|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Cand rezolva ecuatii diferentiale.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
30/01/12 13:16
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
Mi-e frica sa intreb ce sunt alea.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
30/01/12 14:03
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Stai linistita, nici eu nu stiu.
|
|
30/01/12 14:09
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Arch, nu vorbi urat in sesiune
|
|
30/01/12 14:19
|
|
edi.theraven
membru
|
|
@sword : Si aici ai atins un subiect foarte dureros pentru mine. Ce minte si inima sa ai sa batjocoresti o alta dominatiune doar pentru ca ortodox=drept credincios? Si gasesc de cuviinta ca in toate lucrurile sa gaseasca lucrarea celui rau si sa improaste cat pot. Sunt profund indurerat de situatia asta. Si nu ca m'ar afecta cu ceva, insa ma simt prost ca, pana la urma Dumnezeul in care cred sa fie 'tratat' asa. Chiar daca, repet, ei fac asta in nebunia mintii lor, tot e urat.
|
|
31/01/12 19:48
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
jezzy a scris:
Sa il inspiri la...ce? |
+Archangel+ a scris:
Cand rezolva ecuatii diferentiale. |
exact, il vazusem la faculta mea, deci asta ar fi raspunsul. La ce prostii va ganditi voi ..
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
31/01/12 21:36
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Atunci e limpede ca lacrima, draga RainSong.
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
31/01/12 22:05
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
edi.theraven a scris:
@sword : Si aici ai atins un subiect foarte dureros pentru mine. Ce minte si inima sa ai sa batjocoresti o alta dominatiune doar pentru ca ortodox=drept credincios? Si gasesc de cuviinta ca in toate lucrurile sa gaseasca lucrarea celui rau si sa improaste cat pot. Sunt profund indurerat de situatia asta. Si nu ca m'ar afecta cu ceva, insa ma simt prost ca, pana la urma Dumnezeul in care cred sa fie 'tratat' asa. Chiar daca, repet, ei fac asta in nebunia mintii lor, tot e urat. |
Nu inteleg la ce te referi. N-am zis nicaieri ca as avea ceva impotriva ortodoxiei. Din contra: In ultimele doua luni am citit numai carti ortodoxe foarte tari, despre sfintii inchisorilor, Gafencu, Steindhart si altele. Chiar sunt de parere ca denominatiunile noi au dat carti de valoare spirituala destul de neconsistenta fata de ce a dat ortodoxia. Nu spun aici nici faptul ca le consider gresite, dar daca le pun in balanta, tind sa fie mult mai usoare cele neoprotestante. Parerea mea.
Ultima modificare de Sword (01/02/12 10:11)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
31/01/12 23:57
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Turcu a scris:
Foarte tare irlando, o revenire superba si puternica, plina de frustrari. Extraordinar de elevata in cuvinte. Sunt impresionat. Cu adevarat o dragoste mare si crestina. |
Cand nu-ti poti sustine cu Biblia scornirile, o dai in balarii si te impresionezi chipurile de una si alta...cu o adevarata si mare dragoste crestina.
Turcu a scris:
Despre ce era topicul? A, mi-am amintit. Era despre legalism... Poftim. |
Cand sustinerea adevaratei credinte iti deranjeaza confortul firii pamantesti, te repezi cu eticheta ideala: "Legalism"...bineinteles, tot izvorand dintr-o mare si adevarata dragoste crestina.
Nimic nou sub soare Turcule...imbatranesc si tot n-am gasit si eu un libertin mai istet, care sa realizeze ca, punanad eticheta de "legalism" si rastalmacind tot ce nu are el chef sa implineasca din voia Domnului, nu reuseste sa schimbe ceea ce sta scris cu nici macar o iota.
|
|
06/12/12 23:30
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Nu e regula, dar exista asemenea fete si am avut "onoarea" sa le cunosc mai indeaproape.
E parerea mea, asa vad lucrurile. |
Vezi, de asta am zis ca tu vorbesti dupa cum ti se pare. Ce inseamna sa cunosti mai indeaprope? Ai inceput sa spui ca unul care stie cum sta treaba cu tote lucrurile. Uite ca nu-i chiar asa. Zici ca fetele alea sunt egoiste. Asa zici tu, dar oare despre tine ce ar spune ele daca ar avea curajul s-o spuna deschis? Asta e problema ce apare cand te grabesti sa judeci pe altii(altele). Crezi ca o fata nu ar vrea sa cunoasca un baiat bun? Sau ma rog, un baiat care i se pare ca este bun? Ce fata crezi ca isi doreste o pramatie? Ei, daca majoritatea fetelor te evita, atunci ce ar trebui sa crezi despre tine? Care ar trebui sa fie parerea ta despre tine?
