TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/COMENTARII Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 33
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
A te inchina cuiva inseamna sa-i slujesti acelei persoane sa ii arati adorare si supunere.Da si tu un raspuns la ce inseamna inchinare, ca vad ca ma interoghezi deja :)
Chiar daca unii credinciosi nu sunt constienti de anumite lucruri, chiar datini pot sa le zic, ei avand credinta in Iisus, primesc iertatre.Biserica ortodoxa se bazeaza pe credinta ,pocaitii se bazeaza mai mult pe fapte.E ceva care am observat fara sa vreau.Desigur si credinta nu trebuie sa cada in extremism asa cum am mai aratat.Daca eu am credinta in Iisus si puterea lui , o icoana poate sa ma vindece daca e sfintita.

Ultima modificare de bairstow (12/08/08 16:24)

12/08/08 16:21

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

bairstow a scris:

Biserica ortodoxa se bazeaza pe credinta ,pocaitii se bazeaza mai mult pe fapte.E ceva care am observat fara sa vreau.

Dar ca te contrazici ai observat? Mai devreme ziceai ca noi suntem cu credinta si ne tot aratai ca fara fapte credinta e moarta iar acum zici ca ne bazam mai mult pe fapte? Mai sa-ti zic ce i-a zis si Festus lui Pavel. Dar nu e cazul. :D

Am o intrebare. Ce s-a intamplat cu cadavrul lui Elisei dupa ce a facut minunea aia? L-a luat cineva, l-a pus intr-o racla frumos mestesugita, i-a adus cineva cinstire? Iti raspund tot eu. Nu. Pentru ca Dumnezeu le daduse o lege evreilor. Si anume atingerea unui mort era considerata o spurcaciune.

12/08/08 16:38

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Chiar daca unii credinciosi nu sunt constienti de anumite lucruri, chiar datini pot sa le zic, ei avand credinta in Iisus, primesc iertatre..

Desi cred ca Domnul e credincios si va tine cont de toate aspectele din viata unei persoane, doar el stie cum va judeca pe fiecare in parte, ce va ierta si ce nu...

bairstow a scris:

Biserica ortodoxa se bazeaza pe credinta ,pocaitii se bazeaza mai mult pe fapte..

Hmm...e parerea ta, o respect, desi realitatea in care ma invart nu imi demonstreaza ce ai precizat mai sus.

bairstow a scris:

Daca eu am credinta in Iisus si puterea lui , o icoana poate sa ma vindece daca e sfintita..

Nu stiu unde scrie in Biblie acest lucru. Eu stiu doar ca Isus e "singurul mijlocitor" intre om si Dumnezeu. Pt mine e de ajuns.

bairstow a scris:

A te inchina cuiva inseamna sa-i slujesti acelei persoane sa ii arati adorare si supunere..

Rugaciunea face parte tot din inchinare, din perspectiva mea.
Nu e interogatoriu :D , daca raspunzi ma bucur, daca nu - asta e...Oricum si tu intrebi o gramada, deci ne asemanam :D

12/08/08 16:50

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

bairstow a scris:

Biserica ortodoxa se bazeaza pe credinta ,pocaitii se bazeaza mai mult pe fapte.E ceva care am observat fara sa vreau.Desigur si credinta nu trebuie sa cada in extremism asa cum am mai aratat.Daca eu am credinta in Iisus si puterea lui , o icoana poate sa ma vindece daca e sfintita.

'da ce inseamna pentru tine credinta?
Altceva decat sa crezi ce spune Dumnezeu, sa accepti fara sa ai toate elementele necesare verificarii senzoriale? ( Sa nu iei numai o parte din afirmatia mea si s-o rastalmacesti.)
Si daca ai incredere neclintita in ce spune Dumnezeu intelegi extremism?

sau mai degraba extremism este sa te increzi in ce-ti spun oameni pe care-i consideri ai lui Dumnezeu, chiar daca spusa lor nu este in CONCORDANTA CU CE ESTE SCRIS?

