Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor, spre zidire, sfătuire şi mângâiere. 1 Corinteni 14:4 Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica.
1 Corinteni 14:6 În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?
1 Corinteni 14:10 Sunt multe feluri de limbi în lume, totuşi nici una din ele nu este fără sunete înţelese. 1 Corinteni 14:11 Dar dacă nu cunosc înţelesul sunetului, voi fi un străin pentru cel ce vorbeşte, şi cel ce vorbeşte, va fi un străin pentru mine
1 Corinteni 14:14 Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.http://tanarcrestin.net/forum/post.php?tid=1502&qid=1361751 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra şi de cei fără daruri, sau necredincioşi, n-ar zice ei că sunteţi nebuni? 1 Corinteni 14:15 Ce este de făcut atunci? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga şi cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea.
1 Corinteni 14:17 Negreşit, tu mulţumeşti lui Dumnezeu foarte frumos, dar celălalt nu rămâne zidit sufleteşte. 1 Corinteni 14:18 Mulţumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toţi.
1 Corinteni 14:21 În Lege este scris: "Voi vorbi norodului acestuia prin altă limbă şi prin buze străine; şi nici aşa nu Mă vor asculta, zice Domnul."
1 Corinteni 14:26 Ce este de făcut atunci, fraţilor? Când vă adunaţi laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învăţătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească. 1 Corinteni 14:27 Dacă sunt unii, care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai câte doi sau cel mult trei, fiecare la rând: şi unul să tălmăcească. 1 Corinteni 14:28 Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Biserică, şi să-şi vorbească numai lui însuşi şi lui Dumnezeu.
1 Corinteni 14:32 Duhurile proorocilor sunt supuse proorocilor; 1 Corinteni 14:33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate Bisericile sfinţilor.
1 Corinteni 14:39 Astfel, deci, fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi. 1 Corinteni 14:40 Dar toate să se facă în chip cuviincios şi cu rânduială
Sa lasam Biblia sa vorbeasca, nu dezbatez nimic doar arat ce zice in Biblia. Sa se inteleaga cum vreti.
Ultima modificare de livu2day (12/02/09 19:27)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
12/02/09 19:27
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
nikku a scris:
Numai in limbi ingeresti se poate vorbi prin Duhul?  |
livu2day a scris:
Da, depinde. |
Pai ori da ori depinde .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
12/02/09 19:47
|
|
livu2day
membru
|
|
april a scris:
Pai ori da ori depinde . |
Depinde cum iti da Domnul. Intreabal pe Domnul, El iti da cum voieste Duhul Lui si tu daca vrei accepti.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
12/02/09 22:38
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
livu2day a scris:
@mikhael - umplurea nu incepe cand vorbesti in limbi, vorbirea in limbi e cel mai ne-insemnat dar totusi cel mai important. E facut de zidire sa te ridice, e ceva extraodinar. [/b] |
eu n-am spus asa ceva...vorbirea in limbi e un semn al umplerii cu duhul sfant. n-am chef de polemici la ora asta, dar cei care cred ca vorbirea in limbi e un simplu dar se inseala. chiar in seara asta s-a vorbit despre asta la predica de la biserica. sunt oameni care vorbesc in limbi si nu o fac prin duhul sfant. de aceea la starunita sunt chemati lucratori ce au darul deosebirii duhurilor . archangel, nu stiu ce ai intels tu si ce baza biblica vroiai, dar iti spun doar atat: daca primesti un telefon cadou si langa e un biletel care spune ca la telefonul ala poti vorbi cu Dumnezeu, n-ai vrea sa primesti cadoul direct de la acea persoana? adica sa ai o intalnire personala cu duhul sfant, sa stii ca, bah, uite, cu asta o sa vorbesc la telefonul asta(vorbirea in limbi) de acum incolo. te-ai multumi doar sa primesti telefonul si atat? cam asa e si cu duhul sfant: el incepe si se aseaza in noi pe masura ce ne intoarcem la dumnezeu, dar darul adevarat al vorbirii in limbi ESTE INSOTIT DE O INTALNIRE COPLESITOARE CU DUHUL SFANT AL LUI DUMNEZEU. CEI ce au fost botezati cu duhul sfant stiu ce vorbesc.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
12/02/09 23:11
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
mikhael a scris:
darul adevarat al vorbirii in limbi ESTE INSOTIT DE O INTALNIRE COPLESITOARE CU DUHUL SFANT AL LUI DUMNEZEU. CEI ce au fost botezati cu duhul sfant stiu ce vorbesc. |
cred ca aici te refereai la cei umpluti cu Duhul Sfant... Botezul cu Duhul sfat ( se face o singura data in viata, dupa pocainta ) e una si Umplerea cu Duhul Sfant( se poate face de mai multe ori in viata) e alta...
