TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Moise Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

Lucifer a scris:

Sunt multe randuri in care Dumnezeu (prin Moise) isi incalca propriile principii. Dar mai intai sa lamurim ce-ai scris aici.
Plata pacatului este moartea. E adevarat. Dar Dumnezeu e cel care trebuie sa pedepseasca. Nu omul. Omului, prin chiar cele 10 porunci, II ESTE INTERZIS SA OMOARE!
Si da! Dupa Biblie, un judecator este vinovat de crima cand emite o sentinta de condamnare la moarte. Este la fel de pacatos si muritor ca si cel pe care il condamna. Numai Dumnezeu are dreptul sa dea asemenea sentinte. El a dat viata, El o ia.
Adu-ti aminte ce a zis Isus cand oamenii vroiau sa omoare cu pietre o femeie. "Cine e fara pacat, sa arunce primul cu piatra". Nici un om nu este fara pacat. Asadar nimeni nu are dreptul sa arunce cu piatra. Uite cat de simplu e!
O haina de judecator nu te ridica deasupra tuturor, facandu-te stapan pe viata cuiva. In plus ..judecata umana e foaarte relativa.


Dupa Biblie Dumnezeu pedepseste cum vrea, cand vrea, prin cine/ce vrea. Principiul este "plata pacatului este moartea" si "darul lui Dumnezeu este viata vesnica". Oricine nu se conformeaza planului va muri intr-un fel sau altul iar despre cei credinciosi spune ca sunt pedepsiti pentru pacatele lor ca sa nu fie osanditi o data cu lumea.


Lucifer a scris:

Hai sa te intreb ceva. Daca Israel ar fi in continuare poporul ales, si ar face o triere printre oamenii pamantului, pe principiul, toate popoarele pacatoase sa moara!...ar ramane in viata un singur popor pe planeta? Tie..judecata asta la kilogram ti se pare divina? Crezi ca toti oamenii din Ierihon de la copilul de 2 luni pana la batranul in baston...erau afara din cale de pacatosi?
Eu vad lucrurile simplu. Iosua a macelarit si a jefuit o cetate, doar pentru ca era in drum spre destinatia lui si avea nevoie de resurse. Tu cum vezi treaba? altfel?


Eu vad treaba total diferit. Isus a venit sa mantuiasca pe toti oamenii, evrei si neevrei. Evreilor li s-a cerut sa fie un popor sfant pentru a fi un exemplu de urmat pentru ceilalti si uneori ei au fost cei care au omorat pe altii, in alte dati ei au fost omorati si asupriti de alte popoare.

Nu am de ce sa il judec pe Dumnezeu iar daca tot poporul si toate averile lor trebuia sa fie ucise nu cred ca Dumnezeu nu ar fi drept. E un exemplu cu Sodoma si Gomora, in ele nu s-au gasit 10 oameni buni iar Domnul a ars cetatile acestea. Sa nu fi fost 10 copii in cetatile astea? Nu prea cred insa nu stim ce se intampla cu copii ucisi din aceste popoare asa ca nu am ce comenta pe subiectul asta, daca Dumnezeu nu i-a pus la socoteala nu ii pun nici eu. Daca poporul era vrednic de moarte trebuia sa-si primeasca rasplata si gata, oamenii de acum nu acuzam de omor pe cel care apasa butonul la scaunul electric, nici pe judecator. Nici nu are rost sa comentez ideile tale, daca Dumnezeu a spus sa ucida acele popoare nu inseamna ca trebe sa nu ucizi ca asta e una din porunci. Ori iei tot ce scrie Biblia ori nu iei nimic.

Israel e in continuare poporul ales si nu se va schimba niciodata asta.


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

29/07/12 00:24

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10
Daniel, tu..practic sustii o forma de terorism crestin. Asa cum musulmanii trec prin sabie orice nu e ca ei, si tu consideri la fel de justificata omorarea omului de catre un alt om care sustine ca o face in nume divin. Daca Dumnezeu vrea sa omoare pe cineva..are 3 triliarde de metode prin care poate sa o faca personal. Dumnezeu nu poate incita la crima, indiferent de motiv. Nu dupa ce ti-a dat o porunca prin care spune SA NU UCIZI!!
Dumnezeu nu poate fi ipocrit.
Aaaaa, ca eu ma declar trimis de Dumnezeu si iti dau tie in cap si te jefuiesc pentru ca asa mi-a zis mie Dumnezeu in vis..e cu totul altceva.
Cand Dumnezeu vrea sa omoare personal, trimite Ingerul Mortii, cum a facut cand au murit intaii nascuti la egipteni. Nu o armata de mercenari care se autodeclara trimisii lui Dumnezeu pentru ca asa au visat ei.

In plus, evreii (si istoria o dovedeste fara drept de apel) nu au putut fi credinciosi mai mult de 5 minute. Daca ma gandesc bine, desi s-au declarat poporul ales, au fost cei mai incapatanati oameni carora le-a vorbit Dumnezeu. Ei si in ziua de azi il resping pe Isus. Da!! el! poporul ales! ;)
pe de alta parte, cine i-a asuprit pe ei? Egiptenii? La ei te referi? Pai egiptenii sau dus peste ei? Sau ei s-au dus in Egipt? Egiptenii le-au dat de mancare cand erau flamanzi. Dupa care inmultindu-se necontrolat..riscau sa acapareze imperiul. Si cred ca esti constient ca erau in stare de asta.
Recunostinta si cinstea nu era o trasatura de caracter a evreilor.
Apropo, stii ca atunci cand au plecat din Egipt, la porunca lui Moise, evreii i-au jefuit pe cetatenii egipteni, imprumutand bunuri pe care nu le-a mai returnat. stii, nu? Sa fi fost oare porunca lui Dumnezeu...pe bune?
A aceluiasi Dumnezeu care spune SA NU FURI?

sau e puterea pe care si-o atribuie un popor care se autointituleaza "ales"..si care isi permite sa faca ORICE in nume divin?
Noi trebuie sa le multumim, cumva?
Tu de unde stii ca ei sunt poporul ales? Nu cumva..DE LA EI? :))
asta nu ti se pare amuzant?
..daca nu chiar penibil..


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

29/07/12 01:47

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Dumnezeu e clar ca nu poate fi ipocrit, dar este singurul care vede si cantareste lucrurile cu dreptate, singurul in masura sa evalueze sansele unei creaturi sau a unei semintii de a mai fi adusa la adevar, de a descoperi calea care il va indrepta spre compatibilitatea cu intreaga lui Creatie. Sa nu uitam ca, in calitate de Creator, Dumnezeu este suveran peste Creatie dar suveranitatea o exercita mai intai prin Iubire iar cand aceasta este respinsa si sfidata Ii ramane doar Dreptatea. Incearca sa-ti raspunzi singur... de ce intr-o curte unde-ti cresti cu drag tot felul de animale nu poti tolera rozatoarele, anumite insecte sau parazitii?

Ai aratat neincredere fata de adevarul unor relatari biblice (deci nu te arati increzator in caracterul lor revelator) apoi descrii metode (credibile din punctul tau de vedere) prin care Dumnezeu ar actiona cu adevarat... si le extragi totusi din Biblie. Ce sa intelegem, ca accepti Sfanta Scriptura drept Cuvant Divin doar acolo unde se intrepatrunde cu logica sau perceptia noastra umana? Te-ai gandit vreodata ca o "schita" poate fi apreciata si inteleasa cu adevarat abia dupa ce ochii ar avea acces la "tabloul" finalizat?

Nici un alt popor, daca ar fi fost ales in locul evreilor, nu cred ca ar fi dovedit mai multa recunostinta sau loialitate decat au oferit evreii lui Dumnezeu. Caracterul pe care il prezinta poporul evreu este caracterul intregii umanitati. Dumnezeu nu a ales doar un popor ci pe orice om care este sau ar fi fost dispus sa-L urmeze cu adevarat.

