|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 7 |
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Eu raman la convingerea mea. Oamenii nu se pocaiesc pentru ca nu vor. S-au obisnuit atat de mult(unii) cu stilul lor de viata incat nu mai pot iesi din acel fel de vietuire si cei care o fac o fac foarte greu. Cat despre cei(crestini) care inca nu au renuntat complet la anumite obiceiuri.... Nu degeaba apostolul Pavel ne vorbeste despre unii care se hranesc numai cu lapte si ca nu suporta hrana tare si se comporta dupa cum se hranesc, anemici, fara vlaga, ...... Mi-a placut mult o predica in care se spunea ca daca am avea un copil oare ne-ar place sa ramana la o anumita varsta (ex 1 an)? Oare ce parinte si-ar dori ca (,) copilul lui sa ramana "blocat" la aceasta varsta?Oare nu ai vrea sa-ti vezi copilul adolescent, apoi adult, matur, casatorit , asezat la casa lui, avand la randul lui copii? Asa ne vrea si Dumnezeu, sa crestem. Multi raman "blocati" si merg mai mult impiedicandu-se. Sunt sigura ca toti am gresit si nu mereu nu am fost la inaltimea asteptarilor multora "din afara". Cunosc persoane care tot timpul vaneaza greselile pocaitilor si va asigur ca daca nu ar face asta, daca nu ar gasi greseli/pacate la acestia, ar gasti o multitudine de alte motive/scuze de a nu se pocai( de a nu renunta la minciuni, la furtisaguri, la spagi, la mita, la injurii, la avorturi...etc) Personal,daca aud comentarii(si mai aud ), le spun celor care arata cu degetul: respectivul(pocaitul ) poate intr-un final dat a inteles ca a gresit, si-a recunoscut pacatul sincer in fata lui Dumnezeu si a primit iertarea. Problema este : tu ce ai de gand sa faci, tu cel care nu faci nimic altceva decat stai si sa vanezi,sa contabilizezi pacatele altora? Tu esti mantuit?
Ultima modificare de maria_t (03/08/09 01:10)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
03/08/09 01:10
|
|
maria bist
membru
Inregistat: 17/07/10
|
|
de ce nu se pocaiesc oamenii? Ptr.ca sunt preocupati doar de =A AVEA=si nu sunt preocupati de ceea ce Dumnezeu a dorit ptr.om =A FII=
|
|
17/07/10 10:10
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Oamenii nu sunt constienti de pacatele lor, iar pocainta pentru mine pana acum cativa ani definea o secta...sunt oameni care traiesc in intuneric dar pentru ei este ceva normal...de ei depinde viata,masa, casa, de cat muncesc...exact ce spunea Maria mai sus... A AVEA SI A FII ..sunt verbele care ne definesc..mai ales acum ca este criza ..Dumnezeu este un ceva de care auzi (dar nu ce trebuie) te duci la biserica aprinzi doua lumanari, spui un Doamne ajuta ori de cate ori ai nevoie, viata trece si asta e...am ajuns la concluzia ca Lumina nu este pentru toata lumea.Este usor cand esti mantuit sa arati cu degetul inspre cei carora li se pare normal sa traiasca intr-un anume fel, dar nu este chiar asa
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
28/07/10 15:32
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
De ce? Dumnezeu vrea sa ne ridice pe o treapta superioara diavolul pe una inferioara. De aceea unora le place sa fie ca niste animale! Apoi mai sunt unii care nu stiu ce inseamn a te pocai. Si nici nu vor sa afle.Si si...
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
28/07/10 17:29
|
|
bairstow
membru
|
|
ROXANA82 a scris:
Este usor cand esti mantuit sa arati cu degetul inspre cei carora li se pare normal sa traiasca intr-un anume fel, dar nu este chiar asa |
Ah ha Ah haaaa.Tu esti mantuita si pocaita? Important e sa fi pocaita si restul nu mai conteaza? Tu aprindeai probabil trei lumanari ca sa te arati mai credincioasa decat cei care aprindeau doua ...
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
28/07/10 17:33
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
1. nu mai posta consecutiv.
