TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Reluestera...vezi ca ai scris 4 mesaje consecutive si te iau adminii la bataie :D Trebuia sa dai pe "modificati" si sa continui in acelasi mesaj ;)

Ultima modificare de Sword (15/09/08 10:19)

15/09/08 10:19

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
2.a:a. De ce sa lucrezi la largirea Imparatiei lui Dumnezeu?
Asa a poruncit Isus
MAT 28:18 Isus S'a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: ,,Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamint.
MAT 28:19 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh.
MAT 28:20 Si invatati-i sa pazeasca tot ce v'am poruncit. Si iata ca Eu sint cu voi in toate zilele, pina la sfirsitul veacului. Amin.

Suntem madulare in Trupul Lui
1COR 12:12 Caci, dupa cum trupul este unul si are multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sint mai multe, sint un singur trup, -tot asa este si Hristos.
1COR 12:13 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr'un singur Duh.

b.Cum sa lucrez la largirea Imparatiei lui Dumnezeu?
Prin darul Duhului Sfant
1COR 12:4 Sint felurite daruri, dar este acelas Duh;
1COR 12:5 sint felurite slujbe, dar este acelas Domn;
1COR 12:6 sint felurite lucrari, dar este acelas Dumnezeu, care lucreaza totul in toti.
1COR 12:7 Si fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altora.

3.a:Mostenirea vietii vesnice impreuna cu Isus
ROM 8:17 Si, daca sintem copii, sintem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu, si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El.

b.Mostenirea vietii vesnice in Ierusalimul ceresc
APOC 21:10 Si m'a dus, in Duhul, pe un munte mare si inalt. Si mi-a aratat cetatea sfinta, Ierusalimul, care se pogora din cer dela Dumnezeu,
APOC 21:11 avind slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatra prea scumpa, ca o piatra de iaspis, stravezie ca cristalul.

c.Mostenirea vietii vesnice la locasul pregatit
IOAN 14:1 Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine.
IOAN 14:2 In casa Tatalui Meu sint multe locasuri. Daca n'ar fi asa, v'as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.
IOAN 14:3 Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sint Eu, sa fiti si voi.
IOAN 14:4 Stiti unde Ma duc, si stiti si calea intr'acolo.``

astept comentarii pe http://redgriguta.blogspot.com/

15/09/08 10:22

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
heeeeei, reluestera, tu doar vorbesti nu si asculti????

15/09/08 10:24

Sword
membru

Pare bine documentat... da aici se mai asteapta si raspunsuri. Nu vorbim singuri. Si eu puteam cita "biblia" si gatam cu tot. Ia-o incet frate

15/09/08 10:26

reluestera
membru

si discuta despre bis si eu am dat o definitie, care e problema?

15/09/08 10:27

Sword
membru

Ai postat prea mult si concomitent. Ai rabdare sa se si raspunda la asta. Daca te-ai uita prin tot forumul ai vedea ca deja s-a discutat despre multe aspecte din ce ai scris tu. Si despre daruri, si despre Duh, si chemare...etc.

Ultima modificare de Sword (15/09/08 10:31)

15/09/08 10:29

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

reluestera a scris:

si discuta despre bis si eu am dat o definitie, care e problema?

da, dar ai dat o definitie in 4 mesaje consecutive, in loc de unul singur :) problema este ca atunci cand se scrie un mesaj, si ulterior se realizeaza ca se vrea a fi completat, nu se foloseste butonul "modificati", ce apare in dreapta fiecarui mesaj, cu ajutorul caruia se adauga mesajului initial ceea ce se doreste a completa. :)
spor la butonat :)

15/09/08 12:06

reluestera
membru

ok, alta data o sa fiu mai atent.

15/09/08 15:39

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ti-am modificat eu mesajele. Data viitoare as dori sa o faci tu. :)

15/09/08 17:22

reluestera
membru

mersi archangel

Biserica este Trupul lui Hristos. Efeseni 1:22-23. Trupul lui Hristos este format din toţi credincioşii începând cu ziua Cincizecimii şi până la momentul Răpirii Bisericii. Înţelegerea conceptului de Trup al lui Hristos comportă două aspecte:

(1) Biserica universală este cea care îi conţine pe toţi cei care au o relaţie personală cu Iisus Hristos. 1 Corinteni 12:13. Vedem deci că oricine crede în Hristos este parte a trupului Său. Adevărata biserică a lui Dumnezeu nu este aşadar o clădire sau o denominaţiune. Biserica universală a lui Dumnezeu este formată din toţi aceia care au primit mântuirea prin credinţa în Iisus Hristos.

(2) Biserica locală este descrisă în Galateni 1:1-2. Vedem aici că în provincia Galatiei existau mai multe biserici, ceea ce noi numim biserici locale. Biserica ortodoxă, catolică, luterană, evanghelică, baptistă etc., niciuna dintre acestea nu este BISERICA, aşa cum este definită ea în Biblie ca biserica universală – ci mai degrabă poate fi o biserică locală. Biserica universală este compusă din toţi aceia care au crezut în Hristos şi au primit mântuirea. Aceşti membri ai bisericii de pe tot pământul trebuie să caute comuniunea şi creşterea spirituală în bisericile locale.

Ultima modificare de reluestera (15/09/08 20:26)

15/09/08 20:17

reluestera
membru

este atat de importanta biserica pentru nu crestin care cauta maturizarea spirituala?

