TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Botezul cu Duhul Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9
FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

nathanael a scris:

ok...dar in ce conditii as putea fi botezat? (locul, cine trebuie sa participe, etc.)

Pai,de obicei Duhul Sfant se primeste la staruinti,dar se poate primi si in timpul unei rugaciuni normale,fie in Biserica, fie acasa.

Ultima modificare de FiicaDeRege (18/01/09 19:10)

18/01/09 18:46

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

FiicaDeRege a scris:

Pai,de obicei Duhul Sfant se primeste la staruinti,dar se poate primi si in timpul unei rugaciuni normale,fie in Biserica, fie acasa.

Argumenteaza biblic, te rog.

18/01/09 18:49

FiicaDeRege
membru

Faptele Apostolilor 2:1 In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc.

Ultima modificare de FiicaDeRege (18/01/09 19:31)

18/01/09 18:57

april
admin forum

FiicaDeRege a scris:

Faptele Apostolilor 2:1 In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc.
Deci ucenicii erau in Templu.

De unde ai tras concluzia ca erau in Templu in ziua Cincizecimii ?

18/01/09 19:10

FiicaDeRege
membru

Faptele Apostolilor 2:2 Deodata a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic, si a umplut toata casa unde sedeau ei.
scuze, aici scrie ca erau intr-o casa.

(nu ma lua asa tare,ca ma pierd :D sincer)

18/01/09 19:29

april
admin forum

FiicaDeRege a scris:

(nu ma lua asa tare,ca ma pierd :D sincer)

nu mai face anumite afirmatii decat daca esti bine documentata ;) .

Alte argumente biblice :) ?

18/01/09 19:41

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Heiiii saved... Ci mai faci?
Propun sa lasam deoparte flecarelile si sa avem o discutie cantre frati despre subiecul propus... :D Ce ziceti matale?
Eu as incepe cu prima intrebare: Cand o persoana primeste Duhul Sfant?

Ultima modificare de dodo86 (20/03/10 14:43)

22/01/09 01:22

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Concluzia la care am ajuns eu se gaseste printre altele in pilda ispravnicului necredincios:

Luk 16:10 Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept şi în cele mari.

Luk 16:11 Deci, dacă n'aţi fost credincioşi în bogăţiile (Greceşte: Mamona.) nedrepte, cine vă va încredinţa adevăratele bogăţii?

Dumnezeu nu iti da ceva ce nu poti duce.
Si "daca Dumnezeu te iubeste" si tu ceri cu sinceritate Duhul Sfant nu o sa iti dea ce nu poti duce. Nu poti sa-l primesti atata timp cat tu il ceri in mod gresit(rau cum zice biblia). De aceea nici nu primesti.
Poti la fel de bine sa nu IL doresti cu adevarat.. sa nu ceri cu staruinta.
Spre exemplu poti ravni la adevaratele bogatii(cele spirituale). Dar cu ce scop? Pentru a deveni un mare predicator? Pentru a ma umfla in pene ca un curcan ca sunt sfant?etc. Dumnezeu se poate folosi si de un magar ca sa predice evanghelia cum a facuto in cazul lui Balaam.

Motivatie fratilor, care e motivul, ce sta cu adevarat in spatele cererii pe care o faci inaintea lui Dumnezeu. Intr-un text prin Isaia scrie ca sa luom seama sa nu avem o minciuna in mana(sa nu cumva sa ne mintim singuri ca avem o motivatie buna in spatele cererii noastrea inaintea lui Dumnezeu). Si sinceritatea noastra poate fi corupta.

Un alt exemplu:
Dumnezeu hotaraste ca in pilda de fata sa iti dea o suma mare de bani in administrare. Dar tu cand te vezi cu atatia bani esti un adiministrator credincios ori necredincios.
Spre exemplu un caz personal:
Asa cum Dumnezeu daca ne-ar da bani multi vom cheltui mai mult, bani mai multi risipim mai mult. Mie Dumnezeu mi-a dat mult timp acum pierd mult timp. Nu reusec sa administrez timpul pe care Dumnezeu mi l-a dat la dispozitie, nu ma fac eu cel necredincios in lucrurile mici cum v-a putea Dumnezeu sa mi le incredinteze pe cele mari?
Asta ar fi o mica parte din ceea ce cred in privinta botezului cu/in Duhul Sfant.

Subliniez faptul ca argumentele de mai sus ar fi valabile numai daca Botezul cu/in Duhul Sfant, este o alta experienta pe care o poti avea cu Duhul Sfant care are ca scop propavaduirea Evangheliei in puterea Duhului Sfant, si automat duce si la sfintirea credinciosului..

