|
|
|
Delmoniko
Exclus
Inregistat: 16/05/07
|
|
Imi plac zgomotele onomatopeice,cateodata si strigatele proto-umane! Sa incetam confruntarea noastra aici,te rog!Sunt prea plin de mine oricum!
Da,educatia este benefica oricarui individ in formare!Depinde insa natura ei! Sunt adeptul Liceului lui Platon sau Academiei lui Aristotel! Cred ca educatia greaca ramane cea mai de seama - atat pt minte ,cat si pt suflet(filozofia)!
Educatia persanilor de asemnea era foarte bine vazuta in acea vreme! Una dintre regulile pe care le respectau era sa spuna mereu adevarul!
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
16/05/07 20:08
|
|
Dana
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
Delmoniko a scris:
Sa incetam confruntarea noastra aici,te rog!Sunt prea plin de mine oricum! |
te rog=>Cuvant cheia intr-o educatie sanatoasa : )) mai este inca unul...il cunosti ?
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
17/05/07 03:31
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
dana a scris:
te rog=>Cuvant cheia intr-o educatie sanatoasa : )) mai este inca unul...il cunosti ? |
eu cunosc mai multe cuvinte pe care tu le astepti de la delmoniko... ex : iarta-ma, scuza-ma, imi pare rau... si cred ca ar mai fii...
apropo delmoniko esti sef sau sefa? numai ei cred ca respectul se impune...
Ultima modificare de giany_v (30/05/07 22:22)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
30/05/07 22:22
|
|
sytri
membru
Inregistat: 18/08/07
|
|
la acest topic tin partea lui dellmoniko... eu merg la scoala doar din obligatie... nu am invatat nimic in toti anii astia acolo... sa scriu si sa citesc stiam dinainte de clasa I... engleza si franceza le-am invatat singur. citesc mult, sunt chiar foarte pretentios cu privire la lectura, iar asta nu mi se trage de la vre-un profesor de romana. toti profesorii mei de romana au fost niste tembeli, iar profesoara pe care o am acum e monument al prostiei in ochii mei. imi baga pe gat carti pe care eu le-am citit cu vreo 8 ani in urma, in clasele primare... de profesorii de religie mi-am batut joc in ultimul hal, aratandu-le ca nu cunosc nici macar sensul cuvantului "religie"...
_______________________________________ Azi??? ...doar o poarta spre maine
|
|
01/09/07 09:29
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
ei fi vre-un pui de geniu...
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
01/09/07 11:25
|
|
sytri
membru
|
|
macar am ratiune
|
|
01/09/07 11:35
|
|
blasphemer
membru
Inregistat: 07/09/07
|
|
ahm is de acord cu sitri,numi place scoala numi place comunitatea,cum ma trateaza profesorii,stresul zilnic,amenintarile facute daca nu iei nota cutare,bagatul cartilor pe gat (citesc carti ,dar carti care eu vreau sa le citesc,deci imi place cititul chiar mult),examenele care iti decid viata,timpul irosit pe mai mult de un deceniu de stres,eh...ati prins idea
|
|
07/09/07 01:38
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Se vede ca nu-ti place scoala dupa felul cum scrii (plin de greseli).
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/09/07 11:57
|
|
blasphemer
membru
|
|
am mai zis o data,e doar cyberspace,ce te face sa crezi ca scriu asa si in realitate nu stiu,asa scriu eu mai usor si mai bine pentru mine,nu e "greu" sa intelegi,vai nam pus o cratima si nam scris cu litera mare la inceput si nam pus punct,aici e problema ta daca tu consideri astea greseli atat de mari incat nu iti poti da seama ce scriu apai nu mai citi ce scriu,o iei prea in serios,iar apoi vad ca ai pata pe mine pentru faptu ca vam contrazis la ideile voastre
|
|
07/09/07 14:02
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Scuza-ma ca intervin dar april este responsabila de "bunul mers" al forumului - motiv pentru care te atentioneaza iar tu cred ca nu ai citit regulamentul. Te rog sa iei ca sfat ceea ce-ti spun... Prezenta ta pe forum este un "privilegiu" si nu un "drept" deci esti obligat sa respecti cerintele. In ceea ce priveste modul in care scri iti spun sincer ca nimeni nu este tentat sa citeasca un mesaj plin de greseli ortografice si sa sti ca de multe ori acest aspect contribuie la impresia pe care si-o fac altii in ceea ce priveste nivelul tau de cultura... Chiar daca ai prezenta idei bune in esenta , din cauza modului in care le expui devin superficiale...
