TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Saul - Pavel Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
... este una din cele mai controversate persoane ale Noului Testament si cred ca putem invata foarte multe lucruri importante in viata... astept mesajele voastre... haideti sa abordam si acest personaj si sa vedem ce putem invata de la el...:)

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

20/08/08 07:42

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Dumnezeu i-a spus lui Anania despre Pavel aşa: "...el este un vas, pe care l-am ales, ca să ducă Numele Meu înaintea Neamurilor, înaintea împăraţilor, şi înaintea fiilor lui Israel." Faptele apostolilor 9:15

Scriitorul C.A.Fox a scris despre marele apostol: "Mai multe calităţi, aparent contradinctorii, au fost puse împreună de Dumnezeu pentru a împleti fiinţa lăuntrică a lui Pavel. Prin experienţa lui personală, el combină cunoştinţe nemijlocite din cele trei sfere sociale care-i împărţeau pe oamenii din vremea lui. A fost ales din cea mai îngustă sectă a iudaismului. Ca Fariseu, cunoştea legalismul evreu pe dinăuntru şi pe dinafară. A fost scos dintr-un mediu îmbibat cu cea mai aleasă cunoştinţă a culturii greceşti , căci şi-a trăit anii formării lui întrunul dintre cele mai importante centre de educaţie helenistrică, Tarsul Ciliciei, şi şi-a însuşit temeinic eleganţa literaturii greceşti. Mai mult, încă de la naştere, s-a bucurat de privilegiile multiple ale celuzi cu cetăţenia Romană."

   Iudaismul lui Pavel a fost înfrânt de întâlnirea faţă-n faţă cu Domnul Isus. El a devenit cel mai potrivit vas care să prezinte evreilor pe Isus ca fiind Mesia, Cel aşteptat să vină ca Izbăvitor.

Ultima modificare de Magdy (26/08/08 21:19)


26/08/08 21:16

   
maria-carmina
membru

Locatie: brasov, romania
Inregistat: 04/09/08
Pavel calatoreste spre Damasc cu nerabdarea unui vanator pe urmele prazii, cu gandul de ai distruge pe ucenici si pe cei ce-l urmau pe Isus.el este inconjurat de o lumina puternica si din momentul acela la urmat pe Dumnezeu fara nici un comentariu si ce e mai important la urmat din toata inima....wow ce minunat lucreaza Dumnezeu.el uita motivul din cauza caruia gonea pe drumul spre Damasc si accepta sa-l slujeasca pe Dumnezeu toata viata pana isi sfarseste alergarea.

_______________________________________
Adevarata libertate o are cel ce este inlantuit in Hristos!!

05/09/08 20:28

   
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
" Unii, este adevarat , propovaduiesc pe Hristos din pizma si din duh de cearta; dar altii din bunavointa. Acestia din urma lucreaza din dragoste ca unii care stiu ca eu sint insarcinat cu apararea Evangheliei; cei dintai, din duh de cearta vestesc pe Hristos nu cu gand curat, ci ca sa mai adauge un necaz la lanturile mele. Ce ne pasa ? Oricum: fie de ochii lumii lumii, fie din toata inima, Hristos este propavaduit. Eu ma bucur de lucrul acesta si ma voi bucura" Filipeni 1.15-18

Imi place mult de Pavel. Parca ar fi un " fanatic" ( in sensul bun al cuvantului), nu ii pasa cum e marturisit Hristos caci atata timp cat asta se intampla, el o sa se bucure de lucrul asta. Si asta imi spune despre Pavel ca el permanent era atent la fiecare ocazie ce-o avea pentru a spune si altora despre Dumnezeu si e ceva fantastic ptr. ca daca am materializa fiecare oportunitate ce-o avem, am incepe sa vorbim cu multa lume... nu doar sa ne rugam ptr. oameni ori sa cautam si sa concepem programe de evanghelizare, si totodata cred ca ar fi benefic si ptr. noi, caci ne-ar ajuta mult sa crestem in relatia cu El.