16/09/08 15:29

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
"Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească , în frîngerea pînii, şi în rugăciuni." Fapte 2:42

Si nu numai asta. Daca aici nu putem functiona impreuna, invatand sa iertam si sa crestem impreuna, sa ne ajutam, ce vom face acolo Sus, ma intreb eu? Vom fii diferiti si acolo, desigur coordonatele vor fii altele, insa totusi...

Pe langa asta sprijinul reciproc si sentimentul ca "Nu sunt sigur pe lumea asta!" sau "Totusi se poate!" este de un real folos in momentele mai grele, inevitabile in viata oricarui crestin.

Ultima modificare de UnderZero (16/09/08 15:41)

16/09/08 15:40

Sword
membru

Cred ca-i la fel de importanta cat este ptr. un sportiv clubul din care face parte. Ptr o performanta mare in domeniul practicat are nevoie de dascali, antrenori, lectii, competitii, chiar si adversari...etc. La fel si biserica(ma refer la cele institutionalizate), este locul in care ne antrenam, invatam, ajutamk, dezvoltam, etc..Eu zic ca avem nevie de asta.

Ultima modificare de Sword (16/09/08 15:41)

16/09/08 15:41

reluestera
membru

si totusi biserica a scazut draatic in ochii romanilor in ultimii ani, indiferent de ce cult sunt, oare care este motivul? am si graficul daca-l vreti
si este o problema interstatala chiar.

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 15:52)

16/09/08 15:51

Sword
membru

Nu-i nevoie de grafic fiindca se poate observa si fara :) A decazut din foarte multe motive, si nu numai la noi. Mentalitatea nihilista, materialista, consumatorismul, toate ofertele lumii si libertatea la ele, sunt cateva din lucruri.. altele?

16/09/08 15:55

reluestera
membru

se implineste cuvantul Domnului negresit.

16/09/08 16:02

UnderZero
membru

La ce te referi cand spui ca a scazut dramatic? Ca nu-i dau importanta? Avand in vedere vremurile in care traim - nici nu ma mir! Acum - faptul ca 90% dintre romani se afla pe ceva lista de membri nu are neaparat legatura cu realitatea.
Insa, mai exista partasie si inca mai exista copii ai Domnului.

16/09/08 16:04

reluestera
membru

daca anul trecut un procent de 87% puneau biserica pe primil loc la incredera acum nu depaseste 65% acelas grafic al increderii.
si cel mai bine vad acest lucru in biserica noastra.

Ultima modificare de reluestera (16/09/08 16:39)

16/09/08 16:38

UnderZero
membru

Mda, intre timp au meditat probabil la acest lucru :). Increderea in biserica era de multe ori "automata", fara prea multe ezitari. Mai nou, devine din ce in ce mai clar ca tot oameni o compun, deci pacatosi. Si, luand in considerare perceptia de pana acum a oamenilor biseicii (de catre enoriasi): infailibili, ale caror sfaturi trebuie luate ca litera de lege - parerea oamenilor referitoare la increderea ce trebuie acordata bisericii s-a mai schimbat.

Nu cred ca e rau, neaparat. Incredere totala trebuie acordata doar Domnului. Iar crestinii cu numele nu stiu daca ajuta la cresterea spirituala a copiilor lui Dumnezeu.

Ultima modificare de UnderZero (16/09/08 16:50)

16/09/08 16:50

reluestera
membru

de ajutat, nu ajuta, dar de stricat...

16/09/08 16:59

UnderZero
membru

Da, dar din pacate asta ... Traim ultimele zile. Daca Isus a considerat ca sfarsitul e aproape, apai noi acum....Pe langa asta, Neamurile se vor impietri, nu? Cuvantul Lui se implineste.
Totusi: mai exista biserici, mai exista partasie :). Chiar daca nu in 100% din biserici, totusi exista!

16/09/08 17:03

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
Ce parere aveti despre directia spre care o ia biserica?...ce parereaveti despre implicarea ei in jocurile politice, despre desfasurarea programelor, despre activitatea crestina, despre impactul bisericii la ora actuala?

Spunea un prieten ieri: "biserica e un port unde ancoreaza corabiile venite din furtuna pentru adapost/reconditionare"....mai e asa, sau biserica a devenit un cimitir de corabii invechite?

25/02/09 11:30

Site web  
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Ma tem ca activitati despre politica si alte chestii in biserica mi sa pare grav. Pentru ca in biserica vi sa fi inaintea Lui Dumnezeu, vi sa te unesti cu madularele Lui Isus in inchinare, lauda... in asa fel toti uniti facem voia Lui... vi sa ne impartasem uniti in prezenta Lui.
Insa daca face lucruri de politica si alte chesti in biserica sau mai bine zicem in Casa de rugaciune.. e grav.

Oare acelea jocuri si alte activitati in acest mod... nu pot sa fie facute in alt timp sau loc.

Biserica e ce o faci tu. De la tine incepe in primul rand, nu trebuie neaparat sa te gandesti la alti dar tu ca copil a-Lui poti sa faci diferenta.

Ultima modificare de livu2day (25/02/09 12:52)

25/02/09 12:52

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
vedeti si la : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=920 ;)

25/02/09 12:54

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
april, ma refeream al implicarea bisericii ca organizatie in jocurile politice, sustinerea anumitor candidati de la amvoane contra cost si etc. nu despre crestinulc a individ implicat in viata politica :). Daca totusi crezic a se potriveste mai bine acolo...discutam acolo despre asta, eu am integrat-o intre alte intrebari legate de biserica.

25/02/09 13:00

Site web  
Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la