|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
daaria a scris:
De acord. Ramane doar sa demonstram si cu fapta, ca numai teoria nu ne ajuta la nimic. Ba mai mult, ne-ar putea osandi, ca am stiut dar am facut altfel. |
Are vreun substrat comentariul tau? Faci referire la mine? Trebuie sa inteleg eu mai mult din ce ai scris?
Ultima modificare de irlanda (02/05/11 21:01)
|
|
02/05/11 21:01
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Daca vrei cu adevarat sa nu fii o ispita catusi de putin atunci cel mai bine ar fi sa te imbraci asa: |
fain, exact stilul meu..
|
|
03/05/11 15:15
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Deci, perfect. Va rugam sa poftiti la mumificare. ))
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/05/11 08:35
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
Pacat ca acuma nu am bani sa-mi cumpar una dinaia.
|
|
04/05/11 09:41
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
nu-i nimic. te acoperi cu o patura si iesi din casa. si vezi ca acelei femei din imaginea postata de archangel i se vedea laba piciorului. semn de necuviinta. sa-ti iei si cizme. de preferinta de cauciuc.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
04/05/11 09:57
|
|
Roxana
membru
|
|
Care este ideea cu ""moastele"" si importanta lor in Biserica?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
28/10/11 20:05
|
|
Oblio
membru
Inregistat: 03/10/10
|
|
Teoretic se spune ca sunt spre cinstire. Daca Dumnezeu a gasit de cuviinta sa cinsteasca pe unii oameni sfinti prin neputrezire ori cu minuni facute prin oasele lor, ar rezulta ca atentiei noastre nu trebuie sa-i scape exemplul lor de credinciosie. Ma rog, la asta cred eu ca ar trebui sa se limiteze raportarea noastra fata de ele. Practic, azi lucrurile au luat o amploare cam periculoasa, partea teoretica cu cinstirea da tot mai clar spre inchinare. Dar ma abtin sa judec prea mult acest lucru, pentru ca unii doar asa stiu sa priveasca spre Dumnezeu. Cred ca ceea ce este in inima lor conteaza cel mai mult si asta o sa cantareasca Cel ce poate sa le-o cerceteze. Nu m-ar mira sa auzim candva ca si dintre acestia sunt multi mantuiti (daca au stiut sa constientizeze si sa delimiteze/raporteze corect pozitia Creatorului si pe cea a slujitorilor Sai).
PS:Traiane, poate stii si tu cate ceva din obiceiurile astea, din cate am inteles, privind in trecut, nu au fost straine de ochii tai obiceiurile astea?
Ultima modificare de Oblio (28/10/11 21:18)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
28/10/11 21:11
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Ma tem ca multi din cei ce venereaza moaste o fac sa dea binele si norocul peste ei, nu din cinstirea ce o acorda credintei respectivului defunct.
Unii dintre cei ale caror oase sunt "cinstite" au avut o viata merituaoasa, si nu toti au fost cinstiti de oameni. Unii asteapta odihnindu-se, rasplata de la Dumnezeu.
Daca oamenii ii cinstesc acuma, post mortem, ei nu mai simt nimic.
PS. Stiu prea bine; dar comporta doua astecte: cel pur teoretic si asta foarte alterat, pe de o parte, si perceptia multimii pe de alta parte, o religiozitate plina de superstitie, de animism.
Probabil nu multi dintre aceia ce au vazut oameni inghesuindu-se la relicve i-au si intrebat cate ceva, dar interviurile luate de jurnalisti sunt relevante; gen: de ce ai venit la sfantul (sfanta)? Sa ne mearga bine, si sa scapam de suferinte, de saracie, de ... Ceva de genul. Dar tot asta e motivul pentru care "se inchina" si lui Dumnezeu. "Sa ne dea,sa ne ajute, sa faca si sa dreaga" E un fel de "Dumnezeu in slujba noastra", sua in cazu;l relicvelor: "sfintii in slujba noastra" sau "sfintii la datorie".