_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

27/12/08 11:11

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Galateni 1:11 Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obârşie omenească;
Galateni 1:12 pentru că, n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.
Galateni 1:13 Aţi auzit, în adevăr, care era purtarea mea de altădată, în religia Iudeilor. Cum, adică, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu, şi făceam prăpăd în ea;
Galateni 1:14 şi cum eram mai înaintat în religia Iudeilor decât mulţi din neamul meu, de o vârstă cu mine. Eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoşeşti.


Deci zice caci Evanghelia care a propovaduieste nu este de la el ci este de la Domnul care a descoperito Domnul. Mai zice ca si ingeri asteapta ca tainele care le descopera Pavel prin Duhul sa le afle ei.
Sa mai dau exemple... sunt foarte multe.


2 Corinteni 12:1 E nevoie să mă laud, măcar că nu este de folos. Voi veni totuşi la vedeniile şi descoperirile Domnului.
2 Corinteni 12:4 a fost răpit în rai, şi a auzit cuvinte, care nu se pot spune, şi pe care nu-i este îngăduit unui om să le rostească.
2 Corinteni 12:6 Chiar dacă aş vrea să mă laud, n-aş fi nebun, căci aş spune adevărul; dar mă feresc, ca să n-aibă nimeni despre mine o părere mai înaltă decât ce vede în mine, sau ce aude de la mine.
2 Corinteni 12:7 Şi ca să nu mă umflu de mândrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască, şi să mă împiedice să mă îngâmf.


2 Corinteni 12:10 De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare.

2 Corinteni 7:2 Înţelegeţi-ne bine! N-am nedreptăţit pe nimeni, n-am vătămat pe nimeni, n-am înşelat pe nimeni.
2 Corinteni 7:3 Nu spun aceste lucruri ca să vă osândesc, căci am spus mai înainte că sunteţi în inimile noastre pe viaţă şi pe moarte.


1 Corinteni 11:1 Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos

1 Corinteni 7:40 Dar, după părerea mea, va fi mai fericită dacă rămâne aşa cum este. Şi cred că şi eu am Duhul lui Dumnezeu.


1 Corinteni 3:1 Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos.


Romani 2:16 Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Deci dupa Evanghelia lui Pavel care a fost prin Isus o sa fie judeca, ceva tainic!!
Frumos a a proslavit Domnul Numele Lui prin Pavel.

1 Corinteni 15:1 Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas,
1 Corinteni 15:2 şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.
1 Corinteni 15:3 V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi;
1 Corinteni 15:4 că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi


Ultima modificare de livu2day (09/01/09 20:55)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

09/01/09 13:42

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
2 Tesaloniceni 3:14 Şi dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnaţi-vi-l, şi să n-aveţi nici un fel de legături cu el, ca să-i fie ruşine.

Filipeni 3:8 Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos,

Filipeni 3:12 Nu că am şi câştigat premiul, sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.
Filipeni 3:13 Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte,
Filipeni 3:14 alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Filipeni 3:17 Urmaţi-mă pe mine, fraţilor, şi uitaţi-vă bine la cei ce se poartă după pilda, pe care o aveţi în noi.
Filipeni 3:18 Căci v-am spus de multe ori, şi vă mai spun şi acum, plângând: sunt mulţi, care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos.Zis de Petru despre Pavel:
2 Petru 3:15 Să credeţi că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris şi preaiubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui,
2 Petru 3:16 ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles, pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.


Ultima modificare de livu2day (09/01/09 21:23)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

09/01/09 21:01

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

mototey a scris:

... este una din cele mai controversate persoane ale Noului Testament si cred ca putem invata foarte multe lucruri importante in viata... astept mesajele voastre... haideti sa abordam si acest personaj si sa vedem ce putem invata de la el...:)

Eu nu vad nimic controversat la Pavel. Ceea ce vad este doar un om care l-a lasat pe Dumnezeu sa lucreze in viata lui si care l-a slujit pe Dumnezeu cu mult devotament.

