TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 22
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

OLD TRAIAN a scris:

Ba io zic sa nu fac  ce vor, ca e pericol public. Un prieten al meu s-a uitat dupa o fata, si a intrat cu masina intr-un sant!:D :D :D

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Săraca maşină! :D:D:D:D:D:D:D:D:D

27/01/09 13:25

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
Mai...cand Isus a venit in lume...El a fost "judecat" de farisei ca nu tine legea in stilul lor.Daca ar venii azi in lume din nou (pur ipotetic)...cum ar fii tratat de fratii nostri?
Paradoxal El a venit sa implineasca legea...atunci de ce a fost urat de ceilalti din motiv ca ei zicea ca nu tine legea asa cum ei ziceau ca trebuie tinuta? Era El liberalist sau traditional?

28/01/09 01:02

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
A fost judecat ca nu implinea legea lor, ei a adaugat si a scos din Lege dupa placul lor.
Deci Isus a implinit Legea indeplin si nu a implinit cum ia placut lor...

Isus a fost liberarist si traditional, sunt multe exemple in Biblie de acest lucrul.

28/01/09 04:39

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

livu2day a scris:

A fost judecat ca nu implinea legea lor, ei a adaugat si a scos din Lege dupa placul lor.
Deci Isus a implinit Legea indeplin si nu a implinit cum ia placut lor...

Isus a fost liberarist si traditional, sunt multe exemple in Biblie de acest lucrul.

Eu cred ca nu a fost judecat pentru ca nu implinea legea. Mai erau multi alti evrei care nu implineau legea si totusi nu erau tratati asa sever ca Mantuitorul.
Ar fi fort culmea ca Fariseii sa-i judece aspru pe Saduchei, pentru ca erau mai liberali.
Desi era disputa intre ei aceasta era tinuta sub control.

Problema cu ura fata de Mantuitorul a venit din invidie si teama. Invidie pentru ca avea popularitate mai mare, si teama pentru ca le deconspira pacatele si atunci erau mai vulnerabili sa piarda pozitiile privilegiate de care se bucurau. Din moment ce Iisus mai popular decat ei vorbea impotriva lor, si in plus demasca si dramul lor de sfintenie pe care il mai respecta multimea, ei cu ce mai ramaneau?

Desigur, daca acuma ar veni ca mantuitor eu cred ca si-ar alege ucenici dintre toti. Si dintre zelosii din biserici, si le-ar pune masura dreapta, si dintre cei neinteresati si i-ar invinge cu puterea de chemare ce o are, si pe toti i-ar aseza intr-un etalon al voiei lui Dumnezeu aplicata azi.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (28/01/09 09:52)

28/01/09 09:52

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
x

Ultima modificare de nikku (29/01/09 10:35)

28/01/09 11:18

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
mai nikku ,te-ai luat urat de el . Eu cred ca are dreptate .

Ultima modificare de RainSong (28/01/09 15:07)

28/01/09 11:42

livu2day
membru

@OLD TRAIAN - Nu cred ca a fost invidie. El a fost condamnat pentru Adevarul, El a indeplinit Legea adevarata si o invata Legea adevarata.
In acest fel ii facea de rusine pe farisei pentru ca a adaugat la Lege si au scos din ea. Daca ei tinea Legea cum era nu trebuia sa fie Isus in primul rand. Dar ei au facut tot feluri de legi dupa placul lor si au scos dupa placul lor, zice in Biblie.

Iti dau dreptate in ce ai zis, invidia a fost una din ele dar a fost osandit pentru ca zicea Adevarul.

28/01/09 13:15

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08

RainSong a scris:

mai nikku ,te-ai luat urat de el . Eu cred ca are dreptate .

Am facut o mare greseala. Imi cer iertare, nu i-am inteles mesajul. Recitindu-l, am inteles si sunt perfect de acord, dar cu o rezerva: sa nu loveasca incredintarile unora. Asta Biblia nu permite.

Ultima modificare de nikku (29/01/09 11:59)

29/01/09 10:35

livu2day
membru

daniel-l a scris:

Liviu2day  daca cantaresti bine cred ca iti dai seama ca trebuie sa crestem. La o varsta am avut fiecare fantezi dar odata cu timpul esti imun la chestiile astea.

