TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Dumnezeul tacerii Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
"Tacerea este parintele marilor ganduri si fapte" spunea preotul catolic maghiar, Bindes Ferenc, intr-una din remarcabilele sale carti pentru copii, "Dumnezeu raspunde"(1992).

Iahve se face remarcat in Biblie si in istorie ca un Dumnezeu care uziteaza nu o singura data perspectiva linistii stranii si a tacerii paradoxale in contextul unor conjunsturi foarte tensionate.

Subiectul propus este de o sensibilitate profunda pentru sufletul meu. As dori sa avem parte de discutii priviind exigenta spirituala a tacerii, disciplina spirituala care survine in om atunci cand Dumnezeu alege sa nu vorbeasca.

"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra...Taci inaintea Domnului, si nadajduieste in El...Domnul este bun cu sufletul...care Il cauta. Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului"-
Psalmi 37, 5, 7; Plang.3, 26-27.

23/09/08 18:48

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
nu stiu altii cum sunt dar eu necesit informatii ajutatoare pentru a intelege mai bine scopula cestui topic :D

23/09/08 21:41

Site web  
Norkis
membru

probabil doar cei care au experimentat tacerea Domnului, stiu despre ce vorbesc. ;)

23/09/08 21:44

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Eu cam intuiesc la ce se refera, si nu pot spune decat ca El este un D-zeu care lucreaza foarte bine atunci cand zgomotele umane se incheie. Spunea Exupery in Citadela: "Daca vrei sa intelegi un om nu-l asculta vorbind"...Si de multe ori tind sa cred ca D-zeu asta face..

Ultima modificare de Sword (23/09/08 21:46)

23/09/08 21:46

gabi
membru

pai si eu intuiesc doar...voiam sa fiu mai sigur dar am primis niste explicatii pe langa subiect :)

23/09/08 21:47

Site web  
Sword
membru

Pai nu cred ca El este chiar al tacerii. Dar nici zgomotele noastre nu cred ca ne favorizeaza. Cred ca linistea noastra poate insemna si acceptarea Lui sau increderea in El. O incredere linistita in care stim ca va lucra. Cred ca-i place asta.

23/09/08 22:06

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Wow! Tare subiectul! ...Cu ceva timp in urma, (stiu exact data, tot, pentru ca a fost o experienta marcanta pentru mine), ...Dumnezeu a tacut. Dar ce era si mai interesant, era ca...

Ma aflam in cea mai disperata perioada-de pana acum, din viata mea de credinta. Stiam ca relatia mea cu El era ok. Relatiile cu cei din jur erau ok. Si atuuunci??... De ce tacea Dumnezeu... Bine, chestia e relativa. Dar, nu Ii mai simteam prezenta, si prin asta intelegeam o altfel de tacere... Zilele treceau... Si eu eram tot mai abatuta... De ce se purta Dumnezeu asa cu mine? Macar de ce nu imi arata ca am gresit, sa imi cer iertare, si sa fie iar langa mine.
Intamplarea-desi, nu cred ca intamplarea a fost, a facut ca am mers cu tinerii la un concert, la Arad. Dupa ce formatia a cantat, a urmat o predica... :"Cand Dumnezeu se ascunde..." Desigur, nicio clipa nu ma gandeam ca ar fi pentru mine. Predicatorul intra in subiect, si spunea...:"Uneori, Dumnezeu se joaca de-a v-ati ascunselea. Si ce bine se mai ascunde, poate iti zici! ..." El numea, aceasta perioada... Perioada de intuneric a inimii. Uneori, Dumnezeu tace, pentru a-ti testa credinta. Pentru a vedea cat esti dispus sa jertfesti. :)

Poate nu la asta-neaparat-va refereati. Dar eu asta am inteles. Si pentru mine a fost ca o racorire. :)

23/09/08 22:09

Norkis
membru

anomis a scris:

Uneori, Dumnezeu tace, pentru a-ti testa credinta. Pentru a vedea cat esti dispus sa jertfesti. :)

E interesant raspunsul tau.

Dumnezeu tace si pentru ca nu esti pregatit sa ii primesti raspunsul, consider.