Lucifer a scris:

pe de alta parte, cine i-a asuprit pe ei? Egiptenii? La ei te referi? Pai egiptenii sau dus peste ei? Sau ei s-au dus in Egipt? Egiptenii le-au dat de mancare cand erau flamanzi. Dupa care inmultindu-se necontrolat..riscau sa acapareze imperiul. Si cred ca esti constient ca erau in stare de asta.
Recunostinta si cinstea nu era o trasatura de caracter a evreilor.
Apropo, stii ca atunci cand au plecat din Egipt, la porunca lui Moise, evreii i-au jefuit pe cetatenii egipteni, imprumutand bunuri pe care nu le-a mai returnat. stii, nu? Sa fi fost oare porunca lui Dumnezeu...pe bune?
A aceluiasi Dumnezeu care spune SA NU FURI?

Privesti superficial sau doar doresti sa carcotesti?

Faraonul i-a primit din recunostinta fata de Iosif care le-a oferit o cale de iesire din situatia de criza si in acelasi timp un castig de putere pentru faraon. Ei nu au venit pe post de cersetori ci au muncit din greu si au platit dari din profitul pe care-l obtineau. Egiptul a avut si avea de castigat de pe urma lor, nu? Ce i-ar fi oprit pe egipteni sa se comporte cu dreptate si recunostinta pentru sudoarea muncii lor la fel ca in perioada in care i-au primit? Si de ce nu voiau sa-i lase sa plece daca le era teama sa nu le fie acaparat imperiul? Sau era corect sa-i exploateze la maximum si sa-i decimeze dupa propriul lor plac si interes material? Si daca ei au fost lipsiti atata timp de rasplata si respectul datorate pentru munca lor, de ce ti se pare nedrept ca Altcineva sa le faca dreptate?

Si hai sa ne amintim ca Moise a actionat la indemnul lui Dumnezeu si a dovedit asta.
Ca tu nu poti sau nu vrei sa crezi e cu totul alta discutie. Dar daca tot am pomenit...

Ce anume te-ar face pe tine sa Crezi?
(pentru asta, daca accepti sa raspunzi, poate si pentru altele de aici care merg pe langa subiect, recomand sa alegi topicuri potrivite )

Ultima modificare de Oblio (29/07/12 23:31)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

29/07/12 23:10

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

Oblio a scris:

Dumnezeu e clar ca nu poate fi ipocrit, dar este singurul care vede si cantareste lucrurile cu dreptate, singurul in masura sa evalueze sansele unei creaturi sau a unei semintii de a mai fi adusa la adevar, de a descoperi calea care il va indrepta spre compatibilitatea cu intreaga lui Creatie. Sa nu uitam ca, in calitate de Creator, Dumnezeu este suveran peste Creatie dar suveranitatea o exercita mai intai prin Iubire iar cand aceasta este respinsa si sfidata Ii ramane doar Dreptatea. Incearca sa-ti raspunzi singur


Foarte corect! Dumnezeu este singurul in masura sa faca dreptate. Nimeni altcineva in locul Lui. Nici americanii, nici evreii nici chinezii. Indiferent ce viseaza ei noaptea ca le zice Dumnezeu. De asemenea nu are nevoie de oameni sa faca asta. O face singur, iar biblia abunda de exemple in care o poate face prin intermediul ingerilor sau direct.
Ia spune-mi Oblio! pe tine te-a indemnat Dumnezeu vreodata sa pedepsesti pe cineva care a gresit impotriva Lui? Dar sa il omori, te-a pus? Daca ai visa asta vreodata..ai face-o?Oblio a scris:


Incearca sa-ti raspunzi singur... de ce intr-o curte unde-ti cresti cu drag tot felul de animale nu poti tolera rozatoarele, anumite insecte sau parazitii?


Pentru ca parazitii si rozatoarele nu sunt creatile mele si imi invadeaza spatiul.
Pe cand toate popoarele, la fel ca si cel evreu, sunt creatiile lui Dumnezeu. Si nimeni nu e vinovat ca se naste altceva in afara de evreu. Asa cum nici un evreu nu are vreun merit ca se naste evreu. In termeni pamanteni, Un judecator, ca sa fie drept, trebuie sa fie impartial si obiectiv. Nu are voie sa aiba preferinte.
Evident, Dumnezeu poate avea! si face ce vrea, ca e creatia lui. Dar ar fi cu totul alta discutie. Aici vorbim de principii.
Si vreau sa imi rezolvi contradictiile astea, daca reusesti :
Evreii = popor ales
popor ales = popor preferat (dumnezeu ii iubeste mai mult pe ei decat pe restul, deci..pe restul mai putin)
prin urmare...Dumnezeu = subiectiv si partinitor desi...Dumnezeu = iubire si Dreptate.
Oblio a scris:


Ai aratat neincredere fata de adevarul unor relatari biblice (deci nu te arati increzator in caracterul lor revelator) apoi descrii metode (credibile din punctul tau de vedere) prin care Dumnezeu ar actiona cu adevarat... si le extragi totusi din Biblie. Ce sa intelegem, ca accepti Sfanta Scriptura drept Cuvant Divin doar acolo unde se intrepatrunde cu logica sau perceptia noastra umana? Te-ai gandit vreodata ca o "schita" poate fi apreciata si inteleasa cu adevarat abia dupa ce ochii ar avea acces la "tabloul" finalizat?Si asta e adevarat. Unele relatari din Biblie mi se par ca se contrazic cu altele, si iti dau pe texte, daca vrei!
Motivul nu e cel pe care l-ai sugerat tu. Si anume ca nu inteleg "schita". Ci e unul mult mai simplu. Evreii au facut lucruri pe care Dumnezeu le-a interzis cu desavarsire.
Au preacurvit, sau inchinat la idoli, au furat, au omorat, ...etc, etc. Dar intotdeauna au avut imunitate divina! erau poporul ales si aveau voie. Iar noi inchidem ochii la astea pentru ca ..Dumnezeu le-a dat voie???
Oare?
Care e motivul pentru care ei "sunt" poporul ales??
Pai...pentru ca EI spun asta. Biblia e CV-ul lor. Se refera fix la ei si istoria lor. E scrisa de ei. Deci e normal sa se considere miezul din Fanta! In rest, nimeni altcineva nu mai considera asta.

Dumnezeu..nu indeamna la omor, furt, jaf, minciuna. Cu astea...am inteles ca se ocupa altcineva. Deci..hai sa reevaluam niste fapte!
Oblio a scris:


Nici un alt popor, daca ar fi fost ales in locul evreilor, nu cred ca ar fi dovedit mai multa recunostinta sau loialitate decat au oferit evreii lui Dumnezeu. Caracterul pe care il prezinta poporul evreu este caracterul intregii umanitati. Dumnezeu nu a ales doar un popor ci pe orice om care este sau ar fi fost dispus sa-L urmeze cu adevarat.LOL!!! Ma repet! Evreii nu au fost in stare sa fie credinciosi mai mult de 5 minute! Trasatura lor de caracter (care exista si azi) e banul! Ei nu au plecat din Egipt ca sa nu mai fie sclavi. Sa se duca in pustie si sa fie credinciosi lui Dumnezeu, sperand ca Dumnezeu o sa aiba grija de ei. Ei au plecat la promisiunea ca vor cotropi Canaanul unde curge lapte si miere. In drumul lor spre Canaan au distrus si jefuit fara precedent. Bineinteles, nu inainte de ai-i jefui pe vecinii lor egipteni, cerandu-le lucruri de valoare pe care nu le-au mai returnat niciodata! asta e furt si inselaciune. Cica asa i-a poruncit Dumnezeu lui Moise!
Hai, pe bune?
parca stiam ca fiecare pom se recunoaste dupa roadele lui. Poti sa imi spui tu ca Dumnezeu te indeamna sa furi??
Sau e ca in bancul cu Politia? Care..nu fura! Confisca! ;)
Oblio a scris:


