TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 22
UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Sincer uneori un om decazut(sau de ce nu un betiv) cand vede o biserica vrea sa i-si ceara iertare si intra in ea.Acolo poate gasi mangaiere dar nu o biserica ortodoxa ci poate chiar mormona ce a ce e foarte grav pentru el.
Nu afirm ca asa ceva nu s-ar putea intampla, insa din punctul meu de vedere atata timp cat Domnul ne considera responsabili pt viata noastra inseamna ca "pacalirea" poate fii o scuza pana la un moment dat. Mai apoi decizia e personala si in cunostiinta de cauza. De ce cred asta? Pentru eu cred in Domnul meu Cel Drept, ce cunoaste inselatoria si inima curata, si rasplateste fiecaruia dupa modul in care a actionat. Ar fii multe de spus si lucrurile sunt mult mai complicate decat imi inchipui eu, insa sunt sigura ca TOTUL va conta.

bairstow a scris:

Pe mine(si cred ca si tie la fel) nu m-ar supra sa te vad la mine in biserica.Bine cu o bratara WWJD, ca sa fiu in subiect :) , sa te recunosc

Eu nu te vreau la mine in biserica, atata timp cat stiu ca nu e locul potrivit principiilor si conceptiilor tale. Eu, personal, nu am prejudecati si nici nu cred ca pacatuiesc intrand intr-o biserica in care se cheama Numele Domnului, anumite principii crestine de baza se respecta si nu sunt obligata sa ma conformez unor ritualuri pe care nu le impartasesc. Deci nu te mira ca poate chiar as veni. Bratara o las insa acasa, pentru ca de recunoscut sigur ma recunosti tu cumva :D

19/09/08 11:03

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Ai o poza la:despre noi si pentru noi? .Glumesc ,o sa caut.Sincer am vazut cum gandesc unii pocaiti:am voie sa citesc o carte dar nu o sa citesc ca nu ma ajuta.Aici e chiar vorba de indoctrinare.Eu zic ca cu cat citesti mai mult cu atat devii mai aproape de Domnul si de semenii tai.Asa si cu tine:ai voie sa vi la o biserica ortodoxa dar nu o sa te duci niciodata.

19/09/08 18:37

UnderZero
membru

Am pus o poza mai demult, vreo 10 minute...Asa-s eu, mai misterioasa :). Ehhhh, nu o sa ma duc! Cum nu? Chiar am fost de mai multe ori decat degetele la o mana ;). La faza cu cartile - depinde cu cine vorbesti. Eu sunt de acord cu tine. Si mai citesc din cand in cand (lipsa de timp e de vina ca nu mai mult :( ), insa "litera de lege" e doar Cuvantul Lui Dumnezeu.
PS: Trec prin Aiud cand ma duc acasa, asa ca s-ar putea sa te vad din autocar :D. Asa roz - esti inconfundabil :D

Ultima modificare de UnderZero (19/09/08 18:41)

19/09/08 18:40

bairstow
membru

Momentan sunt negru de suparare.Pe mine si pe cel rau.Foarte bine sa citim mereu ca asa cunoastem mai multe.Ce sa zic nu chiar tot trebuie citit.Cartii despre yoga crestina sau transcendental.

19/09/08 18:50

UnderZero
membru

Mda, trebuie si atentie cu ce carti ne "hranim". In legatura cu supararea - daca e constructiva - ok, dar nu fii prea tare si continua cu incredere spre El. Domnul cu tine! Capul sus! :)

19/09/08 18:53

bairstow
membru

Sunt convins ca am gresit amandoi(adica eu cu fata aceea)dar ma oftik ca am gresit si eu.Ea poate sa imi dea si in cap ca nu ma supar dar si eu nu am fost cuminte... :((

19/09/08 18:57

UnderZero
membru

Da...asta asa e! Pe noi suntem cei mai suparati...Dar viata merge mai departe si putem schimba lucrurile :)

19/09/08 19:00

bairstow
membru

x

Ultima modificare de bairstow (19/09/08 19:57)

19/09/08 19:56

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Mai stau si ma rad ok ? da chiar ma rad si ma amuza si avatarul lui bairstow :D :D... hmm da, o sa mai rad putin. Apropos cred ca 'ghiveciul' acela ma facut sa rad :D :D :D

ps: n-as vrea sa fiu in pielea lui april :D

Ultima modificare de daniel-l (20/09/08 21:13)

19/09/08 20:44

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

Norkis a scris:

Va doresc o conversatie placuta pe acest topic.Eu una nu o voi mai face. Cu bine, N.

