|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 7 |
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
Desi in ultimi ani, multi sau intors la Dumnezeu, procentul acestora in comparatie cu cei nepasatori de manturea lor este de 1%. Ceilalti 99% de ce nu vin la Hristos? Ei de ce nu se pocaiesc? Oare nu stiu de porunca Lui Dumnezeu din faptele apostolilor care zice; "Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor, de pretutindeni sa se pocaiasca..." (Fapte.ap.17:30)
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
16/08/08 14:43
|
|
the_stranger
membru
Inregistat: 15/01/08
|
|
Nu ştiu ce să zic.Dar cred că în mare parte este şi vina noastră.De multe ori nu arătăm acea viaţă din belşug la care ne cheamă Hristos.Trăim ca nişte creştni înfrânţi,dar de fapt incercăm să îi convingem pe oameni cât de minunată este viaţa cu El,fără să arătăm acest lucru.
Referitor la veresetul pe care tu l-ai dat,cred că încă sunt mulţi oameni nu ştiu acest lucru.Şi probabil ei asociază acest verset cu pocăiţii,şi sunt reticenţi în privinţa asta.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
16/08/08 14:51
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
Pai stii care ii problema... Sunt tot mai multi atei, lumea prefera sa creada ca nu exista Dumnezeu... si tu le zici ca este si zice ca esti sarit de pe fix, sau ca sa fie mai politicos ca fiecare crede ce vrea. Si problema este ca biserica nu prea da exemplu si nici nu a dat in trecut. Dar nu cred ca are rost acuma sa incepem sa discutam despre inchizitie si multe alte chestii care s-au facut de-a lungul istoriei in numele lui Cristos.
Cat despre Romania... Sunt o gramada care nici nu se apropie de Biblie sa o citeasca pentru ca li s-a spus ca apoi cine stie ce li se va intampla. Se merge in misiune prin Braila, de exemplu, si primaru nu iti da autorizatie sa mergi in parc sa canti si sa vestesti evanghelia pentru ca peste 3 ani sunt alegeri si ramana fara sustinerea lui popa de la cealalt cult.
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
23/08/08 00:27
|
|
pesciolino
membru
|
|
hopeful a scris:
Pai stii care ii problema... Sunt tot mai multi atei, lumea prefera sa creada ca nu exista Dumnezeu... |
Im aduc aminte cand un frate imi spunea ca "acei care sunt de acord cu pocainta si totusi "inca" nu sau pocait, e mai greu sa se pocaiasca acestea decat acei care sunt atei..." Eu nu l-am crezut dar am pastrat aceste cuvinte si timpul mi-a demonstrat acelasi lucru, un exemplu am si in familia mea......dar nu pot face nimic inafara de a ma ruga pentru ei, sa fiu o "biblie" pentru ei si sa astept mila Lui Dumnezeu...
Ultima modificare de pesciolino (23/08/08 11:48)
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
23/08/08 11:45
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
Oamenii privesc cel mai mult la noi, care suntem copiii lui Dumnezeu, si asteapta sa vada ceva diferit, ceva sa ii motiveze, ceva care sa ii puna pe ganduri. Daca nu vad aceste lucruri, sunt mai reci si mai necredinciosi ca poate exista ceva mai bun. Conteaza foarte mult sa fim un exemplu, sa vada oamenii ceva diferit in noi, sa vada dragoste. Pentru cei care au fost crescuti in biserica si au cunoscut multe lucruri despre Dumnezeu, e foarte greu...ramane doar rugaciunea celor din jur, si puterea lui Dumnezeu, care nu are limite!
|
|
23/08/08 12:09
|
|
pesciolino
membru
|
|
anca4j a scris:
Oamenii privesc cel mai mult la noi... |
Un pastor spunea;Dumnezeu a lasat trei feluri de biblii pe pamant...BIBLIA NATURA, BIBLIA SCRISA, BIBLIA OM. Una dintre aceste Biblii suntem noi,copii Lui(sau cel putin ar trebui sa fim), sa ne ajute Dumnezeu sa nu fim numai in biserici,familie sau intre frati...din potriva...pentruca suntem constienti ca vom fi judecati pentru purtarea noastra...de noi depinde mantuire multora, Eu cand nu eram in credinta, aveam destui "pocaiti" in jurul meu care imi aratau ceea ce nu trebuiau sa imi arate...mai tarziu am realizat de fapt ca ei nu erau ceea ce pretindeu ca sunt...si pentru acesti "nepocaiti"trebuie sa ne rugam!
|
|
23/08/08 12:39
|
|
mihaella
+
Inregistat: 04/07/07
|
|
De ce nu se pocaiesc oamenii?
