TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Educatie si scoala/COMENTARII Moderat de antonela, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 25
fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
apai nici eu nu stiu ce sa-i faci!
ar fi buna ideea aia cu un subiect unde sa scriem citatele preferate dintr-o carte...si acolo s-ar incadra de minune ;)

01/09/08 19:40

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

feedback a scris:

s'a rezolvat.

l-ai sters?? care ma pregateam sa-l mut... :D

01/09/08 19:48

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
shoricel, intai te plangi ca nu stii ce sa'i faci, si'acum te plangi ca nu mai e :D chiar daca il mutai (nu te opreste nimeni s'o faci) tot trebuia sters "x"-ul ce ramanea in loc :D scrie ce ai de scris. ;)

01/09/08 19:58

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

feed a scris:

daca nu si nu, facem "gazeta de perete" :D :D

...Si o agatam de ecran, nu? :D

01/09/08 20:58

feedback
Moderator

anomis a scris:

...Si o agatam de ecran, nu? :D

nu. o agatam de'un topic :D cu nume si greseala :D (dar sa nu'i speriem :D )

01/09/08 22:04

shoricel
membru

feedback a scris:

shoricel, intai te plangi ca nu stii ce sa'i faci, si'acum te plangi ca nu mai e :D chiar daca il mutai (nu te opreste nimeni s'o faci) tot trebuia sters "x"-ul ce ramanea in loc :D scrie ce ai de scris. ;)

nu-i nimic feed, stai linistita. am zis pe un ton mai glumet. stiu ca m-am sucit ;)

02/09/08 01:10

feedback
Moderator

shoricel, poti scrie mesajul cu pricina la topicul nou creat "de prin carti adunate" de la literatura. :)

fluflu, daca doresti, poti deschide topic cu replici din filme la sectiunea "filme". :) (m'am adresat ei pentru ca ea a fost cu ideea).

02/09/08 13:20

shoricel
membru

feedback a scris:

shoricel, poti scrie mesajul cu pricina la topicul nou creat "de prin carti adunate" de la literatura. :)

pai... nu mai am de unde sa-l iau! l-ai sters(?)

02/09/08 17:24

fluflu
membru

il rescrii!!! ce?nu mai stii despre ce citat era vorba?? :rolleyes:

02/09/08 17:29

feedback
Moderator

shoricel a scris:

pai... nu mai am de unde sa-l iau! l-ai sters(?)

ce'i shoricel, ai uitat ce'ai scris de ieri pana azi? :D :D
il rescrii. iei cartea cu pricina, deschizi la capitolul in care e, scrii citatul intre ghilimele, si dupa ce lasi spatiu un rand, ne spui ce ti'a placut, de ce ti'a placut ;) eventual cu titlul cartii si autorul ei.

shoricel a scris:

stiu ca m-am sucit ;)

stiu ca n'ai s'o mai faci ;)

02/09/08 20:51

shoricel
membru

fluflu a scris:

il rescrii!!! ce?nu mai stii despre ce citat era vorba?? :rolleyes:

da nu mai am cvintele alea, mai :P

feedback a scris:

stiu ca n'ai s'o mai faci ;)

de unde esti atat de sigura? :D

02/09/08 21:15

feedback
Moderator

shoricel a scris:

de unde esti atat de sigura? :D

pentru ca ai ceva vechime in acest forum, si stii ca subiectele trebuie respectate. ;)
pentru ulterioare "comentarii" off topic, la chat. :) multumesc.

02/09/08 21:37

shoricel
membru

feedback a scris:

- Creierul unui adult cantareste in medie 1,375 de grame?

adica un pic mai mult decat un gram. e o tentativa discreta de a ne adresa un "compliment" ? :))))

feedback a scris:

- Viteza minima cu care circula informatia intre neuroni este de 416 km/h?

si cu toate astea uneori zici ca circula cu viteza luminii stinse :))))

feedback a scris:

- Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume?

sa mai zica cineva ca telefoanele mobile au multe radiatii :D

feedback a scris:

- Persoanele stangace au o rapiditate in gandire mai mare decat cele dreptace, este concluzia unui studiu australian? Expertii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca stangacii au tendinta de a utiliza ambele emisfere ale creierului mai usor si mai eficient decat persoanele dreptace.

de ce nu m-o fi lasat mama stangaci cum eram? :D

feedback a scris:

- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h?

adica daca ai ceva solid in gura poti omora un om? :D

Ultima modificare de shoricel (02/09/08 22:31)

02/09/08 22:30

fluflu
membru

maaaaaai da de imaginea cu cascada nu zici nimic?? unde ai mai vazut tu asa ceva?ditamai cascada sa inghete

02/09/08 22:45

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
feed imi place ce-ai postat azi la "expresi celebre" :)

03/09/08 14:16

benny
membru

Inregistat: 27/05/07

feedback a scris:

* An apple a day keeps the doctor away.
          Traducere mot-a-mot: "Un măr pe zi ţine doctorul departe".

Mai ales dacă ai ţintă bună! ;)

04/09/08 13:09

feedback
Moderator

:D e o varianta :D

04/09/08 13:16

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
o CHESTIE...Puteti sa faceti si o interpretare filosofico, psihologica, sociala a acestor simboluri (ca asta sunt pana la urama) a personajelor descrise? Zic asta fiindca stiu ca si mitologia are multe adevaruri profunde. Eu unu sunt fascinat de mitul lui Ulise....care atunci cand a fost ispitit a rugat colegii sa-l lege de catarg...extraodrinar. Cati nu spun: eu voi rezolva asta sau ailalta..sau D-zeu sa ma ajute...? Dar sa pui pe altii sa te "lege" ii intradevar super...

