TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/De ce nu se pocaiesc oamenii ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
da bre. lasa topica si semantica, ai inteles ce-am vrut sa spun. cati crestini care nu merg la o biserica cunosti?

08/04/11 09:47

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

ultimul mohican a scris:

dar, si faptul ca unii crestini poarta acest nume degeaba, este unul din motive.

Adevarata pocainta nu este legata de cum poarta unii crestini acest nume. Pocainta etse treaba ta cu Dumnezeu si atat. Cei care vaneaza pricinile de poticnire vor sa-si caute o scuza pentru lipsa lor de credinta.

ultimul mohican a scris:

ca vrem s-o accpetam sau nu e cu totul alta poveste. sau sta aiurea scris in biblie (parafrazez ca nu stiu exact versetele) sa fiti lumina in lumina si sa nu fiti pricina de poticnire pentru nimeni.

Fa un efort si cauta-mi versetele . Nu cred ca se vorbeste in acelasi verset despre lumina si despre poticnire.

Cand se vorbeste de pricina de poticnire problema este in primul rand la cel care priveste nu la cel care se comporta ca o pricina de poticnire.

ultimul mohican a scris:

sa luam un ortodox doar cu numele...
chiar crezi ca acel om va zice nu conteaza, eu ma duc si maine la adunare? este adevarat. el pe Dumnezeu il si trebuie sa-l caute, insa........

Daca este sincer si dornic de Dumnezeu se va duce negresit ca nu si-a pus nadejdea pocaintei in Geroge si prietenul sau. Si nu va fugi de pocainta pentru faptul ca oamenii fie ei si crestini sint supusi greselilor.
Mai degraba ar fugi de cei care vor sa se arate niste oameni perfecti.

08/04/11 11:22

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Aici vad ca irlanda se pune de acord cu arch. :)

Eu cred ca mai degraba m-as pune de acord cu mohicanu, in sensul ca pana oamenii au dorinta sa-L caute pe Dumnezeu, pe Dumnezeul dragostei, Unic Dumnezeu ei trebuie sa stie de undeva despre El. De unde pot sa afle? Si din Biblie, dar in primul rand il vor vedea in noi. Le este cel mai la indemana, si trebuie sa consideram asta. Nu spun ca au dreptate, dar asta e realitatea.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (08/04/11 11:38)

08/04/11 11:37

ultimul mohican
membru

okeiu, comportamentul celor ce se au pretentia de a fi crestini nu are importanta si nicio influenta asupra celor din lume. acestia daca il cauta pe Dumnezeu il vor gasi si nu se vor poticni niciodata indiferent ca preotul satului e un betiv sau ca pastorul baptist e un curvar. dragii mei, cand va considerati crestini trebuie sa fiti atenti si cum va vede lumea. eu pot intra intr-o carciuma si sa beau pana la 5 dimineata cu trei femei,dar, daca tu ca si crestin faci acelasi lucru (in afara faptului ca e pacat) si consideri ca nu are nicio importanta in ochii lumii, care va zice uite-l si pe pocaitul asta, maine imi va predica mie sa merg la biserica. si ca deci comportamenutl tau ca si credincios nu are nicio influenta in vederea aducerii la Dumnezeu a "paganilor"....ce sa zic asa o fi.

08/04/11 11:42

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

nenea OLD a scris:

pana oamenii au dorinta sa-L caute pe Dumnezeu, pe Dumnezeul dragostei, Unic Dumnezeu ei trebuie sa stie de undeva despre El. De unde pot sa afle? Si din Biblie, dar in primul rand il vor vedea in noi. Le este cel mai la indemana, si trebuie sa consideram asta. Nu spun ca au dreptate, dar asta e realitatea.

Un om care vrea sa se pocaiasca va vedea atat credinciosi doar cu numele cat si credinciosi veritabili.

Mai departe intervine motivatia sau sinceritatea inimii lor .
Daca intr-adevar vor sa-L urmeze pe Domnul vor avea oameni in care sa-L vada . Daca insa sint vanatori de greseli ale pocaitilor se vor "poticni" in trairea celor care n-au ajuns sa poarte cu demnitate numele de credincios.

De aici si diferenta care exista intre credinciosii veritabili si cei doar cu nemel.

