TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 22
Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Pentru ca nu vrea. Un director nu isi scrie singur scrisorile intr-o firma. Pavel era in inchisoare, doar nu ii dadeau gardienii un pix ca sa evadeze.

Nu era singurul care dicta. Ai vazut si in filme cum liderii dictau.

Pavel isi scria urarea de sanatate cu mana lui pentru ca era un semn de dragoste, la finalul unor epistole.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 10:04)

07/07/09 09:57

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
"Salutarea este cu insasi mana mea, Pavel". Coloseni 4:18

Da, era un semn de pretuire si probabil autentificare( 2 Tesaloniceni 3:17). Dar probabil din cauza bolii de ochi( dupa toate indiciile ) nici n-ar fi putut sa faca altfel. :)

07/07/09 10:05

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Eu stiam ca nu scria el epistolele deoarece fizic ii era greu, avea probleme cu vederea. Exact :D

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 10:08)

07/07/09 10:07

Turcu Ovidiu
membru

Nu exista indiciu conform caruia Pavel avea o boala la ochi. Toate textele folosite sunt interpretate aiuria. Ma mir ca unii interpreteaza lucrurile aiuria, chiar impotriva restului Evangheliei. Pavel nu era bolnav, dar Timotei, care era mai tanar, si nu era la fel ca si Pavel, adica stabil in Har, avea probleme la stomac datorita stresului mediului in care lucra.

Pana si eu sunt liber de orice boala. Nu am mai avut boala de 4 ani de cand am cunoscut Harul, si nici parintii mei. Mai bine, neamurile mele bolnave se vindeca.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 10:18)

07/07/09 10:16

adriana
membru

Ma bucur pentru tine si familia ta, dar sanatatea fizica nu este un merit ci un dar! Stiu destule persoane credincioase care sunt bolnave. Nimeni nu mosteneste pamantul. Dumnezeu aduce vindecarea uneori, alteori nu. El este Suveranul.

07/07/09 10:36

Turcu Ovidiu
membru

Sunt credinciosi care sunt bolnavi, destui. Asta pentru ca nu stiu ce sunt in Isus, nu stiu care e mostenirea lor. Nu stiu ca au dreptul la vindecare si apoi la sanatate divina asa ca nici nu mai cer. Ei se indoiesc de voia Lui cu privire la vindecarea lor din cauza predicilor aberante despre tepusul lui Pavel care nu e boala. Nu e vina oamenilor ci a pastorilor.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 10:46)

07/07/09 10:43

adriana
membru

Multumeste lui Dumnezeu pentru ce ai si nu mai judeca tu pe altii!

07/07/09 10:44

Turcu Ovidiu
membru

Eu nu judec pe nimeni, ci sustin cu tarie ce spune biblia cu adevarat, ca oricine citeste ce scriu sa stie ca vindecarea e dreptul castigat de Isus la cruce. Tu crezi ca judec pentru ca ai alta parere, asa ai fost invatata poate si acum lucrurile se contrazic. Aici intervine pedeapsa Domnului, adica: te corecteaza prin Cuvant. Uneori e dureros pentru ca te contrazice in ceea ce credeai.

Si e un lucru imbucurator sa stii ca voia Lui e sa fi vindecat si nu sa ramai in boala ta.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 10:49)

07/07/09 10:49

UnderZero
membru

Si atunci ce era tepusul? Si de unde stii ca tu mereu judeci corect si altii, cu mult mai multe studii si analize (nu poti nega, sunt departe de Adevar si indruma gresit?
Ok, atunci practic n-ar mai trebui sa mori :D fizic!

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 10:54)

07/07/09 10:53

adriana
membru

Este vorba de vindecarea spirituala, castigata la cruce. Boala nu are neaparat de-a face cu pacatul. Dumnezeu isi poate scoate slava si din modul senin in care un crestin trece peste boala. Daca ar fi adevarat ceea ce spui atunci am trai vesnic pe pamantul acesta. Dumnezeu ne-a promis viata vesnica dar nu in trupul acesta. Nu mai amesteca lucrurile!

07/07/09 10:53

Turcu Ovidiu
membru

Am un studiu intreg pe tepusul lui Pavel. Daca vrei citeste-l.
http://gto87.wordpress.com/

Imbatranirea e una, MRU, iar boala trupeasca e alta.

Hai sa discutam la Pavel despre asta, ca nu se potriveste aici.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 10:58)

07/07/09 10:55

adriana
membru

Dar imbatranirea are bolii specifice. Citeste si tu niste tratate de geriatrie. Atunci ce ar ramane ce facut? sa ne rapeasca Dumnezeu ca pe Ilie?

07/07/09 10:58

Turcu Ovidiu
membru

Imbatranirea nu are boli specifice din momentul in care tu esti o creatie noua, daca crezi asta. Tocmai de asta esti NOUA, ca sa nu fi ca si lumea. Avraam si Sara, nu aveau boala, au murit de batranete si satui de zile. Pavel la fel. Nu trebuie sa fi rapita :D ci sa te bucuri de viata si de nepoti si de tot ce ai, in sanatate si belsug. Sa ai zile de Rai pe pamant.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 11:01)

07/07/09 11:00

UnderZero
membru

Deci daca nu ai parte de sanatate si belsug -> ceva nu e ok in relatia cu Domnul, din perspectiva ta? Atunci cam toti avem o problema :D!