Acuma daca am fost asa de direct, nu ma refer neaparat la Turcu Ovidiu, ci poate fi Old sau oricare altul.
De ce te grabesti sa judeci?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
10/12/12 09:58
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pe de alta parte, insa, e nevoie si de o coloana vertebrala, astfel incat in cazul in care nu ai de gand sa te casatoresti sa eviti sa "cunosti mai indeaproape" o fata si, apoi, e benefic, totusi, si sa eviti tangente cu vreo fata care are evidente anumite chestii de care tu, ca barbat, de feresti.
Adica, faza e ca cine se aseamana se aduna. Si ar trebui sa iti pui de cateva ori intrebarea : ce fel de fata e aceea dupa a carei atentie "tanjesc".
|
|
10/12/12 10:11
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Am pus-o la fileu cu succes.
Revin: dupa ce i s-a schimbat numele, Sara cred ca a fost o femei deosebita.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (10/12/12 10:13)
|
|
10/12/12 10:11
|
|
Roxana
membru
|
|
edi.theraven a scris:
Pe de alta parte, insa, e nevoie si de o coloana vertebrala, astfel incat in cazul in care nu ai de gand sa te casatoresti sa eviti sa "cunosti mai indeaproape" o fata si, apoi, e benefic, totusi, si sa eviti tangente cu vreo fata care are evidente anumite chestii de care tu, ca barbat, de feresti.
Adica, faza e ca cine se aseamana se aduna. Si ar trebui sa iti pui de cateva ori intrebarea : ce fel de fata e aceea dupa a carei atentie "tanjesc". |
La ce te referi cand spui ca te feresti?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
10/12/12 15:20
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Adica tu ca om incerci sa te formezi sa ai o anumita conduita dar asa, de dragul cuiva sa faci compromis. Daca tu la tine nu vrei sa vezi un anumit comportament cum sa accepti acel comportament de la altcineva? Tu ca barbat, de la o femeie. Adica tu pentru tine ai un standard si o conduita dar sa nu ai aceleasi asteptari de la cea pe care vrei sa o cunosti?
Turcu Ovidiu a scris:
Am pus-o la fileu cu succes. |
Cred ca la propriul fileu
Ultima modificare de edi.theraven (10/12/12 16:06)
|
|
10/12/12 15:53
|
|
Roxana
membru
|
|
A, ok,acum am inteles
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
10/12/12 16:01
|
|
Old
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
Tu auzi ce spune apostolul Pavel? Ca nu mai suntem sub acest indrumator, sub Lege. Sau pentru tine conteaza mai mult ce spune White decat Pavel?[...]
|
Mai, am participat la un botez intr-o biserica adventista. Erau cateva persoane pentru botez. Inainte de botezul propriu-zis au avut de luat un angajament, toti cei care urmau sa primeasca botezul. Angajamentul acela ei il numeau legamnt si avea cateva puncte. Arat doua dintre ele, dar nu am ce sa comentez . 1. "Fac legamant sa nu am alta carte de baza decat aceasta! (si a ridicat Biblia) 2. "Fac legamant sa studiez Biblia doar cu acesti ochelari!(si a ridicat o alta carte: nu stiu sigur care-ori "Tragedia Veacurilor" ori "Hristos Lumina Luimii")
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/02/13 15:26
|
|
Oblio
membru
Inregistat: 03/10/10
|
|
Tu vorbesti serios Old? Toti au folosit aceiasi formula ori era o exprimare personala libera a cuiva?
Stiu ca Ellen White este apreciata drept o persoana inspirata la ei, dar a pune o astfel de ingradire insusirii Cuvantului si Duhului revelator... Oricat de inspirat ar fi acel om, tot manipulare confesionala s-ar numi adaugarea unei astfel de conditii. Nu poate fi voia lui Dumnezeu.
Ultima modificare de Oblio (25/02/13 19:26)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
25/02/13 19:24
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu era un zel privat ci asta i-a pus pastorul sa faca. Era in localitatea Apahida, in biserica erau prezenti cu vizitatori peste 100 de persoane, iar pastorul nu era unul de sat ci era pastor venit din cluj de la biserica lor din centru.
Nu stiu daca si la alte botezuri se face acelasi "legamant", dar acolo s-a facut si ma intreb cati dinte cei ce s-au jurat sa inteleaga Biblia cu acea carte sunt constienti in detali ce contine aceasta carte(alta decat Biblia).