Pentru ca exista destule resurse si facilitati in ziua de azi care le satisfac necesitatile si astfel nu mai sunt nevoiti sa recurga la Divinitate.
Pentru ca sunt prea presati de timp si de ritmul vietii cotidiene (zic unii). Preocuparea pt o conditie sociala buna a devenit primordiala.
Pentru ca oamenii nu mai au un reper dupa care sa se ghideze. Nefiind interesati de studiu biblic ei privesc in jur si vad o lume de crestini superficiala. Esecurile celorlalti ii demotiveaza. Ei au nevoie de exemple vii.
Pentru ca au impresia ca pregatirea sufletului este posibila si la batranete iar acum , in anii tineretii trebuie sa profite de viata cu tot ceea ce implica ea. <<Intr-o familie in care toti membrii erau credinciosi si frecventau Biserica , un tanar a ales sa fie diferit. A ales sa traiasca clipa. Odata l-a intrebat cineva: "- Tu de ce nu te pocaiesti?". "- Am timp , replica el. Sunt prea tanar. Mai incolo" ... A murit la 18 ani fara sa-L primeasca pe Isus. Se pare ca se inselase. Nu a trait atat cat isi imaginase.>>
Uneori ma intreb de ce este nevoie pt ca unii oameni sa se pocaiasca? Suntem preocupati de nevoile firesti , materiale , si le neglijam pe cele spirituale. Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in altii, spunea cineva.
Ultima modificare de mihaella (23/08/08 16:47)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
23/08/08 16:37
|
|
pesciolino
membru
|
|
Sau ar mai putea fi un fel de oameni care cred ca "oameni"de pe pamant le pot duce sufletul in cer...de axemplu; acum 4 ani am avut un bun prieten care din motive familiare sa decis sa isi ia viata aruncandu-se in fata trenului, la imormantare,in biserica fiind doua corpuri care trebuiau sa fie imormantate (a unei femei si a acestui prieten),preotul a zis familiei; "sa asteptam sa se faca intai slujba femeii, ca noi sa ramanem in biserica singuri,(prietenii si familia), asa eu voi putea face o slujba linistit...va fi putin mai lunga ca de obicei, dar stim cu siguranta ca sufletul lui Andrei va ajunge in cer." Eu aproape ca l-am crezut...si ca mine altii si tot asa...apoi uni zic :de ce sa ma mai pocaiesc?...ca doar preotul ar sa faca un pomelnic si Dumnezeu nu poate sta nepasator...
Ultima modificare de pesciolino (23/08/08 17:41)
|
|
23/08/08 17:40
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
nu se pocaiesc multi oameni, pt ca bisericile nu sunt pregatite sa ii primeasca.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
25/08/08 09:53
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Pentru ca nu sunt constienti de pacatosenia lor, si atunci de ce sa se pocaiasca? Sa treaca de la noi la voi? Nu au facut mare lucru! Poate (si ma tem sa nu considerati o impietate) cei care asteapta ca oamenii sa se pocaiasca nu sunt suficient condusi de Sfantul Duh, si atunci cine sa-i convinga de pacat, daca nu Duhul Sfant? Sa-i convingem noi?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/08/08 11:00
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Cui ii place sa recunoasca faptul ca a gresit? E greu, privat...apai oficial...
|
|
25/08/08 11:23
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
De ce nu se pocăiesc oamenii? Pentru că ei sunt prea orgolioşi ca să-şi poată accepta înfrângerea în lupta lor inegală şi asta din cauză că se iubesc prea mult pe ei înşişi.
Pocăinţa cred că este strâns legată de sentimentul de iubire faţă de semeni, deoarece întotdeauna e uşor de a găsi motive care să justifice un rău comis asupra cuiva pe care-l urâm.
