TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Muzica/Instrumente muzicale Moderat de +Archangel+  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

irlanda a scris:

Daca nu ai in primul rand ureche muzicala eu cred ca nu prea ai cum sa inveti un instrument.
Urechea muzicala este indispensabila pentru a invata la un instrument.

stai putin sa vad daca am inteles. suntem de acord ca urechea muzicala,spus mai babeste inseamna ca daca auzi la tv o melodie cantata la chitara,tu iti iei chitara si canti si tu.corect?
atunci cei care canta strict dupa partitura?

04/01/09 15:17

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
nu e chiaaar asa..ureche muzicala,dupa parerea mea, e daca de ex. cineva canta in biserica o cantare,tu sa iti poti da seama cam ce gama e si sa o acompaniezi..

04/01/09 19:58

fluflu
membru

lorre,uite-te tu pe prima pagina ca noi am discutat asta odata.

si de cand lumea den biserica sta sa observe ce gama e?nu poti acompania fara sa stii ce gama e?vrei sa spui ca femeile in varsta ,inainte sa cante o melodie studiaza gata? :D asta e buna :D :D

04/01/09 20:23

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

fluflu a scris:

stai putin sa vad daca am inteles. suntem de acord ca urechea muzicala,spus mai babeste inseamna ca daca auzi la tv o melodie cantata la chitara,tu iti iei chitara si canti si tu.corect?

Si asa ,daca poti sa reproduci o melodie ,poti spune ca ai ureche muzicala.

fluflu a scris:

atunci cei care canta strict dupa partitura?

Cei care nu pot canta decat dupa partitura ,nu prea au treaba cu urechea muzicala,cu talentul.

04/01/09 20:55

fluflu
membru

irlanda a scris:

Si asa ,daca poti sa reproduci o melodie ,poti spune ca ai ureche muzicala.

aici vorbesti de a canta la voce sau la instrument.ca sunt unii care la voce nu au probleme dar la instrument sunt dezastru sau invers.

irlanda a scris:

Cei care nu pot canta decat dupa partitura ,nu prea au treaba cu urechea muzicala,cu talentul.

aici nu sunt de acord.

04/01/09 20:59

irlanda
membru

fluflu a scris:

aici vorbesti de a canta la voce sau la instrument.ca sunt unii care la voce nu au probleme dar la instrument sunt dezastru sau invers.

Si la una si la alta,dar cu precadere la un instrument, pentru ca acolo ai cel mai mult nevoie de ureche muzicala.

fluflu a scris:

aici nu sunt de acord.

Pai spune si de ce?

Ultima modificare de irlanda (04/01/09 21:12)

04/01/09 21:09

fluflu
membru

pai sunt multi oameni care canta la un instrument si au partitura in fata.odata invatata o piesa,pot renunta la ea,ca deja o au in minte.si nu poti spune ca nu au talent acele persoane.

04/01/09 21:18

irlanda
membru

Pai parca spuneai strict dupa partitura...

05/01/09 02:00

fluflu
membru

bine dar si poezia o inveti si apoi o stii pe derost,nu?asa ajungi si cu o piesa.o invati dupa partitura dar la un moment dat tot repetand-o tot o inveti.

05/01/09 17:13

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06

fluflu a scris:

lorre,uite-te tu pe prima pagina ca noi am discutat asta odata.

citisem,comentasem la ce ai scris mai sus, cu cantatul unei melodii dupa ce o auzi la tv.

fluflu a scris:

si de cand lumea den biserica sta sa observe ce gama e?nu poti acompania fara sa stii ce gama e?vrei sa spui ca femeile in varsta ,inainte sa cante o melodie studiaza gata? :D asta e buna :D :D

nu,fluflu,nici nu am zis asa ceva.ai inteles gresit.trebe sa dau un exemplu si mai clar decat ala? :rolleyes: ok,facem si-asa : Sora Paula vine in fata si canta cu vocea,fara instrument.
Si chitaristul incearca sa gaseasca gama in care canta sora respectiva.O gaseste si o acompaniaza..:) [sper ca am fost destul de clara]

05/01/09 19:08

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
atunci cand canti in biserica la un instrument si "sora Paula" vine in fata si canta cu vocea trebie sa asculti atent si sa te concentrezi la ceea ce se canta pentru ca El face totul(este nevoie si de ureche muzicala, dar El face diferenta)..............apropo eu invat la vioara electrica!!!!!!!:)):)):):):):))

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

16/01/09 14:41

dilema_pg
membru

Inregistat: 16/01/09
vreau si eu sa invat sa cant la fluier.
ai ceva cursuri?

sunshine a scris:

Eu cant de 6 ani la blockflote [ fluier, cum vad ca i se spune pe aici :D ]

In prezent invat sa cant la chitara. Pe viitor mi-ar placea sa stiu sa cant si la pian.