Nah nu o sa mai cresc, sunt unu si saizeci ceva. Nustiu exact dar imbatrinesc si scad :)
O sa fiu mosu micut ca bunicu :D

29/01/09 17:44

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

livu2day a scris:

Nah nu o sa mai cresc, sunt unu si saizeci ceva. Nustiu exact dar imbatrinesc si scad :)
O sa fiu mosu micut ca bunicu :D
:D :D :D  Eu am cunoscut doar pe bunicul din partea mamei si era mare omu :D 

E bine ca de la inaltimea aia nu vezi chiar tot ce miscă :D  ;)

29/01/09 22:56

livu2day
membru

In Irlanda ploua tot timpul aproape, cand e ploie cand soare. E foarte ciudat.
In fine asa e vreamea :)

Deci cum eu sunt mai mic si sunt cu un prieten inalt sau vad unul inalti ii zic:
"cum e vremea pe acolo sus? daca zice ca ploua". E semn ca trebuie sa ma ascund in 30 de secunde :D
Sunt mai multe motive de ce e bine sa fii mic, incapi si scapi mai usor :D

Nu te vede nimeni citeodata asta e foarte bine :)

30/01/09 02:53

daniel
membru

april a scris:

la ce subiect ziceai ca esti ?
EU ? :D

23/02/09 23:12

livu2day
membru

Reynard a scris:

Uite traducerea din greaca a textului Evrei 4:9

Uite sunt saturat sa tot vad scuze de 2 lei ca nu e translatat bine...
In primul rand daca nu e translatat bine, invata limba hebreica fluent si vorbeste in ea anii intregi. Dupa aceea mai vorbim.
Sunt multi care nu inteleg metoda cu care se traduce si doar ce fac iau un dictionar si cred ca ar fi mai bine tradus asa... daca ai vorbi macar hebreica fluent atunci as accepta scuzele tale.

In al-doilea... ce fel de Dumnezeu avem noi... unul mort? Chiar sti cum sa tradus Biblia...? Dumnezeu poate sa isi apare lucrarea Lui. E un Dumneze nespus de mare si poate sa isi apare lucrarea Lui. Nu faceti tot feluri de scuze ca nu e tradus bine. Dumnezeu a randuit ce a randuit pentru motivele Lui... noi nu trebuie neaparat sa intelegem caci El stie mai bine.

In al-treilea rand... nu le invarte tot feluri, ori mergem dupa Biblie ori nu. Daca vrei sa avem o conversatie cerceteaza mai bine ce zic si alti, cerceteaza ce este bine si primeste... nu te grabi.

Ultima modificare de livu2day (25/02/09 13:16)

25/02/09 13:14

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
liviu, noul testament a fost scris in greaca si putina aramaica, nu ebraica. Apoi, cred ca e important sa ai originalitatea pentruca te ajuta la multe, dar e nevoie de multa cunoastere a limbilor folosite, si apoi, iti dau dreptate intr-un fel, un principiu biblic nu sta ascuns dupa o "traducere eronata".

25/02/09 13:19

Site web  
livu2day
membru

Stiu gabi si eu folosesc si ma uit din cand in cand la traduceri tip de acel gen.
Dar stiu ca intre 2 limbe nu e usor sa traduci teoretic, trebuie sa traiesti in limba aceea ca sa intelegi anumite chestii.
De exemplu zici ceva si daca traduce cineva suna altceva in Engleza, trebuie sa sti modul cum sa exprimat, un cuvant in engleza poate insemna mai multe lucruri toate depinde cum le zici sau despre ce vorbesti.
Sunt unii care nu inteleg... mai ales pe youtube unul spameaza nebunii si nici el nu stie ce zice... ei cred ca ar fi mai bine sa fie tradus asa. Nustiu ce sa mai zic, eu cred ca trebuie sa socoteasca in primul rand ca nu e asa de simplu.

Am vazut ca unii care zic uite acolo si acolo, dupa ce numai au de zis... eu sa duc si zice ohh nu ar trebui sa fie asa.

