TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/De ce nu se pocaiesc oamenii ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 7
pesciolino
membru

Locatie: Torino
Inregistat: 23/07/08
Desi in ultimi ani, multi sau intors la Dumnezeu, procentul acestora in comparatie cu cei nepasatori de manturea lor este de 1%. Ceilalti 99% de ce nu vin la Hristos?   Ei de ce nu se pocaiesc? Oare nu stiu de porunca Lui Dumnezeu din faptele apostolilor care zice; "Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste  acum tuturor oamenilor, de pretutindeni sa se pocaiasca..." (Fapte.ap.17:30)

_______________________________________
Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!

16/08/08 14:43

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Nu ştiu ce să zic.Dar cred că în mare parte este şi vina noastră.De multe ori nu arătăm acea viaţă din belşug la care ne cheamă Hristos.Trăim ca nişte creştni înfrânţi,dar de fapt incercăm să îi convingem pe oameni cât de minunată este viaţa cu El,fără să arătăm acest lucru.

Referitor la veresetul pe care tu l-ai dat,cred că încă sunt mulţi oameni nu ştiu acest lucru.Şi probabil ei asociază acest verset cu pocăiţii,şi sunt reticenţi în privinţa asta.


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

16/08/08 14:51

Site web  
hopeful
membru

Locatie: acasa la mine :)
Inregistat: 30/05/07
Pai stii care ii problema... Sunt tot mai multi atei, lumea prefera sa creada ca nu exista Dumnezeu... si tu le zici ca este si zice ca esti sarit de pe fix, sau ca sa fie mai politicos ca fiecare crede ce vrea. Si problema este ca biserica nu prea da exemplu si nici nu a dat in trecut. Dar nu cred ca are rost acuma sa incepem sa discutam despre inchizitie si multe alte chestii care s-au facut de-a lungul istoriei in numele lui Cristos.

Cat despre Romania... Sunt o gramada care nici nu se apropie de Biblie sa o citeasca pentru ca li s-a spus ca apoi cine stie ce li se va intampla. Se merge in misiune prin Braila, de exemplu, si primaru nu iti da autorizatie sa mergi in parc sa canti si sa vestesti evanghelia pentru ca peste 3 ani sunt alegeri si ramana fara sustinerea lui popa de la cealalt cult.


_______________________________________
Love Makes The World Go Round

23/08/08 00:27

   
pesciolino
membru

Locatie: Torino
Inregistat: 23/07/08

hopeful a scris:

Pai stii care ii problema... Sunt tot mai multi atei, lumea prefera sa creada ca nu exista Dumnezeu...


    Im aduc aminte cand un frate imi spunea ca "acei care sunt de acord cu pocainta si totusi "inca" nu sau pocait, e mai greu sa se pocaiasca acestea decat acei care sunt atei..."
      Eu nu l-am crezut dar am pastrat aceste cuvinte si timpul mi-a demonstrat acelasi lucru, un exemplu am si in familia mea...:(...dar nu pot face nimic inafara de a ma ruga pentru ei, sa fiu o "biblie" pentru ei si sa astept mila Lui Dumnezeu...

Ultima modificare de pesciolino (23/08/08 11:48)


_______________________________________
Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!

23/08/08 11:45

   
anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Oamenii privesc cel mai mult la noi, care suntem copiii lui Dumnezeu, si asteapta sa vada ceva diferit, ceva sa ii motiveze, ceva care sa ii puna pe ganduri. Daca nu vad aceste lucruri, sunt mai reci si mai necredinciosi ca poate exista ceva mai bun. Conteaza foarte mult sa fim un exemplu, sa vada oamenii ceva diferit in noi, sa vada dragoste.
      Pentru cei care au fost crescuti in biserica si au cunoscut multe lucruri despre Dumnezeu, e foarte greu...ramane doar rugaciunea celor din jur, si puterea lui Dumnezeu, care nu are limite!


23/08/08 12:09

   
pesciolino
membru

Locatie: Torino
Inregistat: 23/07/08

anca4j a scris:

Oamenii privesc cel mai mult la noi...