Norkis, de multe ori am senzatia ca incepi un subiect, pe care esti sigura si in care esti pregatita, mai mult ca momeala pt ceilalti si mai mult pt a('ti) demonstra ceva, decat de dragul dialogului si comunicarii: daca ei sint de acord cu tine, le spui "multumesc", "felicitari", "bravo" etc., daca cineva nu e de'acord cu tine, raspunzi "e trist", "asteapta se te coci", "plin de duhul intelepciunii", etc.
stii cum e, vazuti de sus, cu totii sintem mici. ;) si viceversa, cand privesti cu interes un lucru, devine frumos. ;)
sugestia mea este dialogul, comunicarea, acceptarea faptului ca cineva are o alta parere, si ca nu'i neaparat mai buna sau mai rea, si atunci nu se va ajunge in situatia de a renunta la a mai scrie, la a conversa.
vazut totul ca un raport de "forte", unu'i mai tare, altu'i mai moale (mai delicat spus), e daunator, in orice context. :)

Ultima modificare de feedback (20/09/08 13:08)

20/09/08 13:05

UnderZero
membru

bairstow a scris:

Treziri religioase care defapt sunt departari de adevarata biserica neschimbatoare.

Sa nu exageram. 1054 ce iti spune? Inainte de acest an exista doar biserica crestina cu centrul la Roma, ce s-a scindat in cea ortodoxa si catolica. E un adevar istoric ce nu poate fii contestat, indiferent cat de mult se incearca sa se demonstreze ca una a fost mai "prima" decat cealalta. Asa ca...faza cu neschimbatoare e destul de relativa. Doar Dumnezeu e mereu unul si acelasi.

Ultima modificare de UnderZero (22/09/08 11:32)

22/09/08 08:57

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

graal a scris:

Deci stimate Sword UNDE ESTE FEMINISMUL DE A-L CREDE PE SATAN ????????

Exista o diferenta intre egalitatea intre sexe si feminism.
Majoritatea feministelor au o alta orientare sexuala. Eu sunt de acord cu Sword.

22/09/08 11:22

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Sword a scris:

April...nu se poate sa avem o discutie strict pe un titlu. Fiindca ar fi foarte scurt. Si gol de continut. Despre orice subiect exista si parti colaterale care trebuiesc luate in considerare.

De acord, insa uneori se discuta mai mult partile colaterale si se uita subiectul.

Daca ar fi un echilibru nu as interveni.

22/09/08 13:22

bairstow
membru

UnderZero a scris:

Sa nu exageram. 1054 ce iti spune? Inainte de acest an exista doar biserica crestina cu centrul la Roma, ce s-a scindat in cea ortodoxa si catolica. E un adevar istoric ce nu poate fii contestat, indiferent cat de mult se incearca sa se demonstreze ca una a fost mai "prima" decat cealalta. Asa ca...faza cu neschimbatoare e destul de relativa. Doar Dumnezeu e mereu unul si acelasi.

Fals.Era biserica Din Ierusalim supusa papei?In infumurarea lui papa sa autodeclarat cel mai mare dintre episcopi.Inainte de 1054 nimeni nu considera pe papa infailibil si inlocuitorul lui Iisus pe pamant.Acest lucru a venit mult mai tarziu dupa schisma.Biserica rasariteana nu la considerat niciodata pe papa infailibil.Oricum ai lua-o una din cele 2 biserici s-a departat de cealalta sau de biserica adevarata.Care din ele?Pai biserica ortodoxa nu a schimbat nimik din canoanele care le avea inainte.Dar biserica apuseana a introdus noi dogme:Infailibilitatea, purcederea Duhului Sfant si de la Fiul, imaculata conceptiune etc etc.

