TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/DUMNEZEU Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
recent am intrebat o persoana daca vorbeste cu Dumnezeu?.... si sti ce mi-a raspuns? "atunci cand  vreau sa vorbesc cu Dumnezeu, ma trezesc vorbindu-mi mie insami"
m-a pus un pic pe ganduri.... pentru ca si io ma intreb adeseori ce este Dumnezeu....un lucru... o fiinta...ceva concret...ceva abstract....o idee, ... un concept?
cei mai multi avem deja intiparita o idee despre faptul ca El e infinit, atotputernic, omniprezent, ....idee pe care fie o avem de la altii fie ne-am insusit-o, fie am avut candva o revelatie...
noi suntem ceratia Lui....asa stim cu totii....  oare suntem entitati distincte?  se poate vorbi oare despre "o parte din Dumnezeu in fiecare din noi?"
daca El este in noi, atunci unde...care parte anatomica? :).... oare eu-l nostru si Dumnezeu sunt din aceeasi lume?

(as fi vrut sa fiu mult mai clar.... atat am reusit....as vrea sa avem o discutie pe tema asta....de asemenea imi cer scuze daca exista un subiect pe tema asta)

02/11/08 20:15

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
Dumnezeu...este Cel ce este...este dincolo de ceea ce limitele mintii pot descrie, este mai presus decat orice ne putem noi imagina, degeaba incercam sa-L descoperim, sa-I facem un portret robot, total inutil, Dumnezeu e creatorul acestei lumi si daca atunci cand incerci sa vorbesti cu DUmnezeu te trezesti vorbindu-ti tie e o mica problema cu relatia ta cu El, daca inca tu considerica ca rugaciunea e doar o chestie psihica si defapt nu are cine sa te asculte iti lipseste adevarata credinta :D

02/11/08 22:44

Site web  
justdoit
membru

dar ce poti spune despre constiinta?....  e ea o mica parte din Dumnezeu?

Ultima modificare de justdoit (03/11/08 18:38)

03/11/08 18:32

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

justdoit a scris:

dar ce poti spune despre constiinta?....  e ea o mic aparte din Dumnezeu?

poate gasesti raspuns aici : Constiinta umana ;)

P.S. bine-ai revenit :) .:

03/11/08 18:35

justdoit
membru

tks... bine v-am regasit...:)

referitor la subiect.....sunt de acord ca Dumnezeu este maret.... dincolo de orice imaginatie ... atotputernic... atotstiutor... cu un cuvant face totul ... cu niste cuvinte a facut totul....poate locui in mintile noastre... dar EL  spune ca nu e suficient sa locuiasca in mintile noastre... ci Eu sa mor iar El sa imi  ia locul... io inteleg ca El devine noua mea minte... eu am murit... acum El e la comanda... si adresandu-ma Lui am impresia ca vorbesc chiar cu mine... "m-a decuplat si s-a cuplat El la panoul de control"...
cred ca marea noastra problema in credinat noastra, si ce face ca ea sa nu creasca e ca Il privim mereu pe Dumnezeu ca pe ceva distinct de noi....ceva in exterior...

Ultima modificare de justdoit (03/11/08 18:55)

03/11/08 18:53

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Cineva zicea ca Dumnezeu este atat de mare, ca cerurile nu-L pot cuprinde, dar atat de mic , ca incape in inima noastra.

Dumnezeu poate fi langa noi, in jurul nostru, in noi ... nu e limitat de timp si spatiu.

03/11/08 19:00

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Justdoit...daca D-zeu este intr-adevar cum ai descris...Ferice de tine. Daca nu, este intr-adevar cel mai posibil ca-ti vorbesti tu cu tine insuti.Daca el traieste in locul tau este normal ca tu al carui fiinta este "rastignita si traieste Hristos in tine", sa ai impresia ca tot tu vorbesti in mintea ta. Fiindca desi traiesti in acelasi trup nu mai esti singur si nu mai esti boss-ul. Deci poti vorbi cu EL. Dar se poate intampla sa vorbesti si cu tine insuti daca-i invers.