2. ai grija la limbaj.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/07/10 18:55
|
|
Roxana
membru
|
|
BAIRSTOW..eu nu aprindeam deloc 
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
28/07/10 19:01
|
|
bairstow
membru
|
|
Pai stiu. Raspunzi la intrebare )) Hai April ca nu ne certam .Roxana imi place cum scrie .Mai pamfletam si noi pe aici. Dar curiozitatea ma indeamna sa te mai intreb o data. Te consideri mantuita deja? Ai prins cununa? Oamenii nu se pocaiesc si datorita necredintei (asta ca sa raman la subiect) sau credintei care nu cere acest lucru. Pocainta insa e si foarte grea. Azi puteam sa muncesc 12 ore dar am muncit doar 8! Si parintii au nevoie de bani etc etc. Si ma pocaiesc ca nu am muncit mai mult! Dar maine ispita ma poate pacali din nou!
|
|
29/07/10 00:26
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
bairstow a scris:
De ce? Dumnezeu vrea sa ne ridice pe o treapta superioara diavolul pe una inferioara. De aceea unora le place sa fie ca niste animale! Apoi mai sunt unii care nu stiu ce inseamn a te pocai. Si nici nu vor sa afle.Si si... |
aia e . oamenii vrea sa fie animale. e ignoranti domne.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
29/07/10 20:53
|
|
bairstow
membru
|
|
ultimul mohican a scris:
aia e . oamenii vrea sa fie animale. e ignoranti domne. |
Ignoranti nu. Sexul are un loc important in amagire. Apoi nu stiu de ce am impresia ca tu sti mai bine... Cand te imbeti nu faci ca porcul? Nu e asta o expresie foarte cunoscuta? Nu mai vorbesc despre alte aberatii sexuale. Daca esti crestin imi cer scuze dar locatia ta si raspunsul tau imi par venite din tabara opusa. De aceea imi cer scuze daca ma insel  Oricum pofta este pacatoasa. Eu beau multa cola si am facut ditamai burtica .Mancarea multa aduce la obezitate. Atunci nu mai poti muncii. Satanisti culeg niste roade nemeritate in societatea asta. satanismul indruma la distrugere. Ca e distrugere corporala ca e distrugere toate lucruril voastre se termina la fel. Distractie viata e scurta. Satan nu doreste binele omului tocmai prin desfrau care il sugestioneaza! Eu prefer un crestin caldicel decat un satanist. Ala macar mai are constinta.
Ultima modificare de bairstow (29/07/10 22:14)
|
|
29/07/10 22:07
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
mesajul scris de tine, cel pe care l-am citat eu, a lasat de inteles ca oamenii care nu se pocaiesc sunt ca niste animale. si atunci am raspuns in aceeasi masura. de genul: funny.
bairstow a scris:
Ignoranti nu. Sexul are un loc important in amagire. | sexul are un rol important in viata oricarui om. de pe la 14 ani aproximativ.
Apoi nu stiu de ce am impresia ca tu sti mai bine... |
un domn nu povesteste asemenea detalii.....
Cand te imbeti nu faci ca porcul? | eu nu prea, altii da, unii nu... depinde de om.
Nu mai vorbesc despre alte aberatii sexuale. |
adica? ai generalizat si extins umpic discutia incat nu stiu exact la ce te referi.
Daca esti crestin imi cer scuze dar locatia ta si raspunsul tau imi par venite din tabara opusa. De aceea imi cer scuze daca ma insel |
nu sunt crestin, dar nu sunt nici in tabara opusa.
raspunsul asa cum am zis a fost pe masura postarii talea. adica ironic. era culmea sa raspund serios ideii tale. cu locatia mea ce ai?
Ultima modificare de ultimul mohican (30/07/10 01:34)
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
30/07/10 01:17
|
|
Roxana
membru
|
|
BAIRSTOW ..daca subiectul topicului era despre mine iti raspundeam cu cea mai mare placere, deci nu voi continua sa-ti dau raspunsuri si sper sa nu o iei ca pe o lipsa de bun simt din partea mea.
|
|
30/07/10 15:40
|
|
Roxana
membru
|
|
Care este diferenta dintre CAINTA si POCAINTA?..si de ce POCAINTA este considerata o secta religioasa?
|
|
02/08/10 17:22
|
|
bairstow
membru
|
|
ROXANA82 a scris:
si de ce POCAINTA este considerata o secta religioasa? |
Ha ha ha. Unde ai auzit(vazut) asa ceva? E bine sa fi pocait dar pocait nu cu numele ci adevarat! uita-te aici pocait http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1979
Ultima modificare de bairstow (02/08/10 19:29)
|
|
02/08/10 19:29
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
ROXANA82 a scris:
bairstow a scris:
Ha ha ha. Unde ai auzit(vazut) asa ceva? E bine sa fi pocait dar pocait nu cu numele ci adevarat! |
La tot pasul oamenii inteleg cuvantul pocait prin cei ce apartin anumitor confesiuni, in general neoprotestanti.
