|
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Este interesant ca niciunul dintre pescari, sau vamesi, sau altii "mediocri" nu a fost folosit de Dumnezeu pentru o lucrare asa de vasta cum a fost folosit Apostolul Pavel. De ce? Pentru ca el a perseverat in ceea ce a primit de la Dumnezeu!
Ultima modificare de MRU (20/07/09 15:36)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
20/07/09 14:53
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
E prin Har sau prin perseverenta ta? Secretul lui Pavel: Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine pentru mine.
|
|
20/07/09 17:48
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
E har si perseverenta, dupa cum zicea apostolul: "fac totul pentru evanghelie, ca sa am parte de ea" !
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
20/07/09 22:55
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Si restul nu au facut la fel?
|
|
21/07/09 09:07
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
De fiecare dată când îl legau pe Pavel de un paznic, paznicul era mântuit mai apoi!
|
|
06/08/09 13:01
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Poti da si niste referinte?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
06/08/09 14:39
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
zambezi a scris:
Eu cred că țepușul în carne avea rolul de a-i aduce aminte lui Pavel că era dependent de Dumnezeu. Că fiecare pas pe care-l făcea nu-l făcea prin puterea lui ci a Domnului. Astfel Pavel, datorită acelei boli vedea în fiecare clipă că Domnul era cu el, deoarece altfel nu ar fi putut face un singur pas. Cel mai bine s-ar potrivi aici o boală care te ține nemișcat sau una de vedere. Pavel nu era ținut la pat, mai rămâne boala care afecta vederea.... |
Interesant că săptămâna trecută discutam (discuţii libere) la biserică despre ţepuşul lui Pavel. Şi un frate a spus la fel, că ţepuşul consta în pierderea vederii,nu de tot, ci doar parţial. Şi a venit cu versetele de mai jos:
Galateni 4:13 Dimpotrivă, ştiţi că, în neputinţa trupului v-am propovăduit Evanghelia pentru întâia dată. 1Cor 2.3; 2Cor 11.30; 2Cor 12.7-9; Gal 1.6; Galateni 4:14 Şi, n-aţi arătat nici dispreţ, nici dezgust faţă de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu; dimpotrivă, m-aţi primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe însuşi Hristos Isus. Galateni 4:15 Unde este dar fericirea voastră? Căci vă mărturisesc că, dacă ar fi fost cu putinţă, v-aţi fi scos până şi ochii şi mi i-aţi fi dat.
De aici a dedus dânsul că Pavel avea probleme cu vederea. Deşi expresia ar putea fi şi la figurat spusă, ca ceva de genul "mi-e drag ca lumina ochilor".
Ultima modificare de Magdy (19/04/12 14:19)
|
|
06/03/10 16:25
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Magdy a scris:
De aici a dedus dânsul că Pavel avea probleme cu vederea. |
si eu tot asa cred ca avea probleme cu vederea. Dar ma gandesc ca i se trage de la convertire, de la lumina aia orbitoare [mai, eu sper sa nu aberez ca sunt putin distrata]. Ma mai gandesc ca la unele epistole el dicta si scria numai urarea de sanatate din aceeasi cauza.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
06/03/10 17:33
|
|
RainSong
membru
|
|
Citind Faptele Apostolilor, am [re]observat ca Pavel are mult tupeu. Probabil ca asta e unul si poate principalul motiv pentru care il alege Dumnezeu, in vremea aia de prigoniri si probleme trebuia sa se ridice unul ca el.
S-a bucurat de niste avantaje - cunostea bine sistemul, fiind fost fariseu si elev al invatatului ala [nu-i mai stiu numele] , avea cetatenia romana de care a profitat, stia cum sa se adreseze oamenilor si banuiesc ca era bun orator. Pe baza primelor avantaje a cerut judecata Cezarului si a comentat atunci cand a fost inchis, nevrand sa plece pana nu i se dau explicatii.
Un punct bun e ca ravna care o avea pentru prigoniri i-a ramas, de asta nu ii era frica sa mearga la Ierusalim de exemplu, desi avuse profetia cu legatul in lanturi. Probabil era intarit de ideea ca el la randul lui a prigonit si "isi merita soarta", ma gandesc ca avea ceva remuscari.
Acum 1 an citisem niste epistole de ale lui si am ramas cu impresia ca e constient de statutul lui important si nu i-ar strica putina smerenie, insa nu mai stiu exact ce am citit, deci nu pot dezvolta 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/04/10 17:24
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
RainSong a scris:
Probabil era intarit de ideea ca el la randul lui a prigonit si "isi merita soarta", ma gandesc ca avea ceva remuscari.
|
Eu cred ca nu avea remuscari. Nu traia trecutul , ci prezentul. El zicea: "Am slujit lui Dumnezeu avand constiinta curata..." Desi gresit educata, la inceput, el nu lucra contra cugetului sau.