22/09/08 19:19

UnderZero
membru

De acord cu tine, partial. Purcederea Duhului Sfant a fost motivul principal (teologic) al schismei si nu a aparut mai tarziu. Nu a fost introdusa o noua dogma si in 1054 dogmele (separate) au fost instaurate. Acum in legatura cu Ierusalim - ce biserica crestina era pe atunci, de o consideri importanta de precizat? De ce am precizat de Roma? Nu pt ca sunt catolica :D:
"Încă de la începuturi, Biserica a acordat un statut special unor episcopi, numiţi patriarhi: episcopul Romei, episcopul Alexandriei şi episcopul Antiohiei. Lor li s-au alăturat episcopul Constantinopolului şi cel al Ierusalimului, confirmaţi în cadrul Conciliului din Calcedon din 451 (vezi Pentarhia). Patriarhii erau superiori celorlalţi episcopi ai bisericii...
Dezbinarea Imperiului Roman a contribuit şi ea la dezbinarea din sânul Bisericii. Teodosie cel Mare, care a murit în 395, a fost ultimul împărat care a domnit peste un Imperiu Roman unit; după moartea sa, teritoriul a fost împărţit în două jumătăţi, estică şi vestică, fiecare având propriul împărat. La sfârşitul secolului al V-lea, Imperiul Roman de Apus se dezintegrase sub presiunea triburilor germanice, în timp ce Imperiul Roman de Răsărit (bizantin) se bucura de o relativă stabilitate. Astfel, unitatea politică a Imperiului Roman a fost prima care a cedat."http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Schism%C4%83

Acum - in legatura cu canoanele, indiferent de cult: cine le-a instaurat si de ce le consideri importante pt procesul sfintiirii noastre? (parerea ta, desigur)

PS: Daca exista un topic "specializat" pot muta discutia acolo. Deocamdata nu l-am gasit.

23/09/08 08:58

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
apropo de bratari ;)
Azi ne pregateam sa iesim din casa,si micuta mea,numai nu aparea la usa...cand apare,isi pusese in loc de bratara,un elastic roz de prins parul...desi eu nu port asa ceva,ma tot intreb de unde i-a venit ideea... in final,eu cred ca fiecare va da socoteala pentru motivatia pe care o are in ceea ce face.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

25/09/08 04:56

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

irlanda a scris:

Sa le porti sanatoasa ;)

scuze..nu m-am putut abtine..dar asa simpatica mi-a fost replica ta :) :D

26/09/08 23:06

bairstow
membru

just_4_jesus si marianb imparatia cerurilor nu aduna si pesti rai si pesti buni?A-ti uitat de parabola retelei?

marianb a scris:

si apropo nu mai vb folosind un limbaj de maidan "ai uitat vere", nu uita ca aici e o comunitate crestina online, unde fiecare persoana e importanta in ochii lui Dumnezeu.

Ceilalti oameni nu sunt importanti.Asa a zis si Iisus:am venit la cei buni nu la cei care sunt pacatosi.Am inceput sa ma amuz cat de departe sunteti de ideea despre crestinism.Din nefericire.
Si inca ceva.Daca nu crezi under zero in canoane, nu crezi nici in Sfantele Sinoade, nici in Duhul Sfant, care a vegheat asupra lor si nici in Iisus si Dumnezeu.Biserica Ortodoxa respecta canoanele si nu le modifica deloc.

Ultima modificare de bairstow (01/10/08 22:49)

01/10/08 22:43

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08

bairstow a scris:

Ceilalti oameni nu sunt importanti.Asa a zis si Iisus:am venit la cei buni nu la cei care sunt pacatosi.Am inceput sa ma amuz cat de departe sunteti de ideea despre crestinism.Din nefericire.

Unde scrie ca Isus a venit ptr cei buni? Dupa cate stiu eu scrie asa"Caci pe vremea cand eram pacatosi El a venit..." "Nu cei sanatosi au nevoie de medic".."A venit la oile pierdute..." Cine erau bunii? Fariseii care l-au si rastignit.

