TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Botezul cu Duhul Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
nu mi-ai dat un raspuns ... am impresia ca habar nu aveti ce este cu botezul asta ... oricare ar fi el ... explicatii gen apa foc DUH SFANT ma lasa in necunoscut ... si intreb si eu cum pot ... intelege cine trebuie si asculta toti forumistii ... dech ??? :D

after ... io ma intreb cam cati sunt care trag sa se boteze ca sa scape de iad si cati dintre acestia o fac pentru ca asa e bine si e necesar ca sa duci o viatza asa cum cere DUMNEZEU ... adica sa nu deranjezi pe nimeni si sa ajuti cat poti tu oricat de sarac ai fi ... sa nu uitam ce a spus JESUS despre femeia care a pus doar un banut nu mai mult ... un banut ...

Ultima modificare de giany (23/01/09 16:23)

23/01/09 16:16

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

giany a scris:

nu mi-ai dat un raspuns ...

Ba ţi-am dat. Mai citeşte-l o dată.

giany a scris:

am impresia ca habar nu aveti ce este cu botezul asta ... oricare ar fi el ...

E doar impresia ta.

giany a scris:

... io ma intreb cam cati sunt care trag sa se boteze ca sa scape de iad si cati dintre acestia o fac pentru ca asa e bine si e necesar ca sa duci o viatza asa cum cere DUMNEZEU...

Asta numai Dumnezeu ştie. Ce ni se pare nouă bine, poate fi rău în faţa Domnului, şi invers.

23/01/09 16:44

giany
membru

cum astazi e ziua lui Dumnezeu ... o sa il intrebam deseara in cazul in care ne va si invita ...

23/01/09 16:48

saved
membru

Inregistat: 11/07/08

O persoana nascuta din nou, are Duhul Sfant sau nu?

Are! Cat are din Duhul Sfant? Duhul Sfant e o Persoana si as vrea sa trecem peste crapatul firului de par in patru, adica sa incercam sa definim forma acestei Persoane. Duhul Sfant este o Persoana, Duhul Sfant nu poate sa iti lase tie o mana si lui Ion un picior. Cand vine in om vine in toata plinatatea Lui. Domnul Isus promite ca odata cu Duhul Sfant vine si El, vine si Tatal. Acuma nu putem nega ca Duhul Sfant se manifesta in diferite feluri:

-Ioan 20:22-"Luati Duh Sfant" sunt inca in ceata aici
-F.A 2:3 limbi de foc, vorbire in limbi, puterea de a fi martori ai Domnului Isus, din Ierusalim pana la marginile pamantului..
-F.A 4:29,30,31. putere, s-a cutremurat locul, si s-au umplut de Duh Sfant.

O sa ne doara rau capul. "E grele". Dar as vrea sa continuuam discutia ca e buna pentru noi. Dar as ruga un pic mai multa responsabilitate in ceea ce zicem. Sa luom in serios pe Domnul Isus cand zice ca pentru orice vorba vom da socoteala! Sa vb. cu sinceritate fara mama si tata baptist, penticostal sau mai stiu eu ce gard denominational.

23/01/09 16:50

saved
membru

Giany de ce ti-e frica de aia nu scapi zicea cel mai invatat om al pamantului.

Ultima modificare de saved (23/01/09 16:57)

23/01/09 16:54

giany
membru

bai ... pune si tu un smiley acolo ca deja sunt speriat ... uite ... unu de genu asta :D

23/01/09 16:55

saved
membru

Putina nebunie strica multa intelepciune. E Cuvantul Domnului si nu-i nici un smile in el.

23/01/09 16:59

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
"Saved" - Ce inseamna pentru tine a te re-naste?

Sti ca re-nastere din nou nu e asa de simplu cum crezi tu?