Este foarte dificil sa vorbesti despre caracterul lui. As spune chiar imposibil. De ce?! Pentru ca a calcat pe "urmele Lui", pentru ca din eu-ul lui vechi, practic, nu ramane aproape nimic.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

28/05/09 10:21

   
TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
Nici eu nu l-as numi pe Pavel controversat, ci mai degraba impresionant.
Pavel e personajul meu preferat din Biblie, iar in epistolele scrise de el se gasesc mare parte a versetelor mele preferate.
   Ceea ce am admirat la Pavel, a fost faptul ca a stiut cand sa se retraga "M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta." (2Timotei 4:7). Am vazut in zilele noastre foarte multi pastori care pur si simplu nu se pot da la o parte de la conducerea unei biserici(pastori in varsta), chiar daca nu mai sunt in stare sa o conduca (ca si pastor principal). Cred ca fiecare om are o limita a slujirii(vorbesc de varsta) si ar trebui sa stie cand sa se retraga, pentru ca ar fi pacat dupa o viata traita "calcand pe urmele lui Cristos" sa nu il incununeze sfarsitul.


_______________________________________
God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours.
I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus.
Jim Elliot

28/05/09 20:09

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

TheReasonILive a scris:

   Ceea ce am admirat la Pavel, a fost faptul ca a stiut cand sa se retraga "M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta."

Eu nu cred ca la sfarsitul lucrarii sale se referea Pavel aici, ci mai degraba la cel al vietii sale.

Totusi ai spus un adevar: Pavel nu a cautat sa aiba locul intai, ci a implicat si pe altii in lucrare.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

28/05/09 20:17

   
TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
de acord,numai ca sfarsitul vietii e implicit si sfarsitul lucrarii,si el a putut sa le accepte pe amandoua.

_______________________________________
God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours.
I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus.
Jim Elliot

28/05/09 20:30

   
daniel
membru

Locatie: cluj
Inregistat: 01/03/08

MRU a scris:

Este foarte dificil sa vorbesti despre caracterul lui. As spune chiar imposibil. De ce?! Pentru ca a calcat pe "urmele Lui", pentru ca din eu-ul lui vechi, practic, nu ramane aproape nimic.
Eu cred ca ramane ceva ;)  Am vrut sa spun mandria dar nu stiu cat il caracteriza inainte de intoarcerea lui. Se foloseste de totate mijloacele, se da pe el exemplu de multe ori si spre deosebire de majoritatea oamenilor (ma refer si la cei din zilele  noastre) isi recunoaste slabiciunile, asta il caracterizeaza pe un om care face totul pentru Domnul. 

Cum ramane cu mandria ? M-am contrazis ?    " Si ca sa nu ma umflu de mandrie, din pricina stralucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al Satanei, ca sa ma palmuiasca, si sa ma impedece sa ma ingamf." (2Cor.12:7)

Am citit in urma cu ceva vreme si imi amintesc doar ideea, cei care au facut lucrarea care le-a fost incredintata sa priveasca dupa ce au terminat ca si cum nu ar merita nimic, au facut doar ce erau datori sa faca. 

Daca suntem sub calaza Duhului Sfant vom face exact ce vrea EL, zidirea biserici :)


_______________________________________
Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.   1Timotei 1:5

28/05/09 22:03

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Din fericire traducerea din versetu asta e gresita. Pavel nu avea nicio problema de mandrie.

Corect: Si ca sa nu fiu inaltat peste masura, din pricina acestor descoperiri, mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al Satanei, ca sa ma palmuiasca, si sa ma impedece sa fiu inaltat peste masura. (de catre El)


30/06/09 17:15

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
Crezi că un sol al Satanei ar fi constituit un impediment pentru Dumnezeu ca să-l înalțe pe Pavel peste măsură?

30/06/09 18:54

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

Corect: Si ca sa nu fiu inaltat peste masura, din pricina acestor descoperiri. (de catre El)

Dumnezeu inalta pe cine vrea.
Nu era o problema(mandria), ci doar un potential pericol.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

30/06/09 20:07

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Stiti despre ce sol al satanei e vorba acolo? odata ce stiti o sa intelegeti de ce El nu a putut sa il inlature si a spus ca Harul este deajuns.

30/06/09 21:01

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Lamureste-ne tu!

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

30/06/09 21:07

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Tepusul lui Pavel era o partida care il prigonea pe unde mergea si provoca revolta pe oriunde propovaduia, aproape.

08/07/09 21:29

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Versetul vorbeste despre un tepus in carne. Adica trup.

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/07/09 21:32

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Si vorbeste si despre un tepus, adica spine. Clar ca era prigonit si batut in trup.