02/10/08 07:08

bairstow
membru

Sword tu mereu esti ramas in urma.Desigur ca Iisus a venit si pentru cei buni si mai ales pentru cei pacatosi.Eu asta am vrut sa evidentiez.Ultimele 2  propozitii(Cine erau bunii? Fariseii care l-au si rastignit.) sunt de neanteles.Farizeii erau buni?Daca erau buni pentru ei Iisus nu a venit?Esti amuzant sword, explicate :) .Cred ca nu ai fost atent :)

02/10/08 08:23

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

bairstow a scris:

Sword tu mereu esti ramas in urma.Desigur ca Iisus a venit si pentru cei buni si mai ales pentru cei pacatosi.Eu asta am vrut sa evidentiez.Ultimele 2  propozitii(Cine erau bunii? Fariseii care l-au si rastignit.) sunt de neanteles.Farizeii erau buni?Daca erau buni pentru ei Iisus nu a venit?Esti amuzant sword, explicate :) .Cred ca nu ai fost atent :)

Nu exitau cu adevarat buni. Chiar Domnul Iisus a spus asta: Bun este unul singur Dumnezeu. Asa ca a venit pentru cei rai.
Daca ai scris ca a venit si pentru cei buni, trebuia pus intre ghilimele "buni". Si astia erau fariseii. Buni la suprafata. Poate in mod subtil s-a facut aluzie la formalismul din biserica noastra. Avem multe traditii si multe forme, este adevarat, dar ceea ce este dureros adesea ca sunt manifestari superficiale, care nu au continut. Nu au in spatele lor o relatie adevarata profunda cu Dumnezeu. Aici are dreptate. Formele si traditiile trebuie sa fie umplute cu trairea noastra profunda in cunoasterea si ascultarea de Dumnezeu.
Cand aceste forme vor fi umplute de viata spirituala, unele se vor innobila si vor fi observate ca valabile, iar altele vor pieri de la sine, dovedindu-se lipsa de valoare a lor.

Daca vrei sa spui ca Duhul sfant a vegheat la intocmirea canoanelor, poate uneori da, iar altadata nu.

In mod cert canoanele, si traditia noastra nu o putem pune pe picior de egalitate ci Biblia. Daca sunt in consens, bine; daca se contrazic, atunci Biblia trebuie sa ramana. Uneori ne doare sa lasam din ce ne-am obisnuit , dar daca trebuie, operatia e importanta, chiar daca doare.

Domnul nostru Iisus Hristos a spus acuzator fariseilor, si poate la asta facea aluzie Sword: "ati lasat cuvantul lui Dumnezeu in folosul datinei voastre".

Eu as dori ca noi sa ne trezim spiritual , sa umplem de viata formele bune ce le avem, ca trairea noastra dupa voia lui Dumnezeu sa fie o invatatura pentru toti!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (02/10/08 10:10)

02/10/08 10:06

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

OLD TRAIAN a scris:

A fost o vreme cand baietii purtau camasa lunga, ca o fusta.
Dar asta a fost ha... haaaaa.... pe vremea...cand eram eu tanar. :D

Ai fost şi tu tânăr, Traiane? ;)

03/10/08 14:31

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

OLDIE a scris:

daca nu se inveleste pe cap cu parul

Feteleeeee!!! Moda nouaaaa!!!

Deci, se ia parul, si se aduce in fata dintr-o smucitura... Siiii, ...acolo il lasati. :D

08/10/08 21:24

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

anomis a scris:

Deci, se ia parul, si se aduce in fata dintr-o smucitura... Siiii, ...acolo il lasati. :D

Spui din experienţă? :D

08/10/08 21:25

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Daaaaa... Din amintiri cu mine cu parul luuung pana la fund... Deci, e o splendoare. Zeiss! Sa vezi cum se uita lumea dupa tine pe strada. Deci, o minunatie, nu alta! :D

08/10/08 21:27

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 22    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la