Faraonul i-a primit din recunostinta fata de Iosif care le-a oferit o cale de iesire din situatia de criza si in acelasi timp un castig de putere pentru faraon. Ei nu au venit pe post de cersetori ci au muncit din greu si au platit dari din profitul pe care-l obtineau. Egiptul a avut si avea de castigat de pe urma lor, nu? Ce i-ar fi oprit pe egipteni sa se comporte cu dreptate si recunostinta pentru sudoarea muncii lor la fel ca in perioada in care i-au primit? Si de ce nu voiau sa-i lase sa plece daca le era teama sa nu le fie acaparat imperiul? Sau era corect sa-i exploateze la maximum si sa-i decimeze dupa propriul lor plac si interes material? Si daca ei au fost lipsiti atata timp de rasplata si respectul datorate pentru munca lor, de ce ti se pare nedrept ca Altcineva sa le faca dreptate?Evreii au muncit din greu ca si egiptenii. Adu-ti aminte ca cetacenii egipteni erau vecini cu cetatenii evrei, Cum sunt ungurii cu romanii in Covasna. Nu confunda cetatenii egipteni cu Faraonul si curtea lui. Cand au plecat de acolo, evreii si-au jefuit vecinii cu care convietuiau odinioara.
.......................................................................................
Exod 3: 21, 22
21. Voi face chiar ca poporul acesta sa capete trecere inaintea egiptenilor; si, cand veti pleca, nu veti pleca cu mainile goale.
22. Fiecare femeie va cere, de la vecina ei si de la cea care locuieste in casa ei, vase de argint, vase de aur si haine, pe care le veti pune pe fiii si fiicele voastre. Si ve-ti JEFUI astfel pe egipteni."


Exod 12: 35, 36
35. Copiii lui Israel au facut ce spusese Moise si au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur si haine.
36. Domnul a facut ca poporul sa capete trecere inaintea egiptenilor, care le-au implinit cererea. Si astfel au JEFUIT pe egipteni.
.....................................................................................


Si cum adica..erau exploatati la maxim si lipsiti atata timp de rasplata si respectul datorate pentru munca lor????
Ei aveai ca si cetatenii egipteni, bunuri, animale..gospodarii. Erau vecini cu cetatenii egipteni, si traiau la fel ca ei. Ziua munceau, noaptea reveneau acasa, printre egipteni. Asa cum faci tu cand vii de la munca. Probabil si tu esti injurat, nedreptatit si injosit de patron. Asta inseamna ca esti sclav??
Nu confunda cetatenii egipteni cu faraonul si cei de la curtea lui!
Pentru ce si-au jefuit vecinii? ce le-au facut ei? Nimic. Au gasit o scuza penibila pentru a-si justifica furtul. Si mai tarziu toate jafurile in drum spre Canaan.

Ia zi-mi! Dumnezeu te invata sa furi???Oblio a scris:


Si hai sa ne amintim ca Moise a actionat la indemnul lui Dumnezeu si a dovedit asta.

ia sa vedem! cum a dovedit??
putea Dumnezeu sa indemne la furt si apoi sa interzica furtul?
Putea Dumnezeu sa indemne la ucidere in masa si apoi sa interzica ucisul?
Putea Dumnezeu sa indemne la minciuna si apoi sa interzica Minciuna?
Apropo de minciuna, ca poate pe asta n-ai sesizat-o... Stii cand l-a indemnat Dumnezeu pe Moise sa minta? (dupa spusele lui Moise)!!!
Atunci cand l-a trimis la faraon sa ii lase poporul sa plece in pustiu sa aduca jertfe! cand intentia lui nu era sa se duca in pustiu, sa aduca jertfe si sa se intoarca. Ci sa plece definitiv.
Motiv pentru care, faraonul, nefiind retardat l-a intrebat..ca daca se intoarce asa cum zice..de ce trebuie sa ia cu el copiii, animalele, bunurile si tot ce au ei? (inclusiv ce au imprumutat de la vecini si nu aveau de gand sa inapoieze)...
Ia explica-mi asta! eu mai degraba consider ca faraonul s-a simtit de-a dreptul insultat de o asa prosteala pe fata. Daca Moise ii zicea direct ca vrea sa plece definitiv, din moment ce ii decimase odata, cu siguranta nu cred ca avea prea multe impotriva. Dar evreii au vrut sa plece miseleste, cu toate bunurile. si ale lor, si ale egitenilor vecini. pai e corect? toate acele averi ale evreilor "saraci si oropsiti" le-au facut in Egipt si trebuiau sa ramana in Egipt. Cu toata harnicia lor, daca traiau in pustiu nu le puteau face. Dar...na! daca vrei sa prostesti un faraon...
...In fine!
daca imi raspunzi...incepe cu astea!
te invata Dumnezeu, pe tine, Oblio, ...sa furi, sa minti, si sa omori? invata Dumnezeu pe cineva sa faca asa ceva?
Cam cat de dubios e ca toate astea se pot face numai la evrei?


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

30/07/12 04:14

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Lucifer, ramai la subiect, adica la Moise.

daca ai alte subiecte care nu te lasa sa dormi noaptea, cauta-le pe forum si discuta acolo despre ele ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

30/07/12 19:39

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

Lucifer a scris:

Ia spune-mi Oblio! pe tine te-a indemnat Dumnezeu vreodata sa pedepsesti pe cineva care a gresit impotriva Lui? Dar sa il omori, te-a pus? Daca ai visa asta vreodata..ai face-o?.

A fost o perioada in care Dumnezeu a vorbit oamenilor prin prooroci (probabil ca tu nu accepti asta). Ei erau alesi special pentru a transmite mesajele sau raspunsul Domnului. E adevarat ca erau si unii falsi, dar Moise este departe de aceasta suspiciune si nu voi cauta sa te conving de asta desi, tare as vrea sa stiu cum ar fi rezolvat Moise trecerea poporului prin Marea Rosie fara ajutorul lui Dumnezeu.

Acum, indiferent de ce crezi tu, evreii constientizau ca duc un razboi drept nu unul a carui principal scop este jaful. In plus, Dumnezeu le cerea lupta, nu un om, iar evenimentele care au implicat pedepsirea lui Core si Datan stau marturie pentru asta.

Lucifer a scris:

Cica asa i-a poruncit Dumnezeu lui Moise!
Hai, pe bune?
parca stiam ca fiecare pom se recunoaste dupa roadele lui. Poti sa imi spui tu ca Dumnezeu te indeamna sa furi??
Sau e ca in bancul cu Politia? Care..nu fura! Confisca!
Din ce au luat evreii din cele ale oamenilor ori din cele ale lui Dumnezeu? Si de ce oare multe bogatii sunt distruse dupa cum cere Domnul, nu insusite, pentru ca ascultau si erau manati de Dumnezeu ori pentru ca Moise urmarea jaful?


Lucifer a scris:

Evreii au muncit din greu ca si egiptenii. Adu-ti aminte ca cetacenii egipteni erau vecini cu cetatenii evrei, Cum sunt ungurii cu romanii in Covasna. Nu confunda cetatenii egipteni cu Faraonul si curtea lui. Cand au plecat de acolo, evreii si-au jefuit vecinii cu care convietuiau odinioara.
.......................................................................................
Exod 3: 21, 22
21. Voi face chiar ca poporul acesta sa capete trecere inaintea egiptenilor; si, cand veti pleca, nu veti pleca cu mainile goale.
22. Fiecare femeie va cere, de la vecina ei si de la cea care locuieste in casa ei, vase de argint, vase de aur si haine, pe care le veti pune pe fiii si fiicele voastre. Si ve-ti JEFUI astfel pe egipteni."


Exod 12: 35, 36
35. Copiii lui Israel au facut ce spusese Moise si au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur si haine.
36. Domnul a facut ca poporul sa capete trecere inaintea egiptenilor, care le-au implinit cererea. Si astfel au JEFUIT pe egipteni.

Pana la urma in viziunea ta, cine e vinovat? Dumnezeu sau Moise?
Eu unul nu stiu daca mai are rost sa argumentez. Mi-e teama deja ca tu vezi in Dumnezeul Vechiului Testament un demiurg si mai mult esti deja setat impotriva lui Moise asa ca nu vad cum pot sa te conving de contrariul. Cel putin as fi curios daca accepti pe Isus si cartile Noului Testament?