03/11/08 19:08

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07

justdoit a scris:

recent am intrebat o persoana daca vorbeste cu Dumnezeu?.... si sti ce mi-a raspuns? "atunci cand  vreau sa vorbesc cu Dumnezeu, ma trezesc vorbindu-mi mie insami"

In geneza 2:7 ni se explica ca Dumnezeu a suflat in narile omului suflare de viata, deci poate persoana aceea se referea la acea suflare a lui Dumnezeu care este in fiecare din noi.

05/11/08 22:41

yoslivius
membru

Inregistat: 02/12/08
eu cred ca Dumnezeu ne vorbeste prin semnele pe care ni le arata zi de zi.O intamplare reala din viata mea de ieri;eu sunt din bistrita si muncesc in braila...de curand am avut o incercare de la Dumnezeu si anume a murit tatal meu printr-un stupid accident. Cu cateva saptamani inaite am fost la o prorocita de undeva din bistrita si mi-a spus ca numele meu este trecut in cartea vietii si ca daca nu ma intorc pe calea pocaintei Dumnezeu o sa ma treaca prin multe incercari. Revenind la tatal meu, eu eram in braila si am ajuns la bistrita undeva a 2 a zi,conducand toata noaptea. Nu am mai apucat sa-l vad pe tatal meu in viata deoarece era in coma.Am plecat de acolo la prorocita aceea sa vedem ce ne vorbeste Dumnezeu(eram impreuna cu prietena mea),am facut o rugaciune si Domnul mi-a vorbit ca trebuie sa fac o juruinta in momentul acela pt ca tatal meu sa traiasca,eu am facut juruinta si in ceasul in care am jurat ca ma voi intoarce la Domnul cred ca a si decedat tatal meu,in momentul acela nu mi-am dat seama ce se intampla mi se parea ca nu am facut eu bine ceva si ma sinteam oarecum vinovat,insa am vb cu mica-mea care era in spania(la fel si ea suna-se la ceva prooroci si i-au spus ca tata nu este spre moarte ci spre viata).Astfel cred ca juruinta facuta de mine l-ar fi putut salva pe tatal meu de la pierire, bineinteles cu rugaciunile lui caci stiu ca si el s-a rugat cand a vazut in ce stare se afla,deasemeni mama mea s-a rugat la Dumnezeu toata noaptea si vrem sa credem ca Dumnezeu l-a primit la El.
   revenind la cum ne vorbeste Domnul,ieri am plecat din bistrita spre braila cu masina,dimineata cand m-am rugat nu stiu de ce dar ma gandeam numai la accident(nu mi se mai intamlase)care s-a si intamplat undeva prin moldova la vreo 80 km de bicaz.Sper sa nu va plictisesc dar cred ca Dumnezeu mi-a vorbit si nu cred ci sunt sigur. masina s-a inors cumva imposibil nu stiu cum sa va zic ,am lovit cu fata in stalp de gard si cred ca in mai putin de o juma de metru mi s-a intors masina pe loc si am lovit cu partea dreapta un alt gard(era ceva imposibil de facut)si ca sa vedem cum ne vorbeste Dumnezeu a facut in asa fel incat desi era avariata masina in ultimul hal la caroserie in partea dreapta, nu s-a stricat si motorul,a ramas functionabila ceea ce nimeni nu credea ca este posibil Deci mi-a aratat Dumnezeu ca poate sa ma distruga intr-o secunda dar mi-a si dat o mana de ajutor deoarece asa accidentata am veni pana la braila vreo 300 de km
   Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea dar asa am simtit eu ca trebuie sa marturisesc cum mi-a vorbit Dumnezeu si ce asteapta El de la mine si nu numai de la mine ci de la noi toti. Astfel va rog sa va rugati si voi pentru mine sa pot sa ajung pe calea cea dreapta pt ca tot ce este pe lumea asta este trecator dar omul ramane vesnic

02/12/08 21:02

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Dumnezeu ti-a vorbit intr-un fel special si a vrut ca sa te intorci la El. Si cred ca Dumnezeu ne vorbeste si noua prin intamplarile prin care ai trecut; toti trebuie sa ne revizuim pozitiile in fata Sa.
Imi pare bine ca ai povestit aici prin ce ai trecut si ma voi ruga pentru tine, desi si eu am nevoie de multa rugaciune ca nu sunt asa cum trebuie...

