TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Legalism vs Liberalism Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Tu din ce tabara faci parte?
Va rog sa va justificati pozitia.

Ultima modificare de dodo86 (19/09/08 00:32)

18/09/08 01:32

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
din tabara celor care vor merge in rai... uita-te in jur... cata libertate are omul... si din cauza asta el s-a indepartat foarte mult de Dumnezeu...:(:(:(...

18/09/08 08:09

Site web  
Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
asa face omu cand se grabeste ;) scuze....
Deci eu ma straduiesc sa tin calea de mijloc,nu intotdeauna iese,dar Daca Domnul m-a facut libera,de ce sa ma plec sub jugul robiei? La mine chestia e ca multe chestii din libertinism nu ma atrag,cum unele din legalism,nu ma leaga.
Prefer cat tine de mine,sa traiesc libera in Cristos,si asta imi aduce pace,bucurie si siguranta.

Ultima modificare de Sarah (19/09/08 14:53)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

18/09/08 15:18

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
mototey si Sarah
Siguranta mantuirii se pare ca o au si unii si altii. Intrebarea este: tu din ce tabara faci parte si de ce?

19/09/08 00:38

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
eu le iau ambele ca pe niste balustrade de care ma tin...dar incerc sa merg pe mijloc.

19/09/08 07:06

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
ooo... ce raspuns frumos sword... imi place...:)

19/09/08 07:59

Site web  
shulea
membru

Inregistat: 21/09/08
"Cedarea la toate dorintele noastre duce in mod evident la ipotenta,la boala, la gelozie ,la minciuna ,la tainuire, si la tot ce este opus sanatati si bunei dispozitii si sinceritati.Pentru orice fericire chiar si in lumea aceasta , este nevoie de o doza considerabila de infranare ; de aceea afirmatia ca orce dorinta puternica este sanatoasa si rezonabila este o afirmatie fare valoare.Orice om intrg la minte si civilizat trebuie sa aiba un set de principii pe baza carora decide sa respinga unele dorinte si sa accepte altele.Un om poate face pe baza unor principii cresine ,altul pe baza unor principii igenice si altul pe baza unor principii sociologice.Adevaratul conflict nu este intre crestinism si "natura" deoarece "natura" (in sensul de dorinta naturala) va trebui sa fie tinut in frau ,daca nu vrei sa nu-ti ruineze intrega viata.Recunoastem ca principiile crestine sunt stricte decat celelalte; dar noi credem ca vei primi ajutor ca sa respecti aceste principii, ajutor pe care nu-l vei primi ca sa le respecti pe celelalte."C.S.Lewis Crestinismul redus la esenta.

21/09/08 01:47

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
Sunt libera in limita libertatii pe care El mi-o da...doar atat de libera pentru a nu pacatui

28/01/09 00:36

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Ai dreptate "simple" sa nu arati ca fatarnic sau etc in anumite cazuri, imi place sa te acomondezi imbracarea in anumite chesti sa nu fi o pricina de cadere sau pricina de poticnire.
Dar trebuie sa avem grija ca sa nu facem doar dupa placul lor si sa fim si o lumina intrun fel.

28/01/09 05:01

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
Eu în ce am spus mai sus nu faceam deloc aluzie la altii.Ci alegerile mele sunt influentate doar de Dumnezeu.Apoi am grija ca si daca libertatea mea e mai mare decat a fratelui meu...sa nu fiu pricin ade poticnire.Asta e clar...dar nu imi construiesc principiile in jurul sau de ochii celorlalti