23/09/08 22:13

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
De acord cu anomis si sword. Dumnezeu cateodata ne pune la incercare ... dar cateodata chiar ne vorbeste si noi nu stim sa facem liniste ca sa il auzim. El nu ne vorbeste intodeauna prin predici, prorocii, sau citind din Biblie. Cateodata, ar trebui sa intelegem ce vrea sa ne spuna prin tot ceea ce se intampla in jurul nostru.

23/09/08 22:16

gabi
membru

"Dumnezeu al tacerii"...aici nu prea inteleg :)...te referi la momentele in care simtim ca Dumnezeu nu ne mai vorbeste, e departe? (nu asta mi s-a parut)...te referi la faptul ca trebuie sa tacem pentru a-L lasa pe El sa lucreze?(asta rezulta din ultimul verset)... eu cred ca Dumnezeu incepe sa vorbeasca atunci cand noi tacem...incepe sa lucreze atunci cand noi renuntam sa planificam doar dupa puterile noastre...incepe sa faca minuni in/cu noi atunci cand noi renuntam sa credem ca vom face noi totul cu propriile forte. Nu stiu daca sunt chiar pe subiect

23/09/08 22:16

Site web  
simona
membru

Inregistat: 19/02/08

Norkis a scris:

Dumnezeu tace si pentru ca nu esti pregatit sa ii primesti raspunsul, consider.

Si. :)

Asa e Gabi... Dar titlul pare a avea... mai multe intelesuri. Cred ca fiecare ia partea care a experimentat-o pana acum, mai mult. Ce e drept, e si asta o chestie importanta. Sa stii sa taci in rugaciune. Rare au fost momentele cand am tacut, si doar am plans in fata Lui. Dar pot marturisi ca au fost cele mai frumoase. :)

Ultima modificare de anomis (23/09/08 22:25)

23/09/08 22:22

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Atunci cand Dumnezeu tace si parca nu te cunoaste ,parca nici n-ar exista,este cea mai dureroasa , grea si tulburatoare perioada din viata unui crestin.
Si de o astfel de perioada are parte fiecare ,cel putin o data in viata.
Eu cred ca este vitala o astfel de experienta ,pentru a ne demonstra credinta,dragostea si increderea totala in Dumnezeu care in ciuda aparentelor, este cat se poate de interesat ca tu sa te increzi in El chiar si atunci cand tace .
Cand Dumnezeu tace ,El vrea sa vada daca vom continua sa-l iubim ,sa i ne inchinam,sa i ne supunem,chiar daca ,pentru un moment ,nu vezi prezenta Lui si a lucrarii Sale in viata ta.

23/09/08 23:38

diana.m
membru

Inregistat: 17/07/07
Un pastor intr-o predica spunea ca "atunci cand Dumnezeu tace,cand nu-ti mai vorbeste inseamna ca trebuie sa-ti amintesti ce ti-a spus ultima data."

23/09/08 23:46

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Cand ma duceam la o biserica adventista ca aveam un prieten adventist(si sincer nu prea aveam ce face acasa) am ascultat o poveste frumoasa.Cam singura cei drept.Unui om i sa aratat cum a avut ingerul grija de el.Pe cararea vietii apareau 2 urme de pasi.La un moment dat aparea doar una.Ce ai facut ingere aici ,m-ai parasit ,striga omul.Aici in cea mai grea perioada a vietii?Si ingerul i-a zis:aici te-am luat in brate ...
Ce deducem?Niciodata Dumnezeu nu paraseste omul(asa ma invata biserica ortodoxa).Cel mult noi ne departam de el.Si sa nu uitam de povestea lui Iov.

24/09/08 01:32

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

bairstow a scris:

Ce deducem?Niciodata Dumnezeu nu paraseste omul.

Daca Dumnezeu tace nu inseamna ca ne-a parasit,dimpotriva santem mai mult ca oricand in atentia si-n grija lui.

bairstow a scris:

asa ma invata biserica ortodoxa

Pe noi ne invata biblia si propriile experiente.

24/09/08 01:43

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07

irlanda a scris:

Daca Dumnezeu tace nu inseamna ca ne-a parasit,dimpotriva santem mai mult ca oricand in atentia si-n grija lui.
Pe noi ne invata biblia si propriile experiente.