ROXANA82 a scris:
Pentru ca cei ce au ales sa practice pocainta adesea au fost marginalizati, izolati. Ei au fost numiti pocaiti.
Vezi istoria preotului Dumitru Cornilescu; vezi istoria lui Tudor Popescu, a lui Iosif Trifa.
Ultima modificare de emanuel (02/08/10 22:43)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/08/10 22:38
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
bair a scris:
nu cu numele ci adevarat! |
In general cam este bine sa fii ce zici ca esti. Sa nu te minti pe tine si pe altii.
|
|
02/08/10 22:40
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Problema intr-adevar este asa cum zici, cand cei cunoscuti in genere ca fiind pocaiti sunt doar pacaliti; adica pocaiti nominal, asa cum cei mai multi crestini din tara noastra sunt crestini cu numele.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/08/10 22:45
|
|
bairstow
membru
|
|
Or fi crestini cu numele dara sa nu fim si noi printre ei. Ia raspundeti voi va rog frumos la http://www.tanarcrestin.ro/forum/viewtopic.php?id=1979 tcForum/Crestinismul/Cum e mai bine ? Insurat sau neansurat? Tudor Popescu era cineva , cornilscu era un ... iar trifa este un ...al cu coarne... Cornilescu a fost cei drept izolat printre niste fuste... Aleg mai degraba biserica voastra oricare ar fi decat pe nemernicii astia cu interes 
|
|
02/08/10 23:02
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow, mai bine L-ai alege pe Dumnezeu. Nici biserica noastra, nici a ta nu te va mantui ci doar Iisus Hristos.
Pocainta este asociata cu "sectantii" deoarece este un concept atat de strain intre "credinciosii" majoritari incat nu il pot identifica cu propria lor credinta.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
03/08/10 08:55
|
|
bairstow
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
bairstow, mai bine L-ai alege pe Dumnezeu. Nici biserica noastra, nici a ta nu te va mantui ci doar Iisus Hristos.
Pocainta este asociata cu "sectantii" deoarece este un concept atat de strain intre "credinciosii" majoritari incat nu il pot identifica cu propria lor credinta. |
Eu stiam ca biserica este stalp si temelie al adevarului unde daca nu sunt dezlegat de un pacat nici Dumnezeu nu ma va dezlega! Faptul ca credeti ca nu exista pocainta la ortodocsi e ca si cum eu nu as vedea ca voi aveti locasuri de cult! Sa nu uitam ca traim in vremurile din ultima si pesti rai din imparatia cerurilor s-au inmultit! Sincer pocainta nu exista la voi deoarece sunt iertati de toate pacatele. Tu mai regreti anumite fapte din trecut? . Nu prea cred... Cica ne pocaim de anumite fapte dar Iisus iertandu-ne noi la ce sa ne mai pocaim? Pocaire definitie = A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. Pai daca Iisus te-a iertat de toaste faptele la ce mai e buna pocainta? Nu ai incredere ca ai fost iertat? ))
Ultima modificare de bairstow (03/08/10 10:08)
|
|
03/08/10 10:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
bairstow, bairstow, imi place de tine. Nu stiu de ce dar imi esti simpatic. Tu confunzi pocainta cu cainta. Faptul ca iti pare rau de un pacat inseamna ca te caiesti de el. Faptul ca nu il mai faci inseamna ca te-ai pocait de el. Pocainta este mai mult decat cainta. Este acea iertare pe care Iisus i-a dat-o femeii prinse in adulter: "Du-te si nu mai pacatui!".
Biserica este stalp si temelie a adevarului dar nu poate mantui. Numai Iisus poate face asta. Faptele Apostolilor 4:12 In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume [nu alta biserica] dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.
