TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Bratarile WWJD in biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 6
just_4_jesus
membru

Inregistat: 14/08/08
am deshic topicu` sa aflu pararea voastra despre bratarile "what would Jesus do" pt. k din cate am inteles.. cultul penticostal le interzice purtarea. voi ce ziceti? e pacat sa le porti?

17/09/08 15:59

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Da' Biblia ce zice?

17/09/08 16:21

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
daca aceasta bratara are vreo legatura cu biblia, purtarea ei se poate baza pe vreun pasaj biblic, nu este nici un pacat, dar daca nu...

17/09/08 17:07

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
1 Petru 2:21 Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.

1 Corinteni 11:1 Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos.

Ce inseamna a calca pe urmele Lui? A fi ca El. Cand ma intreaba cineva, daca am o bratara gen, ce inseamna W.W.J.D, ii spun:"Cand ma aflu intr-o situatie mai dificila, sau in orice situatie, ma uit la bratara asta, si imi pun intrebarea:"What would Jesus do?", adica:"Ce ar face Isus daca ar fi in locul meu?" ... Adica, vreau sa fac ce ar face El. " Deci, bratara asta are inscriptionat: Oare calc eu pe urmele Lui? Simplu, nu? :) Deci nu e pacat.

17/09/08 17:17

reluestera
membru

chiar are asta legatura cu Isus? cred ca glumesti
daca reusesti sa gasesti in biblie un ex. asemanator, in care vreunul din personajele bibliei sa fi avut un asemenea obiect,la care sa priveasca in clipe grele, ma rasgandesc si-ti dau dreptate.

17/09/08 17:37

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Asta nu cred ca inseamna nimic.

Chiar nu pricep de ce trebuie sa consideram (noi!!!) pacat o bratara cu mesaj biblic. Eu n-as purta din motive personale dar in niciun caz pentru ca as considera asta pacat. Mass-media e invadata de atatea mesaje care te indeamna la lucruri rusinoase, iar o bratara cu un mesaj care te indeamna sa privesti la Domnul e pacat?

Ce noroc avem ca altii pot vedea doar exteriorul si nu gandurile noastre care reprezinta sediul atator pacate...

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (17/09/08 17:47)

17/09/08 17:44

reluestera
membru

atunci de ce nu pot sa port un lantisor de aur la gat cu o cruce pe care scrie god bless yow?
sau un tatuaj pe spate care sa contina un mesaj biblic?

Ultima modificare de reluestera (17/09/08 18:03)

17/09/08 18:01

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Pai, cine a zis ca nu poti sa porti? :D

Cred ca aici depinde foarte mult de cum intelege fiecare Calea ingusta. Am avut parte de o lamurire saptamanile trecute, legate de limitele acestea pe care le pune fiecare. "Sa faci aia, sa nu faci aia... A, am mai pus o limita." Si asa, calea se tot ingusteaza. Dar, atunci inseamna ca din lata o facem ingusta, si atunci nu se mai poate numi cale ingusta, ci cale ingustata. ;) Am inteles: Calea ingusta e Isus. Si atunci? O sa ma intrebi, relule, ca Isus a purtat bratara? Nu, nu a purtat bratara.

Cred ca depinde foarte mult de ce intelege fiecare prin relatia cu Isus, si cat de mult se tine de lucrurile lumesti, si cat de mult ii pasa de ele. Cred ca daca crestinii ar fi toti asa cum ar trebui, ne-am gandi mai mult la lucrurile de sus. Dar pe noi, para-mi-se, ne intereseaza cu mult mai mult lucrurile astea de jos. Si ce e trist, e ca nu intelegem ca, asta vrea si cel rau de la noi. Sa ne ia privirea de la El, si sa ne-o tintuiasca pe bratara cu WWJD a fetei cu fusta neagra si camasa mov, din randul unu de la cor. Ai prins ideea? ;)

Ultima modificare de anomis (17/09/08 18:09)

17/09/08 18:03

reluestera
membru

toate aceste lucruri,sunt uneltiri a firii pamantesti

luca16:10
intre pocaiti si ceilalti tre sa fie o mare diferenta care incet,incet dispare, si nu numai,dar mai consideram si buni pe cei ce fac anumite lucruri.

rom.1:22,23

Ultima modificare de reluestera (17/09/08 18:30)

17/09/08 18:16

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Acest subiect arata cat de repede adopta biserica voastra noi obiceiuri.Sincer daca as fi pocait nu as purta asa ceva.E absurd din punctul vostru de vedere sa putati bratari.Dar nu m-ar mira ca in curand sa va tatuati teste din biblie.Eu va pot da si un exemplu de astfel de test:si o buba rea si ucigatoare...Apocalipsa cap 16 versetul 2'.Sau ceva de genul asta.