PS: As aprecia daca ai scrie Duhul Sfant cu litera mare 
Ultima modificare de Tanara crestina (13/02/09 01:17)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
13/02/09 01:16
|
|
livu2day
membru
|
|
Daca esti umplut de ce vine atunci darul sa te zidesti pe tine insusi.
Vorbirea in limbi e chiar facut sa te umpli, nu te poti umple fara darul de a vorbi in limbi. Este cantece in limbi, poezi si tot feluri de lucruri extraordinare de frumoase.
Exista destule exemple ca nu e adevarat, pot sa fie chiar multe versete dar e mai bine sa cititi voi si sa se lamureasca el/ea insusi fiecare in parte.
@mikhael - daca vorbesc in limbi nu stiu ce vorbesc, cuvintele sa schimba si nu vine de la mine. As putea sa stiu daca as avea darul de a talmaci; 1 Corinteni 14:5 Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte, este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească. 1 Corinteni 14:13 De aceea, cine vorbeşte în altă limbă, să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească.
Vezi nu oricine intelege ce se vorbeste cand vorbesti in limbi 

|
|
13/02/09 01:39
|
|
april
admin forum
|
|
livu2day a scris:
Daca esti umplut de ce vine atunci darul sa te zidesti pe tine insusi.
Vorbirea in limbi e chiar facut sa te umpli, nu te poti umple fara darul de a vorbi in limbi. |
Argumenteaza biblic .
|
|
13/02/09 08:01
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
mikhael a scris:
dar cei care cred ca vorbirea in limbi e un simplu dar se inseala. |
Pai hai sa vedem unde pozitioneaza Biblia acest dar:
1 Corinteni 12:28 Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, invatatori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor si vorbirii in felurite limbi.
Deci, ultimul loc. Si apoi ce ni se spune?
1 Corinteni 12:31a Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune.
Si noi taman pe dos facem la staruinte.
P.S. Nu prea inteleg de ce trebuie sa primesc un telefon cu vorbirea in limbi din moment ce Dumnezeu intelege perfect limba romana.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
13/02/09 08:40
|
|
livu2day
membru
|
|
april a scris:
Argumenteaza biblic . |
Daca cite-ai mai sus vede-ai.
Deci; 1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine.
1 Corinteni 14:4 Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica.
1 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra şi de cei fără daruri, sau necredincioşi, n-ar zice ei că sunteţi nebuni?
Arch, intotdeauna incepi cu ceva mai mic. Problema e sa nu te saturi ce acel mic dar. Doar nu vrei sa incepi cu ceva tare dintro data Plus vorbirea in limbi nu e importanta in biserica ca nu zideste biserica, pentru ca nu zideste fara cineva sa talmaceasca. Dar te zideste pe tine insusi nespus de mult.
|
|
13/02/09 14:34
|
|
april
admin forum
|
|
Faptele apostolilor 2:1 În ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc. Faptele apostolilor 2:2 Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Faptele apostolilor 2:3 Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.
Faptele apostolilor 2:4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
Faptele apostolilor 2:7 Toţi se mirau, se minunau, şi ziceau unii către alţii: "Toţi aceştia care vorbesc, nu sunt Galileeni? Faptele apostolilor 2:8 Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut? Faptele apostolilor 2:9 Parţi, Mezi, Elamiţi, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia, Faptele apostolilor 2:10 Frigia, Pamfilia, Egipt, părţile Libiei dinspre Cirena, oaspeţi din Roma, Iudei sau prozeliţi,
In ce limbi vorbeau ?
|
|
13/02/09 15:53
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
april a scris:
In ce limbi vorbeau ? |
E clar:vorbeau in limbi care mai erau vorbite.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
13/02/09 15:58
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Nu vorbeau o singura limba, si fiecare intelegea in dreptul sau?
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
13/02/09 16:02
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Eu cred ca nu, pentru ca atunci ar trebui ca cei ce auzeau si nu erau credinciosi, ei sa aiba Duhul Sfant pentru a putea decripta mesajul, dar ei intelegeau natural. Asta cred ca i-a facut pe ei sa accepte credinta imediat.