12/08/08 20:29

bairstow
membru

Sa luam asa.Un coleg a intrebat o pocaita daca are voie sa danseze.Normal ca el stia ca nu are voie.Raspunsul dat de pocaita a fost:nu avem voie.De ce?Deoarece nu e scris in biblie.Fara indoiala ca ea nu danseaza nu ca nu a fost scris in biblie ci asa a fost invatata de pastori.Scrie in biblie ca ai voie sa faci ceaiuri sau vaccinuri?Vaccinul stim ca e si obligatoriu.Deci daca nu este scris ceva in biblie nu trebuie neaparat sa nu facem acel lucru.Si mai e si Sfanta Traditie, caci daca ar fi fost sa se scrie totul ...
Pavel le vorbeste Corintenilor? despre o scrisoare care noua nu ne-a parvenit.Iar Iisus nici nu a dat o porunca ca sa se scrie ceva.Totul se baza pe credinta si pe predici.Cati stiau sa citeasca?Prima evanghelie apare in anul aproximativ 40.De la anul 33 pana la 40 ce au studiat crestinii?
Cat despre verificarii senzoriale avem experienta penticostala.Un crestin Evanghelic dupa 10 ani de cercetari a ajuns la concluzia ca doar 4 manifestari ar fi putut sa fie cat de cat crestine.Multe experiente au fost puse sub semnul unor forte maleefice mai mult sau mai putin si a unor amageli ale acelor oameni in transa.O sa revin sa dau citate dintr-o carte.
Cum a inviat acel mort?Nu datorita moaselor sfintite de Dumnezeu ale lui Elisei?Sau deoarece Elisei era sfintit inca din timpul vieti?De ce nu putrezesc anumiti sfinti in cele 2 bisericii apostolice?Deoarece au corpurile sfintite.Sunt aproape de desavarsire.Prin viata lor sfanta aproapeau sfintit in totalitate trupul lor.

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 09:51)

13/08/08 09:46

+Archangel+
Moderator

bairstow a scris:

Cum a inviat acel mort?Nu datorita moaselor sfintite de Dumnezeu ale lui Elisei?

Si daca moastele au fost sfintite de Dumnezeu de ce nu au fost puse la loc de cinste?

Leviticul 21
1 Domnul a zis lui Moise: "Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: "Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat;
2 afara de rudele lui cele mai de aproape, de mama lui, de tatal lui, de fiul lui, de fratele lui
3 si de sora sa care-i inca fecioara, sta langa el si nu este maritata, afara de acestia, sa nu se atinga de niciun alt mort.
4 Ca unul care este fruntas in poporul lui, sa nu se faca necurat atingandu-se de un mort.

Referitor la partea ca nu avem voie sa dansam n-am ce zice. Avem si noi Sf Traditie a noastra. Oare n-a citit respectiva persoana cum a jucat (dansat) David inaintea Domnului?

Ultima modificare de +Archangel+ (13/08/08 10:06)

13/08/08 10:03

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

bairstow a scris:

Deci daca nu este scris ceva in biblie nu trebuie neaparat sa nu facem acel lucru.Si mai e si Sfanta Traditie, caci daca ar fi fost sa se scrie totul ...

Voi pune-ti mai mult pret pe Sfanta Traditie decat pe "Biblie"...Sfanta Traditie a fost scrisa de niste oameni, este o traditie si numele-i spune pe cand Biblia a fost scrisa de oameni caladziti de Duhul lui Dumnezeu deci ne-a fost lasata de Dumnezeu. Degeaba incerci sa ma contrazici ca stiu cum stau lucrurile la voi am un prieten preot dar crede-ma recunoaste multe lucruri ca fiind bune din ceea ce facem noi 'pocaitii' mi-a spus foarte clar "adevarul este la voi" astea sun cuvintele lui.

Ultima modificare de felyy (13/08/08 10:06)

13/08/08 10:05

UnderZero
membru

bairstow a scris:

Sa luam asa.Un coleg a intrebat o pocaita daca are voie sa danseze.Normal ca el stia ca nu are voie.Raspunsul dat de pocaita a fost:nu avem voie.De ce?Deoarece nu e scris in biblie.

Esti sigur? Stii,demulte ori in Biblie nu apar anumite lucruri pt ca nu existau pe vremea respectiva, dar le "simtim" ca fiind interzise, deoarece fac rau, provoaca raul sau nu sunt in concordanta cu atributele Domnului...Dar, in legatura cu dansul chiar exista o mentiune in acest sens in Biblie...asa ca...
Si constiinta te avertizeaza in acest sens, de multe ori cunoscandu-L pe Domnul, cunoastem si cum ar trebui sa ne comportam, in ciuda faptului ca premisele sunt diferite.

13/08/08 10:17

bairstow
membru

felyy a scris:

Degeaba incerci sa ma contrazici ca stiu cum stau lucrurile la voi am un prieten preot dar crede-ma recunoaste multe lucruri ca fiind bune din ceea ce facem noi 'pocaitii' mi-a spus foarte clar "adevarul este la voi" astea sun cuvintele lui.