Pentru celelalte intrebari am raspuns aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 255#222255

Ultima modificare de Oblio (31/07/12 21:08)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

31/07/12 20:56

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Lucifer a scris:

" Copiii lui Israel au facut ce spusese Moise si au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur si haine.
36. Domnul a facut ca poporul sa capete trecere inaintea egiptenilor, care le-au implinit cererea. Si astfel au JEFUIT pe egipteni.


oblio a scris:


Pana la urma in viziunea ta, cine e vinovat? Dumnezeu sau Moise?
Eu unul nu stiu daca mai are rost sa argumentez. Mi-e teama deja ca tu vezi in Dumnezeul Vechiului Testament un demiurg si mai mult esti deja setat impotriva lui Moise asa ca nu vad cum pot sa te conving de contrariul. Cel putin as fi curios daca accepti pe Isus si cartile Noului Testament?Dumnezeu ce vina sa aiba?

Moise ce vina are?


Daca un muritor (oricare) face fapte reprobabile iar judecatorul foloseste legea si il condamna cine este vinovat? Judecatorul sau legiuitorul?

Exista un lucru pe care orice om care se complace in pacat refuza sa-l creada. De ce? Pentru ca ar vrea doar drepturi dar sa nu raspunda pentru pacatele sale.
Se imbata cu apa rece: Cica Dumnezeu este bun. Cum poate sa-i pedepseasca pe pacatosi?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

02/08/12 23:22

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10
in cazul unui judecator care stabileste o cauza, exista o hotarare judecatoreasca, publicata oficial, cu semnatura si parafa. In cazul lui Moise, exista Moise (in analogia ta, legiuitor) care pretinde ca are o imputernicire (de la Dumnezeu- judecatorul) de a taia in stanga si in dreapta executand o hotarare judecatoreasca. Nu parafa...nu semnatura! (nu vreau sa cred ca o sa mi-o intorci ironic..cum ca astept semnatura lui Dumnezeu. Dar o dovada, cum ca Moise e legiuitorul care executa ordine judecatoresti divine, da! Chiar vreau.) pentru ca evident, Moise, legiuitorul actioneaza impotriva legii. Care spune SA NU FURI! si el fura.. SA NU UCIZI! ..si el ucide.  SA NU MINTI!...si el minte.

Mai e atat de misterios motivul pentru care cred ca el nu "pedepseste pacatosii" asa cum se vehiculeaza poetic?
El isi vede interesul propriu. Sa scoata din Egipt un popor, pe care sa-l conduca in drumul spre jefuirea Canaanului.
Stiu. Cei din canaan erau periculosi si pacatosi. Iar Moise se ducea acolo cu pedeapsa divina.
Old, be aware!
La musulmani exista conceptul de razboiul sfant! Nu vreau sa cred ca susti varianta crestina de razboi sfant! Nu ti se pare o contradictie in termeni?
Nu ti se pare ca e ca si cum ai spune..SFANTA URA? SAU SFANTUL JAF? numai pentru ca ele par a avea o justificare?
Si papa cand practica inchizitia, o facea in nume divin. Vrei sa cred ca esti fanul Inchizitorilor catolici? Asemanarile intre Moise si inchizitia catolica e covarsitoare! vrei sa facem o paralela punctuala? aspect cu aspect?
indiferent ca vrei sau nu..ramane un fapt. Oamenii din ziua de azi au inceput sa-si puna intrebari. Pentru ca au acces la informatie. Cunostintele sunt libere si nu mai apartin numai elitelor. Asa ca nu mai sunt usor de prostit ca ciobanii de acum cateva mii de ani.
Sper sa te gandesti la toate astea. Hai sa dam la o parte valul asta de amagiri, ca nu vedem padurea de copaci.
Moise nu poate fi trimisul lui Dumnezeu pentru ca a incalcat flagrant aproape fiecare lege pe care Dumnezeu a dat-o mai tarziu prin el.
Sau...ar mai fi o varianta. Dumnezeu nu are principii, isi incalca frecvent propriile reguli
.. e un dictator capricios, care face cum ii vine in fiecare caz in parte...si incita oamenii la lucruri pe care nu au voie sa le faca.
Sa-mi zici in ce varianta crezi!

Ultima modificare de Lucifer (03/08/12 09:59)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

03/08/12 04:01

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Moise a avut tot timpul  parafa iar aceasta a fost şi modul prin care, evreii atat de îndărătnici dealtfel, au putut fi convinşi că Moise nu lucra cu de la sine putere. Tu dacă ai fi fost acolo şi ai fi asistat la toate minunile pe care Dumnezeu le-a făcut prin Moise, ai mai fi avut nevoie de altă împuternicire?

Cat priveşte modul în care acţiona Inchiziţia spre deosebire de Moise, este diferit vizibil. Cauza ai evidenţiat-o chiar tu, toccmai  împuternicirea care să valideze acţiunile ca venind de la Dumnezeu face diferenţa.
Şi cand a venit Iisus ca să arate Calea Iubirii şi a vestit Împărăţia Cerurilor, deasemeni a venit cu semne şi minuni care împlineau şi o mulţime de profeţii.


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

03/08/12 09:42

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

Lucifer a scris:

Daniel, tu..practic sustii o forma de terorism crestin.


Adevarat. Daca Dumnezeu numeste uciderea pacatosilor ca o pedeapsa eu asa o iau, nu ca terorism sau fanatism etc.

E interesant ca tu sustii un fel de bunatate pentru orice. Daca judecatorul, daca calaul, daca nimeni nu are drept sa judece si sa execute o pedeapsa inseamna ca tu, daca ti-ar fi omorat cineva drag nici macar nu ai avea ura pe ucigas. Nu crezi ca esti prea pacifist doar de dragul de a interpreta Biblia aiurea ?


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

04/08/12 11:09

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10
eeee, hai..scuza-ma ca mi-am permis sa fiu pacifist cand biblia ne invata cu totul altceva :P
Adevarul e ca...daca trece o zi fara sa ucid ceva..m-as plictisi ingrozitor! Si nu te speria! ca pacatosi buni de ucis..gasesti din abundenta. E complicat sa gasesti opusul.
Numai ca vezi tu..porunca de la Dumnezeu suna asa: SA NU UCIZI! si nu e insotita de derogari. NIMENI NU ARE VOIE SA UCIDA! Oricine face asta, considera ca poruncile divine nu i se adreseaza lui. Ceea ce..e putin arogant. nu crezi? Oricat ai fi de evreu, oricat ai fi de Moise..poruncile sunt si pentru tine.
Dumnezeu a dat viata, El are dreptul sa o ia. NU eu...nu tu! Si crede-ma, Dumnezeu nu e impotent. Daca vrea sa ia viata cuiva, o poate face fara probleme! nu are nevoie nici de tine ..nici de mine, sa faca asta.
In plus faci o confuzie grava intre Judecata divina si cea pamanteasca. Un judecator poate da sentinte gresite si condamna pe nedrept. Iar cand o face, e vinovat! Pe de alta parte, nu cred ca te imaginezi in rai, dand mana cu calaii si judecatorii.
Iar daca cineva mi-ar omori o persoana draga, m-as razbuna teribil. Dar iti zic ce as face eu. Nu inseamna ca e si biblic. Isus te invata sa intorci si celalalt obraz, remember?
Si te mai invata ceva! sa urasti pacatul! nu pe pacatos! :P
in concluzie, ultima intrebare..m-a lasat fara replica. :-O  E pe bune? :))


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 22:08

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

Oblio a scris:

Moise a avut tot timpul  parafa iar aceasta a fost şi modul prin care, evreii atat de îndărătnici dealtfel, au putut fi convinşi că Moise nu lucra cu de la sine putere. Tu dacă ai fi fost acolo şi ai fi asistat la toate minunile pe care Dumnezeu le-a făcut prin Moise, ai mai fi avut nevoie de altă împuternicire?

Cat priveşte modul în care acţiona Inchiziţia spre deosebire de Moise, este diferit vizibil. Cauza ai evidenţiat-o chiar tu, toccmai  împuternicirea care să valideze acţiunile ca venind de la Dumnezeu face diferenţa.
Şi cand a venit Iisus ca să arate Calea Iubirii şi a vestit Împărăţia Cerurilor, deasemeni a venit cu semne şi minuni care împlineau şi o mulţime de profeţii.