       Un pastor spunea;Dumnezeu a lasat trei feluri de biblii pe pamant...BIBLIA NATURA, BIBLIA SCRISA, BIBLIA OM.
        Una dintre aceste Biblii suntem noi,copii Lui(sau cel putin ar trebui sa fim), sa ne ajute Dumnezeu sa nu fim numai in biserici,familie sau intre frati...din potriva...pentruca suntem constienti ca vom fi judecati pentru purtarea noastra...de noi depinde mantuire multora,  Eu cand nu eram in credinta, aveam destui "pocaiti" in jurul meu care imi aratau ceea ce nu trebuiau sa imi arate...mai tarziu am realizat de fapt ca ei nu erau ceea ce pretindeu ca sunt...si pentru acesti "nepocaiti"trebuie sa ne rugam!


_______________________________________
Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!

23/08/08 12:39

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
De ce nu se pocaiesc oamenii?

Pentru  ca  exista  destule  resurse  si  facilitati  in  ziua  de  azi  care le   satisfac  necesitatile  si  astfel  nu  mai  sunt  nevoiti  sa  recurga  la  Divinitate.

Pentru  ca  sunt  prea  presati  de  timp  si  de  ritmul  vietii  cotidiene (zic unii).
Preocuparea  pt  o  conditie  sociala  buna  a  devenit  primordiala.

Pentru  ca  oamenii  nu  mai  au  un  reper  dupa  care  sa  se  ghideze. Nefiind  interesati  de  studiu  biblic  ei  privesc  in  jur  si  vad  o  lume de  crestini  superficiala. 
Esecurile  celorlalti  ii  demotiveaza. Ei  au  nevoie  de  exemple  vii.

Pentru  ca  au  impresia  ca  pregatirea  sufletului  este  posibila  si  la batranete  iar  acum , in  anii  tineretii  trebuie  sa  profite  de  viata cu tot  ceea  ce  implica  ea.  <<Intr-o  familie  in  care  toti  membrii  erau credinciosi  si  frecventau  Biserica , un  tanar  a  ales  sa  fie  diferit. A ales  sa  traiasca  clipa.
Odata  l-a  intrebat  cineva:   "- Tu  de  ce  nu  te pocaiesti?". 
"- Am  timp , replica  el. Sunt  prea  tanar. Mai  incolo" ...
A  murit  la  18  ani  fara  sa-L  primeasca  pe  Isus. Se  pare  ca  se inselase. Nu  a  trait  atat  cat  isi  imaginase.>>

Uneori  ma  intreb  de  ce  este  nevoie  pt ca  unii oameni  sa  se  pocaiasca?
Suntem  preocupati  de  nevoile  firesti , materiale , si le neglijam pe cele spirituale.
Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in altii, spunea cineva.

Ultima modificare de mihaella (23/08/08 16:47)


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

23/08/08 16:37

   
pesciolino
membru

Locatie: Torino
Inregistat: 23/07/08
Sau ar mai putea fi un fel de oameni care cred ca "oameni"de pe pamant le pot duce sufletul in cer...de axemplu; acum 4 ani am avut un bun prieten care din motive familiare sa decis sa isi ia viata aruncandu-se in fata trenului, la imormantare,in biserica fiind doua corpuri care trebuiau sa fie imormantate (a unei femei si a acestui prieten),preotul a zis familiei; "sa asteptam sa se faca intai slujba femeii, ca noi sa ramanem in biserica singuri,(prietenii si familia), asa eu voi putea face o slujba linistit...va fi putin mai lunga ca de obicei, dar stim cu siguranta ca sufletul lui Andrei va ajunge in cer."
     Eu aproape ca l-am crezut...si ca mine altii si tot asa...apoi uni zic :de ce sa ma mai pocaiesc?...ca doar preotul ar sa faca un pomelnic si  Dumnezeu nu poate sta nepasator...

Ultima modificare de pesciolino (23/08/08 17:41)


_______________________________________
Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!

23/08/08 17:40

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
nu se pocaiesc multi oameni, pt ca bisericile nu sunt pregatite sa ii primeasca.

_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

25/08/08 09:53

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Pentru ca nu sunt constienti de pacatosenia lor, si atunci de ce sa se pocaiasca? Sa treaca de la noi la voi? Nu au facut mare lucru!
Poate (si ma tem sa nu considerati o impietate) cei care asteapta ca oamenii sa se pocaiasca nu sunt suficient condusi de Sfantul Duh, si atunci cine sa-i convinga de pacat, daca nu Duhul Sfant? Sa-i convingem noi?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

25/08/08 11:00

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Cui ii place sa recunoasca faptul ca a gresit? :( E greu, privat...apai oficial...