Atata timp cat sunt sincer in relatia mea cu Dumnezeu si bine motivat, Dumnezeu le face la vremea hotarata de El, in locul, imprejurarile hotarate de El. Dumnezeu este Suveran!

Subliniez inca un lucru. Nu intentionez sa zic ca nu trebuie sa ceri Duhul Sfant pana nu esti credincios in lucrurile mici sau sa ai o viata extraordinar de Sfanta(as face Harul zadarnic).. Repet Dumnezeu este Suveran si El alege locul si momentul.

Ultima modificare de saved (22/01/09 09:47)

22/01/09 09:41

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Bine spus Saved. Ma bucur sa-mi reamintesc lucrurile astea ;)

22/01/09 14:12

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Saved ai zis bine.
Dar Duhul Sfant e facut ca ajutor. Pentru unii un ajutor pentru lucruri mari si pentru alti lucruri mici. Domnul are un plan nespus de mare si greu de inteles ca oameni.
Ai zis bine ce ai zis dar zice clar in Biblie cand ceri iti da, pentru daca ceri Duhul Sfant... oare nu ceri ceva de la El dupa voia Lui? Oare Duhul Sfant nu e ajutorul si Duhul Lui in care e daruit sa ne ajute.
El alege momentul si locul dar asta depinde de noi, cand vrem cu adevarat sa cerem.
Sunt unii care cred ca Duhul Sfant sa ia numai intrun fel si de zeci de ani nu a primit, a vrut sa aiba cand randuieste El si niciodata nu si-a dat sila. Ai grija ca acest lucrul poate fi o scuza ca sa nu iti dai sila.
Toti putem avea Duhul Sfant, e facut pentru oricine crede in Isus (sunt versete multe despre acest subject si degeaba sunt spuse ca tot nu inteleg pina nu le gasesc oameni singuri, sau cand sunt luminati).
Putem sa fim proroci, sa avem daruri de toate. E totul depinde de o viata cu El si sa avem curajul sa cerem cu adevarat, cu credinta si fara indoieala.
Apropo niciodata nu poti sa fi sfant... doar poti sa fi sfant prin Isus Hristos si sangele Lui. Acest lucrul e alt subject.
Ai vorbit de mai multe diferite lucruri si sa poate zice alte contrari dar zic sa ne ajute Dumnezeu ca sa citim in Biblie cu luminarea Lui.
"Saved" intrebarea e, ai primit de la Domnul Duhul Sfant? Daca nu are cineva, ce il opreste? Frica, oare? Necredinta? Pacatele?
Eu cred ca frica e acel care ne opreste, pacatele nu ne opreste ca poate fi iertate si spalate prin sangele Lui Isus.... doar ce ne opreste e frica si poate necredinta.

Ultima modificare de livu2day (22/01/09 14:57)

22/01/09 14:32

saved
membru

Impreuna cu Tatal si Fiul livu2day.

Mai sus vorbeam de botezul cu/in Duhul Sfant ca o expierenta a Duhului(daca te loveste un tren si scapi cu viata, cat timp iti aduci aminte de acea epierenta? Tot asa nasterea din nou si botezul cu/in Duhul Sfant ar trebui sa fie de netagaduit, la fel si umplerile cu Duh Sfant).
Lucruri pe care le-am experimentat si pe care nu le voi uita sau renega niciodata, sunt nasterea din nou(o experienta supranaturala cu Duhul Sfant, si marturie sta o viata pe care Domnul o schimba continuu), si botezul in apa prin care am aratat spre ce a facut Domnul in viata mea, si multe alte expierente profunde cu Domnul. Caut mai multa realitate cu El.. Dar toate la timpul randuit de EL.

La fel ca multi dintre voi, incerc intr-o relatie sincera cu El sa il cunosc pe El. Poti sa faci gramada de lucruri bune, sa te jerfesti pentru semenul tau, sa citesti biblia, sa o experimentezi, sa propavaduiesti, sa fugi prin sate, mese de dragoste, dar dintre toate cel mai frumos sa impartasesti cu El in iubire. Sa stii ca EL te iubeste si ca El la un moment dat ti-a aratat cat de frumos este si te-ai indragostit de El in mod dependent, irecuperabil ca apoi toate cele de mai sus nu mai vin fortat sau datorita exercitiului, ci din dragostea care izvoraste din EL.