La unile din exemple tale nu zice ca a primit Duhul Sfant, deci inca nu la primit si i-a poruncit intrun fel sa primeasca Duhul Sfat.
Hai sa cercetam:
Ioan 20:21 Isus le-a zis din nou: "Pace vouă! Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, aşa vă trimit şi Eu pe voi."
Ioan 20:22 După aceste vorbe, a suflat peste ei, şi le-a zis: "Luaţi Duh Sfânt!
Ioan 20:23 Celor ce le veţi ierta păcatele, vor fi iertate; şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute."

Zice ca a primit Duhul Sfant, unde zice ca a primit Duhul Sfant? Nu zice cand a primit Duhul Sfant a si primit darul de a vorbi in limbi. Zice in mai multe versete.
In Fapte 4:29-31 zice cum sa umplut cu Duhul Sfant, zice clar ca dupa ce sa rugat impreuna a fost umpluti din nou.
In Faptele apostolilor 2:3 Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. dar tu ai zis -limbi de foc, vorbire in limbi, puterea de a fi martori ai Domnului Isus, din Ierusalim pana la marginile pamantului..

Iti spun clar, nu exista nimeni sa fie botezat cu/in Duhul Sfant fara sa vorbeasca in limbi. Poti sa aduci orice verset din Biblie dar eu iti aduc altele si ce zici tu nu e clar, cerceteaza Cuvantul si nu adauga dupa ce crezi tu.
Ia Biblia simplu dupa aia sa ne ducem la simplu, incepe cu lapte si miere.

OLD TRAIAN a scris:

"Anania a plecat; si, dupa ce a intrat in casa, a pus mainile peste Saul, si a zis: "Frate Saule, Domnul Isus, care ti S-a aratat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca sa capeti vederea, si sa te umpli de Duhul Sfant." (Fapt.9:17)

Zice ca botezul cu Duhul Sfant e umplurea?

Edit: De re-nastere din nou, scuza am gresit gramatical. Multumesc ca mi-ai aratat.

Ultima modificare de livu2day (23/01/09 17:42)

23/01/09 17:13

saved
membru

Frate nu am scris re-naste. Daca zic nastere din nou e de ajuns. Daca spun re-nastere din nou e ca si cum m-as naste a treia oara.
Si iarta-ma ca nu am trecuto prin felurile de manifestare a Duhului Sfant.

23/01/09 17:28

saved
membru

livu2day a scris:

OLD TRAIAN a scris:

"Anania a plecat; si, dupa ce a intrat in casa, a pus mainile peste Saul, si a zis: "Frate Saule, Domnul Isus, care ti S-a aratat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca sa capeti vederea, si sa te umpli de Duhul Sfant." (Fapt.9:17)

Zice ca botezul cu Duhul Sfant e umplurea?

Nici ca vb in limbi e unica manifestare a Duhului Sfant prin care stii ca esti botezat cu Duhul Sfant.

23/01/09 17:30

livu2day
membru

Am gresit la propozitia acceea, am modificato. Multumesc ca mi-ai aratat.

La manifestarea Duhului Sfant este si roadele. Asta stiu, dar nu am vazut nici unul sa aiba Duhul Sfant fara limbi.
De roade, depinde de cat esti umplut. Unii au roade si nu stau aproape de Domnul si le pierde repede dar alti umpluti mai mult roadele lor sunt in termen mai lung. Ce incerc sa zic la unii care ramin in Domnul roadele cresc si ramin dar la alti care merg passiv roadele scad si dispare. Depinde.

23/01/09 17:46

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

livu2day a scris:

De roade, depinde de cat esti umplut. Unii au roade si nu stau aproape de Domnul si le pierde repede dar alti umpluti mai mult roadele lor sunt in termen mai lung.

"umplut" nu accepta complement de mod...nu poti fii mai umplut sau mai putin umplut...cand spui umplut te referi la "incarcat pana la limita superioara". Daca am fsot amandoi umpluti cu DS, nu poti zice ca tu esti mai plin decat mine sau invers....si atunci cum e cu darurile?

liviu a scris:

Ce incerc sa zic la unii care ramin in Domnul roadele cresc si ramin dar la alti care merg passiv roadele scad si dispare. Depinde.

aici ai si un argument sau doua din biblie?