Nici măcar eleniştii care credeau că ţepuşul e o boală nu puteau să se hotărască în privinţa aceasta. Nu par a avea dovezi convingătoare; altfel, nu ar mai fi atâtea teorii stupide. (Cred că boala la ochi e preferată în acest moment.)
Pavel i-a cerut Domnului să îl ia de la el şi nu să îl vindece de ţepuş. Oricine spune că Pavel s-a rugat ca să fie vindecat spune ceva ce nici măcar nu e în pasaj. Dumnezeu a spus că puterea Lui este desăvârşită în slăbiciune, nu în boală. Şi din moment ce ştim că ţepuşul a fost un mesager al Satanei, ştim din context că Pavel s-a rugat ca acest mesager angelic al Satanei să plece de la el. Cuvântul “plece  (să îl ia de la mine) ” este acelaşi cu cuvântul folosit în Fapte12:10 pentru a descrie faptul că un înger (acelaşi cuvânt tradus in 2 Cor 12:7 ca şi mesager sau sol)  a plecat de la Petru. De ce ar însemna cuvintele “înger” şi “plecat” un lucru în 2 Cor 12: 7 şi un alt lucru în Fapte 12:10?

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/07/09 21:42)


08/07/09 21:33

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Pai in cazul acesta vrei sa spui ca Pavel coabita cu mesagerul Satanei?! mi se pare absurd, dar urmand logica ta asa se intelege.

Nu este singurul verset care pledeaza pentru boala de vedere:

Unde este dar fericirea voastra? Caci va marturisesc ca, daca ar fi fost cu putinta, v'ati fi scos pana si ochii si mi i-ati fi dat. (Gal.4:15)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/07/09 23:01

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Tepusul se refera la o boala fizica in care Domnul a randuit pentru Pavel; ca Pavel sa nu se umfle de mandrie.
Din experienta... Domnul a randuit anumite boli si slabiciuni sa fim trezi; sa nu ne orbim de mandrie ci sa realizam caci nu noi ci Harul Lui Dumnezeu, Domnul Isus este care face totul prin noi.
A fost un tepus sa nu isi umfle "eu'l"


2 Timotei 1:16 Domnul să-şi verse îndurarea peste casa lui Onisifor; căci de multe ori m-a mângâiat, şi nu i-a fost ruşine de lanţul meu.
2 Timotei 1:17 Nu numai atât, dar, când a fost în Roma, m-a căutat cu multă grijă şi m-a găsit.
2 Timotei 1:18 Dea Domnul să capete îndurare de la Domnul "în ziua aceea". Tu ştii foarte bine cât ajutor mi-a dat el în Efes.


Ultima modificare de livu2day (09/07/09 03:44)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

09/07/09 03:44

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Pavel spune în termeni de neconfundat care era “ţepuşul din carne”. Ţepuşul lui din carne era mesagerul Satanei. Ar fi imposibil să numeşti boala un mesager. Totuşi, pentru a crede în înşelăciunea Ţepuşul-lui-Pavel-era-o-boală, trebuie să consideri boala ca fiind acel mesager. Pavel spune că în slăbiciunile lui, puterea lui Cristos se va odini în el sau va rămâne în el.

Noi ştim că puterea lui Cristos vindecă bolnavii; poţi găsi multe versete în N.T. referitoare la puterea care ieşea din Isus şi vindeca bolnavii. Este greu de imaginat o boală de ochi care să reziste foarte mult în cineva pe care se odihneşte puterea lui Cristos!


09/07/09 09:56

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Numeri 33:55:
Dar dacă nu veţi izgoni dinaintea voastră pe locuitorii ţării, aceia dintre ei pe care îi veţi lăsa, vă vor fi ca nişte spini în ochi şi ca nişte ghimpi în coaste: vă vor fi vrăjmaşi în ţara în care veţi merge să vă aşezaţi.
Iosua 23:13:
Să fiţi încredinţaţi că Domnul Dzmnezeul vostru, nu va mai izgoni aceste neamuri dinaintea voastră; ci ele vă vor fi o cursă şi un laţ, un bici în coaste, şi nişte spini în ochi, până veţi pieri de pe faţa acestei ţări bune, pe care v-a dat-o Domnul, Dumnezeul vostru.
Am zis atunci: “Nu-I voi izgoni dinaintea voastră; ci vă vor sta în coaste (ca un spine) , şi dumnezeii lor vă vor fi o cursă.