Ultima modificare de saved (22/01/09 15:09)

22/01/09 15:08

livu2day
membru

saved a scris:

La fel ca multi dintre voi, incerc intr-o relatie sincera cu El sa il cunosc pe El. Poti sa faci gramada de lucruri bune, sa te jerfesti pentru semenul tau, sa citesti biblia, sa o experimentezi, sa propavaduiesti, sa fugi prin sate, mese de dragoste, dar dintre toate cel mai frumos sa impartasesti cu El in iubire. Sa stii ca EL te iubeste si ca El la un moment dat ti-a aratat cat de frumos este si te-ai indragostit de El in mod dependent, irecuperabil ca apoi toate cele de mai sus nu mai vin fortat sau datorita exercitiului, ci din dragostea care izvoraste din EL.

Foarte, foarte frumos si adevarat.
Adevarata placere e cand incerci sa petreci timpul cu El din dragoste cu tot ce esti tu... atunci nu cred ca exista o bucuria mai mare care iti umple toata fiinta.

22/01/09 15:12

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

saved a scris:

...Lucruri pe care le-am experimentat si pe care nu le voi uita sau renega niciodata, sunt nasterea din nou(o experienta supranaturala cu Duhul Sfant, si marturie sta o viata pe care Domnul o schimba continuu), si botezul in apa prin care am aratat spre ce a facut Domnul in viata mea....

Saved, din ceea ce ai scris tu şi am subliniat eu, înţeleg că, după opinia ta, naşterea din nou se produce atunci când ai o experienţă supranaturală cu Dumnezeu. Dacă am înţeles bine, dă-mi voie să spun că nu sunt de acord cu tine. Naşterea din nou şi experienţa supranaturală prin Duhul Sfânt sunt două lucruri total diferite.

Dacă însă am înţeles greşit, îmi cer scuze.

22/01/09 18:18

saved
membru

Pai hai sa scriu mai simplu.
Nasterea din nou e lucrarea Duhului Sfant, pe care Duhul Sfant o face in mod supranatural..
Si acum depinde ce intelegi tu prin supranatural.

Ultima modificare de saved (22/01/09 21:30)

22/01/09 21:29

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

saved a scris:

Subliniez inca un lucru. Nu intentionez sa zic ca nu trebuie sa ceri Duhul Sfant pana nu esti credincios in lucrurile mici sau sa ai o viata extraordinar de Sfanta(as face Harul zadarnic).. Repet Dumnezeu este Suveran si El alege locul si momentul.

saved, hai o intrebare mai directa: O persoana nascuta din nou, are Duhul Sfant sau nu?
Intreb deoarece nu as dori ca dintr-o confuzie de termeni sa nu ne intelegem.
Eu afirm ca o persoana nascuta din nou are Duhul Sfant.
Argumente biblice:
Romani 8:9 "Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui."
1 Corinteni 3:16 "Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?"
Lista este lunga, dar nu as dori sa bat apa in piua pe lucruri in care suntem de aceeasi parere.

Deci daca Duhul Sfant se primeste la nasterea din nou, ce este atunci Botezul in Duhul Sfant?
Inainte de a da un raspuns, as dori sa vorbim putin despre Rusalii. Ce se intampla la Rusalii?

23/01/09 01:38

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
la Rusalii ucenicii au primit o "imputernicire" pentru a putea duce in lume Evanghelia...botezul cu DS este o umplere care are rolul de imputernicire pentru crestinii care fac o lucrare.

23/01/09 01:50

Site web  
livu2day
membru

De ce zice Petru ca a primit fagaduinta care am primito si ei, a primit la fel ca ei?
Cum sa primeasca ceva in care nu a avut? Deci Duhul Sfant il ai deja? Spune-mi te rog atunci ce a primit ei?
Gabi *hint* versete din Biblie arata unde zice aia. Dupa aceea mai vorbim. Nu te grabi.

23/01/09 01:54

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
Luca 24:49 argument pentru ce am zis legat de rusalii.

in rest, nu am inteles ce doresti liviu, poate daca mi-ai da versetul biblic legat de fagaduinta lui Petru as intelege :)

23/01/09 02:03

Site web  
livu2day
membru

Citeste versetul in care ai zis tu: Luca 24:49 Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus."
Deci a trimite puterea de sus, pana veti fi imbracat. Intrebarea mea cum poate trimite daca era deja in ei?
Ce argument ai... nu inteleg cum le scoti iti marturisesc, explica-mi ca inteleg poate, eu mai nebun ar intelege macar unpic din ce ai zis.
Mie mi sa pare ca ce ai zis acolo e chiar dovedeste opus din ce ai zis tu.

Faptele apostolilor 10:44 Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.
Faptele apostolilor 10:45 Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri.
Faptele apostolilor 10:46 Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:
Faptele apostolilor 10:47 "Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, care au primit Duhul Sfânt ca şi noi?"

