TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Maica Domnului Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Un personaj biblic omis ca-m de toate noile culte.Un personaj care a tinut in pantecele ei pe Dumnezeu-Om.Un personaj care a profetit .Un personaj care simbolizeaza biserica.Si totusi un personaj omis.Si nu prin sufletul ei(ma refer al biserici) a trecut o sabie despartind biserica in 2?

26/08/08 21:31

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Maria, mama Domnlui Isus, a fost "binecuvântată între femei". Dumnezeu a găsit-o potrivită să-I poarte Fiul în pântece.

26/08/08 22:31

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Dar, eu nu inteleg... De ce se roaga atata lume la ea? In definitiv, nu a fost si ea, tot om? ...Nu a mai avut greseli?

26/08/08 23:23

bairstow
membru

Catolicii o considera fara pacat iar voi o omiteti.Normal ca a fost o fiinta umana care a mai gresit.Dar ce cinste sa porti pe Dumnezeu in tine.Fara indoiala e un lucru extraordinar .Nascatoare de Dumnezeu ne dam seama de acest lucru?

27/08/08 00:51

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

bairstow a scris:

Nascatoare de Dumnezeu ne dam seama de acest lucru?

Ne dam seama. Dar, desi purta Legile scrise de Insusi Dumnezeu, nimeni nu s-a apucat sa se inchine Chivotului. Cand oamenii au inceput sa se inchine sarpelui de arama ridicat din porunca Domnului atunci a fost distrus.

Maica Domnului este vrednica de toata cinstea dar, din nefericire, nu ne poate ajuta cu nimic acum.

27/08/08 00:55

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Catolicii spun ca Maria era fara pacat...ca Isus nu s-ar fi nascut din cineva cu pacate. Erezia asta ar duce la altele si mai si. Daca Maria era fara pacat, inseamna ca si cine a nascut-o pe ea ar fi tot fara pacat...si asa mai departe. Asta ar duce in final la fazele cu Codul lui Davinci, templieri...etc. La un grup de oameni prin a caror spita s-a nascut Isus si care duc mai departe "secretele" familiei...blabla...La ce se poate ajunge din prea mult zel..

27/08/08 08:40

simona
membru

Deci... Mie, a te inchina unei persoane, care, a avut pacat-ca asta e sigur, din moment ce a fost simplu om, mi se pare... in van. Ce folos am daca ma rog nu stiu carui sfant, mort de n'jde ani. Nu e Isus singurul mijlocitor? ...Sa imi zica mie, cine are nevoie de mai mult decat Isus!

27/08/08 08:59

Magdy
membru

bairstow a scris:

...Un personaj care simbolizeaza biserica....

Eu nu sunt de acord cu afirmaţia asta. Biserica o reprezintă credincioşii. Biserica este Mireasa Domnului Isus.

Să scoatem din Biblie referirile la Maica Domnului Isus.

Galateni 4:4,5 Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.

Matei 1:18 Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt.

Luca 1:28 Îngerul a intrat la ea, şi a zis: "Plecăciune, ţie, căreia ţi s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei!"
Luca 1:29 Tulburată foarte mult de cuvintele acestea, Maria se întreba singură ce putea să însemneze urarea aceasta.
Luca 1:30 Îngerul i-a zis: "Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu.
Luca 1:31, 32 Şi iată că vei rămâne însărcinată, şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. El va fi mare, şi va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt;

Luca 1:34,35 Maria a zis îngerului: "Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?" Îngerul i-a răspuns: "Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu."

Luca 1:46 Şi Maria a zis: "Sufletul meu măreşte pe Domnul,
Luca 1:47 şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu,
Luca 1:48 pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale.

[ Dovadă că şi ea, mama Dmnului, avea nevoie de mântuirea pe care Fiul ei o dă.]

Şi mai sunt şi alte referiri în Biblie.

27/08/08 10:50

Magdy
membru

anomis a scris:

... Mie, a te inchina unei persoane, care, a avut pacat-ca asta e sigur, din moment ce a fost simplu om, mi se pare... in van. ....

Chiar este în van. Şi Cuvântul interzice inchinarea la fiinţe omeneşti.

Când Pavel şi Barnaba s-au dus în Cetăţile Liconiei, oamenii de-acolo  i-au făcut zei şi vroiau să le aducă jertfă. Ce le-au spus cei doi? Iată în Faptele apostolilor 14:15

"Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta? Şi noi suntem oameni de aceeaşi fire cu voi; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceţi de la aceste lucruri deşarte la Dumnezeul cel viu, care a făcut cerul, pământul şi marea, şi tot ce este în ele."

La fel a zis şi Petru în casa sutaşului Corneliu: Faptele apostolilor 10:25,26

Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieşise înainte, s-a aruncat la picioarele lui, şi i s-a închinat. Dar Petru l-a ridicat, şi a zis: "Scoală-te, şi eu sunt om!"

În Apocalipsa 22:8,9 găsim că nici măcar îngerilor nu avem voie să ne închinăm.

"Eu, Ioan, ....m-am aruncat la picioarele îngerului, ... ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

La fel şi în capitolul 19:10:

"Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!"