07/09/08 21:30

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
S-ar putea vorbii mult si bine despre Odisea. Ce zici feed? :)

07/09/08 23:26

feedback
Moderator

Sword a scris:

...Puteti sa faceti...

putem sa facem ;) daca topicul e deschis de mine, nu inseamna ca e proprietatea mea; daca pana acum am scris mai mult eu acolo, nu inseamna ca ceilalti nu pot scrie; daca eu am amintit sumar de unele subiecte, nu inseamna ca ele nu pot fi aprofundate :)

Sword a scris:

... o interpretare filosofico, psihologica, sociala a acestor simboluri (ca asta sunt pana la urama) a personajelor descrise? Zic asta fiindca stiu ca si mitologia are multe adevaruri profunde.

desigur. se pot scrie carti intregi despre fiecare subiect in parte, dar cum nu pot aborda (singura) exhaustiv subiectele, am scris in linii generale, cat sa contina elemente de baza si cat sa starneasca interesul si curiozitatea, gandind ca cine va fi interesat, poate completa informatiile.

hopeful a scris:

S-ar putea vorbii mult si bine despre Odisea.

mi'ai luat vorba din gura :D cu personajele mitologiei grecesti intentionam sa continui. :D
(prin asta sa nu se inteleaga ca doritorii nu pot scrie si despre altceva ;) )

hopeful a scris:

Ce zici feed? :)

spor la postat :D

08/09/08 01:46

Sword
membru

De ex. ca tot am inceput cu Ulise as putea face o paralela foarte buna cu biserica. Si anume: Sirenele= ispita frumoasa, mieroasa, placuta, atragatoare. Corabia= adunarea, Ulise= noi care participam la acest drum in corabie catre tinta pe care-o dorim. Cand Ulise a avut de-a face cu sirenele el nu a fost destul de puternic sa le infrunte ispita si a fost constient de asta. Singur n-ar fi avut taria sa nu cada in plasa lor, de aceea a rugat pe fratii lui sa-l lege pur si simplu de catargul corabiei. Este un prototip minunat de om constient de slabiciunea lui, dar si un om de caracter si intelept. Si dupa cum spune mai departe intamplarea (nu mai stiu exact) toti oamenii(sau mare parte) din corabia lui au pierit inselati de cantecul sirenelor. O concluzie o poate trage de-aici fiecare despre felul cum de multe ori ar trebui sa tratam inselaciunea ispitelor, sau sa procedam cu unele mai grele.

Ultima modificare de Sword (08/09/08 09:39)

08/09/08 09:37

feedback
Moderator

Sword a scris:

De ex. ca tot am inceput cu Ulise as putea face o paralela foarte buna cu biserica. Si anume: Sirenele= ispita frumoasa, mieroasa, placuta, atragatoare. Corabia= adunarea, Ulise= noi care participam la acest drum in corabie catre tinta pe care-o dorim.

aha, am inteles ideea, insa nu cred ca s'ar incadra la acea sectiune.
si explic de ce. cand am gandit si deschis acel topic ("un strop de cultura"), aveam (si am) in vedere transmiterea informatiilor in varianta "oficiala", impersonala, adica lucruri universal valabile in timp si spatiu, cunoscute, recunoscute si incontestabile, si Nu transmiterea informatiilor din punctul meu (sau al altuia) de vedere, si as vrea sa se mentina acest aspect.
de ex, minunile lumii, sint cunoscute si recunoscute in toata lumea, nu e parerea mea, si nu eu le'am numit minuni. eu pot comenta pe baza lor, dar comentariile si parerile mele nu numai ca nu prezinta aceeasi universalitate si recunoastere, dar pot fi usor contestate. nu spun ca n'ar fi interesante comentariile, sau ca n'ar tine de cultura, insa nu fac subiectul topicului.
desigur, daca cineva doreste sa completeze acele date cu noi informatii, e ok.
la fel, a informa si vorbi despre odiseea, iliada, personajele lumii grecesti, de ex, e una, si o pot face in acel topic. a'mi spune eu parerea despre ele, a asocia elemente, a crea o poveste in baza alteia, tine de aria subiectivului si viziunii personale, si n'o mai pot face in acel topic.
sper ca se intelege diferenta la care ma refer. :)
pentru interpretari personale in baza unei opere/lucrari, s'ar putea scrie la "creatii proprii", de ex.

08/09/08 17:31

Sword
membru

Sau s-ar putea deschide un nou subiect. De ex. "personajele din literatura universala si viata noastra religioasa"

08/09/08 21:56

feedback
Moderator

da, subiect cu "personaje celebre" am propus inca de cand am venit in forum (vezi "idei pentru forum", pg 5), si subiectul cred ca va fi in curand, problema e ca trebuie acordata o atentie deosebita si gasita o semnificatie comuna a termenilor.
in sensul ca trebuie sa fie clar pentru toata lumea ce vrem sa spunem prin "personaje".
eu, cand am facut propunerea, prin "personaje" ma refeream si la personalitati (din literatura, tv, stiinta, etc), si la eroii din literatura, film, etc., si nu'i ok.
una e sa vorbesti de shakespeare (autor), si alta e sa vorbesti de "romeo si julieta" (personajele operei), una e sa vorbesti de creanga (autor), si alta e sa vorbesti de harap-alb (personaj din opera), una e sa vorbesti de eminescu, si alta e sa vorbesti de luceafarul.
trebuie facuta clar deosebirea intre autori (persoane care au axistat in realitate) si eroii povestilor lor (care pot fi reali sau imaginari).

analizam, vorbim, ne consultam :)

09/09/08 12:20

Sword
membru

Pai Ulise ii personaj..

09/09/08 20:40

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 25    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la