11/02/09 17:13

Site web  
livu2day
membru

1 Tesaloniceni 5:19 Nu stingeţi Duhul.
Hmm ciudat aceeas verset care a trebuit si lui RainSong.

Apropo de umplut si de asta nustiu ce exact vrei sa zici, dar n-am zis ca sunt mai umplut sau mai sfant decat cineva.
Daca am zis asa ceva vreodata imi cer scuza, dar totusi nu sunt mai bun decat nimeni... din cate stiu sunt cel mai rau. Dar eu urasc sa zic asa ceva despre mine ca sunt mai bun si etc.

Ultima modificare de livu2day (11/02/09 20:05)

11/02/09 20:02

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Azi am avut religie si eu fac cu cei de la penticostali, desi am crescut in Biserica de baptisti [ oricum sunt prea putini tineri bapti la mine in liceu ]. Profu` ne-o predat despre Duhul Sfant, si la un moment dat o intrebat care dintre noi e botezat cu DS .. si o singura fata a spus ca e botezata cu DS. Eu am multe nelamuriri referitoare la DS si nu prea am indraznit sa il intreb pe prof mai multe [ poate ora viitoare ] ca nu am vrut sa ma lungesc prea mult si dupa aia se iasa urat ... dar ideea in jurul careia a batut el toata ora, era despre lucrarea DS in VT si NT.

Faza e ca, el zicea ca DS iti da intelepciune .. si eu stiam ca Dumnezeu da intelepciune, nu ? [ sau o poate da si prin intermediul DS, ca ne referim la Trinitate .. dar nu o da DS singur, nu ? ] Ati putea sa imi dati niste argumente biblice care sa sustina asta ?

Mi se pare ciudat sa spui ca un om are sau nu DS, numai in cazul in care vorbeste in limbi, sau prooroceste .. eu cred ca din moment ce credem in El si suntem copii Lui, avem, si DS, nu ? ca doar, in Galateni 5 : 22, ni se zice : Roada Duhului, dimpotriva, este : dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranare pofetelor. Dac in viata ta , ca si crestin, exista aceste roade [ sau cel putin te straduiesti sa le faci sa roadeasca ], esti mantuit, nu ? am intalnit persoane penticostale care sustineau ca doar in momentul in care esti botezat cu DS, esti de fapt mantuit .

Cu alte cuvinte, un om poate fi mantuit si sa vina un pastor [ sau mai stiu eu cine ] sa ii spuna ca nu e mantuit ptr. ca nu are DS [ nu vb in limbi, nu face nu stiu ce etc. ] ? Ce vreau sa intreb este ca , mantuirea poate fi indipendenta de prezenta DS in viata unui om ? Eu nu cred. Probabil ca cele doua se impletesc, dar e posibil sa ma insel. Doar daca ai Ds intr-un mod ca acesta [ vorbire in limbi etc ] , esti mantuit ? Toci cei care cred in El si decid sa il urmeze sunt copii Lui, nu ? sau nu pot fi copii Lui ptr. ca DS nu se manifesta asa in vietile lor ?

ps : imi cer scuze daca s-a mai postat despre ce am intrebat eu, dar acum nu am suficient timp sa citesc tot. o sa imi fac timp si voi citi tot, desi multe nu le inteleg ..

Ultima modificare de flory (11/02/09 21:24)

11/02/09 21:21

livu2day
membru

flory a scris:

Faza e ca, el zicea ca DS iti da intelepciune .. si eu stiam ca Dumnezeu da intelepciune, nu ? [ sau o poate da si prin intermediul DS, ca ne referim la Trinitate .. dar nu o da DS singur, nu ? ] Ati putea sa imi dati niste argumente biblice care sa sustina asta ?

Iov 32:7 Eu îmi ziceam: ,Să vorbească bătrâneţea, marele număr de ani să înveţe pe alţii înţelepciunea.'
Iov 32:8 Dar, de fapt, în om, duhul, suflarea Celui Atotputernic, dă priceperea.
Iov 32:9 Nu vârsta aduce înţelepciunea, nu bătrâneţea te face în stare să judeci.