I-ti vorbeste Dumnezeu Irlanda?Cum?Experiente propii?Deschide un topik si arata ce experiente ai avut.Biblia de la ortodocsi si catolici :)
Biblia nu are cum sa te invete.Manualul de lieratura clasa 12 nu te invata el.Ci profesorul dupa manual.Tu ai citit biblia si ai devenit penti ?Sau Ti-a vorbit familia invatatura penti si ti se pare conform cu ce scrie in biblie?Fi sincera :)

Ultima modificare de bairstow (24/09/08 07:24)

24/09/08 02:03

Sword
membru

Sfantul Ioan al Crucii are o carte foarte interesanta care se numeste "Noaptea întunecată a sufletului". Este o superba descriere a sufletului trecut prin incercarile unei nopti spirituale unde D-zeu pregateste omul spre a fi intarit prin credinta si a se goli de toate lucrurile nefolositoare ptr. a atinge imbratisarea dragostei lui D-zeu. Probabil mergea scris asta si la Literatura crestina, dar am pus-o aici fiindca are de-a face cu subiectul asta.

24/09/08 08:09

Norkis
membru

anomis a scris:

Rare au fost momentele cand am tacut, si doar am plans in fata Lui. Dar pot marturisi ca au fost cele mai frumoase. :)

Lacrimile in rugaciune intotdeauna au innobilat omul. Prin lacrimi uneori ti se curata ochii spirituali si vezi viata si Cerul din alta perspectiva. Sa fii binecuvantata, anomis

24/09/08 08:19

Norkis
membru

bairstow, excelenta reprezentare aceasta poveste. Multumim pentru ea.

Prof. univ. dr. Dumitru Iacob, conf. Univ. Dr. Maria Iacob, lect. univ. dr. Diana –Maria Cismaru de la SNSPA au scris un articol excelent intr-o culegere voluminoasa de articole(Comunicare, relatii publice si globalizare-2007) despre
"Efectele strategice ale tacerii"

Iata cateva idei:"linistea este un comportament comunicational activ(...)tacerea se manifesta  ca optiune strategica."(p.74-77).

24/09/08 08:28

selena
membru

Inregistat: 01/03/07
Interesant subiectul! Cati dintre noi nu am trecut prin asta de cel putin o data?Sa luam drept exemplu povestea lui Iosif sau Moise .Dumnezeu i a trecut printr-o foarte grea incercare in care cu siguranta acestia credeau ca Dumnezeu tacea.Dar Dumnezeu a lucrat cum a stiut mai bine astfel incat ei au fost pregatiti pentru experientele ce au urmat.El lucreaza chiar si atunci cand noi nu I simtim prezenta .Intotdeauna realizam mai tarziu ca am avut nevoie de o asemenea experienta ptr a ne pregati ptr viitor,ptr a-i intelege pe altii la randul nostru care trec prin situatii similare si nu in ultimul rand ptr a ne intari credinta in Dumnezeu ,ptr a recunoaste ca suntem dependenti de El.Pana la urma Dumnezeu ne vrea cu gelozie ptr Sine! Si inchei printr-un citat  ,, Am invatat ca maturitatea se dobandeste din experientele prin care ai trecut si din care ai invatat si nu din numarul anilor pe care i-ai trait,,.

24/09/08 12:08

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

anomis a scris:

Rare au fost momentele cand am tacut, si doar am plans in fata Lui. Dar pot marturisi ca au fost cele mai frumoase. :)

la mine n'au fost chiar putine astfel de momente, dar... intr'adevar, au fost cele mai frumoase, cele mai intense si mai depline. dupa un astfel de moment, orice vorba, oricat de mareata ar fi, iti suna sec, surd, fara rost.

24/09/08 12:47

Norkis
membru

Isaia 28.21:”Caci domnul Se va scula sa-Si faca lucrarea, lucrarea Lui ciudata, ca sa-Si implineasca lucrul, lucrul Lui nemaiauzit..."

Cat despre tacerea lui Dumnezeu, dorewsc sa va prezint o ilustratie foarte buna:

Fiica lui Billy Graham, intr-un interviu in
emisiunea Early Show, a fost intrebata de Jane
Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie
2001: "Cum a putut Dumnezeu lase sa se intimple asa
ceva?"

Anne Graham a dat un raspuns foarte profund si
inspirat: Cred ca Dumnezeu este adinc intristat de
aceasta, la fel ca si noi, dar noi de ani de zile Îi
spunem sa iasa din scolile noastre, din guvernul si
din vietile noastre. Si, fiind El un adevarat
gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat calm la o
parte. Cum putem noi sa-I cerem binecuvintarea si
protectia Sa daca Ii cerem sa ne lase in pace? (În
lumina recentelor evenimente, atacuri teroriste,
atacuri armate in scoli, etc.)