Ultima modificare de livu2day (25/02/09 13:53)

25/02/09 13:52

Reynard
membru

Inregistat: 16/02/09
Liviu, am o intrebare pentru tine. Ai auzit de exegeza?

25/02/09 14:03

livu2day
membru

Nu.
Dar uite ce am gasit acuma;
EXEGÉZĂ, exegeze, s.f. Interpretare, comentare, explicare istorică și filologică a unui text literar, religios, juridic. - Din fr. exégèse.

Sursa: DEX '98

Dar am o intrebare si eu, cu ce folos a fost intrebarea ta?

Ultima modificare de livu2day (25/02/09 16:37)

25/02/09 16:33

Reynard
membru

Bun, asta inseamna ca iei textele din Biblie si le traduse in limba ta si iei si textele din Biblia originala( Noul Testament scris in greaca, Vechiul scris in ebraica si nu numai) si le compari.
Sa-ti dau un exemplu care imi vine in minte acum:
Luca 11:4 Si ne iartã nouã pãcatele noastre, fiindcã si noi iertãm oricui ne este dator, si nu ne duce în ispitã, ci izbãveste-ne de cel rãu."

Cornilescu traduce " si nu ne duce in ispita". Ne duce Dumnezeu in ispita? Cine se ocupa cu ispitirea? Folosind exegeza s-a aflat ca textul original spune "si nu ne lasa in ispita". Intelegi? Asa ca e bine sa mai verifici si in alte traduceri sa vezi ce vrea defapt sa zica.

25/02/09 16:54

livu2day
membru

Am Biblie care zice amindou, cu explicatii si zice (sau... )
Ce nu intelegi mai sus ce am zis, degeaba ca stiu despre ce vorbesti tu.
Insa ce nu intelegi e ca poti sa cunosti limba sau teoria la orice lucru dar daca nu faci practica sa intelegi indeplin.

Eu poti sa iti arat exemple unde traduc ceva din engleza in romina si poate insemna aceeas lucru dar poate fi tradus in diferite moduri. Depinde de cum exprimata in limba aceea. Nu e simplu.
Citeste ce am zis ma sus...nu am nevoie sa ma repet.

25/02/09 17:00

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Reynard a scris:

Luca 11:4 Si ne iartã nouã pãcatele noastre, fiindcã si noi iertãm oricui ne este dator, si nu ne duce în ispitã, ci izbãveste-ne de cel rãu."

Cornilescu traduce " si nu ne duce in ispita". Ne duce Dumnezeu in ispita? Cine se ocupa cu ispitirea? Folosind exegeza s-a aflat ca textul original spune "si nu ne lasa in ispita".

Nu e bun exemplul. :D
Originalul este eisphero care inseamna a duce, a conduce. Traducerea este corecta.

26/02/09 11:37

daniel
membru

april a scris:

Domnul Isus a fost domn al Sabatului. L-a incalcat de cateva ori .
I-am zis si eu asta si tacerea lui spune multe ;)...probabil in textul original nu apare :D :P

Reynard tata nu e bine sa iei doar ce iti place :), nu ca ne-ai da noua dreptate dar la mijloc e Dumnezeu.

01/03/09 12:42

Reynard
membru

Atata timp cat ceea ce sustii e biblic, iti dau dreptate 100%, oricand. Dar daca ceea ce sustii deviaza de la Biblie..imi pare rau..raman sa iau ceea ce imi place adica ceea ce Dumnezeu ne-a dat prin Biblie.

01/03/09 13:29

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

nascutinvingator a scris:

P.S. scuze pt lungimea postului,am comprimat ideile cat am putut.

Ti l-am editat eu un pic : am pus aliniate si spatii dupa semnele de punctuatie.

07/03/09 11:40

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

april a scris:

Ti l-am editat eu un pic : am pus aliniate si spatii dupa semnele de punctuatie.

Multumesc mult :)

07/03/09 11:55

Site web  
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

hara a scris:

Nu am inteles ce importanta are asta?

Daca era o biserica in care stateau separati, atunci un frate nu avea cum sa-i dea locul unei surori ;)
[asta e logica mea ]

19/05/09 13:41

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 22    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la