08/04/11 11:50

Old
Moderator

Discutia e destul de interesanta, sper sa nu degenereze.

mohicanule, in chestia spusa de tine un credincios ce traieste in imoralitate, fii sigur ca biserica nnu-l va tine in brate, ci se dezice de el; il va considera unul care are nevoie de ajutor, nu unul reprezentativ pentru biserica.

Acuma, pot sa intre in biserica si oameni necredinciosi, poate din anumite interese; astia vor dauna bisericii. Si cred ca esti constient ca biserica nu se poate debarasa de toti pentru ca este limitata in cunoastere.
Ai auzit cred parabola cu graul si neghina crescute impreuna. Separarea se face la seceris. Numai judecata lui Dumnezeu va evalua in mod perfect. Pana atunci noi suntem subiectivi in evaluare.

Iar intr-u atare caz in care un "credincios" este la fel de rau , ca ceilalti oameni, un om sincer cu el, nu se va opri aici, daca sunt si credinciosi autentici va avea termen de comparatie.

08/04/11 12:05

ultimul mohican
membru

bre nene old, eu vreau doar sa sustin un anume punct de vedere. si anume, ca, comportamentul vostru (ca eu nu sunt) ca si crestini, are influente in privinta intoarcerii pacatosilor la Dumnezeu. cre'ca nu e asa greu de inteles. exemplul cu carciuma a fost ipotetic, poti face o multime de alte lucruri prin care sa demonstrezi ca nu ai nicio treaba cu Dumnezeu, desi tu te declari crestin. iar despre aceste luicruri biserica si pastorii pot sa nu stie. ca x sau y imi va spune ca nu are nicio relevanta, ca un pacatos necrestin care vrea sa se intoarca pe calea cea buna, nu se va poticni niciodata cand te va vedea pe tine ca si crestin facand fapte reprobabile, hmm eu asta n-o cred.

08/04/11 12:15

Old
Moderator

pai am zis ca-s de acord cu tine; nu in 100% dar in mare parte.

De asta cred ca tu o sa fi un crestin exemplar. :)

08/04/11 12:45

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

OLD TRAIAN a scris:

pana oamenii au dorinta sa-L caute pe Dumnezeu, pe Dumnezeul dragostei, Unic Dumnezeu ei trebuie sa stie de undeva despre El. De unde pot sa afle? Si din Biblie, dar in primul rand il vor vedea in noi. Le este cel mai la indemana, si trebuie sa consideram asta. Nu spun ca au dreptate, dar asta e realitatea.

Am auzit de un om care s-a intors la Dumnezeu pe la vreo 60 si ceva de ani.Si nu a auzit vreo predica sau ceva, pur si simplu a fost la doctor si la plecare, doctorul(crestin) i-a spus doar atat: Dumnezeu sa te binecuvanteze!Si asta a fost ca un "wake-up call", l-a pus pe ganduri, a inceput sa se intereseze si bineinteles a luat legatura cu crestini, care i-au explicat unele lucruri.
Ideea e ca de multe ori o vorba banala, pentru unii din noi, poate trezi un om atunci cand lucreaza Dumnezeu.Omul spunea ca pana atunci nu ii vorbise nimeni despre Dumnezeu, a fost doar fraza aia, spusa asa, din obisnuinta poate.
Si sunt si altii carora le predici o viata intreaga si tot nu se pocaiesc.
Scuzele cu "n-am stiut", "uite cum traiesc crestinii", "ce fatarnic e ala si zice ca e crestin", sunt exact asta:niste scuze.
Si pe Dumnezeu Il gasesti in Biblie, dar nu numai.El se afla in tot ce exista pe lumea asta, trebuie doar sa deschizi ochii.Exista oameni care au trait in cele mai uitate colturi de lume, fara cele mai elementare cunostiinte despre nimic, si totusi se inchinau lui Dumnezeu, desi nu auzisera pe nimeni despre El.

Ultima modificare de jezzy (08/04/11 13:21)

08/04/11 13:13

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

OLD TRAIAN a scris:

De unde pot sa afle? Si din Biblie, dar in primul rand il vor vedea in noi. Le este cel mai la indemana, si trebuie sa consideram asta. Nu spun ca au dreptate, dar asta e realitatea.

Foarte bine punctat. Sunt de acord cu tine.

Eu chiar cred ca suntem responsabili de cum ne raportam la cei din jur, daca suntem lumina sau nu.