Niciunde în Biblie nu am găsit scris că Maria ar fi mai presus decât alte fiinţe omeneşti şi chiar îngereşti.

27/08/08 11:14

bairstow
membru

Luca 1:28 Îngerul a intrat la ea, şi a zis: "Plecăciune, ţie, căreia ţi s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei!"
Ce parere ai despre plecacinue, Magdy???Cine minte ca noi ortodoxii ne inchinam la Maica Domnului??Cei care va gadila urechile cu predici dar nu scriu carti ca sa aiba cum sa modifice mereu ce a ce spun???
Si in ioancap1 versetul48 Maria spune:ma vor ferici toate generatiile.Dar voi unde a-ti fost cel putin pana in secolul 16???Si cum o fericitii?CA nu aveti un cantec cu ea.
In apocalipsa cap 12 nu reprezinta Maica Domnului biserica?

Ultima modificare de bairstow (27/08/08 21:51)

27/08/08 21:50

Magdy
membru

bairstow a scris:

Ce parere ai despre plecacinue, Magdy???

Cuvântul "plecăciune" era salutul obişnuit al timpului acela. Nu reprezintă o dovadă de închinare la Maria.

În Matei 2:11, magii care au venit nu s-au închinat Mariei, cu pruncului.
"Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ, şi I s-au închinat."

27/08/08 22:53

+Archangel+
Moderator

In Luca 1:28 cuvantul care este tradus prin "Plecaciune" este chairO. Acesta inseamna bucura-te sau era folosit ca formula de salut.
http://www.searchgodsword.org/lex/grk/v ... umber=5463

Ca traducatorii ortodocsi au vrut sa indoaie sensul cuvantului in alta directie asta e alta discutie.

In ceea ce priveste Apocalipsa 12 desi interpretarile variaza cea mai corecta mi se pare aceea ca femeia este Israelul si nu Maria sau Biserica.

27/08/08 23:12

bairstow
membru

Oricum ti-am scris ca nimeni nu se inchina Sfantei Maria.SI oricum cum se facea inchinarea inainte daca tot o luam asa ad literam?

Ingerul a intrat la ea, şi a zis: "Plecăciune, ţie, căreia ţi s'a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvîntată eşti tu între femei!"Asta am luat-o de la voi.
Iar faceti afirmatii nefondate?Dar cum de la chip a-ti tradus icoana?Icoana care pe vremea lui Ioan nu exista ca termen???

27/08/08 23:12

simona
membru

bairstrow a scris:

Oricum ti-am scris ca nimeni nu se inchina Sfantei Maria.

Hai mai, ca daca n-am vzut n'spe mii de carti cu rugaciuni catre Maria. Mi se pare, asa cum am mai zis, absurd, sa pui un alt mijlocitor la Dumnezeu, cand exista Isus.
Cum ziceti voi?"Ii dam cinste." Si in ce consta cinstea asta? Asa, ca fapt divers.

Ultima modificare de anomis (27/08/08 23:22)

27/08/08 23:22

+Archangel+
Moderator

Eu ti-am zis cum e in original. Acum tu faci cum crezi. Desi la noi e tradus asa se pare ca intelesul se pastreaza din moment ce nimeni nu-i face plecaciuni Mariei

Pai si icoana nu e sinonim cu chip sau reprezentare? Oricum, nu asta e versetul pe care ne bazam cand vorbim impotriva inchinarii la icoane sau, cel putin, nu asta ar trebui sa fie. Deci eu n-am nicio problema cu ce cuvant se foloseste (chip, icoana sau reprezentare).

27/08/08 23:23

bairstow
membru

Rugaciunea nu inseamna inchinare.Fiind inviata de Iisus, Sfanta Maria se poate ruga pentru noi la Domnul Iisus.Cum m-as duce la un preot sau un pustnic si i-as spune sa ma pomeneasca pe mine si familia mea in rugaciunile lui.Totusi de ce nu o binecuvantati pe Sfanta Maria?Sau cum o faceti?Sau de ce Maria zice toate neamurile dar voi a-ti aparut de curand?
Inre noi si Dumnezeu exista cei drept un singur mijlocitor. Dar intre noi si Iisus?Sau de ce se spune ca Sfintii vor judeca lumea?Nu o judeca Iisus?Sau in alt loc:Vi sa dat toata puterea .

27/08/08 23:33

+Archangel+
Moderator

Maria a fost inviata de Isus?! Asta unde mai scrie?

bair, hai ca m-ai facut sa rad. Cum adica ce mijlocitor e intre noi si Iisus? Da' ce, Iisus e vreun bau-bau de avem nevoie de intermediari? Dar intre intermediarul dintre noi si Iisus nu mai trebuie sa avem un intermediar? Si tot asa.

27/08/08 23:38

simona
membru

bairstrow a scris:

Rugaciunea nu inseamna inchinare.

A, nu? Dar ce e?

bairstrow a scris:

Fiind inviata de Iisus, Sfanta Maria se poate ruga pentru noi la Domnul Iisus.