16/01/09 22:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
m-am pus cu fra sa invatam acordurile g,c,d si acum ne dor degetele ,dar eu oricum nu le stiu si nu cred ca ma voi pune pe invatat ,nici nu stiu ce note sunt :D [am gasit un blog cu lectii si are filmulete explicative]. Chitara asta pe care i-a dat-o nenea care-l invata suna prost ,trebe sa o acordeze iar . Cate acorduri sunt ?

Ultima modificare de RainSong (26/01/09 22:24)

26/01/09 22:23

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
aaa...sunt sute de acorduri :P

http://www.chordbook.com/guitarchords.php  un mic generator de acorduri elementare si nu numai :D, daca esti chiar interesata te pot ajuta cu niste programe care le am prin calculatorul de acasa de pe vremea cand invatam la chitara :D

Ultima modificare de gabi_aron (26/01/09 23:31)

26/01/09 23:27

Site web  
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

RainSong a scris:

Cate acorduri sunt ?

poate va vor fi de ajutor :) :

http://www.all-guitar-chords.com/index.php

http://cursuridechitara.blogspot.com/

http://www.prochitara.go.ro/date/teorie/acord.htm

26/01/09 23:44

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
multumesc gabi_aron si feedback .
Multumesc gabi de programe ,dar deocamdata nu ,vad ce mai invata fra si dupaia .
al 2-lea link pus de feedback il folosim ,pana maine cand face astea la ore .

27/01/09 17:34

elenaD
membru

Inregistat: 23/02/09
ca veni vb de invatzatu la chitara:D, vreau si eu sa invatz! am chitara dar nu stiu sa cand la ea:( stiti pe cnv care e din bucuresti, si ma poate ajuta? de la mn de la bise mai nimeni nu are timp:) be blessed

24/02/09 00:09

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Deci si eu sunt la fel, invat acuma.
Am niste sites care te poate ajuta, dar sunt in engleza.

http://www.guitaralliance.com/guitar_le ... ar_chords/

Cel mai greu la inceput e sa invati sa o accordezi. Daca mai ai nevoie de ceva anume o sa incerc sa te ajut.
Insa doar ce intrebari ai?

Va sfatuiesc sa lu-ati un gadget in care va ajuta sa accordati chitara.

24/02/09 01:03

maryus
membru

Inregistat: 19/02/09
hmmm....eu sunt dirijor,asa ca stiu cate putin cam din mai multe instrumente,acuma invat la bas frigon,dar imi placa mult pian si in special chitara

05/03/09 16:00

fluflu
membru

haideti sa va arat ce stiu eu canta :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=471Sp7bo ... re=related.
(nu,nu eu sunt cel ce canta :D )

05/03/09 16:07

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
http://www.youtube.com/watch?v=lNxIRCfjW2U
mno..treci la urmatoarea etapa...usor spre rock :))

05/03/09 17:03

Site web  
fluflu
membru

noo vezi sa nu cant eu asa :D gradul de dificultate cred ca e 329847239823759

05/03/09 18:47

Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09
m'am apucat si eu de vreo luna sa cant la flaut...daca nu imi placea asa de mult cred ca ma lasam de el dupa o saptamana :D:))

16/05/09 00:07

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Pff cate idei :D.   Eu cant la orga de 5-6 ani daca nu mai mult, la chitara (ff rar).   Am inceput cu mandolina si dupa putina vreme (eram primu din orchestra care canta dupa ureche la mandolina pe atunci).  Dupa ce a plecat tipu ce canta la orga la faculta in cj am mers eu la orga.  Cantam dupa ureche toate cantarile din biserica (e destul de greu sa acompaniezi niste batrani :D ). 

Am invata gamele pe parcurs si m-am oprit aici. La chitara e exact la fel.  Daca ma intrebi in ce gama cant trebuie sa ma uit la clape (ma refer la alea mai ciudate), ma incurc si asa dar melodia o cant.   

Cu vocea cant foarte rar si nu e deloc buna :D  Desii cant de mult timp nu stiu sa zic din cap in ce gama sunt cantarile, la una anume cand sa bagi o minora . Cand aud melodia procesez tot :)) :D 

Acum ma plitiseste foarte mult sa cant la orga, nu mai am ce sa invat singur. Cu un profesor ar insemna sa o iau de la zero (probabil as face in 2 ore cat face cu altii in 2 luni :D ).  La chitara ar fi game ciudata care le descopar cand cant dupa melodii ce le ascult la calculator si nu stiu in ce gama cant doar daca, cant putin pe note (pe o sg coarda) :))

gabi cum se face acum 2,3 ani in Ludus (intre craciun si anu nou ) cantaretii erau din ocna  (chitara-mures) ?  :P

17/05/09 15:56

Soryn Dav
membru

Inregistat: 18/11/09
Eu cant la flaut in orchestra..Si la chitara.. Nimic nu se compara cu bucuria de a lauda pe Domnul!! Domnul sa va ajute pe toti..!!

18/11/09 23:24

Pagini:  1 2 3 4 5    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la