|
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
Norkis a scris:
daaria, feedback-alte preocupari? Daca pentru voi sunt romanca, ma simt incantata. E chiar un lucru admiabil pentru conditiile in care am crescut. Multumesc. |
ai o parere foarte buna despre tine daca te gandesti ca ma (ne) preocupa persoana ta ai facut o afirmatie "eu nu sunt romanca", iar eu am facut doar o exclamatie "ei nu!". ca poate nu esti nascuta din parinti romani, ca acum nu esti in tara, sau orice altceva ar fi, ai stat si ai trait in romania si cunosti romanii la fel ca oricare alt roman (asta se deduce din replicile tale, in caz ca te'ntrebi de unde stiu). ca ai plecat din romania in alta parte, ca ai uitat de unde ai plecat, ca ii privesti pe toti de sus, e alta poveste. 
vezi ca ti'am scris un mesaj-sugestie, la comentariile de la "legalism si traditionalism bisericesc", si un alt mesaj-raspuns la comentariile de la "imagini/animatii".
|
|
22/09/08 00:21
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Sword a scris:
Nu prea poti fi flatat ca esti roman decat daca esti intr-adevar roman(ceea ce ziceai ca nu esti), sau daca esti tigan. Altcineva nu cred ca ar mai fi flatat de asta.  |
Cu atitudinea aceasta niciodata nu veti fi europeni. Daca apreciez romanii ii apreciez pentru ca am ales sa selectez informatiile despre ei, am citit cat am putut operele acestora si informatiile relevante despre romanii foarte apreciati in strainatate, incepand de la Eliade pana la inginerii romani care au proiectat podul echilibristic al turnurilor gemene din Banckok.
Atata timp cat va plimbati pe nisip si vedeti doar nisip in jurul vostru, nu veti avansa deloc. Doar cei care pot sa vada poate in nisip materia prima pentru a construi un castel va ajunge ceea ce i-a dat Dumnezeu sa fie.
PS: daca va ajuta la ceva, tatal meu s-a nascut in Basarabia
Ultima modificare de Norkis (22/09/08 17:36)
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
22/09/08 17:34
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
de acord cu Norkis. exista o mentalitate tipica romanilor: "asa e romania", "in romania niciodata nu va fi asa", "vai de noi", suntem o tara de nimic" etc. suntem atat de binecuvantati ca tara, dpdv geografic, cultural si mai sunt si altele, dar ce este gresit la noi este mentalitatea. adevarul, care nu este prea placut, e ca atitudinea romanilor (care gandesc astfel) nu este una biblica. Biblia ne indeamna ca vorbim pozitiv, sa vorbim prin credinta, sa binecuvantam, sa ne binecuvantam, sa privim partea pozitiva. si avem atatea parti pozitive, si dintr-un punct de vedere care are in seama si crestinismul, suntem mai binecuvantati ca americanii sau englezii. tehnologia care avanseaza are niste consecinte, uneori mari, iar primii care vor suferi aceste consecinte sunt ei. eu cred ca este o binecuvantare ca in romania nu avanseaza asa rapid tehnologia, si avem un oarece delay (intarziere) din punctul asta de vedere. de ce? acest lucru atrage dupa sine "dezvoltarea", adica automatizarea vietii de zi cu zi. nu e nevoie sa intru in detalii ca stiti aceste lucruri. deci, noi suntem undeva la mijloc: nici prea primitivi ca sa nu ne bage in seama occidentul dar nici prea avansati tehnologic ca sa fim frati de suferinta cu americanii si englezii de pe urma celor mai grave consecinte care pot aparea. sa nu uitam ca avem elevi si studenti foarte inteligenti care sunt chemati in strainatate pentru IQul lor. si vor mai fi astfel de persoane. tarile din europa ne invidiaza pentru binecuvantarile pe care le avem si ei nu le au, iar noi ne uitam la pasarea de peste grad in loc sa ne concentram la ce avem... paradoxal asa-i?... sau nu?
Ultima modificare de shoricel (22/09/08 17:52)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
22/09/08 17:49
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Norkis...ce atitudine negativa ai vazut tu la mine? Nu am jignit tiganii si nu aveam de gand sa te jignesc nici pe tine chiar daca erai tiganca. Si voi folosi cuvantul asta si nu "rrom", cuvant neacceptat de tiganii autentici. Credeam ca esti de etnie tiganca. Fiindca altcineva ne-roman nu credeam ca ar mai putea sa se declare incantat sa fie roman. Greseala mea ca am uitat de partea de sus a tarii...scuze.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
23/09/08 10:20
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
te scuz.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
23/09/08 16:48
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Merci draga Norkis 
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
23/09/08 19:33
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
ce super sunt pozele cu Kaka ce lucru fain sa apari asa si o gramada de lume sa te vada!