Cand a primit o noua lumina si-a dat seama ca trebuie sa facaltceva, si a continuat sa-si respecte constiinta.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/11/11 20:51
|
|
RainSong
membru
|
|
Mie nu imi place Pavel. E asa, cam contradictoriu si greu de inteles: la carnea jertfita idolilor, la tinuta femeii, la despartirea in casatorie - adica de la el se trag multe interpretari total diferite astazi. Si eu ma gandesc ca le zice de mai multe ori destinatarilor ca va veni Domnul pana sa nu moara toti .. oare nu mai credea si alte chestii gresit? Daca era in zilele noastre, cred ca era pe la charismatici, eu asa am dedus ) Oricum, pe de alta parte, multe biserici din ziua de azi ar avea nevoie de el, sa le zica direct de la amvon la obraz, s-ar trezi multi desi s-ar ofensa.
Ultima modificare de RainSong (07/02/12 12:28)
|
|
07/02/12 12:27
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Mie mi se pare interesant la Pavel faptul ca si-a asumat ceea ce predicat, adica de multe ori spunea "va spun eu, nu Domnul".Practic isi lua aspura lui responsabilitatea daca se intampla sa fie gresit ce a spus, mai ales la fazele cu casatoria.Nu cum sunt unii azi, care isi impun propriile pareri cu pretentia ca asa a spus Dumnezeu.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
07/02/12 13:21
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Bine ai reveni iti zic si eu mototey (desi eu sunt oarecum mai nou pe aici).
Carismatic inseamna sa ai un anume dar de la Dumnezeu ori se incadreaza in acest termen mai multe (ma gandesc la cele insiruite de Pavel in 1Corinteni 12:8-10 12;28 Efeseni 4:11)?
Ultima modificare de Oblio (18/04/12 12:41)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
18/04/12 10:48
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
Mersi, Oblio!
Charisma (sau Charismata) este folosit in Noul Testament de mai multe ori, si are intelesuri diferite. Iata cateva dintre ele:
- daruri ale harului (Rom 1:11) - harul si iertarea lui Dumnezeu (Rom 5:15, 16) - daruri care pot fi exersate in jurul bisericii (aici intra listele la care faci referire, plus Romani 12:6-8) - salvarea venita de la Dumnezeu intr-o situatie dificila (2 Corinteni 1:11)*
Deci, se poate spune ca se refera SI la aceste daruri ale Duhului. In ansamblu, la toate, nu la anumite daruri specifice...
*Nota: Informatiile sunt preluate din cartea lui William Barclay, 'Analiză semantică a unor termeni din Noul Testament'
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
18/04/12 12:34
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Multumesc! Sa inteleg ca imi confirmi... prin carisma trebuie sa intelegem totalitatea darurilor lui Dumnezeu care sunt trimise credinciosilor spre folosul altora, nu?
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
18/04/12 13:04
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Deshideti un subiect nou despre carismatici 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/05/12 21:13
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
jezzy a scris:
Mie mi se pare interesant la Pavel faptul ca si-a asumat ceea ce predicat, adica de multe ori spunea "va spun eu, nu Domnul".Practic isi lua aspura lui responsabilitatea daca se intampla sa fie gresit ce a spus, mai ales la fazele cu casatoria.Nu cum sunt unii azi, care isi impun propriile pareri cu pretentia ca asa a spus Dumnezeu. |
Pai, si astazi sunt oameni care isi asuma ce fac si ce spun. Asta e normalitatea. Pavel era un model in aceasta privinta. Un model pentru noi, dar si un model pentru cei din vremea lui.
Iar atunci cand explica pe baza incredintarii personale, si asta o considera litera de lege; adica nu zicea :daca aveti chef faceti asa , si daca nu aveti chef, nu faceti, pentru ca a avut grija sa completeze: "am si eu Duhul lui Hristos".
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
10/05/12 07:51
|
|
adrian_mihai
membru
Inregistat: 23/06/12
|
|
Nimic din ce a spus Pavel nu a trecut de "cernerea" Duhului Sfant, ca sa zic asa.
“Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire”.
Putem sta linistiti si sa credem ca tot ce a lasat scris Pavel este sub inspiratia Duhului.
Pavel a fost considerat un crestin radical chiar si de tovarasii lui de slujba. El avea doar asta in mintea si inima lui : Isus Hristos.
|
|
23/06/12 20:43
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
cine se ia de APOSTOLUL PAVEL se ia de mine. iubesc toti APOSTOLII dar pe PAVEL. punct. nu discut. nu ma facti sa scot sabia precum PAVEL inainte de a fi crestin. Acest om, este diferit de toti apostolii. El omora si prigonea pe crestini. Pana cand l-a cunoscut pe DOMNUL. DOAMNE plang, iarta-ma! Orb, si totusi nu pentru totdeauna. L-a vazut pe DOMNUL! El, un prigonitor al crestinilor. Si totusi, orb, l-a vazut pe DOMNUL. Un orb vede! Amazing! Uimitor! UN ORB VEDE PE DOMNUL! ce orbi putem fi sa nu vedem puterea lui DUMNEZEU! niste prosti orbi. asta suntem. imi e mila.
DACA EXISTA CINEVA CARE DORESTE SA DENIGREZE PE APOSTOLUL PAVEL ROG SA NU O FACA. DACA TOTUSI VREA SA O FACA SA VB CU MINE.
PAVEL - APOSTOL DE LA DUMNEZEU
Ultima modificare de giany (27/07/13 06:26)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/07/13 06:00
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|