29/01/09 20:10

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Am tot stat sa ma gandesc la subiectul asta..Am ajuns la concluzia ca majoritatea celor numiti de noi "legalisti" fac parte sau sunt crescuti in spiritul unei alte generatii, acum 30-40 ani ,cand umanismul mai avea inca moralitate. Pe vremurile alea societatea arata cu totul altfel.Daca minteam, mancam bataie, sa nu mai vorbesc de furt sau altceva.. Ne batea invatatoarea cu indicatorul peste maini pana te "pocaiai" de raul facut..Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar vreau sa subliniez ca pe atunci societatea era inca morala, in felul ei.
De aceea si cei crescuti in acele vremuri sunt inradacinati inca in acest tip de morala si ii numim legalisti. Asta nu inseamna ca nu cred in Hristos si in neprihanirea LUI.
Dar cred ca  Acum, in aceste vremuri suntem privilegiati.. stiti  de ce?
In aceste vremuri in care moralitatea lipseste aproape cu desavarsire in societate, singura speranta , singura sursa in care poti gasi moralitate, neprihanire, corectitudine, sfintenie, curatie, etc... singura sursa este Isus Hristos. Cei ce cauta cu adevarat moralitatea, cei insetati dupa neprihanire vor identifica o singura Sursa in aceste vremuri: Domnul nostru Isus Hristos.El da in acelasi timp si dragoste si neprihanire.
Sa faca Dumnezeu sa-i aduca la EL pe toti aceia ce sunt acuma in lume si sunt insetati dupa neprihanire ..
Iar pe noi, cei aflati deja pe calea LUI, sa ne faca sa ne dam seama mai mult ca El e singura sursa pentru asta..

Ultima modificare de mikhael (07/04/09 14:02)

07/04/09 13:59

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Cand te gandesti la acest subiect, automat cauti o definitie a legalismului si o definitie a liberalismului. Ce inseamna cei doi termeni?
Sa aruncam o privire in DEX:
LEGALÍSM - s. n. 1. grija, preocuparea de a respecta minuțios litera legii; caracter legal. 2. legalitate
LIBERALÍSM  n. 1) Curent ideologic și social-politic care promovează inițiativa privată, ce se opune comunismului și dirijismului. 2) Atitudine excesiv tolerantă și binevoitoare față de greșelile altora; împăciuitorism.

In aceste conditii eu ma consider liber sa implinesc Legea. :)

12/02/10 23:43

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10
Legea lui Moise?

13/02/10 14:44

benny
membru

nu, a lui Dumnezeu, adusa de Isus, Fiul Sau

13/02/10 15:14

epicx
membru

Care e legea aia? Imi poti da te rog niste referinte bibilice in acest sens?

13/02/10 16:15

benny
membru

Offf... tot Noul Testament. Tot ce a zis Isus.
Ma refeream la Lege, ca fiind Scriptura in intregime, dar mai ales Noul Testament. Suntem crestini nou-testamentali, nu? Vrei sa-ti citez tot NT?

13/02/10 16:23

epicx
membru

Asta vroiam sa aflu! Deci crestinul nu se mai raporteaza la legea mozaica.

13/02/10 16:25

benny
membru

Nu.

13/02/10 16:29

epicx
membru

intrebam si io pentru ca unii le intrepatrund, unii le combina miraculos etc.

13/02/10 20:46

benny
membru

Sunt lucruri care totusi raman in picioare si azi sub forma de principii. De exemplu cele 10 porunci...

13/02/10 20:56

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

epicx a scris:

Asta vroiam sa aflu! Deci crestinul nu se mai raporteaza la legea mozaica.

Tu la ce te raportezi, daca e ingaduita intrebarea asta?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

13/02/10 21:25

epicx
membru

la Stapan si la ce vrea El pentru mine.

14/02/10 13:17

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
El ca Stapan are porunci. :)
1 Corinteni 14:33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate Bisericile sfinţilor.

Te intreb.. ce a schimbat Domnul Isus in Lege? :)

Apropo... numele tau epicx de unde vine? Ai jucat ceva joc sau ?

15/02/10 18:05

epicx
membru

Domnul Isus este sfarsitul legii mozaice. Acum in vigoare este legea Duhului de viata.

Id-ul meu nu vine din nici un joc, ci pur si simplu vrea sa exprime ceva.

15/02/10 21:20

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Implinirea Legii.....este o diferenta. Fiindca nu o anuleaza, nici n-o inlocuieste. O implineste...este o mica, mare diferenta

Ultima modificare de Sword (15/02/10 22:27)

15/02/10 22:26

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la