“Ţepuşe în coaste” şi “spini în ochi” sunt în mod evident nişte figuri de stil folosite pentru a descrie fiinţe vii (în acest caz canaaniţii), nu boli. Pavel spune că acest trimis al Satanei îl irita şi îl deranja, nu că era cu adevărat “în carnea” lui. Un echivalent modern ar fi: “Oamenii care susţin idei tradiţionaliste, moarte despre Pavel sunt ca o durere în coaste (fund, cot, ce vrei tu).” Asta nu înseamnă că ai dureri de coaste (fund, cot, ce vrei tu) de fiecare dată când întâlneşti o astfel de persoană. Este o expresie simbolică (figurativă), deşi nu una foarte plăcută, la fel cum “ţepuş în carne” este o expresie figurativă.
Dacă iei “în” şi “carne” în mod figurativ, trebuie să concluzionezi că Pavel avea un demon, pentru că avea un trimis al Satanei în trup. Clar că acesta nu era cazul, pentru că trimisul l-a pălmuit, acţiune care trebuie să fie dinspre exterior spre interior, niciodată din interior.

Oamenii au făcut mare scofală din cuvintele “în” şi “carne”, dar dacă aşa e corect, atunci eu cer un drept de egalitate de a face o mare scofală şi din cuvintele “ţepuş” şi “un”!
Dacă iei “carne” în mod concret, atunci trebuie să iei şi “ţepuş” în mod concret. Asta ar explica ţepuşul lui Pavel: Ţepuşul lui Pavel în carne era un ţepuş în carne! S-a aşezat pe un loc spinos sau s-a aplecat peste un cactus undeva şi a primit un ţepuş în carne. Nu putea să scape de el şi Dumnezeu nu a vrut să i-l scoată. Timotei nu l-a putut ajuta pentru că nu avea penseta cu el. Sună rezonabil? Nu, acesta ar fi cu greu “trimisul Satanei”.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (13/07/09 20:46)


13/07/09 20:44

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

“Ţepuşe în coaste” şi “spini în ochi” sunt în mod evident nişte figuri de stil folosite pentru a descrie fiinţe vii (în acest caz canaaniţii), nu boli.

Descriu situatii extrem de neplacute. Nu oameni. Nu generaliza.

"Cine esti Tu, Doamne?" a raspuns el. Si Domnul a zis: "Eu sunt Isus, pe care-l prigonesti. "Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr'un tepus." (Fapt.9:5)

Am cazut cu totii la pamant; si eu am auzit un glas, care-mi zicea in limba evreiasca: "Saule, Saule, pentruce Ma prigonesti? Iti este greu sa arunci, cu piciorul inapoi in varful unui tepus." (Fapt.26:14)

Si ca sa nu ma umflu de mandrie, din pricina stralucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al Satanei, ca sa ma palmuiasca, si sa ma impedece sa ma ingamf. (2Cor.12:7)

Si in versetele astea cum interpretezi sensul cuvantului tepus?

E interesant ca toate versetele ne duc la PAVEL! Totusi doar 2 Cor 12:7 adauga "in carne". In cam toate scrierile lui Pavel, cuvantul carne se refera la trup. Ce altecva poate fi in trup decat boala? Ca sa nu mai zic ca asocierea "tepus in carne" duce clar cu gandul la o situatie permanenta. Deci boala cronica.

Hai sa gandim logic: de ce s-ar fi mandrit Pavel? Ca avusese acces la lucruri nemaivazute. De ce avea nevoie "sa-l palmuiasca" cineva? sa realizeze ca era limitat; un om ! Ce te poate ajuta sa intelegi cat de limitat esti si trecator mai mult decat boala?


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

14/07/09 10:14

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
eu cred că Pavel avea cunoștință despre ce s-a întâmplat cu Iov și din această cauză s-a exprimat în acest mod. Acolo știm că Satan s-a atins de sănătatea lui Iov (l-a "pălmuit" foarte dur).

Ultima modificare de zambezi (14/07/09 10:24)


14/07/09 10:22

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net