|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 7 |
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Eu cred ca nu. Cred ca prima o produce pe a doua, desi unele curente vestice le considera sinonime.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
12/08/10 00:51
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Si daca oamenii se pocaiesc in sensul protestant de ce mai calca in strachini ? Mai ales ca ei sunt( cicase) ajutati de Dumnezeu!
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
12/08/10 08:35
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
ROXANA82 a scris:
Metanoia si pocainta sunt acelasi lucru? |
Si da si nu. Metanoia se refera la sistemul tau de valori, modalitatea ta de a gandi, de a vedea viata si lumea. De multe ori, metanoia te ajuta sa iti dai seama ca anumite lucruri pe care le faci sunt pacate si atunci trebuie sa urmeze pocainta. Pocainta inseamna regretarea unui lucru sau obicei(viciu) si renuntarea la el.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
12/08/10 09:27
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Deci practic metanoia este starea ce produce pocainta..sau care te ajuta sa te pocaiesti. Ce anume poate duce la starea numita metanoia?..Duhul Sfant iti poate induce aceasta stare sau numai inceperea studierii Cuvantului?
Ultima modificare de ROXANA82 (13/08/10 19:02)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
12/08/10 17:15
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
|
27/08/10 10:04
|
|
Roxana
membru
|
|
Despre pocaiti -O discutie pe care am auzit-o dinspre banca alaturata unde stateau 3 fete de clasa a noua, proaspete absolvente de generala, in parc, legata de profesorii pe care ii au. -"Fata, ai vazut-o pe profa de religie ce buna e ?De ce s-o fi facut profa de religie?" -"Cine stie, treaba ei, e marfa oricum ca o sa trecem fara probleme, e de caterinca gagica" -"Bai, eu am una de franceza, fetelor, asta sigur e pocaita din aia!" -"De ce , ce-a facut?" -"Pai, auzi cum vorbeste, ne-a spus :Va rog frumos sa deschideti cartea la pagina... sau cand a iesit pe usa la sfarsitul orei:va multumesc pentru colaborare, ore usoare in continuare"! -"Ciudata tipa, sigur e sectanta daca vorbeste asa"! Eu eram pe banca alaturata si nu stiam daca sa plang sau sa rad in hohote...
Ultima modificare de ROXANA82 (01/10/10 14:30)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
01/10/10 14:30
|
|
loveforjesus
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Oamenii nu se pocaiesc pt ca sunt prea mandri sa-si recunoasca greselile. Oamenii trebuie cumva convinsi ca asa (in pacat) nu vor ajunge in cer , iar apoi poate veni vorba sa se pocaiasca.
_______________________________________ Frumos este sa laudam pe Domnul, si sa marim Numele Tau, Prea Inalte.
|
|
20/10/10 20:11
|
|
AlinaC.
membru
Inregistat: 05/11/10
|
|
De ce nu se pocaieste lumea??? Nu cred ca-s vinovati omul pocait,Biserica si alte lucruri enumerate mai sus. Intii si intii omul nu se pocaieste ca are ochii inimii inchisi, e orb sufleteste,e surd la toate. E scris doar... au urechi si nu aud, au ochi si nu vad... Sa aiba Domnul mila de ei dar nici noi nu sintem scutiti sa fim lumina in continuare.
|
|
09/11/10 11:12
|
|
Roxana
membru
|
|
Nu cunosc semnificatia acestui termen.
|
|
03/12/10 16:24
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
care termen? 
|
|
04/12/10 00:05
|
|
Roxana
membru
|
|
ma refeream la faptul ca sunt oameni care nu stiu ce inseamna "a te pocai" si nu stiu ca trebuie sa o faca:)
|
|
04/12/10 11:35
|
|
emanuel
membru
|
|
Si eu am inteles ca e vre-un termen ce nu-l cunosti. Am asteptat lamuriri. Acum, da inteleg, si asa este . Multi nu inteleg termenul pocainta.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
04/12/10 21:57
|
|
Roxana
membru
|
|
scuze,am scris eu pe fuga si am lasat loc de interpretari 
|
|
05/12/10 08:52
|
|
emanuel
membru
|
|
bairstow a scris:
Si daca oamenii se pocaiesc in sensul protestant de ce mai calca in strachini ? Mai ales ca ei sunt( cicase) ajutati de Dumnezeu! |
Pai Biblia ce zice? de ce? Oare nu pentru ca fiecare este ispitit cand este atras de pofta sa ?