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
04/10/08 16:25
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Cred ca lorre e un pic dezorientata. Indata ce isi va gasi busola, va intelege si ce e cu pierdutul inocentei, sunt sigura. 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
08/10/08 21:14
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Da' cu ce am pacatuit, daca am admirat si eu un om? Tulai! 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
08/10/08 21:34
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
bine sterg..am fost off..ma refeream la altceva dar nu mai conteaza. o zi buna!
|
|
09/10/08 19:03
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
bairstow a scris:
Trebuie sa recunoastem ca bisericile pocaite(asa zise) in maxim 50 de ani vor disparea (sau invatatura lor va fi alta) |
In fraza asta mi-ai adus aminte de Voltaire. Si el zicea ca crestinismul urma sa dispara in 100 ani si apoi a ajuns sa se imprime Biblia in casuta lui. Si uite ca a murit deja de vreo 240 de ani ... Felicitari, poate peste cativa ani se va infiinta o biserica "pocaita" la tine acasa 
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
14/11/08 22:46
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
L-a inceputul reformei dupa Luther au aparut o multime de capi religiosi printre care amintim pe Calvin si Zwingli.Acesti oameni razvratiti impotriva biserici si a lui Dumnezeu au imprimat un sistem de forta asupra credinciosilor prezentand un Dumnezeu in special neandurator.Acest e primul val de invatatori falsi.Al doilea (bisericile pocaite)prezinta un Dumnezeu care te iarta pe loc fara nici o urma de pocainta din partea credinciosului.Care e a-l treilea val?Ecumenismul.In 50 de ani probabil nu o sa mai fie biserica evanghelista separata de cea baptista.Ele vor face parte din biserica "pocaita adunatoare de fratii" sau mai stiu eu cum. De ce sunt asa multe biserici azi?Pentru ca aceste biserici mai mult sau mai putin lovesc in biserica apostolica .De ce o fac?Pentru-ca aceasta biserica detine adevarul iar razboiul va tine pana la sfarsit.Biserica apostolica e o biserica luptatoare.De ce mai sunt totusi atatea biserici?Un motiv ar fi infumurarea omului de a interpreta biblia dupa capul lui.Iar altul ar fi, si cel mai important, posibilitatea de a alege biserica in functie de pacatele care le ai.Esti ortodox(cu numele) poti trece la evanghelisti.Ai o invatatura mai apropiata de ei.I-ti plac sedintele spiritiste?Te duci la penticostali.Esti homosexual te duci la anglicani.I-ti place sa fi pacalit si vrei sa devii leguma?Te duci la martorii lui Iehova.Etc etc
Ultima modificare de bairstow (15/11/08 08:23)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
15/11/08 08:21
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Din contra bairstow, eu sunt 100% dedicat la Isus si incerc sa fac tot ce zice in Biblie si mai sunt pocaiti asa. La fel cum sunt la ortodoxi cu nume asa sunt si la pocaiti, nu cred ca e drept sa insulti asa ceva caci oricine poate arata cu degetu (si sa arata 4 inapoi), eu pot sa atac ortodoxi orice religie pentru ca nu are unile lucruri dupa placu meu. Dar nu atac exprim opinia mea (mod calm si prin de dragoste) si nu zic lucruri care poate fi ofensiv la religia sau cultul acela. Poate vrei sa zici ca sunt multi invatatori dupa placu care invat dupa placu lor si multi care asculta dupa placul lor, asta e altceva si e cam adevarat ca sunt timpurile din urma. Domnul sa ne ajute si sa ne binecuvinteaza.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
15/11/08 13:41
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow, tu esti cam confuz. Sa incep si eu cu preotii ortodocsi aia "haruiti" si care "fac" numai lucrurile Domnului si "pastoresc" turma cu smerenie? Sa vorbim si despre tiganii sclavi care munceau pentru biserici?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
15/11/08 23:45
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Biserica adevarata este condusa de Iisus.Faptul ca ea este compusa din oameni nu inseamna ca acei oameni sunt si neaparat toti crestini adevarati.Nu stiu de unde ai luat treaba aia cu tigani dar nu m-ar mira ca unii preoti sa fi fost chiar ateii comunisti.Ce crezi ca la tine in biserica nu se pot sau nu sau infiltrat astfel de oameni?Nu poti sa zici ca Iisus a existat daca i-mi spui ca crestinismul a fost mort peste 1500 de ani.Nu poti deoarece contrazici chiar spusele noului testament.Nu poti sa spui ca Dumnezeu s-a folosit de religia falsa crestina ca sa nu fim azi in religia islamica. La sfarsit apar invatatori falsi dornici de un castig, la sfarsit apar acei crestini doar cu numele...Si daca vrei sa vezi oameni care au Duhul Lui Dumnezeu in ei nu trebuie decat sa te duci la cea mai apropiata manastire.Nu eu sunt confuz.Voi sunteti.La voi nu conteaza biserica din care faci parte important e sa fi pocait.Un pocait azi respecta Duminica si maine se insoara cu un adventist si incepe sa respecte sambata.Sau cum stiu eu un caz , se boteaza de 2 ori:cand e mic si cand e mare datorita aceluiasi lucru.Casatoria.