17/09/08 20:15

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
Eu nu cred ca e pacat sa porti bratara,daca te ajuta in anumite momente sa iti amintesti de Domnul,de ce nu. Problema e daca chiar ne aminteste de asta...insa eu cred ca pe langa bratara,e fain sa ai anumite verste lipite undeva,unde sa le poti vedea repede,cand ai nevoie... Imi amintesc ca mama avea un tablou cu :Pot totul in Cristos,care ma intareste!!! Si cand colegele mele radeau de mine ca sunt crestina,imi aminteam de versetul din tablou si eram plina de Pace si fericire. Pentru mine,orice insemn,care ma apropie sau imi aminteste de Domnul,e folositor. E aiurea sa porti si bratara,si sa faci tot ce vrei tu,cum unii soferi cu peste,aduc numai rusine...

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

17/09/08 21:37

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

bairstow a scris:

Acest subiect arata cat de repede adopta biserica voastra noi obiceiuri.Sincer daca as fi pocait nu as purta asa ceva.E absurd din punctul vostru de vedere sa putati bratari.D

si cei ortodocsi poarta diferite crutulite si pandative cu cruce fie la un lantisor de aur/argint fie pe o ata ...

17/09/08 21:39

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08

reluestera a scris:

chiar are asta legatura cu Isus? cred ca glumesti
daca reusesti sa gasesti in biblie un ex. asemanator, in care vreunul din personajele bibliei sa fi avut un asemenea obiect,la care sa priveasca in clipe grele, ma rasgandesc si-ti dau dreptate.

Era chiar un obicei la evrei sa-si fabrice tot felul de lucruri de "aducere aminte". Insasi imbracamintea preoteasca ii plina de astfel de lucruri. O cruciulita ptr. cine ii intelege simbolistica poate fi tot o aducere aminte a rastignirii Domnului ptr. noi, sau a rastignirii firii pamantesti fata de pacate. Cine nu le are astea le poarta degeaba. La fel si cu o bratara de genul asta. Daca este purtata doar de moda...nu cred ca are vreun folos. Daca este o aducere aminte a ideii bune de pe ea...mie mi se pare utila.

17/09/08 22:01

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

just_4_jesus a scris:

pt. k din cate am inteles.. cultul penticostal le interzice purtarea. voi ce ziceti?

Ce metoda de a ataca cultul penticostal...
Cine interzice?
Sant pline bisericile penticostale de tineri cu astfel de bratari atarnate de maini.

just_4_jesus a scris:

e pacat sa le porti?

Am oroare de intrebarea asta.
Una, doua ne intrebam e pacat?Ma trazneste Dumnezeu daca port bratara "minune"?
Trebuie neaparat sa fie pacat, ca sa ne dam seama de inutilitatea unor lucruri,sau sa ne dam seama daca este potrivit sau nu cu statutul nostru de crestini, sa facem ceva?

anomis a scris:

Cand ma aflu intr-o situatie mai dificila, sau in orice situatie, ma uit la bratara asta, si imi pun intrebarea:"What would Jesus do?", adica:"Ce ar face Isus daca ar fi in locul meu?" ...

Doar iti pui intrebarea ?Sau si faci ce ar face Isus.
Eu cred ca ,cu toate bratarile din lume cu W.W.J.D,de prea putine ori facem ce ar face si Isus.Asta este doar o gura de alcool data constiintei noastre,ca s-o ametim si sa nu ne deranjeze .
Cand ma aflu intr-o situatie grea, pot sa-mi leg 1000 de bratari si sa-mi lipesc privirea de ele 100 de zile ca tot nu ma ajuta cu nimic.

Ultima modificare de irlanda (17/09/08 22:58)

17/09/08 22:57

+Archangel+
Moderator

reluestera a scris:

intre pocaiti si ceilalti tre sa fie o mare diferenta care incet,incet dispare, si nu numai,dar mai consideram si buni pe cei ce fac anumite lucruri.