08/04/11 14:33

jezzy
membru

ultimul mohican a scris:

eu pot intra intr-o carciuma si sa beau pana la 5 dimineata cu trei femei,dar, daca tu ca si crestin faci acelasi lucru (in afara faptului ca e pacat) si consideri ca nu are nicio importanta in ochii lumii, care va zice uite-l si pe pocaitul asta, maine imi va predica mie sa merg la biserica.

Mie mi s-a parut tot timpul interesant  cum nepocaitii stiu exact cum ar trebui sa se comporte si ce sa faca pocaitii.

08/04/11 16:15

ultimul mohican
membru

eu am mers la biserica destui ani. si am destui prieteni pocaiti. deci consider ca nu vorbesc din burta.

08/04/11 16:43

jezzy
membru

Doar scoteam in evidenta faptul ca nu lipsa de cunoastere e motivul nepocaintei, asa cum se invoca de multi.

08/04/11 16:52

ultimul mohican
membru

pai eu nu invoc asa ceva. dar dintre cunostintele tale nepocaite, dintre cei neintorsi la Dumnezeu, pe cati stii care sa cunoasca cat de cat biblia si sa aiba idee de ce si cine este Dumnezeu? eu printre prietenii mei nu cunosc prea multi :)

08/04/11 17:07

jezzy
membru

ultimul mohican a scris:

pai eu nu invoc asa ceva.

Ma rog, eu asta am inteles.

dar dintre cunostintele tale nepocaite, dintre cei neintorsi la Dumnezeu, pe cati stii care sa cunoasca cat de cat biblia si sa aiba idee de ce si cine este Dumnezeu?

Tocmai ca nu trebuie sa "cunosti cat de cat Biblia" ca sa te intorci la Dumnezeu.Si pe Dumnezeu oricum nu-L poti cunoaste daca nu te-ai intors la El, indiferent cat te-ai stradui sau cate predici ai asculta.Nu trebuie decat sa Il rogi pe El sa ti se descopere.Si daca iti doresti asta cu adevarat, El iti va arata ce si cum sa faci.

08/04/11 17:18

ultimul mohican
membru

tocmai ca trebuie umpic sa cunosti Biblia (acu' e bine? :D ) pentru ca asa au aparut tot felul de religii si secte care nu au treaba cu Dumnezeu nu? ma rog asa gandesc eu. sa zicem teoretic ca incep sa cred in Dumnezeu. ma duc la mormoni sau la new age? deci ca sa fiu de acord cu dogmele unei biserici, religii, din care o sa fac parte, trebuie sa stiu ca acea religie sau biserica este pe placul lui Dumnezeu. ca nu exista confesiune perfecta, asta e cu totul alta problema.

08/04/11 17:57

jezzy
membru

ultimul mohican a scris:

tocmai ca trebuie umpic sa cunosti Biblia (acu' e bine? :D )

Nu e bine, se zice un pic... hi hi hi

pentru ca asa au aparut tot felul de religii si secte care nu au treaba cu Dumnezeu nu? ma rog asa gandesc eu.

Da, trebuie sa cunosti Biblia, dar dupa ce te-ai intors la Dumnezeu, ca inainte oricum nu o poti intelege, e doar o carte frumoasa si atat.

sa zicem teoretic ca incep sa cred in Dumnezeu. ma duc la mormoni sau la new age? deci ca sa fiu de acord cu dogmele unei biserici, religii, din care o sa fac parte, trebuie sa stiu ca acea religie sau biserica este pe placul lui Dumnezeu. ca nu exista confesiune perfecta, asta e cu totul alta problema.

Nu trebuie sa fii de acord cu nici o Biserica, religie sau confesiune.Trebuie sa fii de acord cu Dumnezeu.Crestin nu inseamna sa mergi la o anume Biserica.Inseamna sa ai o relatie cu Dumnezeu.
Si apropo, faptul ca, teoretic, incepi sa crezi in Dumnezeu, nu inseamna ca devii crestin.Si demonii cred in El...