Chiar si expresia ce am scris-o este exacta: "numai cu acesti ochelari"
|
|
25/02/13 21:27
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Oblio a scris:
Stiu ca Ellen White este apreciata drept o persoana inspirata la ei |
Prietene, nu este apreciata ci este singurul izvor de teologie pe care il au. Asa cum sunt Sf. Parinti pentru ortodoxie la fel este White pentru adventisti.
|
|
27/02/13 12:19
|
|
Oblio
membru
Inregistat: 03/10/10
|
|
Stiu destul de bine asta Arch. Cunosc bine latura mai putin obiectiva a AZS. Totusi, sunt printre ei cativa teologi deosebiti pe care-i apreciez. Am o carte de Ellen White prin casa dar nu am reusit sa o citesc.
Ultima modificare de Oblio (01/03/13 17:50)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
01/03/13 17:49
|
|
Old
Moderator
|
|
La ce teologi te gandesti? (In afara de EW)
|
|
03/03/13 21:57
|
|
Roxana
membru
|
|
Delmoniko a scris:
Le sterg mintea saracilor copii. Parca ei n-ar avea cap sa judece. Lucrati pentru inchizitie? Aveti micul vostru petic de rai unde nu va contrazice nimeni? Ei bine adevarul e altul, iar eu pot sa-l spun.
|
Delmoniko, pana la urma orice discutie este in zadar, moralitate, religie, cultura, societate,legi, bla, bla si etc. Nu sustin nici o religie si nici un cult.Micul nostru petic de rai nu exista pentru ca inca nu am ajuns la momentul acela. O sa vorbesc in dreptul meu acum ca sa nu supar pe nimeni. Nu sunt cu nimic mai presus decat ceilalti "amici" ai mei cum i-ai numit tu sau fata de orice alt om din lume care traieste mai mult sau mai putin moral/etic. Sunt ceea ce sunt datorita lui Dumnezeu si datorita propriei mele intalniri cu El. In fata Lui Dumnezeu toti suntem pacatosi, chiar daca unii se considera mai sfinti decat sfintii sau mai puri cand vad pacatele altora. Nici eu nu am crezut ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu sau ca are putere.Nu aveam cum sa inteleg, sa accept sau sa admit adevarul. Din punctul eu-lui meu de vedere eram mult prea perfecta ca sa accept vreun defect sau vreo alta invatatura decat aceea pe care mi-o dadeam singura. Totul se rezuma la Duhul Sfant al lui Dumnezeu si la jertfa Domnului Isus. Sunt intrebari la care nu-ti pot raspunde, nu am toate raspunsurile dar un singur lucru este cert...am cerut, am vazut si am crezut. Nu poti distruge ceva ce pentru mine reprezinta singurul adevar.Realitatea de afara, din lume este doar fictiune.Dumnezeu exista si este viu si se lasa descoperit/revelat celor ce vor sa-L cunoasca, iar Isus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.Nimeni nu poate ajunge la Tatal, decat prin Fiul.
Ultima modificare de Roxana (16/05/13 15:16)
|
|
16/05/13 15:12
|
|
Delmoniko
Exclus
Inregistat: 16/05/07
|
|
Nu poti sa-i raspunzi unui credincios cu argumente. Tocmai asta e marea diferenta dintre religie si stiinta. Important e sa fii fericita. Daca asa CREZI tu cu atat mai bine, e viata ta. Daca suntem de pareri diferite nu inseamna ca nu ne putem intelege si discuta ca doua persoane civilizate [exceptand Irlanda, desigur ]
Ultima modificare de Delmoniko (16/05/13 15:46)
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
16/05/13 15:45
|
|
Old
Moderator
|
|
Poti sa raspunzi daca ai argumente, dar nu vor fi considerate argumente sloganurile pe care le arunci ca biblia e un mit si credinciosii sunt niste ignoranti. Astea erau argumente folosite de activistii comunisti in discursurile tinute in fata celor mai neinvatati. Acolo mai aveau ceva sansa sa spele creierele bietilor muncitori, dar aici mai sunt si tineri care gandesc.
Daca ai argumente poti raspunde cu argumente, dar cu sloganuri nu merge.
Delmoniko a scris:
Nu poti sa-i raspunzi unui credincios cu argumente. Tocmai asta e marea diferenta dintre religie si stiinta. |
Daca chiar studiezi si vrei sa afli, poti afla ca este diferenta intre religie si credinta chiar iar daca le prezinti ca fiind similare inseamna ca nu stii sau o faci in mod intentionat.
|
|
16/05/13 19:11
|
|
irlanda
membru
|
|
delmoniko a scris:
Nu poti sa-i raspunzi unui credincios cu argumente. |
Nu poti pentru ca nu ai. Tot ce ai tu sint niste jalnice si inutile ipoteze izvorate dintr-o crasa incompetenta.
delmoniko a scris:
Daca suntem de pareri diferite nu inseamna ca nu ne putem intelege si discuta ca doua persoane civilizate [exceptand Irlanda, desigur ] |
Civilizat discut doar cu persoanele civilizate.
|
|
16/05/13 19:31
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|