25/08/08 11:23

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
De ce nu se pocăiesc oamenii? Pentru că ei sunt prea orgolioşi ca să-şi poată accepta înfrângerea în lupta lor inegală şi asta din cauză că se iubesc prea mult pe ei înşişi.

Pocăinţa cred că este strâns legată de sentimentul de iubire faţă de semeni, deoarece întotdeauna e uşor de a găsi motive care să justifice un rău comis asupra cuiva pe care-l urâm.

Iubirea cerută de pocăinţă cred că izvorăşte din sentimentul de faliment în faţa luptei cu necunoscutul care se ridică zi de zi în faţa noastră din nou şi din nou, născut parcă din propria-i cenuşă în care l-am lăsat ieri.

Pocăinţa începe cu conştientizarea faptului că lupta în care suntem antrenaţi nu este a noastră ci este a LUI, deşi pentru EL nu este o luptă în sensul pe care noi îl cunoaştem, deoarece lupta LUI nu poate cunoaşte înfrângerea.

Astfel atunci când privesc un om nepocăit, nu pot să mă feresc de loviturile lui orbeşti asupra mea, pentru că ştiu că ele sunt îndreptate asupra necunoscutului care-l împresoară. Nu pot să-l lovesc la rându-mi cu dispreţ, deoarece dispreţul l-am înecat în lacrimile de compasiune faţă de lupta lui disperată ce nu poate cunoaşte victoria.


"Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci." Matei 24.12


21/09/08 13:32

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Oamenii nu se pocaiesc pentru ca nu vor.
Motive, pretexte, tot timpul gasesc ca sa le foloseasca ca pe o scuza aratand spre altii gasind  "tapi ispasitori" in modul de vietuire al acestora.
Daca vorbim despre "a se pocai" adica a ibratisa o alta confesiune nu o fac din cauza prejudecatilor, dificultatilor care pot aparea ulterior in familie, societate,...etc (se cam cunosc argumentele de acest gen, in general)
Daca vorbim de " a se pocai" adica de a renunta la anumite pacate, multi nu o fac pentru ca nu constientizeaza ceea ce este "un pacat" si pentru ca marea majoritate nu stiu ce inseamna "a te pocai", a renunta la pacat.


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

05/03/09 01:21

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Eu cred ca oamenii nu se pocaiesc pentru ca cei care sunt crestini nu le zic ca trebuie sa se pocaiasca. Mai intai trebuie sa se pocaiasca pocaitii. Pe de alta parte ei cred ca Isus a fost un prooroc si doar atat. Apocalipsa e considerata SF asa cum a fost considerata de cei care au lasat cartea sa treaca de cenzura. Sau pur si simplu vor sa nege tot misterul care ii inconjoara pe crestini.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

05/03/09 02:42

Site web  
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Pentru ca au gasit placerea mai mult in noapte decat in zi. Pentru ca au gasit mai multa placerea in intuneric ca in Lumina.
Si de ce a gasit placere asa? Pentru ca faptele lor era rele, pentru ca placerele lor era rele.

Ultima modificare de livu2day (05/03/09 03:34)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

05/03/09 03:33

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

pesciolino a scris:

Desi in ultimi ani, multi s-au intors la Dumnezeu, procentul acestora in comparatie cu cei nepasatori de mantuirea lor este de 1%. Ceilalti 99% de ce nu vin la Hristos?   Ei de ce nu se pocaiesc? (Fapte.ap.17:30)

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie, una, imi da fiori intrebarea asta.

Motivele cred ca sunt multiple. As mentiona doar doua:

1. Sarea si-a pierdut gustul.

2. Avansarea stiintei si tehnologiei i-a facut pe oameni sa gandeasca asa cum gandeau cei care construiau turnul Babel: ca sunt autosuficienti si nu mai au nevoie de Dumnezeu.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

20/05/09 12:26

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
motivele mele:
1. institutionalizarea bisericii a dus la fariseism si pocainta de fatada.
2. imbracam totul in lume incat nimeni nu mai are interes, pentruca nu mai e altfel,e acelasi lucru dar putin mai cuminte...daca incercam sa egalam concertele lumesti cu concerte crestine putem sa lasam instrumentele jos..mereu as prefera un concert holograf/iris decat oricare trupa crestina daca ma duc penru spectacol...si asta e in mai mlte domenii, nu doar muzica.
3. nu mai chemam, nu suntem dispusi sa renuntam la nimic pentru a dedica timp si orice altceva pentru necrestini.
4. ne luptam prea mult penru a discuta apologetica si teologie...incercam sa sustinem o religie si sa chemam oamenii la o religie in loc sa Il przentam pe Dumnezeu.