Prietene, legat de Moise ..el nu a facut lucruri cu mult mai extraodrdinare decat cele facute de vrajitorii faraonului. Si asta chiar din ce spune insusi Moise. (varianta lui). Evident, cartile fiind "scrise de Moise" au fost subiective si clar inclinate in favoarea lui Moise.
Daca biblia ar fi fost scrisa de faraon, oare tot asa mai erau prezentate faptele?
Adu-ti aminte ca Moise a crescut la curtea faraonului si a avut acces la toate cunostintele civilizatiei egiptene. Probabil a fost unul din elevii care si-a intrecut profesorii. Motiv pentru care facea vraji..mai de efect.
Stii ce ma amuza? (ca veni vorba!) :))
Daca vrajitorii au transformat un toiag in sarpe..au facut o vraja pagana (sau draceasca). Daca Moise a transformat un toiag in sarpe, a facut o minune din partea lui Dumnezeu. :)))
Observi cata ipocrizie?
Bun. Hai sa te intreb direct! De ce "minunile" lui Moise erau semne divine?
Iar cele facute de vrajitorii egipteni, nu erau?
Ia zi-mi, daca eu as lua penicilina si m-as intoarce in timp pe vremea cand egiptenii erau loviti de boli crunte..eram un vrajitor mai tare decat Moise? Sau poate ..un pic mai de la Dumnezeu decat el?

Legat de Inchizitie, comparatia era pe pretextul pe care l-a folosit papa pentru a omora oamenii care nu-i conveneau. Exact ca si Moise:
"Eu sunt de la Dumnezeu, si ce zic eu..a zis Dumnezeu. Daca nu faceti ca mine, va ia...(cine vrei tu) :P ..."

in plus, si catolicii au minunile lor pentru care spalatii pe creier il venereaza, ii pupa hainele si cotizeaza puternic. Icoane care plang, moaste facatoare de minuni..artefacte vindecatoare..etc. Unde vezi tu diferentele?

Ultima modificare de Lucifer (04/08/12 22:27)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 22:25

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Esti tare ratacit.

04/08/12 22:32

Site web  
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10
pe argumente..nu cred. Pe imaginatia ta, probabil ca da. ;)

_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 22:35

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Nu veni tu cu franturi din Biblie si te astepta la argumente. Auzi tu, argumente...

04/08/12 22:39

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Lucifer a scris:

in cazul unui judecator care stabileste o cauza, exista o hotarare judecatoreasca, publicata oficial, cu semnatura si parafa.


N-ar fi rau sa-i cerem sa vorbeasca si sa faca in vremea lui, nu in vremea noastra.


El isi vede interesul propriu. Sa scoata din Egipt un popor, pe care sa-l conduca in drumul spre jefuirea Canaanului.

Intresul propriu? Nu ai aflat cumva ca el devenise print in egipt dar a ales sa sufere impreuna cu poporul lui Dumnezeu?


Cei din canaan erau periculosi si pacatosi. Iar Moise se ducea acolo cu pedeapsa divina.

Nu pedeapsa caananitilor era obiectivul lui Moise ci binecuvantarea evreilor.


La musulmani exista conceptul de razboiul sfant!

Lucruri diferite. Jihadul e altceva.


Si papa cand practica inchizitia, o facea in nume divin. Vrei sa cred ca esti fanul Inchizitorilor catolici? Asemanarile intre Moise si inchizitia catolica e covarsitoare! vrei sa facem o paralela punctuala? aspect cu aspect?

Ce stii tu despre inchizitie? Vorbim de motivatie sau de punere in aplicare? espre ce asemanari vorbesti?

Oamenii din ziua de azi au inceput sa-si puna intrebari. Pentru ca au acces la informatie. Cunostintele sunt libere si nu mai apartin numai elitelor. Asa ca nu mai sunt usor de prostit ca ciobanii de acum cateva mii de ani.

Cred ca e singurul lucru ce-l apreciez la tine: ca iti pui intrebari. Aprecierea merge pana la un loc. Pana in locul in care atitudinea ta foloseste un cantar cu care vinde si altul cu care cumpara.

Moise nu poate fi trimisul lui Dumnezeu pentru ca a incalcat flagrant aproape fiecare lege pe care Dumnezeu a dat-o mai tarziu prin el. p

Din perspectiva formala afirmatia ta este contradictorie. A incalcat ce nu exista?

Sau...ar mai fi o varianta. Dumnezeu nu are principii, isi incalca frecvent propriile reguli
.. e un dictator capricios, care face cum ii vine in fiecare caz in parte...si incita oamenii la lucruri pe care nu au voie sa le faca.
Sa-mi zici in ce varianta crezi!

Trebuie sa aleg dintre variantele propuse de tine? Crezi ca nu mai exista si varianta reala?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/08/12 22:55

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

Oblio a scris:


A fost o perioada in care Dumnezeu a vorbit oamenilor prin prooroci (probabil ca tu nu accepti asta). Ei erau alesi special pentru a transmite mesajele sau raspunsul Domnului. E adevarat ca erau si unii falsi, dar Moise este departe de aceasta suspiciune si nu voi cauta sa te conving de asta desi, tare as vrea sa stiu cum ar fi rezolvat Moise trecerea poporului prin Marea Rosie fara ajutorul lui Dumnezeu.

Acum, indiferent de ce crezi tu, evreii constientizau ca duc un razboi drept nu unul a carui principal scop este jaful. In plus, Dumnezeu le cerea lupta, nu un om, iar evenimentele care au implicat pedepsirea lui Core si Datan stau marturie pentru asta.intr-adevar, nu accept asta cu profetii. Nu vad motivul pentru care Dumnezeu vorbea oamenilor in trecut direct, iar azi nu. In ideea in care in vechime oamenii erau cu muuuuuuuuult mai rai si depravati decat sunt oamenii azi. de fapt singurul motiv probabil pentru care Profetii afirmau ca vorbeau din partea lui Dumnezeu, era ca avea cine sa ii creada. oamenii in vremurile alea erau extrem de inapoiati. Iar interesul era sa fie pastrati asa. Numai elitele (preotii) aveau voie sa stie sa citeasca. Oricine altcineva atenta la asta, era condamnat.

Acum explica-mi si mie contradictia asta crestineasca! ma amuza, cumva. Dar e larg acceptata:
Daca esti crestin, probabil ca te simti revoltat cand auzi ca Isus nu e considerat de evrei decat un mare profet. Aceeasi evrei care iau clasificat si pe restul profetilor din biblie, ca fiind adevarati sau falsi. In cazul asta, mai sunt ei o sursa credibila?
ii mai cred eu pe ei cand vine vorba de Moise si gasca lui?
Legat de motivul plecarii lor din Egipt, da!! motivul a fost jefuirea Canaanului.
Ei nu stateau in Egipt, pentru ca erai sclavi tinuti in lanturi. ci pentru ca nu aveau unde sa se duca. Ei erau un popor nomad. Ca tiganii. fara tara, fara scop. Se mutau periodic unde le era mai bine. Motiv pentru care, cand si-au pierdut la un moment dat increderea in Moise, i-au reprosat ca i-a adus in pustiu sa moara de foame cand in Egipt macar aveau ce sa manance si unde sa stea. Daca Moise nu le promitea Canaanul, din partea lui Dumnezeu, evident :))...evreii nu s-ar fi miscat niciodata din Egipt.
Si cum ei, de capul lor in pustiu n-ar fi produs doua masline, mi se pare corect ca faraonul sa nu vrea sa ii lase sa plece cu averile facute pe teritoriul egiptean. Asa cum nu ne convine nici noua cand canadienii ne sufla de sub nas si ne scot din tara tot aurul din Rosia montana..(ca sa fac o comparatie mai recenta).