Iubirea cerută de pocăinţă cred că izvorăşte din sentimentul de faliment în faţa luptei cu necunoscutul care se ridică zi de zi în faţa noastră din nou şi din nou, născut parcă din propria-i cenuşă în care l-am lăsat ieri.
Pocăinţa începe cu conştientizarea faptului că lupta în care suntem antrenaţi nu este a noastră ci este a LUI, deşi pentru EL nu este o luptă în sensul pe care noi îl cunoaştem, deoarece lupta LUI nu poate cunoaşte înfrângerea.
Astfel atunci când privesc un om nepocăit, nu pot să mă feresc de loviturile lui orbeşti asupra mea, pentru că ştiu că ele sunt îndreptate asupra necunoscutului care-l împresoară. Nu pot să-l lovesc la rându-mi cu dispreţ, deoarece dispreţul l-am înecat în lacrimile de compasiune faţă de lupta lui disperată ce nu poate cunoaşte victoria.
"Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci." Matei 24.12
|
|
21/09/08 13:32
|
|
maria_t
membru
Inregistat: 25/01/09
|
|
Oamenii nu se pocaiesc pentru ca nu vor. Motive, pretexte, tot timpul gasesc ca sa le foloseasca ca pe o scuza aratand spre altii gasind "tapi ispasitori" in modul de vietuire al acestora. Daca vorbim despre "a se pocai" adica a ibratisa o alta confesiune nu o fac din cauza prejudecatilor, dificultatilor care pot aparea ulterior in familie, societate,...etc (se cam cunosc argumentele de acest gen, in general) Daca vorbim de " a se pocai" adica de a renunta la anumite pacate, multi nu o fac pentru ca nu constientizeaza ceea ce este "un pacat" si pentru ca marea majoritate nu stiu ce inseamna "a te pocai", a renunta la pacat.
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
05/03/09 01:21
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu cred ca oamenii nu se pocaiesc pentru ca cei care sunt crestini nu le zic ca trebuie sa se pocaiasca. Mai intai trebuie sa se pocaiasca pocaitii. Pe de alta parte ei cred ca Isus a fost un prooroc si doar atat. Apocalipsa e considerata SF asa cum a fost considerata de cei care au lasat cartea sa treaca de cenzura. Sau pur si simplu vor sa nege tot misterul care ii inconjoara pe crestini.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
05/03/09 02:42
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Pentru ca au gasit placerea mai mult in noapte decat in zi. Pentru ca au gasit mai multa placerea in intuneric ca in Lumina. Si de ce a gasit placere asa? Pentru ca faptele lor era rele, pentru ca placerele lor era rele.
Ultima modificare de livu2day (05/03/09 03:34)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
05/03/09 03:33
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
pesciolino a scris:
Desi in ultimi ani, multi s-au intors la Dumnezeu, procentul acestora in comparatie cu cei nepasatori de mantuirea lor este de 1%. Ceilalti 99% de ce nu vin la Hristos? Ei de ce nu se pocaiesc? (Fapte.ap.17:30) |
Nu stiu cum sunteti voi, dar mie, una, imi da fiori intrebarea asta.
Motivele cred ca sunt multiple. As mentiona doar doua:
1. Sarea si-a pierdut gustul.
2. Avansarea stiintei si tehnologiei i-a facut pe oameni sa gandeasca asa cum gandeau cei care construiau turnul Babel: ca sunt autosuficienti si nu mai au nevoie de Dumnezeu.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
20/05/09 12:26
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
motivele mele: 1. institutionalizarea bisericii a dus la fariseism si pocainta de fatada. 2. imbracam totul in lume incat nimeni nu mai are interes, pentruca nu mai e altfel,e acelasi lucru dar putin mai cuminte...daca incercam sa egalam concertele lumesti cu concerte crestine putem sa lasam instrumentele jos..mereu as prefera un concert holograf/iris decat oricare trupa crestina daca ma duc penru spectacol...si asta e in mai mlte domenii, nu doar muzica. 3. nu mai chemam, nu suntem dispusi sa renuntam la nimic pentru a dedica timp si orice altceva pentru necrestini. 4. ne luptam prea mult penru a discuta apologetica si teologie...incercam sa sustinem o religie si sa chemam oamenii la o religie in loc sa Il przentam pe Dumnezeu.