Cred ca totul a inceput cind Madeleine Murray
O'Hare (care a fost ucisa, iar corpul ei a fost gasit
recent) a afirmat ca nu dorea nici un fel de rugaciuni
in scolile noastre, iar noi am spus O.K.
Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia
in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si
sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti), iar noi am
spus O.K.

Apoi, dr. Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa
ne plesnim copiii atunci cind se poarta urit, pentru
ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si
stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am
spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca
am spus O.K.

Apoi, cineva a spus ca profesorii si dirigintii nu
ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cind
gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un
membru al personalului sa nu atinga vreun elev atunci
cind se poarta urit, pentru ca scolile nu au nevoie de
publicitate proasta si in nici un caz de procese.
(Totusi, exista o mare diferenta intre a disciplina si
a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.).
Iar noi am spus O.K.

Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului
de conducere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind
baieti, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sa le
dam fiilor nostri prezervative. Asa, ei vor putea sa
se distreze cit vor, iar noi nu vom trebui sa le
spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar
noi am spus O.K.

Apoi, unii dintre alesii nostri de virf au spus ca
nu conteaza ceea ce fac in viata lor privata atit timp
cit isi fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare
din noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva,
inclusiv presedintele, in viata sa privata, atit timp
cit am o slujba si economia merge bine.
Apoi, cineva a spus sa tiparim reviste cu femei
goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii
feminine. Iar noi am spus O.K.

Apoi, altcineva a impins acea apreciere un pas mai
departe, publicind fotografii cu copii goi, si inca
mai departe, afisindu-le pe Internet. Iar noi am spus
O.K., au dreptul la libera exprimare.
Apoi, industria show-business-ului a spus: hai sa
facem show-uri TV si filme care sa promoveze
indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa
inregistram melodii care sa incurajeze violurile,
drogurile, crimele, sinuciderea si temele satanice.
Iar noi am spus ca nu este decit
entertainment(amuzament), nu are efecte adverse si
oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers
inainte.

Iar acum ne intrebam de ce copiii nostri nu au
constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu
ii deranjeaza sa ucida pe straini, pe colegii de clasa
sau pe ei insisi. Probabil ca, daca ne-am gindi mai
mult, ne-am da seama de ce. Cred ca totul se reduce la
faptul ca ceea ce vei semana, aceea vei si culege. Noi
Ii spunem lui Dumnezeu Draga Doamne, de ce nu ai
salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu
raspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu
puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi
mi-ati spus sa plec din scoli?
E ciudat cum oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu,
si apoi se intreaba de ce totul merge tot mai prost.
E ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele,
dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.
E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in
ceruri, desi nu cred, gindesc, spun sau fac nimic din
ceea ce scrie in Biblie.

E ciudat cum de unii pot spune Cred in Dumnezeu si
de fapt sa-l urmeze pe Satan, care, de fapt, crede si
el in Dumnezeu.
E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place
sa fim judecati.
E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin
e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar
cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu,
oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le trimite
si altora.

E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud si
obscen trece liber prin cyberspatiu, dar orice
discutie publica despre Dumnezeu este impiedicata la
scoala si la locul de munca.
E ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de
dragoste pentru Hristos fiind in acelasi timp un
crestin invizibil in timpul saptaminii.

Rideti?

Ultima modificare de Norkis (25/09/08 16:32)

25/09/08 15:06

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
norkis ... interesant ... nu am comment.

25/09/08 15:37

Sword
membru

Super. No commnent. A zis cam tot

25/09/08 16:18

Norkis
membru

Atunci cand Dumneze prefera sa taca, sa nu ne dea un raspuns sau sa nu vorbeasca, aceasta este pentru un timp.

"Asa ca sa nu va temeti...Caci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, si nimic tainuit care nu va fi cunoscut"(Marcu 4, 22).

Dumnezeu te are permanent in vedere. Raspunsul Sau poate fi: "da", "nu" sau "asteapta":

"Macarca zici ca nu-L vezi, totusi pricina ta este inaintea Lui: asteapta-L"(Iov 35, 14).

04/10/08 09:39

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la