P.S: Bun venit pe forum! 
Ultima modificare de mihaella (07/09/07 14:20)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
07/09/07 14:19
|
|
blasphemer
membru
|
|
Bine,gata.Am sa scriu frumos de acuma.
Mersi pentru bun venit .
|
|
07/09/07 14:24
|
|
giany
membru
|
|
sytri si blasphemer ... sunteti penibili...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
19/09/07 11:36
|
|
sytri
membru
|
|
ce porcarie !!!!!!!!!!!!!!!!! uniforma obligatorie in liceul meu ! urasc cravatele !!! motivul pentru care sunt obligat sa o port: toti elevii liceului meu trebuie sa fie la fel. pare rau! eu sunt adept al individualismului si al gandirii libere!
giany, zici ca sunt penibil... astept argumente clare.
|
|
19/09/07 14:08
|
|
giany
membru
|
|
citeste mesajele pe care le scrieti.
|
|
19/09/07 14:17
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Trebuie neapărat să considerăm că educaţia este totuna cu învăţământul obligatoriu?
Eu văd că topicul este despre importanţa educaţiei.
Educaţia poate să însemne multe, dar părerea mea e că ar trebui să implice şi o componentă oarecum obligatoriu legată de vârstă.
E greu să crezi că a fi autodidact se poate aplica unui copil care nu a fost obligat să treacă printr-o etapă de a învăţa cel puţin cum să interacţioneze cu lumea din jur, la nivelul la care interacţionează majoritatea lumii din jurul său.
Mă gândesc spre exemplu că transmiterea informaţiei pe cale vizuală, spre exemplu, ar impune învăţarea convenţiilor adoptate - în cazul scrisului. De la tăbliţa pe care se scria cu cretă, trecând prin caietele cu informaţii care rămân, foil de indigo, fotocopiatoare şi calculatoare, un copil ar trebui "educat" într-o oarecare formă de scris, nu pentru că nu s-ar putea altfel, ci pentru că ar fi exclus chiar şi involuntar de către societatea în care trebuie să trăiască.
Din păcate aici intervine problema uniformitarianismului. Să presupunem că de scris, citit şi socotit la un nivel primar, ar avea nevoie toţi copii (cu excepţia, să zicem a celor care ar avea asigurată o viaţă fără griji, sau a celor care ar trăi în medii din ce în ce mai puţine, în care astfel de lucruri nu sunt necesare).
Dar mai departe de anumite nevoi de bază, a-i obliga pe copii ce şi cum să înveţe, în ce formă şi cât, nu mai ţine de dorinţa de a-i sprijini în a se integra în societate, ci mai degrabă de a-i modela pentru a forma societatea dorită de către cineva.
Un satanist îşi va dori o societate predominant ... habar n-am cum, un creştin - altfel, un comunist - altfel. Problema e că cei care au pârghiile necesare pentru a obliga, vor hotărî ce fel de societate se va perpetua/crea cu ajutorul şcolilor.
Şi atunci, învătământul public obligatoriu se transformă din unealtă de sprijin, în unealtă de control.
Uniformele obligatorii contribuie de asemenea la impunerea obedienţei, conformismului şi generării unei stări de teamă din nimic. Una este să aleagă părinţii dintr-o şcoală privată portul unei uniforme pentru sublinierea unei apartenenţe la... o elită, spre exemplu, şi alta e să se impună uniforme în toate şcolile publice, pentru a stabili un stil de aspect dorit de către cineva.
Ultima modificare de Filip. (19/09/07 14:36)
|
|
19/09/07 14:35
|
|
Richard
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Titlul spune Importanta educatiei...vad ca sa ajuns prea departe si nu sa ramas la subiect.. unii deja spun ceea ce nu le convine ceea ce nu le place ce ii streseaza si bla bla bla si mai folosesc si cuvinte....se incepe un subiect si cu cat mai multe raspunsuri cu atat se departeaza de subiectul principal..se poate deschide un subiect cu ce nu ne place si ce ne place dar aici totusi sa ramanem la subiect
_______________________________________ Viata presarata cu sare...
|
|
20/09/07 12:47
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Da, ramanem la subiect. Educatia deci, care este importanta ei? Trebuie sa fie continua, sau e doar un episod al vietii?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
02/06/13 22:59
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|