02/12/08 21:25

yoslivius
membru

multumesc mult de tot ca mi-ai raspuns chiar aveam nevoie de o incurajare...sper ca Bunul Dumnezeu sa ma calauzasca pe calea cea buna

02/12/08 21:36

lara
membru

Inregistat: 03/12/06

yoslivius a scris:

am facut o rugaciune si Domnul mi-a vorbit ca trebuie sa fac o juruinta in momentul acela pt ca tatal meu sa traiasca,eu am facut juruinta si in ceasul in care am jurat ca ma voi intoarce la Domnul cred ca a si decedat tatal meu,in momentul acela nu mi-am dat seama ce se intampla mi se parea ca nu am facut eu bine ceva si ma sinteam oarecum vinovat,insa am vb cu mica-mea care era in spania(la fel si ea suna-se la ceva prooroci si i-au spus ca tata nu este spre moarte ci spre viata).Astfel cred ca juruinta facuta de mine l-ar fi putut salva pe tatal meu de la pierire, bineinteles cu rugaciunile lui caci stiu ca si el s-a rugat cand a vazut in ce stare se afla,deasemeni mama mea s-a rugat la Dumnezeu toata noaptea si vrem sa credem ca Dumnezeu l-a primit la El.

Fa-te mai bine inteles. Din ce ai scris eu inteleg ca:
1. Dumnezeu ti-a spus sa faci o juruinta pentru a-i salva viata pamanteasca tatalui tau, tu ai facut acea juruinta iar Dumnezeu nu i-a salvat viata, deci nu si-a tinut promisiunea.
2. Tatal tau ar fi fost mantuit prin mijlocirea facuta in rugaciune si juruinta de catre tine si mama ta?

02/12/08 22:17

yoslivius
membru

lara a scris:

yoslivius a scris:

am facut o rugaciune si Domnul mi-a vorbit ca trebuie sa fac o juruinta in momentul acela pt ca tatal meu sa traiasca,eu am facut juruinta si in ceasul in care am jurat ca ma voi intoarce la Domnul cred ca a si decedat tatal meu,in momentul acela nu mi-am dat seama ce se intampla mi se parea ca nu am facut eu bine ceva si ma sinteam oarecum vinovat,insa am vb cu mica-mea care era in spania(la fel si ea suna-se la ceva prooroci si i-au spus ca tata nu este spre moarte ci spre viata).Astfel cred ca juruinta facuta de mine l-ar fi putut salva pe tatal meu de la pierire, bineinteles cu rugaciunile lui caci stiu ca si el s-a rugat cand a vazut in ce stare se afla,deasemeni mama mea s-a rugat la Dumnezeu toata noaptea si vrem sa credem ca Dumnezeu l-a primit la El.

Fa-te mai bine inteles. Din ce ai scris eu inteleg ca:
1. Dumnezeu ti-a spus sa faci o juruinta pentru a-i salva viata pamanteasca tatalui tau, tu ai facut acea juruinta iar Dumnezeu nu i-a salvat viata, deci nu si-a tinut promisiunea.
2. Tatal tau ar fi fost mantuit prin mijlocirea facuta in rugaciune si juruinta de catre tine si mama ta?

Dumnezeu mi-a spus sa fac juruinta cred eu nu pentru a salva viata aceasta pamanteasca a lui ci pe cea de dincolo,numai ca eu u m-am tinut de juruinta si s-a intamplat ceea ce s-a intamplat ieri cu accidentul, si cred ca a vrut sa-mi vorbeasca sa nu mai pierd vremea si sa fac pasul pe care trebuia sa-l fac demult
In legatura cu punctul 2...eu nu am fost foarte credincios in ultimul timp... ma rugam cand eram mai mic foarte mult si Dumnezeu m-a ajutat iar cand am esuat am zis ca sa fiu liber dar ma constatat ce ceea ce a ales el pentru mine a fost cea mai buna varianta pentru mine si pentru familia mea,in schimb mama a fost credincioasa de cand o stiu, numai ca anul trecut de ziua ei s-a botezat, cateva luni mai tarziu a primit Duhul Sfant si vreau sa cred ca rugaciunile ei si juruinta mea pe care am facut-o la stramtorare (eu in momentul in care am fost la prorocita ma rigam sa-i dea viata deoarece eu cand am ajuns la bis era deja in moarte clinica si vorbisem cu medicii si nimeni nu-i mai dadea nici o sansa)sa-l fi salvat pe tatal meu si viata pe care o vroiam eu pentru el sa fi fost viata vesnica
Deci asa cred ca mi-a vb Dumnezeu nu stiu de aceea incerc sa vorbesc cu mai multa lume sa deslusesc lucrarea lui(e destul de clar ce vrea Dumnezeu de la mine dar asa suntem noi oamenii)