1 Corinteni 12:1 În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.
1 Corinteni 12:2 Când eraţi păgâni, ştiţi că vă duceaţi la idolii cei muţi, după cum eraţi călăuziţi.
1 Corinteni 12:3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus să fie anatema!" Şi nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decât prin Duhul Sfânt.
1 Corinteni 12:4 Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;
1 Corinteni 12:5 sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;
1 Corinteni 12:6 sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
1 Corinteni 12:7 Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
1 Corinteni 12:8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
1 Corinteni 12:9 altuia credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;

Deci Dumnezeu e Duhul Sfant, El e Trinitate.
Dumnezeu Tatal e in ceruri dar El e cu noi sau in noi prin Duhul Sfant.
El zideste sau se atinge de oameni prin Duhul Sfant majoritatea de timp dar este si prin ingeri sau Ingerul Domnului.
Dar Dumnezeu majoritatea lucreaza prin Duhul Sfant la oameni.
Intelepciunea si pricipirea e considerat ca dar de la Duhul Sfant, zice in Corinteni.
In Iov zice ca intelepciunea si pricipirea nu vine de la batrinite ci vine de la Duhul Lui Dumnezeu.
Toti putem sa avem aceeas Duh dar Domnul a randuit diferite daruri prin Duhul Sfant. Unile sunt mai bune pentru alti, depinde... cum ne ajuta pe tine si pe copii Lui, cum prin acestea daruri sunt facut sa te proslavesti pe Dumnezu.

Mi se pare ciudat sa spui ca un om are sau nu DS, numai in cazul in care vorbeste in limbi, sau prooroceste .. eu cred ca din moment ce credem in El si suntem copii Lui, avem, si DS, nu ? ca doar, in Galateni 5 : 22, ni se zice : Roada Duhului, dimpotriva, este : dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranare pofetelor. Dac in viata ta , ca si crestin, exista aceste roade [ sau cel putin te straduiesti sa le faci sa roadeasca ], esti mantuit, nu ? am intalnit persoane penticostale care sustineau ca doar in momentul in care esti botezat cu DS, esti de fapt mantuit .

Nimeni nu poate sa zica daca ai Duhul Sfant esti mantuit(numai Dumnezeu poate sa zica cine e mantuit si cine nu e), poti sa fi proroc si tot nu esti mantuit.
Mantuirea e sa stai pe Calea ceea bun si sa faci voia Lui pina vine vreamea de judecata.
Dar Duhul Sfant, botezul in apa, botezul cu foc e poate un fel de pas care daca mergem pe Calea Lui o sa se intample in viata noastra. Poate nu trebuie sa ai nici astea dar cred daca ai iti da o siguranta ca mergi pe Calea ceea buna si continui.

Daca ai Duhul Sfant, deja de cand te-ai facut copilul Lui? Nu prea cred, daca vrei iti dau teologi mari si batrini care zic altceva sau unii care zic ca tine.
Depinde, pot sa vorbesc mult dar daca citesti poate o sa gasesti raspunsul tau, daca nu roaga-te si vei gasi.

Dar, da ai nevoie de Duhul Sfant sa fi rapit, iti dau hint - pecetluit sau pecetluiti.
De Mantuit nu zice ca e necesar dar totusi ar fi bine sa avem botezul cu/in Duhul Sfant, sa avem o siguranta nu?

ps : imi cer scuze daca s-a mai postat despre ce am intrebat eu, dar acum nu am suficient timp sa citesc tot. o sa imi fac timp si voi citi tot, desi multe nu le inteleg ..

Ti-as dar raspunsuri si alti o sa iti da raspunsuri dar ccred ca cel mai bun sfat, roaga-te si Domnul iti va vorbi.
Tine zi de jertfa si de inchinare cu ajutorul Lui, inainte Lui. Tine pina iti va raspunde si vei afla :)

Ultima modificare de livu2day (12/02/09 02:48)

12/02/09 01:46

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
flory, mantuirea nu poate fi independenta de prezenta Duhului Sfant. Deoarece Duhul Sfant este Cel care face convingerea de pacat, face convertirea, pecetluirea si produce roada.