Ultima modificare de jezzy (09/04/11 11:50)

09/04/11 11:46

ultimul mohican
membru

ok jezzy, cum sa iti explic, eu daca ma pocaiesc maine, il simt pe Dumnezeu, incep sa cred in El, nu voi merge la penticostali doar ca-mi place mie ce slujba se tine acolo, iar nu voi merge la catolici doar ca-mi place mie acea cladire numita biserica. stiu o sa spui ca o sa simt si o sa ma duca Dumnezeu la biserica care trebe. (stiu, trebuie) dar in acelasi timp Dumnezeu mi-a dat intelepciune. si cap. si posibilitatea sa citesc si sa studiez. si abia apoi voi putea spune da, biserica x este dpdv al meu cea mai apropiata de Dumnezeu si de Biblie. dar deh, fiecare dupa cum gandeste.

p.s. trebe, umpic, ie multe, etc.= cuvinte scrise intentionat gresit.

09/04/11 12:03

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

ultimul mohican a scris:

dar in acelasi timp Dumnezeu mi-a dat intelepciune. si cap. si posibilitatea sa citesc si sa studiez. si abia apoi voi putea spune da, biserica x este dpdv al meu cea mai apropiata de Dumnezeu si de Biblie

Nu, eu nu cred ca vei ajunge sa spui asa ceva vreodata deoarece pentru acest lucru nu intelepciunea este cea de care ai nevoie ci lepadarea de sine.

09/04/11 14:13

ultimul mohican
membru

solomon, de ce se ruga pt intelepciune? da, de acord cu lepadarea de sine, dar cercetarea este cumva gresita si nu stiu eu?

09/04/11 14:23

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
n-as vrea sa ma-ntelegi gresit. Eu nu cred ca intelepciunea este un lucru rau ci doar ca ea nu te poate duce mai aproape de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fii geniu pentru a ajunge sa-L cunosti pe Dumnezeu. De altfel, Solomon este un exemplu clar ca intelepciunea nu te apropie de El, ba dimpotriva. Si daca-mi aduc bine aminte, chiar Isus spunea:

In ceasul acela, Isus S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: "Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. 
(Luca 10.21)

Ultima modificare de zambezi (09/04/11 14:46)

09/04/11 14:45

ultimul mohican
membru

da, dar tot in Biblie sta scris parca: cercetati scripturile. iar ca sa intelegi ce ebine si ce e rau, nu ajunge doar sa fii aproape de Dumnezeu nu? adica trebuie sa cunosti si sa citesti si Biblia daca crezi in ea, ca sa-ti dai seama ce e pacat si ce nu. sau m,a insel?

09/04/11 14:57

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Slova ucide dar Duhul dă viaţă sau cunoştinţa îngâmfă dar dragostea zideşte.
Înţelepciunea nu este o condiţie a credinţei, dimpotrivă , am observat că cei mai neştiutori au o credinţă mai vie în suflet , ei nu mai pun la îndoială Cuvântul şi în dreptul lor este eliminat scepticismul.

Cu cât am vrut să mă documentez asupra anumitor enunţuri din Biblie, am primit diverse informaţii, unele filtrate , altele nu, care mi-au afectat credinţa.

Bunica mea nu ştie să citească dar are o credinţă de netăgăduit în suflet. O poate întrece pe cea a unui teolog.
Ea nu va ştii să explice nimănui credinţa prin vorbe frumoase, dar ea o trăieşte şi este de ajuns.

De ce nu se pocăiesc oamenii?
Nu din lipsă de cunoaştere ci din slabă voinţă. Le trebuie o motivaţie puternică.
Păcat ca uneori doar suferinţa sau o boală gravă este un motiv puternic pt a realiza că avem nevoie de Isus. Nu înţelegem chemarea Lui în dragoste.

09/04/11 15:29

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10

mihaella a scris:

Cu cât am vrut să mă documentez asupra anumitor enunţuri din Biblie, am primit diverse informaţii, unele filtrate , altele nu, care mi-au afectat credinţa.

Cu cat am pastrat intrebarile care imi veneau in minte doar pentru mine, fara sa intreb (sau am intrebat si nu am aflat raspunsuri clare), cu atat credinta mea s-a tulburat mai mult.

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

09/04/11 15:42

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Şi totuşi credinţa aceea naivă care nu întreabă ,ci acceptă, este foarte puternică.
Încă am anumite nelămuriri , dar prefer să mă încred în El, pt că ştiu că acum cunoaştem în parte, dar va veni o vreme când vom afla răspuns la orice întrebare.

Nu sunt neapărat de principiul "crede şi nu cerceta", am observat doar că persoanele cufundate în prea multă cunoştinţă se pot clătina mai uşor decât cei care acceptă un adevăr fără să cerceteze dedesubturile.

09/04/11 15:51

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la