Cred ca Roxana s-a gandit la Sf. Dimitrie cel nou (Sfantul Dumnitru) ale carui moaste au fost cinstite cred ca ieri la biserica din dealul mitropoliei, in Bucuresti.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
28/10/11 21:20
|
|
irlanda
membru
|
|
Pe mine una ma frapeaza "credinta" si sacrificiul unora care mai degraba strabat tara in lung si lat sa se inchine la niste oase, dupa zile intreg de stat la cozi interminabile, decat sa accepte si sa creada ca rezolvarea tuturor problemelor este la idemana oricui prin credinta in Domnul Isus. Mai degraba se roaga la niste oase, decat sa se roage in camaruta lor direct lui Dumnezeu...
|
|
28/10/11 21:40
|
|
Old
Moderator
|
|
Da mai, asa e. Numai ca problema lor e delicata cel putin din doua puncte de vedere. Pe de o parte se complac intr-o astfel de credinta pentru ca-i o credinta comoda. "Sfintii" le fac bine cand au nevoie, iar cand n-au nevoie de ei ii inchid in biserica sa nu deranjeze. Pe de alta parte, unii care au fost indoctrinati cu astfel de invataturi, desi sinceri, cand aud alta invatatura care combate ceea ce ei stiu se tem sa nu fie indusi in eroare; mai ales ca sunt invatati ca pocaitii sunt eretici, se tem si asta se intampla oamenilor sinceri dar simpli.
De asta daca vrem sa-i judecam le dam cu moastele in cap, dar daca vrem sa-i ajutam, trebuie sa abordam problema cu multa delicatete si aleasa intelepciune de sus.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
28/10/11 21:45
|
|
Roxana
membru
|
|
Da, Traian, asa este, am tot vazut la stiri cozile interminabile..acum sincer mi se par oribile astfel de practici, dar imi aduc aminte ca si eu am fost printre ei si asta ma face sa nu-i judec.Cred ca mai repede convingi un ateu de existenta lui Dumnezeu, decat un ortodox ca, credinta lui nu este cea corecta.Au tot spus lucruri de genul..o Biserica fara moaste este o biserica moarta.Si chiar eram curioasa ce sta la baza acestei traditii, avand in vedere faptul ca nu am pus intrebari pe vremea cand pupam oase sau icoane Cum s-a ajuns la o inchinare in fata lor atat de puternica?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
28/10/11 21:58
|
|
Old
Moderator
|
|
Se sustin niste versete din Biblie, foarte vagi de altfel. Unul dintre ele: "Iosif a pus pe fiii lui Israel sa jure, zicand: "Cand va va cerceta Dumnezeu, sa luati si oasele mele de aici." (Fac.50:25) "Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare. "(2Reg.13:21)
|
|
28/10/11 22:04
|
|
Roxana
membru
|
|
cam slabe versete in fata unei credinte atat de puternice
|
|
28/10/11 22:08
|
|
Old
Moderator
|
|
Astea-s cele mai tari.
|
|
28/10/11 22:48
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
april a scris:
Subiect pentru comentariile adiacente subiectelor de la acest topic.
Daca aveti intrebari sau comentarii legate de anumite mesaje ale celorlalti, care nu au legatura cu subiectul, sunteti invitati sa le discutati aici . |
Si daca aveti intrebari serioase si nu sunt deja subiecte despre ele sunteti invitati sa deschideti voi altele.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/10/11 23:12
|
|
Old
Moderator
|
|
Pai, ar putea fii un subiect: traditii bisericesti, sau ceva de genul, dar ma gandeam ca nu exista interes pentru prea multe si de asta nu am deschis subiect.
Este unul cu traditii ale bisericilor evanghelice sau asa ceva, dar nu se potriveste.
|
|
28/10/11 23:46
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Ortodoxismul, de ex
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
29/10/11 00:03
|
|
Old
Moderator
|
|
Este un subiect: "crestinismul in Romania", dar poate ca "ortodoxia" ar fi mai bun pentru discutia de fata, sau "traditii ortodoxe"
|
|
29/10/11 00:13
|
|
Roxana
membru
|
|
Sunt si eu pentru ""ortodoxie"" .Ma gandesc ca se poate dezbate mai pe larg si poate sunt doritori ortodocsi care vor raspunsuri care sa-i lumineze si care sa le combata ideile.
Ultima modificare de Roxana (29/10/11 08:35)
|
|
29/10/11 08:34
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
Din nefericire Ortodoxismul are acelasi fundament nebiblic cu Evanghelicii ;trinitatea pagana si botezul catolic in sf treime.
|
|
29/10/11 08:35
|
|
Roxana
membru
|
|
la ce te referi cand spui trinitate pagana?
|
|
29/10/11 08:40
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
april a scris:
Ortodoxismul, de ex |
Si unde-l deschidem? La Curente si erezii?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
31/10/11 13:59
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Uh... nu cred ca avem dreptul sa spunem asta nici macar in gluma, chiar daca nu suntem de acord cu principiile ortodoxe.
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
31/10/11 15:56
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
la islamism? gluma ha ha nu dati cu parul
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
31/10/11 16:08
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
RainSong a scris:
Adica poate sa imi faca poze si sa le lipeasca pe perete sa il inspir |
Sa il inspiri la...ce?
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
30/01/12 11:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|