Interbarea e cum sa primeasca ceva care deja a avut? Oare Dumnezeu nu poate fi clar sa zica umpluti? Explica-mi te rog si mie... nu inteleg eu bine oare, mi-ar place sa invat.

Hai sa mai vedem a primit la fel ca si ei (adica vorbirea in limbi a fost darul ca primul semn cand la primit).

Faptele apostolilor 11:15 Şi, cum am început să vorbesc, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei ca şi peste noi la început.
Faptele apostolilor 11:16 Şi mi-am adus aminte de vorba Domnului, cum a zis: ,Ioan a botezat cu apă, dar voi veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.'
Faptele apostolilor 11:17 Deci, dacă Dumnezeu le-a dat acelaşi dar, ca şi nouă, care am crezut în Domnul Isus Hristos, cine eram eu să mă împotrivesc lui Dumnezeu?"

Unde zice umplut Gabi... unde? Adica unde zice ca Botezul cu Duhul Sfant e umplurea si ei deja a avut Duhul Sfant? Unde scrie... eu n-am vazut, sa mai citesc Biblia mai mult.

Domnul sa ne lumineze.

23/01/09 02:55

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

livu2day a scris:

Unde zice umplut Gabi... unde? Adica unde zice ca Botezul cu Duhul Sfant e umplurea si ei deja a avut Duhul Sfant? Unde scrie... eu n-am vazut, sa mai citesc Biblia mai mult.

Domnul sa ne lumineze.

Biblia zice acelasi lucru in mai multe feluri. Odata zice botezat, alta data zice umplut. Botezat ai zis tu verset.
Umplut, uite:
"Anania a plecat; si, dupa ce a intrat in casa, a pus mainile peste Saul, si a zis: "Frate Saule, Domnul Isus, care ti S-a aratat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca sa capeti vederea, si sa te umpli de Duhul Sfant." (Fapt.9:17)

23/01/09 10:23

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Vad ca nu s-a raspuns la intrebarea lui dodo86: O persoana nascuta din nou, are Duhul Sfant sau nu? Da sau nu?

23/01/09 10:36

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

nikku a scris:

Vad ca nu s-a raspuns la intrebarea lui dodo86: O persoana nascuta din nou, are Duhul Sfant sau nu? Da sau nu?

Ai putea sa spui si parerea ta, sau ma rog, ce ai inteles din Biblie.

23/01/09 10:40

Magdy
membru

saved a scris:

Nasterea din nou e lucrarea Duhului Sfant, pe care Duhul Sfant o face in mod supranatural..
Si acum depinde ce intelegi tu prin supranatural.

Păi şi dacă nu înţeleg, consult dexul! :D

SUPRANATURÁL, -Ă, supranaturali, -e, adj. Care pare mai presus de forţele şi legile naturii sau în contradicţie cu acestea; care pare în afara naturii, a lumii percepute prin simţuri; care este atribuit unor forţe miraculoase; miraculos, fantastic. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce se pretinde a fi mai presus de legile naturii. ♦ Fără seamăn, extraordinar, excepţional. – Supra- + natural (după fr. surnaturel).
Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 7 Dec 2003 |

dodo86 a scris:

saved, hai o intrebare mai directa: O persoana nascuta din nou, are Duhul Sfant sau nu?

Da. O persoană născută din nou are Duhul Sfânt. Duhul Sfânt intră în viaţa credinciosului în momentul naşterii din nou.

La Rusalii ucenicii au primit putere de Sus pentru a merge în misiune. [Cam ce-a zis şi gabi. ]

23/01/09 16:05

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
bai nene ... iou tot nedumirit sunt ... fara botez oricare ar fi necesar ... nu zicem care ... cica nu intrii in RAI ... opki??? ... pana aici e bine ... dar hotul ala de pe cruce cum spanacul meu o intrat in IMPARATIA CERURILOR ... ??? nici macar cu apa nu era botezat ... aha ... gata ... m-am prins ... avea pile la JESUS ... :D:D:D ... ala da hot ... a furat chiar si in ultima clipa ... :D:D:D ... :D:D:D

Ultima modificare de giany (23/01/09 16:11)

23/01/09 16:09

Magdy
membru

giany a scris:

... dar hotul ala de pe cruce ...cum spanacul meu... o intrat in IMPARATIA CERURILOR ... ??? nici macar cu apa nu era botezat ...

giany, aşa mă calcă pe nervi spanacii tăi!!!

Hoţul de pe cruce L-a recunoscut pe Isus ca fiind fiul lui Dumnezeu şi şi-a recunoscut păcatul.

23/01/09 16:14

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la