|
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Am cautat un subiect la care sa se potriveasca ce vreau sa spun dar nu am gasit, asa ca am deschis unul nou (m-am gadit si ca ar putea si de folos). Un lucru pe care l-am descoperit in viata crestina de zi cu zi si care imi place asa de mult este importanta maturitatii. Si am sa il iau exemplu pe Iosif. Am discutat la una din lectiile de la grupul de casa despre asta. A fost un lucru nou descoperit de mine, care totodata m-a incantat. Viata de crestin nu inseamna numai rugaciune, post si inchinare. Ci in primul rand a avea relatii mature cu cei din jur. Iosif... nu a mers la o biserica, nu a avut o Biblie din care sa citeasca si sa invete, ci a avut doar povestirile tatalui sau despre stramosii ce-l precedau. Si totusi, el este un asa exemplu de curatie si integritate inaintea lui Dumnezeu. El a trait buna parte din viata lui ca sclav, fiind pus in situatii neconfortabile si incomode in care trebuia sa se comporte cum firii nu-i place. Totusi, a fost asa devotat celor carora le slujea, incat a fost pus mai mare peste casa faraonului (sper sa nu gresesc. ma rog, aluia caruia ii slujea) avand totul la dispozitie mai putin sotia acestuia. Tot ce avea era o relatie personala cu Dumnezeu, dar nu cred ca avea prea mult timp de rugaciune sau meditatie, sclav fiind. Dar, el a invatat sa se comporte matur, sa slujeasca din toata inima, ca Domnului, sa isi controleze reactiile, nervii, sa fie multumitor, sa dea de la el, sa ierte etc. Si din cate stiu, el e unul din cei care intr-un final au dus Israelul in tara promisa, Canaan. In concluzie, maturitatea spirituala nu inseamna numai rugaciune si citit din Biblie. Ci a invata sa te relationezi la ceilalti, practic sa le slujesti prin comportamentul tau. Sa dai de la tine, sa ierti, sa raspunzi calm si frumos cand cineva iti vorbeste dur, respingator sau te repede, sa incerci sa intelegi persoanele cu care vorbesti, si inainte sa judeci o anumita situatie, comportament sau decizie a cuiva sa te gandesti de mai multe ori si sa iei in considerare ca e foarte posibil sa fie motive nestiute de tine, adica sa te asiguri ca detii suficiente date despre acea problema ca sa poti interveni cu simtul raspunderii, sa ai rabdare cu celalalte persoane sa le explici ceva ce inteleg mai greu sau dupa ce ai mai explicat acelasi lucru la alte "n" persoane.
As vrea sa va spuneti si voi parerea despre acest subiect si sa interveniti cu completari. Cu siguranta nu am zis tot si mi-a scapat ceva. Mi se pare foarte interesant
Ultima modificare de shoricel (26/10/08 01:05)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
26/10/08 01:00
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
shoricel a scris:
interveniti cu completari. Cu siguranta nu am zis tot si mi-a scapat ceva. |
Pai, Iosif, nu a dus pe nimeni in Canaan. Foarte posibil ca el nici macar nu stia ca trebuie sa ajunga acolo. In schimb si-a adus tot neamu' in Egipt. Cel care a dus Israelul in Canaan a fost Iosua patru sute de ani mai tarziu.
Ultima modificare de +Archangel+ (26/10/08 01:39)
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
26/10/08 01:38
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
shoricel a scris:
Viata de crestin nu inseamna numai rugaciune, post si inchinare. Ci in primul rand a avea relatii mature cu cei din jur. Iosif... nu a mers la o biserica, nu a avut o Biblie din care sa citeasca si sa invete, ci a avut doar povestirile tatalui sau despre stramosii ce-l precedau. |
Ce fel de relatii?Scrieri pe forum?Il actualizezi pe bietul Iosif la vremurile astea.Ma faci sa rad .Iosif si mersul la biserica...Si trebuia sa i-ti spuna biblia ca Iosif mergea la sinagoga?Daca nu scrie biblia ca mergea la sinagoga inseamna ca Iosif nu se ducea? Nu mai merg la povestirile tatalui ca ma luat foamea .De unde le scoti Shoricel?