Noi, cand suntem mantuiti, primim pecetea Duhului Sfant:

Efeseni 1
13    Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
14    si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.

O greseala in care multi (penticostali) cad e aceea ca asociaza botezul Duhului Sfant cu vorbirea in limbi si, uneori, cu proorocia. Desi tind sa cred si eu ca botezul cu Duhul Sfant este ceva diferit de pecetluire in niciun caz nu cred ca acest botez are ca semn numai vorbirea in limbi.

1 Corinteni 12
29    Oare toti sunt apostoli? Toti sunt proroci? Toti sunt invatatori? Toti sunt facatori de minuni?
30    Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?

12/02/09 08:46

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Nu cred ca  Duhul Sfant=mantuire.Duhul sfant te ghideaza , te sfinteste si te intareste("veti primi o putere") pe calea mantuirii.
Procesul de umplere cu Duhul Sfant se face treptat:
1:cand  facem primul pas sa ne predam Domnului ,
2: Cand facem legamant cu EL in apa botezului ,
3: Cand apare un moment in care suntem nevoiti sa lasam aspectele din viata noastra in mana LUI si iti lasi tot sufletul in mainile LUI
Cand umplerea e totala deobicei apare darul vorbirii in alte limbi(cunosc o persoana care nu vorbea sau nu vroia sa vorbeasca in limbi-nu stiu  de ce exact- dar pastorul nostru, care are darul diferentierii duhurilor , i-a spus respectivei persoane sa-si dea drumul la limba ca la el umplerea e totala)
Dupa acest moment e important sa ne lasam in continuare toata viata si toate asteptarile noastre (inima noastra) in mana Domnului , pentru a ramane plini de DUH.Amin.
Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.

12/02/09 09:22

cami
membru

Inregistat: 17/07/07

liviu2day a scris:

Dar, da ai nevoie de Duhul Sfant sa fi rapit,  iti dau hint - pecetluit sau pecetluiti.
Si vrei sa spui ca doar daca ai vorbirea in limbi, sau darul proorociei, esti pecetluit ? Uite ce zice versetul asta :

+Archanghel+ a scris:

Efeseni 1
13    Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
14    si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.
Astea erau versetele pe care le cautam [ nu mai stiam exact referinta biblica ] si un crestin baptist mi-a spus multe cand mi-a zis versetele astea.

Mikhael, sa inteleg ca, nu e suficinte sa auzi Cuvantul, sa crezi si esti pecetluit , ci are loc si un proces de umplere cu Duhul Sfant ?

mikhael a scris:

Cand umplerea e totala deobicei apare darul vorbirii in alte limbi
Si daca nu apare vorbirea in limbi, umplerea nu e totala ?  Poate aparea darul proorociei. Nici atunci umplerea nu e totala ? Sau se pot vedea roadele DS in viata omului. Nici atunci umplerea nu e totala ?

Ultima modificare de flory (12/02/09 09:53)

12/02/09 09:50

+Archangel+
Moderator

mikhael a scris:

Nu cred ca  Duhul Sfant=mantuire.

Corect. Dar mantuire fara Duh Sfant nu se poate.

1 Corinteni 12:3b   
Si nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul" decat prin Duhul Sfant.

mikhael a scris:

Cand umplerea e totala deobicei apare darul vorbirii in alte limbi

Nu exista baza biblica pentru asa ceva. Darul vorbirii in limbi este un dar ca oricare altul pe care il poti primi sau poti primi oricare alt dar.

12/02/09 10:23

livu2day
membru

@mikhael - umplurea nu incepe cand vorbesti in limbi, vorbirea in limbi e cel mai ne-insemnat dar totusi cel mai important. E facut de zidire sa te ridice, e ceva extraodinar.