Legat de Marea Rosie si traversarea ei, probabil iti imaginezi un Moise ridicand toiagul , la care marea, plina de respect, face un culoar inaintea evreilor, care se prabuseste cand apar si egiptenii, nu? :))
Din punctul meu de vedere  (si cu siguranta nu numai al meu) Moise era constient de niste fenomene naturale. Iar Locatia si momentul, erau cruciale.
Problema noastra, azi, e ca nu putem stii daca Marea Rosie in perioada aia arata cum arata azi.
Dar cel mai probabil fenomen de care a profitat Moise, a fost un cutremur in larg, care a provocat un flux si un reflux. Cred ca stii ca in cazul unui tzunami, apele mai intai se retrag de pe tarm dupa care revin in forta, intervalul fiind in functie de magnitudinea cutremurului. Daca Moise cunostea vreun fenomen  asemanator, si a ajuns in locul potrivit si in momentul potrivit, putea foarte bine sa treaca marea in timpul retragerii apelor, inainte ca ele sa revina. Daca egiptenii nu stiau de asta, evident au fost surprinsi de fenomen si si-au luat-o.
Pe de alta parte, nu inteleg faza cu vantul. E ireala! daca era atat de puternic incat sa ridice pereti de apa, cum reuseau amaratii aia sa stea in picioare? dar sa mai si mearga? si erai si batrani si copii printre ei..
Dar poate ca daca relata adevarul complet, nu cred ca mai parea a minune..si asta nu e bine, nu? :P

Ultima modificare de Lucifer (04/08/12 23:52)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 23:20

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

edi.theraven a scris:

Nu veni tu cu franturi din Biblie si te astepta la argumente. Auzi tu, argumente...


Ma scuzi si tu ca am indraznit sa iti cer argumente! ;)
Am indraznit sa fiu Toma necredinciosul! O sa ma ierti? crestineste...evident!


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 23:21

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

Old a scris:


N-ar fi rau sa-i cerem sa vorbeasca si sa faca in vremea lui, nu in vremea noastra.

Daca am inteles exact ce ai vrut sa zici, ideea e simpla. Indiferent de vremuri, un judecator nu poate fi crestin si totusi sa dea o sentinta de condamnare la moarte! Dupa biblie, nu are voie. Nici in vechime, nici acum. Poruncile lui Dumnezeu sunt la fel de valabile azi cum erau si pe vremea lui Moise.

Old a scris:


Intresul propriu? Nu ai aflat cumva ca el devenise print in egipt dar a ales sa sufere impreuna cu poporul lui Dumnezeu?


Da! Interes propriu. Cand s-a intors sa-si ia poporul, nu mai era deloc print in Egipt. A fugit de acolo pentru ca a fost "dat in gat" exact de unul din poporul lui Dumnezu. Iti amintesti incidentul? Astfel incat el a devenit fugar, pentru multa vreme. Si asta..din frica de faraon! Nu din empatie pentru poporul lui Dumnezeu.


Old a scris:


Nu pedeapsa caananitilor era obiectivul lui Moise ci binecuvantarea evreilor.

Cred ca argumentul asta nu tine daca eu vin sa te jefuiesc, numai ca sa traiesc eu mai bine. Saracul de mine, nu? :P Scopul scuza mijloacele :-??
ai fost victima imprejurarilor, de fapt..


Old a scris:


Lucruri diferite. Jihadul e altceva.

prin ce difera?


Old a scris:


Ce stii tu despre inchizitie? Vorbim de motivatie sau de punere in aplicare? espre ce asemanari vorbesti?


1. Moise pretinde ca e Profetul lui Dumnezeu. Papa pretinde ca e loctiitorul lui Isus (Vicarius Filii Dei)

2. Moise ucidea in masa in nume divin, pedepsind pacatul. Papa masacra in numele lui Dumnezeu, pedepsind pacatosii.

3. Oamenilor le era frica de papa. Asa cum evreilor le era frica de Moise. In ambele cazuri, de teama "pedepselor divine". sau de teama represaliilor total nedivine.
-papa omora prin tortura.
-moise pedepsea ridicarea vitelului de aur prin instigarea la omor in masa a evreilor intre ei, cand au murit 6000 de persoane (batrani, femei, barbati, copii)
....as putea sa continui pe subpuncte. dar cel mai important:
AMBII INVATA SA NU UCIZI, PENTRU CA E PACAT! IAR EI ..EXACT ASTA FAC!


Old a scris:


Cred ca e singurul lucru ce-l apreciez la tine: ca iti pui intrebari. Aprecierea merge pana la un loc. Pana in locul in care atitudinea ta foloseste un cantar cu care vinde si altul cu care cumpara.


....nu cred ca te-am inteles aici.. :-??


Old a scris:


Din perspectiva formala afirmatia ta este contradictorie. A incalcat ce nu exista?

Moise nu s-a oprit deloc cu pedepsele prin lapidare din motive absurde (ca sa dau numai un exemplu) si decimarea populatiilor in drum spre canaan. Chiar daca el deja primise legea prin care era interzis omorul.
Dar aici ideea era alta. cele 10 porunci nu pot veni de la acelasi Dumnezeu care mai devreme l-a invatat sa faca exact invers. Mai degraba, il banuiesc pe Moise ca s-a sucit in functie de interes. (cand l-a mintit pe faraon, cand i-a furat pe egipteni..etc)


Old a scris:


Trebuie sa aleg dintre variantele propuse de tine? Crezi ca nu mai exista si varianta reala?

Doamne fereste! probabil ca mai exista. ;) Mi-am expus doar punctul de vedere si Sunt deschis la discutie! tu ce variante mai vezi?

Ultima modificare de Lucifer (05/08/12 00:01)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

04/08/12 23:48

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

Lucifer a scris:

porunca de la Dumnezeu suna asa: SA NU UCIZI! si nu e insotita de derogari. NIMENI NU ARE VOIE SA UCIDA! Oricine face asta, considera ca poruncile divine nu i se adreseaza lui. Ceea ce..e putin arogant. nu crezi? Oricat ai fi de evreu, oricat ai fi de Moise..poruncile sunt si pentru tine.


Acelasi Dumnezeu care a spus "sa nu ucizi" a spus lui Moise "sa ii ucideti pe pacatosii aceia cu averile lor cu tot pentru ca nu s-au pocait in cei 400 de ani in care le-am dat ocazia sa se pocaiasca".Lucifer a scris:

Dumnezeu a dat viata, El are dreptul sa o ia. NU eu...nu tu! Si crede-ma, Dumnezeu nu e impotent.


Care e problema ta daca Dumnezeu i-a cerut lui Moise si altor oameni/popoare sa ii duca planurile la indeplinire ?


Lucifer a scris:

In plus faci o confuzie grava intre Judecata divina si cea pamanteasca. Un judecator poate da sentinte gresite si condamna pe nedrept. Iar cand o face, e vinovat! Pe de alta parte, nu cred ca te imaginezi in rai, dand mana cu calaii si judecatorii.
Iar daca cineva mi-ar omori o persoana draga, m-as razbuna teribil. Dar iti zic ce as face eu. Nu inseamna ca e si biblic. Isus te invata sa intorci si celalalt obraz, remember?
Si te mai invata ceva! sa urasti pacatul! nu pe pacatos! :P


Exact ce ziceam, Biblia te invata sa intorci celalalt obraz cand trebuie si sa judeci/condamni tot cand trebuie si corect.


Lucifer a scris:

in concluzie, ultima intrebare..m-a lasat fara replica. :-O  E pe bune? :))


E pe bune, iti pare ca am chef si timp de povesti pentru copii ?


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

05/08/12 01:50

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10

daniel a scris:

Acelasi Dumnezeu care a spus "sa nu ucizi" a spus lui Moise "sa ii ucideti pe pacatosii aceia cu averile lor cu tot pentru ca nu s-au pocait in cei 400 de ani in care le-am dat ocazia sa se pocaiasca".