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
26/10/08 07:54
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
Pai, Iosif, nu a dus pe nimeni in Canaan. Foarte posibil ca el nici macar nu stia ca trebuie sa ajunga acolo. In schimb si-a adus tot neamu' in Egipt. Cel care a dus Israelul in Canaan a fost Iosua patru sute de ani mai tarziu. |
asa, asa. am confundat :-"
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
26/10/08 09:23
|
|
selena
membru
Inregistat: 01/03/07
|
|
Intr-adevar viata lui Iosif mi se pare foarte captivanta,interesanta plina de invataturi.Este un exemplu viu de bunatate,de rabdare de inocenta ,calitati pe care le putem dobandi si pe care le putem urma indiferent de vremurile in care ne aflam.Iosif a fost un copil invidiat de fratii sai ,el nu a raspuns cu acelasi sentiment ci dimpotriva, deasemenea a fost acuzat pe nedrept,oare cati dintre noi nu i-am fi cerut socoteala Lui Dumnezeu pentru asta ,pentru faptul ca a fost inchis si uitat in ichisoare mult timp.Mi se pare extraordinar ce a trait el si dragostea pe care i-a purtat-o Lui Dumnezeu in ciuda tuturor necazurilor.El a fost nevoit sa se maturizeze din pricina experientelor nefaste prin care a trait.Cu siguranta experientele prin care trecem ne maturizeaza enorm,comportamentul nostru fata de cei din jur,greselile pe care suntem constienti ca trebuie sa le indreptam.Bineinteles ca trebuie sa incurajam trairea crestina prin cititul bibliei, mersul la biserica ,prin partasia cu oamenii crestini.Maturitatea spirituala trebuie aratata prin actiunile noastre ,cred ca maturitatea spirituala are la baza trairea pentru Dumnezeu indiferent de mijloace :relationarea cu oamenii intr-un mod placut Lui D-zeu sau cititul bibliei ,rugaciunea si altele.
_______________________________________ oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!
|
|
26/10/08 10:30
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
N-ati vrea totusi sa vorbiti despre maturtitatea spirituala ? Nu de alta, dar doar despre Iosif exista un subiect separat .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
26/10/08 10:36
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
april a scris:
N-ati vrea totusi sa vorbiti despre maturtitatea spirituala?. |
Pentru asta trebuie, totusi, maturitate.
|
|
26/10/08 21:06
|
|
iuddavali
membru
Inregistat: 28/01/06
|
|
Scurt: Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. - Asta inseamna maturitate spirituala. Iar dezvoltarea acestei maturitati, partile ei tineresti ... le ascultam / invatam in fiecare saptamana cu cei ce alcatuiesc biserica si nerupti de lume.
_______________________________________ Ideile sunt ca iepurii.
Octombrie - cand se schimba ora pentru iarna. Ecl. 3:1
|
|
02/10/10 16:20
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
bairstow a scris:
... Ce fel de relatii?Scrieri pe forum?Il actualizezi pe bietul Iosif la vremurile astea.Ma faci sa rad .Iosif si mersul la biserica...Si trebuia sa i-ti spuna biblia ca Iosif mergea la sinagoga?Daca nu scrie biblia ca mergea la sinagoga inseamna ca Iosif nu se ducea? Nu mai merg la povestirile tatalui ca ma luat foamea .De unde le scoti Shoricel? |
Maturitate spirituala inseamna, printre altele, sa stii ca Iosif nu mergea la sinagoga pentru ca nu exista asa ceva in Egipt. Si nici inainte de vanzarea sa ca sclav, nu mergea la sinagoga, pentru ca nu exista asa ceva. Maturitate inseamna sa stii ca sinagoga a aparut mai tarziu decat Templul, si Iosif a trait cu generatii bune mai devreme.
Cu alte cuvinte maturitate spirituala inseamna printre altele sa ai habar cat de cat de Biblie si de succesiunea evenimentelor.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/10/10 21:35
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
..Dar, asa cum a spus si Shoricel, trebuie sa stim sa si punem in practica ceea ce citim, sa raportam totul la viata de zi cu zi, la relatii, la situatii, la oameni, etc.Cred ca degeaba citesc eu zilnic din Biblie daca atunci cand ma supara cineva (am dat un mic exemplu), nu reusesc sa ma stapanesc, sa fiu calma, rabdatoare.Cred ca este foarte important in primul rand sa citim Cuvantul, sa avem cat de cat(e putin spus) habar de Biblie iar apoi sa punem in practica.Si cred ca de abia atunci se poate discuta despre o maturitate spirituala cand putem face fata tuturor situatiilor conform cu ce am citit.Dar la aceasta maturitate se poate ajunge numai prin antrenament.Numai un antrenament sever poate pregati un invingator.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
04/10/10 14:08
|
|
emanuel
membru
|
|
Bine punctat.