In cazul acesta, fie ca unii dintre apostoli vorbeau o limba, altii alta, fie ca aduceau laude lui Dumnezeu in diverse limbi in mod secvential.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (13/02/09 16:06)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
13/02/09 16:05
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
cand vorbesti in alte limbi... vorbesti in multe limbi deodata ... in asa fel incat nu intelgi ce vorbesti 
Ultima modificare de crisstina (13/02/09 16:13)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
13/02/09 16:10
|
|
april
admin forum
|
|
crisstina a scris:
cand vorbesti in alte limbi... vorbesti in multe limbi deocamdata ... in asa fel incat nu intelgi ce vorbesti  |
cum adica deocamdata ?
Si de ce apostolii erau intelesi atunci ?
|
|
13/02/09 16:12
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
crisstina a scris:
in asa fel incat nu intelgi ce vorbesti  |
sunt persoane care inteleg,si si traduc. asa zice si Biblia: cine are darul,sa ceara sa primeasca si darul talmacirii.Unii primesc si pe acesta,altii inca nu.
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
13/02/09 16:15
|
|
livu2day
membru
|
|
@april - cum iti da Duhul Sfant. Vorbesti in limbi ingeresti si cand vorbesti in limbi ingeresti vorbesti taine. Dar cum a explicat mototey intrun eveniment, cine are talmacirea; e ca un fel de prorocie. Depinde, e simplu pentru cei ce au avut experiente dar ca sa o explici nu e simplu. Unile lucruri duhvnicesti de la Domnul sunt nespus de extraordinare si frumoase, dar sunt greu de explicat si puse in teologie si etc.
|
|
13/02/09 16:37
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Pai tocmai, cand vorbesti in limbi, intr-o limba de pe pamant, lucrul poate fi dovedit si au existat destule cazuri cand s-a intamplat asa. Dar vorbirea in limbi ingeersti e greu, ca sa nu zic imposibil de dovedit, si in domeniul asta se poate falsifica usor.
|
|
13/02/09 16:45
|
|
livu2day
membru
|
|
1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine.
Mda poate fi copiat pina la un extent dar nu e asa de simplu, sa simte. Nu poate fi falsificat asa de usor. Totusi zice ca si demoni sa prefac in ingeri. Cum da Duhul Sfant sa vorbesti; Faptele apostolilor 2:4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
Ultima modificare de livu2day (13/02/09 16:55)
|
|
13/02/09 16:54
|
|
april
admin forum
|
|
livu2day a scris:
Cum da Duhul Sfant sa vorbesti; Faptele apostolilor 2:4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească. |
Citeaza si continuarea :
april a scris:
Faptele apostolilor 2:7 Toţi se mirau, se minunau, şi ziceau unii către alţii: "Toţi aceştia care vorbesc, nu sunt Galileeni? Faptele apostolilor 2:8 Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut? Faptele apostolilor 2:9 Parţi, Mezi, Elamiţi, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia, Faptele apostolilor 2:10 Frigia, Pamfilia, Egipt, părţile Libiei dinspre Cirena, oaspeţi din Roma, Iudei sau prozeliţi,
In ce limbi vorbeau ? |
|
|
13/02/09 19:42
|
|
livu2day
membru
|
|
Nustiu, dar ai citit totul? Am explicat mai sus, deci uite ai uitat o parte;
Faptele apostolilor 2:11 Cretani şi Arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!" Faptele apostolilor 2:12 Toţi erau uimiţi, nu ştiau ce să creadă, şi ziceau unii către alţii: "Ce vrea să zică aceasta?" Faptele apostolilor 2:13 Dar alţii îşi băteau joc, şi ziceau: "Sunt plini de must!"
Cerceteaza exact ce zice acolo, intreabate; de ce unii a zis ca lucruri minunate ale Lui Dumnezeu, sa intreba ce zic astia si alti credea ca au baut? De ce?
Faceti concluzi fiecare.
Apropo citeste si Corinteni 14.
Ultima modificare de livu2day (13/02/09 20:14)
|
|
13/02/09 20:13
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
cel care vorbeste in limbi nu intelegi ce vorbeste ... dar sunt persoane care au darul talmaciri care iti traduc ce ai vorbit tu in limbi 
Ultima modificare de crisstina (13/02/09 22:03)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
13/02/09 22:02
|
|
april
admin forum
|
|
crisstina a scris:
cel care vorbeste in limbi nu intelegi ce vorbeste ... dar sunt persoane care au darul talmaciri care iti traduc ce ai vorbit tu in limbi  |
Si Petru si ceilalti apostoli intelegeau? Si cum de erau intelesi de ceilalti ?
Eu am impresia ca voi tot repetati ceva fara sa luati aminte la ce scriu/intreaba ceilalti.
|
|
13/02/09 22:30
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|