@Arch - Versetul din Corinteni explica cum fiecare are talanti lor, talanti prin daruri.
Totusi uni vorbesc limbi diferite sau propoziti diferite, eu nu pot sa vorbesc in limbi ce vreau ci mai degraba ce imi da Duhul Sfant.
Am propoziti sau asa ceva care sa schimb aproape fiecare saptamina, nu e de la mine.
Arata-mi un proroc fara Duhul Sfant.
Pot sa iti dau contre la versete si sti ca sunt dar totusi fara folos.

@flory - nu am chef de dezbateri, sunt fara folos. Pot sa mearga in continui... e ca un joc.
Jocul e distractiv pina la un moment dar cand cineva sa raneste jocul sa opreste si numai e distractiv.
Roaga-te la Dumnezeu citeste Biblia, iti dau numar la mari teologi care pot sa zica orice. Dar totusi ca sa fi precisa lasa pe Domnul sa iti raspunde, rugaciunea e raspunsul.

Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
Marcu 16:18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa."

Ultima modificare de livu2day (12/02/09 15:02)

12/02/09 15:00

+Archangel+
Moderator

liviu, ai dreptate. Asta am vrut si eu sa spun. Ca fiecare are talantii lui. Unii au niste talanti altii au alti talanti. De aceea nu poti spune ca cineva a fost botezat cu Duhul Sfant numai daca a vorbit in limbi.

12/02/09 16:02

livu2day
membru

Da ai dreptate Arch, nici nu vreau sa incep dezbateri :)
Am inteles gresit, iaras m-am grabit :)
Imi place sa ajut din ce stiu asa ca e mai bine un sfat si etc.

flory a scris:

Si daca nu apare vorbirea in limbi, umplerea nu e totala ?  Poate aparea darul proorociei. Nici atunci umplerea nu e totala ? Sau se pot vedea roadele DS in viata omului. Nici atunci umplerea nu e totala ?

Darul de prorocie e similar ca darul de vorbirea in limbi, in ce mod sau cum?
In primul rand cand vorbesti in limbi. Vorbesti ca iti da Domnul, descoperi taine in limbi ingeresti si daca are cineva darul sa talmaceasca sau tamadui, e ca un fel de prorocie.
Totusi cand cineva proroceste, vine Duhul Sfant indeplin peste acel persoana. El cum ar vorbi in limbi adica zice ce ii da Duhul Sfant, la fel asa proroceste. Zice ce ii Duhuhl Sfant zice, totusi mai este unile taine din prorocie care sunt sa zicem ascunse si o parte de prorocie e si zisa in limbi. E complicat, dar totusi simplu.
Domnul poate sa iti raspunde la toate intrebari :D

12/02/09 16:35

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08

livu2day a scris:

Vorbesti ca iti da Domnul, descoperi taine in limbi ingeresti si daca are cineva darul sa talmaceasca sau tamadui, e ca un fel de prorocie.

Numai in limbi ingeresti se poate vorbi prin Duhul? :)

12/02/09 17:17

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

nikku a scris:

Numai in limbi ingeresti se poate vorbi prin Duhul? :)

cu siguranta nu... acum vreo doi ani am fost la Sibiu la o biserica penticostala(Emanuel)... era staruinta... o femeie a inceput sa vorbeasca in limbi(printre multi altii) langa ea era un francez(cred)... aceasta femeie a inceput sa ii spuna in rugaciunea ei toate pacatele lui, dar fara sa stie ce vorbeste... in urma rugaciunii ei acel tanar s-a intors la Domnul... acum e misionar... nu stiu, ca nu am mai pastrat legatura cu el... da cred ca Domnul ii da izbanda in ceea ce face... ti-am dat exemplul asta... dar mai e si cel al apostolilor... dupa coborarea Duhului Sfant au inceput sa vorbeasca in limbi omenesti... ;)

Ultima modificare de mototey (12/02/09 17:33)

12/02/09 17:32

Site web  
nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Vad ca stii mai multe despre baptisti, mototey. Ce pozitie au fata de botezul cu Duhul Sfant?

12/02/09 17:37

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la