02/12/08 22:37

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
yosilvius, vad ca esti nou pe-aici... poate stii, poate nu.. dar iti zic acum. te rog, nu mai cita in citat... daca vrei sa citezi mai multe mesaje, desparte-le una de alta, ca asa cum ai citat tu, arata urat. :)

03/12/08 00:29

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Nustiu daca Domnul ia dat viata vesnica la tatal tau Silviu dar e greu de zis si de judecat, doar El stie.
Eu zic sa vorbesti cu Domnul, iti inchizi ochi si Il intrebi pe El sa iti vorbeasca, deschizi Biblia cu ochi inchisi si cand deschisi citeste versetul sau de la versetul care le-ai vazut pina sa termina de subject ala. Mie imi vorbeste tot timpu ca Il intreb sa vorbeasca si sa ma lumineze din toata inima Il intreb.
E important sa compari cu viata ta, cu gandurile, cu familia sau orice lucru ce esti tu si viata ta cu versetu sau versetele ca sa intelegi ce vrea sa iti vorbeasca Domnul.

Asta ce mia dat Domnul pentru tine, sper sa te ajute. Pe mine mia zis ceva, sper sa iti zica tie mai mult si sa te zideascam lumineaza si sa te intareasca.
Psalmii 63:6 când mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu, şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.
Psalmii 63:7 Căci Tu eşti ajutorul meu, şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.
Psalmii 63:8 Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijineşte.
Psalmii 63:9 Dar cei ce caută să-mi ia viaţa, se vor duce în adâncimile pământului;
Psalmii 63:10 vor fi daţi pradă sabiei, vor fi prada şacalilor.
Psalmii 63:11 Dar împăratul se va bucura în Dumnezeu; oricine jură pe El se va făli, căci va astupa gura mincinoşilor.

03/12/08 00:29

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
yosilvius ... cum iti vorbeste DUMNEZEU ???

03/12/08 12:01

lara
membru

Yoslivius, nu vreau sa te dezamagesc, dar nu exista alt mijlocitor la Tatal decat Isus Hristos. Juruinta ta cu siguranta ca nu l-a putut mantui pe tatal tau.

livu2day a scris:

Eu zic sa vorbesti cu Domnul, iti inchizi ochi si Il intrebi pe El sa iti vorbeasca, deschizi Biblia cu ochi inchisi si cand deschisi citeste versetul sau de la versetul care le-ai vazut pina sa termina de subject ala. Mie imi vorbeste tot timpu ca Il intreb sa vorbeasca si sa ma lumineze din toata inima Il intreb.

Iti trebuie credinta mare pentru asa ceva si cred ca nu poti sa aplici intotdeauna aceasta metoda. Biblia spune ca Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel cand intr-altul dar omul nu ia seama. Si eu imi doresc sa-mi vorbeasca Domnul ce are de sus prin vise si versete biblice dar totusi, El imi vorbeste asa cum doreste El, nu cum vreau eu.
Cineva a procedat asa cum ziceai tu mai sus si i s-a deschis Biblia la versetul urmator "Si Iuda s-a spanzurat". Cand a vazut a inchis Biblia si a mai deschis o data: " Du-te de fa si tu la fel" :D.