Acel preot ori e eretic ori cuvintele lui sunt intelese gresit de tine.Pai un astfel de prieten eu l-as trimite direct sa fiarba in iad.Asta e prieten care dupa spusele tale inseala lumea?De ce nu intra in biserica ta?
Citez:Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale. Deci nu de un mort care murise de curand ci de oasele sale.E la fel caporunca sa nu mananci carne de porc pentruca era foarte periculoasa existand grad mare ,datorita caldurii, de imbolnavire.De aia si zice, Arch ca rudele aveau voie.Deci ei nu aveau voie sa se atinga de un om care murise de curand.
Unde este scrisa mentiunea despre dans in biblie, UnderZero?

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 10:39)

13/08/08 10:32

bairstow
membru

felyy a scris:

am un prieten preot dar crede-ma recunoaste multe lucruri ca fiind bune din ceea ce facem noi 'pocaitii' mi-a spus foarte clar "adevarul este la voi" astea sun cuvintele lui.

Pai ori aveti multe lucruri bune ori adevarul este la voi?Te contrazici?Eu pe ce preot am intrebat mi-a raspuns ca ecumenismul cu voi e ceva absurd.Cu evanghelici Lutherani si altii mai vechi dar in nici un caz cu voi care nu aveti legatura cu ideea despre crestinism, macar.Cum se face ca eu dau de preotii care cand aud de voi au cea mai proasta parere?Inselatii , ratacitii,nu vor sa vada etc etc.Exact ce am cam observat eu  :(

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 10:37)

13/08/08 10:36

UnderZero
membru

of....Doamne, incep sa cred ca chiar suntem naspa de tot ;)...Ce sa zic...Fiecare cu parerea lui...Faza cu lutheranii - pai diferentele nu-s foarte mari (crede-ma STIU ce vorbesc, doar ca na...ei au preot si biserica si sunt mai....acceptati ca noi, sa zic asa. Dar cruce nu-si fac, nu se inchina la ... nimic, au "confirmarea",etc.)

In legatura cu dansul - da, o sa caut versetul cand ajung acasa, pt ca sunt la serviciu acum (stai linistit, avem voie pe net, deci nu fac nimic ilegal ;) )

PS: Buna dimineata! :D Here we go again...nu, bairstow? ;)

Ultima modificare de UnderZero (13/08/08 14:19)

13/08/08 10:58

+Archangel+
Moderator

bairstow, intrebarea ramane: De ce nu au fost prea-cinstite moastele lui Elisei dupa asmenea minune?

Despre dansul lui David: 2 Samuel 6:20-22 si 1 Cronici 15:29.

A lauda pe Domnul prin dans: Psalmul 149:3, Psalmul 150:4

13/08/08 11:06

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

bairstow a scris:

Acel preot ori e eretic ori cuvintele lui sunt intelese gresit de tine.Pai un astfel de prieten eu l-as trimite direct sa fiarba in iad.Asta e prieten care dupa spusele tale inseala lumea?De ce nu intra in biserica ta?

Nu e eretic si e l-am inteles foarte bine chiar a fost la o biserica de-a noastra....eu la- cunoscut cand eram in liceu prin clasa a 11 imi era profesor inca nu era casatorit...eram 3 poactiti in clasa si cu noi se intelegea cel mai bine, un om deosebit care nu numai ca a facut teologia dar si traia ceea ce a invatat...tot timpul aveam discuti iar intr-un final s-a hotatat sa mearga la o biserica de-a noastra...si mi-a spus foarte clar "adevarul este la voi"

bairstow a scris:

Cum se face ca eu dau de preotii care cand aud de voi au cea mai proasta parere?Inselatii , ratacitii,nu vor sa vada etc etc.Exact ce am cam observat eu  :(

pai si eu am dat de destia dar am dat si de preoti deosebiti car n-au absolut nimic impotriva noastra...de ex. preotul de la mine de aici e un om deosebit care ne apreciaza dar cel care a fost inaintea lui ne ura pentru simplul fapt ca avem ce ne trebuie si ca la noi biserica nu e goala cum e la el

13/08/08 11:10

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Ca au dansat multe personaje biblice este de netagaduit. La fel si opinia lui D-zeu in legatura cu asta nu ne duce deloc cu gandul ca i-ar fi considerat pacatosi. In schimb nu am gasit niciunde scriindu-se "sa nu dansezi". Mai sunt unele indicii cu referire la destrabalare unde am putea incadra si dansul sexual-senzual, dansul cu conotatii perverse-negative...etc. Dar in mare parte un dans de societate facut cu bun simt si doar de dragul dansului nu este de nici un fel pacat. Din contra poate creea chiar o mai buna partasie si prietenie intre persoane. La fel si cu mancarurile, bauturile, etc...Motivatia cu care se practica toate lucrurile pot fi sau nu pacate cat si exagerarile lor.

