|
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
emanuel a scris:
..., dar nu are in preajma sa oameni care sa-l ajute sa se maturizeze spiritual. ...? |
M-am scos, nu?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
05/01/11 23:13
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
april, nu ti se pare ca ce a facut Bodo tine de maturitate spirituala?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
06/01/11 11:04
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
+Archangel+ a scris:
april, nu ti se pare ca ce a facut Bodo tine de maturitate spirituala? |
nu va mai scoateti. cel care a adus vorba de el nu se gandea la maturitatea spirituala a lui sau a altora.
dar deh, anumite lucruri nu se schimba probabil niciodata.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
06/01/11 14:30
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Probabil ca nu se gandea dar am abordat lucrurile din punctul de vedere al topicului.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
06/01/11 14:45
|
|
avast
membru
Inregistat: 04/01/11
|
|
dimpotriva am cautat cel mai bun topic pentru ce vroiam sa zic.. si acesta mi s-a parut cel mai potrivit. e ca si samanta aia care a crescut dar s-a dus repede. nu a avut maturitate spirituala.
|
|
06/01/11 21:27
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Maturitatea e legata mai mult de cunoastere? Sau de experienta practica?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/01/11 11:58
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Cunoasterea nu e la randul ei legata de experienta?
|
|
19/01/11 12:10
|
|
Old
Moderator
|
|
Ce experienta ai tu, inginier cu acte in regula? Dar cunoastere?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/01/11 12:22
|
|
edi.theraven
membru
|
|
|
19/01/11 12:24
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu ma refer la tine edi, ci la un ipotetic inginier care a primit de curand diploma. Ce legatura are cunoaterea cu experienta?
Sau in orice alt domeniu.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (19/01/11 12:27)
|
|
19/01/11 12:26
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Daca poti sa spui ca cunosti ceva, nu e logic ca ai luat contact cu acel ceva? Una e cunoasterea teoretica una e cea practica. Si cea teoretica vine tot din experienta. Ca daca nu exersezi pe foaie, nu ai o experienta cu acea teorie, nu o stii, nu o cunosti.
|
|
19/01/11 12:29
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Edi sunt de acord cu tine ca si pentru teorie depui efort destul de mare.Dar practica este estentiala pentru maturitatea spirituala.Ca sa discut strict la subiect..pentru "cunoasterea" Bibliei am depus un efort de 2 ani, timp in care am citit si am tot reluat cititul, am apelat si "alte forma de intelegere", gen forumul TC, carti, predici, explicatii, etc...DAR maturitatea spirituala eu pot spune ca am dobandit-o trecand prin anumite situatii, nu foarte placute.Intr-un fel am reactionat acum doi ani, in alt fel acum un an, in alt fel reactionez acum si in alt fel voi reactiona la anul.Maturitatea spirituala se dobandeste intr-o lunga perioada de timp, trecand prin multe si diverse experiente de viata....cand trebuie sa pui in practica teoria.Aici este problema
Ultima modificare de ROXANA82 (19/01/11 16:23)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
19/01/11 16:23
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Maturitate spirituala inseamna sa fii puternic inradacinat in Dumnezeu, si nu sa te lasi purtat incoace si incolo de orice vant de invatatura. Din punctul asta de vedere, maturitatea vine in urma studiul Scripturii si aplicarii ei. De asemenea consider ca trebuie facuta delimitarea intre numararea anilor la activ in calitatea de crestin si numarul experientelor cu Dumnezeu. Sunt oameni "vechi" pe calea lui Dumnezeu si totusi inca nematuri.
Maturitate spirituala inseamna sa ai un duh invatabil: sa accepti faptul ca mai ai ataaat de multe de invatat despre viata cu Dumnezeu. Maturitate inseamna sa fii gata sa schimbi chiar si un tipar pe care ti l-ai construit in relatiile cu cei din jur. Maturitate inseamna sa accepti in mod activ ca trairea prin credinta are noi dimensiuni in fiecare zi, ca intotdeauna exista noi comori pe care Dumnezeu vrea sa ti le ofere.
Maturitate inseamna sa intelegi ca "viata e un front de lupta, si nu un parc de distractii". Maturitatea inseamna sa te ridici cand ai cazut si sa inveti din esec.
Si...maturitatea se vede si in vorbe, dar cel mai bine in fapte.
ps1: interesant subiect; multumim, shoricel! ps2: nu am fost deloc surprinsa cand am observat ca shoricel este autorul topicului
Ultima modificare de FiicaDeRege (15/11/11 20:34)
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
15/11/11 20:23
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
Biblia invata ca viata crestina este o viata de crestere spirituala. Stagnarea denota fie lipsa vietii, fie boala spirituala. In viata crestinilor exista diferite stadii de crestere. Conditia de copil reprezinta o conditie fiziologica normala, numai pentru cei nascuti de curand. In epistola 1 Ioan sunt specificate trei stadii de crestere: copii, tineri si parinti. Un copil al lui Dumnezeu care experimenteaza o viata duhovniceasca normala, creste;
Dupa cum in viata fizica crestem hranindu-ne. sorbind aer curat si facand exerctii fizice, tot asa, crestem atunci cand ne hranim cu Cuvantul Scripturii, cand respiram aerul curat al dragostei lui Dumnezeu de la Golgota. cand lucram cu rugaciune ca sa facem voia lui Dumnezeu. Dar, afara de viata personala, cresterea este asigurata de vietuirea impreuna a credinciosilor, in manifestarea vitalitatii bisericilor sau a adunarilor locale: centraliatea Domnului Isus Cristos, autoritatea Scripturii, lucrarea Duhului Sfant in viata unei adunari locale,supunerea reciproca a credinciosilor unii fata de altii, iata mijloace si conditii prin care credinciosii pot creste.
|
|
15/11/11 20:57
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|