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 11:10)

07/07/09 11:07

Turcu Ovidiu
membru

Totul e ok, tu esti ok ca si Crestin, Domnul e ok, totul e ok. Trebuie doar sa accesezi asta prin credinta, in dreptul tau. E o promisiune care MERITA crezuta si traita.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 11:13)

07/07/09 11:13

UnderZero
membru

Altceva te intreb: Daca nu ai parte de sanatate si belsug, ce semnifica asta?

07/07/09 11:16

Turcu Ovidiu
membru

Inseamna ca nu ti-ai insusit promisiunile Lui in viata ta. Inseamna ca nu ai auzit predici despre Har. Crezi ca asta e dorinta cea mai mare a  Lui pentru tine care esti Crestina?

3Jn 1:2  Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau.

3Jn 1:2  Beloved, in regard to all things I pray that you prosper and be in health, even as your soul prospers.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 11:50)

07/07/09 11:25

adriana
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Avraam si Sara, nu aveau boala, au murit de batranete si satui de zile. Pavel la fel.

Pavel a fost martirizat. Nu mai vorbii daca nu stii.

P.S. Acolo scrie iti doresc! O dorinta nu o certitudine! Daca scrie sanatatea sa-ti sporeasca precum sporeste sufletul tau, deductia logica e ca sufletul era mai evoluat ca sanatatea. Deci rationamentul tau este gresit!

Nu e vorba aici de nici o promisiune! E o urare!

07/07/09 12:25

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

Avraam si Sara, nu aveau boala, au murit de batranete si satui de zile. Pavel la fel.

MRU a scris:

Pavel a fost martirizat. Nu mai vorbii daca nu stii.

P.S. Acolo scrie iti doresc! O dorinta nu o certitudine! Daca scrie sanatatea sa-ti sporeasca precum sporeste sufletul tau, deductia logica e ca sufletul era mai evoluat ca sanatatea. Deci rationamentul tau este gresit!

Poate era destul de batran cand a fost martirizat. ;) In cazul asta are si el un pic de dreptate.

Dar turcule, Luca pentru ce era doctor, in cazul in ca se puteau vindeca prin credinta?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (07/07/09 12:34)

07/07/09 12:30

UnderZero
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Inseamna ca nu ti-ai insusit promisiunile Lui in viata ta. Inseamna ca nu ai auzit predici despre Har. Crezi ca asta e dorinta cea mai mare a  Lui pentru tine care esti Crestina?

1. Totusi cam asta afirmai mai sus: ca automat esti sanatos si imbelsugat! Si daca nu -> nu te-ai exprimat foarte clar
2. Domnul cunoaste ce predici am auzit si ce cred! Eu cand intreb pe TC:
   a. nu-s de acord cu afirmatia  SAU
   b. sunt curiasa cum cred altii in raport cu ce cred eu

PS: Nu stiam ca old people is glumeti :D

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 12:34)

07/07/09 12:31

Old
Moderator

Ma intreb si eu asa, Iacob(Israel) pe acuma,cand era destul de ...old,  de ce avea boala de ochi si nu s-a vindecat? Pentru ca Pavel, sa zicem ca n-o fi avut boala de ochi.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (07/07/09 12:38)

07/07/09 12:36

adriana
membru

OLD TRAIAN a scris:

Poate era destul de batran cand a fost martirizat. ;) In cazul asta are si el un pic de dreptate.

Pavel a fost martirizat dupa ce alergarea lui si-a atins tinta. :)

07/07/09 12:37

Old
Moderator

MRU a scris:

Pavel a fost martirizat dupa ce alergarea lui si-a atins tinta. :)

Asta e clar.
Dar nu spune Biblia ca era tot sanatos si in putere!

07/07/09 12:39

adriana
membru

Nu. El traia pentru Dumnezeu, nu sa se bucure de viata si...nepoti!

07/07/09 12:41

Turcu Ovidiu
membru

Nu exista documente care sa ateste martirizarea lui Pavel. Varianta asta a fost aleasa doar asa de forma, la cererea unor "mai mari ai bisericii". Pavel a murit de batranete.

Noi nu avem treaba cu Iacov ci cu Avraam.

Rom 4:13  În adevar, fagaduint facuta lui Avraam sau seminti lui, ca va mooteni lumea, n'a fost facuta pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihaniri, care se capata prin credint.
Rom 4:16  Deaceea mootenitori sînt ceice se fac prin credin?a, pentruca sa fie prin har...
Rom 9:7  s, macar ca sînt samînt lui Avraam, nu tot sînt copiii lui Avraam; ci este scris: „În Isaac vei avea o samînt, care-t va purta numele.”

07/07/09 12:43

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 22    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la