Si s-ar putea ca astfel de oameni sa nu se mai pcaiasca considerand prea mare pacatul lor; sau prea de neiertat.
|
|
06/12/10 01:03
|
|
Roxana
membru
|
|
Pocainta reala sau de ochii lumii? Am ramas surprinsa sa constat ca probleme grave sunt si printre asa zisii pocaiti.Multi sunt doar pocaiti de ochii lumii,din pacate Deci de ce nu se pocaiesc oamenii??
|
|
25/02/11 13:42
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Eram sigura ca o sa ajungi si la punctul asta. E adevarat ca sunt multi pocaiti de forma, dar fiecare va da socoteala pt ceea ce a facut el. Totusi, exista oameni sinceri care Il cauta pe Dumnezeu din toata inima. 
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
25/02/11 14:13
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Roxana a scris:
Multi sunt doar pocaiti de ochii lumii,din pacate Deci de ce nu se pocaiesc oamenii?? |
Eu zica ca nu-s multi, dar e destul ca sunt cativa care strica imaginea. 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/02/11 14:15)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/02/11 14:13
|
|
Roxana
membru
|
|
FiicaDeRege a scris:
Eram sigura ca o sa ajungi si la punctul asta. E adevarat ca sunt multi pocaiti de forma, dar fiecare va da socoteala pt ceea ce a facut el. Totusi, exista oameni sinceri care Il cauta pe Dumnezeu din toata inima.  |
Da, se pare ca trebuie sa ma obisnuiesc cu dezamagiri si din partea "pocaitilor".
|
|
25/02/11 14:15
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Pe de alta parte, ei sunt tot oameni. Suntem cu totii supusi acelorasi slabiciuni. Sa nu judecam pe nimeni, ci mai degraba sa ne rugam pt toti oamenii.
Referitor la asta, au fost foarte muulte cazuri in care eu am zis: "omul asta nu merita o slujba, o binecuvantare, etc". Dar oamenii aceia erau parca si mai binecuvantati, si Domnul se folosea de ei intr-un mod minunat. Asa ca mi-am dat seama ca mai bine imi vad de pacatele si greselile mele, si acolo unde vad lipsuri, ma rog. Nu imi iese de fiecare data, dar am observat ca functioneaza mult mai bine. 
Ultima modificare de FiicaDeRege (25/02/11 16:54)
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
25/02/11 16:54
|
|
emanuel
membru
|
|
Roxana a scris:
Da, se pare ca trebuie sa ma obisnuiesc cu dezamagiri si din partea "pocaitilor". |
Da, asa e, avem adesea limite. Numai Dumnezeu ne stie cat suntem de rai , si doar prin harul Lui suntem transformati, pe masura ce ne lasam modelati. 
Ultima modificare de emanuel (26/02/11 00:03)
|
|
26/02/11 00:02
|
|
Roxana
membru
|
|
emanuel a scris:
Da, asa e, avem adesea limite. Numai Dumnezeu ne stie cat suntem de rai , si doar prin harul Lui suntem transformati, pe masura ce ne lasam modelati.  |
Da, ai dreptate, dar trebuie sa ne si dorim sa fim slefuiti si modelati, sa-L si lasam 
|
|
01/03/11 12:54
|
|
Old
Moderator
|
|
Cine-si doreste slefuirea? Nu-i tocmai comoda!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/03/11 17:48
|
|
Roxana
membru
|
|
Pai atunci? Crestin autentic sau pocait ce mai inseamna?Ne pocaim cu un scop nu?Sau cand ne vedem cu sacii in caruta acceptam sa traim aceeasi viata plina de mizerii si slabiciuni?
|
|
09/03/11 18:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Desi slefuirea este grea ea este dorita de un crestin. E precum lupta unei femei cu kilogramele in plus. Desi tentatiile sunt mari ea isi doreste sa scape de surplusuri.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
10/03/11 09:38
|
|
Old
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
Desi slefuirea este grea ea este dorita de un crestin. |
He, he. Nu slefuirea este dorita, ci rezultatul ei. Ca nici femeia plinuta nu ar vrea sa "posteasca", dar vrea sa fie mai frumoasa. Eu asa vad slefuirea: nu-i comoda, nu ne place, dar o alegem intuind rezultatele. 
|
|
10/03/11 10:10
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|