Nu am spus ca la ortodocsi nu exista pocainta. Doar ca e o pasare rara de care multi n-au auzit. Si la noi e o pasare rara dar am mai auzit de ea.
|
|
03/08/10 10:36
|
|
bairstow
membru
|
|
E o vorba spusa de neoprotestanti luata din biblie :Nu judeca! Apoi sa ne aducem aminte de pilda "Doi oameni s-au suit la Templu sa se roage; unul era fariseu, si altul vames. (Luc.18:10) Eu nu prea stiu si nu am chef sa caut ce e cainta. Dar pocainta am vazut ca inseamna :A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. Acum daca voi o priviti altfel eu nu am nici o vina. Si apropo din ce ai scris mai sus deduc ca la voi nu exista cainta?
|
|
03/08/10 11:01
|
|
Roxana
membru
|
|
Eu am fost botezata de mica crestin ortodox..in biserica ortodoxa am facut cununia religioasa, botezul copilului, parintii mei la fel.In casa nu am vazut o credinta ortodoxa..parintii mei au preluat de la bunicii mei un anume fel de a trai...nu au in casa icoane, nu merg la biserica decat de Paste, nu aprind lumanari, in schimb au fost toata viata smeriti, la locul lor, au o casnicie exemplara, sunt oameni foarte buni, care nu fura, traiesc decent, apreciaza tot ce au, nu fac risipa, sunt niste oameni cum rar am vazut chiar si prin randul crestinilor.Eu am fost crescuta sub anumite principii..este bine sa inveti ca esti fata , trebuie sa fii cuminte, ascultatoare, etc...toate au fost bune si frumoase pana cand la o anumita varsta datorita anturajului si societatii in care traim, unde ni se vorbeste prea putin despre Dumnezeu si nu tot ce trebuie, am ajuns pe alte cai, desi dintotdeauna am stiut ca sunt altfel, dar nu am avut nici un indrumator ca sa zic asa sau invatator...la un moment dat , datorita conjuncturii nefavorabile am ajuns pe tanar crestin si cineva m-a indrumat spre Biblie..am inceput sa citesc..prima oara cand am citit(varianta ortodoxa) nu prea am priceput nimic..a doua oara deja au cam inceput lucrurile sa devina lumina si am inceput sa ma CAIESC, realizand ca anumite lucruri pe care le consideram normale, pentru ca le fac toti, nu sunt tocmai pe placul lui Dumnezeu..am inceput sa recitesc, iar si iar, sa trec prin anumite incercari care toate m-au slefuit ca pe un diamant veritabil..chiar daca la momentul respectiv nu vedeam finalul sau izbanda...apoi dintr-o data s-a facut clar lumina si m-am pocait..m-am POCAIT groaznic ..mi-a parut rau si as fi fost in stare de orice sa mi se dea sansa sa o iau de la capat sa fac lucrurile altfel...dar mi-am dat seama ca nu se poate remedia si ca trebuie sa platesc pentru perioasa cat am fost in intuneric..pentru toate pacatele facute din nestiinta...nu pot schimba nimic, DAR pot trai ALTFEL..imi pot continua viata dar traind bine, traind si fiind pe placul LUI...asta ar fii definitia mea despre cainta si pocainta.
Ultima modificare de ROXANA82 (03/08/10 13:20)
|
|
03/08/10 13:18
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
bairstow a scris:
E o vorba spusa de neoprotestanti luata din biblie :Nu judeca! |
Nu judec, constat! 
bairstow a scris:
Si apropo, din ce ai scris mai sus deduc ca la voi nu exista cainta? |
Hai s-o luam altfel. Poti fi un alcoolic de cea mai joasa speta si cand esti treaz iti pare enorm de rau si iti smulgi parul din cap pentru toate tampeniile pe care le faci cand esti beat dar, cand vine seara, o iei de la capat. Asta e cainta.
Daca, in schimb, te hotarasti sa pui capat acestui viciu si iti folosesti toata vointa nici macar sa nu mai mirosi alcool atunci asta e pocainta.
Pocainta e atunci cand se produce o schimbare in bine in viata ta nu doar iti pare rau pentru cat de ticalos esti dar continui la fel. Este vorba de conceptul de metanoia de care vorbeste Pavel si care inseamna schimbarea sau innoirea mintii. Nu doar ca regreti ce ai facut dar nici nu mai faci ce ai facut ci incepi sa faci fapte vrednice de pocainta pe care o ai dupa cum spune tot Pavel.
|
|
03/08/10 14:54
|
|
Roxana
membru
|
|
Metanoia si pocainta sunt acelasi lucru?
|
|
11/08/10 17:00
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|