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
16/11/08 09:57
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
bairstow a scris:
Biserica adevarata este condusa de Iisus.Faptul ca ea este compusa din oameni nu inseamna ca acei oameni sunt si neaparat toti crestini adevarati. |
Aici ai zis bine, sunt de acord dar Domnul isi arata slava prin oameni.
Nu stiu de unde ai luat treaba aia cu tigani dar nu m-ar mira ca unii preoti sa fi fost chiar ateii comunisti.Ce crezi ca la tine in biserica nu se pot sau nu sau infiltrat astfel de oameni?Nu poti sa zici ca Iisus a existat daca i-mi spui ca crestinismul a fost mort peste 1500 de ani.Nu poti deoarece contrazici chiar spusele noului testament.Nu poti sa spui ca Dumnezeu s-a folosit de religia falsa crestina ca sa nu fim azi in religia islamica. |
Aici judeci si arati cu degetu nu te ingrijora asa de mult de alte persoane cum isi arata slava spre Domnul pentru ca cine suntem noi dumnezei sa judecam pe alti. Fiecare are judecata lor personal la sfarsit.
La sfarsit apar invatatori falsi dornici de un castig, la sfarsit apar acei crestini doar cu numele... |
Ai zis bine aici si asa sunt in mai multe feluri.
Si daca vrei sa vezi oameni care au Duhul Lui Dumnezeu in ei nu trebuie decat sa te duci la cea mai apropiata manastire.Nu eu sunt confuz.Voi sunteti.La voi nu conteaza biserica din care faci parte important e sa fi pocait.Un pocait azi respecta Duminica si maine se insoara cu un adventist si incepe sa respecte sambata.Sau cum stiu eu un caz , se boteaza de 2 ori:cand e mic si cand e mare datorita aceluiasi lucru.Casatoria. |
Aici gresesti mult citeste Biblia om cu Duhul Sfant umplut e facut sa isi arata slava nu doar in manastire, poate fi si acolo... dar Duhul Sfant e facut pentru slava Lui si sa vesteasca cuvintul peste toate lumea... Duhul Sfant nu sunt la manastire si ai impressia ca numa ortodoxi sunt mantuiti. Sa fim realisti arati cu degetu si vine 3-4 inapoi de la tine insusi, sti de ce? Pentru ca crezi si judeci ca esti mai bun doar pe tine te arati mai jos la alti. E usor sa zici ia uite acolo si asa si asa, de ce nu ma vezi sa exprim opinia mea prin condamnare (daca sa pare ca o fac, nu o faci ci fac din dragoste ca sfat). Traditi, rituale si orice lucru sunt frumoase dar nu sunt de folos daca nu este dragostea, connectia si adevarul spre Isus. Nu doar ortodoxi sunt mantuiti sa sti ca zice clar asta ca la multi care te-ai asteptat nu sunt.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
17/11/08 15:08
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow a scris:
Nu stiu de unde ai luat treaba aia cu tigani |
Sa stii un pic de istorie nu strica niciodata.
Biserica Ortodoxa Romana refuza sa prezinte public scuze pentru faptul ca a achizitionat, exploatat si vandut robi tigani. In luna octombrie 2005, in cadrul emisiunii "De-a alba neagra" de la OTV , purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat ca aceasta nu isi va cere scuze pentru detinerea de robi, argumentand ca, la vremea aceea, contextul istoric, politic si economic permitea acest lucru. Extras din http://www.romanicriss.org/articol.php?id=44
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
17/11/08 15:51
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
bairstow a scris:
Un motiv ar fi infumurarea omului de a interpreta biblia dupa capul lui. |
Vrei sa spui ca Biserica Ortodoxa nu interpreteaza Biblia? Interesant. Daca totusi da - cine are dreptul sa interpreteze? Ca toti suntem oameni. Sau doar sfintii au dreptul asta? Si cine hotaraste cine e sfant si cine nu?
|
|
17/11/08 16:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|