..ar mai fi cateva
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
20/05/09 20:43
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Oamenii nu se pocaiesc ca nu vor . Nu se pocaiesc aia din Biserica, barem cei de afara. "29. Si tot norodul care l-a auzit, si chiar vamesii au dat dreptate lui Dumnezeu, primind botezul lui Ioan; 30. dar Fariseii si invatatorii Legii au zadarnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui. " luca 7:29,30 Unii vor , altii nu. Din cate scrie aici, aia mai scoliti(chiar si teologii) nu s-au pocait.
Ultima modificare de mikhael (20/05/09 21:07)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
20/05/09 21:05
|
|
adriana
membru
|
|
Am gasit doua veresete care ofera cumva raspunsul la intrebarea aceasta:
"Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa! Atunci voi invata pe cei faradelege caile Tale si pacatosii se vor intoarce la tine". Psalmul 51:12,13
Deci probelema e cumva si la noi(nu doar la noi!)...cati dintre noi avem o bucurie reala si nu una declarativa?!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
21/05/09 10:52
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Oamenii nu se pocaiesc pentru ca "pocaitii" traiesc la fel ca ei, ba chiar mai rau in multe cazuri. Nu vezi prea multe fete de crestini plini de bucurie si de pace, vezi numai chipuri de oameni tristi si incrancenati unii impotriva altora, plini de griji pentru ziua de maine, doar cu o aparenta de evlavie... E si vina lor ca nu se pocaiesc, dar noi, fiecare dintre noi (si nu Biserica in general) avem o mare parte din vina. Noi trebuie sa fim martori ai Lui, noi trebuie sa lucram la extinderea Imparatiei Sale...
|
|
21/05/09 12:57
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Lumea e mare.Sunt destui pocaiti si in alte religii si cei care nu sunt se pot pocai in cadrul religiei in care sunt botezati.Acum "de ce nu se pocaiesc?".Obisnuinta,neincrederea in Dumnezeu sau ca El le poate ierta pacatele sau chiar ca ei nu au nevoie de iertare.
|
|
21/05/09 13:51
|
|
adriana
membru
|
|
Pocainta are mai putin de-a face cu tipul religiei si mai mult cu tipul de relatie pe care il ai cu Dumnezeu. Dar mai exista un adevar pe care il reda foarte bine zicala "Spune-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti".
|
|
21/05/09 14:17
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
In bisericile mari e cam greu sa verifici inima si sufletul fiecaruia.Nu poti opri oamenii sa vina la biserica doar fiindca tu esti pocait si ai o relatie speciala cu Dumnezeu,insa trebuie sa dam roade in randul celor ce au nevoie de pocainta.
|
|
21/05/09 14:32
|
|
oanna_c'ta
membru
Inregistat: 25/07/09
|
|
"Faptele noastre vorbesc asa de tare, incat nici nu ni se mai aud vorbele"...poate sa fie si acesta un argument ptr care oamenii nu se mai pocaiesc???
|
|
30/07/09 23:24
|
|
purple
membru
Inregistat: 23/07/09
|
|
Pocainta apare atunci cand omul constientizeza starea de pacat in care traieste. Ce il poate determina pe om sa se pocaiasca? - teama de consecinte - promisiunea unei vieti pline de pace - ascultarea in dragoste fata de Dumnezeu
De ce nu se pocaiesc oamenii? Unii nu realizeaza ca au nevoie de pocainta , altii vad prea multe exemple negative de "pocaiti", unii mai amana... altii pur si simplu nu vor .
Ce e de facut? Inainte sa sfatuim pe altii, ar trebui ca pocainta sa fie realizata la nivel personal, individual, sa fim sarea pamantului, lumini in intuneric si.. pray hard! Mijloacele lui Dumnezeu sunt inepuizabile doar rugaciunile noastre -> uneori absente pt mantuirea celor din jurul noastru.
_______________________________________ Nu este nebun cel ce renunta la ceea ce nu poate pastra , pentru a castiga ceea ce nu poate pierde!
|
|
01/08/09 12:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|