Deci concluzia ta care e? Ca Dumnezeu seamana....sa zicem cu ..Basescu? Ca zice un lucru dupa care in 5 minute zice exact invers?
Decat sa te intrebi daca Moise chiar a actionat de fiecare data la porunca divina, preferi sa crezi mai degraba ca Dumnzeu se suceste zilnic si ce a zis azi, nu mai e valabil maine? Ai asa o admiratie profunda pentru Moise, incat vrei neaparat sa-l scoti basma curata?
Apropo de popoarele alea care au fost omorate din cauza pacatelor, si cei 400 de ani in care nu au vrut sa se indrepte. Ia zi-mi..cati oameni s-au dus printre aia ca sa le spuna ca gresesc, dintre evreii astia pedepsitori, inainte ca Moise sa se duca calare pe ei sa-i macelareasca?
Ca doar evreii erau poporul ales sa primeasca legea, regulile,ce e bine si ce e rau.. I-a invatat si pe ceilalti inainte sa-i omoare? Sau pur si simplu i-a ucis pentru ca erau diferiti...si mai bogati decat ei?

daniel a scris:


Care e problema ta daca Dumnezeu i-a cerut lui Moise si altor oameni/popoare sa ii duca planurile la indeplinire ?

Ai vazut tu pe Dumnezeu si Moise in sedinta, nu? Ti-a povestit tie bunica ca i-a vazut discutand.. De fapt, de unde stii tu ca tot ce a zis Moise ca i-a poruncit Dumnezeu, chiar vine de la Dumnezeu? Ca asa a scris Moise in cartile lui?
Ia zi-mi si mie, de ce nu mai vorbeste Dumnezeu cu oamenii cum o facea inainte cu Moise? I-o fi rusine de noi?
Sa nu-mi zici ca suntem prea pacatosi fata de oamenii dinainte, ca iti demonstrez ca aia din vechime erau de 3000 de ori mai rai si mai depravati decat suntem noi azi.


daniel a scris:

Exact ce ziceam, Biblia te invata sa intorci celalalt obraz cand trebuie si sa judeci/condamni tot cand trebuie si corect.


din ciorba asta pe care ai scris-o aici, in afara ca nu e biblica si nu are coerenta logica..tu ai inteles ceva?
Tu intorci obrazul ca sa mai primesti una? sau ca sa dai inapoi 10 palme?
personal, banuiesc ca esti adeptul ideii „(...) «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte»“ (Matei 5:38)
Mai era varianta.. „Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt“ (Matei 5:39).
Dar tu ai vrut sa faci din astea doua concepte, greu de combinat,un hibrid care sa scuze comportamentul lui Moise, banuiesc.


daniel a scris:

E pe bune, iti pare ca am chef si timp de povesti pentru copii ?

Prea pacifist, de dragul de a interpreta biblia aiurea, zici tu. :-?
Ti se pare ca biblia te invata sa fii rau, razbunator, razboinic, nemilos?
am impresia ca citim doua biblii diferite.
Aici ideea e alta. Biblia (noul testament) te invata sa fii indelung rabdator, milos, iubitor, bland..etc. Desi!!!...in vechiul testament, din istoria descrisa acolo, numai asa nu erau oamenii "lui Dumnezeu".
In unele aspecte Noul testament pare desprins din alta biblie fata de Vechiul Testament. Ma refer la principiiile pe care le promoveaza. Si aici, intr-adevar am si eu o problema. Insa..pornirile tale interioare...violente, nu prea sunt in concordanta cu biblia, oricat ai incerca. (parerea mea, evident) :P
Ai asa o sete sa omori tot ce nu e ca tine?
De ce azi nu se mai intampla ca Dumnezeu sa aleaga oameni care sa macelareasca pe cei Necrestini? Ultima data a fost catolicul papa. Dar acum...nimeni? Am cazut pe mana paganilor? Ne-a abandonat Dumnezeu?
Eu ma gandesc la altceva, si cred ca legat de asta ..ma repet a 10-a oara. Oamenii nu mai pot fi prostiti ca inainte, pentru ca NU MAI SUNT ATAT DE PROSTI. ;)

Ultima modificare de Lucifer (05/08/12 17:00)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

05/08/12 16:52

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08
Stiu ce ma invata Biblia. Sunt principii pe care nu le pot accepta toti si unii ca tine cred ca daca au gasit in aceeasi carte expresiile "sa nu ucizi" si "sa ucizi" au gasit dovada ca Dumnezeu se contrazice sau ca Biblia e partial adevarata...sau deloc.

Din cauza ca oamenii nu mai sunt asa prosti merg toate de minune in tara noastra ca si pe tot Pamantul de altfel. ;)


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

05/08/12 20:58

   
Lucifer
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 05/05/10
N-am spus ca sunt perfecti. Doar ca nu mai sunt atat de prosti. Drept dovada ca sunt si mai civilizati si mai "umani", suntem peste 6 miliarde. Pe vremuri nu se ajungea la numarul asta pentru ca razboiul era o parte fireasca a vietii.
Referitor la : SA NU UCIZI..si apoi, SA UCIZI..da! Am gasit contradictii.
Cu ce argumente le demontezi?
Vrei sa iti zic un..adevar trist?
am avut discutii cu multi crestini pe teme din astea.
Foarte rar am primit raspunsuri pe argumente. Iar atunci cand am primit, in multe situatii am recunoscut ca am judecat gresit.
Dar cand primesc raspunsuri de genul "Nu veni tu cu franturi din Biblie si te astepta la argumente. Auzi tu, argumente..."
"sau..o sa le intelegi pe toate cand o sa ai duhul sfant"
Apropo de asta, n-oi fi nimerit pe nimeni care avea duhul sfant pana acum?
Pana una-alta, astept raspunsuri concrete de la tine. Constatarile sunt ok. Poti sa si concluzionezi ce te-am intrebat. dar cu raspunsurile...cand vii?
uite cateva:
1.Cine spune ca Moise a facut toate lucrurile contradictorii la porunca lui Dumnezeu? Evreii care au scris biblia? Aceiasi care nu il recunosc pe Isus drept Fiul lui Dumnezeu? cam cata incredere ai in ei?
2.te indeamna Dumnezeu sa furi? sa minti? sa ucizi? nu cumva Diavolul se ocupa cu astea? Daca Dumnezeu, in functie de caz, te indeamna si la bune si la rele, Diavolul cu ce se mai ocupa?
3.Daca Dumnezeu e autorul bibliei, nu crezi ca nu ar trebui sa aiba fracturi logice? Ori ea e plina de fracturi logice.. Deci Cum facem? Devenim struti si bagam capul in nisip ca sa nu mai vedem problema, in speranta ca dispare sau se rezolva de la sine?
In loc sa imi constati nedumeririle..n-ar fi mai bine sa-mi raspunzi?
Uite, ti le-am numerotat. Incepe cu cele 3. Apoi daca vrei, iti raspund si eu la ce te nedumereste.

Ultima modificare de Lucifer (05/08/12 22:39)


_______________________________________
Logica te duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!

05/08/12 22:38

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Lucifer a scris:

Referitor la : SA NU UCIZI..si apoi, SA UCIZI..da! Am gasit contradictii.
Cu ce argumente le demontezi?

Aici te referi la Moise sau la Dumnezeu?

Vrei sa iti zic un..adevar trist?
am avut discutii cu multi crestini pe teme din astea.
Foarte rar am primit raspunsuri pe argumente. Iar atunci cand am primit, in multe situatii am recunoscut ca am judecat gresit.
Dar cand primesc raspunsuri de genul "Nu veni tu cu franturi din Biblie si te astepta la argumente. Auzi tu, argumente..."
"sau..o sa le intelegi pe toate cand o sa ai duhul sfant"
Apropo de asta, n-oi fi nimerit pe nimeni care avea duhul sfant pana acum?

Ai luat in calcul si faptul ca ai pus intrebarile in asa fel incat sa nu fi inteles bine? Sau poate ai dat de inteles ca pui intrebari tendentioase, sau retorice(din punctul tau de vedere), sau poate te-ai adresat cui nu stia sa raspunda. Ai luat toate acestea in calcul?


1.Cine spune ca Moise a facut toate lucrurile contradictorii la porunca lui Dumnezeu? Evreii care au scris biblia? Aceiasi care nu il recunosc pe Isus drept Fiul lui Dumnezeu? cam cata incredere ai in ei?