Acu' ca tot ai zis asta, sa stii ca ma gandesc bine sa incep sa ma rog la strabunica mea, ca si ea era mantuita. E mai aproape, daca stai sa vezi lucrurile asa, deci... Ai dreptate. O sa ma rog lu' buna, sa imi puna o pila, sa se dea pe langa Domnul. Sa nu imi zici ca e absurd, ca te contrazici singur.

27/08/08 23:39

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

bairstrow a scris:

Rugaciunea nu inseamna inchinare.

Ce crezi tu ca ineaamna inchinarea??

P.S: m-ai facut sa rad :)

27/08/08 23:42

+Archangel+
Moderator

bair, ziceai rugaciunea nu inseamna inchinare. Ia uite ce am gasit:

Cuprins sunt de tulburarea valurilor
si de furtuna pãcatelor.
Dar tu, maicã, mântuieste-mã acum si mã scoate
la limanul dumnezeiestii pocãinte.

[Canonul mare al Sf. Andrei Criteanul]

Se pare ca nu numai va inchinati dar, mai nou, are si prerogativele lui Hristos. Poate mantui.

27/08/08 23:56

bairstow
membru

Daca facem rugaciunea Tatal nostru il omitem pe Iisus?Daca il respectam pe Iisus dar nu si biserica sa, oare il mai respectam?Uitandu-ma in dictionar, rugaciunea nu are nici o treaba cu inchinarea...

+Archangel+ a scris:

bair, ziceai rugaciunea nu inseamna inchinare. Ia uite ce am gasit:

Cuprins sunt de tulburarea valurilor
si de furtuna pãcatelor.
Dar tu, maicã, mântuieste-mã acum si mã scoate
la limanul dumnezeiestii pocãinte.

[Canonul mare al Sf. Andrei Criteanul]

Se pare ca nu numai va inchinati dar, mai nou, are si prerogativele lui Hristos. Poate mantui.

Nu sunt teolog sa stiu totu , totusi:1Sfintii judeca lumea2traducerea e eronata(miluieste-ma)3 ne fiind scriere biblica autorul a gresit.4Celor care le veti ierta pacatele le voi ierta si eu (sau cam asa ceva)

Ultima modificare de bairstow (28/08/08 00:14)

28/08/08 00:09

+Archangel+
Moderator

bairstow a scris:

Daca facem rugaciunea Tatal nostru il omitem pe Iisus?

N-ai cum sa te rogi Tatalui daca nu esti acoperit de sangele purificator al lui Iisus. Dumnezeu este sfant si inaintea Lui nu poate sta nimic intinat. Dar prin jertfa Lui Iisus suntem spalati de intinarea noastra si facuti sfinti.

bairstow a scris:

3 ne fiind scriere biblica autorul a gresit.

Multumesc.

Sfintii care vor judeca lumea sunt crestinii. Nu sunt crestini sfinti si crestini nesfinti. Daca esti crestin atunci esti si sfant. Iar daca nu esti sfant nu esti nici crestin. Aici vorbesc din punctul de vedere al jertfei mantuitoare si sfintitoare a lui Hristos.

28/08/08 00:18

bairstow
membru

+Archangel+ a scris:

Sfintii care vor judeca lumea sunt crestinii. Nu sunt crestini sfinti si crestini nesfinti. Daca esti crestin atunci esti si sfant. Iar daca nu esti sfant nu esti nici crestin. Aici vorbesc din punctul de vedere al jertfei mantuitoare si sfintitoare a lui Hristos.

Daca Duhul lucreaza in tine de ce gresesti?Sau esti infailibil?Atunci de ce sunt asa de multe culte diferite?

28/08/08 00:24

+Archangel+
Moderator

Ia mai citeste o data ultima propozitie. Ca am facut o delimitare. ;)

28/08/08 00:30

bairstow
membru

Sunt oameni care sunt sfintiti de Dumnezeu si fac minuni.Ei nu sunt declarati sfinti cat sunt in viata deoarece pot gresi.Odata morti trupeste ei sunt inviati de Dumnezeu si devin sfintii.De aceea chiar daca unii sunt declarati sfintii ei au avut greselile lor cat au fost in viata pe pamant.Deci ce ai scris tu (aproximativ?) e adevarat.
Totusi de ce nu raspundeti la intrebare:Cum aratati voi ca o binecuvantati pe Maica Domnului cand nu aveti nici un cantec despre ea.Cand aici pe forum daca nu deschideam eu subiectul despre ea, voi oricum nu l-ati fi deschis.Si stai sa te gandesti ca in mod normal e al 2-lea mare om dupa Iisus.Caci unii l-au vazut dar ea l-a purtat pe Dumnezeu.Si a fost prezenta si la rastignire.
E ca si cum ai spune noi o binecuvantam pe Maica Domnului printr-o ignoranta totala.Sau noi credem in Iisus dar nu credem ca a avut grija de biserica lui.Sau, predicatorii de azi sunt mai buni ca apostolii.Caci dupa nici 100 de ani predica lor a fost de pomana pentru acei oamenii acei crestini dedandu-se la elemente pagane.Vezi si cele 7 biserici din Apocalipsa.

Ultima modificare de bairstow (28/08/08 07:49)

28/08/08 07:36

Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la