Ultima modificare de Sword (13/08/08 11:15)

13/08/08 11:14

UnderZero
membru

Exact, Sword...exista dansuri si...dansuri...Depinde cum dansezi, cu cine...cu ce ocazie, deci, automat si ...pentru cine.

Ultima modificare de UnderZero (13/08/08 11:16)

13/08/08 11:16

bairstow
membru

Deci o sa le pun sa danseze.Normal nu pentru mine.
Scrie felvy:ne ura pentru simplul fapt ca avem ce ne trebuie si ca la noi biserica nu e goala cum e la el.Pai de ce statisticile arata ca ortodocsii sunt inca majoritarii peste 85 la suta?O fi fost satul vostru binecuvantat cu o groaza de bani(sau cadouri) de la pocaiti si au trecut si ei(satenii) la pocaitii, altfel nu-mi explic.
In continuare daca acest preot (preotul cumsecade) cunoaste adevarul de ce nu se muta la voi?Deci e un porc care regreta ca nu are enoriasi dupa care sa castige bani.Gresesc?
Asa zicea si o adventista ca preotul din sat a spus ca adevarata zi de inchinare e Sambata.Pai sa nu uitam ca unii preoti au fost chiar bagati de securitate, sau am uitat?Credeti ca la voi nu se pot infiltra astfel de oamenii?
A mai zis cineva (giany) ca a avut o revelatie sau cam asa ceva.Daca zic si eu ca mi sa aratat Dumnezeu si mi-a zis ca ortodoxia e adevarata?Vi s-ar parea corect?.Si o astfel de minciuna e nu numai foarte grava dar poate sa fie si amagitoare.

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 11:43)

13/08/08 11:32

UnderZero
membru

bairstow a scris:

Deci o sa le pun sa danseze.Normal nu pentru mine.

Clarrrr...uite chiar acum ... vor, nu vor - trebe! Sa incep eu ? Ce sod esti! :)

Ultima modificare de UnderZero (13/08/08 11:53)

13/08/08 11:40

bairstow
membru

Glumeam.Nu am cum acuma sa le pun deoarece sunt la servici :)

13/08/08 11:48

UnderZero
membru

Si eu, iti dai seama...! N-am cum dansa pt ca si eu sunt (ghici unde? :( ) ... la serviciu :D ;)

Ultima modificare de UnderZero (13/08/08 13:09)

13/08/08 11:54

+Archangel+
Moderator

Se spune serviciu. ;)

13/08/08 12:59

bairstow
membru

bairstow a scris:

Glumeam.Nu am cum acuma sa le pun deoarece sunt la servici :)

hai sa fim sinceri ca ele ma joaca cum vor ci nu eu.Au vazut toti.Aici vine si mandria mea nu intocmai crestina si le las sa ma joace cum vor ele, stiind ca cel mai mic e defapt cel mai mare :)

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 13:06)

13/08/08 13:04

UnderZero
membru

Pe bune ca n-am inteles ce vrei sa spui cu asta...Banuiesc faptul ca tu nu te mai referi la dans...Vrei sa spui ca te faci ca nu stii/intelegi/etc...sau, daca nu...ce anume?
PS: Sau tot la dansat te referi? :D

13/08/08 13:11

bairstow
membru

Nu inteleg ce nu intelegi.Ma joaca cum vor, sau fac cu mine ce vor.Trebuie sa dau detalii?Fii deschis, nu te complica in tot feluri de presupuneri.Daca te mira nu uita ca si pe mine ma mira, poate chiar mai mult decat am sperat sau mai mult ca tine.

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 13:18)

13/08/08 13:16

UnderZero
membru

ok, ok. Am "pricepit" acum...Nu te enerva...Ce sa fac? Sunt ardeleanca si "procesez" mai incetut :D
Faptul ca ii lasi - ce sa zic? Uneori e bine, alteori - nu...Depinde de situatie. Nu uita ca trebuie sa fim blanzi ca porumbeii, darrrrr si serpii au calitatiile lor...;)

PS: Incerc sa fiu cat se poate de deschisa, nu doar cu tine...si sa nu iau in nume de rau nimic.  Altfel crezi ca am mai fii avut discutiile astea? :D

Ultima modificare de UnderZero (13/08/08 13:32)

13/08/08 13:22

bairstow
membru

Nici nu stiam ca esti fata :)
Nu e bine ca ii las ,dar oricum sunt mai moale :) (stiu ca suna ciudat) si imi convine putin deoarece nu descoper nici o urma de crestinism la aceste girls. :(
Ok legea o respecta:nu fumeaza, si nu beau(un strop de sampanie mai merge ce-i drept, :D etc etc)

Ultima modificare de bairstow (13/08/08 13:34)

13/08/08 13:32

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 33    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la