Ultima modificare de emanuel (05/10/10 00:42)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
05/10/10 00:42
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Am gasit un exemplu a ceea ce inseamna maturitate spirituala in "Ai fost creat pentru mai mult ", in care Jim Cymbala, autorul poveste despre o inchisoare pe care a vizitat-o....citez : "Am fost adesea uimit de maturitatea spirituala a unor oameni cu care am stat de vorba.Desi erau condamnati cu sentinta dubla pe viata, si inca una de nouazeci de ani in plus, ochii lor erau plini de speranta si bucurie.In timpul intalnirilor, atmosfera de lauda si rugaciune care se ridica din mijlocul sufletelor si vocile adunate impreuna era unica."...Ce parere aveti?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
07/10/10 15:45
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu inseamna neaparat maturitate spirituala, dupa mine. Maturitate spirituala, tot dupa mine, inseamna sa stii sa-ti stapanesti trupul cu poftele lui, sa stii sa eviti situatiile care pot duce la pacat, sa stii sa ii indrumi pe altii pe acest drum. De fapt, maturitate spirituala inseamna o apropiere asa de mare de Dumnezeu incat sa-I poti auzi vocea oricand si sa lucrezi in armonie cu El.
|
|
07/10/10 16:27
|
|
avast
membru
Inregistat: 04/01/11
|
|
salut... din cate am auzit bodo de la proconsul s-a pocait... asa am citit intr-un interviu cu el de pe alt site crestin... atunci, cum de canta impreuna cu bug mafia?!
|
|
04/01/11 17:12
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Nu stiu daca s'a pocait. A trecut la penticostali sau nu mai stiu ce cult. Dar de pocait, nu se stie. BTW ai nimerit sectiunea gresita But, still, bine ai venit
|
|
04/01/11 17:18
|
|
avast
membru
|
|
zicea in interviu ca era botezat de 7 luni.. nu am mai inceput un subiect nou ca nu cred ca le place moderatorilor... urmaresc acest forum de ceva vreme si imi plac conversatiile de bun simt dintre useri...
|
|
04/01/11 17:23
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Da bine, acum s'a botezat, s'a lasast botezat, cine stie?
|
|
04/01/11 17:24
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
avast a scris:
atunci, cum de canta impreuna cu bug mafia?! |
Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu. Oricum, e o lovitura grava de imagine pe care si-a dat-o singur.
|
|
04/01/11 18:04
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Oricum, e o lovitura grava de imagine pe care si-a dat-o singur. |
de ce? Putini nepoca stiu ca el e poca, si astia ce sunt pocaiti nu asculta bug ) Dar e ok melodia, nu contine injuraturi, dar cam slabuta pt bug
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
04/01/11 19:24
|
|
avast
membru
|
|
nu e slabuta... oricum lanseaza 2 albume la inceputul anului asta, si un album o zis ca ii surpriza, ca nimeni nu o mai auzit asa ceva in Romania... e doar facuta in graba... si videoclipul l-au facut intr-o zi..
|
|
04/01/11 20:10
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
ba e cam slabuta. i-am ascultat de la primele albume scoase si pana-n ziua de azi. de obicei piesele lor cam aveau un mesaj. acu' avem ceva ritm, videoclipul nu mi se pare chair varza, ca sa zic asa , dar melodia in sine.... slab.
Ultima modificare de ultimul mohican (04/01/11 20:14)
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
04/01/11 20:13
|
|
avast
membru
|
|
vocea lui bodo nu mi se pare masterizata deloc... parca iti zgarie urechile... e facuta in graba... daca mai bagau vreo 2,3 zile iesea altcumva... dar o fost presiunea fanilor ca ei au zis ca lanseaza in 2010 2 albume, si nu au lansat niciunul... asa ca au scos melodia ca sa nu fie astia dezamagiti.
|
|
04/01/11 20:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
RainSong a scris:
Putini nepoca stiu ca el e poca, si astia ce sunt pocaiti nu asculta bug ) |
Cred ca ai gresit in ambele cazuri. )
Eu tind sa cred ca enorm de multi stiu ca e poca din moment ce a aparut la Acces Direct, Povestiri adevarat plus ca si tabloidele au scris despre el.
|
|
04/01/11 20:29
|
|
emanuel
membru
|
|
Poate s-a pocait la modul cel mai serios, dar nu are in preajma sa oameni care sa-l ajute sa se maturizeze spiritual. Sau poate s-a gandit ca albumele scoase de acuma pentru crestini sunt 'mana cereasca'. Cine poate sti?
|
|
04/01/11 23:14
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
shoricel a scris:
Un lucru pe care l-am descoperit in viata crestina de zi cu zi si care imi place asa de mult este importanta maturitatii. ...... maturitatea spirituala .....
As vrea sa va spuneti si voi parerea despre acest subiect si sa interveniti cu completari. Cu siguranta nu am zis tot si mi-a scapat ceva. Mi se pare foarte interesant |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
05/01/11 19:25
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|