Trebuie sa fie. Dar cum diferenta interioara nu mai exista am ajuns sa salvam aparentele exterioare. Mama, ce sfinti suntem daca nu purtam bratara. :rolleyes:

17/09/08 23:17

irlanda
membru

Archangel a scris:

Mama, ce sfinti suntem daca nu purtam bratara.

Exagerezi.

17/09/08 23:43

+Archangel+
Moderator

Oare?

17/09/08 23:55

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
Nu cred ca e pacat sa porti o bratara W.W.J.D., dar nici nu cred ca e o forma ca sa iti aduci aminte sa pui intrebarea "oare ce ar face Isus?". Intrebarea asta ar trebuii sa ti-o faci in orice moment, fara nevoie sa semnale din exterior.
Ii vad mai repede o utilitate, utilitatea de a ne recunoaste pe strazi intre noi crestinii. Gandeste-te ca esti intr-o tara straina, in care crestinii, penticostali, baptisti sau cum vrei tu, nu poarta neaparat fusta si baticul, si poarta cercei si chestii de genu. Singurul lucru care ii diferentiaza la prima vedere e aceea bratara W.W.J.D.
Cred ca faptul ca vezi gresit purtarea unei bratari arata doar cat de superficial gandesti. Ar trebuii sa nu mai privim atat exteriorul si sa ne mai uitam si spre interior, care e cel care conteaza intradevar.

18/09/08 00:02

irlanda
membru

hopeful a scris:

Singurul lucru care ii diferentiaza la prima vedere e aceea bratara W.W.J.D.

Nasol...

hopeful a scris:

Ar trebuii sa nu mai privim atat exteriorul si sa ne mai uitam si spre interior, care e cel care conteaza intradevar.

Exteriorul oglindeste interiorul.

18/09/08 00:10

abelusca
membru

Inregistat: 20/03/08
Nu tot ce intra il spurca pe om ci ce iese din om,il spurca pe om.

18/09/08 00:19

Site web  
hopeful
membru

irlanda a scris:

hopeful a scris:

Singurul lucru care ii diferentiaza la prima vedere e aceea bratara W.W.J.D.

Nasol...

Nu neaparat. Asa au fost crescuti. Sunt locuri in care nu vad in batic pocainta, sau in chestii de genu. Poate gresesc ei, poate gresim noi. Dar nu cred ca pentru asta se ajunge in iad. ;)

irlanda a scris:

Exteriorul oglindeste interiorul.

Asta e ca si fraza: "O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte". Foarte usor de contrazis. Un om care vine dupa o zii de munca in constructi, si este murdar din cap pana in picioare nu inseamna ca are un interior murdar. O fetita obligata de mama ei sa poarte sandalutele de lac rosii nu neaparat o face din placere, ci pentru ca i le-a cumparat mama ei. Un adolescent imbracat ca un emo, nu neaparat are de gand sa mearga acasa sa isi planga de mila, poate doar ii plac dungile si carourile. Un fotomodel, care se plimba cu zambetul pe buze pe niste tocuri de 15 cm pe o scena, nu neaparat prefara incaltamintea incomoda. Continui?

18/09/08 00:21

irlanda
membru

hopeful a scris:

Continui?

Nu
Parca era vorba de diferenta dintre crestini si necrestini.
Nu de ce ne place sau nu,sau de ce incaltaminte preferam,sau de sandalutele cumparate de mama :rolleyes:

Cand am spus ca-n exterior se vede ce ai in interior m-am referit la motivatiile noastre ,principiile noastre,convingerile noastre,valorile noastre,caracterul nostru etc care se materializeaza si prin tinuta si comportamentul nostru.

Ultima modificare de irlanda (18/09/08 00:52)

18/09/08 00:52

hopeful
membru

Bratara face parte din tinuta... de obicei e considerata un accesoriu. Eu la asta ma refeream cand ziceam ca exteriorul nu prea conteaza.

18/09/08 01:00

irlanda
membru

hopeful a scris:

Bratara face parte din tinuta... de obicei e considerata un accesoriu

Face parte din exterior :D

hopeful a scris:

ziceam ca exteriorul nu prea conteaza.

Daca n-ar conta, nu i s-ar mai acorda prioritatea care i se acorda in vremurile de acum.

18/09/08 01:06

hopeful
membru

Pai daca lumea ii acorda atata atentie exteriorului... nu ar trebuii noi crestinii sa nu ii mai acordam si sa trecem la ceea ce conteaza cu adevarat?

18/09/08 01:11

Pagini:  1 2 3 4 ... 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la