03/12/08 13:29

giany
membru

asta e un fel de alba neagra .... dar cu BIBLIA ... :D:D:D ... nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asea... :D:D:D

03/12/08 13:40

livu2day
membru

Daca Il intrebi din tot sufletul intotdeauna iti raspunde, doar sa te gandesti la ce vrea sa iti spuna El.
Domnul iti raspunde din Biblie dar sa intelegi ce zice e alta, trebuie sa ceri sa te lumineze, sa te zideasca si ajuta prin ce iti vorbeste El.
La multi a facut la fel si ia vorbit Domnul, ia ridicat si ia ajutat. Mie niciodata nu ma lasat gol de cand am intrebat cu tot sufletul sa imi vorbeasca, sa ma lumineze si sa ma zideasca, sa imi daie ceva sa inteleg voia Lui ca El stie mai bine. In fine Domnul mia vorbit tot timpul asa si i multumesc Lui. Sper sa vorbeasca tot timpul cu mine.
Domnul sa ne ajute si sa ne vorbeasca la toti din dragostea Lui.

Ultima modificare de livu2day (03/12/08 13:46)

03/12/08 13:45

giany
membru

poi da mai livu ... si mie imi vorbeste ... dar nu deschid BIBLIA unde pica ... la mine e altfel ... :D ... prin simturi ... intamplari  ... si altele ...

03/12/08 13:49

livu2day
membru

Hehe daca intrebi pe Domnul sa iti vorbeasca si deschizi Biblia iti vorbeste, oriunde ar pica ca El te lumineaza cand, cum si ce vrea.
Fiecare e dat altfel dar incearca sa intrebi pe Domnul si deschizi Biblia cu ochi inchisi si daca nu iti da ceva care te poate ajuta inseamna ca nu e de folos gestu ala.

03/12/08 14:01

giany
membru

stii ... tu livu ... imi spui ca legatura telefonica pe care o am de la un telefon fara fir ... imi spui ca ar fi bine si sigur sa sun totusi de la un telefon cu fir ... :D:D:D

03/12/08 14:04

lara
membru

liviu, poate ca in dreptul tau functioneaza intotdeauna, dar in dreptul meu nu pot sa spun acelasi lucru. De mai multe ori l-am rugat pe Dumnezeu sa-mi raspunda prin vise si totusi nu mi-a raspuns niciodata cand i-am cerut. Mi s-a intamplat insa sa-mi spuna si prin vise anumite lucruri, dar nu cand eu i i-am cerut. La fel privesc si cu Biblia.... Uneori nu-i cer sa-mi spuna ceva anume ci doar sa-mi vorbeasca si-mi vorbeste-uneori, alteori mai trebuie sa astept. Pentru mine nu e valabila intotdeauna chestia cu deschisul Bibliei.

03/12/08 14:13

giany
membru

ar fi culmea sa crezi ca daca deschizi BIBLIA nu iti vorbeste EL... daca toata BIBLIA e scrisa sub indrumarea LUI ... cine ai vrea sa iti vorbeasca ??? mama ??? :D

03/12/08 14:19

livu2day
membru

lara a scris:

liviu, poate ca in dreptul tau functioneaza intotdeauna, dar in dreptul meu nu pot sa spun acelasi lucru. De mai multe ori l-am rugat pe Dumnezeu sa-mi raspunda prin vise si totusi nu mi-a raspuns niciodata cand i-am cerut. Mi s-a intamplat insa sa-mi spuna si prin vise anumite lucruri, dar nu cand eu i i-am cerut. La fel privesc si cu Biblia.... Uneori nu-i cer sa-mi spuna ceva anume ci doar sa-mi vorbeasca si-mi vorbeste-uneori, alteori mai trebuie sa astept. Pentru mine nu e valabila intotdeauna chestia cu deschisul Bibliei.

Domnul vorbeste la fiecare diferit dar cel mai mult e prin Biblie, eu cand imi da Domnul un verset nu ma las pina nu inteleg, intreb Doamne ce vrei sa imi zici, dupa citeva minute inteleg cel putin un lucru :D
Ne vorbeste Domnul si pintro vorba mica sau mare totul depinde daca ne lumineaza El.

@giany: Uneori putem lua Biblie dupa placul nostru sau dupa credem ca ne zice, totul depinde de cum Domnul ne lumineaza.

Ultima modificare de livu2day (03/12/08 16:50)

03/12/08 16:48

Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la