..ar mai fi cateva :)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

20/05/09 20:43

Site web  
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
Oamenii nu se pocaiesc ca nu vor . Nu se pocaiesc aia din Biserica, barem cei de afara.
"29. Si tot norodul care l-a auzit, si chiar vamesii au dat dreptate lui Dumnezeu, primind botezul lui Ioan;
30. dar Fariseii si invatatorii Legii au zadarnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui. " luca 7:29,30
Unii vor , altii nu. Din cate scrie aici, aia mai scoliti(chiar si teologii) nu s-au pocait.

Ultima modificare de mikhael (20/05/09 21:07)


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

20/05/09 21:05

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am gasit doua veresete care ofera cumva raspunsul la intrebarea aceasta:

"Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa! Atunci voi invata pe cei faradelege caile Tale si pacatosii se vor intoarce la tine". Psalmul 51:12,13

Deci probelema e cumva si la noi(nu doar la noi!)...cati dintre noi avem o bucurie reala si nu una declarativa?!


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/05/09 10:52

   
nikku
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 26/11/08
Oamenii nu se pocaiesc pentru ca "pocaitii" traiesc la fel ca ei, ba chiar mai rau in multe cazuri. Nu vezi prea multe fete de crestini plini de bucurie si de pace, vezi numai chipuri de oameni tristi si incrancenati unii impotriva altora, plini de griji pentru ziua de maine, doar cu o aparenta de evlavie...
E si vina lor ca nu se pocaiesc, dar noi, fiecare dintre noi (si nu Biserica in general) avem o mare parte din vina. Noi trebuie sa fim martori ai Lui, noi trebuie sa lucram la extinderea Imparatiei Sale...


21/05/09 12:57

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Lumea e mare.Sunt destui pocaiti si in alte religii si cei care nu sunt se pot pocai in cadrul religiei in care sunt botezati.Acum "de ce nu se pocaiesc?".Obisnuinta,neincrederea in Dumnezeu sau ca El le poate ierta pacatele sau chiar ca ei nu au nevoie de iertare.

21/05/09 13:51

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Pocainta are mai putin de-a face cu tipul religiei si mai mult cu tipul de relatie pe care il ai cu Dumnezeu. Dar mai exista un adevar pe care il reda foarte bine zicala "Spune-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti".

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/05/09 14:17

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
In bisericile mari e cam greu sa verifici inima si sufletul fiecaruia.Nu poti opri oamenii sa vina la biserica doar fiindca tu esti pocait si ai o relatie speciala cu Dumnezeu,insa trebuie sa dam roade in randul celor ce au nevoie de pocainta.

21/05/09 14:32

Site web  
oanna_c'ta
membru

Locatie: pe plaja
Inregistat: 25/07/09
"Faptele noastre vorbesc asa de tare, incat nici nu ni se mai aud vorbele"...poate sa fie si acesta un argument ptr care oamenii nu se mai pocaiesc???

30/07/09 23:24

   
purple
membru

Inregistat: 23/07/09
Pocainta apare atunci cand omul constientizeza starea de pacat in care traieste.
Ce il poate determina pe om sa se pocaiasca?
- teama de consecinte
- promisiunea unei vieti pline de pace
- ascultarea in dragoste fata de Dumnezeu

De ce nu se pocaiesc oamenii?
Unii nu realizeaza ca au nevoie de pocainta , altii vad prea multe exemple negative de "pocaiti", unii mai amana... altii pur si simplu nu vor .

Ce e de facut?
Inainte sa sfatuim pe altii, ar trebui ca pocainta sa fie realizata la nivel personal, individual, sa fim sarea pamantului, lumini in intuneric si.. pray hard!
Mijloacele lui Dumnezeu sunt inepuizabile doar rugaciunile noastre -> uneori  absente pt mantuirea celor din jurul noastru.


_______________________________________
Nu este nebun cel ce renunta la ceea ce nu poate pastra , pentru a castiga ceea ce nu poate pierde!

01/08/09 12:18

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 7    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net