Nimeni nu spune ca toate lucrurile contradictorii le-a facut la porunca lui Dumnezeu. Ba mai mult , la porunca lui Dumnezeu nu a facut lucruri contadictorii ci lucruri corecte(chiar daca unele au o contradictie aparenta).
De exemplu primul pe care l-ai pomenit a fost uciderea egipteanului pe cand moise era inca print.
Asta nu a facut-o la porunca lui Dumnezeu ci din zel pentru apararea fratilor sai, evreii. Stia ca este evreu si chiar daca era print nu se folosea de acesta pozitie ca sa-i ignore pe fratii sai. Daca din exces de zel l-a omorat pe egiptean a doua zi numai ce si-a dat seama ca este in pericol de a da socoteala. Se temea de legea talionului asa ca a fugit in desert sa scape. Apoi au urmat 40 de ani. Dupa asta s-a intalnit cu Dumnezeul despre care doar auzise, dar pe care nu prea-l cunostea.2.te indeamna Dumnezeu sa furi? sa minti? sa ucizi? nu cumva Diavolul se ocupa cu astea? Daca Dumnezeu, in functie de caz, te indeamna si la bune si la rele, Diavolul cu ce se mai ocupa?

Intrebarile tale sunt retorice. Raspunsul este clar, nu te indeamna Dumnezeu sa furi, sa minti, sa ucizi.
Diavolul cu ce se mai ocupa? Ha , ce-i mai porti tu lui de grija! Parca fara grija ta nu are cu ce sa se ocupe.


3.Daca Dumnezeu e autorul bibliei, nu crezi ca nu ar trebui sa aiba fracturi logice? Ori ea e plina de fracturi logice.. Deci Cum facem? Devenim struti si bagam capul in nisip ca sa nu mai vedem problema, in speranta ca dispare sau se rezolva de la sine?

Nu e plina de fracturi logice, ci este o carte coerenta si consecventa cu sine. NU e cazul de bagat capul in nisip chiar daca nu stim toate lucrurile.
Hai sa-ti povestesc ceva.
Chestia cu fracturile logice a fost o provocare pentru mine inainte de a deveni crestin convins. Mai mergeam la biserica nu din convingere si nu prea aveam lucruri comune cu credinta.
Mi-a picat in mana "Biblia pentru credinciosi si necredinciosi"scrisa de Em Laroslavski. Este o carte care are pretentia ca prezinta pe indelete "contradictiile" din Biblie.
Marturisesc ca nu citisem inca Biblia pana atunci, dar stiam cateva lucruri din ceea ce am auzit pe la biserica. Am citit cartea de care zic, cu fisa de lectura asa ca am notat ceea ce mi se parea a fi contradictie biblica mentionata in cartea asta. Unele asa zise contradictii erau ide de-a dreptul ridicole. Cred ca un copil isi dadea seama ca sunt cusute cu ata alba. Altele pareau mai credibile asa ca pe acestea le-am notat. Doar dupa ce am terminat aceasta lectura am luat o Biblie si am comparat toate notitele. Am incercat sa fiu impartial in compararea cu Biblia. Aparentele contradictii din aceasta carte au cazut bucata cu bucata. Una nu a ramas in picioare. Ceea ce ma gandeam ca imi va stabili o viata departe de religie m-a facut sa iau in serios Biblia. Aceasta a fost perioada intoarcerii mele la Dumnezeu.

Deci chestia cu bagatul capului in nisip este un slogan pe care banuiesc ca l-ai prins pe undeva si pe care ar trebui sa-l abandonezi.
Astfel putem sa discutam pe idei.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

05/08/12 23:37

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

Lucifer a scris:

1.Cine spune ca Moise a facut toate lucrurile contradictorii la porunca lui Dumnezeu? Evreii care au scris biblia? Aceiasi care nu il recunosc pe Isus drept Fiul lui Dumnezeu? cam cata incredere ai in ei?
2.te indeamna Dumnezeu sa furi? sa minti? sa ucizi? nu cumva Diavolul se ocupa cu astea? Daca Dumnezeu, in functie de caz, te indeamna si la bune si la rele, Diavolul cu ce se mai ocupa?
3.Daca Dumnezeu e autorul bibliei, nu crezi ca nu ar trebui sa aiba fracturi logice? Ori ea e plina de fracturi logice.. Deci Cum facem? Devenim struti si bagam capul in nisip ca sa nu mai vedem problema, in speranta ca dispare sau se rezolva de la sine?
In loc sa imi constati nedumeririle..n-ar fi mai bine sa-mi raspunzi?
Uite, ti le-am numerotat. Incepe cu cele 3. Apoi daca vrei, iti raspund si eu la ce te nedumereste.

1. Lucrurile care iti par tie contradictorii sunt cat se poate de simplu de inteles. Cand greseste copilul ii spui sa se linstesca apoi il iei in brate, te joci cu el, dupa ce face boacane pui nuiaiua pe el apoi iarasi iti arati dragostea fata de el. Cam asa se intampla cu poporul evreu, cand pacatuieste isi primeste rasplata iar in alte randuri primesc binecuvantarile.

Sunt persoane care au marturisit bine despre Moise dar iti dau un singur argument. Dumnezeu spune de bine despre Moise in prezenta a inca 2 persoane.

Numeri 12:
5. Domnul S-a coborat in stalpul de nor si a stat la usa Cortului. A chemat pe Aaron si pe Maria, si ei s-au apropiat amandoi.
6. Si a zis: "Ascultati bine ce va spun! Cand va fi printre voi un proroc, Eu, Domnul, Ma voi descoperi lui intr-o vedenie sau ii voi vorbi intr-un vis.
7. Nu tot asa este insa cu robul Meu Moise. El este credincios in toata casa Mea.
8. Eu ii vorbesc gura catre gura, Ma descopar lui nu prin lucruri grele de inteles, ci el vede chipul Domnului. Cum de nu v-ati temut deci sa vorbiti impotriva robului Meu, impotriva lui Moise?"


2. Dumnezeu te indeamna la lucruri bune. Faptul ca in anumite situatii a ordonat omorarea pacatosului nu inseamna ca Dumnezeu e ucigas, pur si simplu pentru acel om s-au epuizat toate ocaziile in care putea sa se pocaiasca de rautatile lui. Eu consider ca pentru ca oricum nu s-ar fi pocait de pacatele lui. Ti-am dat un exemplu din zilele noastre, cel cu judecatorul si calaul care sunt priviti nu ca ucigasi de catre lege desi practic omoara pe om.

In Noul Testament spune destul de clar ca nici macar ispita nu vine de la Dumnezeu ci de la Lucifer [ :P ]. Dumnezeu ingaduie ispita pentru a vedea daca un om ii este intr-adevar supus. 
Iacov 1: 13. Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: "Sunt ispitit de Dumnezeu." Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni.
14. Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit.
15. Apoi pofta, cand a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul, odata faptuit, aduce moartea.
16. Nu va inselati preaiubitii mei frati:
17. orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.


3. Ceea ce nu intelegem nu e neaparat ilogic.

Numeri 12:
29. Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre si ale copiilor nostri, pe vecie, ca sa implinim toate cuvintele Legii acesteia.


Ce a facut Isus nu parea conform legii, logic si totusi El nu a facut nici o greseala. Urmatorul text spune despre evrei ca a fost ascuns de ei adevarul si motivul pentru care nu au inteles ca Isus e Mesia.

Luca 19:
41. Cand S-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea
42. si a zis: "Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai.
43. Vor veni peste tine zile, cand vrajmasii tai te vor inconjura cu santuri, te vor impresura si te vor strange din toate partile:
44. te vor face una cu pamantul, pe tine si pe copiii tai din mijlocul tau; si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentru ca n-ai cunoscut vremea cand ai fost cercetata."


Nu ti-am raspuns la celelalte intrebari pentru ca am atins ideea in ceea ce am scris. De exemplu  "sa nu ucizi" vs "sa ucizi" am spus din primele postari ca nu se bat cap in cap, faptul ca inca mai intrebi asta nu spune decat ca mi-am racit gura degeaba. :P


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

07/08/12 22:21

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net